İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Turistik yer, Arkeoloji müzesi, Müze olarak Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul adresinde bulunmaktadır. İstanbul Arkeoloji Müzeleri 100 yorum ve 4.78 puanlamaya sahip.
Adres: Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul
Telefon numarası: +902125207740
Kategoriler: Turistik yer Arkeoloji müzesi Müze
Çalışma saatleri: Cuma 09:00–18:30,
Cumartesi 09:00–18:30,
Pazar 09:00–18:30,
Pazartesi 09:00–18:30,
Salı 09:00–18:30,
Çarşamba 09:00–18:30,
Perşembe 09:00–18:30
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yorumları

A
5/5

Dijital müze kart ile hiç beklemeden giriş yaptım. Çinili köşk şuan kapalı. Sadece arkeoloji müzesini gezmek için en az 3 saat ayırmak gerekli. Çanakkaledeki troya müzesinde sonra benim için 2. Sırada. Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer. Turistlerin akın akın geldiği bu yerde turnikelerden önceki giriş yolunun çöp içinde olması beni çok üzdü. Umarım ilgililer bu konuya en kısa sürede müdahale ederler.

M
5/5

Gerçekten muazzam bir müze. E-devlet üzerinden aldığım dijital müze kart ile giriş sağladım. Yetkili personeller ilgili. Müze olarak hizmet verilen iç mekan ziyadesiyle büyük ve dolu. İçindeki heykeller, lahitler ve diğer eşyalar görülmesi gereken yapılar. Müzenin giriş katını ikinci kattan daha fazla beğendim. Ama genel olarak bakıldığında güzel bir müze ve kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Şiddetle tavsiye ederim. Ayriyeten Pazar günü ve öğlen saatleri olmasına rağmen aşırı derece yoğunluk mevcut değildi.

H
4/5

Etkileyici bir müze, 2 kati var hepsini gezdim. bütün eserlerin içeriklerini okumak daha da bilgilendirici oluyor zaten çok fazla eser var birde detayları okursanız baya bir zaman alıyor e okumasaniz da bir anlamı kalmıyor tuhaf bir döngü. Mağazadaki ürünler çok pahalı oradan bir tane dolap magneti almak istedim en uygunu 50 tlydii müze kartı ile %10 indirim oluyormuş. 45 tl ye geldi. Yani çok güzel eserler vardı tabi. Neyse sonuç olarak gezilmesi keyifli bir müze.

M
2/5

İnanın kaç yıldız vermem gerekiyor aklım karışık. Tadilattan çıkmış bir müze. Güzel şeyler yapılmak istenmiş, ama nedense ülkemizde her şeyde olduğu gibi, yarım yamalak. Vitrinleri merak ediyorum da, acaba kaç aydır camları silinmedi. Güzel ve bilgi verici video ve resimler var. Ama daha çok eser olduğunu geçen yıllarda defalarca ziyaret etmiş olduğumdan biliyorum. Neden bu kadar alan kaybedildi???. Tuvalet.... İşte o bir rezalet. Ülkenin en önemli vitrinlerinden olan bir mekandaki bu iptidailik affedilir gibi değil. Daha geçen hafta İtalya'da müzelerdeydim. Hemen oradan sonra bugün büyük hayallerle, tadilattan çıkmış Arkeoloji müzesi gezisi bende hayal kırıklığı yaşattı. Müzenin mağazasında bulunan ürünlerin fiyatları ise inanılası değil; fotoğraftaki bez çanta 12.000 TL. Mesleğim olduğu için rahatlıkla söyliyebiliyorum 1000 ₺ lik takılar 20000 lerde. 😂

M
5/5

Çok beğendim. Tek kelime ile harika bir müze. Eski Yunan tanrılarınin heykellerini tutun Roma medeniyeti izlerine. Troya savaşından tutun Lidyalilara müthiş bir sergi olmuş. Büyük İskender lahti ve zeusun heykeli çok etkileyici. Tarih severlerin muhakkak gitmesi gereken bir yer. Türk vatandaşları 60 liralık müze kart ile girebiliyor. Ayrıca bu kart Türkiye'deki bircok müze ve antik kentlerde geçerli.

M
5/5

Müze kart ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ücretsiz giriş imkanı bulunmaktadır. Şahsi fikrim, İstanbul şehrinde bu kadar güzel bir bina içerisinde bulunan eşsiz eserlere sahip müze daha çok ilgiyi hak ediyor. Müzenin son halini çok beğendim. Çok değerli eserler bulunmakta. 2024 temmuz döneminde çinili köşk tadilat görmekte olduğundan ne yazık ki ziyaret edemedim. Herkesin mutlaka görmesi ve ziyaret etmesi gereken olağanüstü bir müze.

E
5/5

Sultan Abdülaziz’in Avrupa seyahatlerinde ziyaret ettiği galerilerde gördüğü Yunan ve Roma dönemi eserleri ile Osmanlı İmparatorluğunda da ilgi duyulmaya başlayan arkeolojik eserler, Osmanlı’nın gerçek anlamdaki ilk müzesini ortaya çıkaran sürecin ateşini de yakmıştır. Müze-i Hümayun diye adlandırılan ve bugün İstanbul Arkeoloji Müzeleri olarak bildiğimiz Türk tarihinden izler taşıyan Çinili Köşk, eski Sanayi-i Nefise (Güzel Sanatlar) Mektebi binasında bulunan Eski Şark Eserleri Müzesi ve Türkiye’deki ilk müze binası olan Arkeoloji Müzesi binalarından oluşan kompleksin ilk adımları Müze-i Hümayun’da atılmıştır.Müze-i Hümayun yani “İmparatorluk Müzesi” adını taşıyan ilk yapı aslında daha önce anlattığımız üzere Aya İrini’de bulunan koleksiyonun bir bölümüydü. Ancak Aya İrini’de yer darlığı söz konusu olunca, koleksiyon 1880 senesinde önce Çinili Köşk’e taşındı. Bundan sonra arkeolojik kazılara duyulan merakın artmasına bağlı olarak eser sayısı sürekli çoğalmış ve Osman Hamdi Bey’in çıkardığı ve bugün bile müzenin en önemli parçaları olan lahitler yeni bir müze binasına ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

N
5/5

Huzurlu bahçesi ve paha biçilemez eserleriyle ülkemizin gururu arkeoloji müzesi. Anadolu, Trakya, Yunanistan, Balkanlar, Mezopotamya, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika , Ege Adaları ve Kıbrıs'a uzanan geniş bir coğrafyadan çıkarılan yelpazesi geniş bir koleksiyonu var. Şu an 3 bölümünden yalnızca Roma-Grek eserlerinin sergilendiği ana bina ziyarete açık, diğer bölümleri restorasyonda. Umarım bir an önce onlar da ziyarete açılır.

I
5/5

Haziran ayında, kurban bayramının 3. gününde kardeşimle birlikte bu müzeyi ziyaret ettik ve antik çağlardan kalma eserlerden çok etkilendik. Müzenin ana binası o kadar büyük ki her eseri detaylı olarak incelemek ve fotoğraf çekmek için en az 2 saat ayırmanız gerekiyor. Bazı kısımları henüz restorasyonda olduğu için giremeyebilirsiniz ama restorasyon bittikten sonra gitmeyi planlarsanız müzenin tamamını gezmek için en az 3 saat ayırmanız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bahçede küçük bir kafe de var, kahve ya da çay alıp bir süre burada dinlenebilirsiniz. Müzekartla ve 18 yaş altına giriş ücretsiz bu arada.

O
5/5

Gurur duyduğum müze oldu benim için. Giriş kısmının dar ve tek bankolu olması dışında herhangi bir problem yok. Turistlerin kendi ülke tarifelerinden ödeme yapması çok doğru bir yöntem olmuş. Giriş kısmının solunda müze kafe açılması ve f/p olması harika olmuş. Kafenin içindeki taş sütunlar daha girerken sizi tarih yolculuğuna çıkarıyor. Müze kart ile girilebiliyor. Kafede sigara içilmesi yasak girmeden önce içmelisiniz. Müzenin içi, temizliği, duvar kağıtları, aydınlatmalar şahane. Yurtdışında ki çoğu müzeye gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim daha ilerideyiz. Müze içindeki mağazada olağanüstü hediyelik eşyalar var ve turistseniz kesin bakmalısınız. Tek önerim her ne kadar çok basamak olmasada yaşlılar in alternatif bir merdiven sistemi kurulması ve tuvaletlerin daha sık kontrol edilmesi.

N
5/5

Müze kart ile 65 yaş ve üzeri için girişler ücretsiz. Marmaray ile Sirkeci gar tarafında inerseniz Gülhane parkı ,Topkapı sarayı lokasyonu istikametine gittiğinizde Arkeoloji müzesine kolayca ulaşabilirsiniz. Sabah saatlerinde öğlene kadarki zaman dilimlerinde giderseniz içeri girerken beklemezsiniz. Biz hafta içi sabah gittik. Sıra yoktu.

A
5/5

Sabah saatlerinde MüzeKart ile sıra beklemeden girdik; alt kat için bile en az 2 saat ayırmak gerekiyor, ancak daha uzun gezilirse daha faydalı olur. Bahçesinde ufak bir kafe var. Eserler büyüleyici ve açıklamalar yeterli.. Çocuklarla da gezilebilir ancak bebek arabası iyi olur.

O
5/5

Her ziyaretimde daha güzelleşmiş ve yenilenmiş olarak buluyorum. İstanbul'da görülmesi gereken yerlerden birisi.

E
5/5

kesinlikle gorulmesi gereken bir yer. biz sali gunu gitmis olmamiza ragmen az da olsa sira bekledik fakat yarim saat de olsa beklerdim sehirdisindan gittim tekrar istanbula gidecek olsam yine giderim yine görürüm. iceriyi gezmesi zaman aliyor cok rahat 2 saat ayrilabilir diye dusunuyorum. girisler muzekart ile ucretsiz. pazartesi gunleri kapali.

N
5/5

Müze kart ile giriş ücretsizdi. Saat 18.30da kapanıyor. İçerisi çok büyük bence bir günü burayı gezmek için ayırmak gerekiyor. Gerçekten çok önemli yapılar mevcut. Dışarıdaki restoranda müze kartı olanlara indirim sağlanıyor. Gidişi kolay Sirkeci Marmaraya yürüme mesafesinde Gülhane parkının yukarısında kalıyor.

Y
5/5

Ben özellikle Sümer ve Hitit dönemine ait eserleri görmek için gitmiştim ama bu bölüm tadilatta olduğu için maalesef bu eserleri göremedim. Müze dönemsel açıdan iyi kompoze edilmiş ve tarihsel akışa uygun bir gezinme planına sahip olması açısından kafa karışıklığı yaşamadan ve çok fazla yönlendirmeye gerek kalmadan deneyimlenebilir bir sergilemeye sahip. Benim en çok takıldığım ve komik gelen konu fotoğrafta da paylaştığım gibi Arkeoloji müzesini ve wc yi gösteren yön tabelalarının yan yana koyulmuş olması. Eşdeğer bir yönlendirme intibası uyandırmadı açısından komik ve saçma buldum. Ayrıca Ayasofya ile Gülhane parkı arasındakiler bölgede müzeye yönlendirme yapan yeterli tabelaların olmayışı da müzenin girişini bulmak için epey çaba sarfetmeme neden oldu.

A
5/5

Daha önceleri ziyaret ettiğim için büyüsünün farkındayım. Ancak bitmeyecek bir tadilata girmiş malesef. Tavsiyem müze kartiniz varsa o sırayı beklemeyin direk içeriye girebiliyorsunuz. 5 defa gittim hepsinde aynısı oldu. kalabalık müze kartı olmayanların sırası

İ
5/5

Gezmekten keyif aldığım müzelerden birisi. Yalnız bu ara eserler taşınıyor olduğu için bazı yerleri kapalı. Ancak yine de güzel gezilebilir. Üst kattaki Troya odasını ve sikkeler odasına giderken ki interaktif ekran müzeye farklı bir hava katmış. Eğer müze kartınız varsa sıra beklemenize gerek yok. Aynı zamanda müze kart uygulamasından da sanal kart çıkartıp girebilirsiniz. Kapıda da kart çıkartılıyor ama boşuna sıra beklemiş olursunuz.

B
5/5

Müze kart ve öğretmen kart ile girişin bedava olduğu, heykellere bakarak zamanda yolculuk yapılacak muhteşem müze. Bugünlerde Büyük kısmı restorasyon sebebiyle kapalı. Fakat lahitler, roma imparatorları, büyük iskender ve olimpos tanrı heykelleri için bile gidilir. Müzenin bahçe kısmı dahil her yerinde sigara içmek yasak. Bahçedeki büfe tarzı yerde içeceklerde müze kartla ücret indirimi olmakta. Su 12tl.

L
5/5

MÜZE KART ALMAK İÇİN SIRA BEKLEMENİZE GEREK YOK. www.muzegov.tr ADRESİNDEN YA DA MÜZE KART UYGULAMASINDAN KOLAYCA SANAL KART OLUŞTURABİLİR, İSTERSENİZ BASILI KARTIN ADRESİNİZE GÖNDERİMİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ. Her zaman girişte uzun bilet kuyrukları görebilirsiniz. Girişteki yetkililer son derece ilgili. Sıra beklemek yerine müze kartınızla giriş yapmanızı öneririm. telefonunuza kuracağınız müze kart uygulaması ile sanal kartla ya da basılı kartınızla sıra beklemeden içeri girebilirsiniz. Ayrıca uygulamadan geçmiş ziyaretlerinizi görme imkanınız var. Çinili Köşk ve Eski Şark Eserleri Müzesi teşhir tanzim çalışmaları sebebiyle kapalı. Ana binanın kuzey kanadında da ziyaret aynı sebepten yok. Fakat açık olan bölümü gezmek bile minimum 2-3 saatinizi alacaktır. Yeni düzenleme çok verimli olmuş. Özellikle Truva buluntularının sergilendiği bölümdeki düzenleme antik alanın katlarının görülmesi üzerine yapılan çalışmalar tatmin edici. Müze sınırları içinde bahçe alanı dahil SİGARA İÇMEK YASAK. Uzun süre vakit geçirilecek mekanlarda bahçe müsait olmasına rağmen küçük bir alan ayrılmamasını anlayamıyorum. Her yerde içilsin demiyorum ama minik bir masa, bir kül kutusu yeterdi. Tuvaletler pek hijyenik değil. Yanınızda peçete, ıslak mendil olmasını öneririm. Bahçedeki müze kafe açık. Fiyatlar her zamanki gibi piyasa üzeri. Yanınızda en azından su olmasını tavsiye ederim. Müze dükkan içeride. Fiyatlar fecaat. Türk ziyaretçiler için değil diyebilirim ama güzel eserler var. Not: bahçedeki kediler biri gelse de beni sevse diye bekliyor. :) yanınızda azıcık mama olursa o canları mutlu edersiniz. Keyifli geziler dilerim

Y
5/5

Sabah erken saatte bahçesinde mutlaka bir kahve içmelisiniz, kuş sesleri ve arkeolojik kalıntılar arasında inanılmaz bir atmosferi var. Sergi alanları çok zengin hakkını vermek için yarım gün harcamak lazım

M
5/5

Gerçekten güzel bir müze Romaya merakınız varsa kesinlikle gitmelisiniz.

B
5/5

Kesinlikle gidilmesi gereken bir müze gezmesi çok keyifliydi. Bu arkeoloji müzeleri için Türkiyede favorim Urfa arkeoloji müzesi olur ama burasıda İstanbul içinde görülmesi gereken bir müze. Müzekart çıkarmanızı öneririm burda geçiyor ayrıca zaten öğrenciye bedavaydı o yüzden Avrupa yakasındaysanız bir uğrayın. Biz salı günü gittik içerisi boştu.

L
5/5

Olumlu Yorumlar: Tarihi ve Kültürel Zenginlik: Müze, Anadolu ve dünya tarihi ile ilgili paha biçilemez eserlere ev sahipliği yapıyor. Farklı medeniyetlere ait heykeller, mozaikler, çanak çömlekler ve diğer eserler, ziyaretçilere tarihi bir yolculuk imkanı sunuyor. Istanbul Archaeology Museums Mosaic Muhteşem Sergi Salonları: Müzenin geniş ve ferah salonları, eserlerin rahatça incelenmesine olanak sağlıyor. Salonların tematik olarak düzenlenmesi ve eserlerin bilgilendirici panolarla açıklanması da ziyaretçilere keyifli bir deneyim yaşatıyor. Herkese Hitap Eden Bir Müze: Müzede her yaştan ve ilgi alanından insana hitap edecek eserler mevcut. Tarih meraklıları, sanatseverler ve aileler için ideal bir mekan. Eğitim ve Etkinlikler: Müze, çocuklar için özel eğitim programları ve yetişkinler için konferanslar, seminerler gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu sayede müze sadece tarihi eserlerin sergilendiği bir yer olmanın ötesine geçiyor ve ziyaretçilere keyifli bir öğrenme ortamı sunuyor. Ulaşım ve Konum: Müze, Sultanahmet Meydanı'na yakın konumuyla oldukça kolay ulaşılabilir. Müzenin etrafında birçok tarihi ve turistik mekan da bulunması, günübirlik bir gezi için ideal bir ortam oluşturuyor. Örnek Olumlu Yorum: "İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri ve kesinlikle görülmeye değer. Müzede Anadolu ve dünya tarihi ile ilgili o kadar çok eser var ki, hepsini incelemek için bir gün yetmez. Özellikle Asur Kralı Assurbanipal'in heykeli ve Sidamara Lahdi beni çok etkiledi. Müzenin geniş ve ferah olması da çok güzel. Eserler çok iyi korunmuş ve bilgilendirici panolarla açıklanmış. Herkese tavsiye ederim!" Olumsuz Yorumlar: Yoğunluk: Müze, özellikle turistik sezonlarda oldukça kalabalık olabiliyor. Bu durum eserleri rahatça incelemeyi zorlaştırabiliyor. Yetersiz Rehberlik Hizmetleri: Müzede rehberlik hizmeti ücretli ve her zaman yeterli sayıda rehber bulunmuyor. Bu durum, özellikle yabancı turistler için dezavantaj oluşturabiliyor. Bazı Eserlerin Durumu: Bazı eserlerin yıpranmış veya hasar görmüş olması üzücü. Eserlerin korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor. Kafe ve Dinlenme Alanları: Müzede bulunan kafe ve dinlenme alanları yetersiz ve pahalı. Ziyaretçiler için daha fazla imkan sağlanması gerekiyor. Örnek Olumsuz Yorum: "İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni çok beğendim, ancak müzede çok fazla sıra beklemek zorunda kaldım. Özellikle bilet gişesi ve güvenlik noktalarında uzun kuyruklar oluşuyor. Ayrıca müzede Türkçe ve İngilizce dışında rehberlik hizmeti sunulmaması da eksiklik olarak gördüm. Müzedeki kafe de oldukça pahalı. Fiyatların daha uygun olması gerekiyor." Genel Değerlendirme: İstanbul Arkeoloji Müzesi, tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir müze ve Türkiye'yi ziyaret eden herkesin görmesi gereken bir yer. Müzede her yaştan ve ilgi alanından insana hitap edecek eserler mevcut. Ancak, müzede bazı eksiklikler de bulunuyor. Özellikle yoğunluk, yetersiz rehberlik hizmetleri ve pahalı kafe fiyatları gibi konularda iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Ziyaret etmeden önce müzenin resmi web sitesini ziyaret ederek güncel bilgilerden haberdar olmanızı tavsiye ederim. Umarım bu bilgiler İstanbul Arkeoloji Müzesi hakkında yorum yapmanıza yardımcı olur

Y
4/5

Müzekart geçerli,girişte onun için sıra beklemiyorsunuz,30.03.2024 tarihi için Çinili Köşk tadilatta ziyaret edemedim,diğer açık kısımlarda çok sayıda eser var ve tarih meraklıları için görülmeye değer.

F
5/5

Müzekart ile giriş yaptık. Hafta içi olmasına rağmen ziyaretçiler çoktu. Herkesin gidip görmesini tavsiye ederim. Müthiş bir tarih. Lahitlerdeki, heykellerdeki muhteşem işçiliklere hayran kaldım. Teknolojinin olmadığı zamanlarda bile insanlar çok güzel işler yapmışlar. En kısa zamanda tekrar gideceğim.

M
5/5

İstanbul'da gezilmesi gereken yerlerden biri tarih severlerin mutlaka uğraması gerek. Bilet almak yerine müzekart uygulamasından kart alın mutlaka hem ucuz hem sıra beklemeniz gerekmiyor .

M
5/5

Müzeye üçüncü gidişim. İlk ikisinde Bizans Tarihi hocamız Doç. Dr. İhsan Tunay götürmüştü. Müzedeki eserleri uzmanından dinlemek çok etkileyiciydi. Hocamızı maalesef kaybettik. Eğer bulabilirseniz uzmanından dinlemenizi öneririm. Her koşulda gidilmesi gereken bir müze. İnsan tarihin görkeminde yerinin ne kadar önemsiz olduğunu, ustalığın önemini kavrıyor.

A
5/5

Müzekart ile girmek mümkündür. E-devlet uygulaması üzerinden müze kart alınabilmektedir. Osman Hamdi Beyin araştırmaları sonucu bulunan eserler sergilenmektedir. Özellikle Roma/Bizans döneminden kalan devasa erguvan rengi lahitlerin görülmesi tavsiye edilir. Topkapı Sarayının hemen aşağısında, Gülhane parkının üzerindedir.

H
5/5

Girişte bilet sırası oluyor, önceden müze kartı edilir ise çok iyi olur, sıra beklemeden girersiniz. Öğretmen ve öğrenciye giriş ücretsiz. Türk vatandaşları müze kartı ile girebiliyor. Osmanlı topraklarından gelen türlü heykeller ve paralar bulunuyor.. en az iki saat zaman geçirilir

O
5/5

Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç farklı bina mevcut. Müzenin ana binası iki katlı ve hızlı bir şekilde 1 saatte gezebilirsiniz. Müze her gün açık ve Müze Kart geçerli. Son derece geniş, ferah ve temiz salonları var. Işıklandırmalar ve genel tasarım oldukça iyi. Mükemmel bir müze kesinlike tavsiye ediyorum.

D
5/5

Özellikle klasik Yunan ve Roma arkeolojisine ait muhteşem bir koleksiyona sahip harika bir müze. Kuşkusuz çok modern, güncel müzeolojik kriterlere çok iyi uyarlanmış, çok iyi belgelenmiş, İngilizce tabelalar her yerde mevcut ve genel olarak çok öğretici ve etkileşimli. Dış cephesi de klasik heykellerle dolu ve bahçenin ortasında çok ilginç bir etki yaratıyorlar. Eminim Çin porselenleri, İznik çömlekleri falan da harikadır ama tadilat nedeniyle kapatılmıştır.

D
2/5

Başka yerlerden heykeller gibi ilginç şeyler. Tesislerin modern yapısı daha etkileyici ama bu tesisleri gezmek 15 euroya değmez. Yenilenen alanlar vardı, belki de bu yüzden hiç vay görünmüyor. Yan taraftaki dev ağaçlarla dolu park daha güzel ve sizi son derece uygun fiyatlarla Boğaz'ın eteklerinde bir restorana götürüyor.

G
5/5

Birçok yerden gelen değerli eserlerin toplandığı harika bir müze. Hafta sonu olmasına rağmen sorunsuz ve hiç beklemeden girişimizi yapıp gezebildik.

B
5/5

Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binasıdır. Geniş zaman ayırmak lazım . Çok fazla eser barındırıyor.Çocuk yaşlarımda ziyaret etmiştim , bugun modern halini de görmüş oldum . Çok etkileyici eserler, tarihte bir yolculukta gibi hissettim. Güzel havada gitmenizi tavsiye ederim. Bahçesinde oturup dinlenebilirsiniz cafesi de var . Türk vatandaşları için 60 tl müze kartı alıyorsunuz . 1 yıl boyunca kullanabiliyorsunuz. Yabancı vatandaşlar için 300 civarıydı .

Y
5/5

Çok güzel bir müze, birçok etkileşim kurabileceğiniz eşya koyulmuş. Güvenlik görevlisi Özkan bey kısa bir muhabbette birçok konudan bahsetti, kendisini anmadan geçemedim. Herkese tavsiye ederim.

A
5/5

Gerçekten çok güzeldi. İçerisinde kaç eser saymak mümkün değildi. Üst katı ayrı güzeldi. Müzekart a ücretsiz giriş.

E
5/5

Ben gittiğimde(8 mayıs 2024)bazı bölümleri tadilattaydı. Giriş müzekart ile ücretsiz. Hafta içi saat 16.00 gibi gittim kalabalık değildi.

S
5/5

Herkesin ziyaret etmesi gereken, her çağdan arkeolojik eserlerin bulunduğu muhteşem bir müze. Her geldiğimde özellikle Osman Hamdi Bey'in kazılarından çıkarılan eserlerden, lahitlerden, Roma imparatorlarının heykellerinden, Anadolu medeniyetlerinin tanrı ve tanrıça heykellerinden çok etkileniyorum. Tavsiye ederim.

Ç
5/5

1 tam günü ayırmak tam anlamıyla gezmek için iyinolur. Lahit bölümünde 1 galeri açık. Devamı restorasyonda.

F
5/5

Osman Hamdi bey tarafından yaptırılmıştır. Hem İstanbul'un hemde Türkiye'nin en iyi müzelerinden, müze kart ile girilebiliyor. Anadolu, Yunan, Mezopotamya uygarlıklarının tarihi çağlarına dair merakınız varsa kesinlikle görmelisiniz. Konum olarak Ayasofya ve Gülhane parkına çok yakın , park yeri bulmak zor olabiliyor.

Ö
5/5

Anadolu medeniyetlee muzesinden sonra en kapsamli arkeoloji muzesi muhtemelen. Muzekart ile giris yapiliyor. Bosuna kuyruk beklemenize gerek kalmiyor. Bahcesi, mimarisi mukemmel zaten. 2 kattan olusuyor. Heykeller özellikle muazzamdı. Müze kafenin olduğu yerde olan kedilerin tatliligiii

S
5/5

imajları, arkeoloji ile en ilgisiz olanlarımızın (benim gibi) bile hafızasına ve bilinç altına işlemiş eserleri (örn iskender lahiti) karşımızda görüvermek, nerden tanıdığımızı bilmediğimiz çok eski tanıdıklarla karşılaşmak gibi oluyor. bahçesinde kafesinde yanı başınızda tarihi eserlerle ve yeşillikler içinde oturmak da iyi tecrübe 👍🏼

F
5/5

İstanbul Arkeoloji Müzesi, çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, dünyanın en büyük müzeleri arasındadır. Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binasıdır.Mutlaka görülmesi gereken eşsiz eserlere ev sahipliği yapmaktadır...

C
5/5

İstanbul Arkeoloji Müzesi kapalı olan salonların açılması ve yeni arkeolojik parçaların sergilenmesi ile çok güzel bir müze olmuş mutlaka gezilmeli

U
5/5

Geniş vakit ayırılması gereken ve bunun içinde geniş bir çalışma saati olan, sadece arkeolojiye merakı olanların değil, tarihe ve tarihi objelere ilgi duyanların da ziyaret etmesi gereken, eski çağların adeta canlı bir şekilde teşhir edildiği bir müze.

M
5/5

Çok önemli kişilerin heykellerini içeride görebilirsiniz. Mitolojiye de ilginiz varsa baya keyif alırsınız. İstanbul Arkeoloji müzesi olduğu için çok büyük beklentiyle gittim çok daha kapsamlı olmasını beklerdim. Tabi ki gene de çok büyük ve uzunca vakit geçirilmesi gereken bir müze. Osman Hamdi Bey’in kazılarda bulunduğunu ve sanatçı kişiliğini tanımak açısından çok bilgilendirici bir müze.

S
4/5

Restorastonu tamamlanan salinlar çok güzel olmuş. Müze kartı olanlar bilet kuyruğunu çekmesin diye yeterli bilgilendirme yok. Bu konu dikkate alınabilir. Tuvalet felaketti. Bu kadar yoğun insanın girip çıktığı bir yerde tuvaletlere temizlik için ek personel konulabilir.

A
5/5

Harika eserler var. İnsan hayran kalıyor. Mutlaka gidip görülmesi gerekiyor. Müze Kart ile sıra beklemeden geçebilirsiniz.

H
5/5

İçerisi çok ferah yazın giderseniz bir daha çıkmak istemiceksiniz büyük ihtimalle.

K
5/5

Muzekart ile girdim. Biraz erken gelmeyi öneririm. Müze düzenlemesi güzel ve ayrintili olmuş.

E
5/5

tamamını gezemedim fakat kesinlikle harika bir yer gezmenizi öneririm

A
5/5

Greko-Romen mirasına dayanan, çok iyi planlanmış ve bakımlı bir müze. İskender'in lahitinden başlayarak Truva'da duran çok sayıda Yunan ve Roma eseri buluyoruz. Sabahın ilk saatlerinde giderseniz gönül rahatlığıyla görebilirsiniz. Türkiye'nin klasik mirasının ve aynı zamanda ülkenin müzecilik ilgisinin ve kapasitesinin doğrulanması.

B
5/5

Anadolu tarihini merak ediyorsanız mutlaka görülmesi, gezilmesi gereken yerlerden.

K
5/5

En son lise son sınıfta çizim yapmak için gitmiştim, aradan geçmiş koca 26 yıl! o zaman küçücüktü, şimdi büyümüş kocaman olmuş. iki bölüm kapalıydı ne yazık ki. onun dışında çok memnunum. Nice müzelere!!

İ
5/5

Müze her gün açık ve Müze Kart geçerli. Son derece geniş, ferah ve temiz salonları var. Işıklandırmalar ve genel tasarım oldukça iyi. Çağdaş müzecilik standartlarını yakalamış diyebilirim ancak daha fazla yazılı ve hatta sesli bilgilendirme olsa daha iyi olurdu. Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç farklı bina mevcut. Bahçesinde de antik sütunlar, taş eserler vs. var ayrıca. Müze 1869 yılına kadar tarihlendirilmekte ve bu dönemde burası Müze-i Hümayun (İmparatorluk Müzesi) olarak anılıyor. Müzenin ana binası iki katlı ve hızlı bir şekilde 1 saatte, ayrıntılı inceleyerek 3-4 saatte gezebilirsiniz. Planlamanızı buna göre yapabilirsiniz. İçinde temiz sayılabilecek tuvaleti mevcut. Dışarıda ise kafe tarzı bir bahçesi var. Zamanın müze müdürü (1881) Osman Hamdi Bey burayı adeta ihya etmiş ve pek çok tarihi eseri buraya getirtmiş. Meşhur İskender Lahiti de burada ve müzenin en önemli eserleri arasında.

B
4/5

Müze son derece güzeldi, sadece böyle bir müzeye yakışmayan tuvaletler için mutlaka bir çalışma yapılmalı,hem yetersiz, hem de çok bakımsızdı..Ayrıca arkeolojiyle ilgili bilgilerin verildiği kısım ve Troy kalıntılarının bulunduğu kısım son derece sıcak ve havasızdı, buraları gezmekte zorlandık..Böyle güzel bir müze, bu tarz teknik sorunlarla gölgelenmemeli, inşallah iyileştirme yapılır, bu mekan bunu hak ediyor.

M
5/5

mitolojiye ve arkeolojiye ilginiz varsa bence mutlaka gitmelisiniz. müzekart geçerli. ilk kattaki bilgilendirici yazılar sayesinde incelediğiniz uygarlığın ve/veya eserlerin hakkında çokça bilgi sahibi oluyorsunuz, oldukça ayrıntılı yazmışlar. ama müze epey büyük, bizim her odasını ayrı ayrı gezecek pek vaktimiz yoktu. ayrıca giderken yanınızda mama götürerek bahçesindeki bebis kedileri de besleyebilirsiniz.🥺

E
5/5

Muhteşem bir müze, mutlaka gezilmesi gerekiyor. Harika bir atmosferde zaman makinesi ile birkaç bin yıl geriye gidiyorsunuz.

C
5/5

Her geçen gün daha da güzel oluyor. Bu müzeyi için bir gününüzü ayırmanız gerekiyor. Özellikle Osman Hamdi Bey’e şükranlarımızı sunuyorum.

M
5/5

Çok güzel müzeydi müze kart ile giriş yapılabiliyor çok büyüktü yeterli bilgiler bulunuyordu sadece türkiyede değil başka ülkelerde bulunan heykellerde getirilmiş gelmenizi tavsiye ederim

M
4/5

Farklı dönemlere ait çok iyi heykel, seramik ve tabut koleksiyonuna sahip güzel müze. Pek çok kasır restore ediliyor ama yine de İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

S
5/5

Müzenin yeni hali çok güzel. Her yer temiz ve ferah. İşaret levhaları çok net. Sergilenen eserlerin açıklamaları ve bölümlerin genel tanıtımları da çok iyi. Bir öneri: Ayasofya Meydanından başlayan Is Ark Müzesi tabelaları olmalı! Kendi reklamınızı yapmalısınız...

B
5/5

Herkes görmeli bu güzide mekanı. Restorasyonu da muazzam olmuş.

U
5/5

Görülmesi gereken şeylerle dolu bir müze . Müze kart ile giriş yapılabiliyor . Müze girişinde ya da E devlet ile müze kart edinilebilir

M
4/5

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyorum. Ödev kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzelerini ziyaret etme imkanı buldum. Bulundurduğu eserler bakımından oldukça kıymetli olan bu müzeyi herkesin ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum. Müzeyi gezdikçe zamanda yolculuk yapıyormuş hissiyatının oluştuğunu fark ediyorsunuz. Müzenin dizaynı, ışıklandırmaları dikkat çekiciydi. Okul ile toplu ziyarete uygun bir müze. Ulaşım açısından kolay olması da müzenin avantajlarından bir tanesi. Fakat eserlerin tanıtımı açısından daha fazla bilgiye yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece bir rehber olmadan da müzenin anlaşılırlık düzeyinin artacağı fikrindeyim.

B
5/5

Müze kart geçerli, içerde valiz ve çanta için ücretsiz emanet var, hepsini gezmeniz 1 saatten fazla sürer, en yakın durak gülhane, topkapi sarayi ile yanyana, ayasofya ve

A
4/5

İskender'in lahitinin öne çıktığı, dünyanın çeşitli yerlerinden geniş bir koleksiyona sahip çok ilginç bir müze. Şu anda restorasyondan geçiyorlar ve bazı pavyonlar kapalı, yazık.

A
5/5

Tarihi görmüyorsunuz sadece yaşıyorsunuz atmosferi çok güzel müzekart ile hemen geçiyorsunuz sıra beklemeden

G
5/5

İstanbul'da son günümüzde tercih ettik. İyi ki gitmişiz, muazzam bir müze. Tasarımdan eserlere, bahçesinden binasına hayranlık uyandırıyor. Müzekart geçerli, sıra olduğunda bilet sırasını beklemeden geçiş yapabilirsiniz.

M
3/5

Daha geniş kapsamlı bir müze beklerdim. Dünya standartlarındaki bir şehirden, İstanbul'dan bu müzeyi beklemezdim. Gezmekten yorulacağım, "Artık oraya da bakmayalım" diyeceğim kadar çok geniş bir yelpazede ve sayıda eser görmek isterdim. Ulaşım olarak İstanbul'un en rahat yerlerinden biri, elbette toplu taşımayla. Herhangi bir yerden Eminönü'de vapurla gelip oradan tramvayla geçebilirsiniz. Zaten İstanbul'da gideceğiniz %90 turistik mekan bu bölgede. Giriş için müzekart almak tabii ki en mantıklısı ki zaten sanırım TC vatandaşları öyle girmek zorunda. Değilse de kimse 340 TL ödemez herhalde. Kasım 2023 içim müze karta 60 TL ödedik. Hemen yanındaki Topkapı Sarayı'na da bu şekilde girebildik.

K
5/5

Yapılış tarihi açısından bakıldığında İstanbul Arkeoloji Müzeleri kompleksi içerisinde en eski yapı Çinili Köşk'tür. Şu anda Türk çini ve seramik örneklerinin sergilendiği Çinili Köşk Müzesi, II. Mehmed'in İstanbul'da yaptırdığı sivil mimari örneklerinin en eskisidir. Yapıdaki Selçuklu etkisi göze çarpıyor. 💵 Müze kart ile giriş yapabilirsiniz. Biz pazar günü 14.30 gibi girdik çok fazla kalablık değildi ama sakin de değildi. Müzenin bahçesinde bir cafe var fiyatlar ortalamanın üstünde müze kartı olanlara çeşitli avantajlar var. Yine müzenin içinde hediyelik eşya satılan bir mağza var müze kartlı olanlara %10 indirim var ama fiyatlar çok fazla örneğin dümdüz bir kurşun kalem 29₺ gibi magnetler 80 ₺ başlıyor dilerseniz buradan da alışveriş yapabiliriz çeşitliliği olan bir yer. Bu müze için bir tam gününüzü ayırmayı önerebilirim.

O
5/5

Her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. Nadide eserlerin olduğu ve tarihin birçok dönemini içinde barındıran harika bir müze. Hakkını vererek gezmek istiyorsanız en az birkaç saatinizi ayırmanızı tavsiye ederim.

M
5/5

Türkiye ve İstanbul’un en güzel müzelerinden biri. Tarihi muhteşem heykeller, lahitler, toprak el işleri, altın işlemeler ve bir çok tarihi eseri bozulmadan sergilenen harika bir müze. Geçmişe yolculuk. İki katlı bölümlerden oluşan tasarım ve dizaynı çok k mükemmele yakın müze. İstanbul Arkeoloji Müzesi

F
5/5

Tamamı bir günde bitmez fakat çalışmalar içinde devam ediyor .

F
5/5

Aşırı güzel bir müze. Milattan önce bir sürü eser barındırıyor. Burayı gezmek istiyorsanız en az 1 saatinizi ayırmalısınız. Muzekart ile giriş sağlanıyor. Eserler çok güzel yerleştirilmiş. Eski mezarlar, heykeller, sikkeler ve dahası var. Her eserin bölümünde o döneme ait duvar kağıtları ile gezmesi çok keyifli ayrı ayrı odalar oluşturulmuş. Çok güzel dizayn edilmiş modern bir müze. Çok beğendim kesinlikle gidilmesi gereken bir yer ve konumu çok ulaşılır.

G
4/5

Görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum İstqnbulun tarihi ve geçmişi ve kazıları çok güzel düzenlenmiş✨

A
4/5

Eski tarihimizi merak edenler ve padişahları merak edenler gitsin 18 yaş altı bedava yeri çok basit Gülhanenin yanı

M
5/5

Mükemmel bir müze. Eserler hayranlık verici. Tüm koleksiyona göz gezdirmek istiyorsanız 2-3 saatinizi ayırmanız gerekecek. Umarım ileride daha fazla eser görürüz.

Y
5/5

Bir milyonu aşkın eserle dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin müze olarak inşa edilen ilk yapılarından da biriymiş. 1869 senesinde kurulmuş. Üç binadan oluşuyor. Ana binanın yanı sıra Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi de ayni komplekste yer alıyor. Mutlaka ziyaret edin.

E
5/5

Müzekartla giriliyor. Mumya falan var içerde.

A
5/5

Ziyaret edebildiğim en iyi arkeoloji müzelerinden biri. Ana müze sergisi, çok iyi seçilmiş ve sergilenen bir koleksiyonla sizi günümüz Türkiye'siyle bağlantılı olarak Akdeniz'in tüm tarihi boyunca bir yolculuğa çıkarıyor. Müzeografik kalite tartışılmaz. Gelecekteki bir ziyarette tekrar ziyaret edeceğim.

M
1/5

Bilerek bu puanı veriyorum nedenini paylaşmak istiyorum. Ülkemizin en önemli müzesinin girişi bu kadar kötü yönetilebilir. Bilet sırası ve müze kart sırası diye girdiğimiz kuyrukta 1 saat bekledik. Gişede sadece 1 personel çalışıyordu. Kızcağız perişan olmuştu. Sıra bize geldiğinde müze kart sahiplerinin beklemesine gerek olmadığını öğrendik ama bunu belirten ne bi yönlendirme tabelası neden bilgi veren vardı. Müze içerisinde tadilat nedeniyle bir kısım kapalıydı. Şans eseri tuvaletleri kullanmamız gerekti. Gördüklerime inanamadım ülke de en temiz olması gereken tuvaletler leş gibiydi. 70 milletten insan bu ülkede bu müzeyi geziyor burayı temiz ve düzenli tutmak vatanı korumak kadar önemli. Bilemiyorum çok yadırgadım. Ülkede en temiz tuvalet burda olması gerekmez miydi? Umarım birileri bu eserlerin kıymetini bilir…

K
5/5

İstanbul Arkeoloji Müzesi, tarihin ta kendisiyle dolu bir hazine gibi. Burada antik çağlardan kalma eserler ve muhteşem mozaikler var. Müze zaman yolculuğu yaşatıyor. Hitit, Helen, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait bu benzersiz eserler, gerçek bir tarih dersi:) İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. MüzeKart geçerli. Sirkeci, Eminönü, Karaköy gibi yerlerden T1 hattı ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

P
4/5

Müzeyi bir pazar sabahı arkadaşlarım ile birlikte ziyaret etme imkanı buldum. Biz arkadaş grubu olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiyiz. Sanat ve Müze Eğitimi dersimiz kapsamında hazırlayacağımız dönem ödevimiz için müzeyi ziyaret ettik. Genel olarak müzeyi beğendim. Bahçesinin sakinliği ve bir de bu bahçede bir kafenin bulunması da ayrıca hoşuma gitti. Müzede sergilenen eserler ise oldukça ihtişamlı, etkileyici ve merak uyandırıcıydı. Fakat eserlerle ilgili bilgi kartlarının yetersiz olduğunu ve güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Arkeolojiye, sanata ve müzeye merakınız var ise mutlaka ziyaret etmelisiniz. İki katlı bir müze ve eser sayısı da fazla olduğundan biraz zamanınızı alabilir ama buna değer :)

M
5/5

1 Milyonun üzerinde eserle dünya üzerinde ki en önemli müzelerden bir tanesi. Milattan önce 1200lü yıllarda yapılan ve insanlık tarihinin bilinen ilk barış antlaşması olan Kadeş Antlaşması veya Arkeoloji Tarihinin en önemli eserlerinden birisi kabul edilen İskender Lahdi gibi bir çok eser burada ziyarete açık bulunmakta. Hafta içi gitmenizi tavsiye ederim genellikle çok yoğun olmuyor. Müze Kartınız yok ise girişte satın alabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim.

Z
5/5

Restorasyondan sonra ilk kez gidiyorum, hayran kaldım. Kesinlikle imkânı ve ilgisi olan herkesin görmesi lazım. Haftaiçi gitmeme rağmen kapının önünde uzun bir kuyruk vardı ama müzekartım vardı. Hiç sıra beklemeden turnikelere gidip müzekart uygulamasından QR kod ile geçiş yapabiliyorsunuz.

E
5/5

Cep telefonunuza Müzekart uygulaması yükleyin ve Müzekart satın alın. Girişte beklemezsiniz. Ayrıca kafede de indirim imkanı sunuyor. Girişte cep telin NFC sini kapatın turnikede sorun olmasın. Müzeye yıllar önce gitmiştim bu defa daha modern ve detaylı bir ortam var. Özellikle Truva ve diğer antik kentlerden gelen eserler müthiş. Ailecek gezilmesi gereken bilgilendirici bir mekan.

G
5/5

Marmaray la gıdıp sirkeci duragı da indim.. 5 dk istasyonun arka tarafından yürüyerek Gülhane parkının içine geçtik.. Beltur da kahve lerimizi içip yemyesıl kuş sesleri eşliğinde dinlendik.. Gülhane parkının giriş kapısının sag tarafından tabelaları takıp ederek 5dk yürüyerek arkeoloji müzesine geldik.. Müze kartımız vardı.. Sırayı beklemeden geçtık.. 18 yaşa kadar Ücretsız.. Müzeden içeri girdik ve hayran kaldık.. Abdulhamıt han ve Osman Hamdi bey ve emegı geçen herkese minnettarım.. Pırıl pırıl harıka bır sunumla tarıhte yolculuk yaptık.. Bizans dönemi heykeller..mö ki dönemler Eski yunan Bizans dönemlerine ait paralar, çömlekler şahitler mumyalar hepsi harıkaydı.. Özellikle iskender lahıtı.. Mumyalar sikke ler çok dikkatimi çekti.. Çok emek verilerek yapılmış bu müze.. Mutlaka görmeye gelin..

H
5/5

Çok güzeldi içerisi. Özellikle sikkeler bölümü çok fazlaydı.

N
5/5

Tarihi yarımada da yer alan görülmesi gereken müzelerin ilk sıralarında diyebilirim. Çok büyük ve ayrıntılı bir müze olduğu için iyi bi kahvaltı yaptıktan sonra günü orada geçirme planı yapsanız iyi olur. Online bilet alırsanız beklemeden girersiniz.

F
5/5

Her gittiğimde kendimi tarihin içinde gezintiye çıkmış gibi hissediyorum. Öyle güzel bir atmosfer hazırlamışlar ki bayıldım. Eserleri arka planda destekleyen ve gün yüzüne çıkarılırlarken ki anları betimleyen büyük duvar resimleri ayrı bir hava katmış... Sadece bazı umursamaz insanların eserlerin önlerine oturması, M.Ö. yapılmış eserlere devamlı dokunması hiç hoş değildi bir kaç sefer denk gelip uyardık.Bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız

F
5/5

Tek kelime ile muazzam bir müze.2 kez gittim tekrar dahi giderim. inanılmaz bir keyif ve tarihe tanıklık. Gülhane parkına girdikten sonra hemen sağdan devam edin 100 metre sonrasinda müzeyi göreceksiniz. Müze kart geçerli

M
5/5

Oradan geçerken dikkatimizi çekti muzekart ile girdik gerçekten çok ilgi çekici bir müze ama zamanımız kısıtlıydı o yüzden hızlı hızlı turumuzu tamamladık, çinili köşk tadilattaydı o zaman maalesef orayı ziyaret edemedik.

M
5/5

Müzekart geçiyor. Girişte çok sıra oluyor, beklemeden görevliye kartım var diyip beklemeden geçebilirsiniz. Müze inanılmaz güzel, o zamanlarda neler yapmışlar nasıl yapmışlar insan hayret ediyor. O ince mermer işlemeleri insanı içine çekiyor. İçeride zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

S
5/5

Türkiye ve dünya tarihe ışık tutan çok güzel bir müze

H
5/5

Büyük ve kapsamlı bir Arkeoloji Müzesi. İçerisinin dizaynı merak uyandıran bir tarzda ve sergilenen objelerin çeşitliliği çok fazla. Herhangi bir sıra beklemeden müze kart ile rahatlıkla girip keyifli bir gezi yaptım.

B
5/5

Binanın mimarisine hayran kaldım. İçerideki eserlerin neden reklamı yapılmaz. Müthiş eserler var...ama biraz daha yoğun olabilirdi. Ayrıca Türkiye bin en nadide eserleri burada sergileyebilir ve tüm dünyaya tanıtılabilir. Milyonlarca turistin gelip de görmediği bir yer...

S
5/5

Arkeoloji anlamında ziyaret edilmesi gereken üç müzeden biri. Diğerleri Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi , İzmir Efes Arkeoloji Müzesi. Çok profesyonel dizayn edilmiş, ışıklandırmalar kronolojik akış belli tarihi başlıklarla konsept halinde bölmelerden oluşuyor. Bahçesinde müze kafe bulunuyor. Girişten sola girildiğinde lahitler pers mezarları bulunuyor, büyük iskenderin lahiti cam içinde tutuluyor. Girişten sağa dönüldüğünde heykel ağırlıklı sunular yer alıyor. Sağ taraftan üst kata çıkış bulunuyor. Üst katta anadoluda bulunan pek çok müzede görebileceğiniz para örnekleri çömlek örnekleri bulunuyor. Üst katının en son bölmesi ise arkeoloji bilimini çocuklar açısından anlaşılır şekilde anlatan sistemler bulunuyor. Aralarda dinlenme yerleri bulunuyor.

M
5/5

Gezerken öğrendiğim, öğrendikçe hiç sıkılmadığım müzelerden biri :)

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul

💬 Eski Şark Eserleri Müzesi koleksiyonları, Anadolu ve Mezopotamya'nın Yunan öncesi, Mısır ve Arap Yarımadası'nın İslam öncesi çağlarına ait eserlerinden oluşur....

Fatih En İyi Arkeoloji müzesi Listesi İstanbul En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Binbirdirek, Piyer Loti Cd. No:2/1, 34122 Fatih/İstanbul

💬 Şerefiye Sarnıcı Theodosiou) İstanbul'un Fatih ilçesinde, Tarihi Yarımada’da bulunan pek çok Bizans Dönemi sarnıcından biridir. Divan Yolu Caddesi, Piyer Loti C...

Fatih En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Fatih En İyi Başlangıç merkezi Listesi İstanbul En İyi Tarihi yer Listesi İstanbul En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Mimar Kemalettin, Ordu Cd., 34134 Fatih/İstanbul

💬 İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Türkiye’de kurulan ilk iki bölümden biridir. Kurulduğu ilk yıllardan itibaren, eğitimin yanı sıra arazi çalışmalarıyla a...

Fatih En İyi Arkeoloji müzesi Listesi İstanbul En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Cankurtaran, Avrupa, Osman Hamdi Bey Yokuşu, 34122 Fatih/İstanbul

💬 Muhteşem bir yer. Restorasyondan sonra yeni eserler sergilenmeye başlamış. En az bir saatinizi İskender lahdindeki detayları incelemeye ayırın. İnanılmaz bir es...

Fatih En İyi Arkeoloji müzesi Listesi İstanbul En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur