Fasıllar Monument

Fasıllar Monument

Fasıllar Monument, Anıt olarak Fasıllar, 42700 Beyşehir/Konya adresinde bulunmaktadır. Fasıllar Monument 93 yorum ve 4.49 puanlamaya sahip.
Adres: Fasıllar, 42700 Beyşehir/Konya
Kategoriler: Anıt
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Fasıllar Monument Yorumları

M
5/5

Google haritalar ile işaretleyip yer yer internetin çekmeyerek zar zor bulabildiğim bir anıt. Köylerin içerisinden geçiyorsunuz. Ardından küçük bir tabela sola işaret ediyor fakat o toprak yolu çıkmak berbat gerçekten. Sonra bir anda boş bir alanda duruyorsunuz. Sağda ve solda anıtlar var. Fasıllar anıtına gelirsek bir Tanrı figürünün iki yanında aslan olduğunu görüyorsunuz. Bir ayağı aslanın kafasında diğer ayağı ise dağ tanrısının üstünde olarak yapılmış. Anıt çok fazla büyük ve yerde yatıyor. Hiç bir koruma yok. Tamamen kaderine terkedilmiş bir taş yığını adeta. Bilgilendirici tabela yapılırken korumaya alalım diye düşünülmedi mi? veya bu anıtı alıp Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesinde neden sergilemiyorlar? Karşısında ise bir at figürü Lukyanus Kitabesi bulunuyor. Aşırı tozlu ve kötü bir yolu var. Görülmeye değer ama yolu düşününce arada kalabilirsiniz. Tercih sizin...

F
5/5

Anadolu Arkeolojisinde Ümit Işın ın anlatımıyla izledikten sonra burayı gezilecek yerler arasında işaretlemistim. Bugün Beyşehir gezimizden dönerken uğradık. (Mayıs 2022) google haritalar ile tam olarak gidilebiliyor. Sadece köyden anıtın olduğu tepeye çıkan yol çok dar birazda bozuk ama arabayla çıkılıyor. Yerde koskocaman yatan bu anıtı görünce çok etkilendim. Tam karşısında Lukyanus anıtı ve kitabesi var. Yüklediğim fotolardan birinde beyaz arabanın arkasında hemen. Orası da müthiş.

K
5/5

Mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. 70 tonluk taş heykel iddaya göre Eflatunpınar anıtı için yapılmış ama savaş çıkınca taşınmamış. Bir ara bizimkiler heykeli Ankara'ya götürmek istemiş ama aklı başında biri çıkıp eserler olduğu yerde değerlidir, kopyasını Ankara'ya dikin deyince kurtulmuş. Defineciler tamamen yok etmeden görün. Bu arada diğer kaya kabartmasını Karotla delen O.Ç nu da inşallah bir gün karotla delerler.

U
3/5

Fasıllar köyünün kuzeyindeki alçak tepede, Lukyanus Kitabesi ve at rölyefinin tam karşısındadır. Köyün içinde Hitit Anıtı tabelasını takip ederek bulabilirsiniz. Lukyanus Kabartmasının tam karşısında 50-60 mt mesafede yerde yatay pozisyonda durmakta. Dikkatli bir bakışla görebilirsiniz. Fasıllar anıtı, iki aslan arasında ve bir dağ tanrısının üzerinde ayakta duran büyük bir Fırtına Tanrısı heykelidir. Heykel Konya’nın Beyşehir ilçesinin Fasıllar köyünün batısındaki bir tepenin yamacındadır. Genişliği 2,75, yüksekliği 8 metredir. Bazalttan yapılmış olan heykel yaklaşık 70 ton ağırlığındadır. Çıkarıldığı taş ocağının yakınında bulunması, nihai yerinin burası olmadığına işaret eder. Heykelin belli bölümleri detaylı işlenmiş, bazı bölümleri ise kabataslak yontulmuştur. Birçok Hitit anıtının doğal kaya yüzeylerine rölyef tarzında oyulmuş olmasına karşın Fasıllar anıtı yekpare bir kaya bloğu yontularak yapılmıştır. Eflatunpınar’daki figürler ve Alacahöyük ortostatları ile olan benzerlikleri M.Ö. 13. yüzyılın ikinci yarısını yani IV. Tuthaliya dönemini işaret eder.

B
4/5

Fasıllar köyünden sonra zorlu bir toprak yolla ulaşılan bu anıt yere yatık vaziyette bulunuyor. Bundan yaklaşık 3 bin yıl önce yapılmış olan anıtın Hitit fırtına tanrısı olduğu bilinmektedir. Anıtın hemen karşısında Lukyanus kitabesi ve at kabartması yer almaktadır. Anıtın neden yatık olduğu, neden bu bölgede yer aldığı şu an hala bir muammadır.

İ
5/5

tarihi eser bakımından oldukça zengin bir yer, Hititlerden kalma anıtların mevcut olduğu harika ötesi yerlerden bir tanesi. 70 ton ağırlığında olduğundan bahsedilmekte. 2 aslan arasında bir tanrı figürü görülmekte. Hemen karşı tarafında atlı kaya kabartması var. Lukyanus kitabesi olarak literatürde kayıtlı. Turizme kesinlikle kazandırılması gereken bir yer

S
4/5

Konya antalya yolundaseydişehire 20 km kala sağa fasıllar tabelasından 6 km devam edin. Fasıllar köyünü geçiverince kahverengi levhadan sağa ve sağa... fasıllar köyünü tepeden görür mevkide. Hitit anıtı solda uzanmış yatmakta ve ileride sağda roma hipodrom kitabe ve anıtı karşınızda. Ortam mangal ve piknik için oldukça uygun...

Y
3/5

Bölgedeki en önemli Hitit eserinin böyle atıl kalmış olması üzücü. Oysa turistik bir cazibe merkezi olabilir. Koruma altına alınıp çevre düzeni yapılmalı ve bölgeye giriş ücreti alınmalıdır. Bilgi verici tabelalar ve yönlendirme tabelaları yetersiz. İnternet haritasındaki yönlendirme yanlış. Fasıllar köyüne girmeden sola toprak yola dönmelisiniz. Sonra yamaçtan sağa doğru dönerek yukarı gidiliyor. Aracın altı alçak ise bir süre sonra aracı bırakıp yürüyerek gidince sol yamaçta anıta ulaşabilirsiniz. Hemen karşı yamaçtaki kayalıkta ise Roma dönemi at yarışçısı Lukyanus kaya mezarı var.

K
5/5

Köye gelmeden tabela var Toprak yol Karşısında da roma eseri var Konya'nın Beyşehir ilçesine yakın olan Fasıllar Köyü tarih ve kültür gezileri için popüler bir yer. Hitit, Roma ve Bizans dönemine ait tarihi yapılarla dolu olan köy farklı medeniyetlerin izlerini taşıyor. Rehberli turlarla binlerce yıllık yapıları gezebilir ve arkeoloji tutkunlarını cezbeden anıtları görebilirsiniz. Dünyanın en büyük kaya anıtlarından 3500 yıllık Fasıllar Anıtı, Hititler dönemine ait. Anıt, Hititler ve Mısırlılar arasındaki Kadeş Savaşı'nı yansıtan taş oymalar ve çift başlı aslan kabartmaları ile süslü. 70 ton ağırlığındaki bu anıt Konya ve Türkiye'nin gizli tarihi hazinelerinden.

P
5/5

Bölge halkı çok misafirperver,anıta gelirsek Hitit Kralı Muvattali'nin yaptırdığı Fasıllar anıtı büyük Tanrıyı, bir dağ tapınağında iki aslan arasında gösterir. Anıtın üzerinde bir tanrı, iki aslan ve birinci tanrıdan daha önemsiz olan ikinci bir tanrı bulunmaktadır. Tanrı bir ayağını aslan üzerine, diğer ayağını dağ tanrısı üzerine basmıştır. Dağ tanrısının hemen yanında diğer aslanın benzeri olan, ikinci bir aslan tasvirine de yer verilmiştir.

B
5/5

Tarihte gezmek için güzel bir mekan. Şimdi süper teknolojik aletlerle binalar yapmakla övünen çağımız, o zamanlar en zor işlerin nasıl yapıldığını görsün bu gibi mekanlara giderek. Bizlerin yürümekte zorlandığımız bu yerlerde dev gibi eserler İnşa edilmiş, taşınmış. Binlerce yıldır da ayakta. Medeniyet düz ilerlemiyor ve en muhteşem medeniyete sahip değiliz. Medeniyet dairesel ilerliyor.

O
5/5

Dünyadaki en iyi kaya kabartma at resmi define arayan lar biraz tahrip etmiş ama çok görkemli hiç kimse ilgilenmemiş çok yazık inanılmaz bir potansiyeli var ama yolu bile yok hemen önünde 70 ton ağırlığında bir tanrıca heykeli var mutlaka ama mutlaka görün

N
5/5

Muhteşem bir tarih...görmeye değer..

Ç
5/5

Olağanüstü bir anıt. Ancak tabi ziyaret etmeye yönlendiren bir tanıtım yok. Zeki Oğuz olmasa asla göremezdik oraları. Eklediğim fotoğraflar bu anıtın tam karşısında yer alan eserdir. Bizans dönemine aittir.

B
5/5

Anıt ve hemen karşısında yamacta bir at figürü var. Yukarıda başka lahitler de varmış biz çıkmadık. Güzeldi ancak ülkemde tarihe verilen değerin ne kadar yerlerde olduğunu görmek uzucuydu. anıt yerde duruyor üzerini kapatıp etrafını çevirip düzenlemek ne kadar zor olabilir. Çok zor değil yakinlarindaki eflatun pınarında yapılan düzenleme gibi bir düzenleme yapılabilir. Yolu köye kadar asfalt düzgün güzel bir yol.Köyde küçük bir tabela çıkıyor karşınıza onu takip eden bir toprak yol var ki berbat. Ordan sonrası yürüyerek 10 15 dk. Arabayı aşağı bırakıp yürüyerek kolayca varablirsiniz. Biz öyle yaptık. Beysehire gezmek için gelindiyse diğer yerlere ek olarak mutlaka görülmeli ama özellikle sadece buraya özel gelinecek bir yer değil.

N
1/5

Gelmenizi önermiyorum. Yıllar aşırı dar, taşlı ve tozuyor. Hele yazın hiç çekilmez. Bir tabela yok, uyarı levhası yok. Berbat.

O
5/5

Bisikletle Antalya merkezden yola çıkıp iki gece konaklama ile ulaştığım anıt. Yıl 2017. Daha önce Ankara'daki replikasını gördüğüm için orijinalini daha çok merak ediyordum. Gitmeye görmeye değer bir bölge. Haziran ayı gezmek için çok idealdir. Bisikletle de rahatça gidebilirsiniz.

L
5/5

Neden neden neden !!!sahip çıkılmaz dünyada tek örnek .. bir heykeli yerden kaldırmak bu kadar mı zor .etrafını cevirmek ,insanların ayaklarının altında çürümeye mahkum edilmiş bir tarihimiz .bir yolu dahi olmayan unutulmuş tarih.baska ülkede olsa sadece bu heykelle dunyanın turisti akın akın görmeye gelir.

M
5/5

Hititler Roma imparatorluğu döneminden kalma harika bir kaya anıt

M
4/5

Beyşehir Fasıllar mahallesinde, birkaç yüz metresi toprak yoldan oluşan, Yandex ile kolayca ulaşabildiğim bir noktada yer alan Hitit anıtı. Tam karşısında 100 metre mesafede ise Roma dönemine ait bir at kabartması ve Lukyanus kitabesi yer alıyor ki ,o bence daha ilginç. Arabayla biraz dar bir yoldan gidildiği için dönüş manevrasına dikkat edilmesi önerilir. Anadolu'nun kültürel zenginliğini gösteren bir diğer yer. Görmeye değer.

A
5/5

hitit tarihine merakiniz varsa ki bence olmali her yerde muhtesem eserler izler birakmislar navigasyonla bile zor buldum ,kaybolmazsiniz meraklisina heykelin havadan goruntusunu netten aldim

L
3/5

Çok sayıda eser yok ama dağ tanrısını ve düşmanını tepeleyen kralda yenik düşmüş sırt üstü yatıyor ama gayet sağlıklı zamana meydan okumuş, Kemerli Büyük niş yanındaki At Rölyefi/Kabartması Termesos Alketas kadar zarif, Görmeye değer. Konya Seydişehir yolundan sağa Fasıllara dönünce yaklaşık 7-8 km. Fasıllar' ın içinden Beyşehire giderken Fasılalardan çıkar çıkmaz sağa dönün(Levha var) toprak yoldan 1, 1,5 km civarı yavaş ve dikkatli bir şekilde araçla(otomobil) (büyük araç manevra yapamayabilir) gidiliyor.

M
3/5

Heykel korumaya alınmalı.elin gavuru ülkesine götürse geri alacağız diye canımız çıkar.

F
5/5

Yolu çok kötü olmasına rağmen gitmeye değer. Olanaklı ise yüksek bir araç tercih etmenizi tavsiye ederim. Hititlerin sınır boyuna ait bu yerde 70 ton ağırlığında, her iki ayağının dibinde, karşılıklı birer aslan tasvir edilmiş, bir hitit tanrısı betimlenmiş. Bu alanda tam karşısındaki kayalıklarda Lukyanus kitabesi bulunuyor, incelenmiş mi, yayımlanmışmı bir bilgi bulamadım. Hitit kralı 3. Hattuşili döneminde blok bir kayanın işlenmesiyle ortaya çıkarılmış.

M
5/5

Dünya'nın en büyük kaya anıtlarından biridir ve Hititler döneminden kalmadır. Fasıllar Anıtı, Büyük Tanrı'yı bir dağ tapınağında iki arslan arasında gösterir. Fasıllar anıtı Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı, Fasıllar Köyü'nün güneyine düşen, bir tepeciğin batı eteğinde yatmaktadır.2.25 x 2.75 x 8.30 metre boyutundadır. 72 ton ağırlığında dev bir kayanın 20 m2'lik bir yüzüne oyulmuş olan üst üste iki Tanrı ile alttaki Tanrı'nın iki yanında bir çift aslan kabartmasından oluşmaktadır. Hitit Kralı Muvattali'nin yaptırdığı Fasıllar anıtı büyük Tanrıyı, bir dağ tapınağında iki aslan arasında gösterir. Anıtın üzerinde bir tanrı, iki aslan ve birinci tanrıdan daha önemsiz olan ikinci bir tanrı bulunmaktadır. Tanrı bir ayağını aslan üzerine, diğer (sol) ayağını dağ tanrısı üzerine basmıştır. Dağ tanrısının hemen yanında diğer aslanın benzeri olan, ikinci bir aslan tasvirine de yer verilmiştir. Anıtın bazı yerlerinin ayrıntılı işlenmemiş olması, bazı yerlerinin ise çok kaba işlenmiş olması, uzaktan görülebilecek bir yere dikilmek üzere hazırlandığını göstermektedir. Yöre halkının, Kurtbeşiği dediği bu dev heykelin bölge turizmi açısından önemli bir yeri vardır. Yaklaşık 3 bin 500 yıllık geçmişi bulunan Fasıllar Anıtı, Hititliler ile Mısırlılar arasında yaşanan Kadeş Savaşı'nı Hitit Kralı Muvattali'nin bakış açısı ile gözler önüne seriyor. M.Ö. 1243 yılında Hititliler ile Mısırlılar arasında yapılan ve her iki tarafın da birbirine üstünlük sağlayamadığı Kadeş Savaşı, tarihin önemli dönüm noktalarından birisiydi. Savaş sonrası Hitit Kralı Muvattali ve Mısır Firavunu 2. Ramses arasında yapılan Kadeş Barış Antlaşması tarihteki ilk yazılı anlaşma niteliğindedir. Fasıllar Anıtı bu tarihi olayı Hititlilerin perspektifinden anlatmak amacıyla inşa edilmiş. Fasıllar Anıtının benzeri şu anda Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilenmektedir.(Konya Valiliği sitesinden alıntıdır)

H
5/5

Fasıllar köyünün, köye giriş kısmının hemen sol tarafında toprak yoldan devam edip, 1km sonra anıta varabilirsiniz. Gerekli arkeolojik kazılar yapılsa, toprak altında üstünde var olandan çok daha fazla tarihin yattığı bir yer.

U
5/5

Fasıllar Anıtı, Beyşehir Fasıllar Mahallesi (köyü) hemen üstünde batı kısmında yer almaktadır, Köye 3 ayrı yoldan ulaşım var, Konya-Seydişehir yolundan girilirse stabilize yoldan 6 km devam edilerek asfalt yola ulaşınca sola dönüp devam edilerek ulaşılabilir, aslında zor değil ama ilk defa gidenler köy halkından yardım alabilir, köyde yaşayan bir kuzenim olduğu için çok şanslıyım, bana rehberlik yaptı Hitit Anıtı ve kaya kabartmasından hariç onlarca kaya mezarı var, malesef kaya kabartma sının sağ tarafındaki {atın ayağı tarafı) yaklaşık 2 mt sütun bir köylü tarafından tavan silindiri (dam yuvağı) yapılmak maksatlı sökülmüş... Köyde birde Allah dostu evliya türbesi(Samat dede) var, ziyaret etmenizi öneririm, 70 tonluk kaya steli, Hitit kralı lll. Hattuşil devrinde yapıldığı kabul edilmektedir, Bazalt kayadan yapılmış kaya stelinde iki arslan ve tanrı tasvir edilmiştir, bazı tarihçiler Fasıllar anıtının aynı bölgede bulunan Eflatun Pınarına dikilmek maksatlı yapıldığını, çıkan savaş sebebiyle yerine götürülemediğini varsaymaktadır

M
5/5

Çok yapı ve eser yok ama önemli tarihi bir yer. Tarihin ilk hipodrom burası olduğu söyleniyor. Roma dönemi At yarışı kuralları anlatan bir kitabe mevcut. Ama yerleşim yeri Hitit uygarlığı dönemine ait. Mevcut anıt heykelin kopyası ankara Anadolu medeniyetleri müzesi girişindedir.

I
5/5

Yolunuz yakınına düşerse mutlaka görün derim. Hitit anıtı MÖ 1250 yıllarına ait. Hemen yakınındaki Lucianus Anıtı MS 200 lü yıllara ait. Fasıllar köyünün girişindeki yaşlı Meşe ağacı yazın çok hoş bir görünüm alıyor. Eylül de giderseniz de etrafta bol miktarda Alıç ağacı var, meyveleri olgunlaşmış olur.

A
4/5

Ulaşımı çok zor yolları uygun değil iki anıt için neredeyse dağda mahsur kalıyorduk. Gideceklere tavsiyem anıt tabelasını gördüğünüz yerde arabayı park edin yürüyerek çıkın görün inin ortalama 15 dakikanızı alır çıkıp görüp inmeniz. Aksi halde benim gibi cebelleşirsiniz arabayla dönmek için. Köy insanı muhteşem çok sevdim oraları.

T
5/5

Fasıllar anıtı (kurtbeşiği ), lukyanus anıtı ve birçok Hitit eseri günyüzüne çıkmayı ve koruma altına alınmayı bekliyor tarih meraklıları İnternetten araştırıp köyü ziyaret etmeli

O
4/5

Yine açıkta bırakılmış ziyan edilmiş 70 ton ağırlığında yerde yatar şekilde bırakılmış tüm hava şartlarına maruz kalan, o yüzden aşınma yaşayan yazık edilmiş bir heykel.. Hatta herkes üstüne çıkıp resim çekiyor.. Gerçeği Fasıllar da. Oranın halkı izin vermediği için ANKARA'ya götürülmesine, bir benzeri yapılıp dik bir şekilde Ankara medeniyetler Müzesinde sergileniyor.. Ama aslı hiç bir koruma altına alınmamış.

O
3/5

Ulaşımı çok zor değil ama ortamda bir duvarda bir de yerde olmak üzere iki heykel var. Görecek pek bir şey yok. Ayrıca milletin fasıllar diye yüklediği havuzlu fotoğraflar eflatun pınarına ait bu yerde öyle bir havuz vs yok.

M
5/5

Konya Beyşehir'de su ile birleşen muhteşem mimari anıtının güzelliği. Yaklaşık 3000 yıllık bir tarihi. Konya ovasına arı bir güzellik katan çok nadide bir parça. Beyşehir merkeze yaklaşık 8-9 km olmasına rağmen Beyşehir'de mutlaka görülmesi gereken eserlerden.

S
5/5

Ankara Medeniyetler Müzesinde birebir örneği bulunan Fasıllar anıtı aslında eflatun pınarı için yapımına başlanmış fakat savaş çıkması ile yerinde bırakılmıştır. Burayı ziyaret edenlerin Eflatun Pınarını da görmesi gerekiyor bence...

M
3/5

Tarihi anıt mezarları ve araştırmalar gereken bir güzellikler, tavsiye ederim

B
5/5

Gidip görülmesi gerekir fakat, yol desen yol yok yönlendirme yok . Tarihe saygımız yok resmen, yürüyerek tarihi bir anıt yada taş görme umudu ile açık arazi de rastgele geziyorsun. Yönlendirme tabelaları olması lazım, yollarının yapılması lazım.

D
5/5

Hititlerden günümüze ulaşmış ve çevrelerinde ki yapılarla birebir benzer özellikle eflatun pınarıyla aynı döneme denk gelmesi toprak yapısı işleme şekliyle bire bir aynı. Burada işlenilen figürün eflatun pınarına taşınacakmış ama hitit devletinin ömrü yetmemiş. Eregli ivriz anıtı, ılgın yalburt su anıtı, eflatun pınar, fasıllar hepsinin beraber görülmesi ve değerlendirilmesi gerekir.

Z
5/5

Beysehirde bulunan diğer tarihi ve kültürel miraslara olduğu gb buranın da ilgiye ve bakıma ihtiyacı varki turizme kazandirilabilsin yazık ülkemizdeki diğer tarihi miraslar gibi buranın da kıymeti bilinmiyor yolu biraz zorlu fakat gittiğiniz yerde güzel şeyler göreceğiniz için yolu yürümeye değer

D
4/5

Hitit heykelleri için köyün girişinde tepeye giden toprak yolu kullanın, doğru dürüst tabela yok ne yazık ki ama zaten araba zor çıkıyor. Bir roma dönemine ait bir de hititlere ait iki anıt var.

S
5/5

Yeni yeni keşfedilen bir yer. Köyün yakınında doğal bir yer. Ama bu tarihi eserlerin burada ne işi var anlamadım. Ben üç parça eser gördüm.

S
4/5

Yolunuz düşerse gidin derim yoksa sadece bunun için değmez programınıza hadi gelmişken de görelim derseniz gidin

D
4/5

Bir pınarın başına kurulan,güneş,toprak ve su bütünlüğünü simgeleyen ,kabartma tekniğiyle şekillendirilmiş tanrı ve tanrıça figürlerinden oluşan bu anıtı yolunuz Beyşehir'e düşerse görülecekler listenize ekleyin.

H
4/5

Degişik bir anıt ,bulmak çok zor,yol yok arazi aracı lazım bu tür olaylara çok meraklı iseniz gidin

F
5/5

Dünyanın ilk yazılı at yarışı kurallarının yazılı olduğu kitabe ve lukyanus anıtı fasıllar anıtı

S
3/5

Anıtlar bakımsız kalmış ve ulaşımı köyden sonra biraz zor. Ama mutlaka görülmesi gereken bir yer...

M
3/5

Bir yamaçta Hitit öteki yamaçta Roma kalıntılar var. Kültüre neden bu kadar az ödenek ayrılır anlayamıyorum. Yolu rezalet ötesi, 5 yıldır değişmemiş. Mekandaki tabela bile aynı, hiçbir düzenleme vs. yok. Yazık gerçekten...

A
5/5

Beyşehir belediyesinin biran önce yollarını yapması gerek.

G
5/5

Gidip görülmeye değer bir tarih ama ne bir tabela ne de anıtların yanına çıkmaya merdiven var. Çok zorlanfık

M
5/5

Güzel ama terkedilmiş bir köy bir kaç ihtiyar var sadece.

M
3/5

Yol tabelaları anayol kenarlarında da bulunsa daha kolay bulunur bulmak için epey dolaştık googl farklı yerlere yönlendiriyor.

H
5/5

Çok güzel bir yer. Beyşehir merkeze uzaklığı 16 km Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

M
5/5

Anıt mükemmel ama yolu bozuk ve bakımsız anıt kaderine terkedilmiş

N
3/5

Bölgede oturup istirahat edecek yer yok, su yok. Yolu 500 mt. stabilize yol. Biraz bakımlı olsa harika olacak

S
5/5

Bu kadar eski bir zamanda böyle güzel ve muazzam yapıtların yapılması şaşırtıcı. Çok fazla görülecek yer yok ama yine de değer.

R
5/5

Her ne kadar çoğu kaya mezarı olmak üzere tahrip edilse de herkesin görmesi gereken muhteşem eserler.

N
3/5

Yolu toprak ve kötü.

G
4/5

Çok güzel ve ilginç Bir yapılar var Görülmesi gereken yerlerden biri

M
5/5

heryerde murç ve hilti deliği bis durmuyor ariyoruz bir seyler ama orası sit alani dikkatli olun hilti ucunu sokarlar insanin bir yanina

H
4/5

Yolunuz uzerinde deģilse görmeye gerek yok. Burada anit ve karsisinda bir kaya mezari var.

Ö
5/5

4000 bin yıllık Harika bir antik yerleşim yeri

M
5/5

Tanıtım eksikliği olan muazzam bir açık hava müzesi.

O
3/5

Hititler dönemine ait kaya üzerinde kabartma resimler var.

E
5/5

Harika yer. Açık hava müzesi gibi her taraf tarih kokuyor

A
5/5

Yakınına kadar arabayla gidilebiliyor çok sahipsiz kalmış yetkililerin ilgilenmesi gerekiyor yolunuz düşerse gidip görmelisiniz

M
5/5

Ulaşımı zor değil. Etkileyici ve guzel

M
5/5

70 ton agirliginda anit tam karşısında ise at fig7ranlı anit

S
3/5

Yolu çok kötü ama görülmesi gereken bir yer

F
4/5

Bence çok güzel köyümü seviyorum daha çok bilgi tabelası asılmalı

H
5/5

Hava koşullarını gözeterek gitmenizi tavsiye ederim, araç ile sıkıntı yaşayabilirsiniz

E
5/5

Ben bu tarihin içinde büyüdüm çok seviyorum köyümü

G
5/5

Güzel tanrıça ile hoş bir sohbet

S
5/5

Bizden daha medeni bir toplumun izleri

E
4/5

Tarihin beşigi harika anıt

A
5/5

Burası bir tarihtir gezilip görülmesi gerekir

M
4/5

Yolu çok kötü, yeri de çok bakımsız.

E
4/5

Mutlaka görmek gerek, bakir bir alan

S
5/5

Ne yani bunlar öylece ortalıktamı duruyor?

M
5/5

Muhteşem doğa tertemiz hava ve tarih kokan atmosfer

E
5/5

Doğasıyla kitabesiyle güzel bi karşılama

S
5/5

Harika

N
5/5

Etkileyici

A
5/5

Hakkettigi ilgiyi görmüyor

D
5/5

Çok eski tarihi yer görmenizi isterim

Ş
5/5

Benim köyüm

M
5/5

Tarihi bir kslıntı

M
5/5

Olağanüstü

H
4/5

Harika bir yer

F
4/5

Biraz uzak geldi bana.

O
5/5

muhteşem bir eser

A
5/5

Harika bir yer

И
5/5

Tarih meraklılarının mutlaka görmesi gereken bir yer. Hitit döneminden kalma megalitik (80 ton) anıt, birkaç bin yıldır yamaçta yatıyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin avlusunda ise günümüze kadar zarar görmemiş bir kopyası bulunmaktadır. Bunu bulmak o kadar kolay değil; Google konumu yanlış gösteriyor. Köydeki yerlilere sormak daha iyi. 50-100 metre karşınızda ise Roma dönemine ait kayadan yapılmış bir at kabartması bulunmaktadır. Bu, koordinatları Google tarafından da yanlış gösterilen Lukyanus kitabesi.

B
5/5

Tarihi yerler

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Evsat, 42700 Beyşehir/Konya

💬 Atatürk heykelinin bulunduğu yer. Beyşehir'e geldiğinizde uğrayabileceğiniz bir yer. Beyşehir'in merkezinde bulunmaktadır. Yanında bir çay evi var.

Konya En İyi Heykel Listesi Beyşehir En İyi Anıt Listesi

📍 Aziziye, Dolapmektep Sk No:2, 42030 Karatay/Konya

💬 İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi’nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırası için yaptırılan ve büyük ilgi gö...

Konya En İyi Turistik yer Listesi Konya En İyi Anıt Listesi Karatay En İyi Anıt Listesi

📍 Hamidiye, No:, Anıt Cd. No:55, 42310 Ereğli/Konya

📍 Kuz, Mithatpaşa Cd. No:1, 42930 Doğanhisar/Konya

💬 Doğanhisar Atatürk Anıtı ve Meydan Düzenlemesi yeniden yapılıyor. Doğanhisar'da gerçekleşen meydan düzenlemesi projesi, ilçenin çehresini değiştirecek önemli bi...

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur