Mudanya Mütareke Evi

Mudanya Mütareke Evi

Mudanya Mütareke Evi, Turistik yer, Müze, Açık hava müzesi olarak Mütareke, 12 Eylül Cd. No:8, 16940 Mudanya/Bursa adresinde bulunmaktadır. Mudanya Mütareke Evi 100 yorum ve 4.58 puanlamaya sahip.
Adres: Mütareke, 12 Eylül Cd. No:8, 16940 Mudanya/Bursa
Telefon numarası: +2245441068
Kategoriler: Turistik yer Müze Açık hava müzesi
Çalışma saatleri: Cumartesi 08:30–16:30,
Pazar 08:30–16:30,
Pazartesi Kapalı,
Salı 08:30–16:30,
Çarşamba 08:30–16:30,
Perşembe 08:30–16:30,
Cuma 08:30–16:30
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Mudanya Mütareke Evi Yorumları

E
5/5

Mudanya’ya yolunuz düştüğünde tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Mudanya Antlaşmasının imzalandığı tarihi binaya uğramalısınız. Müze kart geçmekte.18 yaş altı çocuklar için ücretsiz. Müzeyi gezdikten sonra Girit Mahallesinde yer alan tarihi Mudanya evlerini gezebilirsiniz.

Y
5/5

Tarihi bir yer. İtilaf devletleri Türk heyetini tanıyor ve kurtuluş savaşı bitiyor. İsmet İnönü ve ekibinin kaldığı mütarekeyi imzaladığı yer. Hepsinin ruhu şad olsun.

H
5/5

Müzekart ile giriş yapılıyor. Yapinin sadece giriş ve üst katı ziyarete açık. Paşa ve yaver odaları mevcut. Dönemin dergi ve gazete güpürleri var.

M
4/5

Mudanya ateşkes antlaşmasının yapıldığı yer güzel, gidilmesi gerekiyor, müze kart geçerli

E
3/5

Fotograf cekimi uyarisibotomatin arkasinda kalmis muzenin en guzel yerinde fotograf cekecegimiz zaman uyarildik .hevesimiz kirildi keske yazi daha gorunur yerde olsa. Giris yapacagimiz sirada hemen ortada olmayan bekleten gorevliler fotograf cekimi uyarisi icin hemen arkamizda beliriyor .erkek gorevli kibardi dediklerim kadin gorevli adina .muze tarihi anlama acisindan ziyaret edilmesi gereken bir muze yazin 6 ya kadar acik

Ö
4/5

Kurtuluş Savaşımızın önemli bir aşaması ve kazanımı olan ateşkes anlaşmasının yapıldığı yer. Bina yöresel mimaride yapılmış bir konak.

R
5/5

Yapı; Rus asıllı Aleksandr Ganyanof'a ait olan olan ev, daha sonra Mudanyalı iş adamı Hayri İpar tarafından satın alınarak onarılmış ve 1937 yılında Mudanya Belediyesi'ne bağlı müze olarak açılmıştır. 1959 yılında ise Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir. Mütareke döneminin eşyalarının korunduğu bu evde ayrıca o döneme ait fotoğraflar ve belgeler sergilenmektedir. Mudanya Mütarekesinin imzalandığı tarihi köşk görevlinin deyişine göre perdeler ve sandalye vb kılıfları hariç diğer bir çok eser orijinaller, Mudanya’ya geldiyseniz muhakkak görülmesi gereken bir yer.

B
5/5

Tarihiniz açısından önemli bir nokta müze kart geçerli uygulamasını yükleyip giderseniz kapıda beklemezsiniz.

N
5/5

Müzekart geçerli. Hayatî kararların alındığı bir mekanda bulunmak o havayı solumak çok heyecan verici.

M
5/5

Kurtuluş Savaşımızın silahlı safhası tamamlanıp masada kurtuluş savaşına devam ettiğimiz ilk kazanımlara almaya başlayıp milletimize dayatılan Sevr anlaşmasının uygulanamayacağını tokat gibi yüzlerine çarpmamızın keyifli hissiyati ile gezilmeli. Burayı puan için tarihi bilgilerle doldurmayacağım zaten hepsi yazıyor içeride.

N
5/5

Mudanya'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Müzekart ile giriş yapılabiliyor. Müze kartınız yoksa girişten 60 TL karşılığında edinebilirsiniz. Herşey sanki o günde kalmış gibi duruyor müzede.

E
5/5

Mudanya ya gitmişken, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müze, hiçbir indirim ya da ayrıcalığınız yoksa giriş 3 euro, öğretmen öğrenci ücretsiz, müze kart uygulamanız varsa da ücretsiz.

K
5/5

Müzekart geçerli. İki katlı güzel bir müze. Mudanya tarihi evler sokağının başlangıcında. Ziyaret edilmeli.

S
4/5

Müze olarak ortalama diyebilirim ama anlam olarak bambaşka seviyededir. Girişte müze kart geçerli. İçerde fotoğraf çekmek yasak.

M
2/5

Konum ve tarihi yapı olarak çok güzel. Müze kart ile giriş yapılabiliyor. Yoksa 60 TL ile ödeme ile girliebiliyor. 2 katlı bir köşkü gezmek için 60 TL verilmesine karşı olduğumdan girmedim. Giren arkadaşlarımda çıkınca iyi ki girmemişsin dedi. Evet tarihi ve çok önemli bir yer. Ama neden para ödeyim? Bugün ismet paşa olsa buraya para verip gezilmesine karşı çıkardı. Herşeye para bulan devlet bunu da ücretsiz yapabilir ya da cüzi laf olsun diye bir miktara çekebilir. Yanındaki banka oturup manzara izlemek güzeldi.

T
5/5

Budo İskelesine yürüme 10 dakika mesafede. Yürürken tarihi Rum evlerini de görüp fotoğraf çekilebilirsiniz. Mütareke Evinin görevlileri çok ilgiliydi teşekkürler.

S
4/5

Mütakere meydanında buram buram zafer kokan bir müze muhteşem bir başarı öyküsü

A
5/5

Mudanya Mütarekesi! Sevr anlaşmasının hükümsüz olduğunun kanıtlandığı ve artık masada savaşa devam edebildiğimiz ilk kazanımlara almaya başladığımız o güzel yer. Mutlaka gidilip görülmesi gereken yer. Yakınlara gelirseniz Mudanya’nın simgesi olan bu yere mutlaka bu zevki tadın Fırsat bulursanız içeri girin biz fırsat bulamadık akşam saatinde gittiğimiz için dışarıdan fotoğraf çekebildik. Sonradan öğrendiğimize göre özel izinle ziyaret edebiliyorsunuz.

D
5/5

Eşimle birlikte gezdik ve biz çok beğendik görmüş olmak bizi mutlu etti. Mudanya ateşkes anylasmasinin yapıldığı yer .Türk milleti için çok kıymetli bir yer herkes görmeli bence.

N
5/5

Bir devrin bitşine,bir devrin başlayışına tanıklık eden ev çok merkezi yerde mutlaka gidilmeli

N
5/5

Türkiye'nin kuruluş sürecinde, Milli Mücadele dönemine ışık tutan tarihi mekanlardan biri. Yakın zaman tarihimizi keşfimizde önemli bir durak. Savaşın diplomatik kazanıma dönüşümünün simgesi. Bursa tarihi ve doğal güzellikler açısından zengin bir kent.

N
3/5

Fotoğraf çekmek yasak. İçerik olarak da pek Bi şey yok. Müzekart ile giriş mevcut. Normal giriş ücreti 60 TL

S
4/5

En üst ve en alt kata giriş yoktu çok az bi gezilecek yer kalmış 3€ olacak bi müze değildi kesinlikle

R
5/5

Mudanya da mutlaka görmeniz gereken bir müze. Tarihi unutmamamız gereken olduğu gibi korunan bu mekan da herşey aslına uygun dizayn edilmiş. Tüm malzemeler orijinal.

F
5/5

Ahmet beye ilgisi ve verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.

B
5/5

Müze kartla ücretsiz gezebilirsiniz görülmeye değer bir yer çok vaktinizi almaz biz gittiğimiz de hafta içiydi boştu

T
5/5

Türkiye Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir yapı.

K
5/5

Mudanya’da, Kurtuluş Savaşı zaferini müjdeleyen Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı tarihi ev. Mimari yapısı 19. yüzyılın sonlarına aittir. Her odası aslına uygun şekilde dekore edilmiş. Türkiye’nin bağımsızlığını ne kadar zor koşullar altında kazandığını gösteren eşsiz bir anıt. Küçük bir ev olduğu için gezmek yarım saatinizi alır. Mudanya’ya geldiğinizde mutlaka gezmelisiniz.

E
3/5

Şehrin içinde olması çok güzel ancak içinde çok fazla görülecek birşey yok.Birde kişi başı 105 lira olması çok fazla kendi tarihimizi kendi vatandaşımıza yasaklıyoruz sanki.Müzekartla ücretsiz ancak belli yaşın üstündeki insanlar hangi ara internetten müzekart uygulaması indiricek herkesin akıllı tlf.nu var mı düşünen yok.

E
5/5

Konumu denize nazır, tarihi bir anlaşmaya ev sahipliği yapmış güzel bir köşk. Mudanya’ya giderseniz vakit ayırabilirsiniz. MüzeKart geçerli

Ş
5/5

11 Ekim 1922 tarihinde,Mudanya Mütarekesi bu evde imzalanmıştır.1937 yılında Mudanya Belediyesi’ne bağlı müze olarak açılmıştır.Mütareke döneminin eşyalarının korunduğu bu evde,fotoğraflar ve belgeler sergilenmektedir. Müze kart geçerlidir.Ayrıca Cep Telefonlarımızda,Dijital Müzekart Kullanmamızı Tavsiye Ediyorlar.Pazartesi günleri kapalıdır.Müze içinde fotoğraf çekimi yasaktır.Müze hakkında bilgi almak için,müze içinde bulunan karekod okutuluyor.

K
5/5

Gen kültür ve tarih turizmi doğa gezisi mükemmel.

İ
5/5

Tarihimizin en önemli antlaşmalarından birine ev sahipliği yapmış ve günümüze kadar özenle korunarak müzeye çevrilmiş tarihi bir ev. İçerisine girince etkilenmemek mümkün değil o dönemin eşyaları öyle güzel korunmuş ki anlatamam. Yolu düşenlerin mutlaka uğraması tavsiye ederim. Güncel müze giriş ücreti 20 tl’dir.

G
4/5

Kapanış saatinden sonra ulaştığımız için içeriyi gezemedik. Pazartesi hariç hergün 08:30-16:30 arası açıkmış.

M
4/5

10 dk içerisinde gezilebilir. Müze kart geçerli...

B
5/5

Mütarekenin imzalandığı oda, İsmet Paşanın çalısma odası, üst katlarda kaldıkları odalar gezilip görülmeye değer. Giydiği askeri üniforma, mobilyalar vb. ne kullanmışlarsa orjinal haliyle sergileniyor, harika. Çalısma odasında paşanın sinirlenip kırdıgı mermer var onu görmek bile farkli bir his. Ben cok begendim.

A
5/5

Tarihi bir mekan orjinal hâli ile tarihe yolculuk yapmak isteyenlerin beklentisini fazlası ile karşılaşacaktır.

İ
5/5

Kapalı olduğu için gidemedik ama konumu ve mekan olarak çok güzel

H
5/5

Mudanya Mütareke Evi'ni ziyaret etmek harikaydı! Tarihin içindeymişim gibi hissettim. Özellikle çocukken tarih derslerinde duyduğum olayların geçtiği bu evi görmek çok etkileyiciydi. Eğer tarihe ilginiz varsa, bu evi kesinlikle görmelisiniz. Müze gezisinden sonra sahilde yürüyüş yapmak ve bir çay içmek de çok keyifliydi. Herkese tavsiye ederim.

A
5/5

Tarihin anlamlı izlerini bize yansıtması bakımından bir imza gibi haka orada tescillidir o günlerdeki mucadeleleri

M
1/5

Kesinlikle para vermeye değecek bir müze değil ayrıca girişlerle ilgilenen adam tam bir...... O adamın yüzünü ve hareketlerini gördükten sonra gezesiniz gelmiyor bile

M
5/5

Yerleşimciler ortam.iyi gezmek için uygun bir yerleşim 1 ,2 saate gezilir tarihin ahşap evler mükemmel denize sıfır sahil kenarı yürüyüş alanları ortam güzel

N
5/5

Güzel bir müze.Giriş 100 TL. Müzekart geçerli.Ama anlamadığım her müzede fotoğraf çekebiliyoruz, serbest.Fakat bu müzede girişte sağ cama A4 bir kağıda yazmışlar "Fotoğraf çekmek yasak "diye.Görmedim yazıyı ben de.İçeride herhangi bir ibare de yok. Özellikle baktım. Bir iki fotoğraf çektim. Kadın bir görevli ters ters " Fotoğraf çekmek yasak " diye uyardı beni.Güzelce söyleyebilirdi. Tavrı beğenmedim, sinirim bozuldu.O moralle gezdim. Ayrıca Anıtkabir'de bile yasak değilken bu yasağın sebebini anlamadım.Ne var sanki. İyi ya herkes görsün, ziyarete gitsin. Kendi tarihimiz ya.

A
5/5

Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihinde mihenk taşı olacak bir öneme sahip, İstiklal savaşımız sonrası ilk mütareke antlaşmasının yapıldığı mekân.İyi korunmuş ve dizayn edilmiş.Tarihin atmosferini yansıtıyor.Esasında tarihi, tarih kitaplarının yanında mutlaka bu tür mekanları ziyaret ile, özellikle okullardaki öğrencilerin getirilmesi ile öğretmek,benimsetmek gerekir.Bu antlaşmada en ilgi çekici iki özellik dikkatimi çekmiştir. Birincisi ; savaşın galibi olarak antlaşmaya Türk devleti adına gelen İsmet İnönü'ün , diğer taraflar; İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunan temsilcilerini limanda uzunca bir süre bekletmesidir.Fotolardan birinde bu anı izleyebilirsiniz: İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunan (Sonrasında Yunan temsilci müzakerelere katılmamıştır) temsilcilerin iskelede açık havada oturmuş ellerindeki küçük defterlere not alıyor gibiler; bugünkü karşılığı sıkıntıdan cep telefonları ile oynayan haylazlar sanki. Yunan temsilci ise sıkıntıdan öte bir üzüntü, utanç ile eli çenesinde kara kara düşünüyor. İnönü'ün Mudanya'ya bir gün öncesi gelmesinden kasıtlı olduğu belli bu davranışı ayıp karşılanmamalı, çünkü daha sonra yapılacak müzakerelerde, vatanımızı işgal edenlere ve onların emperyalist patronlarına karşı, yine üste çıkıp türlü isteklerde bulunacakları için, - ki yaptılar-son derece haklı ve zekice bir soğutma davranışı olmuştur.İkincisi ; Karşı taraf temsilcileri bekletilirken, bir askeri birliğin İnönü'ün emri ile bunların önlerinden resmi geçit yapmaları ve tekrar arka sokaktan dönüp bir çok kez önlerinden geçirilerek orada büyük bir ordu varmış izlenimi vermeleridir. Rutin olarak her gelene mekân hakkında bilgi verilmesi zor tabi ki, ancak biz şanslı idik.İlgimiz dolayısı ile görevli Çetin beyle mekân ve tarihi hakkında sohbet ederek detaylı, enteresan bilgiler aldık. Kendisine ve işletmeyi sürdürenlere teşekkür ediyorum.

H
5/5

20 TL gibi düşük bi fiyatla ziyaret edebileceğiniz mütareke evi. Tasarımı içeriği gayet güzel zamanında önemi yüksek bir yer.

Y
5/5

Girişin ücretsiz halka açık olması gerekir diye düşünüyorum. Hemen Mudanya girişinde yer alıyor , budo seferleriyle gelenlerin mutlaka görmesi gerektiği bir lokasyonda. Araçla gelenler için otopark alanı mevcut veya ara sokaklarda da park etme imkanı var. Her sokak arası ayrı bir güzel hepsi denize açılıyor

O
5/5

Tarihin bütün kokusunu hissediyorsunuz, görülebilir yer

H
5/5

Çok güzel mutlaka gidilmesi gereken bir yer ayrıca orda çalışmakta olan güvenlik görevlisi abimiz bize antlaşma sürecini detaylıca anlattı baya bilgi sahibi biri burdan ona selam olsun

I
5/5

Müze olarak çok düzenli ve temiz bir yerdi .Jale Hanım ve Ahmet Bey değerli sohbetleriyle size eşlik edecekler .

S
5/5

Türk Kurtuluş savaşını sonlandiran Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı tarihi evdir.

M
5/5

Cumhuriyet tarihimizin en önemli belgelerinden biri olan Mudanya Ateskes Anlaşması'nın görüşüldüğü ve imzalandığı yeri ziyaret etmek güzel bir deneyimdi.

V
5/5

1937 yılında müzeye cevrılmış Adından anlasılacagı gibi Mudanya Mütarekesinin İmzalandığı yer.Müze kart gecerli olan müzenin sadece 2 katını gezebılıyoruz.İsmet İnönü Yatak odası eşyaları sergilendiği gibi mutareke ımzalandıgı zamanı mum heykellerle görsel yapmıslar. Güzel görülmesi gereken yerlerden biri

P
5/5

Beş yıldız vermezsek tarihimize saygısızlık olur. Eski ahşap bir ev burası. Öyle çok bir şey beklemeyin. İsmet Paşa'nın çalisma odası, görüşmelerin yapıldığı salon, yatak odaları var. Mudanya'ya gelmişken girmek lazım tabi ki. Öğrenci öğretmen ücretsiz.

A
5/5

Gidip görülmesi gerek. Konumu dolayısıyla manzarası çok güzel.

M
5/5

Mütareke binasi Türklere 20 lira öğretmene ücretsiz 65 yaş ücretsiz gurur duyulacak bir yer İsmet paşa yi tekrar tekrar andık rahmet okuduk büyük insanmış

H
5/5

Gidip görülmesi gereken bir yer . Mudanya harika bir ilçe. Ayrıca balık ekmek yemek de çok güzel. Türk milletinin asilliğini ve ülkemizin paha biçilemez bir yer olduğu anlaşılıyor

R
5/5

Mudanya'da ziyaret rotanıza eklemeniz gereken başlıca yerlerden bir tanesi diyebilirim. Mudanya mütareke meydanında denize sıfır konumu ile ayrıca mütereke evi nin güzelliği ne güzellik katmış. Mudanya mütareke evine girdiğinizde hemen karşınıza Mudanya mütareke sinin imzalandığı odalar sizi karşılıyor.. Mudanya ya geldiğinizde kesinlikle ziyaret etmelisiniz...

S
5/5

Her Turk vatandasi cumhuriyetin ne kosullarda kuruldugunu unutmamak icin burayi ziyaret etmeli. Oldukca bakimli

M
4/5

Kışın 16.30a kadar oluyormuş. Şuanda 10 eylülde gittim 18.30a kadar açık dedi ya lış duymadıysam

F
5/5

Müze kart ile girilebilen Mudanya Görüşmelerinin yapıldığı ev. Mekanın tarihine dair anlatımıyla yardımcı olan bir beyefendi de mevcut. :)

O
5/5

Bu özel mekanda yapılan anlaşma ile,doğu Trakya ve İstanbul askeri güç kullanılmadan savaşılmadan korunmuş ve elde edilmiştir. Doğu Trakya Türk milleti kontrolüne alınmıştır. İngiltere Türklerin başarısını kabul etmiş ve TBMM'ni resmi olarak tanımıştır.

F
5/5

Bayramda günübirlik gittik, buranın önünde projeksiyon vardı,maçı izledik, Gürcistan maçını.super ortam oldu.tatilerde bayramda felan gitmemek lazım.cok ama çok kalabalık.

O
5/5

Gerçekten tarih kokan,tüm Türk evlatlarının görmesi gereken tarihimizde yer etmiş bir mekan Ayrıca ikinci kattaki güvenlikçi arkadaşa teşekkür ederiz verdiği tarihi bilgiler için,orada sadece laf olsun diye durmadığını gösterdi . Ayrıca İsmet inönün odasındaki o masadaki kırık mermer masanın bizzat İsmet inönü tarafından mütarekede sinirlenerek kırdığını söylemek isterim .

G
5/5

Öncelikle Mudanya çok şirin bir yer.Sahil kenarında yürüyüş yapıp birseyler yiyip içebilirsiniz. Sahil kenarındaki binalar çok hoş.

C
3/5

Milli mücadelenin silahla verilen kısmını zaferle sonlandırdığımız çok önemli bir ateşkesin imzalandığı tarihi konak. Müzeye çevrilen konak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olup müzekart geçerlidir. Kartsız giriş 6 TL. Fakat müzede maalesef içerik çok zayıf kalmış. Mütareke tarihiyle ilgili daha fazla içerik bulunmasını bekliyordum. İnşallah bu durum değişir. Müzenin karşısında bir de anıt ve meydan bulunmakta.

A
5/5

Bir ülkenin kuruluşunda yeri başka olan bir bina

A
5/5

Yapı olarak çok küçük ama Kurtuluş savaşının ateşkes anlaşması olan Mudanya Mütarekesi’ne (11 Ekim 1922) ev sahipliği yapması nedeniyle çok büyük bir öneme sahip bu tarihi binayı mutlaka ziyaret edin. İsmet İnönü’nün gerilimli bir görüşme sonrasında bir yumruk ile üç parçaya öldüğü mermeri de görün.

S
3/5

Küçük bir Köşk, gezilebilir ama 60 tl giriş ücreti fazla bence. İçeride foto çekimi neden yasak anlamıyorum

S
5/5

Ambiansı harika sizi anlaşmanın imzaladığı güne götürüyor sanki mutlaka görmelisiniz.

N
5/5

Tarih kokuyordu çok duygulandık...

E
5/5

Müzekart ile giriş yapılıyor.

B
5/5

Misak-ı milli'nin kararlaştırıldığı yer

Ç
1/5

Maalesef yanına kadar gidip göremeden döndük. Ne zaman açık ne zaman kapalı olduğunu öğrenemedik. Tabelada hergün açık yazıyordu ama kapı kilit. Üzgünüm buradaki çoğu müze ziyaretçileri önemsemiyor. Hiç bir yerde yazmıyor saatler.

H
5/5

Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Sosyal tesisler, lokantalar, harika mezeler, balık. İnsanlar çok ilgili. Tarihi olarak da çok önemli bir yer.

G
5/5

11 Ekim 1922 tarihinde TBMM Hükümeti ile İhtilaf Devletleri arasında Türk-Yunan savaşına son veren ateşkes anlaşmasının imzalandığı ve işgalci güçlere karşı siyasi alanda zafer kazandığı yerdir. Bursa’ya 30 dakika uzaklıkta Mudanya sahil yolu üzerinde yer alan 19. yüzyıl başlarına ait Art Nouveo üsluplu yalı, 1937 yılından beri müze olarak kullanılmaktadır. Müzede Kurtuluş Savaşı ve mütarekeye ait çeşitli doküman, belge ve malzemeler ile döneme ait eşyalar sergilenmektedir. Bodrum ve çatı katının dışında iki katlı olan binanın birinci katında; Türk ve İtilaf devletlerinin çalışma odaları ve mütarekenin yapılıp imza edildiği salon yer almaktadır. İkinci katta ise Türkiye adına görüşmelere katılan İsmet İnönü ve Asım Gündüz Paşa ile yaverlerinin yatak odaları bulunuyor. Bir hafta süren ateşkes görüşmelerinde İngiltere’yi General Harrington, Fransa’yı General Charpy ile İtalya’yı General Monbelli’nin temsil ettiği görüşmelerin yapıldığı müze binası (anlaşmanın imzalandığı masa takımı ve yazı takımları gibi) dönemin eşyalarıyla birlikte aynen korunmuştur. Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye’nin ilk siyasi başarısına ev sahipliği yapan bu tarihi bina XIX yüzyıl sonlarında Rus asıllı tüccar Aleksandr Ganyanof tarafından yapılmıştır. Müze ziyaretinin ardından Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek bugün kütüphane olarak hizmet veren Tahir Paşa Konağı, görülmesi gereken mimari yapılardan biridir.

G
4/5

Tarihimiz açısından çok önemli bir yapı, ancak maalesef görevli personel yeterince ilgili değildi. Rehber niteliğinde bilgi aktarımı yapılabilirdi. Giriş temmuz 2020 itibariyle tam 10 TL, müze kart geçerli. Ancak öğrenci bileti olduğu söylenmediği ve bizim de aklımıza gelmediği için ne kadar bilmiyorum. Ücretin fazla olduğunu düşünüyorum.

C
5/5

Yakın tarihimizi öğreneceğimiz önemli duraklardan biri. Her odayı ayrı ayrı incelemek ve yazıları okumak gerekir. Giriş 5 tl. Kimseyi rahatsız etmeden fotoğraf çekmek serbest. Görevliler ilgili ve güler yüzlü. Mudanya'ya gidip de burayı gezmeden dönmek olmaz.

E
5/5

Tarihe tanıklık eden müthiş bir görsel yapı Mudanya 'nın güzelliğene güzellik katıyor Muhakkak ziyaret edilmesi gereken bir yer

Ö
5/5

Deniz kenarında tarihi anlamı önemli bir yapı. Mudanya merkezde yer alıyor. Müzekart geçerli. Giriş 60₺. İki katlı sevimli bir müze.

N
5/5

Mudanya Mütareke Evi'ni bugün (16 Ocak 2024) bir kere daha gezdim. Binada görevli gişe personelinin nazik karşılaması ve akabinde rehber hanımefendinin hem nezaketi hem de bilgi dolu anlatımı övgüye değer.

Z
5/5

Mudanya merkezde, ulaşım kolay, deniz kenarında. Etrafta çay, yemek vb ihtiyaçlar için çok sayıda çay bahçesi, kafe, restoran mevcut. Tam 10 tl, 65 yaş üstü ücretsiz. Personel gayet sıcak kanlı karşıladı. Tarihi önemi büyük olan bina müze olarak kullanılmaktadır.

H
5/5

İsmet Paşa çok güzel bir antlaşma ile ülkemizin temellerini atmış mutlaka görülmeli ve çocuklarimiza anlatılmalı.

A
2/5

Ecdada saygımızdan bir vermiyoruz, ancak müzedeki görevlilerin üslubundan ötürü iki puan vermek zorunda kalıyoruz. Üç arkadaş aramızda konuşurken lafımızı dinleyen, üzerine vazife imiş gibi sözlerimize kaba bir üslupla laf yetiştiren, eksik kaldığımız konuları (kendi aramızda fikir yürütürken) naif, nazik bir şekilde tamamlamak gibi bir seçeneği varken alaycı bir ifadeyle düzeltmeye çalışan görevliye de sitem ediyoruz. İnsanlar bu gibi yerlere tarih öğrenmek, eksiklerini düzeltmek, ufkunu açmak için geliyor, azarlanmak, alay edilmek için değil.

I
5/5

Çok güzel bir tarihi mekan fakat hala kapalı. Böylesine önemli bir mekanın tadilatının yaz ayına kadar uzaması bence çok sorumsuzca bir davranış. Fakat mudanya yi gezmek de çok güzel. Sahil kasabası ve yemek yemek için iyi vakit geçirmek için güzel bir yer. Genelinde park sorunu var.

A
4/5

Tarihî açıdan önemli olan Mudanya Antlaşması'nın yapıldığı İsmet İnönü'nün konağı. Güzel odalar, yazılar, balmumu heykelleri var.

S
4/5

Mudanya meydanında yer alan ihtişamlı müze. Koronavirus önlemleri sebebiyle HES koduyla giriş yapılabiliyor. Çalışma saatleri 10.00-12.00 13.00-16.00 olarak değiştirilmiş. Daha sonra tekrar saat değişikliği olabilir. Kamu çalışma saatlerinin koronavirus onlemleri sebebiyle 10.00-16.00 olması sebebiyle bu şekilde degistirildi sanirim. İçeri girisler maksimum 10 kişi.

Y
5/5

Hafta sonu olmasına rağmen beklemeden hemen girdik müzekart geçerli Mudanya’da görülmesi gereken önemli yerlerden

S
4/5

Mudanya ya geldiğiniz zaman muhakkak görmeniz gereken yerlerden biri. Çünkü görecek başka yer yok 😬 Madem Mudanya geldik gidip görelim dedik. Geziye renk katan bir müze gezisi oldu. Görevli bitlisli abiye selamlar kendisi çok yardımcı oldu bize.

Ş
5/5

Görevleri çok iyi bekcisinden yineticisine kadar Tarihi degerini hepimiz biliyoruz bunun yaninda denize sıfır o atmosferi hissediyor insan İnönü anlasma için cabalarken acikta bekleyen tehdit unsurlu İngiliz gemisini hissettiren gerçekçi bir atmosfer yaratılmış özellikle gençlerin ve çocukların aile büyükleri ile gitmesi gerektiğini düşünüyorum ortak noktalarda duygulari paylasmak icin bir şans

S
4/5

Tadilata olduğu için ilgili tarihte iç mekanı gezemedik...Yapının yakın tarihimiz için anlamı göz önünde bulundurulduğunda yeterince korunduğu izlenimi edinmedim. Ayrıca yeri önceden bilmeyenler için gerekli yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları vb. ne yazık ki yoktu

A
4/5

Müzenin Binası gerçekten şık, Denize nazır. Ufak bir müze aslında okumak İçin pek bir materyal de bulunmuyor. Korona dönemi içeriye hes kodu ile alıyorlar. Ücret olarak 10tl verdik. Yani çok kısa bir geziydi bu miktar biraz gereksiz kaçıyor.

S
4/5

Giriş ücreti 30 TL. Müzekartı geçerli. 19.07.2023

B
5/5

Giriş biraz pahalı 40 TL ama mutlaka görülmesi lazım.

A
5/5

Gittiğim dönem İçerisi gezilmiyordu, ama kuruştuluş mücadelesinin taçlandırıldigi yer olması münasebetiyle dıştan görmeye bile değer bence.

S
5/5

Mudanyadaysanız mutlaka görmeniz gereken bir yer küçük bir müze 15 dakikanızı ayırmanız yeterli

C
5/5

Milli Mücadele tarihimiz açısından çok kıymetli olan bu mekanın ziyaret edilmesini herkese muhakkak tavsiye ediyorum. Ayrıca müzenin dizaynı ile müze personelinin bilgisi ve ziyaretçilerle ilgi alakası çok iyiydi.

N
5/5

Bağımsızlığımız için önemli anlaşma görüşmelerini yapan İsmet Paşa ve diğer paşalara müteşekkiriz. Atatürk’ün önemli görüşmeleri de bu binada gerçekleşmiş o dönemin güç koşullarını okudukça nankörlük yapanlara bir kez daha akıl biraz akıl diyorum. Bina güzel korunmuş .Mutlaka gidin, börün

B
4/5

İçeri giriş 40 TL fotoğraf çekmek yasak yazısını görünce bir de kalabalık bir gruba da denk gelince gezmekten vazgeçtim.

S
4/5

Gayet güzel. Cumhuriyetimiz kuruluncaya dek basılan toprak bile değerlidir ;gidin yaşatın/yaşayın hissedin atalarımızı.

B
4/5

Mudanya Ateşkes Antlaşmasının imzalandığı ve halen müze olarak kullanılan 3 katlı ahşap bina. Büyük Taarruz'un zaferle sona ermesi üzerine İtilaf Devletleri Türkiye Büyük Millet Meclisine mütareke çağrısında bulunmuşlardır. Ateşkes antlaşmasının imzalanmadı ile sonuçlanan görüşmeler 3 Ekim 1922 tarihinde Mudanya'da bu binada başlamıştır.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Muradiye, 16040 Osmangazi̇/Bursa

💬 Eski medrese suanda özel bir müze olarak ziyaretçilere açık. Girişte el emeği ürünlerin satışının yapıldığı müze özel olması sebebiyle ücretli. Bahçeye açılan k...

Osmangazi En İyi Müze Listesi Osmangazi En İyi Açık hava müzesi Listesi Bursa En İyi Açık hava müzesi Listesi

📍 Umurbey Mahallesi, 2. Müze Sokak, 16600 Gemlik/Bursa

💬 celal bayar T.C nin üçüncü cumhur başkanı ve kurtuluş savaşının galip hocasıdır, atatürkün yakın çalışma arkadaşlarından olup kurtuluş savaşı öncesinde ve savaş...

Bursa En İyi Kütüphane Listesi Gemlik En İyi Kütüphane Listesi

📍 Kale, Narlık Cd. No:25, 16450 Kestel/Bursa

💬 Bursa’nın 12 km doğusunda yer alan Kestel, Bizans döneminde tekfurluk merkezi idi. İlçede bulunan kale, Doğu Roma İmparatorluğu’nun sınır kalesi olması sebebiyl...

Bursa En İyi Kale Listesi Kestel En İyi Turistik yer Listesi Kestel En İyi Tarihi yer Listesi Kestel En İyi Kale Listesi Kestel En İyi Açık hava müzesi Listesi

📍 Odunluk, Harmony Towers, Liman Cd. A3 Blok No: 4/C-G, 16110 Nilüfer/Bursa

💬 Nilüfer Belediyesi’nin kent kültürüne kazandırdığı Edebiyat Müzesi, Nilüfer Fotoğraf Müzesi ve Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, ziyaretçi...

Bursa En İyi Sanat müzesi Listesi Nilüfer En İyi Açık hava müzesi Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur