T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müzesi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müzesi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müzesi, Arkeoloji müzesi, Etnografya müzesi olarak Hacettepe, Türkocağı Sk. No:4, 06050 Altındağ/Ankara adresinde bulunmaktadır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müzesi 100 yorum ve 4.78 puanlamaya sahip.
Adres: Hacettepe, Türkocağı Sk. No:4, 06050 Altındağ/Ankara
Telefon numarası: +3123113007
Kategoriler: Arkeoloji müzesi Etnografya müzesi
Çalışma saatleri: Pazartesi 08:30–17:30,
Salı 08:30–17:30,
Çarşamba 08:30–17:30,
Perşembe 08:30–17:30,
Cuma 08:30–05:30,
Cumartesi 08:30–17:30,
Pazar 08:30–17:30
Google Haritalar'da Aç

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müzesi Yorumları

O
5/5

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938'den 1953 yılına kadar olan 15 yıllık ebedi istirahatgahı. Sadece Atatürk ile ilgili değil, daha birçok farklı tarihi eser sergileniyor

E
5/5

Etnogtafya müzesi ve resim heykel müzesi aynı bahçe içinde. Otopark mevcut. Bahçesinde Ankara manzarasını tadını çıkarabilir, bahçedeki müze cafesinde birşeyler içebilirsiniz. (Müze cafelerinin neden pahalı olduğunu bir türlü anlayamıyorum.) Etnografya müzesi yenilenmiş hali ile daha güzel olmuş. Biraz daha osmanlı dönemine ait eserler artmış. Cumhuriyet ve sonrasına ait eserler de eklenmeli.

B
5/5

Etnografya müzesine de giriyoruz. Yapı 1925-27 yılları arasında Arif Hikmet Koyunoğlu ( Mongeri ‘nin öğrencilerinden olan mimar Bursa ‘daki Tayyare Kültür Merkezinin de mimarıdır ) tarafından inşa edilmiş ve nedense 1930 ‘da açılmış. Yapının önce Arkeoloji Müzesi olarak kullanılması düşünülmüş, sonra resim heykel okulu olmasına karar verilmiş ama nihayetinde şimdiki amacıyla kullanılması amacıyla açılmış. Müzenin merdivenlerinden çıkıp içine giriyoruz. Tam karşımızda atamızın on beş seneliğine istirahat ettiği bölüm görülüyor. Duvarlarda o günleri gösterir fotoğraflar asılı. Toplumun her kesiminden insanların bu kaybın karşısında yaşadıkları yıkım ,çaresizlik yüzlerinden okunuyor. Gezimize sağ kanattan başladık. Burada yöresel kıyafetlerin sergilendiği camekanlar bulunmakta. Mankenlerden oluşturulmuş kompozisyonlar yöresel yaşantılardan kesintiler sunmakta. Saat yönünün tersine yapacağınız tur sırasında bu kez kullanılan türlü günlük eşyayı, kap kacak ve mutfak eşyalarını göreceksiniz. Biraz daha gittiğinizde çeşitli silahlar vb bulunan camekanları geçerek el yazması kitapların, Kuran ‘ların ,rahlelerin olduğu sol kanada geçmiş olacaksınız. Burada son iki oda da Ankara ve çevresindeki camilerin kapı, pencere kanadı ve minberlerini görebilirsiniz. Hacı Bayram Camii'nin iç ve dış kapıları ,Ürgüp 'teki Selçuklu dönemi bir caminin pek çok parçası görülebilir. Birde oldukça büyük ahşap bir sanduka var ortada. Müze güzel ama oldukça küçük. Fotosellerde pek düzgün çalışmamakta. Özellikle sol kanatta ,ahşap eserlerin olduğu kısım oldukça loş.

E
5/5

Müze kart geçerli. Son giriş 17.45 18.00 gibiydi. Yandaki resim müzesi daha erkendi. 17.30du sanırım. Atatürk'ün Anıtkabir'den önceki kabri buradaydı. Hala etkisi devam ediyor. İçiyle olsun dışıyla, bahçesiyle olsun çok güzeldi. İslami ve tarihi eserleriyle çok hoştular. Kesinlikle gezilmelidir. Arabayla buraya varış biraz dolandırabilir. Köprü çıkışı yolu bağlanıyor. Karşısına geçecek yol yoktu. Yaya olarak bile trafikten zor geçiliyor.

S
5/5

İçerdeki eserlerin eşi benzeri olmadığı kesin. Fakat verilen değer ne yazık ki içerisi insandan geçilmeyecek seviyede kalabalık olması gerekirken çok az. Toplamda gördüğüm ikişer kişilik dört grup ve biri yabancı turist. Gelelim konumuza ahşap eserler, dokuma eserler, yazılı eserler, tasavvufta kullanılan eserler, çalgı aletleri, silahlar... hepsi birbirinden değerli ve görülmesi gereken eserler. Lütfen gelin, gezgin, görün. Son olarak müze kart geçerli.

T
5/5

Mimari yapısı çok güzel. Müze gezilerini sevenler için çokta zamanları almayacak, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müze. Resim heykel muzesiyle yan yana olması ve soluklanmak için küçük bir kafesi olması da avantaj.

Y
5/5

Ankara'ya günübirlik gezi için gittiğimizde gezme fırsatımız oldu. Yaklaşık bir saatten fazla dolaştık ama hızlı bir turlamayla bu şekilde oldu. Daha sakin ve tahlillerle gezilirse, eserler hakkında sohbet ederken daha uzun sürebilir. İçerideki eserler çok güzeldi. Ziyaret etmek isteyenler erken saatlerde giderlerse daha fazla keyif alabilirler...

Y
5/5

Türkiye'nin sembol müzelerinden biri. Müze binası; mimari açıdan da görülmeye değer bir eser. Ankara Resim Heykel Müzesi binası ile yan yana bulunuyor. Ayrıca bahçesinde de yüksek bir konumda olması sebebiyle harika bir Ankara manzarası var. Atatürk'ün naaşı; Anıtkabir'e götürülene kadar 15 yıl boyunca burada muhafaza edilmiştir. Ağırlıklı olarak Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait harika eserler sergilenmektedir. Müze kart ile ziyaret edilebilmektedir..

N
5/5

1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze kadar devam eden örnekleri sergilenmektedir. Birbirinden farklı çok sayıda çok kıymetli eserler mevcuttur. Ailecek gezilmesi önerilir. Konum olarak son derece merkezi. Resim Heykel Müzesi ile Etnografya Müzesi aynı bahçe içerisinde yer alıyor. Konuma ulaşınca ikisi beraber rahatlıkla gezilebilir.

M
5/5

Etnografya Müzesi Anadolu'nun Türk-İslam Dönemi'ne ait eserlerinin sergilendiği bir müzedir. Salonlarında sırasıyla, giyim-kuşam, işleme, takı, kına gecesi konulu sergi, damat tıraşı konulu sergi ile hamam kültürü konulu sergiler bulunur.Resim müzesi ve Atatürk'ün Odası gerçekten görülmeye değer. Giriş ücretli olup 60 TL. Engelli yanında refakatçi ve 18 yas altı ücretsiz.

A
5/5

Atatürk'ün emaneti bir müze lakin gereken değerin hem müze hem ziyaretçiler tarafından verilmediği aşikar. İlginç objeler var. Türk İslam eserleri görülmeli. Atatürk'e ev sahipliği yapmış bir yapı.

S
5/5

Atatürk’ün naaşına 15 yıl boyunca misafirlik eden müze. Kendi otoparkı var ve ücretsiz. Hafta sonu veya hafta içi öğle saatlerinde genelde otopark dolu oluyor. Hemen yanında resim ve heykel müzesiyle birbirini tamamlıyor. Genel itibarıyla toplumumuzda geçmişte yer edinmiş çeşitli kıyafetler, eşyalar ve inanç objelerine ev sahipliği ediyor.

V
5/5

Atatürk'ün maaşınin Anıtkabir'den önce 15 yıl kaldığı mekan. Yine Ankara'ya ve çevresine ait kültürel öğelerin bulunduğu görülmesi gereken bir müze.

U
5/5

Harika bir müze. Kesinlikle Ankara'da gidilmesi gereken bir müze. Resim ve heykel müzesini hemen yanında bulunuyor. Buraya da tıpkı Resim ve Heykel müzesine olduğu gibi muzekart ile girilebiliyor. Güzel bir mimarisi ve muhteşem bir manzarası bulunuyor. Ayrıca atamızın sonsuzluğa uğurlandığı 1938'den 1958'e kadar yattığı yer, anısını korumak için etrafı çevrilmiş bir şekilde tutuluyor. O kadar etkilendim ki, anlatamam. Resim ve heykel muzesi yorumumda da bahsettiğim o garip mahsun hissiyatım sardı beni ve vücudumda karıncalanma hissettim. Müzede beni etkileyen durumlardan biri de müzenin tanıtımını yapan video. Bu video beni gerçekten derinden etkiledi. İçimde bir yerde bir sızı hissettim. Müzeyi gezdikten sonra beni karşılayan muhteşem ve görkemli Ankara manzarası ile temiz cam ve meşe kokusu biraz sakinleştirdi. Biraz bahçedeki banklarda oturup bütün yoğun hislerimden uzaklaşmayı bekledim ve sonra bahçede biraz yürüyüş yaptım. Merdivenlerden biraz aşağı inince bir kafe bulunuyor. Burada çay kahve içebilirsiniz. Manzara ve atmosfer görülmeye değer.

O
4/5

Müze Kart geçiyor. Etnografya Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi yanyana. Birinden çıkıp diğerine girilebilir. Araçlar müze önündeki kaldırım kenarına park edilebilir. En önemli tarafı Anıtkabir yapılana kadar Atatürk'ün naaşının bu müzede korunması. Müze girişinde bulunan İtalyan Heykeltıraş tarafından yapılmış heykel de inanılmaz güzel. Müze küçük. 1 saat sürmez tamamını gezmek.

H
5/5

Çok fazla büyük değil. Yarım gün bile müze tarafına uzun gelir. Resim tarafı kapalı olduğu için tek bölümü gezebildik. En büyük Süpriz burada hz Muhammed peygamberimizin saç ve sakalının bulunmasıydı. Bunun dışında eski kur an ve yazmalarda bulunmakta. Ankara evi bölümü muhteşem yapılmış. Her bir ayrıntısı ince ince düzenlenmiş.

M
5/5

Küçük bir müzeydi. Aynı bahçede Resim ve Heykel müzesine bulunduğu için ikisini birden aynı günde gezmek mantıklı oldu. Halılar, takılar gibi kültürümüzde yer alan aksesuar ya da günlük kullandığımız aletler yer alıyor müzede. Gezilmeye değer bir müze ve kısa zamanda gezebilirsiniz. Müzekart geçerli. Kış zamanı saat 17.00’ye kadar açıktı.

İ
5/5

Ankara'ya, özellikle Ulus tarafına hakim bir tepede kurulmuş, Türkiye'de özellikle müze olması için inşa edilmiş bir bina içerisinde bir etnografya müzesi. 1930 yılında kullanıma açılmıştır. 1938 yılında Atatürk'ün vefatıyla birlikte kendisinin naaşı 15 yıl boyunca burada muhafaza edilmiştir. Bu müzede daha çok Türk-İslam geleneğine ait eserler yer almaktadır. Savaş aletleri, giyim-kuşam malzemeleri, işlemeler, kahve kültürü, bakırcılık gibi pek çok kategoride eser burada mevcut. Müze içinde bir de Türk Odası var. Müze Kart geçerli. Müzeyi toplamda 1 saat gibi kısa bir sürede anlayarak gezebilirsiniz. 15-20 dakikada ise hızlıca gezebiliyorsunuz. Avlusundan Ankara manzarasını seyredebilir ve soluklanabilirsiniz. Hafta sonları kalabalık olabiliyor. Bu sebeple hafta içi ziyaret etme imkânınız olursa daha iyi olur.

B
5/5

Ankara'daki gezi programına mutlaka dahil etmeniz gereken bir müze. Türk - İslam dönemi'ne ait eserlerinin yanı sıra ahşap işleme, çini, seramik, dokuma, halı, silah, takı, maden sanatları örneklerinin en değerli parçalarını bulabilirsiniz.

A
5/5

Etnografya (budun betimi, kavmiyat), kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran, kültür bilimidir. Binaenaleyh, müzede Türk kültür tarihine ilişkin eşyalar ve kesitler yer almaktadır. Bunlar arasında ev eşyaları, silahlar, kıyafetler gibi Türk kültürünü yansıtacak parçalar bulunmaktadır. Ayrıca Atatürk’ün naaşı Anıtkabir in inşaası sürecinde 15 yıl burada kalmıştır. Müzenin kubbeli binası Ankara silüetinde önemli bir yer tutmaktadır. Önündeki Atatürk heykeli de güzeldir. Esasında müzenin girişi için Atatürk Bulvarı tarafına doğru bir merdiven bulunurken yıllar içerisinde imar politikası ile binanın bulvar ile doğrudan bağlantısı kesilmiştir. Giriş Eski Numune Hastanesi tarafındaki Türkocağı Sokağındandır. Müzekart geçerlidir. E-devlet uygulaması üzerinden alınabilmektedir.

Ş
5/5

Müzekartla veya ücretli giriş yapılabiliyor. 09.00-17.00 aralığında ziyarete açık. Sıhıye ,opera bölgesinden geçen tüm toplu taşıma araçlarıyla 5-15 dklık yürüme mesafesiyle kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda .

B
5/5

Ankara nın en güzel müzelerinden biridir burası. 1987 veya 88 de gitmiştim. Uzun yıllar sonra tekrar gitmek kısmet oldu. Vaktinizi ayırıp hem buraya hem de hemen yanındaki resim heykel müzesine muhakkak gidin. Ben resim heykel müzesini daha çok sevdim açıkçası. İkisinde de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Dışarıda bir de şirin güzel Cafe var alan içerisinde. Sıhhıye ve Ulus un tam ortasında yol üzerinde görmeniz gereken bir yer burası.

M
5/5

Şahane bir bina ve müze. Ahşap işçiliğinin en nadide eserlerinden bazıları mevcut..

C
5/5

Müzeye yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimle geldim. İçeride Selçuklu sonrası Osmanlı'nın son dönemlerine kadar uzanan İslami ve Türk kültürel eserlerini görmek mümkün. Ayrıntılı bir gezide yaklaşık 80 85 dakikanızı alabilecek müze. Şimdiden iyi geziler.

B
5/5

Etnoğrafya Müzesi, kültürel mirasımızı ve geçmişimizi keşfetmek için mükemmel bir yer. Ziyaretçiler, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen etnografik eserlerle dolu bu müzede, tarih, gelenekler ve yaşam tarzları hakkında ilginç bilgiler edinebilirler. Müze, etkileyici koleksiyonları ve sergileriyle dikkat çeker. Geleneksel kıyafetler, el sanatları, araç-gereçler ve daha fazlası burada sergilenmektedir. Sergi alanları oldukça iyi düzenlenmiş ve bilgilendirici panolarla desteklenmiştir, bu da ziyaretçilere tarihi ve kültürel bağlamı daha iyi anlamalarını sağlar. Müze, tarih meraklıları, sanatseverler ve kültürel mirasa ilgi duyan herkes için bir ziyaret gerekliliğidir. Tarihle iç içe geçmek ve farklı kültürleri keşfetmek isteyen herkese tavsiye ederim.

G
5/5

Atatürk’ün naaşının kaldığı, çok güzel bir mimarisi olan bir müze.

E
5/5

Müze sever biri olarak gezmesi keyifli bir mekan diyebilirim. Elbise ve takılar özellikle ilgimi çekti. Bahçeden Anıtkabir 'in görünüyor olması da ayrıca anlamlı (Anıtkabir yapılana kadar Atamız'ın naaşı burada muhafaza edilmiş ve şu an ilgili alan sürece ilişkin fotoğraflarla bir anı odasına dönüştürülmüş, cenaze merasimi ile ilgili bir video sunumu da belli aralıklarla izlenebiliyor. Aynı bahçedeki Resim ve Heykel müzesi ile ilgili yorumuma yazdığım satış mağazası eleştirisini hatırlatmak isterim.

O
5/5

Ankara da kesinlikle gezilmesi gereken bir müze, hem tarihi bir anlamı var hemde müzenin kendisi çok iyi.

O
5/5

Resim ve Heykel müzesinin yanında. Gelip görmelisiniz. Eserler çok güzel. Müzekart ile giriş yapabilirsiniz.

F
5/5

Küçük bir müze ancak Ankara ve civarı yerlesimlere ait önemli eserler içeriyor.

O
5/5

Çok beğendim. Ankaraya gelince mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Tasarımı çok güzel olmuş. Farklı bir havası var. Müze kart ile giriş yapılabiliyor. Özellikle tavandan kuranı kerim ile dekor yapılması çok hoşuma gitti.

A
5/5

İçerideki 13. Yy dan kalma kapılara, eşyalara, Kur'an lara bakıp saatlerce düşünmek istiyor bir insan. Sanki bunlar adeta geçmişe açılan birer portal gibiler. Onun dışında ev yaşamı, ev düzeni, kıyafetler gibi bir çok eser de var. Haa bide eklemesem olmaz; halı, kilim ve seccade kültürümü de baya geliştirdi bu yer. Desenlerin, motiflerin vs anlamlarını öğrenmiş de oldum bir nevi. Ekteki şapkanın da üzerinde görüleceği gibi şu an israil bayrağındaki siyonist yıldız da bir zamanlar islamiyetin işaretiymiş. Onun dışında yine ekte görüleceği gibi kadın kıyafetleri arasındaki yükseltili terlik de bana çok değişik geldi.

E
5/5

Müzekart ile ücretsiz girebilirsiniz. Binanın yapısı ve iç dizaynı harika. Kapıdan girişte direkt karşıda Atatürk'ün Anıtkabir'den önce gömülü olduğu yer duruyor. Onun haricindeki kısımlar ve objeler de çok güzel. Her Ankaralının ziyaret etmesi gereken bir müze.

K
5/5

Bence güzel bir yer çalışanların muameleri güzeldi ama en güzel l olan yer Ennografya Müzesi bölümü ve ederlerdi, Mozole yeride dahil

M
5/5

Girişi 50tl. Müzekart geçiyor. Atatürk'ün naaşının geçici olarak konulduğu yer olması dışında tarihi bir çok esere ev sahipliği yapıyor.

C
5/5

Mutlaka görülmesi gereken bir müze.

P
5/5

Ölümünün ardından, Atatürk’ün 21 Kasım 1938'de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi'ne konulan naaşı, 10 Kasım 1953'te kendisi için inşa edilmiş anıt mezar olan Anıtkabir'e nakledildi. Çok duygusal ve muhteşem bir mekan🥲

Y
4/5

Aslında Ankara'nın göbeğinde,ancak birçok kişinin farkında dahi olmadığı değerli bir müze.

L
5/5

müze kart geçiyor. müze çok uzun sürmeden bitebilecek bir müze. Atayürkümüzün naaşı Anıtkabire devredilmeden yaklaşık 15 sene burada kalmış. Dilerseniz çıkışta bir müzik kutusundan Atatürkün sevdiği müzikleri açıp dinleyebiliyorsunuz.

K
5/5

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra, müzenin iç avlusu 15 yıl süreyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun geçici istirahatgahı olmuştur. Müzenin iç kısmında bulunan mermer yazıtta “Burası 10.11.1938 tarihinde sonsuzluğa ulaşan Atatürk’ün 21.11.1938 tarihinden 10.11.1953 tarihine kadar yattığı yerdir.” yazısı yer almaktadır. Ankara Resim ve Heykel Müzesi ile aynı avluda bulunmaktadır. Otopark problemi bulunmamaktadır. Çocuklu ailelere uygundur. Yaz Dönemi 08:30-18:45, Kış Dönemi 08:30-16:45 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müze avlusunda kafeterya bulunmaktadır.

Y
5/5

Eserler ve eşyalar belli ki seçilerek buraya getirilmiş, hepsi dönemini çok güzel temsil eden ve mükkemmel sergilenen parçalar. Çok zamanınızı almadan gezebileceğiniz, yoğun olmayan, mutlaka görülmesi gereken bir yer.

A
5/5

Muhteşem bir müze. Devletimizin Cumhuriyet döneminde yüce önder ATATÜRK tarafından müze olarak yapılmış ilk müzesi. En son restorasyon ile içerikleri , düzenlemeleri daha dikkat çekici oldu. Emeği geçen Müdür Ali Haydar Bey’e ve ekibine çok teşekkürler.

4/5

Güzel tarihi değerler taşıyan bir müze

H
5/5

Müzekart geçerli. Emanet dolabı mevcut.

U
5/5

Müze binası klasik osmanlı mimarisi. Kurtulus savası zamaninda cuma namazları bu tepede kilinırmış. Bahcesinde buyuk bir atlı Atatürk Heykeli yeraliyor. Aynı avluda Resim Heykel müzesi yer aliyor. İkisi de beraber ziyaret edilmeli. Müze kartımız ile girdik. Osmanlı eserleri çoğunlukta. Çocuklar için faydalı olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatında 15 yil boyunca bu binada geçici defin edilmiştir. Merzifon Mehmet Çelebi medresesinin ahsap oyma kapısı da bu müzede sergileniyor. Anıtkabir de bu tepeden rahatlıkla görülüyor. Mutlaka gezilip görulmeli. Yoğun olmadığı günler park sorunu yok.

S
5/5

Ankara'nın en güzel müzesi olabilir. Hem güzel mimarisi, hemde güzel bir manzaraya eşlik eden manzarası ile insana daha önce neden gelmedim sorusunu sorduruyor. Özellikle ilk giriş kısmı,gerek müziği gerek atmosferi ile çok etkileyiciydi.

B
4/5

Muhteşem bir yapı, mimarisi çok güzel. Ancak koleksiyonu için aynı şeyi söylemek zor. Kültürü yansıtan ancak hakkında çok bilgi verilmeyen bir koleksiyona sahip müze. Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e nakledilmeden önce burada kalmış olması nedeniyle görülmesi gereken bir müze.

G
3/5

Mimarisi ve bahçe manzarası çok güzel. Ama müzenin içi için aynı şeyi soylemek pek mümkün değil ışıklandırma çok kötü eserlerin açıklamaları yetersiz .Girişteki görevliler hayattan bezmiş gibiler utanmasalar niye geldin dicekler o yüzden gitmesenizde olabilir 🙈

G
5/5

müze kartınız varsa girisler ucretsiz, muze kartiniz yoksa 17,5 tl dir. muze kartiniz burdan satin almak isterseniz 60 tl, ogrenciye 30 tl dir, müze karti almanizi tavsiye ederim, bu sayede Türkiyede pek cok müzeyi ücretsiz gezersiniz, büyük bir müzedir, müze gezim 2 saat sürdü, girişte hes kodunuza bakiyorlar, halıdan, seccadeye, sünnetten, kına gecesine, cami minberinden, tahta oymaciliga, çiniden seramige pek cok görsel ve tarihi eserler sergileniyor, Mustafa kemal Atatürk'un naaşı 1953 yilina kadar, anitkabir tamamlanana kadar burda istirahat etmiştir.muhtesem bir duygu yasatiyor bunu bilmek ve görmek. Etnografya müzesini büyük bir müze olduğu icin, tarihimizin pek cok alanindan eser barındırdığı için gezmenizi tavsiye ederim.

O
5/5

Atamın ilk mezarı. İçerideki diğer eserler güzel. Son dönem modern müze tarzına göre düzenlenmiş. Ankara’nın tarihi simgelerinden. Atatürk’ün sevdiği şarkıları girişte çalan bir sistem var, çok güzel düşümülmüş. Müze kartla giriş yapılıyor. Bahçeninde gün batımı manzarası harika. Müzenin kahvesi kapanmadan bir kahve içilebilecek iyi bir mola yeri.

S
5/5

Etnoğrafya müzesini merak ediyordum. Hem Atatürk'ün naaşının bu müzeye getirilmiş olması, hem folklorik hem de tasavvuf ile ilgili eşyalar olması ile farklı bir ortama sahip.

B
5/5

Atamızın vefatındna sonra 1953'e kadar mezarının bulunduğu yer, görülmesi güzel bir yer.

I
4/5

Resim Heykel Müzesi ile yan yanadir ve 1927 yılında Türkiye'nin ilk müze binası olarak inşa edilmiştir.Ayrica 1938-1953 arasında Atatürk'ün kabri bu binada bulunmuştur.Yakin zamanda yenileme geçirmiş. Türkiye de çok daha kapsamlı Etnografya müzeleri var ve bence başkent daha iyisini hak ediyor ancak yine de içindeki binanın kapasitesiyle değerlendirmek gerek.Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini kapsayan Türk-İslam eserleri sergileniyor. Yakın zamanda yenileme geçirmesine rağmen bazı teşhir alanlarinda objelerin altına numara yada açıklama konulması unutulmuş. Tahmin yürütmek zorunda kalıyorsunuz. Eksikliklerine rağmen Ankara da vakit ayrılıp görülmesi gereken bir yer. Muze kampüsü içinde ücretsiz otopark ve küçük bir cafe var. Bina tasarımı gereği giriş için baya bir merdiven çıkilmali. Müze cafe/tuvalet ve Müze binasinin Engelli erişimine uygun hale getirilmesi gerekli.

N
5/5

Tarihi yansıtan güzel bir müze. Anıtkabir inşaa edilene kadar (1953 ) anıt mezar olmuş. Geçmişi yansıtan güzel eserler var. Giriş ücreti 35 lira (öğretmen ücretsiz)

K
5/5

Müzekart geçerlidir. Gezilip görülmesi gereken bir müze.

M
5/5

Ankara'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri diyebilirim. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden günümüze kadar gelen çeşitli eserlerin gösterildiği bu müzeyi yorulmadan, keyifle gezebilirsiniz. Eserleri bölüm bölüm geziyorsunuz. Müze çok yoğun değil rahatça gezmeniz için ideal. Müze kart geçerli. Ayrıca bahçeye girdiğinizde Etnografya Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi yan yana. Aynı gün içerisinde her iki müzeye de bakabilirsiniz.

M
5/5

Ankara Etnografya Müzesi, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan bir müzedir ve Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden toplanan etnografik eserlerin sergilendiği bir mekandır. Müze, Türk kültürü ve tarihine dair önemli bir bilgi kaynağı olarak hizmet verir ve ziyaretçilere Anadolu'nun kültürel çeşitliliğini tanıtma imkanı sunar.

M
4/5

Müze pasosuna dahil olan, kısa sürede ziyaret edilen, ilgi çekici pek çok öğenin yer aldığı bir müzedir. Diğer ülkelerden gelen insanların da anlayabileceği şekilde İngilizce ve Türkçe olarak anlatılmaktadır. Hoşumuza gitmeyen şey, girişte bize durumu iyi açıklamayan ya da çok arkadaş canlısı olan insanların ilgisiydi.

B
5/5

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda vefatından sonra naaşı ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e nakledilmeden önce burada bulunmuştur. Müze, Ankara kültürüne de ışık tutmaktadır.

M
5/5

Ankara'daki en güzel müzelerden biri, Etnografya müzesi. Anıtkabir'den önceki Atatürk'ün naaşının bulunduğu yer. Çok fazla tarihî eser var . Tarihi seven herkese tavsiye ederim.

M
5/5

Müze olarak elbette çok güzel. Ancak başkentin müzesi eserler açısından daha zengin daha çeşitli olması gerekirdi. Türk kültürü zenginliğini göstermekte oldukça zayıf...

M
4/5

Güzel bir arşiv. Binası da göz alıcı, içerik ve sunumlar geliştirilebilir. Ankara'da gezilecek yerler listesinde olmalı fırsat bulunca gelip görün derim. Detaylı gezmeniz yarım saatinizi almaz bile. Hemen yan tarafındaki bina da resim ve heykel müzesi, orayı da kesin gezin. Müze kart ile girebilirsiniz. Arabanız varsa otopark biraz sıkıntı ama ara sokaklarda belki yer bulursunuz yoksa ana caddede inip buraya ulaşmak için biraz yokuş yürümeniz gerekiyor bir 15 dakika kadar.

B
5/5

Resim ve Heykel Müzesi ile yan yana bulunan binanın mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu’dur. Arif Bey, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binası, Aziz Antuan Katolik Kilisesi gibi dönemin abidevi eserlerinin mimarı olan Giulio Mongeri’nin öğrencisidir. Müzede Selçuklu döneminden günümüze kadar devam eden ayakkabıdan tencerelere, kilimlerden tutun yazı gereçlerine kadar geniş yelpazede Türk sanatının örnekleri yer alıyor. İhsan Oktay Anar romanlarında sıkça geçen yatağanları, hançerleri burada görebilirsiniz. Çok düzenli ve güzel düzenlenmiş bir müze.

D
5/5

🎟️Müze kart ile giriş mümkün. ✨Bahçesine adım attığınız andan itibaren keyif alacağınız bir müze. Bahçesi sakin içerisi sakin. Bölüm bölüm oda oda geliyorsunuz ve bu sizi yormuyor. Ne demek istedim örneğin ahşap eserler hepsi bir arada, seramik eserler hepsi bir arada. Çok daha fazla detayı instagram @glormiy de paylaşıyor olacağım.

H
5/5

Bina: Altındağ ilçesi Namazgah tepesindedir. Mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu olan yapı Birinci Ulusal Mimarlık Akımının en güzel örneklerinden biridir. Bahçesindeki bronz Atatürk heykeli var Müzede Anadolu-Türk sanatının ve yaşantısının Selçuklulardan günümüze kadar devam eden güzide örnekleri sergileniyor Müze kart ile giriş yapılıyor

R
5/5

Ankara’da görülmesi gereken müzelerden. Zaman ayırıp gitmenizi öneririm.

M
5/5

Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer.Müze Kart geçerli

B
3/5

Etnografyq müzesi olarak zayıf kalmış açıkçası her detayı inceleyerek gezmeme rağmen hemen aynı bahçede bulunan resim müzesi daha çok aklımda kaldı ve beğendim . Ama yine de güzel ve sakindi bahçesinde de insan olmadığı için oturmak keyifli

M
5/5

Çok büyük bir müze olmasa da güzel, görülmeye değer bir müze.

H
5/5

Müzeye ilk girer girmez Atatürk'ün ilk kabrinin olduğu bölümü görüyorsunuz. Müze Türkiye de gezdiğim müzeler arasında ilk sırada yer alıyor. Eserler her biri ayrı ayrı çok kıymetli. Müze eserlerinin sunumu da bir o kadar ince işçilik ile sergileniyor. Yanın da resim ve heykel müzesi bulunuyor..

U
4/5

Resim ve Heykel Müzesi ile hemen yan yana Ankara'nın en önemli mekanlarından biri, bir önemli not; Bir çok müze Resim Ve Heykel dahil Pazartesi günleri kapalıyken Etnoğrafya Müzesi Pazartesi günleri de açık. Atatürk'ün naaşının ilk olarak buraya defnedilmesi Anıtkabir'in inşası sürecinde burada kalması, ve o güne günlere ait fotoğrafları müzede görebilirsiniz. Ayrıca Türkiye'nin bir çok noktasından ve Ankara'ya ait egnografik eserler görülmeye değer.

N
5/5

Eski İnsanlarımızın kullandığı araç gereçleri, kıyafetleri sergilemeleri güzel. Atatürk'ün naşının burada uzun süre kalmış olması beni daha çok etkiledi.

I
5/5

Mümkünse gezinizi pazartesi günü haricine denk getiriniz. Bu sayede hem etnografya hemde resim heykel müzesini gezebilirsiniz. Mükemmel bir yer. Ben çok memnun kaldım.

T
3/5

Çok güzel eserler teşhire açılmış, evvela teşekkür ederim. LAKİN: Eser teşhirleri doğru planlanmamış, aydınlatma çok yetersiz, bilgilendirmeler ise alalade hazırlanmış, bazı eserlerin bilgileri ya eksik ya da hiç yok, bilgilendirmelerin çoğu karanlıkta okunamıyor. Telefonun ışığını açmak zorunda kaldım. İngilizce çevirileri de yanlış. Bu kadar kıymetli ve tarihî bir binaya daha ciddi ve doyurucu bir çalışma beklenirdi. Kaldı ki bina yeni bakımdan çıktı... Umarım kısa sürede düzeltilir eksiklikler...

S
5/5

Neden bu kadar az yorum ve bilinmeyen bir yer anlamadım ama bence Ankara’da gezilecek yerler listesinde ve üst sıralarda olması gereken bir yer. Özellikle Atatürk'ün 15 sene boyunca mezarının bulunduğu yer olması bile başlı başına oraya gitmek için yeterli. Diğer eserleri saymıyorum bile. Lütfen Anıtkabire nasıl kıymet veriyorsak buraya da verelim... Müze kart geçerli.

H
5/5

Türkiyede'ki en güzel ve kıymetli müzelerden biridir. Anadolu insanının yaşayışı ve gündelik hayatıyla ilgili nadide eserlerden kuruludur. Müzenin içinde barındığı bina da gene Cumhuriyet dönemi Türkiye'sinin en güzel binalarından biridir. I. Bina: Altındağ ilçesi Namazgah tepesindedir. Mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu olan yapı Birinci Ulusal Mimarlık Akımının en güzel örneklerinden biridir. 1930 yılında inşaatı bitmiştir. Bahçesindeki bronz Atatürk heykeli 1927 yılında milli eğitim bakanlığı tarafından Pietro Canonica'ya yaptırılmıştır. II. Müze: Anadolu-Türk sanatının ve yaşantısının Selçuklulardan günümüze kadar devam eden güzide örnekleri sergilenmektedir. Çoğunlukla sakindir ve kalabalık değildir. Bahçesinden Ankara çok güzel görünür. Müze ve etrafına tatlı bir sakinlik hakimdir. Bir yanında Ankara Lisesi bir yanında Resim ve Heykel müzesi bulunur. III. Ulaşım, Ücretler ve Diğer Şeyler: İbn-i Sina Hastanesi ve Numune Hastanesinin hemen yanında bulunur. Eski ankara tren garına ve Ulus metrosuna yürüme mesafesindedir. Gene eski ankaranın canlandırıldığı Hamamönü'ne çok yakındır. Müzekart geçerlidir. Müzenin tekil bilet ücreti (Temmuz 2020 tarihinde) 14 tl' dir. Öğretmenler ücretsiz olarak müzeyi gezebilirler. Hemen yanındaki Resim Heykel Müzesi de muhteşem güzellikte bir yapıda bulunmaktadır. Barındırdığı koleksiyon bakımından Türkiye'nin eşsiz güzel sanatlar müzelerinden biridir.

E
5/5

Harikulade eserler bulunuyor. Selçuklu, Osmanlı ve yakın Osmanlı döneminden kalma cami minberleri, bulunuyor. aralarındaki el işçiliği ve tarihler arasındaki farklar çok bariz ortada. ve Selçuklu askerlerine ait zırh, mızrak kılıçlar da çok ilgi çekici. Osmanlı döneminde savaşta kullanılan büyük eski tüfekleri de yakından görmek için güzel fırsat. ayrıca, Atatürk'ün naaşının bir dönem burada yer alıyor olması da ayrı bir doku.

M
5/5

8.30-17.30 saatleri arasında Ankara ziyaret edebileceğiniz bir müze. Müzekart geçerli. Yarım saat kırk dakika ayırmanız yeterli. Sıhhiyeden ya da ulus metrodan ulaşım sağlayabilirsiniz. Atamızın naaşının belirli bir süre yattığı yerdir. Bahçesinden Anıtkabiri görebilirsiniz. Zaman zaman restorasyonda olabiliyor gitmeden internet sayfasından kontrol etmekte fayda var.

M
5/5

Atatürk'ün naaşının bekledigi yeri görmek ayrica bir duygusallik yaratiyor. Muze daha zengin olabilirdi.

O
4/5

Çok güzel tarihi örnekler var. Özellikle ahşap, yazma ve silah bölümleri bizi etkiledi. Ancak çok büyük bir müze değil 45-50 dk.da bitti gezimiz. Eserlerle ilgili açıklamalar çok kısıtlı. Daha fazla açıklama olsa okumak incelemek çok keyifli olurdu.

S
4/5

bir anadolu medeniyetleri müzesi değil ama güzel, daha fazla eser göreceğimi düşündüm pek vaktimi almadı. müzekartınız olursa curcurnaya kalmazsınız.

A
4/5

Mimari olarak bina görkemli ve güzel ama içerik biraz hayal kırıklığı yaşattı. Yine de Ankara'daysanız gidip görülmeye değer. Müze kartınız varsa girişler ücretsiz ve hemen yanında resim ve heykel müzesi de var. Güzel bir kültür sanat durağı olabilir.

N
4/5

Çok büyük değil ama değerli eserler var. Özellikle tasavvuf tarihine meraklı iseniz sizin için doyurucu olabilir.

M
5/5

Atatürk'ün yaklaşık 15 yıl anıtmezarı görevini görmesi manevi anlamda zaten değerli kılıyor burayı. Güzel eserler mevcut, gezilmeli mutlaka

O
5/5

Ankara'da gidilip görülmesi gereken yerlerin başında gelir şehir merkezinde ulus Kızılay hattı üzerinde toplu taşıma ile gidilmesi oldukça kolay otopark mevcut resim heykel müzesi ile aynı bahçe içerisinde yapı harika engelli vatandaşlarımız için girişler mevcut bahçesinde küçük bir kafe var ve Ankara manzaralı girişler ücretli müze kart geçerli

A
5/5

Etnografya müzesi çok güzeldi . Oradaki güvenlik orada sergiyi çok güzel anlattı. Ama bence o iş için bir görevli gerekir . Atatürk ' ün geçici olarak konulduğu alan halâ duruyor . Ve oraya konuşu adım adım fotoğraflarla sergileniyor . Gelinmesi gereken bir yer .

K
5/5

Onemli eserler bulunduruyor mutlaka gidilmeli.

S
4/5

Resim ve heykel müzesi ile aynı bahçede.bina mimarlık harikası,eserler mükemmel.ancak eserlerin künyeleri yeterince açıklama içermiyor.

E
5/5

Öncelikle Müze kartı ile giriş yapıyorsunuz. İçerisinde iki ayrı müze mevcut. Fakat asıl bina yani Etnografya müzesini sadece gezebilirsiniz çünkü diğeri yaklaşık iki senedir tadilatta. Müzenin merdivenlerini tırmandığınızda bir hüzün kaplıyor sizleri. İçerisinde ayrıca Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait eserler mevcut. Atamızn ebediyete uğurlanışına tanıklık eden bu binaya halk otobüsüyle opera durağında inip yürüme geçebilirsiniz. Metro ile gelmek isterseniz Sıhhiye durağında inip yürüme kolayca geçebilirsiniz. Merdivenlerden baktığınızda ise Anıtkabir tam karşınızda olacak. Mekanın cennet olsun canım Atam. Nurlar içinde uyu❤️

L
4/5

Gerek mimarisi gerek objeleri ile son derece değerli bir müze, mutlaka görülmeli.

A
4/5

Ankara Etnografya Müzesi, harika binası ve sergilenen objeleriyle fark yaratıyor. Müze kartı geçerli. Yüzyıllar öncesinde kullanılan aletler, mutfak malzemeleri, el yazması kitaplar, kıyafetler, gelenek ve göreneğimizi yansıtan kompozisyonlar, heyecan verici... Etkileniyor ve mutlu ayrılıyorsunuz müzeden.

K
5/5

Ankara da olup da uğramamazlık yapmayın, hep duyarız etnografya diye, ama duymak yetmez görmek lazım, 1 saat içerisinde gezinizi tamamlayabilirsiniz. Ulu önder M. Kemal Atatürk ün 1938 den 1953 e kadar yattığı yer burası.

R
5/5

Resim heykel ve Etnografya Müzeleri yan yanadır. Etnografyanın Anadoludaki ahşap oymalı camii kapıları ile başlayan sergisi ilk andan itibaren huzur verir. Görülmesi gereken bir yerdir.

K
5/5

Muzekart gecerli. Resim muzesi ve etnografya muzesi yanyana iki binada bulunmakta. Cevredeki sokaklarda otopark yeri bulabilirsiniz. İceride eski gelenek ve el islerini makenlerle ve eserlerle anlatan vitrinler mevcut. Ben etnografya muzelerinde mankenlerle anlatimi hep yetersiz buldum. Cunku balmumu degil de plastik mankenler kullaniyorlar. Anadolu selcuklu doneminden ahsap eserler de mevcut. Ayrica burasi Ataturk'un naasi Anitkabir'e nakledilene kadar saklandigi yer. Naasin saklandigi yer icin bir anit ve cevresinde ise o sureci anlatan fotograflar mevcut. Detayli gezseniz bile 1 saatinizi alacak bina. Yandaki resim muzesine girmeyi de atlamayin. Vaktiniz varsa, gezilmesi gereken yerlerden biri. Bahcesi de genis ve huzurlu.

G
5/5

Muhteşemmmmm! Herkes görmeli.

4
5/5

17.5 giriş ücreti vardı. güzel bi müze eğer giderseniz 30 liraya müze kart çıkartın çünkü yan tarafa da bir müze var orası da 20 Liraydı.

H
4/5

Atamın hatırası olan her yer benim için çok güzel lakin müzenin tavanı akmış ve o mükemmel eser yıpranmış çok üzücü.bir yıldız buyüzden kırıldı

Ö
5/5

Ulu önderimiz Atatürk'ümüzün ebedi istirahatinde geçici bir süre ev sahipliği yapmış olması başlı başına Her Türk Evladı için ziyaret sebebi. Konumu çok güzel bir yerde . Otopark problemi yok. Mutlaka bir pazar gidin ve ziyaret edin pişman olmaz sınız. Üstelik yanındaki Resim Heykel Müzesi de çok çok özel bir müze.

G
5/5

Harika bir deneyimdi uzun yıllar once gelmistim tekrarsan gelip görmek guzeldi her ankaraya gelenlerin mutlaka ugramasi görmesi gerekiyor.

K
5/5

Tarihe uzun bir yolculuk.Harika muhteşem ötesi gerçek efsane ötesi.Mutlaka bir kez olsun gidip görmenizi tavsiye ederim... Tarihte uzun bir gezintiye çıkmaya hazırsanız hemen gidin derim. Müze kart geçerli. Böyle muhteşem yerlerin sayısının artması dileğiyle...

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Kale, Gözcü Sk. No:10, 06240 Altındağ/Ankara

💬 Birçok müze gezdim, burada alışılagelmişin dışında türde eserler gördüm. Paylaştığım fotoğraflarda bunlardan örneklere ve açıklayıcı bilgilere ulaşabilirsiniz....

Altındağ En İyi Arkeolojik alan Listesi Ankara En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Üniversiteler, ODTÜ, 06800 Çankaya/Ankara

💬 Bu müzenin dışardan ziyarete açilması ve bir personelin sadece reklam iyileştirme amaçlı görevlendirilmesinde fayda var. Müzeye ait buluntuların internette payl...

Ankara En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Üniversiteler, 06800 Çankaya/Ankara

💬 Sadece sergilenenler değil, binanın kendisi de çok güzeldi. Beni esas girişten A7'ye yönlendirdiler. Oradan kayıt yaptırıp, sorunsuz girdim.

Ankara En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Gazi, Adnan Menderes Blv. No:54, 33130 Yenişehir/Mersin

💬 Mersin gezisine ilk başlayacağınız yer burası olmalı. Çevre tarihi yerleşim yerleri ve önemli yapılardan örnekler var. Size de Mersin ve civarinda nereleri gorm...

Yenişehir En İyi Turistik yer Listesi Mersin En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Atatürk, Uğur Mumcu Sevgi Yolu No: 26, 35920 Selçuk/İzmir

💬 Diğer müzelerden daha ilginç eserlere sahip bir müze Efes Müzesi, Efes ve yakın çevresinde bulunan Miken, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve...

İzmir En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Selçuk En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur