Adres: | Bahçelievler Merkez, burgazada, Çayır Sk. No:15, 34975 Adalar/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +902163812060 |
Kategoriler: | Turistik yer Müze Arkadaşlar kilisesi |
Çalışma saatleri: | Çarşamba 10:30–16:45, Perşembe 10:30–16:45, Cuma 10:30–16:45, Cumartesi 10:30–16:45, Pazar 10:30–16:45, Pazartesi Kapalı, Salı Kapalı |
Web sitesi: | http://www.saitfaikmuzesi.org/ |
Google Haritalar'da Aç |
Görmeyi hayal ettiğim değerli yazarlardan biriydi. sait faik abasıyanik müzesi görülmeye gezmeye değer hikayelerini mektuplarını ve ziyarette bulunan çok sayıda yazarlardan oluşan panosunu okudum.cok sayıda tanıdığım yazar isimlerini gördüm mutlu oldum.herkez gitsin bu değerli müzeyi ziyaret etsinler cumhuriyetin yetiştirdiği değerler altin değerinde.
Bakımının yapılması gerek. Çoğu eşyanın üzeri toz, tavandan dökülen parçalar falan var. Yatak örtüleri, kıyafetleri sararmış. Müze yapılmış ve bir daha bakmamak üzere bırakılmış sanırım. Ayrıca Sait Faik'in hayatında ve adına ödül töreni düzenlenmesinde önemli yer tutan annesinin odasına yer verilmemesi çok yazık.
Bu adayı özel kılan bir neden var. Burgazada denildiğinde akla gelen ve onunla özdeşleşen bir isim var. Sait Faik Abasıyanık eğitim-öğretim hayatı boyunca çoğumuzun karşısına kaleme aldığı öyküleri ile çıkmış bir isimdir. 1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi. Yaptığı katkılar Türk edebiyatında bir dönüm noktası olmuştur. Avrupa’nın çeşitli ülkelerini gezen yazar Fransa’da 3 yıl kalmıştır. Ülkeye döndüğünde kışları Şişli’de yazları ise şimdiki müzeye dönüştürülen köşkte kalmıştır. 1954 senesindeki vefatına kadar zamanının çoğunu burada geçirmiştir. Giris ucretsiz Cengizselcukcom,
Öncelikle müzenin ücretsiz olduğunu söylemeliyim. Pazartesi ve Salı günleri kapalı. 3 katlı bir yer. Sait Faik'in kendisine ait bir konak ve Darüşşafaka'ya müze amacıyla miras bırakılmış. İçeride eşyalarının yanında ailesi ve dostları ile olan karşılıklı mektupları da bulunuyor. Her oda da numaralandırılmış ve sırasıyla biyografik bilgiler verilmiş gayet hoş bir müze
Sait Faik Abasıyanık ailesiyle birlikte 1938 yılından itibaren bu köşkte yaşamaya başlamıştır. 1906 doğumlu Sait Faik 1954'de vefat etmiş. Ülkemizin en önemli hikaye yazarlarındandır. Roman ve şiirleriyle de Türk Edebiyatı'na büyük eserler vermiştir. Burgazada'da bulunan köşkü ücretsiz gezebilirsiniz. Pazartesi ve Salı günleri kapalı.
Pazar günü ücretsiz öğleden önce girdik gayet sakindi. 3 katlı köşkün her katı güzel muhafaza edilmiş şaire ait kitap, fotoğraf, şiir, hayatı ve ailesine dair güzel hatırat eşya ve köşeler bulunan mütevazi bir müze hatıra evi. Kısa bir turla güzel vakit geçirilmesi ve yazarın dönemine ait hissedilmesini sağlayacak iyi bir dizayna sahip. Ayrıca evin her katının bakımlı ve klimalı olması güzel darüşşafaka iyi iş çıkarmış, sıcak günlerde de ziyaret edilebilir.
Ne güzel bir ev, insanın burda şair olası gelir diyor insan. Orta yaşlarda bir hanımefendi ilgileniyor bahçesini, evi, tozu, toprağı… yeterli mi bilmiyorum ama elinden geleni yapıyor teşekkür ederiz. Erken yaşta yitip gitmiş kıymetli bir yazar ama kalan anıları görmek mutlu edici. Mesela mektup odası var orada mektup yazıp bırakabiliyorsunuz ama ne kağıt var ne kalem… eksikleriyle de olsa görülmesi gereken bir yer. Umarım tamamlanır ve gereken önem verilir.
Sait Faik Abasıyanık müzesi ailenin ada hayatina tanıklık eden, ada da yaşadıkları evin müzeye çevrilmesiyle oluşmuş. Müze iskeleye çok uzak değil. Çok güzel bir müze. Bakımlı, serin, düzenli. Sait Faik in isteği üzerine Darüşşafaka cemiyeti ne bırakılan bu ev yine Vakıf tarafindan Sait Faik severlere açılmış. Bunun detaylarını müzeye gidince görebilirsiniz. Giriş ücretsiz ve pazartesi günleri hariç açık. Edebiyat severler mutlaka burayı görün. Çok etkileyici.
Cok etkileyici... 3 katli bir bina, sade dosenmis ve yasanmislik hissediliyor. Ziyaret ucretsiz.
Yazarın kullandığı eşyaların, aldığı ödüllerin ve belgelerin sergilendiği bir müze ev. Bahçeye girişte yazarın heykeli sizi karşılıyor. Ev eşyalarının sadeliği etkileyici. Adada görülmesi gerek yerlerden biri. Giriş ücretsiz meraklısı için yarım saatte gezilebilecek bir müze.
Müzenin devamlılığını sağlayan Daruşşafakaya teşekkürler. Müzenin yeri bir şekilde gösterilmiş ama daha belirginleştirilmesi uygun olur. Tertip, düzen, bilgilendirme güzeldi. Sahildeki ve girişteki heykeller de ilgi çekiçiydi. Hafta içindeki ziyaretçi sayısında memnuniyet verici idi. Ziyareti tavsiye ederim.
Bayram bedeni ile kapalıydı ama dışardan bile ortam çok güzel gözüküyordu birdaha geldiğimizde mutlaka uğrayacağız.( Video mizah amaçlıdır 😂)
Konumu, dizaynı, bahçesi çok hoş bir müze. Burgazada’ya gitmişken mutlaka görülmeli. Çıkarken Sait Faik Abasıyanık kitaplarından birinin magnetini ve “Mahalle Kahvesi” adlı kitabını hatıra olarak aldık. Bazı yorumlarda hafta sonu kapalı olduğu söylenmiş. Pazar günü gittik. Açıktı.
Evi çok güzel bir şekilde müzeye çevirmişler ama biraz daha özenli olabilir. 3 katlı bir konak. İnsan böyle bir adada, böyle bir evde yaşayıp da yazar olmazsa ve böyle harika eserler bırakmazsa ayıp eder zaten :)
Yaşayan bir mekan. Sait Faik'in öykülerine dokunduysanız çok güzel bir ev. Hele en üst katta cam kenarındaki berjerde oturup uzaklara daldığı anları hissettim. Girişte uygun fiyatlı güzel hediyelik eşyalar satılıyor.
Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı üzerine, güzel bir müze. Klimalı olması, özellikle yazın ziyareti çok kolaylaştırıyor. Google mapste yanlış lokasyon gözüküyordu ama sorarak, rahatça bulunabiliyor.
Çok güzel bir müze giriş ücretsiz
Beyaz bina müze, eşyalar yakın tarih olduğu için görülmeye değer. Diğer görüntüler Burgazada manzaraları.
Kapıdan girdiğiniz andan itibaren tarihin kokusunu alıyorsunuz.
Canım Sait Faik'in ruhuna el uzattım. Çok etkileyici bir yer. Biz 193'lik bir grupla gittik. Kalabalık grupların önceden mutlaka rezervasyon yaptırması gerekir. Giriş ücretsiz. En az 45 dakikanızı ayırmanız gerekir.
Sait Faik Abasıyanigin adasi derler Burgazada için. Her defasında mutlaka uğrarım. Ücretsiz bir müze. Yazarın yaşadığı köşk, kullandığı eşyalar, yaşam sürdüğü mekan ve ada iç içe. Mutlaka gidin tavsiye ederim
Modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden olan Sait Faik, getirdiği yenilikler nedeniyle, "kökü kendisinde olan" bir yazar olarak kabul edilir.[18] Klasik öykü tekniğini yıkarak doğayı ve insanları basit, samimi, iyi ve kötü taraflarıyla, olduğu gibi ama aynı zamanda şiirsel ve usta bir dille anlattı.[19] Döneminin pek çok sanatçısından farklı olarak, kendisini Batı'daki gelişmelerle sınırlamadı, hiçbir edebî anlayışın etkisinde hareket etmedi, belli bir tarzın takipçisi olmadı.[20] Asaf Hâlet Çelebi'nin ifadesiyle "Sait Faik kendi ismi içinde mahsur kalacaktır. Hele bizde son zamanlarda onun bazı raté taklitleri türemekle beraber muhakkak ne kendisinden evvel ve ne de sonra ona yakın kimse gelmedi."[21] Toplumsal sorunlara değil, bireyin toplum içindeki sorunlarına eğilen Sait Faik, öykülerinde çoğunlukla kendisinden yola çıkarak insanın hakikatini anlamaya çalıştı.[22] Çoğunlukla şehirli alt sınıfın hayatını, balıkçı, işsiz, tacir, kıraathane sahibi gibi karakterleri anlattı.[22] İnsanların yaşama biçimlerini, arzularını, tasalarını, korkularını ve sevinçlerini irdeleyerek "insanı ele alan sanatçılar" sınıfında yer aldı.[23] 1929 yılında başladığı yazı hayatı boyunca "sorumlu avare", "gözlemci balıkçı", "çakırkeyf sirozlu", "küfürbaz şair", "müflis tacir", "züğürt yazar", "hamdolsun diyemeyen rantiye", "anadan doğma çevreci" gibi sıfatlarla anılan Sait Faik'in tüm yazdıkları bir şair duyarlılığı içeriyordu.[17] Hikâye, roman, şiir yazan, çeviriler ve röportajlar yapan sanatçı bütün bu türleri kendine özgü tarzı ile kaynaştırdı.[17] Yazarın, anlık heyecanlarını yansıtan, izlenimci ve fovist ressamların üslubunu anımsatan bir tarzı olduğu söylenmiştir.[24]
Kendisinin vasiyeti işe ücretsiz gezebileceğiniz müze ev. Annesi nin ölümünün ardından müze ye çevrilmiş. Darüşüfaka tarafından işletilen ve yenilenen müze ev, üç katlı, eşyaları odaları korunan bu müze evi eğer olurda Burgazada ya gelirseniz mutlaka ziyaret edin. Duvarlarındaki yazıları ve hikayesini özenle okuyunuz. Etkilenmemek elde değil. Şiddetle tavsiye ederim.
Müze anlamında tasarımını çok beğendiğim, ev olarak özellikle bahçesi ve çatı katı ile gönlümü kazanan ama en çok tabii ki Sait Faik ve ailesine ev sahipliği yaptığı için sevgi beslediğim ev-müze. Ailesinin ve kendisinin yaşam öyküsünü, odalardaki detayları , Sait Faik’in özel bazı eşyalarını, mektuplarını, kitaplarını, çalışma masasını, yatağını, kıyafetlerini ama en çok da naifliğini görebileceğiniz müze. Giriş ücretsiz. Saat 10:30-17:00 arası açık.
Hafta içi sabah saatlerinde ziyarete gittik. Çok güzel bir yer, huzur dolu. Yanınızd akağıt kalem götürürseniz eğer en üst katta mektup odasında Sait Faik'e mektup bırakabilirsiniz. Benim yanımda yoktu bu beni üzdü. Aynı zamanda bahçesi ve sokaklar kedi dolu. Yanınızda onlar için bir şeyler de götürebilirsiniz
Müze ve ada ruhunu yaşamak çok hoştu Daha güzeli oradaki Sevengül Hanım'ın Sait Faik'i anlatmasıydı. Müzeden kitap kalem bardak altlığı gibi hediyelik eşyalar da alırsanız Darüşşafaka'ya bağış olarak gidiyor. Burgazada için görülmesi gereken en iyi yerlerden.
Yazarın hikayesini yansıtan şirin çok güzel bir ev. Giriş ücretsiz. Dönem yazar ve şairlerinden çok hoş notlar ve mektuplar var.
Ücretsiz bir müze, en üst katında ilginç bir sıcaklık mevcuttu onun dışında gezilir görülür 👌🏻
İskeleden kısa mesafe uzaklıkta bulunuyor. Adada görülmesi gereken yerlerin başında. Edebiyat seven bir insansanız zaten mutlaka görmelisiniz.
Atmosferi çok güzel. Burgazada’ya yolunuz düştüğünde mutlaka gezilmeli. Kullanılan ev eşyaları aynı şekilde duruyor, mektuplar ve fotoğraflardan etkilenmemek mümkün değil.
İstanbulda ki Prens adalarından olan Burgazada diğer adalar kadar yoğun değildir. Sait Faik Abasıyanık Müzesi ve Madam Marta Koyu en ilgimi çeken yerlerdi ve gidip gördüm. 1959'dan bu yana hizmet veren Sait Faik Abasıyanık Müzesi'nde ziyaretçilere ünlü hikâyecinin yaşamına tanıklık etmiş eşyalar, fotoğraflar, mektuplar, kartpostallar sergileniyor. Küçük iki pencereden adayı ve denizi izleyerek yazılan her satırın çok keyif verdiğine eminim. Müzeye giriş ücretsiz. Dileyen bir mektup yazıp hatıra olarak bırakabiliyor.
Öncelikle gerçekten bulunduğum konum, mimari yapısı ve manzarası itibariyle muazzam bir evi varmış Sait Faik Abasıyanık'ın... İçerisinde çok güzel bilgiler var kendisine gelmiş telgraf örnekleri ve 1995 yılına kadar olan müze ziyaret defteri mevcut. Zaten harika bir yazar, müze oluşunda emeği geçen herkese de teşekkürler. Müzede hemen hemen yer alan her yeri paylaştım zaten. İyi günler dilerim sağlıcakla kalın.
Sait Faik müzesi, Sait Faik sevenler için, tek başına Burgaz adaya gitme sebebi olabilir. 3 katlı ahşap konakta Darüşşafaka tarafından idare ediliyor ve ücretsiz.
19 mayis 2024 gunu saat 15.30 da müzeyi ödev nedeniyle gezmeye gittim internette acik yazilmasina ragmen kapalydi bosuna o kadar yol cektik mumkunse ozel gunlerde gitmeyin.
Gezmeden evvel bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Gezilmesi gereken çok güzel bir müze Burgaz adaya yolunuz düşerse mutlaka rotanıza ekleyin, müzeyi 2019 eylül ayında gezmiştik, ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz.
Mutlaka gidil görülmeli ancak içerinin ruhuna uygun olarak lütfen sesli sesli konuşmayın,eşyalara dokunmayın, yatağına yatmaya çalışmayın… Bizlere bırakılan bu mirasa •saygı duyun.• —En üst katta olan mektup bölümüne dalga geçerek yazı yazmayın.—
Hikaye ve roman yazarı, şair kendine özgün tarzıyla usta kişilik. Ölümünden sonra Burgaz adadaki evi müzeye dönüştürülmüş. Yaşadığı evde sanki ziyarete gelmişçesine bulunmak güzeldi. Adaya gelenler uğramalılar.
Sait Faik’in annesiyle son zamanlarını geçirdiği tarihi köşk yazar hakkında çok güzel detaylar da içeriyor
Türk edebiyatına hikaye alanında damga vurmuş bir isim olan Sait Faik'in; Burgazada' da yaşadığı ev annesinin vasiyetiyle darüşşafaka' ya bağışlanıp müze haline getirilmiş. Sait Faik' e dair her şey burada muhafaza ediliyor. Gezmek ücretsiz. Hikayelerini kurguladığı mekan olan bu evin çatı katı, bence yazarın hayal kurduğu yerdir. Müzeyi gezerken zihninizden birkaç pasaj da geçiyor mutlaka. Burayı muhakkak görmelisiniz
Burgazada'ya yolunuz düşerse, ya da düşürün özellikle 'hişt hişt' deyiverin. Çok güzel bir gün olur, emin olun. Bazı tarihi yerlerde bahçe gezmeye bile ücret uygulanırken, ücretsiz gezilmesi çok anlamlı.
Evin bahçesinden tutun içine her yer çok orjinal tasarlanmış. Her taraf sait faik'in eşyalarıyla dolu. Özellikle edebiyat severler için mükemmel bir müze. Sait faik'e başka edebiyat yazarlarından gelen mektuplar sergilenmekte. Evin en üst katında sizinde yazabiliceğiniz bir masa bulunmaktadır. Güzel bir organizasyon.
Burgazada'nın şairi, Sait Faik Abasıyanık'ın evi. Sait Faik'in, 1954'te Darüşşafaka'da bir etkinliğe katılıp etkilenip mal varlığını buraya bağışlama kararını annesi Makbule Hanım uygular ve Burgazada'daki bu köşkü Darüşşafaka'ya bağışlar. Müze ev 1959'da halka açılır. Makbule Hanım ayrıca oğlu adına her yıl bir hikaye armağanı verilmesini ister ve "Sait Faik Hikaye Armağanı" böylelikle ortaya çıkar. Müzeye giriş ücretsiz, 3 katlı şirin bir ev, gezmek yaklaşık yarım saat sürüyor. Pazar, Pazartesi ve Salı günleri ve remi tatillerde müze kapalı. Açık bulunma saatleri ise 11.00 -17.00. Engelli girişi ev olduğu için ve merdivenleri olduğu için maalesef bulunmamakta. Sait Faik Abasıyanık is a famous Turkish writer who spent his summers in Burgazada. So, he was named as "the poet of Burgazada". He is known for his writings on fishermen, sea, nature and people's lives. He died when he was 48 because of cirrhosis. Once he attended a conference of Darüşşafaka, an educational non-profit organization, and he decided to donate all his money after he died. His mother kept his will and donated his belongings, including this house. The house were turned into a museum and can be visited by everyone. The entrance is free and the museum is open except for Sundays, Mondays and Tuesdays, and also holidays. It is open from 11 a.m. to 5 p.m. Unfortunately, the wheelchair accessible entrance is not available. Also, while I was in the museum, I noticed that the explanations on the wall Sait Faik were only Turkish and was not translated to other languages including the brochure (even if there were, I didn't notice). Lastly, I wanna drop one of the most famous quotes of Sait Faik from his book: I would go mad if I didn't write.
Müzeye giris ücretsiz. İdareden kitaplarını satin alabiliyorsunuz. Sait Faik'in yatak odasi, mutfağı, kitaplıgı heryeri ayrıntılı gezebiliyorsunuz. Hayat hikayesi ayrıntılı duvarlarda yazılı halde asili. Mutlaka gezip görulmesi gereken bir müze.
Müze ahsap olduğu için aşırı basık ve sıcaktı ancak çok uzun süre geçirmenize gerek olmayacağı için idare edilebilir. Bir yazarın yaşantısını hayal etmenize ilham olan bir yer. Bahçesinde de dut ve erik ağacı var.
Burgazada gezimizde ziyaret ettiğim ve çok beğendiğim bir müzedir. Oldukça güzel korunmuş ev ve anılar insanı o döneme götürüyor. Yatak Odasından ve kendi el yazısıyla olan mektuplarından çok etkilendim. Kesinlikle tavsiye ederim uğramadan Burgazadadan dönmeyin.
Sevgilimin yorumları, müze olaral halka açık olması ve ücretsiz olması güzel. Ev şahane bir bahçede. Evin içindeki kişisel eşyalar detsy ve bilgiler yeterli. Tarihimize ve edebiyatımıza sahip çıkalım, özellikle müzelere gelem kol gibi zamlardan ve bunun sorumlularına inat gidin görün. Bak sinirlendim gene
Öncelikle Darüşşafaka Cemiyetine teşekkür etmek gerekiyor.Böyle bir müzenin oluşturulmasında ve yazarın tüm eşyalarının korumansında verdikleri çabadan ötürü.Sait Faik Abasıyanık Müzesi yazarın sevenlerini ve yazarı daha yeni keşif etmeleri için bulunmaz bir fırsat.Yazarın son dönemlerini geçirdiği,muhteşem köşkü ve bulundugu konumdan ötürü ziyaretçisine unutulmaz bir dönemi yaşattırıyor.Köşkün bahçesi ve çevresindeki begonvil ağaçları ayrı bir güzel.Müzeyi gezerken yazarın tüm hayatını yaşamanız mümkün.Özellikle son katta bulunan Sait Faik'in Burgazı adlı oda muhteşem.Yazar zamanının dinlenme bölümünü bu odada kaşık adasının manzarasına bakarak geçirirmiş.Müzede ayrıca yazar hakkında düşüncelerinizi yazabilmeniz için kağıt,kalem,masa ve mektup kutusu bulunmakta.Müzenin videosu ise kanalımızda yayında.
Gittiğimde malesef kapalı idi. Merkeze yaklaşık 500 metre uzaklıkta. Dış gorunusü çok güzel. Bu adaya ugramisken görmemek olmaz.
Mutlaka ziyaret edin. Sait Faik eserlerini okurken o atmosfer gözünüzde çok daha net canlanır. Çok bakımlı bir müze. Özellikle üst kısımdaki yazı odası çok hoştu. Orada Sait Faik e mektup yazılabiliyordu ben ziyaret ettiğim zaman. Mektup yazıp bahçedeki bir alana asmıştık.
Tavsiye ederim, o mistik havayı soluyacak, okulda iken kitaplarını okuduğunuz Sait Faik Abasıyanık'ın evinde gezerken değişik duygularla harmanlanacaksınız, kesinlikle değer
Herkesin görmesini tavsiye ederim yazılar eşyalar fotoğraflar ve beni etkiledi🙏 mutlaka gidin
Çok sade mütevazi bir müze giriş ücretsiz Ada'nın hemen ilerisinde vasıta kullanılmaya gerek yok
Ücretsiz gezilebilen bir müze. İskeleye 4-5 dakika mesafede. Ben çok beğendim . Tavsiye ederim.
Girer girmez bahçesinde erik ağaçları altında soluklanıverdik. Karşımızda 3 katlı ahşap beyaz bir ev. Dışarıda biraz daha oturmak, içeride neler görebileceğimizin merakını arttırıyordu. İçeri girer girmez salon karşılıyor bizi. Bir üst katta odalar ve üst katta tekli birnkoltugun bulunduğu güzel bir manzarası olan çatı katı. Binada hayatıyla ilgili kısa kısa bilgiler fotoğraflar mevcut. O dönemin eşyalarını kıyafetlerini konumlandırmışlar. O zamana ışınlanmamızı sağlamakta. Girişi ücretsizdir. Burgazadaya gidipte gezmemek olmaz.
Müze 3 katlı her katında oldukça açıklayıcı yazıları bulunduran eşyalara ve yazarın hayatından olaylara yer verilmiş. En üst katında yazarın manzarayı seyrettiği koltuğu ve masasının olduğu yer görülmeye değer manzarası harika. müzenin girişinde yer alan yazıya da mutlaka göz atın..Müze ücretsiz.
Bakımlı, otantik bir yapı. Bir yazara ve hatırasına sahip çıkılması adına çok sevindirici. Pazartesi Salı günleri kapalı. Ücretsiz
Eskiden herşey daha naif daha nezaketli daha estetik vede daha zarif mış. Müzede bulunan kendi mektuplarını mutlaka okuyunuz. En üst katta ki çalışma odasından heybetli ada manzarasını oturup bir seyrediniz. Yanınızda kalem kağıt götürüp çalışma odasında bu manzarayı seyrederken içinizden gelenleri yazarın ruhuna ithaf etmeyi unutmayınız.
Tarihe yolculuk yaptırıyor. Sait Faik Abasıyanığın bir çok kişisel eşyası ve mektupları bulunuyor.
müze ziyarete açık ve ücretsiz dir sait faik in kitaplari ve hediyelik eşyalar uygun fiyata satılık
Adanın merkeze , iskeleye yakın bir yokuşta , sakin bir yer. İyi korunmuş . Daruşşafaka kontrol ve korumasında oşduğu söylendi . Bakımlı ve temiz korunmasına sevindim.👍👏👏
Bir kitabını yanınıza alıp, en azından 1 öyküsünü evinin bahçesinde okumalısınız
Yazarımızın hayatına eşlik eden eşyaları, fotoğrafları, mektupları ve sayısız hatıraların izleri var adadaki bu güzel evde.
Burgazada ziyaretinde olmazsa olmaz lokasyonlardan biri, Sait Faik üstadın hayat hikayesi, kullandığı eşyalar ve hayatından küçük donelerle gezilebilecek güzel bir müze olmuş. Ayrıca içeride satılan hediyelik eşyaların tümünün geliri Darüşşafakaya bağışlanmaktadır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Sait Faik in yaşadığı yeri görmek güzel. Burgazada ya gelirseniz kısa bir sürede gezilebilir bu müzeyi de ziyaret etmelisiniz.
Yazar,şair evleri çok değişik insanın içi bir tuhaf oluyor. Mutlaka gidin derim.
Çok güzel bir müze.. Adalar ziyaretinde mutlaka gidilmesi gerek. Bahçesi de nefis..
Bir adalının adası dünyaya sığmaz. Edebiyatımız en büyük hikayecisi Sait Faik'in yaşadığı evini görmek, hikayelerinin geçtiği Burgaz sokaklarında gezmek çok değerli.
Sait Faik Abasıyanık ın yaşam izlerini iyi korumuş lar, temiz ve pandemi kurallarına uyulmaya çalışılıyor, bu durum güvenlikteki arkadası biraz gerginleştirmiş. Ziyaretçileri azarlıyor, onun dışında hersey çok güzel
Burgazada'ya gidip Sait Faik Abasıyanık'ı anmadan hele ki adına yapılan müzeyi gezmeden dönmemek gerek. İstiklal madalyası sahibi babası tarafından satın alınıp, Sait Faik ve annesinin uzunca bir müddet yaşadığı ev yazarın vefatı üzerine annesi tarafından Darüşşafaka Cemiyeti'ne verilmiş. Cemiyet de burayı çok güzel değerlendirip müze olarak kullanıyor. Çok iyi bir iş çıkarılmış.
Bence gayet hoş özel bir yer 😊 bütün katları çalışma odalarını Kitap odalarını Mektup odalarını gezdik Çok güseldi hepsi Çok tarihi bir ambiyanstı Bahçesinde foto çekindik Gayet güseldi her şey Herkesin gidip görmesi lazım Herkesin ellerine sağlık
Giriş ücretsiz.3 katlı anılarla dolu bir müze belki de müzeden de öte.Detaycı iseniz 60 dakikanızı degilseniz 25 dakikanızı ayırabilirsiniz.
Sait Faik Abasıyanık'ın Burgazada'daki evi müzeye dönüştürülmüş, yolunuz düşerse ziyaret edin. Pazartesi-Salı ve Resmi tatillerde kapalı. Ziyaret saatleri 11:00-17:00
Yazar Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına tanıklık etmiş eşyaları, fotoğrafları, mektupları, kartpostalları, eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi ziyaretçileriyle buluşturan müze. Benim buraya puanım 5+++ yıldız.
P.tesi ve Salı günleri kapalı olan müzeye girişler ücretsiz. Müze içerisinde Sait Faik' in kişisel eşyaları, ev eşyaları, özel mektup ve posta kartları sergilenmekte. 2.katta bulunan Sait Faik ' e mektup köşesinde içinizden gelenleri yazıp atabileceğiniz bir posta kutusu mevcut... Bir de unutmadan girişte küçük bir camekanda Sait Faik Abasıyanık ürünleri mevcut, kitap, ayraç bardak altlığı vb....
Türk edebiyatının en büyük yazarlarından ve öykücülerinden birisi olan Sait Faik Abasıyanık'ın Burgazada'da bulunan evini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bir yazara ait görmüş olduğum güzel ve en derli toplu müze. Müzede Sait Faik'le ilgili her detay var. Kesinlikle gidip görülmeli
Adayi gezenlere, daha derinden bir adaliyi tanima, böylesine önemli bir edebiyatcinin yazdiklarinin hayali ile klimali ahsap evde gezme keyfi, pazarlari açik ve ücretsiz.
İçeride çok az kişisel eşya bulunuyor genellikle resimler var yaşadığı odası yatağı ve esyalarini gorebilirsiniz bu ayda bahçesi inanılmaz güzel çiçeklerle bezenmiş içeride ki güvenlik çok kaba böyle kültür gezisi yapılan bir ortama yakışmayan uslubu var uyarilmali
Saat Faik Abasıyanık için bu kadar bilgim yoktu. Burayı gezmekle iyi yapmışım. Burgazada'ya yolu düşenlere öneririm
Sakin ve güzel bir müze, görülmesinde fayda var. Giriş ücretsiz, merkeze yakın.
Burgazadayı gezme fırsatı bulan herkesin gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Merkeze yürüyüş mesafesinde olan, giriş ücreti olmayan, özenle hazırlanılmış, etkileyici bir müze. İçeride Sait Faik Abasıyanık'ın yaşamını, kitaplarından kesitlerini, odasını, ona yazılan ve onun yazdığı mektupları ve daha bir çoğunu bulabilirsiniz.
Gezilmesi ,görülmesi gereken bir yer.
Bir tarih insan duygulanıyor bu gibi kültürel yapıları yerinde görmek kadar güzel birşey yok.Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi..Giriş ücretsiz.
Burgazadaya gelindiyse görülmesi gereken yerlerden biri. Müzede havalandırma sürekli açık. Adaya indikten 5 dakika sonra ulaşılabiliyor… Ücretsiz.
Müzenin ruhu yok. Oysa ki daha keyif verici olabilirdi. Terkedilmiş izlenimi veriyor.
Burgazada'ya gidince mutlaka ugramalisiniz,keyifli bir evmis zamanında. Çok güzel degerlendirilmis. Tebrikler..
Türkiye nin önemli sanatçılarından biri olan Sait Faik i tanımak isteyen herkes buraya uğramalı
İçerideki atmosfer, eski eşyalar, eski evlerin mimarisi… Bunlar beni cezbeden şeyler. O yüzden bu tarz mekanları gezmeyi seviyorum. Sait Faik’in el yazısı ile yazdığı notlar, öyküler, defterin kenarına çiziktirdiği resimler.. Bunlara bakmak da hoşuma gidiyor. Siz de benim gibi hissediyorsanız mutlaka ziyaret edin. Ben çıkarken içeri giren bir kadının söylediği gibi “Bize böyle evler verdiler, adada yaşa dediler de biz mi şiir yazmadık, biz mi edebiyat yapmadık” cümlesini içinizden geçireceksiniz belki ama orada dolaşırken gördüğünüz emek dolu defterler sizi o işin öyle olmadığına ikna eder umarım :)
Güzel, temiz bir müze. Yetkilileri çok ilgili. Güler yüzlü hizmet veriliyor.
Yazar Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına tanıklık etmiş eşyaları, fotoğrafları, mektupları, kartpostalları, eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi ziyaretçileriyle buluşturan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, ilk olarak 22 Ağustos 1959 tarihinde açıldı. 1964 yılından itibaren Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda yoluna devam eden Müze, açıldığı günden bu yana ülkemizin en fazla ziyaret edilen müze evlerinden biri oldu. Darüşşafaka Cemiyeti tarafından 2009 yılında güçlendirme, restorasyon ve konservasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Müze, 11 Mayıs 2013 tarihinde yenilenmiş yüzü ve çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniden konuklarını ağırlamaya başladı. Okurlarını, Sait Faik’in yazınsal ve ruhsal dünyasında büyüleyici bir yolculuğa çıkaran müze ev, yazarın vasiyeti doğrultusunda ücretsiz olarak hizmet veriyor. Sait Faik Abasıyanık Müzesi'nde sergilenen eserler arasında usta yazarın lise diploması ile nüfus cüzdanı da bulunuyor.
Görevliler var mıydı müzede açıkcası hiç farkedemedik. Sessiz sakinliğin içinde şık bir deneyim sunuyor edebi ustanın evini gezerken. Burgazadaya gidince her yerde gidiş tabelaları var bundan dolayı hızlıca bulabiliyorsunuz. Gidince uğramayı unutmayın, edebiyata gönül vermiş yazarımızın evini
Mutlaka görülmesi gereken bir yer.Dileyen Sait faik'e mektup bile yazabilir.
Burgazada ya giden herkesin görmesi gereken bir müze Emeği geçenlere teşekkürler.
Bu dünyadan bir sait faik geçti ama öylece geçip gitmedi…
Yani burada yaşasaydım kesinlikle ben de yazar ve şair olurdum.
Ben gittiğimde kapalıydı onedenle içine giremedim ama bina ve önündeki park çok guzel
Sait Faik'e ait anilar cok guzel sunulmuş, ozellikler kitaplarini severek okudugum yazarlarin kendi arasindaki mektuplari okumak cok heyecan vericiydi. Ic tasarım olarak Sait Faik'in anısını yansıtmaya çok uygun olmasına karşın sizi karşılayan personelin davranışları çok uygunsuz. Personelin yarısı muze ici etkinliklere davet ederken yarısı sizin burada ne işiniz var diyor. Ben çocuğumun da sait farklıtanimasi icin onunla gitmiştim. Çocuğumu takip edip, uygunsuz davranis sergilemememize rağmen cocuklarin çok hos karsilanmadigini gördüm ve malesef ki çok üzüldüm.
Burgaz ada da görülmesi gereken yerlerden. Giriş ücretsiz. Bahçesi güzel. Dingin bir yer. Merkeze yakın. İskeleden yürüyerek 7-8 dakika. Pazartesi günleri kapalı.
Çok iyi düzenlenmiş bir müze, çok uygun bedellere Sait Faik kitaplarını edinebilirdiniz, bu arada müze ücretsiz, keyfini çıkarın
Burgazada'ya gittiğinizde mutlaka uğrayın. Müthiş bir yazarın yaşamından kesitler bulacaksınız. Köşk kendi başına gezmeye değer bence. Bahçesi daha bakımlı olsa iyi olurmuş. Orada ufak bir çay kahve servisi müzeye de gelir olurdu. İskeleden Kalpazankaya'ya yapacağınız 25dk lık bir yürüyüş öncesinde harika bir ara durak
Adalara gidince görülebilecek güzel bir müze. .
📍 Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No:77, 34977 Adalar/İstanbul
💬 Çok güzel ve etkileyici bir yapı. Ama sadece yazın Cuma günleri o da yarım gün açık olması bence çok yazık. Keşke hep açık olsa, hatta müze olsa. Düşünsenize ta...
İstanbul En İyi Arkadaşlar kilisesi Listesi İstanbul En İyi Rum ortodoks kilisesi Listesi Adalar En İyi Arkadaşlar kilisesi Listesi Adalar En İyi Rum ortodoks kilisesi Listesi
📍 Nizam, Kadıyoran Cd. No:16, 34970 Adalar/İstanbul
💬 Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi; İstanbul Büyükada Mehmetçik sokakta 1858 yılında inşa edilmiştir. Kilise adalarda bulunan tek Ermeni Katolik Kilisesi...
İstanbul En İyi Ermeni kilisesi Listesi Adalar En İyi Arkadaşlar kilisesi Listesi Adalar En İyi Kilise Listesi
📍 Yeniköy, Köybaşı Cd. No:104, 34464 Sarıyer/İstanbul
💬 Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi, Sultan II. Mahmut’un şahsi doktoru Stefanos Karateodori’nin talebi üzerine Sultan’ın verdiği fermanla 1837 yılında inşa e...
Sarıyer En İyi Arkadaşlar kilisesi Listesi Sarıyer En İyi Kilise Listesi