Adres: | Bereketzade, Büyük Hendek Cd. No:39, 34421 Beyoğlu/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +902122926333 |
Kategoriler: | Turistik yer Arkeolojik alan Müze |
Çalışma saatleri: | Cuma 10:00–13:00, Cumartesi Kapalı, Pazar 10:00–17:00, Pazartesi 10:00–17:00, Salı 10:00–17:00, Çarşamba 10:00–17:00, Perşembe 10:00–17:00 |
Web sitesi: | http://www.muze500.com/ |
Google Haritalar'da Aç |
Müze girişindeki siyah kapıda beklerseniz veya zili calarsaniz guvenlik sizi kontrollü şekilde içeri alacaktır. Girişte kimlik ibraz etmek ve çıkana kadar kimliğinizi güvenlikte bırakmak zorundasınız. Giriş ücreti indirimli 15 TL Diğer 30 TL Giriş katında müze mağazası ve Sinagog kisminin girişi var. İbadet yoksa müzeyi ziyaret ederken sinagog da ziyaret edilebiliyor. Müze de Sinangog da görmeye değer. 1. ve 2. katlarda Yahudiler, tarihleri, gelenekleri vb ilgili birçok bilgi öğreniyorsunuz. Önyargılı kişilerin burayı özellikle ziyaret etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Kendileriyle ne kadar çok ortak noktalar olduğunu görünce aslında ortak kültürü paylastigimizi anlayacaklardır. Müzenin tamamını gezmek 1 buçuk saat sürdü. Sinagog kısmı harikaydı.
İlk kez bugün gittim. Yahudilerin tarihten kalan izlerini tanımak ve bu atmosferde bulunmak çok güzeldi. Ayrıca sorularımı içtenlikle cevapladılar, yardımcı oldular. Teşekkürler.
3 tane agir zirhli kale kapisindan gectikten sonra muzeyi gezebildik. Cok guzel musevi aile hatiratlari var. Giris ucreti; ogrenci 30 tam 60.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 120 TL. Öğrenci ücreti ise 60 TL.
hiçbir sorunla karşılaşmadım, çalışanlar çok yardımcı oldu ve mekan harikaydı. müzenin düzenine de bayıldım, hem görsel hem yazılı hem de sesli olarak tüm sunumlar süperdi. öğretmen ve öğrenci için giriş 15 tl(20 aralık 2022) kesinlikle gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Büyük Hendek Caddesi üzerinde Galata Kulesi'nin yakın komşusu. Sadece bir müze demek yanlış olur. Din, kültür ve etnografya gibi farklı alanları tarihsel bir yolculukla birleştiriyor. Bunu yaparken size sinagog gezme fırsatı bile veriyor. Sergilenen eşyalar ve hikayeleri oldukça güzel. Giriş sürecinin biraz uzun ve güvenlik kontrolünün detaylı olması sizi yorabilir ama içeri girdiğinizde bunun nedenlerini örnekleri ile görüyor ve hak veriyorsunuz. İmkanı olanların mutlaka ziyaret etmesini öneririm tabi özel araç tercihinden uzak durarak. Geziniz bittiğinizde kafanızda yer alan Musevi algısı çok daha genişleyecek ve zenginleşecek.
Musevi tarihi ve etnoğrafyasına dair her şeyi görebileceğiniz ve öğrenebileceğiniz güzel bir müze. Galata Kulesinin yakın komşusu. Müzekart geçmiyor. Öğrenci olarak 30 lira bi ücretle girdik ve yanındaki sinagoga da girmeye izin verildi. Gidilmesi gereken bi yer.
Kapanış saatine yakın gitmemize rağmen müzeyi çok güzel bir şekilde, anlatarak gezdirdiler. Müze, bilgi ve kültür bakımından çok zengin, bir çok yazı ve hatırası, hikayesi olan objeler var. Müzeden sinagoga geçiş yapabilirsiniz. Müze ile sinegog arasında küçük bir mağaza var. Bizimle çok güzel ilgilendiler gerçekten çok teşekkür ederim, mutlaka gidilmesi gereken bir müze!!!
Çalışanlar çok ilgiliydi. Tam 60 tl öğrenci 30 tl. Girişte kimliğinizi istiyorşar. Güvenlik önlemleri sıkı. Cumartesi günleri kapalı. 1-2 saat gezmek yeterli olacaktır
Yahudilerin inanç ve yaşantısına İlgisi olan insanlar gezebilir. Bilet: tam 40 TL , öğrenci öğretmen 20 TL. Müze iki kattan oluşuyor. Buranin hemen bitişiğinde sinagog var. Orayı da muzeyle beraber gezebilirsiniz. Yanınızda mutlaka kimliğiniz olsun, iki çelik kapı ve güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz.
Çok çok ilginç bir müze. Sergi gerçekten çok profesyonel ve güzel. Türkiye'de varlığı fazla bilinmeyen böyle bir cevher beni gerçekten şaşırttı. Türk Yahudileri hakkında şaşırtıcı bilgiler var. Ayrıca sinagogu da ziyaret edebiliyorsunuz. Müze giriş ücreti 20 lira. Öğrencilere ise 10 lira. Müze 16.00'da ziyarete kapanıyor. Galata civarına yoluna düşen buraya uğrasın.
Cok düzenli bir yer. Hes kodu ile içeri alınıyorsun. Ates ölçümü yapiliyor. Tedbirler üst düzeyde. Ziyaretçi sayısı kontrollü alınıyor. Cok yıllar önce ziyaret ettiğimde cok daha fazla sergilenen eşyalar var idi. Simdi ise sergilenenler azalmış. Tarihçe ve bilgilendirmeler cok güzel olmus. Müze personeli son derece kibar ve saygılı. Emegi geçenlere cok teşekkürler
500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, Türkiye'nin zengin kültürel mirasına ışık tutuyor. Türk Musevi toplumunun geçmişini ve katkılarını anlatarak hoşgörü ve çeşitliliği vurguluyor. Müze, benzersiz bir tarihi yolculuğa davet ediyor, kültürel mozaikteki önemli bir parça olarak parlıyor.
Müze girişinde kapalı gibi gözüküyor ancak girmek için lütfen zorlayın. Öğrenci için 20 TL olmakla birlikte tam ücreti 40 TL. Türkiye’deki musevilerin özelliklerini didaktik olarak anlatıyor. Daha teknolojik ve interaktif bir müze beklentim vardı. Bunu karşılamasa da gidilebilir. Müzeden ücretsiz bir şekilde sinagoga geçiş yapabilirsiniz
İstanbul Beyoğlu'nda geçmişten günümüze mühim toplumsal hadiselerin cereyan ettiği bölgede böylesine güzide bir müzenin varlığı beni sevindirdi. Mutlaka gezmeli. Hatta gidenler yanına bir kişiyi de misafir Edip götürmeli. Girişte güvenlik önlemleri var. Geçmişte yaşanmış üç bombalama olayından sonra güvenlik artmış doğal olarak. Misafirperver hanımefendi ve beyefendilerin muhabbeti, müzenin genel düzeni, içerdiği birbirinden değerli eserler bize ne olduğumuz hakkında önemli detaylar sunuyor. Yerlilerden 25 TL, yabancı turistlerden ise 30 TL giriş ücreti istendiğini de hatırlatayım. Cuma günleri öğlene kadar açık olan müze ve sinagog Cumartesi yani Şabat günü ziyarete kapalı. Özellikle zaman ayırıp gezmeli.
Sergi sayesinde gezme şansı bulmuştum. Zülfaris Sinagogu, İstanbul'da Beyoğlu ilçesinin Galata semtinde bulunan bir sinagog. Çeşitli zamanlarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla, günümüze kadar güzelliğini korumuştur. 2001 yılında müze olarak hizmete girmiştir.
Giriş ücreti 25 TL, kulaklık ile dinlenebilecek kısımlar var. Kendi kulakliginizi getirmenizi öneririm. Gerçekten son derece açıklayıcı bir müze. Korona sebebiyle sinagog kapalıymis normalde orayi da gezebiliyorsunuz.
Müze, Galata Kulesinin hemen dibinde. Girişi biraz belirsiz olduğu için bulmakta zorlandık. Girişte iki tane çok kalın kurşun geçirmez kapıdan ve xrayden geçiyorsunuz. Giriş öğrenci ücreti olarak 30₺. Çalışanlar güler yüzlü ve kibardi. Museviligin tarihini aşırı detaylı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Özenle hazırlanmıştı. İçeride bir de Neve Şalom Sinagog'u var, onu da ziyaret edebilirsiniz, farklı bir deneyim.
3 katlı , geniş içeriği olan bir müze. Neve Şalom sinagonuna da geçişi var, böylece sinagogu da ziyaret edebiliyorsunuz. Ülkemizde yaşamış olan / yaşayan Musevi cemaatlerine dair pek çok bilgyei ve objeyi görebilirsiniz.
İçeri girerken 3 farklı çelik kapıdan geçip sicil kontrolünüz yapılıyor. İçeride Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserler mevcut. Ayrıca sinangog'a da müze içerisinden geçiş yapılmakta. Sade bir yapıya sahip olan sinagog biraz iç karartıcı geldi bana.
Tarih merakı olanlara tavsiye ederim. Sinagog ve müzesi var. Her ikisi de gezmeye değer. Müze hem yakın tarih hem de Yahudi kültürünü yakından tanımak isteyenler için önemli belgeler içeriyor.
Rehberimiz diana hanim ile birlikte gezdik ben yahudileri hep varlikli toplumun elitlerinden olduklarini dusunurdum ama surgun donemleri yeni yer edinme cabalarinda buyuk zorluklar da yasamislar . Ne olursa olsun bir toplumda azinlik olmak zor
Neve Şalom sinagoguna giriş olmasa da buradan görülebiliyor içi.
Yahudilik üzerine pek bilinçli olunmayan ülkemizde hem bu konuda yoğun bilgiler hem de Galatanın dibinde böyle bir müze/sinagog olması muazzam. Ne yazık ki çok gezilmiyormuş zannediyorum. Öğrenci girişi 30 tl.
Gezerken büyük keyif aldığım bir müze oldu . Herkese görmelerini tavsiye ederim. Görevliler çok kibar ve ilgili . İyi , samimi bir ev sahibine misafirliğe gitmiş gibi hissettim.
Gezilmesi gereken yerlerden biri. Ritüel ve motif olarak ele alınması gereken bir yer. Aslında bütün dini yerler için geçerli. Salt rastgele dolaşmak değil aynı zamanda bilgilenerek gezmek gerekiyor. Hem öncesinde hazırlık yapılmalı hem de sonrasında bir karşılaştırma yapılmalı. Buranın acı tarafı üç defa saldırıya uğramış olması. Kurşun izleri hala duruyor durmalı da ama nefret için değil ibret için.
Tam 40, öğrenci 20 TL giriş ücreti var, Türkiyedeki Musevi kültürü üzerine bilgilenmek için ziyaret edeceğiniz ilk yer olmalı.
Uzun zamandır merak ettiğim bir müzeydi. Açık olan gün ve saati yakaladım, Sinagog ve üç kattan oluşan sergi bölümü bulunmakta. Mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Epeydir gitmek istiyordum gittiğim günde de bir etkinlik ve düğün vardı şansıma. Panele katıldım. Kitap Satış alanını gezdim. Gelin Tanış olalım etkinliği kapsamında Dani Beyle sohbet ettik. Yüzlerce hatta binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan ve kendini gerçekten Türk hisseden bir topluluğun ibadethanesi. Defalarca saldırıya uğrayıp faillerinin nerede olduğunun bilinmemesi de hem cemaat adına hem bizim adımıza utanç verici. Tuvaletleri orta düzeyde bir restorant tuvaleti gibi temiz ve şıktı. Temizlik imandan gelen düsturuna itaat eden Müslümanların camilerinde temiz tuvalet bulmak oldukça zor.
Türk Yahudileri ve Museviler hakkında genel bilgi edinmek için ziyaret edilecek en iyi noktalardan biri. Bilgi açısından doyurucu. Yaklaşık 2 saatinizi alıyor.. Bazen Neve Şalom sinagogunda duğüne rastlıyorsunuz. Guzel bur vakit geçirceğinizden eminim!
Yahudi kulturu avrupa gunu programlari kapsaminda ziyaret etme sansimiz oldu. Sergi, konferans, belgesel film,konser gibi pek cok farkli etkinlige ev sahipligi yapildigi bir gunde ziyaret etmek de oldukca buyuk bir şansti.toplum kulturunu, yemegini, muziklerini tanimak adina guzel dusunulmus bir program yapilmisti. Bu gun kapsaminda Pandemi donemi olmasa koşer yemeklerinin de tadiminin yapildigi belirtilmisti. Turkiye, ki özellikle Istanbul pek cok toplumun birarada yasadigi guzel bir mozaikve her toplum bu mozaigin ayri bir parcasi. Anlamak, tanimak ve icin gidilip gorulebilir.
Zülfaris Sinagogu'na 3 Kasım saat 15:15 de sergi için gitmeme rağmen kapıdaki görevli merdivenlerin tepesinden bakarak ve gülerek beni ve benim gibi pek çok ziyaretciyi geri çevirdi. Sebep olarak o gün serginin 15:00'de kapandığını ertesi gün 11.00'de gelmemizi söyledi. Halbuki İnternette her yerde 09:00-17:00 açık olduğu yazıyordu. Herkes istanbul'un ayrı yerlerinden gelmiş ve tekrar gelmesi mümkün değildi. Herkes tepki gòsterdi. Sonuc degismedi iceri alinmadik. Bir yandan da içeri bir sürü malzeme, masa, catering ekipmanı alıyorlardı. Sonra bir başka kişi oranın bir organizasyona kiralandığını söyledi. İnsanları kapıda bekletip içeri almamak da nedir? Sergi deniyor 17:00 kapanış deniyor sonra başka işe kiralanıyor. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Kimsenin kimseyle bu şekilde alay etme hakkı yoktur!! Varsa bir ilgili lütfen bu konuyla ilgilensin bir cevap versin
Karaköy Zülfaris sinagogu. Normalde kapalı. Bazen sergiler vesilesiyle açılıyor. Eskiden Galata Musevi cemaatinin dini nikahları burada kıyılırmış. Bir rivayete göre de adı oradan geliyor. Zülf-i arus. Gelin saçı. Bu kadar müstesna bir mekan mutlaka korunmalı. Benim çok hoşuma gitti. Cemaat arşivlerinde adı Kal Kadoş Galata (Galata Kutsal Sinagogu) olarak geçen, ancak, sokağın eski adı olan ve Osmanlıca gelin perçemi anlamına gelen Zülf-ü Arus sözcüğünün halk arasında kısaltılmış şekli ile Zülfaris adıyla tanınan sinagog binası eski temeller üzerinde inşa edildi. (25 Safer 1239/1823). Sevinçli ve acıklı törenlerin birbirini izlediği Zülfaris, tarihinde pek çok anlamlı törene ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri, İstanbul’u ziyaret eden Paris Yahudi Hayırsever Cemiyeti Başkanı Albert Cahn tarafından, Kırım savaşında Rusya’ya karşı Osmanlı’nın yanında yer alan ve Fransız ordusunda şehit düşen Yahudi askerler anısına 19 Ağustos 1856 Salı günü düzenlenen ve Kurmay Albay Garbi Bey komutasında bir askeri müfrezenin de hazır bulunduğu anma törenidir. Bir diğer tarihî olay, 24 Ocak 1909 (2 Şevat 5669) günü 86 delegenin Zülfaris’te toplanarak, Meşrutiyetin ilanı ile beraber makamından istifa eden Hahambaşı Kaymakamı (Locum Tenens) Moşe Levi’nin yerine Hahambaşı olarak Haim Nahum Efendi’nin seçilmiş olmasıdır. Bina 1890 yılında, Kamondo Ailesinin maddi desteğiyle onarıldı. Tüm dini törenlerin ve bir çok düğünün icra edildiği sinagogun içi ve dışı Jak Bey Deleon başkanlığında Galata Musevi Cemaati tarafından 1904’te tümüyle tadilat gördü. 1979 yılında, İstanbul’da yaşayan Trakya kökenli Yahudilerin ibadetine tahsis edilen bina 1983’de gerçekleşen son düğünden sonra, çevrede ikamet eden Yahudi Cemaatin kalmamasıyla kapandı. 1992’de bina, sahibi Neve Şalom Sinagogu tarafından, Türk Musevileri Müzesi olarak kullanılmak üzere 500. Yıl Vakfı’na tahsis edildi. 2001 yılında Sinagog, Kamhi ailesinin değerli katkıları, Naim A. Güleryüz'ün öneri ve tasarımıyla 500.Yıl Vakfı tarafından kutlama programı çerçevesinde müze olarak düzenlenerek hizmete girdi. Bina bu işlevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Saygılar Sevgiler
Merhaba Müslümanım ama Yahudileri tanımak için ziyarete gittiğim yerdir.Gelenek göreneklerine ait bir çok eşyalarin sergilendiği 2 katlı bir müzedir.Galata kulesinin bulunduğu sokakta bulunur.Müzeye giriş ücretlidir.Hoşçakalın !
Türkiye'de yaşayan yahudi vatandaşların, ortak tarih ve yaşam şekilleri ile ilgili bilgi alabileceğiniz, ziyaret edilmesi gereken bir müze. Bu arada sinagog da ziyaret edebiliyorsunuz. Giriş ücreti 25 TL tam 10 TL. Öğrenci.
Çok güzel bir müze, sinagog u da ziyaret etmeyi unutmayın.
15.09.2022 tarihi itibariyle giriş tam : 40 tl Güvenlik ve içerideki çalışanlar gayet kibarlar ve yardımseverler...Musevilik hakkında herseyi bulabileceginiz; neve şalom sinagog'unun icerisinde bambaşka bir atmosfere girececeginiz bir müze.Tavsiye ederim!
1492 yılında ispanyadan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmış olan ve ardından burayı vatan kabul eden yahudiler üzerine oldukça enteresan bilgiler elde edebilirsiniz. Müze hem yahudi kültürünü hem de Türk kültürü ile harmanlanmış yahudi kültürünü ayrı ayrı güzel bir şekilde aktarmak için tasarlanmış. 16 ocak tarihinde gittiğimde 40 TL gibi bir ücreti vardı. Öğrenciler için ise 20 TL.
İstanbul'daki Yahudilerin tarihini anlatan mükemmel bir müze. Sinagog da çok ilginç.
Müze gerçekten güzeldi ve bilgilendiriciydi lakin girişteki orta yaşlı sarışın gözlüklü bayana soru sorduğumuzda sert tepkilerle karşılaştık, arkamızdan laf ettiğini duyduk, buna rağmen çıkarken iyi günler kolay gelsin dedik ama bir teşekkür bile etmedi, yüzümüze bile bakmadı. Tavrı çok terbiyesizceydi, böyle bir kurumda böyle insanların çalıştığını görmek üzücü.
Musevi tarihini tanımak için ziyaret edebilirsiniz. Geleneklerine ait bir çok eşyalarin sergilendiği 2 katlı bir müze…
Kimlik bırakarak Çelik kapı korunaklı müzeye giriyorsunuz müzeden neva Şalom sinagoguna geçiş var. İlk defa sinagog görmüş oldum kapıda ve içerdeki görevler ziyarete gelmenizden memnun olduklarını hissettiriyorlar. Giriş ücretsiz
Yaklaşık 530 yıllık siyasi, kültürel,örf ve adetlerle ilgili, hiçbir zaman Osmanlı ve Türkiye cumhuriyetine hep sıcak olan bir yaşam kalıntıları gördüm
Dün ziyaret ettim. İstanbul' u gerçekten tanımak ve hissetmek isteyen benim gibi meraklı İstanbulluların mutlaka görmesi gereken bir yer. Musevilere ait neredeyse tüm temel bilgiler bulunuyor. Benim için doyurucu bir deneyim oldu. İstanbul daki musevilerin yaşamlarından kesitlerin de olması İstanbul'un ne kadar da güzel bi yer olduğunu bana tekrar hatırlattı. Dünya turuna çıkamıyorsanız ve minik bir dünya turu arayışındaysanız İstanbul size göre. Türk Musevileri Müzesi de bu minik dünyanın Kudüs'ü, İsrail'i. Öğrenci giriş ücreti 10, tam ücret 25 lira. Telefon kulaklığı getirirseniz yanınızda daha güzel bir deneyim olur. İlk ziyaretimdi, umarım pandemi sonrası da buraya gelip sinagogu görebilirim yorumlardan öğrendiğim kadarıyla
İçerik ve sergilenen materyal kısıtlı ve yetersiz. İnsan daha fazla bilgiye , görsele, sesli belge ve benzerine ulaşmak istiyor bu müzede. İçerik daha çeşitli hale getirilebilir.
Güzel dizayn edilmiş, yahudilerle ilgili aklınıza takılan sorulara cevap bulabileceğiniz bir müze. Dini bilgiler dışında Yahudilerin Osmanlı ile ilişkisinden Yahudilerin yemeklerine kadar birçok bilgi mevcut, aynı zamanda birçok tarihi eser de var. Müzenin yanında bulunan sinagogu da gezebiliyorsunuz. Zamanında yaşanan terör olayları yüzünden içeri sağlam bir denetlemeyle giriliyor. Son olarak ziyaret ücretli.
İtina ile düzenlenmiş bir müze. Dayanışma ile nasil bir ortak tarihimizi oluşturduğumuzun kanitlari. Mutlaka gidilmesi hatta gençlerimizin anlatılanlara değil belgelerle öğrenebilecegi gercek bir arşiv müze. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Gördüğüm en çok Covid-19 tedbiri alan müzelerden birisiydi. İçerisi ne yazık ki epey küçük buna rağmen 25 TL olması bana biraz fahiş geldi. Ayrıyeten öğrenciler için falan ayrı tarife olmaması da kötü.
Türk Musevilerinin tarihi, kültürel hayatı, dini gelenekleri dahil birçok bilgiyi okuyabileceğiniz, kıymetli objeler görebileceğiniz bir müze. Detaylı inceleyince çok rahat iki saat sürüyor müzeyi ve sinagogu gezmesi. Osmanlı'dan miras aldığımız kültür mozaiğini daha iyi anlamak isteyen herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum.
Müze hoş güzel ama maalesef çoğu şeyin ne işe yaradığını Google üzerinden aratarak öğrendim. Keşke daha fazla bilgilendirici notlar olsa.
Bilet 60 Tl. Yahudi folkloru, basını, mutfağı, siyaseti vs hakkında eserler sergileniyor.
Yahudilikte sembol haline gelmiş eşyalar, Türk Yahudileri tarihi ve etnoğrafyasını hakkında bilgilenmek için güzel bir müze. Ayrıca hediyelik eşya dükkanında konuyla ilgili akademik yayınlar, cd vb. şeyler satın alınabilir. Yeni mekanına taşınan müzenin koleksiyonu zenginleştirilmiştir. Yardım almaya ihtiyaç duyduğunuzda personelin ilgi ve alakası memnuniyet verici.
Tarihsel düzlemde Türk Musevilerinin geçmişi çok başarılı bir şekilde sergilenmiş. Bazı unutulmaya mahkum Musevi yemek tariflerini koparip almanız için olanak sağlanmış. Bir dönemin giyinisi, adetleri çok açıklayıcı olarak düzenlenmiş.
Çok tatlı çok sevecen çalışanların bulunduğu ve çok güzel eserler barındıran çok güzel bir müze. Ayrıca sinogugu gezme şansınız bulunuyor.
Herkesin görmesi gereken Yahudi Türk dostluğu ve kadirşinazlık örneği faydalı bir müze Sefardit, eşkinaz yahudileri öğrenmeniz Sosyal hayatın içinde içimizdeki yahudiler ve hayatımıza katkılarıyla tavsiye ederim bu müzesi gezin..
Musevi kültürünü daha yakından tanımak için güzel bir müze. Ama daha önemlisi Musevi Türk vatandaşlarının toplumumuza yaptığı katkılar. Selçuklu'dan Osmanlı'ya oradan da Türkiye Cumhuriyetine bilimden sanata, spordan sanayiye bir çok alanda ilerlenmesi için çalışmışlar. Bu ülkeyi herkes kadar sahiplenmişler ve hayatlarını feda etmekten çekinmemişler (fotoğraf listenin küçük bir kısmıdır). Anıları önünde saygıyla eğiliyorum.
Son derecede modern ve güzel bir müze. Sergilenen eserler çok bilgilendirici. Müzenin sinagogla birlikte olması ayrı bir hava katar. Sefardi yahudileri tarihine ve kültürüne yakından tanık olabilirsiniz. Gezerken çok duygulandım.
Telefonu açan arkadaş çok kabaydı,vakıf ve müze hakkında bilgi almak isteyen insanlara o üslupla konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum.Kendisine severek yapacağı başka bir işi öneririm.
Müze eski yeri olan karaköy Zülfaris Sinagogu'ndan Galata’daki yeni yerine taşındı. Türkiye Yahudilerinin Osmanlı ile başlayan ve günümüze kadar uzanan siyasal ve kültürel ilişkilerini anlatan önemli belgeler, fotoğraflar ve çeşitli etnografik eserler ve dini objelerle dolu.Çok başarılı bir çalışma ile oluşturulan müze ödülleri hak ediyor.
Anadolu’da Yahudi yerleşim bölgelerinin mevcudiyeti, arkeolojik bulgularla kanıtlanabildiği kadarı ile M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanır. Yaklaşık 24 yüzyıldır bu coğrafyada yaşayan Yahudilerin 700 yılı aşkın bir süredir Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti‘nde huzurlu yaşamlarını, tarihini ve geleneklerini, geniş toplum ile ilişkilerini ve etkilenmelerini yansıtmaya çalışan bu müze anlamlı bir kalıcı etkinliği oluşturmaktadır. Müzenin amacı, 1326’da Orhan Bey’in Bursa’yı fethiyle başlayan, 1492’de, inanç ve gelenek özgürlüklerini kaybetmektense İspanya’yı terk etmeyi yeğleyen Sefarad Yahudilerine kucak açan II. Bayezid ile devam eden tarih boyunca günümüze kadar süre gelen 700 yıllık bir beraberliğin öyküsünü, etkileşmeyi ve Türk Ulusu’nun insancıl hoşgörüsünü yurt içinde ve dışında tanıtmaktır. Düzenleme, tarihi belgeler ve bilgiler desteğinde, “din ve vicdan özgürlüklerini korumak için bağnazlık ortamından kaçarak Türk toprağını vatan seçen Yahudilerin “ ülke yaşamına katılımlarını ve “kendilerine kucak açan Türk milletinin insancıl yaklaşımını yurt içinde ve yurt dışında duyurma“ya yöneliktir. 500.Yıl Kutlama Etkinlikleri Programı çerçevesinde, konunun bilgisel ve belgesel olarak irdelenmesini, Türk Yahudilerinin 700 yıllık kültür mirasıyla ilgili verilerinin araştırılıp derlenmesini, korunmasını, sergilenmesini ve mesajın gelecek kuşaklara da iletilebilmesini teminen 89düşünülen bu yapıt ile ırk ve din ayırımcılığının ve yabancı düşmanlığının günümüzde halen cirit atabildiği dünyamızda nadir bir İnsanlığa Örnek davranışı bir kez daha gözler önüne sermeğe çalışmaktayız. Müze, İstanbul Karaköy’de Perçemli Sokak’ta (eski adı Zülfaris Sokağı) bulunan eski bir sinagog binasında.
Ortam gayet iyi ve guzel degisiklik olsun diyen icin ideal
İçeri nası giriliyor ve halka açık mı bilmiyorum. Kapıyı kapalı tutmaları yanlış bir şey. Hiç değilse içeri nasıl girebileceğimize dair bir yazı assalardı iyi olurdu. Kapısına kadar geldim giremedim.
Çok merkezi bir yerde ancak bugüne kadar hiç haberim olmamıştı. Konuya ilgi duyan herkesin görmesi gerekir. Eski bir sinagog aslında. 1600'lü yıllara kadar tarihleniyor.
Museviler hakkında çok detaylı bir çalışmanın ürünü. Nereden gelmişler, neler yaşamışlar, dünyadaki ve Osmanlıdaki etkileri nasıl olmuş hepsi bu müzede
Muhakkak görmeniz gereken bir müze. Osmanlı ve turk kulturune katkilari , kulturden nasil etkilendikleri ve bu topraklarin bir parcasi olma serüvenlerini duygulanarak göreceksiniz. Yetkililer de oldukca guleryuzlu ve yardimsever.
Ziyaret edilmesi gereken bir müze. Yalnızca güvenlik önlemleri sıkı ve bununda neden böyle olduğunu girince anlıyorsunuz. Sadece içerisindeki hediyelik bölüm biraz pahalı.
Güvenlik tedbirlerinden dolayı canınız sıkılmasın. İçeri girdiğinizde çok güzel şekilde karşılanacaksınız. Herkes ilgili ve yardımsever. Burada gerçekten tarih yatıyor. Kesinlikle ziyaret etmelisiniz.
Son derece etkileyici görseller. Personel son derece yardımsever ve medeni. Görülmeden geçilmemeli. Mutlaka zaman ayırın.
500. Yıl Vakfı Müzesi, 500. Yıl Vakfı tarafından topluma Türk Yahudilerinin gelenekleri ve tarihi açısından bilgi sunmak amaçlı kurulmuş bir kültür merkezidir. 25 Kasım 2001'de açılmıştır.
Kültürüne bağlı toplum; onların, çalışkan olmaları ve geleneklerine bağlı olmalarını örnek almamız gerekiyor #KitapHamalı
İlk birkaç dakika çok ilgimi çekti ama daha sonrasında çok karamsar bir yerdi. Tabi ki ben o dinde olmadığım için böyle olması normaldir. Çok bilgilendirici bir yer tavsiye ederim.
Muazzam bir şekilde dizayn edilen müze bilgi olarakta bir çok şeyi gözler önüne seriyor. Mutlaka görün.
İzlemeyi bırakmayınız. İstanbul'u ziyaret ederseniz çok ilginç
Yahudi tarihi kültürü ve halkı ile ilgili bilgi sahibi olup keyifli vakit geçireceğiniz bir yer
Ülkemizde bizimle birlikte yaşayan farklı kültürleri tanımak için çık önemli bir müze. Kesinlikle ziyaret edilmeli.
Sanırım daha önce saldırıya uğradıkları için biraz temkinli yaklaşıyorlar herkese ama içerideki belgeler ve eserler çok geniş.
Kültürler arası alilış veris bakımında güzel temiz saygılı kaliteli biryer tarihin yahudilik açısından degerlendirmek adına iyibiryer
Mekân ici çok temiz ve bakımlı idarecileri ve yöneticileri çok güzel Güler yüzlüler
Herkesin kesinlikle gezilmesi gereken bir yer tarihi olaylar iyi anlatılmış Musevi tarihi canlandırılmış girerken bir güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz içerideki görülmesi gereken Sinagog hoş bir yer
Gerçekten gezilmesi gereken bir yer. Fiyatı da oldukça uygun.
16:27 geldik kapalı dediler…. Kapıda 17 yazıyor…
Tarihî dokunun günümüze yansıtılması açısından güzel bir çalışma olmuş....
Kadim uygarlık dostluğunun anıt müzesi. Musevi DOSTLAR hamursuz bayramımız kutlu olsun.
Güzel bir gündü teşekkür ederim. Güvenlik sorunlarını anlıyorum ancak bir şekilde de girilmeli bilgi edinilebilmeli. Yoksa başka türlü sorunlar çözülemez.
Buranın girişine İnternet de ücretsiz yazıyor fakat Kapı gişinde 25 TL ücret talep ediliyor
Semavi dinlere merakiniz varsa gitmelisiniz. Giriste cok sıkı kontrolden geciyorsunuz ve muze ucreti biraz tuzlu, onun haricinde guzel yer.
Özenle düzenlenmiş Türk Musevileri hakkında detaylı bilgi edinebileceginiz ve sinagog ziyaret edebileceğiniz mekan.
Beraber yaşadığımız insanlar ve kültürlerini daha yakından tanımak için iyi bir fırsat
Aşısız almıyorlarmış , sinagog var diye , yaptıkları bu uygulamayı desteklemiyorum .
Giris ucretli 25 tl , ogrencide anlamsiz bir yas siniri var ,garibime gitti ve gezmeden ciktim , bu anlayis duzeltilmeli
2. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin Yahudi politikasını öğrenmek için serginin ilgili bölümlerini gezmenizi tavsiye ederim.
Çok güzel bir müze yapmışlar, mutlaka gezilmesi ve Yahudi kültürü ile tanışmalı .
Çok özel bir mekan
Dünya tatlısı müdiresi olan önemli bir müze
Dunyada musevilerin neler yasadigini merak ediyorsaniz muhakkak buraya ugrayin.. orijinal belgeleriyle birlikte oldukca ogretici bir mekan.
Çok zengin olmasa da yahudi kültürünü tanımak adına önemli bir müzeydi.
40 TL'ye değmez.
Türk Musevî tarihi ile ilgili her türlü bilgi ve belge bu müzede. Giriş ücretli
Gerçekten herkesin gidip görmesi gereken bir yer, kesinlikle iki kültürün nasıl tek bir parça olduğunu hissedecek ve beğeneceksiniz.
Eğer Turkiye Yahudi Tarihi ile ilgili iseniz son derece etkileyici bir Müze.
📍 Balat, Fethiye Caddesi, Draman Cd., 34087 Fatih/İstanbul
💬 Fethiye Müzesi Pammakaristos Kilisesi 1261 Latin egemenliğinin son bulmasından sonra eski kilisenin kalıntıları üzerine yeniden yaptırılmış ve kuzey bölümünde y...
Fatih En İyi Arkeolojik alan Listesi İstanbul En İyi Arkeolojik alan Listesi
📍 Ahmetbeyli, Işıklı Klaros Cd. No:43, 35470 Menderes/İzmir
💬 Klaros, İyonya kıyısındaki eski bir Yunan tapınağıdır (mevcut Bulgar mirasının tüm kaynaklarının Yunan kökenini düşünmemiz gerekir). Apollon'un tapınağını ve ke...
Menderes En İyi Arkeolojik alan Listesi Menderes En İyi Müze Listesi
📍 Cankurtaran, Kennedy Cad., 34122 Fatih/İstanbul
💬 İstanbul'un kaosundan kaçıp, nefes almak için birebir. 🌳🌸 Gülhane Parkı, tarihi yarımadanın gözbebeği olan Sultanahmet’in hemen yanında yer alıyor. Yani şöyle b...
Fatih En İyi Arkeolojik alan Listesi İstanbul En İyi Arkeolojik alan Listesi