Çakırağa Konağı

Çakırağa Konağı

Çakırağa Konağı, Turistik yer, Tarihi yer, Arkeolojik alan, Müze olarak Birgi, Şht. Gürol Madan Cd. No:44, 35750 Ödemiş/İzmir adresinde bulunmaktadır. Çakırağa Konağı 99 yorum ve 4.75 puanlamaya sahip.
Adres: Birgi, Şht. Gürol Madan Cd. No:44, 35750 Ödemiş/İzmir
Kategoriler: Turistik yer Tarihi yer Arkeolojik alan Müze
Çalışma saatleri: Perşembe 08:30–18:30,
Cuma 08:30–18:30,
Cumartesi 08:30–18:30,
Pazar 08:30–18:30,
Pazartesi Kapalı,
Salı 08:30–18:30,
Çarşamba 08:30–18:30
Google Haritalar'da Aç

Çakırağa Konağı Yorumları

C
5/5

Müze kart ile giriş (60 ₺) yapabilirsiniz. Konağa bayıldım. Her detayı çok güzeldi. Kocaman büyüleyici bir avlusu var. Tavan işlemeleri ve ahşaba uygulanan renkler harikulade. Personelin giriş bölümündeki bahçede sigara içmeleri hariç her şey mükemmeldi. Gitmeye değer.

D
5/5

Konak güzel korunmuş, temiz ve düzenliydi. Öğlen paydos saati yerine, 1 kişi dönüşümlü bırakılabilirdi. Zaman kısıtlaması nedeniyle iyice gezemedik. Daha turistik bir anlayışa ihtiyaç var. Birgi, bunu hak ediyor.

K
5/5

Buraya mutlaka uğrayın adam zamanında harika bir konak inşaa etmiş biz çok beğendik. Müze kartal giriş yapabilirsiniz. ÇAKIRAĞA KONAĞI 18. Yüzyilin ikinci yarsinda büyük toprak sahibi ve deri tüccari Serif Ali Ağa tarafından yaptırılmıştır. 1975 yılına değin konut olarak kullanilan bu yapi, 1975 yılında müştemilatiyla birlikte Kültür Bakanliginca kamulaştırılarak restore edilmiş ve 1995 yılında müze olarak açilmistir. Alt kat tas duvar örgülü, 1. ve 2. katlar ahşap atkill tarzda yapılmış agik sofali bir konaktr. Barok ve rokoko tarzinda boya bezemeleriyle, baş odalarındaki istanbul ve İzmir resimleriyle Türk konak mimarisinin önemli bir yapısıdır. Çakırağa Konağı Geç Dönem Osmanli sivil mimarisinin önemli örneklerinden biri olan Çakırağa Konağı yüksek tas duvarlarla cevrili bir bahçenin içinde yer alır. U şekline benzer organik bir planda kurgulanan yapi; zemin, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplamü, kattan olusur. Üst katlarda, ahşap elibögründelere oturan gikmalar bulunur. Zemin kati yigma yapi tekniginde tas malzeme ile, birinci ve ikinci katlari ise ahsap karkas yapi tekniginde insa edilmistir. Sokak cepheleri, ahşap aksam disinda tamamen sivalidir. Yapinin üst örtüsü kirma çati formunda ahsap oturtma çati tekniğinde kapatilmis ve alaturka kiremit ile kaplanmistir. Konağın iç ve dış mekanları resimlerle susludür. Çakırağa Konagi, geleneksel Türk konut mimarisinde yaygın olarak uygulanan "Açik Sofali Plan" tipinde insa edilmistir. Sofalar, Bozdag'a bakan güzel bir manzaraya açilir. Konak; sofa, eyvan, kösk, merdiven, ahsap kepenkli ve kafesli pencereler, Arapça yazılar, oymalı ve boyalı ahşap kapi kanatlari, kalemisi bezemeli ahsap tavanlar, oaklar, dolap, yüklük ve nisleriyle geleneksel Türk konutlarindaki mekân düzenlemesinin baglica unsurlarina sahiptir. Öte yandan bu geleneksel unsurlar, Bati kaynakli olmakla birlikte Osmanli mimari anlayisi içinde özgün bir yoruma kavusan Barok- Rokoko ve Ampir slubu ile harmanlanarak gelenek ile yenilik büyük bir basaryla bir araya getirilmistir. Taslik zemin katta bekleme alani, samanlik ve ahir olarak tanimlanan mekânlar, bekçi ve hizmetli odalari ile mutfak bölümü baglantisi yer alir. Açik sofali, alçak tavanli birinci kat, bezeme açisindan nispeten daha sadedir. Sofaya açilan bes odasinda da ocak bulunmasi nedeniyle kislik kat olarak tanimlanir. Cephenin ortasinda disa tasan bir sahnisin bulunur. Açik sofal ikinci kat yüksek tavanlidir. Ozenli isciligi ve göz alici bezemeleriyle dikkat çeker. Sofanin ortasinda disa tagan bir sahnisin ile cevresinde dört oda ve aralarinda daüç eyvan yer almaktadir. Birincive ikinci kat sofalari kemerlerle dış açılır.

F
5/5

Gördüğüm en güzel konaklardan bir tanesiydi. 3 katlı bol odalı süsleme işçiliği harika bir konak. Odaların içleri boş odalarda konağa uygun şekilde eşya ile döşenseydi daha iyi olabilirdi. Müze kartı geçerli. İçeride birde hediyelik eşya alma dükkanı da mevcut.

G
5/5

Osmanlı sivil mimari örneklerinden. Kültür ve turizm bakanlığı bünyesinde. Müze kart ile giriş sağlanıyor. Binanın kendisi kadar bahçe ve avlu bölümüne hayran kaldım. Lavaboları ve ortamı çok temizdi. Herkes görmeli.

A
4/5

Bölgeye giderseniz görmeniz gereken bir yer. Özellikle tavan işlemeleri harika. Genelde bahçesi odalar gezinirken tavandaki ahşap işlemeler fark edilmiyor😊 müze kart geçerli. Öğretmenlere ve ogrencilere ucretsiz. Yeni müze kart çıkarırsanız 60 tl.

A
5/5

18. yüzyıl sonlarında inşa edilmiş, konağın sahiplerinin emeği, vizyonu sayesinde Türk mimarisinin ve ahşap işçiliğinin günümüze ulaşan en güzel örneklerinden. Geniş bir avlusu var. Dükkanlar ve sergi alanları bulunuyor. İzmir ve İstanbul odalarındaki minyatürleri kaçırmamak lazım. İçeri girmek için Müze Kart yeterli. Arkeoloji, sanat tarihi gibi bölümlerin öğrencileri ücretsiz girebilirler.

T
5/5

Çok güzel bir konak ancak eski Roma sütunlarının üzerine kurulmuş. Keşke altındaki tarihi değer de ortaya çıkarılsaydı. Odalar boş. Dönemin eşyalarıyla sergilense daha güzel olurdu.

D
5/5

Müze kartla ziyaret ettik. Hafta ici olmasina ragmen ziyaretci vardi. Restorasyondan sonraki hali güzeldi. Odalar hakkinda acıklayıcı bilgi olsa daha keyifli olurdu. Bilgilendirmeler eksik.

B
5/5

Tadilatı 2022’de tamamlanmış, muhteşem bir konak, görülmeye değer (pazartesi günleri kapalı), ahşap işçilikleri kendine hayran bırakıyor, tavan süslemeleri eski evlerin olmazsa olmazı binanın tamamında gerçekten büyüleyici. Tarihi yerleri gezmeyi sevenler için keyif alınarak gezilecek bir mekan. Giriş ücretli, müze kartınız ile gezebileceğiniz bir yer, Turizm bakanlığı resmi müze sitesinden dijital kart başvurunuzu yapabilirsiniz.

U
5/5

Muzekart ile giriş ücretsiz. Birgiye kadar geldiyseniz görmenizi tavsiye ederim. Meydana yürüme mesafesinde.

N
4/5

Muze girisinde toplu gelisler de iki ayri gorevli olmali kart yenileme ve 65 yas ustu icin cunku zaman kısitli turlarda

H
5/5

Küçük bir köyde inanılmaz bi konak. Tamamen sanat eseri. İzmir odası ve İstanbul odası harika. Belliki sahibi zamanında çokça Avrupa görmüş. Harika bir eser.

E
4/5

Birgi den geçerken uğradık. Birgi küçük ve oldukça sakin ve güzel bir belde. Çakırağa konağına giriş müze kart ile. Konak gezip görülebilir.

B
5/5

Biz gittiğimizde konak kapanmıştı sabah 08.00 de açılış 17.00 kapanış olduğu için etrafını gezdik insanın içi huzur doluyor çok guzel

H
5/5

Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri... Hayranlık ve kıvanç verici...

U
5/5

Çok eski bir yer, eskiden zengin bir ağa yaşıyormuş. İçeride görecek çok şey yok ama gelirseniz gezmenizi tavsiye ederim. Müze kart ile giriş yapılıyor oradan da çıkartabilirsiniz kartı.

B
5/5

Çakırağa konağı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze olarak kabul edildiği için girişte müze kartınızla ya da müze kartınız yoksa orada temin edip girebilirsiniz. Içerisi gerçekten görülmeye değer yapılara ve işlemelere sahip bu arada belirtmek isterim ki lavabosu çok temizdi. Ayrıca bedensel engelli vatandaşlar ve bebek arabası ile gidenler bahçesinde rahatça dolaşabilir.

N
5/5

Birgi geleneksel Türk Sivil mimarisinin özgün kalmış ender noktalarından biri. Çakırağa Konağı’da kendi hikayesi konumu ve durumundan dolayı en özel mekanlardan biri. Tüm bunları yerinde görmek çok güzel. Sadece Türkiye’nin tüm köylerinin böyle olabileceğini düşünüp elden giden hazinenin üzüntüsü ve kızgınlığı insanı derin düşüncelere sevk ediyor.

G
5/5

Uzun bir restorasyon çalışması sırasında uzun süre kapalı olan Birgi Çakırağa Konağı sonunda ziyarete tekrar açıldı.Yıllar önce ilk ziyaret ettiğimizde de aynı etkiye sahip bu muhteşem osmanlı konağı yine eskisi gibi Birgi köyünün ışıldayan tarihi eserlerinden.Konağın tüm özelliklerini anlatmak saymakla bitmez.Romantik öyküsü,Odaları,Üzerindeki kalem işlemler,resimler hepsi birer sanatçılık şaheseri.Ayrıca konakla ilgi çektiğimiz video sanırım tüm ziyaret etmek isteyenler için hoş bir deneyim olacağını düşünüyorum.Videomuz şu an kanalımızda yayında.Bunun yanında Birgi Köyü hala çok güzel,insanları çok sıcak,tarihi ise sizlere geçmişi yaşatırcasına capcanlı.Bunun dışında yine tekrar ziyaret etmek istediğim ve mimarisi ile oldukça ilginç olan Tarihi Aslanlı cami malesef restorasyonda olduğu için bu seferlik giremedik. Herkese huzurlu seyahatlar diliyorum.

M
5/5

2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine eklenen Ödemiş ilçe sine bağli tarihi birgi köyünde yer alan muhteşem güzellikteki şimdi müze olarak kullanilan Çakırağa konağı mimari özellikleri bakımından yapildigi dönem göz önüne alındığında çok etkileyici bir yapi kesinlikle.Özellikle İstanbul ve İzmir odalari isimli odalardaki duvarlarda yer alan İstanbul ve İzmir manzarasi kabartma resimleri muhteşem güzellikte idi. 1761-1764 yılları arasında, zengin bir tüccar olan Çakıroğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılan ahşap konak üç katlıdır. Restore edilerek müze hâline getirilmiştir. Duvar ve tavan süslemeleri, Kalem işleri ve ahşap oymalar döneminin üslubunun özel örneklerinden sayılıyor.

İ
5/5

Zengin ve ihtişamlı bir konak emeği geçenlere saygı duyuyorum herzaman hatırlanmak için kalıcı eserler bırakmak gerekiyor bu eserde bana bu sözü hatırlattı. Sanat ve zarafet bir arada çok yakışmış görmeyenlere tavsiye ediyorum . Kendi adıma.

M
5/5

Boram boram tarih kokan bir mekan konağı gezerken istemsizce tarihin derinliklerine dalıyorsunuz. Daha önceki restorasyon çok kötüydü en son yapanların ellerine sağlık aslına uygun restorasyonu tamamlamışlar

S
5/5

Müzekart ile giriş sağladık. Harici ödeme söz konusu ancak ücretini bilmiyorum. Her detayı göz alıcı günümüze kadar çok iyi korunmuş kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

H
4/5

Sanırım tamamen ahşap bir konak 🤔 3 katlı, muazzam desenlerle boyanmış tarihin odaları arasında dolaşmak güzeldi. Birgi'ye yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz.

F
5/5

Haftasonu arkadaşlarla ziyaret ettik. Görülmesi gereken bir konak. Odaların duvarlarına yapılan eserler adına görülmeli. Ancak zaman zaman ziyarete kapanan bir yermiş korunması adına. Ziyaret 17.00'ye kadar yapılabiliyor.

Ö
3/5

İki senenin ardından tekrar Birgi. Geçen sefer restorasyonu yapılan yerler bitmiş, görmüş olduklarım restorasyona alınmış. Çakırağa Konağı’nın restorasyonu bitmiş ama daha yeni bitmiş olmasına rağmen “balkonlar tehlikeli, basmayın” diye uyarıyorlar. İşi marangoza verirsen olacağı bu demek geldi içimden. Bir önceki gelişimde içerdeki çalışmaları göz ucuyla görmüş ve böyle bir çalışmanın sonucunu gerçekten merak ediyorum demiştim… Müze müdürünün eleman eksikliğinden bilet gişesinde oturduğu bir yer düşünün; o da eleştirilen hususları çaresizce diliyor. Neyse, konunun özüne dönersek aslında mimari, motifler, renkler çok güzel. Hatta iki oda var; birine İstanbul manzarası diğerine İzmir manzarası resmedilmiş. Rivayete göre “ağa” bir İstanbullu bir de İzmirli eş almış; memleket hasreti çekmesinler diye memleketlerinin resimini yaptırmış duvarlara. Kalmadı böyle aşklar diyerek konuyu kapatalım.🙃

T
5/5

Google haritalarda ismi yanlış. Çakıağa konağı yazıyor ancak Çakırağa konağı. Düzeltme talebinde bulundum ama türkiye den yapılan değişiklikler google tarafından onaylanıyor vb diye foto ile kanıtlı olarak eklesem de nedense değişmiyor. 7 seviye yerel rehberim 25 tane yer ekleme ve düzeltme işlemimi onaylamayan bir google maps yönetimi var. Neyse bunun dışında Çok güzel tarihi bir konak. İstanbul ve izmir odaları harika eşsiz.. Gerçekten mükemmel el işçiliği ve sanat aşkı ile yapılmış. Burada yaşamayı isterdik. 2 binadan oluşmakta. İçeride hediyelik eşya dükkanı mevcut. Birgi zaten çok otantik bir kasaba konak da buraya renk katmış

B
5/5

Güzel bir yer. İzmirli ve Istanbullu iki eş alıyor Çakırağa. Her birinin odasına memleketini hatırlatan görsellerle süsletiyor.

V
5/5

18 yüzyılda yapılmış konak. 1975 yılında kamuşlatırılarak 1995 yılından itibaren müze olarak hizmet vermektedir. 4 yıldır restorasyon nedeniyle kapalı olup 2023 Nisan ayı sonunda tekrar ziyarete açılacağı ifade edilmektedir. Konağın etrafını dolaşabilirsiniz.

Ş
5/5

Tarihsel bir yapının yeniden düzenlenerek ziyaretçilere açılması çok güzel,zevkle yapılmış bir konak,umarım içerisinde yaşayanlar da bu keyfi almıştır..

O
5/5

Gerçekten çok özel bir konak. Müzekart ile girişi var.

A
5/5

Bahçesiyle , ihtişamıyla harika bir yer. Görülmesini tavsiye ediyorum. Yalnız öğlen 12.30-13.30 arası kapalı. Müzekartla giriliyor

G
5/5

Çok sakin kalabalıktan uzak. Rahatça dolaşabildik.

B
5/5

Günümüzde müze olarak kullanılan yapı 1761 ‘de Çakıroğlu Mehmet Ağa tarafından yaptırılmış. Bahçesinde Birgi ve civarında bulunmuş olan Roma ve Bizans dönemi mermer parçalar ile bir iki mezar taşı sergilenmekte. Yapının giriş katı yer seviyesinden bir kat kadar aşağıda kaldığı için merdivenlerle iniliyor. Tipik bir Türk evi olduğu için ilk kat bir nevi depo. Ahır, kiler, bekleme odası bu katta görülebilecek alanlar. Bir üst katta ise misafir odaları yer almakta. Bu odalarda diğer yörelerdeki Türk evlerinden pek farklı değil. Odalarda ve antrede kalem işleri hakim. Tavanlarda ise zarif ahşap motifler görülebilir. Üçüncü kat ise ev sahiplerinin yaşam alanı. Burada İzmir ve İstanbul odaları bulunmakta. Rivayete göre Çakırağa ‘nın biri İzmirli , diğeri İstanbullu iki eşi vardır. Hanımlar memleket hasreti çekmesin diye bu odalara memleketlerinin görüntüleri nakşedilmiştir. Başka ama az bilinen bir rivayette ise iki odada da biri İzmirli , diğeri İstanbullu iki usta kalem işçisi çalışmışlar ve memleket hasretiyle bu resimleri çizmişlerdir. Bununla beraber çizimlerin güzel olduğunu söylemek gerekli. Onun dışında konağın içerisindeki kalem işlerinde ağırlıklı olarak çiçek motifleri yer almakta. Restorasyon iyi yapılmış.

B
4/5

Zamanının konağı ,yaşam merkez ne güzel bir örnek ...

T
5/5

Birgi'de mutlaka görülmesi gereken bir mekan.

H
5/5

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağli olan Birgi mahallesi (köyünde) yer alan bir konak. Konağin tamami süslemelerle kapli. İzmir ve istanbul temali odalari görülmeye değer. Birgi tarafina yolu düşenlere ziyaret etmesi şiddetle tavsiye edilir.

T
5/5

Konak çok güzeldi. Görmeniz gereken bir yer.

E
5/5

Çok renkli ve tarihi bir yapı. Duvarlardaki çizimler etkileyici . Müze kartla girebiliyorsunuz. Eğer müze kartınız yoksa 70 TL ücreti var. Birgiye gelipte burayı görmeden gitmeyin.

M
5/5

18. Yy dan kalma, restoresi tamamlanan muhteşem bir konak, Birgiye gidenlerin mutlaka görmesi gerekir.

S
5/5

Birgi' de gezilecek yerlerin ilk sırasında bence. Mutlaka ziyaret edilmeli.

R
5/5

Müzekart geçiyor, saat 17.00 de kapanıyor. İşçilik mükemmel.

Ü
5/5

Birgi'de mutlaka görülmesi gereken bir sivil mimari örneği. Müze kart geçerli. Bayram arifesi ve bayram günü dahi açıktı. (Konudan biraz bağımsız ama wcler çok çok temizdi 👌🏻👌🏻👌🏻)

B
5/5

Ödemiş Birgi'de bulunan Çakırağa konağı ahşap yapı olup zamanın güzel örneklerinden. Ahşap işçiliği ve süslemeler çok özel. Bir konu beni üzdü. Yapının çok büyük bir avlusu var. Burası toprak yığılarak ve üzeri beton dökülerek yükseltilmiş. Orjinal avlu kaybolmuş. Yapı yükseltilen avulunun altında kalmış. Yine de görülmesi gereken bir yer. Tavsiye ederim.

A
5/5

Uzun süredir restorasyonda olan muhtemel uzun bir süre de restorayonu devam edecek olan tarihi önemli bir konak. 18.yüzyıl mimarisine güzel bur örnek olduğu, mimarisi iç dekorasyonu resim ve süslemeleri ile adından sıklıkla söz edilmekte. Umarız bir an evvel restoresi tamamlanır :)

F
4/5

Burası Birgi'nin en meşhur olan yerlerinden biri mutlaka gezilmeli ama muze kart gerekiyor kapıda bilet satışı yok ya programı indireceksiniz karekod okutacaksınız yada elinizde muze kartınız olacak 17:30 da kapaniyor ilk burayı ziyaret edip bilgiyi gezmeye başlayın derim.

S
5/5

Birgi tarihi evleri görmek için güzel bir seçenek,farklı süs eşyaları,toprak kaplar, çeşitli reçeller,doğadan toplanan otlar,enfes gözlemeler çok iyi,yukarıdaki fotoğraflar yeşil deniz dizisinin çekildiği eve ait.Çakırağa konağını malesef göremedik çünkü girişte sadece müzekart ile giriş yapabiliyorsunuz,yerli halk güler yüzlü ve sevecen bir hafta sonu için değerlendirilebilinir

E
5/5

Güzel 3 katlı ahşap bir konak. Kültür bakanlığına bağlı ören yeri. Müze kart geçerli. Öğretmen ve öğrencilere kimlik gösterme koşulu ile ücretsiz. 1761de tüccar Mehmet bey tarafından yapılmış ve yaşadığı bir konak. İki hanımı var. Biri İzmirli, diğeri İstanbullu. Memleket özlemini gidermesi amacıyla odalarının duvarına İstanbul ve İzmir manzaraları çizdirmiş. Böyle bir hikayesi var

H
3/5

O yılların konağıyla hiç alakası kalmamış restore edildikten sonra cazibeliği kaybolmuş eski konaktan eser yok.

H
5/5

Birgi gidince görebilirsiniz müze kartla giriş yapılıyor.

F
5/5

Geçen hafta Cumartesi gittiğimde restorasyon nedeniyle hala kapalıydı.2016 Mayıs da çektiğim fotoğraflardır. Hikayesi: Deri tüccarı Şerif Ali Ağa tarafından 1761 yılında yapımına başlanan Çakırağa Konağı, Ege Bölgesi'ne özgü mimari üslubu günümüze kadar korumuş ender yapılardan biri olarak gösteriliyor. İşi gereği sık sık büyük şehirlere ve Avrupa'ya giden dönemin önemli tüccarlarından Şerif Ali Ağa'nın gittiği yerlerde gördüğü mimari yapılardan etkilenerek Birgi'de onlara benzer bir ev yaptırmak istemesiyle konağın temelinin atılmış. Çakırlar'ın Şerif Ali Ağa'nın iki eşi olduğundan bahsedilir. Biri İstanbullu, biri İzmirli. İkisinin de ayrı odası var. Bu odalar, İstanbul odası ve İzmir odası olarak anılıyor. O kadar romantik ki ağamız, hanımlar memleketlerine özlem çekmesin diye odalarının duvarına şehirlerin silüetini yaptırıyor. İzmir odasında İzmir, İstanbul odasında İstanbul silüeti var. İkisi de oldukça ihtişamlı odalar. Mimari özellikleri ise; Geniş bir bahçe içine yapılan Çakırağa Konağı,taş temel üzerine üç kat olarak inşa edilmiştir. U şeklinde tasarlanan binanın ikinci ve üçüncü katlarında, dış sofalı( sofa:evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer,hol) plan şeması uygulanmıştır. Zemin kat hariç on dört odası vardır. Geniş bir saçakla çevrelenen bina kiremitle kaplı bir çatıyla örtülmüştür. Ahır, samanlık, hizmetli ve misafir bekleme odalarının yer aldığı zemin kat, taş plakayla döşenmiştir. İkinci ve üçüncü katlar ise tamamen ahşaptır ve ahşap arası kerpiç dolgu adı verilen bir teknik ile inşa edilmiştir. İnşaatta kullanılan ahşap malzemeler Venedik'ten getirtilmiştir. Konut olarak1950'ye kadar kullanılan, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen konak, iç düzenleme ve teşhire yönelik çalışmaların tamamlanmasından sonra 1995 yılında ziyarete açılmıştır. Üç katlı konağın yapımında ünlü Osmanlı mimar ve ustalarının yanı sıra İtalyan ustaların da çalıştığını kaydeden Günaydın, ağaç işçiliği, duvarlarındaki süslemelerle dikkati çeken yapının İstanbul ve İzmir odaları ile yapıldığı dönemin en önemli örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

C
5/5

Restorasyon nedeniyle konağı gezemedik fakat Birgi mutlaka görülmesi gereken bir yer.

S
4/5

Aydınoğulları Beyliğinin kuruluşuna tanıklık eden ve Aydınoğulları Beyliğinin başkenti olan bu yer Dünyanın incisi Ege Bölgesinin en güzel yerlerinden birisi olmanın yanı sıra özünü koruması tanısın içinden gelen ve halen ayakta dimdik duran tarihi yapıları, taş döşemeli sokakları cana yakın sakinleri ile g düşmeye değer bir beldemiz.

A
5/5

Çok güzel restore edilmiş gördüğüm en güzel konaklardan biri. Çevresi de çok güzel

E
5/5

Güzel ve nostaljik bir konak. Gitmişken görülebilir.

S
5/5

Osmanlı dönemine ait mimarisi ve desenleri ile görülmesi gereken bir konak

M
5/5

Renkler harika. Tüm konak uyum içinde renkler ve desenler bakımından. Merdivenlerin üstünde kapı var😳bahceside çok güzel. Müze Kart geçiyor

B
5/5

Çok güzel bir konak burada yaşamak nasıl olurdu diye de düşünmeden edemiyorsun

S
5/5

Tarihi dokusu harika görülmeye değer

M
4/5

Daha çok bilgi panosu olsa daha iyi olurdu. Müze kartı (Google play'den) indirip öyle gidin. Giriş 70 TL, müze kartı 60 TL ama 1 yıl geçerli. (ocak 2024 fiyatları)

H
4/5

Tadilata alınmış 5 yıl kapalı kalacakmış Çakırağa Konağı Birgi’nin sembollerinden. Pek çok kişi bu büyük konağı görmek için buraya geliyor desek yeridir. Ancak konağın kapalı olduğunu oraya varınca öğrendik. Kimse tam ne olduğunu bilmiyor ama galiba 5 yıl tadilatta kalacak. Birgi için böylesi önemli bir yapının habersiz ve duyurusuz kapatılması ne derece doğru. Birgi İzmir merkeze en uzak ilçelerden. Bu kadar yolu buraya gelip buranın kapalı olduğunu görmek hayal kırıklığı. En azından bunun duyurulması gerekiyor. Yine de Birgi’de güzel bir gün geçirebilirsiniz. 1761 yılında Birgili deri tüccarı Şerif Ali Ağa tarafından yaptırılan üç katlı Çakırağa Konağı, uzun yıllar harap bir durumda kaldıktan sonra 1990'lı yılların başında restore edilip müze haline dönüştürüldü. Ege bölgesindeki ilk yapılaşmadaki mimari üslubu korunmuş ender konaklardan biri olan Çakırağa Konağı Türk mimarisinde Osmanlı gündelik yaşamının anlaşılmasında önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor. Çakıroğlu Mehmet Bey, biri İzmirli, diğeri İstanbullu iki hanımla evlenmiş. Hanımlar memleket hasreti çekmesin diye, odaların duvarlarına İzmir ve İstanbul’un birer görüntüsünü yaptırmış. Resimler, hem kentlerin o günkü görüntülerini vermek açısından, hem de resim sanatı yönünden son derece önemli. İçi olduğu kadar dışı da çiçek ve motiflerle bezeli konak pek çok turistin ilgi odağı konumundadır.

E
5/5

Birgi her zaman gitmeye değer ve korunması gereken bir yer. Lâkin bu tür mekânların hemen parası olanlar tarafından işgal edilircesine satın alınarak "restorasyon" adı altında talan edilmesine izin verilmemeli veya yerel halkın bu tür insanlara satış yapmaması lâzım.

M
5/5

Görülmesi gereken bir yer

S
5/5

Bu konağı gördüğümde hayran kaldım. Bizlerin şehirlerde yüksek katlı beton kafeslerde yaşadığınımızı düşündüm . Görmeye değer

A
5/5

Tarihi Konak'ta eski zamanı yaşıyorsunuz

M
5/5

Uzun zamandır restorasyon çalışmaları var. Ne zaman biter belli değil. Dışarıdan görebilirsiniz. Derken restorasyon bitti konak ziyaretçilere açıldı. İnanılmaz güzel bir yapı. Eeee rahmetli Çakırağa ruhuna fatiha okuyalım, iyi ki ecdad olarak bu yapıları bizlere bıraktınız. Zevksizliğin dibini yaşayan milletin gurur kaynakları bu yapılar.

E
5/5

Gerçekten büyüleyici bir yer. Renkler, duvarlardaki çizimler muhteşem. Çok hoş bir havası var. Müze kart geçiyor. Müze kart yoksa giriş 70₺

H
5/5

Mükemmel bireyer 1. Katın orda televizyon var ne alaka bilmiyorum yeni eklenmiş sanırım İnsan önce bı korkuyo yikilirmi diye ama tadilat yapmışlar sapa sağlam maşallah İzmir ne İstanbul'un resimleri var içerde gitmeniz lazım kesinlikle etrafta çok fazla tatlı kedi var eski zaman evi bildiğiniz çok çok güzel

F
4/5

Çalışanları çok ilgilendi Otlu böreği nefisti. Çayla çok iyi gidiyor. Bir kısmı eski konak olarak müze yapmışlar.

V
5/5

Gerçek bir bey konağı olan Çakıroğlu konağı zengin tüccar Çakıroğlu Mehmet bey tarafından1761 yılında yaptırılmıştır.( bazı genel kanıya göre bina Şerif ağa tarafından yaptırıldığı şeklindedir) Konak uzun yıllar harap kalmıştır.80 li yıllarda kamulaştırılıp 90 lı yıllarda restore edilerek müze olarak ziyarete açılmıştır. Bölgedeki Türk mimarisini korumuş nadir yapıdır. Osmanlı günlük yaşamı hakkında adeta konuşur gibi bize bilgi veren bina mutlaka görülmeli. Konaktaki duvar ve tavanlarda kalem ve oymacılık işlemelerine hayran kalmamak mümkün değil. Konakta misafir odalarında yıkanma yerlerinden tutun, hazine odasına kadar her şey var. Bahçesi peyzajı harika. Giriş ücreti 2023 yılında 70₺ tavsiyem 60 ₺ ye müze kartını girişte görevliye çıkartıp bir yıl müzeleri bedava gezin. Otopark sorunu yok. Birgi de görülecek bir çok yerden sadece biri Çakıroğlu konağını ve Birgiyi mutlaka görün gezin. Gerçekten insan ruhunun dinlendiği bir yer. Mutlaka huzuru ve zamanın yavaşladığını mutlaka göreceksiniz.

P
5/5

Son 2 yıldır 2.kez geliyorum. Restorasyon hâlâ tamamlanmamış. Hatta henüz yazışma kısmı bile bitmemiş söylentiye göre. Iç mekanı yine göremeden ayrıldım Birgi'den. Dışı ve hikayeleri muhteşem olan bu konağın en kısa sürede bakımının yapılıp hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

C
5/5

Allahim mali mülkü satip buraya yerleşmeyi nasip etsin. Cok huzur çok güzel Birgi

M
5/5

Geçmişimizi tekrar görmek çok güzel.konaklar tarih yapılar ve evler.camiller harika

E
4/5

Kıs dönemi beste kapanıyor .Yaz dönemi altı olucakmis.Öğrenci,öğretmen,65 yaş üstü ücretsiz.Muzekart geçerli.

M
5/5

Çakırağa Konak'ının restorasyonu bitmiş. Giriş ücreti 70 TL 65 yaş üzeri bedava. Kınak Pazartesi günleri ziyarete kapalı

N
4/5

İçeride bilgilendirme yapılmıyor.

E
5/5

Tarihi güzel bir köy.

A
5/5

Cok güzelbır müze.Tavsıye ederım. 18 yas altıve 65 yas üzerı ucretsız

S
5/5

İçeri girdiğiniz an tarih kokan bir yer. Konak yapısını çok güzel korumuşlar. Müze kart ile girebiliyorsunuz. Birgite kadar gelirseniz mutlaka uğrayın derim.

A
5/5

Birgi'ye uĝrayanların mutlaka gezip görmesi gereken bir konak.

B
5/5

Güzel tarihi bir mekan. Gezilmesi tavsiye edilir.

C
5/5

Birgiye gelip burayı görmeden gitmek olmaz 70 TL müze girişi müze kartı geçerlidir müze kartı iz yok ise girişte 60 TL karşılığında müze kartı alabiliyorsunuz

Ş
5/5

Aslına uygun olarak restore edilmiş güzel bir konak. İçine geçmişe uygun birkaç parça eşya ile süsleseler daha bir al benisi olurmuş. Ayrıca girişte üniversite öğrencilerinden para alınması pek uygun değil gibi öğrenci her daim öğrencidir.

M
5/5

18.yy Osmanlı sivil mimari örneği. Görülmesi gereken bir mekan.

S
5/5

Müzekart ile giriş mümkün. Çok güzel korunmuş, çok güzel işlemeleri olan oldukça eski, ahşap bir yapı. Mutlaka görülmesi gereken bir yer.

A
5/5

Çok güzel restore edilmiş, görülmesi gereken bir yer

I
5/5

18. yüzyıl ve 19. yüzyılda zenginleşen yerel bir müslüman aileye ait konak. Ahşap yapı malzemesi ile yapılmış, çok etkileyici bir yapı.

H
5/5

Safranbolu tadında birşey beklerken bambaşka bir tadla karşılaştım. Çok beğendim. Kesinlikle görülmesi gerekli. Çok erken gidilmemiş gerekiyor, zira açılması gereken saatten 1 saat kadar geç açılıyor.

F
5/5

Ahşap sanatı dolu. Detayları hayranlık uyandıran çok güzel bir konak!

P
4/5

Muhteşem bir Kültürel miras ancak yoğun ziyaretci trafiğinin getirdiği yük aşırı fazla... Eğer gerekli önlemler alınmaz ise sürekli yapılan resterasyonlar da care olmayacak...

Y
5/5

Mutlaka gezilmeli,giriş 70tl veya müze kartla ücretsiz

K
4/5

Tarih kokan, iyi korunmuş, eşiniz, çocuğunuz, torununuz ile birlikte gezip görebileceğiniz, tavsiye edilir müze.

E
3/5

Yani idare eder. Müze kart varsa gidip gezmeye değer. Ama yoksa 70 tl verip gezmeye değer mi karar veremedim. Ambiyans da idare eder.

O
2/5

Konağın güzelliğini bomboş olması gölgelemiş oradaki yaşanmışlığı görmek istiyor insan en kısa zamanda Mumya müzeler ve döşenmiş bir ev olarak yeniden restore edilmeli

G
5/5

Mutlaka yolu üzerinde olanlar görsün Müzekart alın ki yol üzerlerinde böyle güzel yerlere sürekli para ödemeyin ve gezin inanılmaz bir mimari komple ahşap yapı...

S
4/5

Birgi köyüne gitmenizi tavsiye ederim.

F
4/5

Guzelmi güzel ama çok ta bir esprisini göremedim. Ayrıca 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle giriş ücreti 70 TL idi gitmeyi planlayan arkadaşlar için duyurulur.

S
5/5

Ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden biri, müze kart ile girilebiliyor.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Ildır, 35930 Çeşme/İzmir

💬 Erythrai antik yerleşimi İzmir Karaburun Yarımadası’nda, İzmir’den yaklaşık 60 km uzaklıktaki Çeşme’nin Ildırı Köyü’nde yer almaktadır. KAHEV gezimizde ugradığı...

İzmir En İyi Arkeolojik alan Listesi Çeşme En İyi Turistik yer Listesi Çeşme En İyi Tarihi yer Listesi Çeşme En İyi Arkeolojik alan Listesi

📍 Aşıklar Cad., Bergama Merkez, Bergama, İzmir

💬 Tarih kokuyor...

📍 Ulucami, 35700 Bergama/İzmir

💬 Bergamalılar bu görkemli tapınağı özel bir düşünce ile tüm şehre hakim olan 250 metrelik tiyatro terasının kuzey ucuna inşa etmişlerdir. Sunağıyla birlikte oldu...

Bergama En İyi Arkeolojik alan Listesi

📍 Musalla, İnkılap Cad., 35930 Çeşme/İzmir

💬 Müze, ilk kez 1965 yılında İstanbul Topkapı Müzesi'nden getirilen silahlarla; silah müzesi olarak ziyarete açılmıştı. 1984 yılına kadar bu yolla hizmet veren mü...

Çeşme En İyi Arkeolojik alan Listesi Çeşme En İyi Müze Listesi

📍 Zafer, Site Sk. No:16, 35700 Bergama/İzmir

💬 Bergama, Helenistik dönemde Pergamon krallığının başkenti ve sonrasında Roma imparatorluğunun eyalet merkezi olması sebebiyle tarihi açıdan zengin bir yerleşim...

İzmir En İyi Tarihi yer Listesi İzmir En İyi Arkeolojik alan Listesi Bergama En İyi Turistik yer Listesi Bergama En İyi Tarihi yer Listesi Bergama En İyi Arkeolojik alan Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur