Adres: | Uzunkuyu, no:8, 35430 Urla/İzmir |
---|---|
Telefon numarası: | +905379112323 |
Kategoriler: | Alışveriş merkezi Turistik yer Müze Açık hava müzesi |
Çalışma saatleri: | Çarşamba 10:00–18:00, Perşembe 10:00–18:00, Cuma 10:00–18:00, Cumartesi 10:00–19:00, Pazar 10:00–19:00, Pazartesi Kapalı, Salı 10:00–18:00 |
Web sitesi: | https://dukkan.kostemciftligi.com/ |
Google Haritalar'da Aç |
Zeytinyağı üretim sürecinin geçmişten günümüze nasıl evrildiginin anlatıldığı küçük ama güzel bir müze olmuş. Yolu yakindan geçenlere bi ugramalarini tavsiye ederim. Müze içerisi oldukça güzel tasarlanmış dışarısınin peyzajı da mükemmel. Havuzunda su kaplumbağaları ve balıkları görebilirsiniz. Girişte bulunan kafesinde kahve ile birlikte tatlı ve atıştırmalıklarin tadını çıkarabilirsiniz. Zeytinyağı ve el emeği hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Bir kahve molası verip etrafa göz atmaya değer olduğunu düşünüyorum. Giriş ücreti 85 TL müze kart sahipleri için 75 TL olarak belirlenmiş ve kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. Sanırım 10 yaş altı ücretsiz. Müzenin ücretsiz otoparkı da bulunmaktadır.
Karekod üzerinden sesli anlatımla gezebileceğiniz bir sistem kullanılmış, zeytinyağı üretimine dair tüm süreçlerden ve tarihinden bahsediliyor. Müze deneyimi sonrası market bölümünden alışverişinizi yapabilirsiniz. Urla’ya gelenlere ziyaret etmesi önerilir…
Zeytin sever biri olarak buraya gerçekten bayıldım. Zeytin'in yolculuğuna eşlik etmek, köküne dokunmak çok iyi geldi. Kesinlikle görülmesi gereken bir müze olmuş. Çok şık, çok etkileyici...
Ptesi günleri kapalı. Ama bir etkinlikle ilgili görüşme için gittik. Girişte tam karşıda muhtesem bir yaşayan müze bizi karşıladı. Sol tarafta restaurant,sağda alışveriş yapabileceğiniz kendi ürettikleri ürünler var. Ayrıca 2 adet barı da mevcut. Yemyeşil bir arazide,harika bir bina içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.
Köstem Zeytinyağ Müzesi mutlaka görülmesi gereken ve güzel zaman geçireceğinize inandığım bir mekan. Müze içerisindeki materyaller zeytinin yağa dönüşümünün tarihsel yolculuğuna sizi çıkaracaktır.
Geçmişten günümüze zeytin yağı üretim teknolojisini sentezleyerek sunan harika bir müze, emeği geçenlerin eline sağlık
Müze ücretlidir. müze karta cüzi bir indirim oluyor. Zeytinle ilgili herşey müzede var. 1000 yıllık zeytşn ağacı kökü çok etkiledi.
Zeytinyağının geçmişten günümüze nasil uretildigini anlatan degisik guzel bir müze. Lokasyon olarak izmirden ceşme otobanın da ilerlerken zeytinler sapagindan cikip eski çesme yoluna iniyorsunuz. Yol üzerinde zaten.navigasyonla zorlanmadan bulabiliyorsunuz. Muze ye giriş ucretli. Muze kart gecersiz muze karti olanlara cuzi bir indirim yapiliyor. Bazi insanlar sormus muze neden ucretli diye ( sen herseyi kendi cabanizla devletten destek almadan yapsaydiniz beleş mi yapardiniz???? Diye sormak lazim) ben müzeyi cok begendim. Müzenin icindeki restaurantta hayran kaldim. Eger yemek icin geliceksiniz rezervasyonla çalışıyorlar.
Zeytinin zeytinyağına dönüşme süreciyle alakalı tarihsel süreci görebileceğiniz harika bir yer. En ilkel yöntemlerden sanayileşme dönemine kadar bir çok araç gereç sergilenmiş. Ayrıca içeride bir çok oyma heykeller mevcut. Zeytinyağı dışında farklı koleksiyonlar da mevcut, eski oyuncaklar, eski fotoğraf makineleri vs gibi. Burada satılan zeytinyağlarını kesinlikle tavsiye ederim, meyvemsi bir lezzeti var ve asit oranı 0.3.
Müzenin yapısı, iç tasarımı, dışı vs gayet güzel ancak zaten giriş ücreti alınan bir yerde zeytinyağı için ufacık tadımı yaptırmalılar. Bunun için ekstra ücret istiyorlar bu kısmı saçma geldi. Tadım sonrası ürünleri çoğu insan alır zaten yanlış bir pazarlama taktiği ve ikram kültürümüze ne oldu gerçekten bilmiyorum 🤷🏻♀️
Gezilmesi güzel,dizaynı güzel, küçük bir yer ama etkinliklere daha güzel hale geliyor,satış bölümü mevcut. İlgili personel, 1000 yıllık zeytin ağacı kökü var, girişte görürsünüz
Ziyaret etmeden önce burası hakkında çok bir beklentiye girmemiştim. Fakat girişten itibaren çok iyi dizayn edilmiş zeytinin tarihçesinden itibaren 4500 yıllık aşamasını numaralandırma usulü ile kronolojik olarak sıralamışlar. Alan içerisinde 1900lü yıllara çok güzel göndermeler içeren bakkal, kahvehane tarzı günümüzden geçmişe giden çok güzel yerler yapılmış. İçeriyi oradaki yazıları okuyarak veya QR kod ile dinleyerek gezebiliyorsunuz. Giriş günümüz parası ile kişi başı 65 tl idi. İçeriyi gezdikten sonra dışarıda minik bir kafe kısmı ve zeytin tadım atölyesi de mevcut. Kafeden mutlaka damla sakızlı kurabiyeyi deneyebilirsiniz, çay içebilirsiniz fiyatları makul. Tadım atölyesi sanırım kış olduğu için kapalıydı. Genel anlamda çok beğendim.
Urla-Çeşme yolunda Uzunkuyu köyünde müze, 20 bin m2 alan içerisinde 5.650 m2 kapalı alanı bulunmaktadır. Müze bahçesinde çeşitli ağaç türlerinden 500'e yakın ağaç dikilmin yapıldığı ifade edilmektedir. İçeride güzel bir restoran ve zeytinyağı satışı yapılan bölümler bulunmaktadır. Zeytinyağı üretiminde kullanılan araç ve gereçleri sergilenmektedir. Bu araç ve gereçlerin bulunması, elden geçirilmesi, biraraya getirilmesi ve müze kompleksi içerisinde sergilenmesi para, emek ve büyük sabır gerektirmektedir. Unutmadan, burası özel bir müzedir. Müzenin kurucusu Dr. Levent Köstem ve emeği geçenlerin eline ve yüreğine sağlık. Müze Pazartesi günü hariç 10-17.00 saatlerinde ziyarete açıktır. Otoparkı vardır. Giriş ücreti 55 lira. Müzekartı olanlara 50 liradır. Yolunuz düşerse uğrayın, pişman olmazsınız.
Üzerinde yaşadığımız toprakların kadim ağacı zeytinin serüveni... Zeytinyağının binlerce yıldır hangi yöntemlerle elde edildiğini görmek çok heyecan verici. Müze çok güzel düzenlenmiş. Tema sadece zeytinyağı değil, müzede bazı özel koleksiyonları da görmek de mümkün.
Erasmus projesi kapsamında romanyadan 35 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu ile ziyaret ettik. Çalışanlar çok nezaketsiz müze içinde internet olmadığı için karekodlar çalışmıyor. Rehber yok. Bir daha erasmus ekiplerini Türk misafirliğine daha uygun yerel müzelere götüreceğiz.
Çok güzel bir mekan ve çok güzel bir müzesi var. Müzeye giriş ücreti 50 TL öğrenci indirimi veya muze kart geçmiyor. Ama ben müzeyi beğendim. Ayrıca içerde şarap ve zeytinyağı satışı da mevcut ama zeytinyağı tadımı için para alınıyor diğer yerlerde tadım yapıp alabiliyorduk ama burda para aldıkları için tadım yapamadık, haliyle zeytinyağı da alamadık bu yüzden güzel mi bilemiyroum.
Akdeniz havzasının değerli bir kültür mirası için büyük emek ve zaman harcanarak oluşturulmuş bir alan.
Son derece keyif aldığım muhteşem bir yer. Müze gezisi zeytinyağı tarihinden, makina ve lojistiğine kadar birçok konuda görsel ve yazılı bilgilerle donanımlı. Cafe ve restoranı kahvaltı ve yiyecek konusunda son derece başarılı. Bunlarla birlikte kitaplardan birçok ürüne kadar çok yerde bulamayacağınız ürünleride barındırıyor. Yazarlarla tanışabileceğiniz sergiler ve atölye çalışmaları da var. Tam bir gün geçirebileceğiniz harika bir yer. İşletme sahibi ve yöneticilerine teşekkürler.
Müzenin Kurucu ve yöneticisi Levent Köstem ile de tanıştım. Dünyada örneginin olmadığını söyledi. Aynı çatı altında müze, sanat galerisi ,restaurant, cafe, atölye çalışması, ürün satış yeri ve oteli bulunmaktadır.Müze giriş ücreti 85.TL Müze kart olursa 10.TL indirim yapıliyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Çok şık mekan. Kesinlikle görülesi. Satılan ürünler öyle aşırı pahalı da değil. Hediyelik olarak buradan birçok şey alabilirsiniz.
Alkollü bi mekan Müzede birşey yok ücretli giriş kişi başı 70 tl bahçesi güzeldi sadece huzurlu sakin
dünyanın en büyük zeytinyağı müzesiymiş, müze çok güzel düşünülmüş qr kodlu seslendirmeler var ve kronolojik sıraya göre düzenlenmiş. ayrıca zeytinyağı reçel sabun gibi ürünlerde satıyor biz zeytin yağı ve harika kokulu sabunlarından aldık
Köstem zeytinyağı müzesini görmeye gittigimiz zaman bizi güzel karşıladılar bahçe temiz ve düzenliydi. Türkiyenin ilk zeytinyağı müzesi levent Köstem kurmuştur kendisi emekli doktormuş ve emekliye ayrıldıktan sonra burayla ilgilenmeye başladığını söylemişti ilk gittimiz zaman levent bey de orda olup bizi görmeye ve bilgi vermeye geldi kendi hayatından kesitler den ve bize tavsiyelerinden bahsetti müze geniş ve daha önce görmedigim pek çok şeyi barındırıyordu örnegin 1000 yıllık zeytin agacı müzenin orta yerinde çok güzel duruyordu. Bu müze bize zeytinin önemini gösterdi. İçinde kibrit koleksiyonu, tahtadan oyuncakların bulunduğu eski eserler gibi pek çok şey barındırıyordu. Girişten ötede ayrı bir tablo ve resim yeri vardı heryer temiz ve güzel dizayn edilmişti. Burayı gezip görmenizi tavsiye ederim. Ve orda satın alabileceğiniz dogal zeytinyağı, zeytinyağlı sabun, siyez bulguru, biberiye gibi dogal ürünler bulabilirsiniz. KAHEV sayesinde gittigim bu müze çok güzeldi onlara teşekkür ederim bizi karşıladığı ve tavsiyelerde bulunduğu levent kösem' E de ayrıca teşekkür ederim. Birazda buranın tarihinden bahsetmek isterim. Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı Başkanı Levent Köstem, amaçlarının çocuklara eğitim verebilmek, müzeyi bir eğitim kurumuna dönüştürmek ve zeytin, sanat, kültür, tarih ve el becerilerini geliştirmeye yönelik bir çalışma başlatmak olduğunu söylüyor. Müze, Kasım 2017'den beri hizmet vermekte olup Türkiye'nin ikinci sanayi müzesidir. Müzede, tarih boyunca zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ilgili yağ presleri, santrifüj makinaları, sabun yapımıyla ilgili materyalleri görebilirsiniz 20 bin metrekare toplam alan içinde 5 bin 650 metrekare kapalı alana sahip bir müze kompleksidir. Komplekste Teknoloji Müzesi, Sabun, Hijyen ve Temizlik Müzesi, modern zeytinyağı fabrikası ve deposu, zeytin ve zeytinyağı bilgilendirme bölümleri, ahşap ve seramik atölyeleri bulunuyor. Müze'nin ön bahçesinde, bir arboretum oluşturma mantığıyla bölgede yetiştirilebilen tüm ağaç türleri dikilmiş, arka bahçedeyse özellikle Ege Bölgesi zeytin türleriyle Anadolu zeytinciliği türleri zeytin ağacı koleksiyonu oluşturulmuştur
Ramazan Bayramı haftasında güzel bir akşam yemeği yemek için restorana gittik fakat servis kalitesi çok kötü. Masamıza gelen iki ayrı servis elemanı hanımefendi yemeklerin içeriğinden bihaberdi malesef sordugumuzda. En sonunda Şef gelerek yemekler hakkında biraz tanıtım yaptı. Seçtiğimiz yemekler lezzet açısından iyiydi. Seçtiğimiz şarabın servisini şişenin boynuna bir kağıt peçete sararak yapmaya çalıştılar , damlatmadan nasıl koyması gerektigini ben göstermek zorunda kaldım ilgili arkadaşa. Bu kadar güzel bir atmosfer ve mekanda restoran ve servis kalitesinin bu kadar kötü oluşu hayal kırıklığı gerçekten. Herhalde yol üzerindeyiz, bir gelen bir daha gelmese de olur mantıgı ile hizmet veriyorlar. Urla da bu kadar çok güzel hizmet veren restoranlar varken, servisten memnuniyetsiz olarak ayrılacagım bir yere bir daha gitmeyi asla düşünmem. Yine de merak edenler için, belki seyahat esnasında yarım saat ugrayıp, 1 pizza 1 bira ile beklentiyi fazla yukseltmeden mutlu ayırlınabilir.
Hem müzeyi gezip hem de kahvaltı ve yemek yemeyi tercih edebilirsiniz içersinde ufak bir alışveriş bölümü de mevcut biz kahvaltı yapıp müzeyi gezmiştik , Fiyatları normal ve makul idi Yolunuz urla taraflarına düşerse mutlaka uğrayın derim
Müze ziyareti için gitmiştik. Zeytinyağı üretiminin teknolojik gelişimini görebileceğiniz güzel bir yer. Giriş ücretli. Bünyesinde bulunan kafe ve restoran kısımları nezih ve güzel.(Fiyatlar göreceli yüksek gelebilir) Yakın bir lokasyondaysanız gelinebilir. Ulaşım çevre yolundan kolay. Çocuklar da güzel vakit geçirebilirler.
Özel bir sergi ziyareti için gittim ailemle. Harika bir müze varmış İzmir'de ve bunu tesadüfen öğrendik. Tanıtımı daha fazla yapılmalı, zeytinyağı sanayisi hakkında ilk çağlardan günümüze müthiş bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Kafetaryası,dışarıdaki oturma alanları ile harika bir yer. Restoranı da var ama orayı deneyimlemedik.
Urla ile Çeşme arasında sahil yolunda. Hemen yol kenarında. Dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi imiş. Çok güzel bir restoranı var. Müdüre Hanım çok kibar, ilgili, samimi. O kadar güzel ağırladı ki bizi. Restoran şık, nezih. Herşey nefisti. Kahvaltı fiyatları gayet uygun. Yemekten sonra müzeye geçtik. Müze giriş ücreti 45tl. Restoran müşterisi olunca 40tl. Müzede zeytinyağı ve tarih boyunca bu süreçle ilgili envai çeşit ürün var. Ayrıca kibrit kutusu, fotoğraf makinesi koleksiyonu gb kıymetli detayları da var. Müze çıkışında sabun, yağ, reçel ve konuyla ilgili güzel kitapları olan alışveriş alanı var. Aa unutmadan, misafir çocuklar için zeytinyağı kandili yapımı etkinliği vardı ben ordayken. Bahçesi de çok güzel. Yazın tadından doyum olmaz sanırım. Yüz üzerinden bin puan veriyorum. Eksiksiz herşey harikaydı. 😇
Emek, tutku ve bilgi bir araya gelince, işte böyle mükemmel eserler ortaya çıkar. Sergi alanı, giriş lobisi, bahçesi, sanatsal obje satış reyonları ..tümü uyum içinde. Her yer pırıl pırıl... Müzedeki her standın yazılı bilgilendirmelerinin yanısıra, barkod okutarak kapsamlı olarak sözlü açıklamalarını da dinlemek mümkün. Tesise entegre edilmiş POLİMA restoran- cafe alanı, ferah ve zarif dekorasyonu ile 5 yıldızı hak eder. Açık mutfağı, hijyen ve düzenin belgesini gözler önüne seriyor. Hafta içi kahvaltı servisi olmamasına rağmen, işlermecileri Sn. Betigül hanım ve Sn. Serhat bey, bizlere harika bir kahvaltı hazırlatarak gönlümüzü kazandılar. Ayrıca öğrencilerin el becerilerini ve doğa bilgilerini pekiştirmeye yönelik eğitsel, sanatsal faaliyetleri her turlü övgüyü hak ediyor. Yakında güncellenecek olan sosyal medya duyurularını takip etmenizi öneririm.
Nefis bir müze..Zeytin yağ üretiminde tarihe yolculuk yaptık..Satış yerinde ki ürünler pahalı olmasaydı keşke..
Çok güzel bir müze gazilere ücretsiz olması çok şık bir davranış emeklerinize sağlık. selamlar
Cok ozenli hazirlanmis.bir muze.. zeytinyaginin tarihte nasil yapildigina dair bilgi aliyosunuz. Cok cici bir restoran da var icinde. Zeytinyagi ve sabun v.s. alabileceginiz, kahve icebilecrginiz bir dukkan da var..keyifli bir yer.
🫒 Zeytinyağı müzesi bizim yol güzergahımız üzerinde şans eseri uğradığımız bir lokasyon oldu. Müzeye giriş yapmadık. Müze girişi normalde 20tl ama müze kart ile giriş 15tl. Zeytinyağı tadımı yaptık ve fazla düşünmeden almaya karar verdik. Tadı aroması çok güzeldi . Bizimle ilgilenen bayan çok narin ve kibardı. Tüm sorularımızı güzel anlaşılır bir şekilde cevapladı. Zeytinyağı sabunu ve sızma zeytinyağı satın aldık. Çok teşekkürler. Not. Biz ilk zeytinyağı şampuanı ya da duş jeli aramıştık ama üretilmiyormuş. Buna biraz üzüldük. Bu önerimizi dikkate alırsınız umarım. İyi günler dileriz.💜❤️
Oldukça özenli tasarlanmış bir işletme. Müzesi küçük ama düzenli Kanaatimce tüm işletmenin hiç bir yerinde kar amacı güdülmemekte… Çalışanlar samimi ve içten , ambiyans güzel… Polima restoran eşsiz. Yemekler organik ve lezzetli …Biz beğendik herkese tavsiye ederiz…
Çeşme istikametinde gayet nezih güzel ve titizlikle araştırma yapılmış emek verilmiş bir müze.🧿 Zeytinin tarihi,zeytinyağının hazırlanışı,saklanması ve günümüze kadar hangi şekilde ve nasıl işlenmiş;özenle tüm sıkım ve makineleşme sürecini anlatan bir müze.👏👏 Cafe restaurant ve hoş bir bahçeside var. Bir mola verip hem müzenin hemde ortamın keyifini çıkarabilirsiniz. Sanat atölyesi fikride ayrı güzeldi. Bence herşey muazzam düşünülmüş.👍
Müze tarafı özenle hazırlanmış, zeytinciliğin ve zeytinyağ imalatının ne kadar emek, özveri istediği net olarak sergilenmiş. Medeniyetin aşamaları 👏👏 Günümüzde acımasızca zeytin ağaçlarını kesen beton tapıcıları düşününce insanın içi acıyor. Giriş ücreti 75,_ TL Satılan ürünler ortalamanın epey üstünde 🤔 3 yıldızı yanlışlıkla verMEdik !! Ürünlerin fiyatının ortalamanın üstünde olması , çalışanların gelen ziyaretçilerle nasıl konuşulacağını bilmemeleri ve etiket listede fiyatı yazan ama olmayan ürünlerin farkında olmamaları ve de sorduğunuzda sizi ürünü bulamamakla suçlayan hadsiz ukalâlıkları , tuvaletinin pis olması , ....... Dileriz işletme sahibi dikkatini ve ilgisini bunları düzeltmeye de yöneltir.
Eski çeşme yolundan gidiyorsanız bir uğrayın gezin derim. Müzesi ve ortamı iyi.. Akşam yemeği içinde ziyaret edilir.
Müze bence gezilmeye değer. Yalnızca zeytinyağı değil, aynı zamanda başka koleksiyonlar da var. Keyifliydi. Mağazasında hediyelikler de var. Şarap, zeytinyağı, sabun, dokumalar vs. Fiyatlar biraz yüksek. Elegant bir restoran da var, vaktimiz yoktu. Hem açık hem kapalı alanları var, keyifli bir kahve molası için. Ev yapımı görünen atıştırmalıklar da var. Gidenler afiyet olsun.
Büyük emekle yapıldığı belli bir müze, zeytinyağı yapim süreciyle ilgileniyorsanız ve tatilde deniz harici bir şeyler yapmak; gidilebilir.
Sadece bir odadan oluşan bir müze. 85 TL giriş hiç degmez. Görevli çalışanlar çok kaba. Herşey çok pahalı. QR kodlar çalışmadığı için neyin ne olduğunu zaten anlamıyorsunuz.
Tarihimizi, kültürümüzü çocuklarımıza ve bizden sonraki kuşaklara aktarabilmek için zeytin sevdalısı idealist bir ailenin ülkemize güzel ve çok anlamlı hediyesi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Yolu buradan geçen herkesin mutlaka uğrayıp ziyaret ermesi gereken çok özel bir müze
Keşke kültürel ortalamayi yukari cekecek boyle harika yerlerden cok sayida olabilseydi. İceri girince kultür şoku yasatiyor. Ayrica, bir sanat galerisi ve toplanti mekani.
Müze sade ve güzel. Satışa çıkarılan ürünlerden mutlaka almalısın. Zeytinyağı, sabunlar vs boş çıkmayın. Müze gerilmeye değer tabi merakınız varsa. Memnun olmadığımız tek şey kalabalık bir yemek yedik. Servis hızlı olmasına rağmen yemekler pek lezzetli değildi. Daha önde sanırım böyle kalabalık bir servis yapmamışlardı.
Zeytinyağının geçmişine uzun bir yolculuk sizi bekliyor. QR kodlu panolardan sesli anlatımları mutlaka dinleyin. İyi gezmeler. Müze kartınız varsa 15 ₺, normal giriş 20 ₺. Çıkışta, müzenin kafesinden sıcak soğuk içecekler veyahut bira içebilirsiniz.
Dün müzenizi 4 kişi olarak geldik (2 kişi İstanbul’dan misafirlerimiz) , müze kurulumu için yaptıklarınızı çok takdir ettik ancak girişin paralı olması bizi çok şaşırtmış olmakla birlikte görevlilerin ilgisizliği daha da şaşırttı,içeriye girdiğimizde oldukça havasızdı ,hemen girişte sol taraftaki odanın ışığı kapalıydı ,kendilerini uyarıp açtırmak zorunda kaldık kimse uyarmadığı veya yönlendirme tabelaları olmadığı için bahsi geçen arboretumu ,müzenin arkasında bulunan zeytin koleksiyonu bahçesini göremedik mesela ki görmeyi çok isterdik ,izgazetede çıkan makalede başlıklar halinde ,ayrıntılar verilerek yazıldığını görünce ayrıca üzüldüğümüzü de bildirmek istedim ,iyi günler dileğiyle ..
Müze kart 30 TL, kartsız 25 TL. Bana göre bu ücret fazla. Müzesi küçük ve yetersiz .Urla'ya gelmişken ziyaret edilir fakat aman aman bir yer değil. Zeytinyağı aldım 180 TL ydi sanırım. Gelmişken göreyim zeytinyağı alayım denilmelik yer. Kalabalık değil Güncelleme: müze sahibi bilgi, görgü, eğitimimizi sorgulayacak kadar hadsiz. Kötü bir şey yazılmadi, hakaret edilmedi. Karşılığında susmam gerektiği belirtildi. Beğenmek zorunda değiliz. Yorum yapmaya da hakkımız var. Üsluplarıni düzeltmeliler önce. Olumsuz yorum yapanlara bu şekilde cevap verilmesi hoş değil!!
Avrupa standartlarında, geleneksel yapımızın zeytin hakkında duymak bilmek isteyeceğiniz herkonu ince ayrıntısıyla düşünülerek hazırlanmış bir müze. İlmek ilmek dokunmuş, biriktirilmiş, arşivlenmiş antika değerindeki her obje insanın geçmiş ile günümüz arasındaki yolculuğuna katkı sağlıyor. Bağışçılara, projeyi hayata geçirenlere ve güzel Ege ye sağladığı değer ile yeni nesiller için Zeytin Hakkında herşey üzerine önemli bir bilgi bankası niteliğinde..
Zeytinyağı üretim tekniğini orijinal üretim malzemeleri ile anlatan çok emek ve para harcanmış bir müze. Girişte yer alan bahçesi bile bunu hemen gösteriyor. İsteğe göre düzenlenen rehberli tura katılabilir veya kendiniz de müzeyi gezebilirsiniz. Giriş ücreti 2020 yılı için tam 20 TL , öğrenci, öğretmen müze kart indirimleri var. Eski bir marangoz atölyesinden çevrilen müze lobisinde atölyeye ait tezgahlar da görülmekte. Rehber eşliğinde yaptığımız gezide zeytinyağı üretim aşamalarını tarihsel olarak dinledik. Aslında zeytinin toplanma mevsiminden, olgunluk belirtilerinden, fabrikaya getirilme yöntemlerinden başlayarak en azından sinematografik bir yağ üretimini de gösterebilseler daha akılda kalıcı olurdu. Ben ilgim nedeniyle internet üzerinden üretim tekniğini az çok öğrendiğim için canlandırmak kolay oldu ama bilmeyenler için biraz havada kalıyor. Müze ziyareti sonrasında lobi alanında üretilen zeytinyağı çeşitlerinden tadım yaparak istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Kredi kartı geçerli. Not: Yürüme zorluğu çekenler için tekerlekli sandalye bulunuyor. Dr. Levent Köstem'e emeği için çok teşekkürler.
Polima restaurantta kaz etinden pizza denedim harika bir lezzet deneyimi oldu içerisinin ambiyansi keyif verici müze girişinde ve restaurantta güleryuzlu personellerle karşılanmak benim.icin önemli ilgi alaka fazlasıyla iyiydi.muze için detay vermeme gerek yok yalnızca gelin ve bu deneyimi yaşayın. Tarih bu kadar kısa cumlelerle anlatilamaz cunku
Urla, Uzunkuyu Köyü’nde “Dünyanın en büyük kompleksi” ünvanına sahip olan bir kompleks. Ülkemizde bugüne kadar kurulmuş bulunan tüm zeytinyağı ezme sistemleri müze içinde yer almaktadır. Özellikle Ege ve Urla yarımadasının zeytinciliğinim nasıl geliştiğini müzede görebilirsiniz. Müzede ilk zeytinyağı üretim tekniklerinden güncel kullanılan teknojilere kadar tüm sistemler yer almaktadır.
Yeri gereği güzel şeyler bekleyerek gittiğim bir zeytinyağı alanıydı. Müzesi güzel, etkinlik alanı ve sergisini beğendiğim bir alan oldu. Ancak ufak bir ayrıntı, zeyinyağı satan bir yerde çeşit olmaması gibi bir sorun mevcut.
Bugün Müzelik Öyküler isimli belgesel için çekimler yaptığımız harika müze. Kurucusu Levent beyle harika bir sohbet gerçekleştirdik. Çok emeği var ve harika bir müze oluşturmuş. Gidin ve güzel öyküler dinleyin.
Dr.Levent Beyin muhteşem koleksiyonu görmek için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müze Yılların külterel envanterini görmek ve Müzelik Öyküler isimli belgeselimiz çekmek için Köstem Zeytinyaği Müzesini ziyaret ettiğimizde Sibel Hanım tarafından çok güzel ağırlandık ve müze sahibi Levent Bey ile çok keyifli bir program çekimi yaptık. Zeytinyaği tarihçesini ve ne kadar faydalı bir ürün olduğu anlamak için bu eşi benzeri olmayan müze mutlaka ziyaret edilmeli
Grup olarak geldik, calisanlar çok kaba ve ilgisizdi. 85 tl verip girilmeye değmez. Müze mağazasi da gereksiz pahalı
Çok güzel düzenlenmiş .Zeytinyağı üretiminin antik çağdan başlayarak birebir tesislerde anlatan bir müze. 10 nun üzerinde zeytinyağı işletme tesisinin yeraldığı müzenin girişinde doğal ürünlerin satıldığı bir satış yeri, yaz kış oturabileceğiniz bir cafe ve fotoğraflardan görebileğiniz gibi çocuklarında güzel vakit geçirebileceği park mevcut.
Müzede zeytinyağ yapımı ile alakalı bir çok bilgiyi ediniyorsunuz. Fakat hizmet tarafında eksiklik var. Girişte müze haricinde kafe hakkında bilgi verilmesi gerek. Zeytinyağ tadımı yapmayı umarak gitmiştik. Fakat hayal kırıklığı ile çıktı. Böyle bir işletmeye göre hizmet çok zayıf.
Urla’dan Açalatı’ya giderken yolumuzun üstünde olduğu için gezip görmek istedik. 1,5 saat civarı vakit ayırdık. Giriş öğrenci/ öğretmen ve müze kart sahiplerine 25, bunlardan biri yoksa kişi başı 30 TL. Öğleden önce 11:00 gibi gittiğimiz için bizden başka kimse yoktu. Her bölümün hikayesini sesli rehber ile dinleyebiliyorsunuz. Aslında animasyon da olsa harika olurdu. Cafe ve restoranı kullanmadık. Soğuk sıkım zeytinyağ aldık. 750 ml’si 120 TL. 3 Litre teneke 360 TL, 5 Litre 560 TL idi. Sabun, ahşap peynirlikler vardı ancak fiyatları oldukça fazla geldi bize. Vaktiniz varsa, girip gezip zeytinyağın hikayesini dinleyin.
Zeytin ve zeytinyağı tarihini anlatan güzel bir müze...cafesi, bahçesi şadırvanı mevcut...zaman ayırmaya değer...
Bizimle ilgilenen hanımefendiyle sohbet etmek çok keyifliydi. Müze antik çağlarda zeytinyağı üretiminden başlıyor ve 19.yy’da bitiyor. Özellikle insan gücü ile kullanılan ezme ve sıkma aletleri hayranlık verici. Gittiğimiz gün kolonya sergisi de vardı, bayram üstü kolonya ikramımızı da almış olduk. Bulması zor olduğundan kendi ürünlerinden olan erken hasat zeytinyağı ve el yapımı incir reçeli aldık ki bence muhakkak denenmeli.
İlk çağlardan günümüze zeytinyağının nasıl üretildiğini, tarihini anlatan güzel bir müze. Sesli rehber mevcut. Müzenin atmosferide şahane.
Ambiyans çok hoş, hem rahatlatıcı hem de şık bir ortamda yemek yemenin keyfini çıkardım. Kesinlikle tekrar geleceğim ve herkese tavsiye ederim!
Güzel ilginç zeytin yağı üretimi hakkında tarihibi akış giriş 65 tl
Mekana yakın zamanda gitmeye düşünüyordum fakat Google yorumlarını okuyunca vazgeçtim. Konu üzerine kimin haklı olup olmadığını bilemem fakat gördüğüm şey mekan sahibinin Google yorumlar üzerinden müşteriler ile kavga ettiği ve yapıcılıktan çok uzak olduğu. Profesyonel kriz yönetimi konusunda bilgisinin olmadığı çok açık. Kendilerine başarılar dilerim.
Hoş bir ortam ilgili çalışanlar güzel yemek ve şarap. Sadece Zeytinyağı Müzesi yemeğe gelenler için ücretli olmasa daha şık olurmuş.
Normalde her yıl zeytinyağı almayı sevdiğimiz bir yer Köstem. Bugün uğrayıp yeni sezon yağlarından almak istedik. Cam şişelerde aldık. Herhangi bir koruyucu fileleri yokmuş. Arzu edersek kesekağıdından yapılmış olan ama koruyuculuğu bulunmayan poşeti 5 tl’ye verebileceklerini söyledi. 250 ml zeytinyağına 320 tl veren kişi için 5 tl önemsiz görünebilir fakat bu müşterinin düşünülmediği izlenimini uyandırıyor. Yağları koruyucuya koysalar yine alırdım poşeti ama bu bana doğru gelmedi. Böylesine hassas üretim yapan bir firmanın yağlarını korumak için hassasiyetini sürdürmesini beklerdim. İstanbul’a götüreceğim yağlar için bir koruma önlemi olmadan öylece verildi. Tekrar almayı düşünmüyorum. Sonuçta civarda güzel üretim yapan başka firmalar da var.
Çok beğendim, yakinlardaysaniz mutlaka görülmesi gerekir. Büyük emek harcanmış ellerine sağlık. Şarap tadımı, çocuklar için atölye çalışması var. Restauranti cok guzel. Grip yemekleri için ideal. 👍
Mimarisi, yerleşimi, tasarımı, kurulumu, içeriği ve işletmesi ile bence çok başarılı bir yer. Zeytinyağ üretim ve saklama yöntemleri tarihi akış içinde sergilenmiş. Ziyaretimiz sırasında çok detaylı bilgi verdiler. Restoran ve cafe alanı çok zevkli ve huzurlu. Mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Arka planda yalın bir Atatürk sevgisini hissettiğim, özenle ve bilinçle hazırlanmış, bilgiyi paylaşmayı ve doğruyu özendirmeyi başaran, örnek bir tesis. Emeklerinize sağlık!
Eski Çeşme you üzerinde apansızın yanı başınızda beliriveren bir müze. İçeride size zeytinyağının tarihçesi ile ilgili anlatılacaklara inanamayacak, gördükleriniz karşısında hayretinizi gizleyemeyeceksiniz. Dünyanın kendi konusundaki en büyük müzesi, kendi zeytinyağlarını ve sabunlarını da üretiyor, arka bölümlerde sergi salonları, toplantı salonları, atölyeler, organik tarım yapılan alanlar vb. bir çok etkinlik alanı bulunuyor. Mutlaka uğrayın derim👍🏻
Saat 18.00 a kadar açık olan güzel bir mekan
Anlatılmaz bir fiil ziyaret edilir ve yaşanılır. Emeği geçen ve harika müzeyi kazandiranlara şükranlarımla..
İnsanlar buraya gelip binlerce lira harcıyorlar ama müzeye bile para isteniyor. Hem de yüksek bir fiyat. Müze kartlıya 10 TL indirim koymuşlar sağ olsunlar ama öğrencilere herhangi bir indirim yok. İlginç gerçekten.
dekorasyon, karşılama ve ambiance super. gezilmesi görülmesi gerek. henüz mutfak konusunda yorum yapamıyorum deneme şansımız olmadı. en kısa zamanda test edip yorumumu düzenleyeceğim
Güzel bir müze
Zeytin ve zeytinyağının tarihini anlatan özel müze, Doç.Dr.Levent Köstem ve sevgili eşi Güler Köstem tarafından büyük mücadeleler ve emeklerle 2017 yılında açılmıştır. Antik Zeytinyağı işliği Klazomenai’ye komşu olan bu müze, zeytin ve zeytinyağına bakışınızı değiştirecektir. Anadolu’da kullanılan farklı zeytinyağı üretim tekniklerinin sergilendiği ve tarihi sürecini bir kitap gibi aktaran bu özel müze aynı zamanda bir eğitim merkezidir, çocuklara yönelik hazırlanan etkinlikler ise ayrıca takdire şayandır. Bahçesi, mağazası ve restorandı ile de keyifli bir gün geçireceğiniz muazzam bir mekandır . İzmir için, Ege için gurur kaynağı müze, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimle...
Geçmişten günümüze zeytinyağının hikayesi aslına uygun anlatımlar ile simüle ediliyor. Özellikle Klazomenai'da yer alan zeytin işliğinin replikası çok etkileyici. Müze sonrasında asıl yer de gezilirse harika olur.
Çok nezih temiz ve güzel bir yer müze ve sinema gecesi mevcut
Dr. Levent köstem tarafında oluşturulmuş eski fabrikaların sergilendiği kızlarının rehberliği yaptığı güzel bir müze gezilebilir. Reyhan pastanesinin çayını içmeden gitmeyin
Zeytinle ilgili her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz müzesini görmenizi tavsiye ederim 👍 şirin bir atmosferi var Cafe si de harika 🥰
Gezdiğimiz en iyi, en bilgilendirici müzelerden biriydi. Aplikasyon aracılığı ile bilgilendirme yapılması ve istasyonların gezilmesi çok güzeldi. Bunu dışında ortam çok sıcaktı, fakat o kadar büyük bir alanın soğutulması da çok zordur. Kafesinde kahve içtik, o da çok iyidi. En dikkatimi çeken ve etkilendiğim şey 1000 yıllık zeytin ağacıydı. Zeytin ağaçları iyi ki var.
Zeytin hakkında çokça bilgi ile güzel vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Sanat galerisi de mevcut. Tavsiye edilir.
Milattan öncesinde günümüze zeytin yağının geldiği konumu anlatan güzel bir müze. Şimdilik daha yok ama ilerleyen zamanlarda restoran da açılacakmış.
Zeytinyağını ve tarihini öğrenmek için ideal bir mekan. Bir yıl sonra gittiğimde tutturabildiğine bir giriş ücreti politikası geliştirildiğini gördüm üzüldüm.
Oldukca guzel yapilmis bir muze, ziyaret etmekte fayda var. Tertemiz ve bilgilendirme platformlari cok aciklayici. Ayni zamanda yoresel urunleri de alabileceginiz bir alani da mevcut, bahcesinde vakit gecirip zeytinyagi uretimi hakkinda guze bilgiler alabilirsiniz. Ozellike asagidaki videoda gorebileceginiz 1000 yillik zeytin agaci koku oldukca ilgi cekici.
Fiyatlar oldukça pahalı müze görülmeye değer Türklerden ziyade turistlere daha çok odaklı yapılmış
Kızımızın keman dinletisi için gittik süper bir yer içerisinde hep tarih zeytin yağı sıkma makinalarının sergilendiği güzel bir yer tavsiye ederim
Herşey iyi ama bu mini göletin acil temizliği gereklidir.
kesinlikle görülmesi gereken, insanın ufkunu açan, ferah ilginç bir müze. çıkışta satılan ürünler de gayet şık ve kaliteli.
Urla’nın yeşillikleriyle güzel Uzunkuyu köyünde, zeytinyağı tarihçesini mükemmel bir şekilde ortaya koyan, soğuk sıkım doğal zeytin yağları ve doğasıyla harika bir yer... Kesinlikle görülmesi gerekir... It is a wonderful place in the village of Uzunkuyu, which is beautiful with the greens of Urla. It shows the history of olive oil perfectly in its beautiful nature and its organic cold press olive oils taste amazing. A must see...
Dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi imiş. Yıllarca binbir emekle toplanan yağhane aletlerinin zeytinyağı tarihsel süresince sergilendiği bir müze. İçinde restoran da var. Giriş tam 20, indirimli 15 TL.
Zeytin ve zeytinyağını tarihsel açıdan ve güncel üretimi açısından çok iyi tanıyabileceğiniz ve çok seveceğiniz bir müze. Restoranı var, alışveriş için marketi var,belli günlerde açık muhteşem bir çocuk etkinlik atölyesi var. Mutlaka uğrayın.
Etkileyici bir zeytinyağ müzesi...
Muhteşem bir yer kesinlikle gidilmeli. Çalışanlar çok özenli. Yolum düşerse mutlaka tekrar gideceğim 5 yıldız.
Küçük sempatik bir müze. Açıklamalar yeterli idi. Müze kısmı ile ilgilenen herhangi bir personel olsa daha iyi olurdu.
Özenle toplanmış, özel bir müze. Giriş ücreti 30tl.
Etkileyici bir özel müze. Belli ki yılların birikimi titizlikle toplanmış zeytinyağı üzerine önemli bir koleksiyon. Eski zeytinyağı işlikleri ve zeytinyağı taşınan gemilerin replikaları çok güzel yapılmış. Ücretsiz rehberlik hizmeti de var. Rehberimiz Tuğçe Hanım işini çok severek yapıyordu.
Zeytin ve zeytinyağının geçmiş çağlardan günümüze yolculuğunu, özellikle geçmiş yıllardaki değerini gösteren güzel ve gezilmesi gereken bir müze.
Büyüleyici bir yer ve güler yüzlü hizmet ile herkese gönül rahatlığıyla öneririm ☺️
Zeytinyağı ve tarihi hakkında çok değerli ve kapsamlı kaynak ve makina techizatını kronolojik olarak ziyaret edebiliyorsunuz.Mükemmel.
Levent Bey tarafından özel teşebbüs olarak hayata geçirilen bu müzeyi mutlaka ziyaret edin. Zeytin yağı üretiminin yanı sıra müze kurucusunun kişisel ilgi alanlarından antika bir takım eşyalar ve Levent Bey'in babası tarafından yapılmış maketlerin de sergilendiği alanlar mevcut. Zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ve bazı doğal ürünlerin de satışa sunulduğu kıraathane temalı bölümde çayınızı içerken rehber hanım ile hoş bir sohbet etme şansımız da oldu. Yakın zamanda kafe kısmının da hizmete girerek kahvaltı servisi olacağını öğrendik. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edebilirsiniz.
📍 Latife Hanım, Doç. Dr. Bahriye Üçok Blv. No:29, 35600 Karşıyaka/İzmir
💬 Köşk, Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'a ait olup, annesi Zübeyde Hanım'ın son günlerini yaşadığı ve 14 Ocak 1923'te vefat ettiği köşk olması açısından...
İzmir En İyi Müze Listesi İzmir En İyi Açık hava müzesi Listesi Karşıyaka En İyi Turistik yer Listesi Karşıyaka En İyi Müze Listesi
📍 Alsancak, 1448. Cumbalı Sk No:22, 35220 Konak/İzmir
💬 Konak Belediyesi'nin tarafından Alsancak semtinde bulunan tarihi bina restore Türkiye’nin ilk Mask Müzesi olarak hizmete sunulmuştur. Müze, Ritüel Masklar, Tiya...
Konak En İyi Müze Listesi Konak En İyi Açık hava müzesi Listesi
📍 Akdeniz, Atatürk Cd. No:82, 35210 Konak/İzmir
💬 Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, İzmir Konak‘ta deniz üzerinde bir gemide müze olarak ziyarete açık. Gemi, bir zamanlar İstanbul Boğazı’nın iki yakasında gü...
İzmir En İyi Açık hava müzesi Listesi Konak En İyi Müze Listesi Konak En İyi Açık hava müzesi Listesi
📍 Bostanlı, Güzel Sanatlar Park İçi Yolu, 35590 Karşıyaka/İzmir
💬 Bostanlı Suat Taşer açıkhav tiyatrounun hemen yanında korunaklı alan. içeride arkeolojik eserler sergileniyor. belirli saatlerde gezme imkanı var. sanırım akşam...
İzmir En İyi Arkeoloji müzesi Listesi İzmir En İyi Açık hava müzesi Listesi Karşıyaka En İyi Turistik yer Listesi Karşıyaka En İyi Müze Listesi