MERİK KONAĞI (Altın Köşk)

MERİK KONAĞI (Altın Köşk)

MERİK KONAĞI (Altın Köşk), Turistik yer, Kafe, Bahçe, Restoran, Bistro, Açık hava müzesi, Kültür mirası müzesi, Mimari tasarımcı, Önemli kültürel nokta, Tarihsel canlandırma alanı, Kültür varlıklarını koruma olarak Üniversiteler, İhsan Doğramacı Blv No:39, 06800 Çankaya/Ankara adresinde bulunmaktadır. MERİK KONAĞI (Altın Köşk) 100 yorum ve 3.64 puanlamaya sahip.
Adres: Üniversiteler, İhsan Doğramacı Blv No:39, 06800 Çankaya/Ankara
Telefon numarası: +3122661015
Kategoriler: Turistik yer Kafe Bahçe Restoran Bistro Açık hava müzesi Kültür mirası müzesi Mimari tasarımcı Önemli kültürel nokta Tarihsel canlandırma alanı Kültür varlıklarını koruma
Çalışma saatleri: Salı 10:30–16:45,
Çarşamba 10:30–16:45,
Perşembe 10:30–16:45,
Cuma 10:30–16:45,
Cumartesi 10:30–16:45,
Pazar 10:30–16:45,
Pazartesi Kapalı
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

MERİK KONAĞI (Altın Köşk) Yorumları

M
5/5

Kesinlikle gezilmesi gereken bir müze.Rehber hanım bizimle çok ilgilendi.Tüm tarihi eserleri tek tek anlattı.Kendisine çok teşekkür ediyoruz.Ali Rıza Bozkurt’a Anlara’ya böyle bir eser kazandırdığı için rahmet diliyoruz.Nur içinde yatsın.

N
5/5

Şatafatlı, göz alıcı mekanları sevenlere hitap eden, düğün nişan özel gün iç-dış mekan çekimlerinde kullanılan bir konak. Osmanlı dokusunu yansıtması için çok emek verilmiş. Kimsenin olmadığı tenha bir saatinde gittiğimiz için rahatça gezdik. Çalışan bey çok ilgili ve güleryüzlüydü. Otopark sorunu olabilir cadde üzerinde araç park edebilirsiniz.

S
5/5

Altın Köşk Müzesi’ni görenlerin ilk aklına gelen sorulardan biri, bu köşkün niçin yaptırılmış olabileceği. Altın Köşk’ün yapılış amacı, Ali Rıza Bozkurt’un annesinin adına kurduğu vakfa gelir sağlamasıydı. Annesi Meryem Hanım adına kurduğu Merik Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’na gelir sağlaması için inşa edilen bina istenilen amaca pek ulaşamamış gibi görünüyor. Köşke “Merik” denmesinin sebebi ise köylerinde annesinin adının bu şekilde söylenmesiymiş. Dış cephesinin Amerika’dan getirilen ”kızıl ağaç” olarak bilinen nadide bir ağaç türünden yapıldığı söylenen köşkün içerisinde Osmanlı saraylarından birebir kopyalanan eserler yer alıyor. Altın Köşk yapılırken 28 ayrı saray, köşk ve Anadolu Selçuklu dönemine ait eserlerden alınan 1001 detayın kopyası konulmuş. Orijinal eserlere sadık kalarak yerleştirilen eserlerin haricinde köşkte şark köşesi, dinlenme odaları ve son derece göz alıcı banyo-tuvalet kısımları bulunuyor. Köşkte ayrıca Sultan Abdülhamit Han’a ait müzayededen alınmış iki koltuk yer alıyor.

V
5/5

Ankara'nın Bilkent semtinde bulunan ve "Altın Köşk" olarak da bilinen Merik Konağı'nın tarihçesi, iç ve dış detayları. Ankara'nın Tarihi Merik Konağı Ankara'nın Bilkent semtinde yer alan ve ilk kez 1966 yılında inşa edilen Merik Konağı, uzun yıllardır önünden geçenleri merakla kendisine baktıran bir yapıdır. Altın köşk olarak da anılan bu muhteşem yapı, Amerika'da yaşayan iş adamı Ali Rıza Bozkurt tarafından inşa ettirilmiştir. Görkemli yaldızlarla süslenen dış cephesiyle ünlü olan bu evin iç mekanları da aynı derecede ihtişamlıdır. çeken bir yapıdır. Ali Rıza Bozkurt, bu gizemli yapının inşa edildiği dönemde şunları dile getirmişti: "Bu evin değeri zenginlik gösterisinden kaynaklanmıyor. Asıl zenginlik gösterisi, geçmiş atalarımızın yarattığı mimarlık ve süsleme sanatının bu evde uygulanmasıdır. Ancak belirtmeliyim ki, bu evin içindeki eşyalar binanın kendisinden daha değerlidir."

M
5/5

Buğün büyük bir hayranlıkla müzeyi gezdik . Muhteşem bir konak .. her detay özenle yapılmış. Saniye hanım bize rehberlik yaptı ve konak hakkında çok güzel bilgilendirdi bunun için çok teşekkürler ☺️ konağın hikayesi, içindeki eserler harika .. mutlaka görmek lazım .. Bozkurt ailesine bu inanılmaz Konak için çok teşekkürler ☺️

G
5/5

Merik Konağı tarihçesi, iç ve dış detayları ile kesinlikle görmenizi tavsiye edebileceğim bir müze.Rehber Hanım çok ilgiliydi. Konağın tarihçesini, iç ve dış detaylarını detaylı bir şekilde anlattı. Yalnız müzeye giriş ücretini fazla buldum. Yetişkin 200 TL , öğrenci 150 TL. Eğer ücret makul olsa daha çok insanın ziyaret edebileceğini düşünüyorum.

Ö
5/5

Özel bir müze. Görülmesi gereken bir mekân. Sivil ücreti 200₺, öğrenci 150₺. Fiyatı daha uygun olsa daha çok ziyaretçi alırdı. Dış bahçe, havuz ve bazı kısımlar bakım istiyor.

C
5/5

Ankara’da ziyaret edilmesi gereken yeni dönem yaşayan eserlerinden. Çok ilginç bir hikayesi var.

M
3/5

Giriş ücreti 200 tl ve öğrenci 150 tl… Yıllarca emek verilerek toplanmış eşyaların bizlerle paylaşılması bu kadar pahalı olmamalıydı.. işin doğasına aykırı… Müze sevenler için fazla abartılı bir fiyat. Bu şekilde sadece insanları müzelerden soğutursunuz..( kalabalık gitmemize rağmen bir kısmımız içeri girdi.Diğerlerini beklemek için bahçeye bile almadılar, güvenliğin orada taş kaldırımda oturmak zorunda kaldılar.) Aşırı gösterişi sevenler için olabilir. Çalışanların rehber hn. dışında kibar olduklarını pek söyleyemiyorum maalesef.

K
5/5

MUHTEŞEM BİR KONAK. 19.08.2023 Giriş tam 200 TL, öğrenci 150 TL ama değer.özel mülk. içerde size konağın tarihçesini anlatan görevli çok nazik ve herşeyi detayı ile çok güzel anlatıyor. keşke tarihi yapilarimizdada böyle görevliler olsaydı. muhteşem Bir konak mutlaka gidin gezin.

G
1/5

Personelin karşılaması tam bir fiyaskoydu, sabah 11 de müzeye gittim, kapi kapali, telefonla arayıp müzenin önündeyim kapınız kapali dedim, karşıdaki hanımefendi müze gecenlerde tadilattaydi, hala yorgunuz ondan kapali dedi, şok oldum, peki ne zaman açılır, saat kaça kadar bekleyim, zaten gelmeden önce arayıp gelecegimi haber vermiş olmama rağmen personel keyfi davranıp müzenin kapısını kapali tutuyor, bu nasıl bir muzedir, personel yorgunuz dinleniyoruz diye kapilari kapali tutuyor, neyseki israrlarim sonucu kapı açıldı, bir hanim bana neden geldiniz buraya dedi, burası müze bende gezmeye geldim dedim, isteksiz bir tavirla iyi madem deyip içeri aldi, müze hakkinda kimden bilgi alabilirim bi danışman var mi dedim, anlatan biri var ama suan burda yok dedi, ardından ben muzeyi gezmeye basladim, yarim saat gecmeden yanima bir adam geldi ve ne zaman cikacagimi sordu, gezmeye devam ettigimi soyleyince ama biz kahvalti edicez dedi,sonra temizlik yapicaz dedi, peki siz yapin, ben geziyorum deyince israrla kahvalti bekliyor, ne zaman cikarsiniz dedi, yine bir şok oldum, muzenin arka bahcesine ciktim ve adam arkamdan patt diye kapıyı kilitledi, yani anlayacaginiz kapi disari edilmis oldum, bahcenin arkasindan ön kapiya cikip gittim, burayi müze isletme dairesine şikayet edeceğim.madem müze olarak geçiyor ona göre isletilmeli. şaka gibi bir gün gecirdim. muze köşke gelecek olursak farkli bir ambiyansi var, her yer altin, güzel begendim, insanin aklina acaba buralarda ne anilar var diye düşündürüyor, fakat müze cok tozluydu, özellikle lavabolar pisti, boyle muhteşem bir müzenin bu şekilde kötü işletilmesi yazık olmuş. bu müzeye gidecek olanlara tavsiyem müzeye gidince sizi temizlik görevlisi olan bir hanim bir bey karsilayacak, tavırları son derece kötü olan, ona göre gidin.

S
1/5

Önceden ücretsiz gittiğim bu köşke misafirlerimi götürdüm bu sefer kişi başı 200 TL olduğunu öğrendim bence kesinlikle çok yüksek bir mebla bu paraya değmez.

S
5/5

Bir kültür mirası olarak son derece özenle yapılmış ama o da emperyalizme yenik düşmüş çünkü giris ücreti kişi başına 200 TL

S
5/5

Altın köşk veya Merik konağı olarak bilinen burası Ankara seyahatinizde gitmeyi önerdiğim bir yerdir. Giriş ücreti kişi başı 200₺. Öğlene yakın gittik eşimle beraber ve gerçekten bu konağın hikayesini, rehberlik eden hanım efendiği ve konağın yapısını pek beğendik. Ali riza Bozkurt tarafından 1992-1996 yıllarında inşaa edilen bu konak hem aile hikayesi hemde atalarımızdan kalan bir sürü miras barındırıyor.

A
1/5

İstanbul’daki tarihi yerleri görmemiş kimseler için ilginç olabilir. Osmanlı Rokokosu veya kitsch rüküşlüğünün içinde Efes Artemisi replikası bile var. Osmanlı İmparatorluğu'nun simgeleşmiş mimarilerinden, saraylar, camiler, köşkler ve konaklardan bin farklı form ve motiften örnekler alınarak yapılmış model bir mekan. Özel Anadolu Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi. Türkiye'nin ilk mobilya ve mimarlık müzesidir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2008 yılında müze olarak tescillenmiş ama ne Devlet ne Özel müzelerde uygulanan müze kurallarından haberi bile olmayan personel ve uygulama ile tam özel bir yer. Ankara turlarıma dahil ederim düşüncesi ile öğrenmek için gittim ama girmedim. Orijinallerini defalarca gördüğüm mimari ve eserlerin kopyasını görmesem de olur. Mersi.

A
2/5

Kapıda sadece 1 personel var ve o da sanki başka yerin çalışanıymış gibi davranıyor Girişte alınan para normal (200 TL) ama 4 kişilik bir aile 800 TL verip burayı neden gezsin? Köşkün arkasında kantin yapmışlar. 1-2 kişilik oturma yeri var. Fiyatlar burada da saçma sapan. 1 limonata 1 tosta 220 TL istendi

O
1/5

Gezmek için mekan güzel fakat hizmet çok kötü... İç kısmı gezebilmeniz için size sadece 10 dk süre tanıyorlar. İsterseniz dünyanın öbür ucundan gelin 10 dk sonra nazikçe kovulmaya başlıyorsunuz... Üst katta tadilatın sürdüğünü belirtip çıkartmadılar. Gimbal dahil hiçbir teknik cihaz kullanmadan sadece cep telefonuyla fotoğraf çekebiliyorsunuz (buna dış mekan dahil). Yasaklara çarpmadan keyifle gezebilmeniz mümkün değil. Fotoğraf çekimi için geldiyseniz sadece hüsran ve hayal kırıklığı kavramları arasında gidip gelmekte özgürsünüz. İletişime geçip, randevu alıp, yüklü bir miktar ödedikten sonra nelerin mümkün olmadığını daha iyi anlayacaksınız. Büyük umutlar beslememenizi tavsiye ederim. 2023’ün ilk çeyreği için not: 200₺ tam, 150₺ öğrenci giriş ücreti istiyorlar...

D
4/5

Çok ihtişamlı, insanı etkileyen bir mimarisi var. İçindeki eşyalar, avizeler, duvar süslemeleri ise insanı hayran bırakıyor. Kasım ayında gezdiğimiz için içerisi son derece soğuktu. Üşüdüğümüz için çok uzun süre kalamadık. Sadece giriş katını gezebiliyorsunuz. Üst katlar kapalı. Köşke giriş ücretsiz. Haftanın her günü sabah 9:00 ile 17:00 arası açık. Köşkün bahçe köşelerine rastgele atılmış inşaat malzemesi ve kullanılmayan, bozuk malzeme ve eşyalar çok kötü bir görüntüye sebebiyet vermiş.

F
5/5

Ankara için eşi bulunmaz bir yer😍😍😍 İstanbul daki kasır, köşk, saraylar benzeri bir yer olmuş. Sahibi Ali Rıza Bozkurt bir iş adamı. Ücretsiz şekilde gezmemizi sağlamış merhum beyefendi, ruhu şad olsun 🙏🏻 keşke 2.katı gezmek de serbest olsaydı. Orada özel odaları olduğu için sadece giriş kat ve bahçe geziliyor. Girişi tam adına yakışır şekilde adeta altın, sapsarı pırıl pırıl parlıyor 😍 aydınlatmalar Mecidiye Kasrı'nda olanlardan. Koltuklar Dolmabahçe Sarayında olanlardan. Hatta bir koltuk takımı bizzat 2. Abdülhamit tarafından yapılmış. Londra' da bir müzayede parayı bastırıp almış getirmiş Ali Rıza bey✌️ düğün fotoğrafı çekimi için kullanıyor bu arada mekan. Randevu almak gerekiyor, bilginiz olsun. Biz çok beğendik. Mayıs 2022 de gittik, bahçe düzenlemesi yapılıyordu. Bitince daha da güzel olur. Son olarak 12.30 ile 16.00 saatleri arasında geziliyor.

Y
5/5

Küçük burjuva örneği.Osmanlı dönemi bir sarayın bütün motiflerinin küçük küçük yer bulduğu ortalama 30 yıllık bir köşk. Dış kaplaması sekoya ağacıyla kaplatılmış her yerine kuş teli asılmış bir yapı. Aile, yaşadıkları köşkü sonradan müzeye çevirmiş. Sakin bir yer, giriş ücretini yüksek buldum kişi başı 200₺. Gidin, siz de gidin görün altınyaldızlı odalarda büyüyen insanları da hayatınızdan soğuyun benimki de yaşamak mı diye.

D
5/5

Cok şaşırdım ve bir o kadar da üzüldüm. İnanılmaz bir mekan. Binayı inşaat ustaları değil sanatçılar yapmış resmen. İçeri de ki eşyalar da bir o kadar şahane. Ancak resmen atıl hale gelmiş. Hic bir bakım yok. Başında doğru düzgün bir kimse yok. Değeri 100 milyon tl leri bulan böyle bir yerin bu kadar bakımsız atıl hale gelmesi beni çok üzdü.

A
4/5

Çok güzel görünüyor, içini de görebilseydim daha keyifli olurdu ama Ağustos 2022 itibariyle Yetişkin 200 TL , Öğrenci 150 TL giriş ücreti var. ☹️

S
5/5

Giriş ücreti 200 lira olduğu için gitmedim:( dıştan gayet güzel görünüyor. 10.30 da açılıyor. Merak edip daha sonra gittim. Güzel bir mimariye sahip. Çok güzel ve özel eşyalar var. Sahibini ve köşkü burda anlatmak biraz uzun. Zaten rehber eşliğinde geziyorsunuz.

K
5/5

Şahane bir mimari, şahane eserler eşyalar. Yerinde boyanan tavanlar, yerinde işlenen duvarlar. Eş işçiliği harika. Rehber size anlattıkça siz zamanın içinde kayboluyorsunuz. İçeride kafeterya var gitmişken içeride yada bahçede kahvenizi yudumlayınız. Giriş ücreti 200₺ 65 yaş üstü ücretsiz

A
4/5

Sevgilimle birlikte gittik. Konağı görür görmez çok etkilendik büyüleyici bir güzellikteydi her detayı. Fotoğraf çekimine izin veriyorlardı. Konak hakkında bilgi veren hanımefendi çok tatlı ve ilgiliydi iyi ki gitmişiiiizz🥰

S
5/5

Genelde profesyonel fotoğraf çekimleri için kullanılan Bilkent'teki bu muhteşem yapı Ankara'ya farklı bir hava katmış. Sarayları aratmayacak güzellikte. Biz gittiğimizde tadilattaydı ama yine de ziyaretçi kabul ediyorlar.

E
5/5

Ankara Bilkent'te İhsan Doğramacı Bulvarında bir acaip köşk. Hani derler ya Ankaŕa'da bu da mı varmış dediklerinden. Tamam Türkiye'de zenginlerin köşkleri vardır ve bazılarını gördüm. Mesela Sabancı'nın İstanbul'daki Atlı Köşkünü, Vehbi Koç'un evini vs. Ama bu farklı bir şey olmuş; Bir kere mimari değişik. Biraz Osmanlı, biraz Selçuklu (ön kapı ve varaklar), bahçe günümüz. Pencereler Karadeniz ve Kuzey Afrika sahillerinden, çatısı biraz Japon veya Kore mimari esintisi. Tam ortaya karışık... Temeli 1966 deseler de 1996 yılında sayılı zenginlerden Ali Rıza Bozkurt annesi Meryem (Merik) hanım adına yaptırmış. Ama zamanla vakfa devretmiş, şimdilerde müze diyorlar. Daha çok evlenen gençlerin fotoğraf için gözde yeri olmuş. Zaten giriş bedava ama düğün çekimi 300 tl deniyor ve vakfa gelir oluyor. Çalışma saatleri 10-17 arası. Hergün açık. Ama telefonla randevu alın veya sorun durumunu zira şu sıralar tamirat var deyip kapalı olabiliyor. İçerisi ise çok daha şatafatlı ve her yerde her şey. Boş alan yok yani.

S
5/5

Çok güzel bir köşk. Safiye hanım çok ilgiliydi, teşekkür ederiz. Kesinlikle görmeye değer.

B
4/5

Eski Osmanlı Konağı tarzında çok güzel bir mekan, dekorasyon ve eşyalar Osmanlı saray tarzı. Dış mekanlarda restorasyon başlamış ki gerekli gözüküyor. Yanlız iç mekanda özellikle eşyalarda ciddi bir yenileme gerekiyor, mobilya kumaşları vs bayağı yıpranmış. Sanırım bu nedenle eşyalar gruplanmış ve yaşayan köşk havası yok. Ama yine çok güzel bir mekan. Güneş batarken Altın rengine bürünmesi gerçekten hoş.

H
5/5

Gördüğünüz her köşesine yok artık diyeceğiniz bir yer . Bence yolu düşen veya görmek isteyen kesinlikle vakit ayırmalı. İçine girdiğiniz vakit orada yaşamış olan ve yaptıran insanlara bile hayran oluyorsunuz.

I
5/5

Her karesinde özenle işlenmiş motifleri ile mükemmel bir iç ve dış mimari örneğinin sergilendiği hayranlık uyandıran bir köşk. Bir çok kişinin burayı bilmesinin ve popüler olmasının sebebi gelin ve damatların dış mekan fotoğraf çekimleri için fazlasıyla tercih edilmesinin rolü büyüktür. Her karesinde fotoğraf çekilmesini isteyeceğiniz bir köşk.

U
5/5

Gayet hoş ve içiyle dışıyla ihtişamını gösteren bir köşk Bilkent de olan bu köşkü herkesin deneyimlemesini tavsiye ederim Allah daha güzelini cennetinde biz müslümanlara nasip etsin

Ş
5/5

harika bir yapı. bakmaya doyamiyorsunuz.. ücreti yok.. üst katları malesef gezemiyorsunuz.. mutlaka herkes gidip görmeli..

D
4/5

Fotoğraf çekmek için çok hoş bir mekan ancak ikinci katına çıkmıyorsunuz. Gidiş içinde bilkent metrosuna gidip daha sonra 111 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.

K
5/5

Çok güzel restore ediliyor Bir çok eser var saraylardan dip dibe konmuş avizeler aynı şekilde. Tamamıyla bittikten sonra gezmek lazım.

C
5/5

Tarzım olmayan fakat çok beğendiğim şahane bir yapı. İçeride güzel resimler çekinebilirsiniz. Düğün fotoğrafçılarıda tercih ediyor. Fakat hakkettiği değeri görmüyor.

A
5/5

An itibariyle tadilatta, sadece salon kısmını görebiliyorsunuz. Görkemli ve fazlasıyla masraftan kaçınılmamış bir yapıt. Dışarıdan görkemli olarak görülen yapının içi çok daha şatafatlı. Osmanlı mimarisine göre düzenleme yapılmış.

D
4/5

Köşk'ün her yerini görme şansınız yok. Bazı bölümler mahrem diye aile tarafından ziyarete kapatılmış. Herşeyi anlarım da neden havuz yapımı için İran dan ustalar gelmiş anlamadım. Havuzun içinde farsça yazılar var.

C
4/5

Ulaşımı sorun ama tarihi açıdan ve yapılan işçilik olarak Ankara'da mükemmel güzel bir mekan.

S
2/5

Uzaktan güzel görünmekte ancak cok bakımsız mermerler patlamis duz yolda yurünmüyor kapi boyalari küflenmiş akmis resimlerde hos cikmamakta keske cevre duzenlemesine biraz dikkat edilse ankara icin harika bir alan zayi olmamali

A
2/5

+ Pazar günleri de açıktır - Günümüz ekonomisi tabanlı piyasa bu bantta mı bilmiyorum fakat giriş için 200₺ tam bilet ücreti fazla geldi. - Etrafında bir otopark mevcut değil

O
5/5

Geçmişe gidip geliyor insan. Halka açik olacak şekilde kazandırılıp müze olmasına vesile olan herkese teşekkurler...

A
5/5

Giriş ücretli olmuş, tam 200, öğrenci 100 TL. İçeride size bilgi veren kişi konağı gezdiriyor. Ben fiyatı pahalı buldum. Konağı dışardan da olsa görmeye değer.

T
1/5

Giriş 200 tl olunca kapıdan geri döndük ayıp valla. Soygunculuk bedava iken 200 tl istenmesi hoş deyil turist anlarım o para onlar için ciklet parası ama bizim türk milleti kimse o parayı vermez yazık. Neden giremeyelin cüzzi olsa ya 20 tl türk parası türklere diye. Giremedim içeri içimde kaldı.

D
5/5

Giriş 200 tl ama eşsiz bir koleksiyon herkesin 1 kere gidip görmesi gereken saray niteliğinde bir konak

S
5/5

Çok güzel ve etkileyici, bu konağı yaptıran Merhum Aliriza Bozkurt Beyefendinin gerçek bir vatansever olduğunun kanıtı. Müze olmasına izin veren aileye de teşekkürler.

M
5/5

Hem mimarisi,hem içerisi çok güzel. İçinin tasarımı çok şık. Üst kat tadilat nedeniyle kapalıymış. Bitince inşallah gezeriz

N
5/5

Haftasonu düğün çekimleri dolayısıyla oldukça yoğun olduğunu belirteyim. İlk nasıl gireceğimizi bilemedik. Ama müze müdürü bize oldukça yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Müze içi sizi minik bir saray ihtişamına çekiyor. Çiftler için güzel kareler elde edilebilir.

Y
4/5

Türk yahudisi ailenin kendisi için inşa ettirdiği konak güzelliğe değer verenlerin estetik açlığını doyurabilir.

N
5/5

Gerçekten burayı sahiplenen işadamına yürekten teşekkür ediyorum . Eğer ki burası böyle bir bakıma sahip olmasaydı çocuklarımız ne bu eski yaşam kültürünü görebilir ne bu ince işçilikleri inceleyebilir di. Burada bulunan ve kendilerine güvenlik diyen arkadaşlar işi ticarete dönüştürmüşler, gelen fotoğrafçılar için ziyaretçileri kovalamaktan başka bir iş yapmıyorlar bence. Bu olay olmasa Burası Gerçekten mükemmel bir yerdi ben bu konuyla karşılaştım ve gerekli ikazı Bu arkadaşlara yaptım. Kesinlikle ziyarete giderseniz ve böyle bir şeyle karşılaşırsanız sizde bu arkadaşları ikaz edin ki sizden sonra gidecekler belki rahat eder.

E
1/5

Köşk ücrete tabi olmuş yetişkin kişi başı 200 tl Çocuk 50 tl

İ
4/5

Son yıllarda müze haline gelen, özellikle düğün fotoğrafları için tercih edilen, ziyaretin ücretsiz olduğu son dönem Osmanlı mimarisine sahip güzel bir yer. Bina 40 yaşında fakat içerisindeki eşyalar Osmanlı dönemi antikaları. Tek yıldızı temizliği biraz yetersiz olduğu için kırıyorum, içerideki eşyalar ve süslemeler çok güzel.

A
4/5

Bayramda kapalı:) gördüğümüz bukadar ,ihtişamlı görünüyor,içeri girebildiğimiz bir gün inşallah ayrıntıları paylaşırım.

Y
5/5

İçi dışından daha güzel mutlaka görülmesi gereken bir mekan

Z
4/5

Müze okarak geçiyor.ama gelin damat çekimi için kullanılıyor.gelin damat giriş ücreti 300 tl

O
4/5

Giriş ücretli bilginiz olsun. Tam bilet 200 TL Öğrenci 150 TL

İ
3/5

Düğün çekimlerinde sıkça kullanılan köşk. Saat 5’ten sonra çekimler için telefon ile aranıp randevu alınması gerekiyor. Bekçilerin 250 TL istediği ama gidildiğinde sizden 300 TL ücret istenilen mekan. Güzel fotoğraflar çekiliyor...

T
5/5

Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Ayrıca Safiye hanıma rehberliği için çok teşekkür ederiz.

S
5/5

Ali Rıza Bozkurt beyin annesinin adını vererek yaptırdığı bu konak harikulade özellikte ve içerisinde Osmanlıya ait birçok yapıt bulunuyor.

S
3/5

Giriş biletleri çok pahalı, kapıdan dönüp girmedik. Bu kadar pahalılığa da gerek yok açıkçası. Dışı güzel.

B
5/5

Yapım yılı 1996 olan köşk, yerini bilmeyenler için tarif etmek gerekirse Bilkent 3'e doğru giderken İhsan Doğramacı bulvarından sırayla YÖK, ÖSYM ve Bilkent Otel'i gerinizde bıraktığınızda karşınıza çıkıyor. Hemen yakınında bulunan İhsan Doğramacı'nın malikanesine komşu olmasıyla çoğu kişi tarafından İhsan Doğramacı'ya ait olduğu düşünülen (ne çok İhsan Doğramacı dedim yav) köşk, Amerika'da yaşayan ve orada "Müthiş Türk" olarak bilinen Ali Rıza Bozkurt tarafından yaptırıldı.

T
5/5

Sadece alt kısım ve bahçe gezisine izin var..içerisi 8 kişi ile sınırlı..ve 10 dk sureli..hafta sonu gitmemize rağmen kalabalık değildi.. rahatça gezip foto çektik.. etkileyici..

E
2/5

Düğün fotoğrafı çekinmek dışında herhangi bir işlevi yok. Fotoğraf çekinmeyecekseniz, görülmeye değer bir şey yok.

B
5/5

Bugün ilk kez gezme fırsatı bulduk, muhteşem bir müze, ziyaretimiz sırasında Safiye hnm bizle çok ilgilendi, konağın tarihi ve içerisindeki eşyalar hakkında bizlere detaylı bilgiler verdi; kendisine çok teşekkür ederiz. Bizim için çok keyifli bir ziyaretti, tek kelime ile hayran kaldık…Herkesin gezip görmesini tavsiye ederim…

N
5/5

Çok ihtişamlı bir köşk ...heryeri altın varaklı ...mobilyaları özel yapım harika gösterişli ....Ankara lilarin gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken bir yer

K
5/5

Düğün fotoğrafı çekimleri için ideal... köşk şatafatlı bir yapıya sahip detaylar altın renginin her yere hakim oluşu etkileyici.. içerideki mobilyalar nostaljik lüksü günümüze güzel taşıyor.

O
5/5

Düğün için dış çekim yapanlar için popüler bir yer. Fotoğraf çekiminden ev sahibinin haberi var mı bilmiyorum fakat Köşk bekçisi iyi para kırıyor bu işten 😊

H
4/5

Gelin damat fotoğraf çekimi için uygun bir yer.

R
4/5

Dış çekimlerinizi yapabileceğiniz nezih bir ortam. Gelin damattan geçilmiyor zaten. Burayla birlikte çalışan fotoğrafçılar var. Giriş için ücret ödüyorsunuz sonrasında enfes fotoğraflar eğer fotoğrafçınız iyiyse sizleri bekliyor. Biz Engin Bey'i tercih ettik, memnun da kaldık.

O
2/5

Mimarisi felan güzel, içerde 19.yy dan kalma eserler var fakat pek ilgi çekici değil, bina bakımsız birçok oda kapalı, yaz aylarında çok fazla düğün için fotoğraf çekimi oluyor bu rahat gezmenize engel olabilir uzun lafın kısası 200 lira gibi bir para verdiğinize pişman olabilirsiniz.

N
5/5

Tadilatta olduğu için sadece bahce ve zemin kat gezilebiliyor..

M
2/5

Güzel bir mekan lakin girişler 2023 yılından itibaren ücretli ve pahalı. Artık kültür bakanlığına ait değil. Özelleşmiş. Girişler en son öğrenci için 150 TL idi.

E
5/5

Müze olarakta ziyaret edilebilir güzel bir yapı iceriside çok güzel ve değerli

A
2/5

Amerika’ da yaşayan iş adamı Ali Rıza Bozkurt tarafından yaptırılmış. Öğreci 180 Sivil 200 Tl idi.

S
1/5

Yorumlarda okuduğum kadarıyla sahibi ücretsiz bir şekilde gezilmesini istemiş müzenin. Ama sanırım restore tadilat felan pahalı geldiyse demek ki🙄 200tl şeklinde ücret belirleyip abartıldığın daniskası. Tam şikayetlik aslında günümüz şartlarında hem de bırakın da bari insanlar rahat rahat bir iki yer görsün onu bile elimizden alacaklar yakında🤔

A
1/5

30.04.2023 tarihinde fotoğraf çekimi için gittik. Önceden rezervasyon yaptırdığımız halde kapıda beklettiler. Ayrıca içeriye giriş ücreti 1200 TL ve kullanım alanları çok kısıtlıydı. Gittiğime pişman oldum.

Ö
5/5

Düğün fotoğrafları çekimi için kesinlikle gitmeyin süreyi 1 saate indirmişler 1 saat çok çabuk geçiyor ayrıca çoğu alanları kapatmışlar çekim yasak diyorlar ilgisiz iki kişi de koymuşlar içeri en güzel günlerinizde birini burda rezil etmeyin 5 yıldıza da üst sıralara çıksın diye veriyorum

A
1/5

Resmen dolandırıcılık daha öncelerde ücretsiz olan yere adam başı 200 tl para istiyorlar kundaktaki çocuk bile buna dahil. Iceride en fazla 10 dk tutup sonra çıkışı gösteriyorlar. Lux konak sahibi ekonomisini bizden alacağı 200 tl ile düzeltecek muhtelemen

N
2/5

Orjinal eser sayısı çok az, replika eserler mevcut ve giriş ücreti çok pahalı. Düğün için bir çekim mekânı müze değil bence.Eser bakımından geliştirilmeli ve özellikle bahçe olmak üzere genel bir restorasyona ihtiyacı var.

I
5/5

Ankara'da böyle bir yapıyı görmek her defasında olsa bile çok şaşırtıyor. Mutlaka uğrayın derim

D
1/5

Çok güzel çok harika demek isterdim ama giriş yapamadık çünkü internette birkaç yerde ücretsiz yazmasına rağmen yoktan biri var olarak önümüzü kesti ve giriş ücretinin yetişkin için 200 lira olduğunu söyledi biz de googleda bile ücretsiz yazıyor deyince ağustosta değişti artık para alıyoruz dedi. Yani memleketimizde 200 lira müze ücreti alan sayılı devlet müzeleri var ki onlarda da 60 lira müzekartla giriş yapabiliyoruz. İçi pahalı falan filanmış diye 2 kişi 400 lira vermedik tabii ki. Açtım googledaki fotoğraflara baktım çok güzel çeken insanlar var sağ olsunlar

M
1/5

Giriş 200 TL! öğrenci 150 TL! Müzekart vs geçmiyor. Yorumlara göre giden dönüyor. Kim geziyor burayı? Şaka mısınız ya?! 5 kişi 900 vermemiz gerekecekti. Gitmeyin!!

A
5/5

2022 Ağustos ayından itibaren ücretli olarak gezeceğiniz bir konak. Tam 200tl öğrenci 150tl. Organizasyon için de kullanılan konak oldukça ihtişamlı. Kraliyet ailelerini aratmayan tamamen Osmanlı saray ve dönemin sanat motifleriyle oluşturulmuş. Ankara'da yapılacaklar listesine ekleyin derim.

Y
1/5

Internette ücretsiz yazmasına rağmen ücretli. Hemde 200 TL gibi fahiş bir fiyata. Müze kart bile geçerli değilmiş şahsa aitmiş müze. Gelen geri dönüyor. Yazık diyorum başka birşey demiyorum. 1 yıldızı bile haketmiyor.

N
5/5

Oldukça güzel. Rehberimiz Safiye hanıma ayrıca teşekkür ederiz. Yenilenmiş, Gözden geçirilmiş, kafe kısmıda iyi düşünülmüş. Tek önerimiz Türk-Osmanlı mimari dekorasyonunu, kültür hazinemizi sergilemekse amacımız fonda eşsiz musikimizden sözlü veya sözsüz eserler dinleyebiliriz(veya ney vs ile enstrümantal olarak) oldu. Emeği geçenlere teşekkür🙏💕 ve saygıyla

O
1/5

Aylar önce ücretsiz diye not almışım, ona göre gittik.. Başta kapalı sandık. Meğer işler değişmiş, kapıdan döndük. Çünkü gerçekten haketmeyecek bir ücret talep ediliyor: ₺200 !? "Özel müze, içeride değerli parçalar var, giderleri var" falan diye düşünmeden önce şunu bilmek gerek ki ülkemizdeki tek özel müze bu değil. Örnek: KEY Museum (İzmir). İçinde birçok değerli parça mevcut ve makul bir fiyata güler yüzlü personelin ağırlaması ile rahat rahat gezebiliyorsunuz.

B
1/5

Yalan söylüyorlar sitede ücretsiz yazıyor ama 200₺ istiyorlar

M
1/5

Yaklaşık 45 dk lık bir yolculuktan sonra konağa geldik, kapalı sandık ilk başta, sonuçta Ankarada nadir gezilecek mekanlar var, buranında kalabalık olabileceğini düşündük. Ta ki ücretini öğrenene kadar. Yetişkin 200 tl, öğrenci 150 tl dediler ve müze kart geçmiyor!! 1996 yapımı tarihi bir değeri olmayan bir yer için bu meblağ çok yüksek, iki şatafatlı eşya göreceğiz diye 5 kişi 1000 tl vermeye gerek yok bence, ama yine de siz bilirsiniz.

C
1/5

Gittiğimizde bomboştu bizde sevindik girişte kimse yok diye meğerse giriş ücreti 200 TL imiş. Pamukkaleyi bile müzekart ile 60 tl ye geziyorken bir köşk gezisi için kişi başı 200 tl isteniyor. Güzel soygun 🙂

S
5/5

Yakın tarihte, bir ailenin yaşadığı buyuk villa konak. Dış kaplama sekoya ağacından. Içerisinde bulunan işlemelerde altın tozu kullanılmış. Içeride rehberle geziyorsunuz. Öğrenci 150tl tam 200tl. Gelin-damat fotoğraf çekimi için randevu almak gerekebilir.

E
5/5

Kesinlikle görülmesi gereken bir yer

B
2/5

Gelin fotoğraf çekimi için güzel bir mekan ancak giriş ücreti 300 TL çok pahalı ve köşkün içinde hiç bakım yok parayı ne için alıyorlar anlamadım.İçi yıkık dökük ve küçücük bir alan zaten. Açılar sıvalar dökülmüş duvar kağıtları yırtılmış. Bahçe havuz yıkık dökük. 30 lira bile fazlayken 300 lira ne için alınıyor acaba?

K
1/5

Cok güzel gözüküyor fakat ücretli olmuş benim bebeğim 1 yaşında olmasına rağmen ona bile 😡ucretli dediler girmedim 200 TL yetişkin bebek 50 TL şaka gibi

D
2/5

Pazartesi hariç diğer günler 10:30 - 16:30 arası açık, yetişkin 200₺, öğrenci 150₺ giriş ücreti, 7 yaş ve altı 65 yaş üstü ücretsiz, içeride sadece cep telefonu ile fotoğraf çekimi serbest

R
1/5

inanilmaz güzel bir köşk ancak giriş öğrenci 150 yetişkin 200 , kimse bu fahiş fiyatlara oraya girmez boşu boşuna kilometrelerce yol gittik.Ayrıca daha sadece 2022 ağustosta ücretli hale getirilmiş bu da üzücü bir ayrıntı.

G
1/5

30 km yoldan geldik. Zebellah gibi bir adam dikildi ve 200 tl para istedi. Herkes geri dönmek zorunda kaldı. Öğrenci olup nasıl o kadar para verelim???? Müzekart da geçmiyor. Saçmalık.

İ
3/5

Koskun güzelliğine söylenecek bir söz yok. Ancak giris kisimlari uzerine kus konmasin diye çivili kus konmaz yapılmış. Bir dönemin ziyaretci çeken ücretsiz muzelerinden olan köşk yabanci turistlere yonelik bir adimla 10€ ucretle kapilarini aciyor. Yerel turistler icin ise kapisina kadar gelip iceri giremeden geri donmek oluyor. Hos bir durum degil. Giris makul bir ucrette olsaydi iyi olurdu.

H
1/5

Girişi 200 lira...Şaka gibi ama gerçek...öğrenci ise 150 lira...Biz internetten araştırıp ücretsiz olduğunu öğrenince Keçiören'den yola çıkıp uzun bir yolculuktan sonra köşke ulaşabildik, oraya gidince kapıdaki görevli girişin ücretli olduğunu söyleyince bu fahiş ücret yüzünden içeri giremedik tabii ki... İnternette ücretsiz yazıyor NEDEN GÜNCELLEME YAPMADINIZ diye görevliyle tartıştık..Biz beklerken birkaç kişi daha geldi, hiçbiri ücreti duyunca girmedi; sadece 65 yaş üstü ücretsizmiş gelen dörtlü gruptan iki kişi girebildi...Kültüre önem veren küçük bir azınlığız bizim önümüzü de fahiş ücretlerle kesiyorlar....Louvre Müzesi giriş ücreti 15 Euro..Lütfen bizim paramıza çevirmeyin onlar Euro olarak maaş alıyorlar... Kendimi kandırılmış hissettim...

E
1/5

Daha önceden ücretsiz olduğunu bildiğim bir yerdi, evime yakın olduğu için bu haftasonu gezmeyi planlarken açıp yorumları okumak geldi aklıma, iyi ki gelmiş boşuna gidip dönecekmişiz bu ekonomide malesef kimsenin 200+200 verip de varak görmeye gidesi yok ne yazık ki. Anca parası 18-20ile çarpılanlar görür biz de fotoğraflarına buralardan bakarız.

H
5/5

Çok güzel bir köşk bence herkesin gitmesi lazım

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Remzi Oğuz Arık, Kuğulu Kavşağı No:132, 06680 Çankaya/Ankara

💬 Merdivenleri çok güzel boyanmış çok güzel olmuş, kedi sokağın en favori sakini sanırım

Çankaya En İyi Açık hava müzesi Listesi

📍 Ayrancı, Ahmet Mithat Efendi Sk. No:36 D:3, 06690 Çankaya/Ankara

💬 Kapalı ve boştu, komşulara sordum sadece sergi olduğunda açılıyormuş onun için sergi takvimini takip edin

Çankaya En İyi Açık hava müzesi Listesi

📍 Kurtuluş, Milli Egemenlik Cd. No:4, 06730 Beypazarı/Ankara

💬 Esnafları harika. Sadece öğleden önce gidilmeli diye düşünüyorum çok sıcak vuruyor.

Ankara En İyi Şehir parkı Listesi Beypazarı En İyi Açık hava müzesi Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur