Atatürk Orman Çi̇ftli̇ği̇ Tarım Kampüsü

Atatürk Orman Çi̇ftli̇ği̇ Tarım Kampüsü

Atatürk Orman Çi̇ftli̇ği̇ Tarım Kampüsü, Çiftlik, Ormancılık hizmetleri, Akuakültür çiftliği olarak Gazi, 06560 Etimesgut/Ankara adresinde bulunmaktadır. Atatürk Orman Çi̇ftli̇ği̇ Tarım Kampüsü 12 yorum ve 3.67 puanlamaya sahip.
Adres: Gazi, 06560 Etimesgut/Ankara
Telefon numarası: +3122111695
Kategoriler: Çiftlik Ormancılık hizmetleri Akuakültür çiftliği
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Atatürk Orman Çi̇ftli̇ği̇ Tarım Kampüsü Yorumları

C
5/5

Atamın Türk halkına emanet ettiği arazinin çoğunluğu kaybedilmiş konumda. Bir zamanlar yemyeşildi. Ankara'nın nefes alınabilen yeriydi. Zamanına yanlış uygulamalara yenik düştü. Oysa o büyük insan bozkırın ortasında olmaz denileni yapmış harika bir alan kurmuştu

S
5/5

Atatürk Orman Çiftliği, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendi adına 20 bin dekar civarında bir arazinin satın alınmasıyla Gazi Orman Çiftliği adıyla kurulmuş, aynı yıl içinde çevreden alınan arazilerle birlikte toplam arazi büyüklüğü 102 bin dekara ulaşmıştır. Daha sonra ülke çapında yaygınlaştırılan bu örnek çiftlikler diğer çiftliklerle birlikte 11 Haziran 1937 tarihinde Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanmıştır. Atatürk'ün bu bağışının altında, o dönemin toprak reformu çözümlerine karşı olanlarla, devlet yöneticilerine bir özveri dersi verme isteği yatıyordu. Hazineye bağışlandığı tarihte, Çiftlik'in Ankara dışındaki arazileriyle birlikte toplam 154 bin dekar arazisi bulunmaktaydı. Ülke tarımına katkı sağlaması amacıyla kurulan çiftlik günümüzde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe sahip bir kuruluştur.

M
5/5

Guzel yer ATATURK un bize armagan ettigi yer atam seni seviyoruz 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

H
5/5

istisnasız 10 yıldır hergün içinden geçtiğim çoğu yerin atıl bir sekilde yıllardır boş bekletilen kalan kısmının fabrikalarla ve lokantalarla dolu olan devasa arazi

M
3/5

Eski halini bulamamak üzücü

K
1/5

Boşu boşuna gitmeyin ellerinizz boş dönersiniz çünkü ne çiftlik ne de gezilecek bir yer var

G
5/5

English: People in Ankara used to come to the Gazi (Ghazi) Forest Farm by cars, buses and the train. During fine weather, they wouldn’t even acknowledge each other and just walk. The small, pretty train station building was built in 1928 and designed by architect Ahmet Burhanettin Bey. During holidays, it was possible to see people having picnics under thick trees. Marmara and Karadeniz (Black Sea) were pools which might have satisfied the need for a sea to some extent. People used to organize rowing and swimming contests between schools. Atatürk Orman Çiftliği Karadeniz Havuzu, 1939 Ankaralılar otomobille, kaptıkaçtıyla, otobüsle ve trenle gelirler Gazi Orman Çiftliği’ne. Güzel havalarda hiçbirine yüz vermez, yürürlerdi. Trenin durduğu küçük, sevimli istasyon binası 1928’te yapılmıştı, Mimar Ahmet Burhanettin Bey’in imzasını taşıyordu. Sık ağaçlar arasında piknik köşeleri oluşuverirdi tatil günlerinde. Marmara ve Karadeniz, deniz hasretini bir derece olsun giderebilen havuzlarımızdır. Spor kulüpleri, okullar arası yüzme, kürek yarışmaları düzenlenirdi.

H
1/5

Artık yok. Her gün geçerken yola yakın olan deve kuşlarıyla selamlaşıyorduk oysa...

B
5/5

Eskilerden hayvanat bahçesiyle ve yeşilliğiyle bilinen ve zaman içerisinde sadece insanların kokoreç yemeye ve akşamları vakit öldürmeye gittiği bir yer oldu. Kokoreçi dünyanın en iyisi olmasa da Ankara'lıların şehir dışından gelen misafirleri götürdüğü bir yer olarak kaldı.

H
3/5

Görevli kadın ilgisizdi ama genel olarak özenilmiş boş bir vakitte gidilebilir

M
1/5

Eski çiftlik yok artık! Ne güzel günlerdi :(

O
5/5

Ulu önder Atatürkün, Türk millerine bağışladığı mükemmel bir çiftlik

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur