Adres: | Merkez, 34381 Şişli/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Anıt yapıcı Heykel |
Google Haritalar'da Aç |
İttihat ve Terakkî Cemiyeti tarafından, Otuzbir Mart Vak‘ası ile II. Meşrutiyet’in gerçekleşmesi sırasındaki çarpışmalarda ölenlerin hâtıralarını canlı tutmak maksadıyla anıt-mezar olarak yaptırılmıştır. Günümüzde İttihat ve Terakki Partisinin önder kadrosunun (yurtdışında şehit olanlar da dahil) medfun bulunduğu yerdir. Şişli'ye geldiğiniz zaman ziyaret etmeniz gereken önemli mekanlardan biridir.
Bugün anıtı ve kabirleri ziyaret etmek istedim. Çağlayan adliyesi girişindeki güvenlik görevlisi girişime izin vermedi. Ziyarete kapalı olduğunu söyledi.
"Abide-i Hürriyet", Türk tarihinde önemli bir sembol olan ve 15 Haziran 1928'de tamamlanan bir anıttır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini simgelemesi amacıyla inşa ettirilmiştir. Abide-i Hürriyet, Türk Kurtuluş Savaşı'nda ulusal bağımsızlığı ve hürriyeti simgeler. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk milleti, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için büyük bir mücadele vermiş ve bu anıt, bu mücadelenin sembolü olarak inşa edilmiştir. Anıtın temelinde, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen topraklar bulunur ve üzerinde Türk milletinin kurtuluşu için mücadele veren kahramanlarının isimleri yer alır. Abide-i Hürriyet, Türkiye'nin milli mücadele ruhunu ve bağımsızlık arzusunu simgelerken, aynı zamanda Türk milletinin birlik ve beraberliğini de temsil eder. İroniye bakın ki bu gün bu "Özgürlük Anıtı"nı görmek ve ziyaret etmek yasak. Bu büyük parka önce bir okul inşa ettiler. Daha sonra okulu yıkıp yerine blok haline dev bir yapıyı adliyeyi yaptılar. Yeşil alan küçüldükce küçüldü. Şimdi de adliyenin güvenliğini sağlamak gerekçesiyle parka giriş yasak.
Toprağın altında yatan güzel insanların yüzü suyu hürmetine beş yıldız verdim.Yoksa tam anlamıyla rezalet.Bakım kelimesinin b'si bile yok.Lafa geldi mi ecdat deniliyor fakat ecdada verilen değer bu mu?Mithat Şükrü Bleda'nın mezarında ki isim yazısı bile okunmayacak halde.Mahmut Şevket Paşa'nın içinde bulunduğu türbenin boyası kalkmış muhtemelen kimsenin umurunda değil.Üstüne üstlük mezarlığın içine yürüyüş parkuru yapılmış.Yürüyüş parkuru yapılacak başka yer bulunamadı mı? Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı Sen şehit, oğlusun incitme yazıktır atanı, Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı
Çağlayan adliyesi güvenliği nedeni ile özel izinle giriliyor Türkiye Cumhuriyeti ‘nin ilk anıtı
Burada Anıt yanında TALAT PAŞA,ENVER PAŞA MEZARLARI DA BULUNUYOR OSMANLININ YIKILIP KURTULUŞ SAVAŞINA KADAR OLAN BİR DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ
Anıt alanı 09.00-15.00 arası ziyaret edilebilir. Adalet Sarayı’nın Çağlayan kapısından girişte hemen sol tarafından giriş yapılıyor. Girişi elbette ücretsiz, İBB’nin düzenlediği parkın içinde. Herkes gidip görmeli. Talat Paşa, Enver Paşa, Mithat Paşa’nın kabri de orada.
Tarih kokan bir yer. İstanbul'un onca gürültüsüne rağmen içeriye girdiğinizde sessiz ve huzurlu bir atmosfer karşılıyor sizi. Enver Paşa, Talat Paşa, Mahmut Şevket Paşa, Mithat Paşa gibi son dönem Osmanlı askeri yöneticileri ile bazı İttihat ve Terakki mebuslarının mezarları mevcut. 31 Mart Vakasında şehit olan askerlerin mezarlarının da burada olduğu yazıyor fakat ya gözden uzak başka bir bölümde ya da mezar taşları zamanla kaybolmuş.
Burası harika bir tarihi anıt ama girmek istediğimde güvenlik görevlisi bir kaç ay önce adliye saldırısı nedeniyle almadı
Anıt adliye saldırısı sonrası geçici olarak kapatılmış. Güvenlik içeriye almıyor gidip mağdur olmayın.
Anıt suresiz olarak kapali guvenlik sebebiyle bosuna gitmeyin kapidan donersiniz
adliyeye yolunuz düştüğünde ziyaret edebilirsiniz, adliyenin aksine sessiz ve sakindir.
Haftasonu ziyarete kapalı olmasına anlam veremediğim yer. Haftaiçi de 12 ye kadar açık denildi. 31 Mart şehitleri anısına yapılmış bir yer. Daha sonradan Enver paşa ve Talat paşa’nın naaşları da buraya nakledilmiş.
Türk milletinin değeri olan bu anıtı en kısa zamanda tekrardan ziyarete açın.
İstanbul’da Osmanlı döneminde inşa edilmiş ilk ulusal anıttır. Osmanlı’daki özgürlük hareketinin bir sembolü olan anıt, havaya atış yapan bir top şeklindedir. Altı, üçgen biçiminde bir mescididir. Etrafı, 31 Mart Vakası’nda öldürülmüş 71 asker ile İttihat ve Terakki hareketinin önde gelen isimlerinden daha sonraki yıllarda buraya defnedilenlerin mezarlarının yer aldığı bir mezarlıktır. Sadrazam ve Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa Türbesi ile Mithat Paşa, Talat Paşa ve Enver Paşa’nın mezarları bu anıtın çevresindeki mezarlardandır. Anıt, I. Ulusal Mimarlık Akımı'nın tanınmış mimarlarından Mimar Muzaffer Bey tarafından tasarlanmış; açılışı Meşrutiyet’in ilanının üçüncü yıldönömü olan 23 Temmuz 1911’de gerçekleşmiştir. 1990 yılında anıtı simgeleyen bir amblem Şişli Belediyesinin logosu olarak kabul edilmiştir.
Harbiye Nazırı Enver Paşa olmak üzere, ittihatçıların anıt mezarlarını olduğu yer. Çağlayan adliyesinin dibinde. Ziyaret saatleri kısa 10_16 olması lazım. Mutlaka gidilmesi gereken yer
Kesinlikle ziyaret edin pazar günü açık olmamasının nedeni anlayamadık. Çalışan personel çok alakasız. Yanındaki parkta köpekler ve alkol alanlar ayrıca ziyaretçiler için bence büyük sorun. Amerika kendisine tarih yaratmak için uğraşırken biz tarihimizin ve anıtlarımızın kıymetini pek bilmiyoruz. Sayın yöneticiler sizden öncekiler in hatasını devam ettirmek neden. Şahadetini saygı ve rahmetle anıyoruz tarihimiz isimsiz kahramanlar ile TÜRK milleti var olsun Saygılarımla
İlk ulusal anıt olarak 1909 yılında açılan ve 1950 li yıllara kadar her yıl anma- tören yapılan yer, şimdi çok sessiz.. Görevlilere "torunları" ziyarete gelip, çiçek getiriyorlar mı? diye sordum... Maalesef...
İstanbul'un Şişli ilçesinde, İstanbul Adliyesi ile otoban arasında, Florance Nightingale Hastanesi'nin karşısında yer alan bir park. Park'ın içinde Abide-i Hürriyet anıtı bulunmaktadır. Abide-i Hürriyet anıtı 31 Mart Vakası'nda ölenlerin anısına dikilmiştir. 23 Temmuz 1911 yılında açılan anıt, Türkiye'nin ilk ulusal anıtı olma özelliğini taşımaktadır. Anıtın yer aldığı alanda 31 Mart Vakası'nda ölen bazı komutan ile erler defnedilmiş, alan daha sonra anıt mezarlığa dönüştürülmüştür. Burada ayrıca sadrazamlar Mahmut Şevket Paşa, Talat Paşa, Mithat Paşa ile Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın kabirleri bulunmaktadır...
Bana sadece hüzün veren bir yer. 31 Mart vakası ile pek çok şehit askerimiz bu bölgeye defnedilmiştir. Pek çoğunun mezarı kaybolmuş olmalı, zira ben tanıdık isimler dışında başka mezarlar göremedim. Zamanla İttihatçı mezarlığı haline gelerek bilinen isimler buraya defnedilmeye başlanmış.
Pazar sabah 10:30'da gittiğimizde kapalıydı. Kapıdaki güvenliğe sorduğumuzda haftasonuna özel değil, anıt-mezarın ve meydanın ziyaretlere kalıcı olarak kapalı olduğunu söyledi. Çok üzücü bir durum. Böylesine tarihi ve görülmesinde fayda olan mekanlara ziyaretlerin kısıtlanmış ve engellenmiş olmasının gerekçesi nedir, merak ediyorum doğrusu.
Giriş kısmının düzenlemesi gerekiyor ve kimi yerlerinde bakıma ihtiyacı var. Ayrıca bazı yazılar silinmiş onlarda kalıcı bir boya ile boyanabilir.
Eskiden Abide-i Hürriyet Tepesi diye anılan tepede yer alan anıt ve çevresinde şekillenen anıt mezarlar topluluğudur. Taif'te boğdurulan Midhat Paşa, suikaste uğrayan Sadrazam Mahmud Şevket Paşa, Almanya'da şehit edilen Talat Paşa ve Orta Asya'da şehit edilen Enver Paşa bunlardan bazılarıdır. Şemsi Paşa'yı vuran Atıf Kamçıl'da buradadır birkaç diğer İttihatçı ile. Muhakkak gidilip görülmeli. Yol ve adliye arasında sıkışmış, çevresini de bir takım tipler sarmış gibi bir izlenimi var. Fakat sahip çıkılması gereken son derece önemli bir yapı.
Rahmetli paşaların bulunduğu anıt mezarlık. Güzel yapılar mevcut fakat yönetimle ilgili ciddi sıkıntılar var. Toplam 4 kere girmeye çalıştım ve 4. de girebildim, giriş çıkış saatleri içersinde giriş yapma eyleminde bulunmuş olmama rağmen alınmadığım oldu, öğle arası sistemi getirilmiş. Berbat bir durum.
Abideyi hürriyet anıtının altındaki mescidin temizlenip açılmasını talep ediyorum
Anıt: 1909-1911 yılları arasında, 31 Mart vakasında ölenlerin anısına tamamen mermerden yapılmıştır. Kağıthane vadisine hakim bir tepe üzerine inşa edilmiştir. Anıt, açılan proje yarışmasını kazanan Mimar Muzaffer Bey’in eseridir. 31 Mart vakasında 71 asker ölmüştür. Ancak İttihat ve Terakki’nin önde gelen isimleri de daha sonra buraya gömülmüştür. (Bunlar: Mithat Paşa, Talat Paşa, Enver Paşa, Mahmut Şevket Paşa)Özelliği: Osmanlı döneminde dikilen ilk ulusal anıt olmasıdır. Zeminin girişinde küçük bir taç kapısı vardır. Üzerinde “Makber-i Şuheda-i Hürriyet” yazılıdır. Anıtta gövdenin ön yüzünde Sultan V Mehmet Reşat tuğrası görülür.Osmanlı’da “özgürlük hareketinin simgesi” dir. Anıt havaya atış yapan bir top şeklinde düzenlenmiştir. Altında ise mescit bulunur. Buraya 18 basamaklı bir merdivenle inilir. Mihrap duvarlarının içinde, şehit askerlerin lahitleri vardır.
Atalarımızın mekanı cennet olsun Haklarini asla ödeyemeyiz
İstanbulun göbeğinden sessiz sedasız ve yalnız yatan bu vatan kahramanlarını sahipsiz bırakmamak için ben Türküm diyen her insanın her vatanperverün kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir yer. Ulaşımı oldukça kolay olup Çağlayan adliyesi ile dip dibedir elden geldikçe ziyaret edilip anmak gerekir. Onlar vatanları için can verdiler minnetti bizler göstermeliyiz . Osmanlı'nın Anıtkabiri Abideyi Hürriyet
İstanbul adliyesinin yaya girişinden girebiliyorsunuz. Abide, 31 mart vakasında şehit düşenler için yapılmış olup daha sonralarda Enver ve Talat paşaların kabirleri de buraya taşınmış. İçeride Mithat Paşanın kabri de yer alıyor.
Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa türbesi ile Talat Paşa, Mithat Paşa ve Enver Paşa'nın mezarlarını çevresinde ihtiva eden anıttır. Ziyaret ederseniz mutlaka paşaların aziz ruhuna dua okuyun.
Hafta içi mesai saatleri içerisinde giderseniz bir sıkıntı yaşamazsınız, Devlet büyüklerimize saygı ve sevgimizi kabirlerini ziyaret ederek göstermenin en doğru yolu..
Cumhuriyetimizin fikri ve politik mimarlarının ebedi istirahatgahlarının bulunduğu Şark'taki ilk abide, eşsiz bir mekan
Tarih kouyor o zamanlardaki çalışan kudretli insanların birlik beraberlik içinde herkesin kendi yansıması sevgi ile yapıldığı düşünüyorum bitince karşısına geçip arkadaşlar gõrdünüz mü olan bitenleri tarihe kayd ettik bizden sonraki nesillere geleceğe miras bırakrık diyerek eminim mutlu olmuşlardır
Görkemli İstanbul Adliyesi'nin gölgesinde kalmış , kendi adıyla anılan parkın içinde 31 Mart Vakası'nda ölenlerin anısına inşa edilmiş olan Osmanlının ilk ulusal anıtı. Osmanlı’daki özgürlük hareketinin bir sembolü olarak bilinen 105 yıllık bu Anıt, Mimar Muzaffer Bey tarafından tasarlanmıştır;
Öğle arası neden kapali Enver paşayla Cemal paşa yemeğe mi gidiyor?? 12.05 de geldik almadılar… İçeride bir hizmet verseler bir şey demeyeceğim ama o da yok
Şehit Talat ve Enver Paşa'nın mezarlarını ziyaret etmel vazifemizdir
Park çok güzel ama anıtın olduğu geniş alanı kapatmış durumdalar. Halbuki Belediye el atıp cafe Vs açsa ve halka açılsa bu kapalı alan süper olacak. Akşam saati gitmek mümkün olmuyor, karanlık ve güvenlik anlamında tedirgin edici
Atalarımız bu topraklar için can verdi.bize düşen bir fatiha ile yeşillikler içerisinde bu anıtı mithat paşa yi enver paşa yi talat pasa yi ziyaret etmek. Mahmut şevket pasanin kabri tam.bir sanat eseri
Orada yatan bütün devlet adamlarımızın ruhları şad olsun. Bu ülke, bu devlet için çok çalıştılar. Ortaya canlarını koydular. Talat Paşa, Cemal Paşa, Enver Paşa şehit düştü bu vatan için. Ruhları şad olsun.
31 Mart 1909 ‘da İstanbul’daki gerici isyanın Hareket Ordusu tarafından bastırılmasında şehit olanlar anısına 21 Temmuz 1911 yılında açılan anıt.
Saat 9 ile 15.00 arasında açık olması çok üzücü.Saatlerin revize edilmesi gerekiyor.
Tarihi değeri var
Birazcık Tarih bilen herkes buranın ne kutsal ne güzide biryer olduğunun bilincindedir
Anıt ve Enver paşa ile ilgili bilgi verecek görevli olsa çok daha güzel olurdu
Ziyarete kapali olmasi ve sadece adliye girisinden belirli kisilerin girebilmesi kotu.yillardir onunden gecerim ama iceriye girip aniti gormek kismet olmadi
4 Ağustos enver paşanın ölüm yıl dönümü inşallah koronadan yasak olmazsa geleceğim. Metrodan indikten sonra ne tarafa doğru yürünüyor tarif verirmisiniz? hafta içi bütün halka açıkmı
Ne yazık ki hafta sonları ziyarete kapalı. Ve bu çok saçma..! Otobanla Çağlayan adliyesi arasında sıkışmış bir durum da
Burası neden haftasonu kapalı olurki? Haftaiçi çalıştığımız için ziyaret edemiyoruz.
Büyük Komutan Enver Paşa'nın kabrinin olduğu anıt. Allah rahmet eylesin.
Hürriyet kahramanları. Allah rahmet eylesin
Önemli tarihi şahsiyetlerin kabirleri bulunmakta. Ruhları şad olsun.
Anıt olmasa beton olurdu...
Köpek korkusu olanlar için tavsiye etmiyorum
İttahatcilar ölür İttihatçılik ölmez 🇹🇷🐺
Bu abidenin halka da açık olması dileğiyle...
kapalı mı şuan
İstanbul'un göbeğinde mukemmel korunmus bir yesil alan
Yorum yok
Ziyaret saatleri kısıtlı
Tarihi mekanları ziyaret.
Harika
Hürriyet anıtı
Ziyaret ediniz
Çok vakti olan uğrasın
Gzl
İTTİHAT VE TERAKKİ...
Muhteşem anıt
Anlamlı
anıt olarak şahane
Guzel
Abide-i Hürriyet bir anıttan çok daha fazlasıdır; Bu, Türkiye'nin tarihine derin bir saygı duruşudur. Ülkenin anlatısına kazınan çok önemli bir an olan 31 Mart Olayı'nda fedakarlık yapan cesur ruhlar onun kucağında yatıyor. Üçgen şeklindeki cami şeklindeki karmaşık tasarım, dayanıklılığı simgeliyor. Bu anıtsal mezarlıkta yürürken sadece isimlerle değil, hikayelerle de karşılaşırsınız: Sadrazamlar, milletvekilleri ve Harbiye Nazırları, her biri Türkiye'nin zengin dokusuna katkıda bulunanlar. Google Haritalar'da Abide-i Hürriyet sadece bir lokasyon değil; bu milleti tanımlayan ruhun canlı bir kanıtıdır.
Ge
Rahatlatıcı
Bir park ve etrafta dolaşmak için uzun bir yol ve otobüsler ve metro otobüsleri için birçok istasyon var.
İttihat ve Terakki tarafından Otuzbir yürüyüşü olayıyla birlikte, II. Meşrutiyetin uygulanması sırasında savaşlarda şehit düşenlerin anılarının muhafaza edilmesi amacıyla türbe-mezar olarak inşa edilmiştir. Günümüzde İttihat ve Terakki Partisi'nin (yurt dışında şehit olanlar dahil) liderlerinin mezarları burada bulunmaktadır. Şişli'ye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken önemli yerlerden biridir.
Anıtın hafta sonu nedeniyle kapalı olduğu hiçbir yerde belirtilmedi. Düzensiz, mezarlara yaklaşmak zor
Idare eder
Harika
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Yüce
Güzel
eğlence
Enver geçti
İyi
📍 Merkez, 34381 Şişli/İstanbul
💬 Istanbul Bilişim ve bil kolejinin olduğu bir site çok güvenli ve huzurlu bir yer...
İstanbul En İyi Anıt yapıcı Listesi Şişli En İyi Apartman kompleksi Listesi
📍 Caferağa, Mühürdar Cd. No:21, 34710, 34710 Kadıköy/İstanbul
💬 Moda mahallesinde bir kavşağın ortasında güzel bir kertenkele heykeli. Sahile ve Kadıköy metro istasyonuna yakın bir referans noktası. Yakındaki yer restoranlar...
İstanbul En İyi Anıt üreticisi Listesi Kadıköy En İyi Anıt yapıcı Listesi
📍 Saray, Akçakoca Sk. No:11, 34768 Ümraniye/İstanbul
💬 Mart 2022'de çift olarak seyahat ettim. Residence Otel'de kalmak bizim için olumlu yeni bir deneyimdi. Personel, kaldığımız süre boyunca bizi çok güzel ve kibar...
İstanbul En İyi Anıt yapıcı Listesi Ümraniye En İyi İnşaat şirketi Listesi Ümraniye En İyi Gayrimenkul müteahhidi Listesi
📍 Şahkulu, Serdar-ı Ekrem Cd. 15/A, 34420 Beyoğlu/İstanbul
İstanbul En İyi Anıt üreticisi Listesi Beyoğlu En İyi Anıt yapıcı Listesi