Adres: | Cankurtaran, Cankurtaran Mahallesi Osman Hamdibey Yokuşu, Gülhane, Osman Hamdibey Yokuşu, 34122 Fatih/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +902125207740 |
Kategoriler: | Turistik yer Arkeolojik alan Müze Sanat müzesi |
Web sitesi: | http://www.istanbularkeoloji.gov.tr/ |
Google Haritalar'da Aç |
Arkeoloji Müzesi karşısındaki iki katlı, Fatih Sultan Mehmet`in Topkapı Sarayı'nda yaptırdığı ilk binadır. 1472 Tarihli yazlık köşk, sütunlarla hareketlendirilmiş cephesi, eyvanlı terası ve kesme çini dekoru ile Selçuklu tesirinde bir erken Osmanlı örneğidir. Giriş duvarında uzun kitabe yer almıştır. Giriş bölümü, üzeri kubbeli bir mekan olup, yanlarda tonozlu odalar yer vardır. 13-19 yüzyıl Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait seramik ve çiniler kronolojik sıralı sergilenmiştir 16 yüzyıl İznik yapımı çiniler müzenin önemli eserleridir. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1472 tarihinde yaptırılan köşk İstanbul`daki en eski Osmanlı sivil mimarlık örneklerinden birisidir. l875-1891 yılları arasında Müze-i Hümayun (İmparatorluk Müzesi) olarak kullanılmıştır. l953 yılında Türk ve İslam eserlerinin sergilendiği Fatih Müzesi adı altında ziyarete açılmış, 1981 yılında konumu nedeniyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri`ne devredilmiştir. Köşkün giriş cephesi tek, arka tarafı ise iki katlıdır. Girişte 14 sütunlu mermer bir revak vardır. Giriş eyvanı mozaik çinilerle süslüdür. 6 oda ve bir orta salondan oluşan köşkte Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait çeşitli çini ve seramikler sergilenmektedir . Müze ve depolarında yaklaşık 2000 eser bulunmaktadır. Çinili Köşk Müzesi koleksiyonlarında 11.- 20. yüzyıl başlarına tarihlenen Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 2 bin civarında eser bulunmaktadır. Müze'nin koleksiyonlarını 1981 yılında konum olarak yakınlığı nedeniyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne bağlandığında mevcut olan eserler ile arkeolojik kazılarda bulunan, satın alma, bağış ve müsadere yoluyla giren eserler oluşturmaktadır. Bu koleksiyonlardan seçilen çini ve seramikler; girişin solundaki odada Selçuklu Dönemi, sol taraftaki dışa açılan eyvanda Slip teknikli ve Milet işi, orta salon ile birlikte beş köşeli çıkıntılı odada İznik yapımı, Gülhane Parkı'na bakan sağ köşe odada Kütahya yapımı ve dışa açılan sağ eyvanda ise Çanakkale yapımı eserler olmak üzere girişin solundan başlayarak devam eden bir yerleşim düzeni içinde sergilenmektedir.
Müzekart geçerli. Arkeoloji müzesinin bahçesinde yer alıyor. Türk İslam eserleri sergileniyor.
Gezilip gorulmesi gereken bir köşk içindeki odalarda farklı tarz ve yapitlarda çini eserler bulunmaktadır , girişleri arkeoloji müzesi ile aynı muzekart veya ücretli giriş yapıldiktan sonra arkeoloji müzesi ile beraber gezebilirsiniz
Eser sayısı az. Arkeoloji müzesi ile aynı bahçede. Müzekart ile sıra beklemeden girebilirsiniz. Bebek arabası/ tekerlekli sandalye için uygun değil. Bebek arabasını merdivenden çıkararak gezebilirsiniz ancak bazı bebek arabalarını kapı eşikleri zorlayabilir.
Değişik eserler var. Çok çeşitli ve kreasyonları çok değişik. Aslında Topkapı Sarayı mutfak alet edevatı dahil, porselenleride burada sergilenmeli.
Dışarıdan bakınca metruk bina gibi duruyor. İçerisi güzel. Çini eserler fazla olmasa da gezilip görülecek güzel eserler var. Tam arkeoloji müzesinin karşısında aynı bahçeyi paylaşıyorlar.
İstanbul Fatih'te Arkeoloji Müzesi kompleksi içerisinde yer alan ve 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilip 1981 yılında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne bağlanmış bir yapı. Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı eserleri yer almaktadır. Konumu doğru. 30 dakika yeterli. Emeği geçenlere teşekkürler.
İstanbul'un tarih kokan semtlerinden Üsküdar'da gizemli bir hazine saklı: Çinili Köşk Müzesi. Osmanlı dönemine ait bir konak olan bu müze, zengin bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. İçerisinde sergilenen el işçiliğiyle bezenmiş çiniler ve antika mobilyalar ziyaretçilere zaman yolculuğu deneyimi sunuyor. Köşkün hikayesi ve koleksiyonları, geçmişin büyüsünü günümüze taşıyor. #TarihVeZarafet
Arkeoloji müzesiyle aynı bahçede bulunuyor. Biraz daha tanıtılması gerek, bina dışarıdan boş izlenimi veriyor. İçeride çok güzel eserler var.
Ölümsüzlük iyi midir? ✍️ Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Çinili Köşk içine yaklaşık 100 yıl sonra 3. Murad müthiş tavus kuşu kalem işçiliğine sahip bu çeşmeyi yaptırır. 👉 Çeşmeye peygamberler dahil herkesin ölümsüzlük sağladığı için peşinde olduğu "Ab-ı Hayat" suyunun ismi verilir. 👉 İslami anlatılarda; Günümüzde hâlâ yaşadığına ve zor durumdaki insanlara yardım ettiğine inanılan Hz. Hızır bu sudan içerek ölümsüzlük kazanırken, Hz. Süleyman "çocuklarının ve torunlarının ölümünü görerek yaşamanın çok büyük acılara sebep olacağı" gerekçesiyle suyu içmeyi reddetmiştir. 👉 1904 yılında ise Osman Hamdi Bey çeşmenin önünde kitap okuyan bir arap kılığında kendini çizerek, sudan içmeden ve kimsenin öldüğünü görmeye gerek kalmadan ölümsüzleşmiştir... AWARE (insta: mo.no.no.aware)
Çinili köşk, klasik ve çok hoş bir Osmanlı eseri. İstanbul Arkeoloji Müzesi için aldığınız biletle Çinili köşkü ve Eski Şark Eserleri müzesini de gezebiliyorsunuz. Yapının içindeki teşhir eserler ne kadar güzelse yapının kendisi de bir o kadar güzel.
2. Mehmet tarafından yapılan köşk güzel bir çini müzesi olmuş. Yapıya yıllar içinde fotoğraflarından anlaşıldığı üzere eklemeler yapılmış. İç süslemeleri güzel, çoğu İznik ağırlıklı eserleri gidip görebilirsiniz.
Müzekart ile giriş yapılabiliyor. İçerisini detaylı dolaşacağım diyorsanız epey vakit alır ama öteki türlü hızlı hızlı dolaşıp yarım saat içinde bitirmek de mümkün
Eser sayısı bana az geldi doğrusu. İznik, Kütahya ve Çanakkale illerinden özgün çini eserler var. Kütahya ve bilhassa Çanakkale keramikleri pek hoşlar. Gidilip görülmeli mutlaka. İstanbul Arkeoloji Müzeleri kapsamında, aynı bahçede yer alıyor ve müze kartla giriş sağlanıyor. Eğer müze kartınız varsa kapıdaki kuyruğa bakmayın. Onlar kartı olmayanlar. Boşuna beklemeden doğrudan iç girişe yönelin.
İçerisindeki eser sayısının az olduğunu düşünüyorum. Haritalarda farklı bir yer gibi çıkıyor ama ilk defa gidecekler için söyleyelim Gülhanede, Arkeoloji Müzesinin içerisinde. Müzekartınız varsa ya da öğretmen iseniz o upuzun sırayı beklemenize gerek yok girişte. Biz biraz beklemiş olduk 🙃 Sakin, rahat gezilen, içeri girenin dışarı çabuk çıktığı bir müze kısacası.
Dış mimarisi oldukça güzel. Şark eserleri muzesinin karsisinda yer aliyor. Eser olarak oldukça guzel eserler mevcut. Mabi ile yesilin dansını gözlemleyebilirsiniz. Arkeoloji müzeleri gezilirken ugranilmali.
Çini eserlerinin bulunduğu ilgi çekici bir müze. eser sayısı çok değil ama değişik eserler var. ayrica köşkün duvarları kapıları cok guzel. eserlerden çok köşkün kendisi daha güzel. istanbulun en kıymetli müzelerinden birisi.
İstanbul'un az bilien harikalarından. Fatih tarafından yaptırılmış ve imparator konutu olarak kullanılmış. Günümüzde Çini Müzesi. Konumu Gülhane Parkı ile Topkapı Sarayı arasında olan İstanbul Arkeoloji Müzesi kompleksinin içi. Müzenin içinde çini sanatının farklı dönemlerinden en güzel örnekler var. İznik Çinisi ve tekrarı yapılamayan kırmızı tonunu görmek ayrı bir zevk. Köşkün mimarisi ise Osmanlı'nın nasıl bir vizyon ile imparatorluğa dönüştüğünü gösteriyor. Fatih'in İslam, Orta Asya ve Doğu Roma kültürlerini tek potada nasıl eritmeyi hedeflediğini bu müzeyi ziyaret edip görebilirsiniz. İmkanı olanların mutlaka gitmesini öneririm.
Kalabalık olmayan sessiz ve sakin bir müze,eser sayısı az geldi bana istanbul arkeoloji müzesinin içinde kaliyor.İçeri giren çabuk çıkıyor.Eser sayısı arttırılırsa güzel bir müze olur.
İstanbul Arkeoloji Müzelerinin bir parçası. Bu yüzden müze girişinden sonra ücretsiz. Binanın kendisi bir eser bence. Özellikle odalarının çini süslemeleri. Tabi içindeki çini eserler de harika.
İstanbul arkeoloji müzeleri bünyesinde bulunan zamanında yazlık olarak kulanılan köşk içerisinde farklı yerlerden çini örnekleri barındırır.
İçeride herika çalışmalar var. Çiniye meraklıysanız kesinlikle bayılacağınız cinsten. Çinili Köşk Müzesi koleksiyonlarında 11. - 20. yüzyıl başlarına tarihlenen Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 2000 civarında eser bulunmaktadır. Müze’nin koleksiyonlarını, 1981 yılında konum olarak yakınlığı nedeniyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne bağlandığında mevcut olan eserler ile arkeolojik kazılarda bulunan, satın alma, bağış ve müsadere yoluyla giren eserler oluşturmaktadır. Bu koleksiyonlardan seçilen çini ve seramikler; girişin solundaki odada Selçuklu Dönemi, sol taraftaki dışa açılan eyvanda Slip teknikli ve Milet işi, orta salon ile birlikte beş köşeli çıkıntılı odada İznik yapımı, Gülhane Parkı’na bakan sağ köşe odada Kütahya yapımı ve dışa açılan sağ eyvanda ise Çanakkale yapımı eserler olmak üzere girişin solundan başlayarak devam eden bir yerleşim düzeni içinde sergilenmektedir. Binanın Gülhane parkı kısmında kalan arka tarafında ise Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi canlandırması mevcuttur. Mutlaka arka kısmına dolanıp onu da görmelisiniz. Girişler müzekartı olanlara ücretsiz.
Arkeoloji müzesi bahçesinde bulunan çinili köşk müzesi, içerisinde Anadolu uygarlıklarına ait birçok çini ve çiniden üretilen gündelik ve süs eşyası barındırıyor.
Çinili Köşk’ün Gülhane Parkından görünümü ve Osman Hamdi Bey’in tablosundaki kapının canlandırılmış hali.
Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış. İstanbul Arkeoloji Müzesi ile aynı avluda. İznik vb. Birçok eserin bulunduğu bir Köşk. Osmanlı sanatının inceliklerini anlatan görsel bir şölen var.
Binanın dış ve iç tasarımı ilginç. Ancak içinde yürümek oldukça zor. Odalar arasında eğilmeniz ve büyük bir basamaktan geçmeniz gerekiyor. Yaşlı ve engelliler muhtemelen burayı ziyaret ederken çok zorlanıyorlardır. Eser sayısı az olduğundan içerisi bomboş gözüküyor. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin direkt önünde bulunuyor. Buraya girmek için ek bir ücret verilmediğinden çokta önemli değil.
Arkeoloji müzesini gezdikten sonra unutulmadan gezilmesi gereken bir yer, içinde çok fazla bir eser yok ama bina ve sergilenen porselen ve çini eserler görülmeye değer
Bence müzenin dışı içerisinden daha güzel görünüyor. Adının hakkını veren bir müze, içeride sadece çinilerle kaplı duvarlar ve çinilerden yapılmış eserler var. Göze hitap eden hoş bir müze. Gezilebilir.
Arkeoloji müzesi içerisinde yer alıyor. Özellikle İznik ve Kütahya bölgesinden çiniler mevcut. Müzenin odalarında klima olması yaz sıcaklarında çok iyi. Kesinlikle tavsiye ediyorum
İstanbul Arkeoloji Müzeleri kompleksinin içindeki üç müzeden biri. Renkli görüntüsü ile dikkat çeken bu müzede güzel çini ve seramik örnekleri görme fırsatım oldu. Mimarisindeki çiniler ile Selçuklu izi taşıyan bu Osmanlı Dönemi eseri 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. İki katlı bu bina Fatih Sultan Mehmet'in Topkapı Sarayı'na ilk yaptırdığı binadır. Buradaki İznik çinileri dikkat çekicidir. 1875 yılında Müze-i Hümayun (imparatorluk Müzesi) adında açılmış ve 1891'e kadar kullanılmıştır. 1953 yılında Fatih Müzesi adını alan bu köşk, 1981'de İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne devredilmiştir.
Arkeoloji müzesini Ziyaret ettiğinizde uğrayabileceğiniz bir müze. Çiniler ve eserler gerçekten güzel ve etkileyici.
Genel itibarıyla güzeldi ama çini konusunda çok daha zengin bir kültürümüz var bunları daha fazla ortaya koymalıydık. Bu arada akşama doğru gidilince vitraylardan yansıyan ışıklar harika görünüyor.
İçerisinde çinili tabaklar vazolar var İstanbul arkeoloji müzesinin yanında bulunuyor.
Adına yakışır müze envanterleri sergileniyor. Kesinlikle görülmesi gereken arkeoloji müzelerinden biri. Fakat Geleneksel Türk Sanatımız olan Çini icin yeterli eser olmadığını düşünüyorum. Sanatımızı tarihimizi tanımamız ve tanıtmamız açısından envanterler genişletilmeli.
Müzekart geçerli, istanbul arkeoloji müzeleri içerisinde köşk, köşkün içinde kütahya çinileri mevcut vb. Bulunuyor.
Istanbul arkeoloji muzelerinin 3 parçasından birisi ama en zayif halka. Çinili Köşk harika bir bina ama sergilenen eserler ve sunuş diğer iki müzenin yanında oldukça sönük kalıyor.
Çok güzel mutlaka gezilmeli tüm Türk devletlerinin çini sanatini görebilirsiniz
Fascinating view of 'çini'ies.It's located opposite of archeology museum. Görülmeye değer
İstanbul Arkeoloji müzesinin içinde yer alan çinili Köşk görülmeye değer
Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma Çinilerin sergilendiği güzel bir müze
Çinili Köşk, Topkapı Sarayı'nın dış surlarının içinde 1472 yılından beri yer alır. Fatih Sultan Mehmed tarafından yazlık saray ya da köşk olarak yaptırılmış. İstanbul Arkeoloji Müzesi bünyesinde olup Selçuklu ve Osmanlı devirlerinden kalma İznik çinisi ve seramik örnekleri sergilenmektedir.
Özellikle iznik çinilerinin olduğu mavi ve beyazların hakim olduğu essiz güzellik
Farklı bir mimarisi var, görülmeye değer.
Çinili Köşk 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Topkapı Sarayı'nın yapımının gecikmesi üzerine yaptırdığı da söylenir. Topkapı Sarayı'nın dış surları içinde yer alır. Topkapı Sarayı'nın genel büyüklüğü 700 dönümdür. Bunun kabaca 400 dönümü erkeklerin, 300 dönümü kadınların kullanımına tahsis edilmiştir. Çinili Köşk'ün olduğu büyük alan yaklaşık 160 dönüm civarındadır. Girişi 14 sütunlu eyvanlı (sundurma) revak şeklinde olup çini ve bina mimarisinde Selçuklu etkisi çok büyüktür. 1875-1891 yılları arasında Müze-i Hümayun yani Saltanat Müzesi olarak kullanılmıştır. 1953'te Fatih Müzesi ismiyle devam eden müze 1980 yılında İstanbul Arkeoloji Müzeleri topluluğuna sahil edilmiştir.
Arkeoloji müzesine gitmişken aynı avludaki çinili köşk müzesini de görün mutlaka derim.o zamanlardaki sanatın inceliğin şimdi asla olmadığını anlayacaksınız
Çok güzel çok çeşit var . Ama mutlaka gidilmeli diyemem
Görülmeye değer, İznik’in meşhur çinilerine ev sahipliği yapıyor, Karaman Bey’i İbrahim’in yaptırdığı cami’nin mihrabıda yer alıyor.
Fatih Sultan Mehmet döneminden günümüze ulaşan nadide eser...
Arkeoloji müzesi ile birler zaten gezip görmekte fayda var.
14.yy - 15.yy Osmanlı mimarisinin günümüze kalan ender örneklerinden birisi. Gezebilmek için Arkeoloji müzelerine giriş yapmanız gerekmekte.
Selçuklu'dan Osmanlıya çini sanatının en güzel örneklerini görmenin mümkün olduğu, tarihi sergi binası da görmeye değer. Giriş için Arkeoloji Müzesinin girişi kullanılıyor, Muzekart web sitesinden dijital olarak bilet alınca, resmi tatil günü kalabalığına rağmen beklemeden giriş yaptık.
Müze olarak koleksiyonu pek beğenmedim ama bina olarak çok güzel. Eski doğunun aksine muhteşem parçaları ve iç karartıcı bir yapısı var.
Restorasyon nedeniyle birçok bölümü kapalı. Ama bittiğinde mutlaka gezilmesi gerek
Ab-ı hayat çeşmesi diye bir bölüm var ya hani Osman Hamdi Bey'in de bir resmini yapıp ismini verdiği çeşme. Ben hala o çeşmede kalakalanlardanım.
Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı bu köşke, tüm tarih severler ve çini meraklıları bi göz atmalı :)
İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ni her gezdiğimde en çok hoşuma giden mekan Çinili Köşk oluyor. Kullanılan açık renk mermer yapı ile renkli camların buluştuğu noktalarda göz zevkime hitap eden bir şeyler buluyorum. İçinin ferahlığı ve sadeliği yanında ince işçiliği de içinde bulunduran eserlerle her seferinde aşık olduğum bir mekan.
Şu sıralar kapalı arkeoloji müzesinin yan tarafında bulunuyor.
İstanbul Arkeoloji müzesi, Çinili Köşk ve Eski Şark eserleri müzesine aynı girişten girilerek tek biletle ziyaret edilebiliyor. Müze kart ile ücretsiz. Normal bilet 50 TL Bana pek hitap etmediği için burayı pek beğenmedim. Hazır içeriye girmişken hızlı bir tur ile 5 dakikada tamamını gezdim. İçeride bence çirkin olan çinilerden başka birşey yok. Binanın dışı içinden çok daha güzel. Pazartesi günleri kapalı. Ziyaret saatleri: Kış Saati: 9.00-17.00 Yaz Saati: 9.00-19.00 Pandemi sürecinde: 10.00-17.00
sadece çinilerin sergilendiği, arkeoloji müzesinin hemen yanında bulunan müze
Gülhane de Arkeoloji müzesi içerisinde yer alıyor.Dış cephesi çok güzel çinilerle kaplı.İsmini de bu yönüyle almış olsa gerek. İçerisindeki çinilerde öyle.Müzekartla giriş yapabilirsiniz.
Çinili Köşk Müzesi koleksiyonlarında 11.- 20.yüzyıl başlarına tarihlenen Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 2000 civarında eser bulunmaktadır. Müze'nin koleksiyonlarını 1981 yılında konum olarak yakınlığı nedeniyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne bağlandığında mevcut olan eserler ile arkeolojik kazılarda bulunan, satın alma, bağış ve müsadere yoluyla giren eserler oluşturmaktadır.
Muhteşem fatih Sultan Mehmet ruhu şad olsun ne güzel eserler bırakmış
Mekanın aydınlatma ve havalandırması çok iyi ancak tabak çanak pek ilgi görmüyor girenler hızlı bir şekilde çıkıyor +tarafı extra bir giriş ücreti ödenmeyip arkeoloji müzesinin içinde yer alıyor..
Arkeoloji müzesi ile aynı biletle ziyaret edilebiliyor. Çanakkale, İznik ve Kütahya'da bulunan tarihi çiniler sergileniyor.
Muhakkak gezilip görülmesi gereken yerler arasında ama gitmeden önce hakkında bilgi edinmelisiniz. Yoksa tarihi eserlere boş boş bakar canınız sıkılır ve biran önce çıkmak istersiniz. İsterseniz girişte kulaklık veriyorlar tam olarak ücreti nedir bilemiyorum. Ama faydalı olur gezerken bilgi ediniyorsunuz. Bazı eserlerin üzerinde karekod mevcut. Telefona indirdiğiniz bir uygulama ile eserler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Cinili köşk çok güzel tavsiye ederim gezilmeli
Topkapı sarayında bulunan Çinili Köşk 1473 yılında inşa edilmiş olup Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Binada İznik Çinileri, Osmanlı ve Selçuklu seramikleri kullanılmıştır. Çinili Köşk; Arkeoloji Müzesi karşısındaki iki katlı değişik bir binadır. Fatih Sultan Mehmet'in Topkapı Sarayında yaptırttığı ilk bina olma özelliğini taşır. 1472 Tarihli yazlık köşk, sütunlarla hareketlendirilmiş cephesi, eyvanlı terası ve kesme çini dekoru ile Selçuklu tesirindeki bir erken Osmanlı örneğidir. Giriş duvarında uzun bir kitabe yer almıştır. Giriş bölümü, üzeri kubbeli bir mekan olup, yanlarda tonozlu odalar yer vardır. 13-19 yy. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait seramik ve çiniler kronolojik sıralı sergilenmiştir 16 yy. İznik yapımı çiniler müzenin önemli eserleridir. Binanın içi bozdan boya beyaz, kahverengi, lacivert, firuze çinilerle süslenmiştir. Firuze çiniler altı köseli, bunlarin arasına serpiştirilen lacivert çiniler ise ücgen seklindedir. Bugün de sanatseverlerin hayranlıkla seyrettiği çinilerin güzelliği sebebiyle Çinili Köşk olarak isim verilmiştir. Ayrıca burada Fatih sultan Mehmet ile ilgili eşyalar da sergilenmektedir.
Çinili Köşk Müzesi koleksiyonlarında 11.- 20.yüzyıl başlarına tarihlenen Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 2000 civarında eser bulunmaktadır. Müze'nin koleksiyonlarını 1981 yılında konum olarak yakınlığı nedeniyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne bağlandığında mevcut olan eserler ile arkeolojik kazılarda bulunan, satın alma, bağış ve müsadere yoluyla giren eserler oluşturmaktadır. Bu koleksiyonlardan seçilen çini ve seramikler; girişin solundaki odada Selçuklu Dönemi, sol taraftaki dışa açılan eyvanda Slip teknikli ve Milet işi, orta salon ile birlikte beş köşeli çıkıntılı odada İznik yapımı, Gülhane Parkı'na bakan sağ köşe odada Kütahya yapımı ve dışa açılan sağ eyvanda ise Çanakkale yapımı eserler olmak üzere girişin solundan başlayarak devam eden bir yerleşim düzeni içinde sergilenmektedir.
Çok güzel arkeoloji müzesi ile aynı bahçede bulunuyor iki müzeyi aynı anda ziyaret edebilirsiniz ,çok güzel sakin bir bahçesi var .Bahçesinde çay bahçesi var oturup dinlenilebilir.
Selçuklu etkisiyle yapılan Osmanlı sivil mimarisinin İstanbul'daki tek örneği olan yapı 1472 yılında yaptırılmıştır. Arkeoloji Müzesi Kompleksi içerisinde yer alan müzeyi etkileyici sanat eserleriyle çok beğendim. Üstelik yapının mimarisi de çok hoş. Muhakkak ziyaret ediniz. Üstelik Müzekart kapsamında. Bol keyifler.
Topkapı Sarayı"nın dış surlarının içinde yer alan ,1472 yılından kalma bir köşktür .İçerisinde çanakkale ve kütahya çinilererine ait ürünler var.Eğer çini seviyorsanız ,çinili köşk sizi bekliyor .
Bize Granada'daki Elhamra'yı hatırlatabilecek etkileyici Saray. Büyük boyutlu olup, narin bitki örtüsüne sahip birkaç iç verandaya, küçük hizmet binalarına ve hatta sarayın ön kapısında bulunan bir Antik Doğu Müzesi'ne sahiptir. Haremi, kanepeyi, mutluluğun kapısını görüyorsunuz. Sarayın boyutları ve içindeki müzeler nedeniyle sizi neredeyse tüm gününüzü gezmeye ayırabilir. Ayrıca minyatürler ve el yazmalarından oluşan bir sergi, bir başka saat, bir başka imparatorluk kostümü ve antik hazine sergisi de var.
Duvar çinileri ve içerisinde bulunan çini ve porselen örnekleri oldukça güzel babı hayat çeşmeside görülmeye değer.
Tam da adına yakışır bir müze. Etkileyiciydi.
Özbekistan’da Semerkant şehrinde çinili köşkler, çinili türbeler, çinili müzeler, çinili camiler fazlasıyla mevcut. Orada bulunup oradakileri görünce bizim buradaki fazla ilgimi çekmedi açıkcası. Ama yine de görmek güzel.
Sanatseverlerin hayranlıkla seyrettiği çinilerin güzelliği sebebiyle Çinili Köşk olarak isim verilmiştir. Ayrıca burada Fatih sultan Mehmet ile ilgili eşyalar da sergilenmektedir.
Ülkemizde o kadar zengin insan var, hepsi antika peşinde ama hiçbiri buradaki gibi değerler üretmeyi düşünmüyorlar. Eskiler daha yaratıcı ve değerbilirler. Bizse hazıra konmaya alışmışız...
1472 yılında yaptırılan ve istanbul arkeoloji müzesinin içinde bulunan köşk müze. İçerisinde genelde çini, porselen vs. eserlerden yapılmış eşyalar bulunmakta. Arkeoloji müzesi gezildikten sonra burasıda gezilmeli.
Müze karta sıra beklemiyorsun ,
Fatih döneminden kalma, Dolmabahçe Sarayı'nın yapımında model alındığı söylenen, arkeoloji müsesiyle arasında bulunan bahçede tarihi bir sessizliğe tanık olabileceğiniz mimari anıtımız.
Firuze duvar çinileri ile Türkiye çini eserlerini görmek çok güzel. Osman Hamdi nin resmettiği harika bir mekan.
Topkapı Saray Kompleksi içinde yer alan, kendine has atmosferiyle ziyaretçilerini bekleyen bir müze.Eşsiz çinileri size tarihin rengarenk sayfalarında farklı bir yolculuk yaptıracaktır.O halde buyurun.#LocalGuides
her bir noktasi gözüme bayram
Daha dolu hale getirilebilir
Çok merak uyandırıcı, çünkü diğer şehirlerde alışılagelmiş olanlardan farklı, ancak ziyaretçinin gerçek istisnai eserlere mi yoksa seri parçalardan oluşan örnek bir koleksiyonun kalıntılarına mı baktığını anlamasını sağlayacak bir açıklama eksikliği vardı.
Çiniliköşk'ün merdivenleri arkeoloji müzesinin mervidenlerini görür ve ordan harika fotoğraf çekilir.
Türk çini ve keramik sanatının başarılı sergilendiği bir müzedir.
Arkeoloji Müzesi ile aynı bahçede yer alıyor. Çok güzeldi burası da.
Çok güzel, çok değerli eserlerin bulunduğu bir müze. Arkeoloji müzelerini gezmek isteyenler kesinlikle buraya da uğramalı.
Bir çok adı var bu yerin ama arkeoloji müzesine yolunuz düştüyse mutlaka girin görün derin galerileri yani odaları ambiyans muhteşem
Burda eksikler var gibiydi. Girişi bile anlaşılmıyor. Sanırım tadilat devam ediyor
Fatih Sultan Mehmed hanın yaptırdığı bina bugün müze olarak hizmet veriyor
Müthiş bir yer,çinileri sevmeseniz dahi çinileri sevdirebilecek güzellikte eserler var.
Mükemmel ötesi bir müze
Çiniler gerçekten mükemmel
Arkeoloji müzesine gelenlerin görmeden geçmemesi gereken harika çinileriyle benzersiz bir yer.
Arkeoloji Müzeleri kapsamında gezebileceğiniz güzel bir müze.
Çini severler icin guzel. Kimi saatlerce ilgilenir kimi bi cirpida bakar cikar. Ilgi alaninizsa guzel.
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin içerisinde yer alan köşk 1472 yılında yaptırılmış.
Çok güzel bir bina fakat içerisi o kadar bakımsız ki toz içinde.
📍 Balat, Fethiye Caddesi, Draman Cd., 34087 Fatih/İstanbul
💬 Fethiye Müzesi Pammakaristos Kilisesi 1261 Latin egemenliğinin son bulmasından sonra eski kilisenin kalıntıları üzerine yeniden yaptırılmış ve kuzey bölümünde y...
Fatih En İyi Arkeolojik alan Listesi İstanbul En İyi Arkeolojik alan Listesi