Adres: | Çekirge, Çekirge Cd. No:113, 16265 Osmangazi̇/Bursa |
---|---|
Kategoriler: | Arkeoloji müzesi Müze |
Çalışma saatleri: | Cuma 09:00–17:00, Cumartesi 09:00–17:00, Pazar Kapalı, Pazartesi Kapalı, Salı 09:00–17:00, Çarşamba 09:00–17:00, Perşembe 09:00–17:00 |
Google Haritalar'da Aç |
Ücretsiz gezebiliyorsunuz. Ormancılık ile ilgili önemli arşivler, gereçler, ağaç ürünleri bulunmaktadır. Kalabalık değildi. Orman yangını görselleri ve tedbirleri ile ilgili çalışmalar da olsa güzel olur.
Köklü bir teskilat olan OGM nin ilk egitim yerlerinden olan Bursa İlindeki bu yerde ormanciligin gecmisten günümüze durumunu teknolojik gelismeleri gosteren makine aletler ile, ilk talimatnamelerden damgalara ve gecmisteki ormancilik anilarini iceren fotograflara yer verilmis. Her Orman Mühendisinin gezmesi ziyaret etmesi gereken bir yer.
Ormancılık Müzesi'nin bu kadar detay barındırmasını beklemiyordum. Kapının girişinde sağ tarafta bulunan kütüphane Osmanlıca makbul baskı kitapları, ansiklopedileri de içeren geniş bir hazine olarak ziyaretçilerin hizmetine açık. Özellikle bu alanda çalışanlar, bölümde okuyan öğrenciler ya da konuya ilgili kişiler için muhteşem bir kaynak barındırıyor. Ağaç yapraklarından tohumlara fosillerden icatlara bir çok görselle renklendirilmiş bir müze. Beklentilerimin çok üstündeydi. Doğasıyla yeşiliyle dillere destan olan Bursa'ya yakışır bir müze. Kesinlikle görülmeye değer
Küçük bir müze 15 dk da ziyaret edilebilir. Ücretsiz. İçeride sergilenen eşyalarla ilgili daha fazla bilgilendirme konmalı. Bir tane çalışan görevli var sadece. Cuma günü namazdan dolayı 12.30 - 14.00 arası görevli camiye gittiği için müzeyi kapatıyor.(ezan 13.15 te okunuyor)
Güzel dizayn edilmiş ilgi çekici objeler mevcut
Türkiye’nin ilk ve tek Ormancılık müzesi olan müze Çekirge Caddesi üzerinde Saatçi Köşkü olarak bilinen köşkte bulunmaktadır. Köşk mimari olarak 19. yüzyıl sivil mimarisinin en güzel örneklerindendir. Bahçesi şadırvanı, kameriyeli ve çeşitli ağaçları ile görülmeyi değer güzelliktedir.
Şehrin merkezinde olmasına rağmen çok bilinmeyen ama bir o kadar da güzel düzenlenmiş bahçesinde küçük bir süs havuzu ve bankları olan iki katlı ahşap bir binaya konumlandırılmıştır. Müzenin ilk katında dondurulmuş hayvanlar ve çeşitli tohum-yaprak örnekleri bulunurken ikinci katında kağıt ürünleri, eski evraklar ve eski hesap makineleri, kart basım makineleri gibi farklı ürünler sergilenmektedir.
Uzun zamandır restorasyon nedeniyle kapalıydı. Açıldığını görünce gittim. Hoş bir müze. Bursa arkeoloji müzesi, Atatürk müzesi, Ormancılık ve Karagöz Hacivat ve Müzesi ve oradan da Hüdavendigar Camii ve Türbesi olacak şekilde rota oluşturabilirsiniz.
Çok güzel, yararlı ve keyifli bir müze. Umarım her sene yeni parçalar ve bilgiler ile geliştirerek gereken önemi verirler.
Tarihî bir binayı restore edilerek milletin hizmetine sunulmuş. Tarihte yolculuk yapmak isteyen uğrayabilir. Ücretsiz ailecek gidip gezilebilir. Beni çok etkiledi Tavsiye ederim. Müze görevlisi Turan beye ilgi ve nezaketinden dolayı çok teşekkür ederim.
Ormancılık müzesi yaz sonuna kadar tadilatta olacakmış ama 2021de açılacağı söyleniyor. Umarım bir aksilik çıkmaz. Konak müthiş güzellikte açıldığında gezilmesini tavsiye ederim. Restorasyonu yapan arkadaşlar gerçekten çok çalışıyorlar. Hepsinin ellerine sağlık.
Şehrin merkezinde olmasına rağmen çok bilinmeyen ama bir o kadar da güzel düzenlenmiş bahçesinde küçük bir süs havuzu ve bankları olan iki katlı ahşap bir binaya konumlandırılmıştır. Müzenin ilk katında dondurulmuş hayvanlar ve çeşitli tohum-yaprak örnekleri bulunuyor
Müze çok güzeldi, her odası ayrı bi özelliğe sahip. Özellikle tavanlara bakmayı unutmayın. Güvenlik görevlisi çok ilgiliydi
Tadilat Nedeniyle Şuan Kapalı
Hep önünden geçmeyin,bir gün iceri girin...
Fosillerden eski hesap makinalarına, enigmanın versiyonlardan ölçüm aletlerine, tahnitlerden (içi doldurulmuş hayvan) 600 yıllık sarı çama kadar pek çok şeyi bulabileceğiniz faydalı bir müze. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.. Türkiyenin ilk ve tek ormancılık müzesi..
An itibariyle açılmış. Ben gezdim . Güzel bir konakta sergileme yapılıyor.
Ormancılıkla ilgili pek çok farklı ürün ve bilgiyi bulabileceğiniz şekilde hazırlanmış.
Güzel düşünülmüş bir müze ancak çok fazla eser veya ürün yok. Çalışan konuya hakim değil. Yinede gezip görülecek yerler arasına alınabilir. Şehir merkezine çok yakın Çekirge civarında
Klasik müzelerden sıkılanlar icin degisiklik olacaktir, konak ise muze kadar guzeldi
Şehrin göbeğinde lojman maşallah
Çekirge caddesi üzerinde yapacağınız bir yürüyüş sizi yeşillikler arasında geçmişin tüm görkemini yansıtan beyaz bir köşke götürecektir. Bursa'nın elde kalan sayılı sivil mimari örneklerinden biri olan ,bu yapı Saatçi Köşkü'dür. Bursa eşraflarından Saatçi Ali Efendi'ye aittir. XIX.yüzyıldan günümüze ulaşan yapı, batılılaşma döneminin egemen üsluplarından biri olan Barok anlayışla biçimlenmiştir. Geleneksel Türk Evi planının Barok anlayışla kaynaştırıldığına Saatçi Köşkü'nde tanık oluyoruz. Yapı iki katlı ve ahşap konstrüksiyonludur. Zengin bir süsleme programı uygulanmıştır. Tavan nakışları dönemin özelliklerini yansıtır. Bahçesinde yapı ile aynı tarihli bir kameriye ile aslan ağızlı bir havuz bulunmaktadır.Kameriyenin içi peyzajlarla süslenmiştir.
Bahçesi harika bir müze. Çalışan da cok ilgili. Icerisi de cok guzel. Kutuphanesi de var. Guzel konagiyla tarih kokan bir yer. Çocuklarınızı mutlaka goturun.
Türkiye'nin ilk ve tek ormancılık müzesidir. Bursa'da, Çekirge Caddesi üzerinde Saatçi Köşkü olarak bilinen yapıda yer alır. 1989 yılında hizmete girmiştir. Kurucusu Zafer Öztaptık'tır. Müzede hayvan ve bitki fosilleri, haberleşme ve orman mühendisliği aygıtları, harita ve fotoğraflar, ormancılık tarihi ile ilgili belgeler başta olmak üzere iki bin kadar eser sergilenmektedir. Dünyada sadece Amerika’da bulunan sekoya ağaçlarının Anadolu'da yetişip günümüze gelebilmiş fosilleri ve Orhaneli ilçesindeki kömür işletmelerinde bulunan 16 milyon yıllık hayvan fosili de bu müzede görülebilir. Müzenin yer aldığı Saatçi Köşkü; geniş terasları, kameriyesi, aslan ağızlı havuzu ve Osmanlı barok tarzı mimarisiyle Bursa'nın önemli sivil mimari yapılarındadır. 19. yüzyıl sonunda yapılan yapı Bursa eşrafından Ali Efendi'ye aitti, 1936 yılına kadar köşk olarak kullanıldı. Müzeye dönüştürülmeden önce Bursa Orta Orman Okulu kullanılmış, okul 1949'da kapatılmıştı. Bina 1983 yılına kadar Orman Bölge Müdürlüğü olarak kullanıldı.
Herkesin ziyaret etmesi gereken bir müze genelde sessiz sakin ziyaret az oluyor ama tadilattan sonra daha iyi olacağına inanıyorum
İsmi ormancılık müzesi ama içerisi sadece bunlarla sınırlı değil, bina tarihi güzellikte, bahçesi huzur dolu ve minik bir balık havuzu var 😄
Kesinlikle gidip görmeniz gereken yerlerden biri. Yalnız ziyaretiniz kısa sürebilir :) onun dışında kötü bir durum yok.
Çok güzel bir yer gerek müze olsun gerek konumu olsun
Binası çok eski bakımsızdı ağır br rutubet kokusu vardı çok fazlada bir görmeye değer eser yoktu
Ormancılık Müzesi, Çekirge semtinde bulunuyor. Farklı doğal taşlar, odunlar, ağaç türleri ve eski eşyalarla birlikte gezilesi bir yer. Ücretsiz giriş.
Farklı bir müze sakin huzur dolu gerçek bursayı yaşamak isteyenere..
Turkiyenin ilk ormancilik muzesinin bu kadar döküntü olmasi icler acısı. Muze şefi cok ilgili rehberligi hos yalnız sartlar iyi degil.
Şu an kapalı.
Kapalı, tadilatta. Yazın bir ihtimal açılabileceğini söylediler.
Aslında müze binasına biraz harcama yapılsa çok ilgi çekebilecek bir müze.
Dışardan güzel görünüyor ama şuan restore edildiği için içini göremedim
Bakımsız duvarların hali içler acısı çokta ormanlar ile ilgili materyal olmayan alalade bir yer
Gayet güzel bir müze,sadece birazcık bakıma ihtiyacı var.
Maalesef pazar günü gittiğimden kapalıydı ama dışarıdan güzel görünüyor. Pazar günü gitmeyin 😉
Temmuz ayındayız ve halen kapalı.
Ormancılığa ilgi duymasanız bile gördükleriniz sizi şaşırtacak
Dondurulmuş hayvanlar ve agaçların olduğu bir müze.
Güzel Bir Ormancılık Müzesi Olmuş.
Yanlış yer lütfen ormancılık müzesi olarak aratın aşağısında göreceksiniz
İnternet sitesinde açık gözükmektedir fakat kapalı .
Hâlâ kapalı, tadilatta. 😔🙄
Doğanın Tarihi, Pazar, Pazartesi kapalı.
Kimsesiz kalmış bir müze. Görmeye değer
Çocuğunuzla vakit geçirilebilecek bir müze
Bursa nın en eski ahşap evinin bulunduğu Orman müzesi ni mutlaka görün
Tarih kokuyor ama restorasyon kötü
Tarihin bir parcasi
Kapalı tadilatta
Zamanda yolculuk yapmak için tıklayınız
Kapalı sanırım restorasyon var
Tadilat nedeniyle kapalı(
Daha fazla ilgilenilmeli
Çok güzel yer bayram dada acik
Güzel yer
pazar gunu kapaliydi.restorasyonda olabilir
Çok güzel
Güzel tarihi
Çok güzel
Bahçedeki havuz güzel
Bakımsız kalmış
Eh işte
Haritadaki konum yanlış
Gayet iyi
İlk Ormancılık Müzemiz
Cok guzel
Kabul edilebilir çeşitliliğe sahip iyi bir müze
iyi
Sorun değil
Mimari bir şaheser, kültürel bir miras ve yakın zamana kadar zengin bir deneyim anlamına gelen bu yapı, özellikle çocuklar için ziyaret etmeye değerdir.
Ayaklarınla yürürsen peşinden git, yoksa buna değmez
Zemin
gorulebilr
Maşallah Allah sizden razı olsun, Allah sizden razı olsun, eh, bunu hak ediyorsunuz
Harika çok başarılı
👍👍
Süper
Görülmeye değer
Güzel
📍 Gaziakdemir, Arkeoloji Müzesi Yanı, Yan Sk. Reşat Oyal Kültürparkı, 16190 Osmangazi̇/Bursa
💬 Çok güzel bir mekan inşa etmişler. Halka açık sohbetlerin daha fazla olmasını dilerim. Başarılarınızın devamını dilerim.
Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Gaziakdemir, Kültür Park, Çekirge Cd. 4/11 D:1, 16050 Osmangazi̇/Bursa
💬 Çevre illerde gördüğümüz bir çok kazı alanında eserlerin Bursa arkeoloji müzesinde olduğu belirtildiğinden Bursa’ya gelmişken mutlaka görmek istediğimden gezdim...
Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Osmangazi En İyi Müze Listesi Bursa En İyi Arkeolojik alan Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Müze Listesi
📍 Mollagürani, Güranlı Sk. No:13, 16040 Osmangazi̇/Bursa
💬 Açık hava arkeolojik alanı
Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Ulucami, Karabatak Sk. No:1, 16900 Yeni̇şehi̇r/Bursa
💬 Şemaki Evi Müzesi Bu ev 18. yüzyılda İran'ın Şemaki köyünde Anadolu'ya göç edip Yenişehir'e yerleşen Türk aileler tarafından yaptırılmıştır. Ev, 1991 yılında Şe...
Yenişehir En İyi Turistik yer Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Beyler, 16860 İzni̇k/Bursa
💬 Burasuiı kendine has bir hikayesi olan bir yer. Osmanlı döneminin 14. yüzyıl mimarisine ait bu etkileyici yapı, şimdi İznik'in zengin tarihinin tanıklarını serg...
Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Sanat müzesi Listesi İznik En İyi Arkeoloji müzesi Listesi