Adres: | Cankurtaran, Kennedy Cad., 34122 Fatih/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Arkeolojik alan Müze |
Çalışma saatleri: | Cuma 10:00–18:00, Cumartesi 10:00–18:00, Pazar 10:00–18:00, Pazartesi Kapalı, Salı 10:00–18:00, Çarşamba 10:00–18:00, Perşembe 10:00–18:00 |
Web sitesi: | https://www.thebyzantinelegacy.com/gulhane-cistern |
Google Haritalar'da Aç |
Ücretsiz giriş, Vahdet Sergisi müthişti.
Gülhanede görülmeye değer en güzel yerlerden biri. Ücretsiz giriş. Kimsenin pek bilmediği bu nedenle ziyaretçi sayısının az olduğu bir yer. Kesinlikle görülmeye değer etkileyici bir Bizans dönemi eseri.
Bundan yaklaşık 1350 yıl önce, Bizans döneminde İmparator Hadrian tarafından yaptırılan Gülhane Parkı Sarnıcı, 1913 yılında parkta yapılan kazılar ile yeniden keşfedilmiş. Sarnıcın üzerinde daha önceden bir manastır bulunuyormuş, ancak günümüze saadece bazı kalıntıları ulaşabilmiş. Sarnıcında bu manastır için su kaynağı olarak kullanıldığı düşünülüyormuş. 1954 ila 2001 yıllarına kadar sarnıç Gülhane Hayvanat Bahçesinin bir parçası olarak nadir balıkların sergilendiği bir akvaryum olarak kullanılmış. Hayvanat bahçesinin kapanmasıyla işlevsiz hale gelen sarnıç ise günümüzde restore edilerek bir sergi müzesi haline getirilmiş. Görece küçük olan sarnıç 12 mermer sütundan oluşuyor, 7 metre tavan yüksekliğine, 17 metreye 12 metre genişlik ölçülerine sahip. Giriş ücretsiz, Gülhane parkına geldiyseniz kesinlikle bir uğramadan gitmeyin derim. Oldukça serin olması çok güzel olmuş, sıcak bir yaz gününde tam serinlemelik.
Gülhane parkının peyzaj çalışması harika olmuş. Parkın içinde yer alan sarnıcın bu şekilde değerlendirilip parka sanatsal bir dokunuş yapılmış olması çok yerinde ve güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Giriş ücretsiz. Şuan genç metal sanatçısı Büşra Kölmük'ün eserleri sergileniyor.
Gülhane parkı içinde bulunan küçük bir sarnıç. Giriş ücretsiz,pazartesi günleri kapalı 12 mermer sütunlu sarnıç, güzel bir restorasyon görmüş,aydınlatması güzel. İst. Büyük şehir Belediyesince Gülhane Sanat merkezine dönüştürülmüş. Sanatçıların yaptığı güzel eserler teşhir ediliyor. Görmenizi tavsiye ederim.
Gülhane Parkı Sarnıcı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin kuzeyindedir. Sarnıç, Padişah Mehmet Reşat’ın 16 Ekim 1912 tarihinde verdiği izinle İstanbul Şehremini Dr. Cemil Topuzlu tarafından Gülhane Parkı’nın halka açık bir parka dönüştürüldüğü 1913 yılında tespit edilmiştir. Gülhane Parkı Sarnıcı, uzun bir dönem akvaryum olarak hizmet vermiş olup; yapı akvaryum haline getirilirken ziyaretçi girişi için yapının içine merdiven eklenmiş ve ışıklandırma için zemine metal plakalar yerleştirilip sütunlara demir kelepçeler takılmıştır. Uzun yıllardır atıl durumda kalan Gülhane Sarnıcı’nda, özgün dokusunu ortaya çıkaran İBB Miras ekipleri Çağdaş bir aydınlatma sistemiyle sarnıcın iç mekânını, söyleşiler, dinletiler gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak düzenlemelerle kültür-sanat dünyasına açmıştır. İstanbul’un en özel buluşma alanlarından olan Gülhane Parkı’nda bulunan Gülhane Parkı Sarnıcı’nda, değişik sanatçı ların heykelleri sergilenmektedir. Pazartesi haricinde 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Gülhane Parkı içinde saklı bir hazine gibi duran Gülhane Parkı Sarnıcı, İstanbul'un tarihine ışık tutan özel bir yer. İlk adımınızı attığınız andan itibaren, bu eski yapı sizi zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Yer altındaki serin hava ve sarnıcın mistik atmosferi, şehrin karmaşasından bir o kadar uzakta hissettiriyor. Yapının mimarisi ve aydınlatması, fotoğrafçılar ve tarih meraklıları için adeta bir cennet. Her bir köşesi, geçmişin hikayelerini fısıldar gibiyken, etkileyici sütunlar ve kemerler göz kamaştırıcı bir görsellik sunuyor. Gülhane Parkı'nın kendisi de ayrı bir güzellik. Parkın yeşillikleri arasında yürüyüş yaparken karşılaştığınız bu tarihi yapı, İstanbul ziyaretinizde kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. Özellikle bahar aylarında, çiçeklerin açtığı dönemde burayı ziyaret etmek, unutulmaz bir deneyim olacaktır.
Modern sanat galerisi bu dönemde metalden yapılmış eserler mevcut ilgi çekici bazısı yoruma açık bazısı çok somut derdini anlatan eserler mevcut emeğinize sağlık güzel tatlı bir tesis
Ekrem başkanım yine yapmış yapacağını 🤍 içerisi soğuk eskiyi hissediyorsunuz. Küçük ama güzel. Gülhane parkına gelmişken mutlaka görün 🫧
Gülhane Sarnıcı, çok eski zamanlarda akvaryum akvaryum ayrılmış bir şekilde, değişik balıkların tutulduğu bir mekan olarak hizmet veriyordu. Sarnıç şimdilerde bir sanat stüdyosunu andıran, modernleşme simgeli ziyaret alanı statüsünde. Geçmişte İstanbul'un su ihtiyacının nasıl karşılandığının anlaşılması için ayak basılması gereken yerlerden.
Gülhane Parkına gelmişken uğramadan geçmeyin. Küçük ve ücretsiz bir su sarnıcı. İçinde güzel bir sergi mevcut. Güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Diğer sarnıçlara nazaran küçük olmasına ve daha az bilinmesine rağmen kesinlikle görülmesi gereken bu sarnıç yenilerde ibb tarafından restore edilmiştir .. giriş ücretsizdir ve gülhanenin içerisinde yer alır .. uğramadan geçmeyin
Gülhane parkı içerisinde yer almaktadır. Küçük bir Bizans dönemi sarnıcı olup sanat merkezi olarak kullanılıyor. Şu an modern heykel sergisi vardır.
İBB ye bağlı girişi ücretsiz bir yer. Müze diyince aklınıza gelecek tarzda bir yer değil küçücük içinde sadece sarnıç sütunları var. Yani bir market kadar içi küçücük. Gülhane parkına ya da Topkapı sarayına gidildiyse ugranabilir yoksa özel olarak gitmeye gerek yok çünkü bir olayı yok. Girişinde görevli bile yok direkt girip çıkıyor.
İbb tarafından restore edilip yakın zamanda açılan Gülhane Sarnıcı park içinde kalıyor karşısında beltur’un büfesi var şu an bir sergi de var ve girişi ücretsiz atmosferi harika mutlaka görülmeli…
Gençliğimde burada akvaryum vardı.Çok kez gitmiştim.Akvaryum merakım vardı.Evde yetiştiriyordum.Şimdi bu haliyle görmek bana nostalji oldu.Güzel olmuş.Birde heykel sergisi vardı
Gülhane parkı içinde bulunuyor. Giriş ücretsiz. Biz girdiğimizde Gülhane Sanatın düzenlediği bazı sanatçılara ait eserler yer almaktaydı.
hazır parka gitmişken buraya da uğrayayım dedim şerefiye veya Yerebatan sarnıcıdan çok da bir farkı yok ama üst tarafında havalandırmaya benzer bir şey vardı onu başka hiç bir saenıçta görmemiştim en çok dikkatimi çeken o oldu maalesef fotoğrafını çekmesiğim için koyamıyorum bilgilendirme tabloları fln güzel emeği geçenlerden Allah razı olsun
Gülhane parkı içinde bir dönem akvaryum olarak kullanılan mekan. İbb Miras ekibi tarafından elden geçirilerek sanat eserlerinin sergilendiği bir mekana dönüştürülmüş.
Basarili bir restorasyon olmus. Bu sarniç yillarca atil halde birakilmisti. Gulhane bahcesinin icinde cok guzel bir sanat mekani olusturulmus. Mekan alan olarak sinirli. Kucuk capli sergiler icin uygun. En fazla 15-20 ziyaretçi kapasiteli. Cok begendim. Görmenizi tavsiye ederim.
Çok ilginç figürleri olduğu, bedava girişi olan bir sarnıç. Ein Zisterne mit interessanten Figuren, welches kostenlos ist
Gülhane Parkı Sarnıcı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin kuzeyinde yer almaktadır. M.S. 5.-7. yüzyıllar arasına tarihlenen sarnıcın kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor. Sarnıç, Padişah Mehmet Reşat’ın 16 Ekim 1912 tarihinde verdiği izinle İstanbul Şehremini Dr. Cemil Topuzlu tarafından Gülhane Parkı’nın halka açık bir parka dönüştürüldüğü 1913 yılında tespit edilmiştir. Sarnıcın üzerindeki duvar kalıntıları geçmişte üzerinde bir yapı bulunduğuna işaret etmektedir. Wulzinger, sarnıcın bir manastır ya da hamamın alt yapısı olarak inşa edilmiş olabileceğini aktarmaktadır. Gülhane Parkı Sarnıcı, bir dönem akvaryum olarak hizmet vermiş olup; yapı akvaryum haline getirilirken ziyaretçi girişi için yapının içine merdiven eklenmiş ve ışıklandırma için zemine metal plakalar yerleştirilip sütunlara demir kelepçeler takılmıştır. Sarnıcın yanında H. 1329/ M. 1911 tarihli kitabesi olan barok üsluplu çeşme Cemil Topuzlu tarafından yenilenmiştir. İBB Miras’ın Bebek Sarnıcı, Cendere Sanat, Haliç Sanat gibi unutulmuş tarihi yapıları “yeni bir yaşam alanı” yaklaşımıyla şehre kazandırdığı sanat alanlarından biri olarak kapılarını açıyor. Uzun yıllardır atıl durumda kalan Gülhane Sarnıcı’nda, özgün dokusunu ortaya çıkaran İBB Miras ekipleri titizlikle koruma ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl, tarihinin en kapsamlı restorasyonuyla dünya mirası Yerebatan Sarnıcı’nı koruma altına alıp yeni nesil müzecilik anlayışıyla kültür-sanata açan İBB Miras, benzer bir yaklaşımı Gülhane Parkı Sarnıcı’nda da hayata geçirdi. Çağdaş bir aydınlatma sistemiyle sarnıcın iç mekânı, söyleşiler, dinletiler gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak düzenlemelerle kültür-sanat dünyasına açılmaktadır.
Gülhane parkı içinde küçük tarihi bir sarnıç Yolunuz düşürse Gülhane ye uğramadan geçmeyin derim 👍
Gülhane ye alt girişten yani cafenin oradan girince sol tarafa dönüp yol alıyorsunuz. Güzel şekilde restore edilmiş çok büyük bi sarnıç değil. İçeride sergi vardı o ilginçti. Sanat sergileri için ideal yer. İlk açıldığı hafta ücretsiz. Şu an durum nedir bilmiyorum. Çok kalabalık değildi. Şunu diyebilirim içeride profesyonel makina ile çekim yasak sanırım çünkü görevli ile bir ziyaretçi bunun üzerine tartıştılar. Telefon ile çekim var profesyonel makina ile çekim yok.
İBB tarafindan restore edilmiş ,ücretsiz gezebilirsiniz ,Gülhane parkının içinde bulunuyor,küçük bir sarnıç, tarih olarak bakarsak yerebatan sarnıçindan çok daha önce yapılmış .
Görecek pek bir şey yok ama neyse ki ücretsiz.
Ufak bir sarnıç, parkın içinde ana girişten girildiğinde sağda kalıyor, giriş ücretsiz, yazın sıcak havalarda serinlemek için dahi bir nefeslik uğranabilir.
Bu güzel tarihi yapıyı restore edip yeniden İstanbul'a ve dünya mirasına kazandıran İstanbul büyüksehir belediyesini canı gönülden kutlarım..
Closed to visitors. I think only the exhibition times are open or I'm wrong. All the doors were closed and no any personal. Ziyarete kapalı. Sanırım sadece sergi zamanları açık ya da yanılıyorum. Tüm kapılar kapalıydı ve hiçbir görevli yoktu.
Tahmin ettiğimden çok daha küçük ama çok güzel restore edilmiş ve içinde sanat eserleri var görmeye değer
Sakin, küçük, sanat dolu, ücretsiz.
Ücretsiz giriş imkanı mevcuttur. Harika bir atmosfer var. Sakin ve küçük olması güzel. İyiki açılmış dediğim bir yer. İçinde uzun süre kalmak isteyeceksiniz.
Yıllardır atıl durumda olan Gülhane Sarnıcı restore edildi ve ziyarete açıldı.içinde muhteşem bir heykel sergisi var. Ücretsiz olarak gezilebilir.
İçine anlamsız ve bence çirkin semboller yerleştirilmiş sarnıç. Her şeye de sanat denilmese keşke.
Hala içerisinde su birikintisi bulmak çok güzeldi.
Dışarıdan bile çok güzel gözüküyor ama maalesef içine giremedik çünkü tadilattaydı
Sarnıçların hızla restore edilmesi ve halka açılması , yaşadığımız kentin tarihi geçmişini bilmemiz açısından çok olumlu bir gelişme❤️👍
Gülhane parkı sarnıcı önceleri akvaryum olarak kullanılıyormuş. Daha sonra kapatılmış ve kullanılmaz hale getirilmiş. Şimdi ise yeniden yenilenerek halka açık hale getirildi. Restorasyon çalışmaları başarılı olmuş.
03.06.2023 tarihinde Cumartesi saat 10.30'da gittiğimde kapalıydı.Bilgilendirmelerin doğru yapılmasını talep ediyorum.Zira herkesin vakti kıymetli ;(
Çok güzel huzurlu bir mekan
18 nisan salı günündeyiz saat 10.30 ama sarnıç kapalı nasıl mümkün olabilir bu?
Muhtessem!! Part for MR.YODO
Diger sarniclara gore oldukca kucuk. Guzel bir sergi vardi. Gulhane'ye gitmisken gorulebilir.
Ücretli ve çok yüksek bilet fiati
girişi ücretsiz,arada başınıza su damalayabilir fotoğraf makinenize dikkat edin
Lalelerin açtığı zamana denk gelirseniz renk cümbüşüne ve muhteşem doğaya şahitlik etmiş olursunuz
Girişi ücretsiz. Gülhane Parkı'ndan geçerken uğranmalı diye düşünüyorum.
Çok güzel
kucuk ama guzel. sergiler olacak gibi ara sira. internette 9 yaziyor bazi yerlerde. ama 10 gibi aciliyor. bilginize.
İçerisine tarihi bir doku verilmiş ama kesin görülmeli diyebileceğim bir yer değil
Çok sevimli ve güzel beğendik
Girişi ücretsiz olan sarnıç. Gülhaneye girdikten sonra sağ taraftan ilerlerken karşınıza çıkacak olan ve içerisinde sanat eserleri sergilenen sarnıç.
Çok güzel
Sarnıç, popüler sarnıçlara göre oldukça küçük olmasına rağmen bakımlı ve masrafsız; içinde sade ama hoş heykeller ve aydınlatmalar var. Genel olarak, tıpkı büyük tanklarda olduğu gibi sizi tamamen atmosfere kaptırır (bu ücretsiz sürümün daha basit olduğu ortaya çıktı :)
Çok beğendim
Küçük tank ama gerçekten hoşuma gitti. Ek bir gezi noktası olarak rahatlıkla rotanıza ekleyebilirsiniz. 06/2024 tarihinde ziyaret edildi: giriş ücretsizdi ve ayrıca bir çağdaş sanat sergisi de vardı.
acaba kaça kadar açık
Gülhane Parkı'ndaki küçük sarnıç (yer altı rezervuarı), Haziran 2024'te ücretsiz giriş. Sarnıç Bizans tarzında inşa edilmiş olup, bu döneme özgü mimari unsurlara sahiptir. Bizans döneminde sarnıç, şehrin çeşitli yerlerine sağlanan suyun depolanması için kullanılıyordu. Şu anda (Haziran 2024) bir çağdaş sanat sergisi var.
Güzel çiçekler yeşillik
Çok güzel ve keyifli
Sarnıç, eski şehrin kalbinde, ilk tepede, Hadrianus'un su temin sisteminin bir parçası olarak 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Çok küçük, sadece 17*12 metre ve 7 metre derinliğinde. 1913 yılında sarayın bir parçası olan Gülhane'nin Sultan Mehmed Reşad'ın izniyle halka açık park olarak açılmasıyla keşfedilmiştir. Sarnıç, 2001 yılına kadar Gülhane Hayvanat Bahçesi'nde akvaryum olarak kullanıldı.
Gülhane Parkı'na gittiğinizde uğrayacağınız harika bir yer. Alan çok küçük ama atmosfer büyüleyici.
Küçük bir sarnıç, girişi ücretsiz, bulunması kolay, yol tarifi olan bir harita var. Bu sarnıç, başka bir çağdaş sanat alanı olarak belediye başkanının ofisi tarafından restore edilmiştir. Şu anda Türk sanatçı Bushra Kölmük'ün “Polen” sergisi var. Sarnıç, eski şehrin kalbinde Hadrianus'un su temin sisteminin bir parçası olarak 2. yüzyılda inşa edilmiş, 1913 yılında keşfedilmiş ve Sultan Mehmed Reşad'ın izniyle park olarak açılmıştır. Ve ancak şimdi, Nisan 2023'te çağdaş sanat mekanı olarak açıldı. Neredeyse hiç kimse yoktu, yalnızdık 🖤
Gülhane Parkı tarafında girilebilen küçük bir sarnıç. Yaklaşık 1800 yaşındadır ve parkta geziniyorsanız kesinlikle ziyaret etmeye değer. Kalabalık değil ve fotoğraflar için harika arka planlar sunuyor. Bazen orada güzel bir bonus olan sanat sergileri var gibi görünüyor: D
Ücretsiz ziyaret edilebilecek bir sarnıç. Çok ilginç ve atmosferik. Ortamı daha da güzelleştiren şey şu ki, Mayıs sonunda kaldırılmış gibi görünen sanat objeleri var ama hala oradalar ve bu harika. Geçmişin yaratılmasının tadını çıkarmaya müdahale etmiyorlar, genel görünüme renk katıyorlar!
Park çok sıradandı. Değeri ve güzelliği mayıs ayı sonunda lalelerin çiçek açtığı zamandır. Bundan sonra çok sıradan bir parka dönüşüyor.
Yakın zamanda restore edilerek ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı'na giriş ücretsiz olup, 20 Mayıs'a kadar sanat eserleri sergilenmektedir. Gülhane Parkı'na gelirseniz uğrayıp ziyaret edebilirsiniz.
Gülhane Parkı'nın içine gizlenmiş küçük, derli toplu bir hazine. Yerebatan Sarnıcı'na göre biraz sönük kalsa da ücretsiz giriş ücreti kesinlikle 350tl'yi geçiyor. İçeride mekanın gölgelerini ve ışığını yaratıcı bir şekilde kullanan çeşitli sanat enstalasyonları var. Parkın içinden geçiyorsanız kesinlikle durmaya değer.
Harika derecede serin ve rahatlatıcı. Harika sanat eserleri. Ücretsiz giriş.
1600 yıllık Bizans dönemi dönemini yansıtan bir yer. Parkta yürürken sanatçıların yaratıcılıklarını sergilediği, artık aynı zamanda bir sanat alanı olan bu mekanı gezmenizi tavsiye ederim.
Bedava bir tank görmek istiyorsanız buraya gelin. Güzel yer, tankları görmek serbest.
Bu sarnıç yakın zamanda açıldı. Gülhane Parkı'nın en ucunda yer alan küçük sarnıç, diğer iki büyük sarnıç olan Yerebatan ve Şerefiye'den farklı olarak yürüme platformunun altında su bulunmamaktadır. Giriş ücretsizdir. Gülhane Parkı'nda 3 duraklık bir kültür turu öneririm: Önce Arkeoloji Müzesi; Daha sonra parkın girişine doğru yürüyüp Ahmet Hamdi Tanpınar kütüphanesini ziyaret edin ve Sarnıç'ta turu tamamlayın. Eğlence
Gülhane Parkı'nda küçük bir sarnıç müzesi. Giriş ücreti yok. Ortam sessizdi ve o sırada tek ziyaretçi bizdik. Sarnıç'ta hava serin.
Giriş ücretsiz, gerçekten güzel bir deneyim
İstanbul'un en güzel bahçelerinden biri, çiçeklerin açtığı bahar aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederim 🥹
Laleler ve papağanlarla dolu güzel bir park, halka boyunlu Hint papağanları, ağaçlara yuva yaparlar, uçarlar ve idare edilmesi kolay değildir.
Gülhane Parkı, Topkapı saraylarını çevreleyen yeşil bir akciğerdir. Yakınlarda daha önce bahsettiğimiz arkeoloji müzesi kompleksi var. Birçok yerden ulaşılabilir. Girişlerden biri kuzeydoğuda, Galata Köprüsü'nden başlayıp Haliç'i çevreleyen deniz boyunca kıvrılan Kennedy Cd yol boyunca yer alır, giriş Atatürk Anıtı yakınındadır. Bir diğer giriş kapısı ise oldukça yoğun olan Alemdar Cd yoluna sınır olan güneybatıdaki kapıdır. Ünlü Konstantin Yerebatan Sarnıcı'na yakın. Her ne kadar antropolojik açıdan turistlerin davranışlarını gözlemlemek çok ilginç olsa da, hem tatillerde hem de çok kalabalık olduğunda ve etrafta dolaşmanın veya bir bankta oturmanın bile zor olduğu zamanlarda parka birkaç kez gittim. ve çok az kişinin Park'a gittiği tatil dışı günlerde, çimlerde otururken veya uzanırken, taze pişmiş Semit yerken veya kavrulmuş mısır yerken neşeli ve şakacı aileleriyle çiçek tarhlarını işgal eden İstanbulluların kendileri. Eğer İstanbul'u ve parklarını seviyorsanız her iki durumu da ziyaret etmenizi öneririm. Plataniler büyük kahramanlardır. Ancak hem çalılar hem de çiçekler ve zeytin ağaçları gibi diğer bitkiler gibi çok sayıda başka türde de bir eksiklik yoktur. Ancak asıl kahramanlar bahar boyunca laleler olacak. Bildiğiniz gibi lale yüzyıllardır İstanbul'un ve Türkiye'nin en güçlü ve en ünlü sembolü olmuştur. Lale ise bu tarihsel önemi karanfil ile paylaşmaktadır. Ferforje çitlerden halka açık yerleri süsleyen majolikalara, müzelere, halılara, giysilere ve peçelere kadar nereye giderseniz gidin yüzlerce farklı stilizasyonda laleler ve karanfiller bulacaksınız. Ekim ayında yetenekli bahçıvanlar toprağı işleyerek ve besinlerle zenginleştirerek hazırlıyor ve Kasım ile Aralık ayları arasında milyonlarca değerli lale soğanı ekiyorlar. İlkbaharda Gülhane Parkı tüm güzelliğiyle kendini gösterecek. Renk ve çeşitliliğin fuarı olacak. İstanbul'a yakınsanız Gülhane'nin sizin için hazırladığı gösteriyi kaçırmayın. Denizden gelen meltemlerin çaldığı heybetli ağaçlar, kuşların cıvıltıları, birbirinden güzel çeşme ve derelerin sularının melodisi sizi o kadar büyüleyecek ki... parktan ayrılmanız zor olacak. Mariella Pisci.
Tankları tanımanın harika bir yolu! Bonus - çağdaş heykel sergisi
Dev ağaçlarla dolu güzel bir bahçe
Belediye binası tarafından restore edilen sarnıç, çağdaş sanatın sergilendiği bir mekan olarak hizmet veriyor. İçerisi ilginç ve çok atmosferik, Haziran 2023'te giriş ücretsizdi) Ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim, beğendik, alışılmadık bir durum)
Çok güzel küçük sarnıç, turistik değil ama parktaysanız kesinlikle ziyaret etmeye değer. Ücretsiz.
Küçük, sessiz ve huzurlu bir park, çocuklar çok eğlendi
çok bakımlı ve güzel bir park. Konumu çok iyi ve merkezi. Kesinlikle ziyaret etmeye değer.
Güzel ama beklediğimden küçük
Ziyaret etmeye değer harika bir yer
Yani henüz keşfedilmemiş birkaç yerden biri. Bu sarnıç Gülhane Parkı'nın derinliklerinde yer almaktadır. Giriş ücretsizdir. Tek soru daha ne kadar süreceği. Bunun dışında bu sarnıç diğer sarnıçlara benzer, sadece önemli ölçüde daha küçüktür. Ancak mutlaka ziyaret edilmesi tavsiye edilir.
Bir resim sergisi vardı, oldukça güzeldi.
Harika tank! Ücretsiz) kuyruk yok 😻
Kalabalık olmayan, sessiz ve gözlerden uzak bir sarnıç. Özgür. Bilet yok
Bunca yıldır parkın içindeydi ve harabe halindeydi. Çok şükür İBB Miras sarnıcı restore ederek ücretsiz ziyarete açtı. Binada farklı sergiler var.
Tarihi yerleri seviyorsanız küçük ama güzel
Güzel park. Sıcakta üzerinde yürümek çok rahat
Tankın güzel olduğunu düşünüyorum, ancak hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki kez bakmaya çalıştım ama kapalıydı.
Gülhane parkında gizli bir mücevherdi, geldiğimde kimse yoktu. Küçük ve ücretsiz, ziyaret etmeye değer
Korint başlıklı 12 sütunla inşa edilen bu sarnıç, şehirdeki yüzlerce sarnıçtan biridir.
Gülhane Parkı'nda bulunan sarnıç 5. yüzyıldan 7. yüzyıla tarihleniyor. Sarnıç yaklaşık 17 x 12 metre ölçülerinde dikdörtgen planlı olup 7 metre derinliğe sahiptir. Bir dizi tonozu destekleyen Korint başlıklı 12 sütunu (3 sıra 4 sütun) vardır. Duvarları hidrolik harçla kaplanmıştır. İşlevi kesin olarak bilinmemekle birlikte bir manastıra bağlı olabileceği düşünülmektedir. Bir zamanlar akvaryum olarak kullanılmış olmasına rağmen (şu anki konfigürasyonunu kısmen açıklamaktadır), artık halka kapalıdır.
Yürüyüş yolu üzerinde güzel bir yer, içinde eski heykeller ve çeşme şeklinde bir kitap var, patlamış mısır satan biri var, dolandırıcı ve hırsız, ona dikkat edin ama mısır satıcısı son derece saygılı ve dürüsttür.
Gülhane Parkı'nın tam ortasında muhteşem bir yer. Ziyaret ücretsizdir
Saat 17.00'de kapalı, hatta saat 6'ya kadar açık olduğu yazıyor, tüm yolculuğu Yağmurda gidersiniz Ve kapalı Düzenleme herkese kapalı olduğundan oraya gitmeyin
Küçük ama güzel, gittiğimde ışıklar kapalı olduğundan fazla bir şey göremiyordum.
📍 Balat, Fethiye Caddesi, Draman Cd., 34087 Fatih/İstanbul
💬 Fethiye Müzesi Pammakaristos Kilisesi 1261 Latin egemenliğinin son bulmasından sonra eski kilisenin kalıntıları üzerine yeniden yaptırılmış ve kuzey bölümünde y...
Fatih En İyi Arkeolojik alan Listesi İstanbul En İyi Arkeolojik alan Listesi
📍 Cankurtaran, Alemdar Cd., 34122 Fatih/İstanbul
💬 Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi 12 Kasım 2011 yılında açıldı. Kütüphanede 1000’i aşkın yazar, 9000 kitap mevcuttur. Bunlar ; . Kent kitapları, ....
Fatih En İyi Arkeolojik alan Listesi Fatih En İyi Müze Listesi İstanbul En İyi Arkeolojik alan Listesi