Adres: | Eşrefzade, Müze Sk. No:11, 16860 İzni̇k/Bursa |
---|---|
Telefon numarası: | +2247571027 |
Kategoriler: | Turistik yer Arkeoloji müzesi Müze |
Çalışma saatleri: | Cumartesi 08:00–17:00, Pazar 08:00–17:00, Pazartesi Kapalı, Salı 08:00–17:00, Çarşamba 08:00–17:00, Perşembe 08:00–17:00, Cuma 08:00–17:00 |
Google Haritalar'da Aç |
Ziyarete değer bir müze, ailecek kurban bayramı tatilinde ziyaret ettik. Müze kart geçerli. Çocuklar ücretsiz.
Dış binası muhteşem, bahçe peyzajıyla çok temiz, ferah, etkileyici bir görüntüsü var ancak yapının iç restorasyonu beyaz boyadan ibaret olduğu için girince hayal kırıklığına sebep oldu. Eserler merkezdeki müzeye göre daha az olmakla birlikte güzel bir sunum olmuş.
İznik e yolunuz düşerse ve müze kartınız varsa ererleri ve tarihi yapıyı görün derim yeşil cami ve türbe hepsi bir yerde
İznik’e gelince mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. İyi emek harcanmış, donatılmış.
İznik Müzesi, eski bir kasabanın tam kalbinde yer alan, tarihin izlerini taşıyan büyüleyici bir yer. Bu müze, bir zamanlar Bizans kilisesi olan ve Osmanlı döneminde medreseye çevrilen bir yapının içinde yer alır. Müzenin etrafı, adeta geçmişin fısıltılarıyla doludur; eski taşların ve zarif kemerlerin arasında dolaşırken, zamanın nasıl durduğunu hissedersiniz. Müzenin içinde ise bambaşka bir dünya sizi bekler. İznik'in ünlü çinilerinden başlayarak, antik Roma ve Bizans dönemine ait eserler, Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamlı dönemlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede sergilenir. Her bir köşede, başka bir hikaye saklıdır; bazen bir savaşın izleri, bazen de bir sanatçının ince işçiliğiyle can bulan bir çini parçası. Müzenin bahçesi de en az iç mekânı kadar etkileyicidir. Yemyeşil ağaçların gölgesinde oturup, sessizliğin içinde kaybolmak, ruhunuzu dinlendirmek için mükemmel bir yerdir. Burada, tarihin derinliklerinden gelen bir huzur bulursunuz; sanki zaman, bu eski duvarların arasında daha yavaş akar. İznik Müzesi'ni ziyaret etmek, sadece tarihi görmek değil, aynı zamanda onu hissetmek demektir. Bu müze, bir gezginin ruhunu besleyen, tarihle iç içe bir deneyim sunar. Eğer yolunuz İznik'e düşerse, bu sessiz hazinenin kapılarını aralamadan geçmeyin derim.
herşeyiyle çok güzel meydan temizlik etrafında kafeler park yerleri çocuk parkı bile var
Müze kart ile giris yapabilirsiniz karti olmayanlar icin gişe görevlileri nasıl temin edebilecekleri ile ilgili yardımcı oluyor küçük, temiz, ferah bir müze. Bölgedeki geleneksel yasam tarzi ile ilgili aydınlatıcı bilgiler veriyor bir kac yerde mumdan heykeller o döneme ait görseller eski zamanlardaki günlük yaşamı canlandirmis bölgenin küçük bakışı şehir maketi yapılmış
Çok güzel, tarih her zaman inanilmaz detaylar içerir. Güzel bir yapıyı ayakta tutmuşlar. İçi çevresi çok temiz düzenli bakımlı. Minaresinin gölgesi düşmüştü bahçeye ve görsel olarak hoş bir andı. İznik Selçuklu Devleti'nin başkenti olmuş ve Selçuklulardan kalıntılar hala ayakta duruyor.
Çok güzel bir hafta sonra gidip gezilecek bir yer
Saat 5:00’te kapandığını bilemediğimiz için içeriyi gezme şansımız olmadı geçerken haberiniz olsun saat 5:00’te kapanıyor ama dışardan gayet güzel bir yapısı var mimar çok güzel görünüyor umarım bir gün içini görmek nasip olur
İznik’te Nilüfer Hatun anısına, oğlu I. Murat (1362 - 1389) tarafından yaptırılan imaret ve zaviye. Günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak işlev görmektedir.
#Müze kart ile giriş yapabilirsiniz # Kartı olmayanlar için sivil giriş ücreti 40 TL #Dış mimari ve yenilenen iç kısmıyla güzel bir müze #Bahçesinde oturmak için birkaç kamelya bulunuyor. #Müzenin içi çok büyük değil. O yüzden hızlı bir şekilde gezip çıkabilirsiniz. Müze kartı olmayıp sivil tek giriş yapacaklar için tavsiye etmiyorum.
Biraz küçük bir müze.İçerisinde çok fazla eser bulunmuyor.Binanın dışı içindekilerden daha güzel.Müzekart geçerli.Yakınlarda park alanları mevcut.Merkezi bir konumda ve yeşil camii de yürüme mesafesinde.
İznik'e geldiğinizde uğramanız gereken bir yer. Uzun yıllar maalesef tadilatta olduğu için kapalı kalmıştı ve artık ziyarete açık. Şehir merkezinde yer aldığı için yürüyerek rahatça ulaşabilirsiniz. Özel bir otoparkı vs olmadığı için, sokaklarda bulduğunuz yere park edebilirsiniz. Müze girişi 15TL, ancak Müze Kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Müze 1.Murat'ın annesi Nilüfer Hatun anısına 14.yy'de imarethane olarak yapılan yapıda yer almaktadır. Geniş bir bahçesi var ve bahçede şu anda mezar taşları ve lahit mezarlar bulunuyor. İçinde de eski sikkeler, çiniler, eski araç gereçler, islami tarihi eserler vb yer alıyor. İznik gibi bir geniş bir tarihe ev sahipliği yapan yer için açıkçası küçük bir sergi var müzede, umarım zamanla daha da zenginleşir. Özellikle çini ile ünlenmiş bu kent için çok eskiye dayanan ve ince işçilik içeren tarihi çinileri gelip görmelisiniz.
İznik’in tarihiyle ilgili çoğu bilgiyi edinebileceğiniz güzel bir müze. Müze kart geçiyor. İznik’in meydanında merkezi bir konumda. Arka bahçesinde Bizanstan kalan lahitler mevcut. Nilüfer Hatun’un oğlu Murat’ın annesi için yaptırdığı imarettir.
Müze kartı ile ücretsiz giriş yapilabilir. Güzel tarihi bir bina. Ufak bir sergi alanı var. Fazla yogunluk yoktu. Karşısında Yeşil Cami var. Yol kenarlarında ücretsiz park etme imkanı var. Fakat sokaklar çok genis değil.
Bal mumundan heykeller ilgi çekiciydi müze kartı gerekiyor
Müze dışardan 10 içerden 3 puan anca alır,içerde eser yok gibi,dışarda lahitler ve mezar taşı var giril 60 TL
İznik’te I. Murat tarafından annesi Nilüfer hatun anısına yaptırılan imaret güzel dizayn edilmiş yeşil camii meydanında bulunmaktadır . Günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak işlev görmektedir. Müzeye giriş ücretlidir. Müze kart geçiyor. Müzenin içinde bir kaç balmumu heykel , çiniler , tarihi sikkeler vs vardir. Bahçesinde Roma dönemine ait lahitler ve müslüman mezar taşları sıralanmıştır.
Müze kartla giriş yapılıyor. Çok eski yıllara dayanan tarihi eserler mevcut. Özellikle roma dönemine ait dönemi yansıtan eserler var. Keyifle gezdik.
İznikte yer alan güzel bir yapı. Nilüfer hatun(Holofira Hatun) tarafından yaptırılmış. Girişi müze kart ile yapılıyor. Mobil uygulamadan rahatla alabiliyorsunuz. Yapılın içinde mezar taşları, lahitler, likkeler, çini işlemeleri ve bazı dini semboller yer alıyor. Ulaşılması kolay. Park sorunu yaşamadık. Etrafında yine gezilecek yerler mevcut. İznşkte çoğu yer yürüme mesafesinde. Buradan surlar, pazar alanı, Aya Sofya Camii, el işlemesi yapılan yerler yürüyüş mesafesinde. İznik göl kenarına dahi yürüyüş ile gidilebilir lakin araba ile gitmeyi öneririm.
Güzel bir katkı oldu bu güzel tarihi şehire yıllar geçtikçe geçte olsa bir gelişim ve tarihe verilen önemin artması turizm e katkılarda bulunması ve bu alanda bu şehrin böylesi güzel eserlere sahip olması büyük önem taşımaktadır . Böylesi bir tarihi şehrin tarih dokusu ve yapısına şehrin önde gelenleri ve yönetimleri sahip çıkmalıdır .
İznik'teki müzelerde çok fazla tarihi eser yer almıyor. Bunun nedeni eserlerin, Bursa'daki İstanbul'daki büyük müzelerde sergilenmesi olabilir (ne yazık ki yurt dışına götürülen birçok eser var). Yine de yapıların mimarisini görmek için gezilmesini tavsiye ederim.
bayram günü çok kalabalıktı giriş ücretli müzekartla girilebiliyor
Müthiş bir müze, çok güzel tasarlanmış. Işıklandırması, dekorasyonu, açıklamaları çok başarılı. İznik tarihine dair her türlü tarihi araç gereç heykel, bilgileri de verilerek çok güzel sunulmuş. Tarihi çiniler de bulunmakta. İznik'demutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. Cafe ve satış yeri de eklenirse daha hoş olur. Tavsiye ederim.
Konum ve yapi güzel fakat eser çok çok az en fazla 10 dk da biter
Giriş ücreti müze kart yoksa 20 tl. İznik e gelmişken tarihi açıdan görülmesi gereken bir müze. Küçük ama görülmeye değer diye düşünüyorum.
İznik müzesi modern görüntüsü ile ilçeye güzel bir hava katmış içerisi çok etkileyici hafta sonu olması ve yeni açılmış olmasından dolayı çok kalabalıktı en çok lahit mezarlardan etkilendim çok detaylı bir işçilikle günümüze kadar gelmiş Kapalı alanın yanında bahçede tarihi kalıntılar sergileniyor
İznik'te gezilecek güzel bir yer. şehrin içinde kalıyor. kısmen araç park sorunu olabilir. Müze çok büyük değil içerde toplam 3 kısım var. bahçesinde de sergilenen kalıtlar mevcut. Müze içi çok soğuktu. özel bir sebebi var mı bilmiyorum ama resmen donduk..
Roma döneminde birinci konsülün toplandığı, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de önemini koruyan İznik adeta bir açık hava müzesi gibi. Yenişehir Kapı'da 14 Ocak 2023 tarihinde açılan müzeyi 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Müzenin girişinde Mustafa Kemal Atatürk'ün şehri gezmek için kendisinden izin isteyen Prof. Afet İnan 'a söylediği "Unutma ki, asıl İznik'i göremeyeceksin, Çünkü o toprağın altındadır" sözü her şeyi çok iyi özetliyor. Hani derler ya hangi taşı kaldırsan altından tarih çıkar İznik'te.
İznik Müzesi ile İznik İslam Eserleri Müzesi iki ayrı yer. Nedense İznik Müzesi yazınca tek konum açılıyor o da İslam Eserleri Müzesine yönlendiriyor. İznik Müzesi Yenikapı'nın ilçe girişinde bulunuyor, orada arkeolojik eserler sergileniyor. Temiz, düzenli, yeterli açıklamalara sahip bir yer arkeoloji müzesi. Mutlaka görün. İznik İslam Eserleri Müzesi, Nilüfer Hanım İmarethanesi'nden müzeye dönüştürülen bir yer. Üç bölümden oluşuyor, pek büyük bir yer değil bununla birlikte görülmeye değer eserler var. Bahçesinde de lahitler ve mezar taşları bulunuyor. İki yerde de müze kart kullanabilirsiniz.
Henüz yeni açıldığını öğrendiğimiz müzeye Müze Kart ile giriş yaptık. Otopark sorunu yok. Görevliler gayet nazikti. Sergi düzeni kaliteli içerik zengin diyebilir,gezilmesini tavsiye ederim.
çok şükür açtılar şurayı uzun zamandır kapalıydı. bana sorarsanız o kadar aman amanlık bir şeyi yok yeni açılan müze daha ilgi çekici. 18 yaş altına ücretsiz büyüklere de ne kadar bilmiyorum. genelde çok kalabalık değil, turlarla falan çakışırsanız bi 10 dakika falan beklersiniz. yeri güzel yeşil camii var bi tane daha türbe var çay bahçesi var. aşağı inin ayasofya daha da aşağı inin göl falan. tam gezmelik şehir yani. ayrıca çoğu şey büyükşehirlere göre daha ucuz, eliniz boş gitseniz bile eliniz dolu dönersiniz.
Giriş ücreti 50 tl Türk İslam eserlerini Kendi halkına sunmak pahalı olmamalı 4 kişilik aile 200 tl emeği geçenlere teşekkür etmek isterdim Ticarethane olmuş üzüldüm
Giriş üçreti uygun (20) tl Meşhur iznik çinilerinin örneklerini ve Osmanlı’selcuklu devletlerinin sikke paralarını ve birçok sanat eserini görebilirsiniz
Sultan I. Murat’ın annesi Nilüfer Hatun’un anısına 1388 yılında imarethane olarak inşa edilmiştir. Cumhuriyet döneminde değişik gereksinmeler için depo olarak kullanılan bina, onarım görmüş ve 1960 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Güzel naif bir müze çok birşey beklemeyin derim
İçeride İslam eserleri (çoğunlukla Selçuklu ve Osmanlı kökenli olmak üzere) ve bazı Selçuklu/Osmanlı ve Bizans mezar taşları bulunmaktadır. Kültür Bakanlığına bağlı olan müzeye giriş kişibaşı 20 TL (öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz). Ünlü İznik çinilerinin kazılarda bulunan eserleri yanında kısa ve öz açıklamalarıyla anlatılmaktadır. Türk gençlerinin Türk kültürünü tanımları için ideal bir müze. İznik'in tarihini anlamak doğrultusunda seyahatnamelerde de bahsedilen açıklamalar ve tanımlar da yazılar arasında bulunmakta (Evliya Çelebi gibi). Herkese burayı ziyaret etmesini tavsiye ederim.
İç alanı 3 bölümden oluşan, MS 2. Yüzyıla dayanan tarihi eserlerin sergilendiği ve İznik ziyaretinizde mutlaka gezmenizi önerdiğim müze. Bahçesinde ise lahitler ve mezar taşları bulunmakta.
Tertemiz gayet güzel tarihler açıklayıcı özenle koruma altına alınmış içeridekiler. Çoğunun hangi bölgeden çıkarıldığı açıklanıyor. Tarihi eserlerin böyle korunduğunu görmek hoşumuza gitti. Bahçede de var oraya da bakmadan çıkmayın. Giriş güncel fiyat 30 TL. Hepsini tek tek okuyarak gezmenizi tavsiye ederim.
İznik müzesi gayet hoş bir ören yeri. Çocuklarla vakit geçirdik. Ancak daha da dolu olabilir. İznik adına ne varsa koyulmuş gibi. Zaten ilçede çini müzesi varken neden çini görsellerine tekrar ihtiyaç duyulmuş bilemedim. Sanki arkeolojik eserler daha da iyi konumlanırdı. Çok bilmişlik değil şahsi fikrimi söyledim. Nescafe 3'ü birarada gibi olmuş. Ellerinize sağlık temiz ve özenli...
İznik taşı toprağı tarih olan bir yer, kafanızı ceviridiginiz heryer de buram buram yaşanmışlık görüyorsunuz, sokakları binaları tarihi eserleri, acaip bir huzur ve aidietlik hissi veriyor sokaklarda gezerken çok keyifli bir geziydi 🫶
Her yeri tarih kokuyor. İznik için küçük bile kalmış. Müze arkasındaki mezarlar mutlaka görülmeli.
Çok beğendim. Bal mumundan insanlar adeta gerçek gibiydi. Eski paralar ( sikkeler) , eski bakırlar ve lahitler ve bir çok ürünü içinde barındıran bir müze harika yapılmış. Ücret yetişkin 20 TL 18 yaş ücretsiz bilginize
Müze güzel ve iyi anlatılmış fakat küçük bir Müze için 50 tl fazla, müze kartınız varsa iyi
Muhteşem ambiyansı olan bir müze. Giriş 40 lira müze karta ücretsiz
İznik Nilüfer Hatun İmareti olan İznik Müzesi Restorasyon ardından daha teknolojik ve güzel bir görünüme kavuştu. Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmete sunulan müzede İznik tarihini ve Geçmiş dönemleri görmek mümkün. İç ve dış güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Çok güzel yapılmış müze. Temiz heryer. Giriş 40 tl ama müze kart varsa ücretsiz
Küçük bir müze çok tarihi bir noktanın sac ayaklarından birini tesis ediyor. Bahçesi de görülmeye değer. Bina bizzat tarihi eser
"Dur beyim şu cebimdeki teraziyi bı çıkarayım da tartalım şunu". Olmaaaz olmaz şurada önce iki kahve kavuralim yaninada bir maşrapa kuyudan su çektik miydi oh mis gibi atarız yorgunlugumuzu" seslerinin kulağıma geldiği yerdeyim.Öyle dalıp gidiyorsunuz kahve öğütücüsune veya minnoş cep terazisine bakarken.Gerçek gibi duran heykellerin bir an da sizinle konusacakmış gibi hissettirdiği,Nilufer Hatun için yaptırılmış imarethanenin müzeye çevrildiği yerdeyim. Holaifer olur Nilüfer ve tekfur kızı olur bir padişah eşi ve bir sultan annesi..1.Murat Hüdavendigar'ın annesi.. Hayır işlerine koşmuş sultan annesi için Murat Hüdavendigar tarafından yaptırılan bir imarethane yani yoksullara ve medrese öğrencilerine yemek dağıtılan bir aşevi burasi, şuan da ise bir müze.İmarethanenin özel iki yanı,eğitim görenlerin ve yoksulların göze tilmesi ne büyük bir nimetmiş.Muzeye 12.5 TL karşılığında bilet alarak giriş yapabiliyorsunuz.Dış kısmındaki mezar baş ve ayak taşları ve her birinin ne anlama geldiği belirtilirken biraz ileride ise lahit mezarlar bulunmakta ve bu lahitler üzerine yapılan heykeller ile ölen kişinin mesguliyetleri vs. simgelenmistir.İnsan bakakaliyor 1.2.yy larda taşlar bir başka doğal yol ile nasıl bu kadar özenli işlenebilir diye.İlginç baska bir yan ise siz müzenin bahçesini dolaşırken bahçe dışında bir mahalle ve müzeyi hergun seyre dalan apartmanlar var.Sanki iki ayrı gezegen ortasında kalmış gibi hissediyorsunuz.Bunların dışında,çok güzel olması yanında müzede bir eksiklik var gibiydi, dış kısımlardaki eserler şaşırtıcı gelse de devamıni görmek isteyeceginiz hissi uyandıran bir eksiklik..Hafta içi olması dolayısıyla müze de büyük bir sessizlik vardı, sanki bize özel bir gün ayırtılmış gibiydi ve biz bundan çok keyif aldık.
Ayasofya müzesi yakınında güzel bir müze. Ana salon ve iki odadan oluşuyor. Çini ve yöresel yaşam hikayelerinden oluşuyor. Açık arandaki lahitler inanılmaz güzel. Dakikalarca seyredilebilir eserler. İznik ziyaretinde muhakkak uğranmalı! Bahçedeki eserlere tekrar dikkat çekiyorum! Selamlar/Selametler 😀
Roma ve Osmanlı imparatorluğu na ait iznikte bulunan tarihi eserlerin sergilendiği yerdir.
Yeni müze binası çok modern olmuş, tam bir arkeoloji müzesi, Yenişehir Kapısına yakın, mutlaka gidilmesi gereken bir yer
Çok güzel tarihimizin anlatıldığı bir müze,herkesin görmesi gereken yerlerden birtanesi,ayrıca müzeye girişlerde 20 TL gibi çok uygun bir fiyattı😊😊
İznik Türk İslam Eserleri Müzesi, tarihi ve kültürel mirası koruyarak ziyaretçilere sunan önemli bir müze. Burada farklı dönemlee ait birçok eser bulunuyor. Zengin bir koleksiyona sahip olan müze, İznik'in tarihini ve sanatını gözler önüne seriyor. Ziyaretçiler, bu müze sayesinde bölgenin geçmişine derinlemesine bir yolculuk yapabilir ve önemli İslam eserlerini yakından inceleme fırsatı bulabilirler. Ayrıca, müzenin içinde yer alan bilgilendirici panolar ve rehberler, eserlerin tarihi ve kültürel önemi hakkında daha fazla bilgi edinmeyi sağlıyor. İznik'i ziyaret eden herkesin mutlaka uğraması gereken bir nokta olan İznik Türk İslam Eserleri Müzesi, tarih tutkunları ve sanatseverler için eşsiz bir deneyim sunuyor
Keyifli bir yer fakat müze işletmeciliği tıpkı diğer kültür bakanlığı müzelerinde olduğu gibi son derece zayıf.
Yani gezilebilir ama pek eser yok, çok keyif almadık, müze kartla ücretsiz.
Özellikle Türk İslam eserlerinin ve çiniciligin tarihinin yansıtıldığı bir müze. Kuruluş dönemi hatta öncesi ve günümüze doğru bir süreç. Uğramadan olmazdı.Buradi Nilüfer Hatun İmareti olarak ta geçiyor yani aynı yer.
Geçmiş dönemlere ait İslami birçok eser sergileniyor müzede. Giriş ücreti 15 TL. Öğretmene ücretsiz. 3 bölümden oluşuyor. Rahatlıkla gezebileceğiniz bir müze ☺️
Harika Tavsiye ederim park sorunu yok Çok güzel bir ortam harika bir müze
Müzenin bulunduğu yapı çok güzel. Ancak içerik bira zayıf kalmış. Arka bahçede sergilenen lahitler etkileyici. Giriş ücreti 20 TL
Müzekart geçiyor. Küçük bir müze. Ama gelmişken görülmeli.
Biz çok beğendik İznik gibi tarihi yere yakışan bir müze olmuş emeği geçenlere çok teşekkürler
İznik merkezin sur içerisinde yer alan araca kapalı trafiğin kuzey kısmında kalan küçük ama şirin bir müze. Giriş 15 tl ama müze kartı olanlar için ücretsiz. İznik te hüküm sürmüş tüm medeniyetlere ait parçalar, çininin geçmişi ve Osmanlı kalıntılarının yer aldığı bir sergi. Aileniz ile birlikte gezebileceğiniz ve İzniği daha iyi taniyabileceğiniz bir oluşumdur.
İznik Çinisinin 17. Yüzyılda ki şaşalı dönemini yansıtan sahnelerin kurgulandığı müze içerisinde, cansız mankenler kullanılarak o dönemin çini ustaları yansıtılmış. Yüzleri bal mumu ile kaplanan çini ustalarının içinde bulundukları mistik atmosfer de unutulmamış. Çininin pişiminde kullanılmak üzere Kara fırın denilen çamurdan fırın dahi inşa edilmiş. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Tarihi I. Murat Hamam'ının kadınlar bölümünde bulunan Kent Çini Müzesi çok değerli bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler. Bu bölümde Tarihi Antik Roma Yolu’da bulunmuş. Daha tam kazı çalışmaları sonlandırılmamış fakat oralara kadar gitmişken mutlaka geziniz.
İznik teki en modern müze çok detaylı ve çeşitli mutlaka uğrayın bronz devrinden roma dönemine bir çok içerik mevcut. Yetişkin 50 öğrenciler ücretsiz.
Emeği geçenlere teşekkürler. Güzel bir müze olmuş. Güzel bir kafe, oturma alanı eklenirse şahane olur.
Cinileriyle ünlü iznik ciniciler çarşısı
Kesinlikle görülmesi gereken küçük bir müze, 12,5 tl giriş ücreti
Bayıldıııımmm. Eskiye ait çok şey var . Arkeolojik yüzükler , mimari yapıtlar , yeme içme kapları çok güzeldi.
Harika eserler, çiniler, mezar taşları, eski dönem sikkeleri ve Roma dönemi lahitleri görebilirsiniz. giriş 12.5₺ kişi başı
Sırasıyla Nilüfer Hatun İmarethanesi, İznik Arkeoloji Müzesi son olarak ta İznik Türk İslam Eserleri Müzesi. Binanın arka kısmında antik yol ve şehir yapısı ortaya çıkmıştı üzeri kapanarak korumaya alındı. Bina planı İznik Ayasofya'nin aynısıdır sadece giriş kapıları terstir, Ayasofya batıdan girilirken Nilüfer hatun imarethanesine doğudan giriştir.
Küçük bir müze..İçeri de Selçuklu ve Osmanlıya ait çini ve eşyalar sergilenmekte..Çok fazla eser bulunmamaktadır..
Yarı yıl tatili ve ücretsiz giriş olması nedeniyle çok kalabalıktı. Görülmesi gerekir.
İznik gezisine sırasında gittiğim müzede İznik Fırın kazilarindan ve diğer alanlardan çıkan eserler sergilenmektedir. Çinili caminin tam karşısında yer alıyor. Muze kart geçiyor kartınız yoksa giriş ücret 12,5 tl ( 2021 Eylül)
Ilıpnar dan çıkan tarihi değerlerimiz kaldırılmış Bahaneleri şu yeni arkeoloji müzesi kurulacak kurulana kadar burada dursaydi
Küçük bir müze, eskiden imaret olan yapının bahçesinde de lahitler sergileniyor.
16.36'da gittik, kapandı deyip içeri almadılar.
Müze beni hayal kırıklığına uğrattı. Müze adına yalnızca binanın kendisi güzel. Onun dışında içi neredeyse boş sayılır. İznik arkeolojik açıdan çok zengin bir yer. Burada sergilenebilecek o kadar çok eser var ki oysa. Dışarıda birkaç lahit ve mezar taşı sergilenmekte. İçeride ise sikkeler ve çini örnekleri başta olmak üzere sayısı son derece sınırlı eser bulunmaktadır.
Nilüfer Hatun İmareti olarak beş yıldız. Müze olarak kültürel uyumsuzluk hissi uyandırıyor. Yine de eserin temiz ve bakımlı kalmasına katkıda bulunması faydalı olmuş. Dış duvarında oturup meydanı ve tarihi mekanları izlemek ve vakit geçirmek güzeldi. Tarihin nefes aldığı yerlerden birisi.
Güzel bir müze zamanda yolculuk yaptırıyor gibi..
Bugün günlerden müzeler gezisi Bursa ve İznik yarın Bolu ve Düzce de olacağız keyfini çıkarıyoruz 😎😎
Çok güzel mutlaka görün içerisinde İslam dönemlerine ait güzel eserler var
Görülmesi gereken bir müze. İznik'e gidenler için tavsiye ederim.
Çok güzel ve tarihi yerler herkez in gezme sini tavsiye ederim
Muze yakin zamanda acildi. Her tarafindan tarih fiskiran bir sehrin muzesinin bu kadar bos olmasini beklemezsiniz. Bos bir bina. Cini fotograflari filan var iste. Bahcesinde de bir kac lahit var. Lahitlerin sergilendigi yerin alti aslinda kalinti dolu. Roma kalintisi buyuk ihtimalle. Uzerini kapatmislar. Bu kadarcik tarih gelenlere yeter diye dusunmus olmalilar. Muze avlusunun eski ve yeni fotograflarini ekliyorum. Neden kapatildigina dair bir bilgi bulamadim. Eng: Not worth visiting. They buried the remains from byzantine period.
Bizans dönemi kilise, müzeye çevrilmiş. Giriş ücreti normal 10 tl, 18 yaşın altı ücretsiz. Müzenin olduğunu meydan da çok güzel, iznik gezisini bitirdikten sonra, en son meydandaki kafelerden birinde, çay veya Türk kahvesiyle yorgunluk atabilirsiniz.
Ücreti 40 liradır. Tarihimizi aydınlatan kültürel bir mirasımızdır.
İznik’te Nilüfer Hatun anısına, oğlu I. Murat (1362-1389) tarafından yaptırılan imaret ve zaviye. Günümüzde İznik Müzesi olarak işlev görmektedir. Doğu cephesindeki kapısı üzerinde yer alan 0,48 x 1,51 metrelik mermer yazıt vardır. Yapı, doğu-batı doğrultusunda birbirini izleyen giriş ve ibadet mekanları ile, kuzey ve güneyde giriş mekanına bitişik durumda iki yan kanat ve doğudaki son cemaat yerinden oluşmaktadır. Kare planlı giriş mekanı, üçgen kuşakla geçilen kubbeyle örtülüdür; kubbe ortasında aydınlık feneri tepe penceresi vardır. Kuzey-güney doğrultusundaki dikdörtgen yan kanatlar, aynalı kemerlerle kareye dönüştürülmüştür. Üzerleri kırık üçgen geçişli kubbeyle örtülüdür. Dikdörtgen planlı son cemaat yeri, iki yan kanatların yarı genişliklerine değin açık bırakılmıştır. Yapı bütünüyle kesme taş ve tuğla örme tekniğinin çeşitli kullanımlarıyla ve büyük bir özenle inşa edilmiştir
Gerçekten tekrar tekrar gezmek istediğim müzeler arasında. Açıklamalar gayet açık ve anlaşılır.
Görülmeye değer bir yer olduğunu biliyorum ama malesef pazartesi günleri kapalı olduğu için ziyaret edemedik
Küçük bir yer. Çabucak geziliyor. Uzmanlar daha detaylı gezebilir. Müze Kart geçerli.
Büyük olmayan ve güzel eserler barındıran müze.
Hem kapalı hem açık hava müzesi . Harika dizayn edilmiş ve giriş ücreti oldukça ucuz .
Emsalsiz eserler var. Arkasındaki kazı alanını da inceleyin derim. Fakat müzeyi sadece dışarıdan Demir parmaklar arkadından bahçesindeki eserleri inceleyebiliyorsunuz. Çünkü müze 4 yıldır kapalı. İzniğin bir yıldır bitmeyen sahil inşaatı da eklenince, izniğe yazık oluyor.
Müze kartıyla giriş yapılıyor oradan müze kartıda alabilirsiniz ve ya ücretli girişte yapılıyor, müzeyi çok küçük buldum iznikte müzeden başka ayosofya camii, yeşil camii, göl kenarı vb. gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir.iyi gezmeler
Yapılan son çevre düzenlemesi ile daha güzel, gezilebilir Bir hale geldi.. İznik te mutlaka gezilmesi gereken yerlerden .. emeği geçenlere teşekkürler...
Yenilemeyle daha derli toplu olmuş. Umarım yakında arkeoloji müzesi de açılacak.
Bina muhteşem, içerde fazla eser yok ama yinede görmeye değer aynı meydanda iki tarihi cami daha var.
Giriş ücreti kişi başı 15 TL.Bahçede ki lahitler müzenin içindekilerden daha dikkat çekici.
Girişi 20 tl içerisinde bir sürü eser var evlatlarınızla gidip görmelisiniz
📍 Gaziakdemir, Kültür Park, Çekirge Cd. 4/11 D:1, 16050 Osmangazi̇/Bursa
💬 Çevre illerde gördüğümüz bir çok kazı alanında eserlerin Bursa arkeoloji müzesinde olduğu belirtildiğinden Bursa’ya gelmişken mutlaka görmek istediğimden gezdim...
Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Osmangazi En İyi Müze Listesi Bursa En İyi Arkeolojik alan Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Müze Listesi
📍 Ulucami, Karabatak Sk. No:1, 16900 Yeni̇şehi̇r/Bursa
💬 Şemaki Evi Müzesi Bu ev 18. yüzyılda İran'ın Şemaki köyünde Anadolu'ya göç edip Yenişehir'e yerleşen Türk aileler tarafından yaptırılmıştır. Ev, 1991 yılında Şe...
Yenişehir En İyi Turistik yer Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Beyler, 16860 İzni̇k/Bursa
💬 Burasuiı kendine has bir hikayesi olan bir yer. Osmanlı döneminin 14. yüzyıl mimarisine ait bu etkileyici yapı, şimdi İznik'in zengin tarihinin tanıklarını serg...
Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Sanat müzesi Listesi İznik En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Mollagürani, Güranlı Sk. No:13, 16040 Osmangazi̇/Bursa
💬 Açık hava arkeolojik alanı
Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi
📍 Mahmut Çelebi, 16860 İzni̇k/Bursa
💬 İznik'te geçen sene faaliyete geçen bu müzede İznik'e dair kazılarda ortaya çıkan güzel eserleri görebilirsiniz. Milattan önce ve sonra İznik hem Türk hem de di...
Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Bursa En İyi Müze Listesi İznik En İyi Arkeoloji müzesi Listesi İznik En İyi Müze Listesi