Adres: | Kapısuyu, 31800 Samandağ/Hatay |
---|---|
Kategoriler: | Turistik yer Tarihi yer Arkeolojik alan Müze |
Çalışma saatleri: | Çarşamba 08:30–18:30, Perşembe 08:30–18:30, Cuma 08:30–18:30, Cumartesi 08:30–18:30, Pazar 08:30–18:30, Pazartesi 08:30–18:30, Salı 08:30–18:30 |
Google Haritalar'da Aç |
Bilet olayı vardı şuan yok giriş açık. Aşırı güzel beğendiğim bi yer.
Öncelikle bu tarafa gelecekler için konuma beşikli mağara yazmayın. Bu konum sizi uzun ve yanlış bir yola götürüyor. Konuma titus tüneli yazmanız yeterli aynı bölge içerisindeler. Müze kart geçerli. Çok güzel doğa harikası bir yer kesinlikle gelinmeli.
Titus tüneli ile aynı konuma sahip. Gittiğinizde etkileneceğiz bir yer.
Titus geçitinin hemen yanında aynı girişten biraz yürüyerek ulaşılıyor. Müze kartla veya 60 tl vererek hem buyayı hemde Titus geçitini görebilir defne ve mandalina ağaçları arasından yürüyerek yerel satıcılardan nar mandalina suyu içebilirsiniz.
Atatürk'ün şahsi meselem demesi boşa olamasa gerek.Burası İndiana Jones filminden bir bölümün içinde gibi hissettiriyor.Titus tuneli ile patika bir yolla bağlı.Yol üzerinde tapusu şahsi olan köylülerin arsasından geçmek mümkün.Biz geçerken küçük sevimli hindi tavuk karışımı bir arkadaşla tanıştık.Kendisi çok agrasif.O videoyu da köşeye bırakıyorum😃Buraya gelmişken tüneli de gezmenizi tavsiye ederim.Gecmişte ilk olarak kaçakçılar tarafından tahrip edilen mezarlar çok daha sonra devlet tarafından koruma altına alınmış.Hatay'a giderseniz gezilecek yerler listenize ekleyin derim.
Konum doğru değil!!!! Tarlaların dağın bayırın milletin bahçesinin içinden yürümek istemiyorsanız bu yolu kullanmayın. Biz 100 metre kaldı diyene kadar gittik orada bir evin bahçesine park ettik başladık yürümeye. Neyseki vazgeçip geri dönmedik kendimizi bir anda löp diye mağaraların içinde bulduk :) terstenmiş yol meğerse. Oysaki Titus’s gider gibi girilse, mağaraya devam edilse, daha mantıklı bir güzergah olur. Mağara tek kelimeyle muhteşem ama bakımsızlıktan ölüyor. Depremden beri çok az insan geliyormuş buralara. Siz gelip bu güzellikleri görüp yerlilerden küçük de olsa alışveriş yapmayı unutmayın ❤️
Titus tüneli ile beşikli mağara birbiri ile bağlantılı iki güzel mağara. Ulaşım için navigasyon ile değil de tabelaları takip etmeniz gerekiyor, navigasyon hata veriyor.
Titus Tüneli ile Beşikli Mağara arasında gezmek güzeldi. Müzekart geçerli.
Tarihî yerleri sevenler için çok güzel görülmesi gereken yerlerden biri sadece kesinlikle tavsiye ederim görülmesi gereken tarihi bir yer Not: Temizlenmesi gerekiyor yetkililerin buralara bir el atması şart umarım kısa zamanda gereken şeyleri yaparlar
Tarihi kaya mezarları değişik ambiyansı var çok beğendim gidip görülmesi gereken biryer.
Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden . İçerisinde bölümler halinde on iki mezar var. Mezarlar birbirlerinden duvarlar ile ayrılmış.Bu taş mezarlar, taş sütunlar ve kemerlerin birbirine bağladığı bölümler halinde olup, yukarıdan aşağıya yine taş merdivenlerle inilmekte. Kayaların oyulması ile meydana getirilen, yer yer kapıların açıldığı bölümlerdeki sütunlar, sütun başlıkları, kademeler ve üst örtüyü kısmen süsleyen motifler orijinallerine uygun biçimde yapılmış. Titus tünelinin hemen bitişiğinde. Çevrede yerli halk tezgah açmış kendi ürünlerini satıyorlar . Narekşisi , defneyağı ve sabunu , kantaron yağı , otlar tohumlar , salça vs. Taze mandalina ve narsuyu içebiliyorsunuz ayrıca .
Tur rehberi köpeğimiz Titus tüneli sonrası beşikli mağarada da bizi yalnız bırakmadı. diyebilirim. Beşikli mağara sıra dışı bir mezar kompleksi. Sanki mezar değil bir şato inşaa edilmiş. Gezerken insanın tüyleri diken diken oluyor. Rehberimiz turun sonunda portakal suyu içmek için mola verdiğimizde yanımızdan uzaklaştı. Çıkış alanı girişten farklı bir yerde olduğundan biraz şaşırdık acaba doğru yoldamıyız derken bir havlama sesi geldi uzaktan. Bir baktım ki çıkış yolunda bizi bekliyor. Kapıdan çıktıktan sonra yeni misafirlere yol göstermek için yanımızdan ayrıldı. Rehberimize çok teşekkür ediyoruz.
Navigasyon ile gelecekseniz varış noktasını Titus Tünel Yolu olarak işaretlemelisiniz. Titus Tüneli'ne gidiş ile aynı noktadan giriş yapıyorsunuz. Müze kart geçerli. Giriş yaptıktan sonra önce 20dk civarında bir yürüyüş ile Titus Tüneli'ne geleceksiniz. Yürümeye devam edince de yaklaşık 10dk sonra Beşikli Mağara'ya ulaşacaksınız. Burası aslında bir mezarlık. Zamanın, özellikle denizcilerinin ve ailelerinin defnedildiği düşünülüyor. Mezar alanına baktığınızda, oyulan kayaların köşelerinde deniz kabuğu şekillerini görebiliyorsunuz. Tam merkezdeki beşik şeklindeki mezar nedeni ile Beşikli Mağara olarak anılıyor. Hem Titus Tüneli, hem de Beşikli Mağara görülmesi gereken yerlerden. Pas geçmeyiniz. Ziyaret tarihi olarak da, sıcaklığı göz önünde bulundurarak Nisan öncesi yada Ekim sonrası dönemleri tercih etmek mantıklı olacaktır.
Depremden sonra ziyaretçi sayısı oldukça azalmış. Titus tüneliyle birlikte mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor.
ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!!! Haritada titus tüneli yolundan girdikten sonra ören yeri girişine varıyorsunuz. Müze kartınız varsa geçerli. Bu yol zaten aynı zamanda titus tüneline de gidiyor. Yol ayrımına vardığınızda sağa döndüğünüzde mağaraya ulaşabiliyorsunuz. Alanda bir çok mezar var. Buradaki mezarlıkların antik dönemde denizci askerlerin ve ailesine ait olduğu belirtiliyor.
Samandağ Çevlik köyünde deniz kenarından yaklaşık 100 metre yüksekte bulunan 300 hektarlık alana yayılan “Seleukeia Pieria” ya da bir diğer söylenişle “Pieria’daki Seleukeia” antik kentinin en önemli kalıntılarından birisi olan Beşikli Mağara tamamen kayaya oyulmuş mezar kompleksidir. Yöre halkı tarafından mezar adasının içinde yan yana aynı boyutlarda işlenerek biçimlendirilmiş üzeri düz çatılı iki taş sandukalı mezardan ötürü Beşikli Mağara olarak adlandırılmıştır. Krallar Mezarı olarak da bilinmektedir. Titus Tüneli ve Beşikli Mağara yan yana bulunduğundan aynı anda her ikisini de ziyaret edebilirsiniz. Samandağ'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. Bölge içerisinde ayrıca yerel ürün satıcıları da bulunuyor ve oldukça uygun fiyatlı ürünler satıyorlar. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.
Samandağ-arsuz yolundan geçiyorsanız burayı görmeden gitmeyin derim pişman olursunuz. Bir zamanlar burada yaşanlar tarafından bu kireç taşına el yapımı mezarlık yapılmış, mağara şeklinde oyulmuş. Oldukça etkileyici bir yer. Buraya gelmişken titus tünelini de göreceksiniz zaten. Yazın sıcakta bile rahat gezersiniz merak etmeyin ağaçlardan dolayı gölgeden geziyorsunuz. Ha unutmadan içinde meyvesuyu ve dondurma satılıyor öneririm.
Titus tüneli, kaya mezarlar ve beşikli mağara hepsi aynı kampüs içinde yer alıyor. Giriş 25 lira. Müzekart geçerli değil. İçerisi gayet güzel restore edilmiş. Titus tünelinin yanından yürümeye başlıyorsunuz sonra kaya mezarların yanından geçip en son beşikli mağarada yolunuz bitiyor. Her yer ağaçlarla çevrili temiz güzel bir yer. İçeride tezgahlarda portakal suyu, nar suyu, nar ekşisi vs gibi ürünler satıyorlar. Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden.
Kaya mezarlarının bulunduğu yaklaşık iki bin yıllık bir yapı. Mezarların sütunlu, sütun başlıklı, gösterişli yapılışına bakılınca burada şehrin önemli kişilerinin gömüldüğü anlaşılıyor. Titus tüneli ile yan yana yer alıyor. Navigasyon yanlış yönlendiriyor tabelaları takip etmek daha doğru.
Beşikli,kaya mezarları.Samandağ,Hatay. Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta 100 metre kadar uzaklıkta bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden olup, içerisinde bölümler halinde on iki mezar vardır. Çevlik ÖrenyeriSeleucia Pieria antik kenti olarak arkeoloji alanına adını yazdıran antik kent, Samandağ merkezden 6 kilometre uzaklıktaki Çevlik yöresinde yer alıyor. M.Ö. 300 yılında Büyük İskender'in komutanlarından Seleucos Nicator tarafından başkent olarak kurulan kentin adı İncil'de de 'Selefkiye' olarak geçiyor...
Roma döneminde; nekropol de(mezarlık) saray soyluları, ölülerini bir ritüelle gömüyor. Onların inancında ölüler ahiretteki hayatlarında da eşyalarına, yaşayacak evlere ihtiyaç duyarlar diye, ölülerin yanına eşyalarını, eğer arafta kalırlar da cennete ya da cehenneme gidemezlerse diye de, Cehennem Kayıkçısı Kharon'a para verip, cehenneme girebilsinler diye, gözlerinin üstüne para koyarak, odacık halinde ki( orada yaşayacakları ev niyetine) lahitlere koyuyorlar. Bu odaciklar beşiğe benzediğinden halk arasında, mağaranın adı, da beşikli mağara olarak anılıyor. Mutlaka görülmesi, gezilmesi gereken bir yer. Giriş kişi başı 15 ₺ Tuvalet var, ama girmediğimiz için temiz olup olmadığını söyleyemeyeceğim. Yol boyu köylüler yöresel ürünler, limonata, kahve gibi şeyler de satıyorlar.
Seleukeia Pieria antik yerleşiminde bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden biridir. Titüs Tüneli'ne yakındır ve ücretsiz ziyaret edilebilmektedir. Dışarıdan görünümü oldukça güzel ve estetiktir. Yukarıdan aşağıya taş merdivenlerle inilmekte içerisinde bölümler halinde mezarlar bulunmaktadır. Kayaların oyulması ile meydana getirilen sütunlar bulunmaktadır. Görülmesi gereken yerlerdendir.
Beşikli Mağara’da 93 adet mezar olduğu tespit edilmiş. Eski bir nekropol alanının üzerine yapılmış olan anıt mezarların MS 1. ve 6. yüzyıllar arasında kullanıldığı düşünülüyor. Mekanın kendi halina bırakılmışlığı hemen göze çarpsa da mezarların arasında gezinmek gerçekten sizi o tarihi çağlara götürüyor... Zamanının ünlü 12 ailesinin kaya mezarları olan Beşikli Mağara oldukça mistik bir yer... Buranın ismi, mezarlardan en ünlüsünün içinde beşik şeklinde bir mezar olmasından geliyor. Kapalı mezar odalarının sütunlu ön cepheleri oldukça etkileyici.... Yakınında iseniz uğrayın derim...
Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta 100 metre kadar uzaklıkta bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden olup, içerisinde bölümler halinde on iki mezar vardır. Mezarlar birbirlerinden duvarlar ile ayrılmıştır. Bu taş mezarlar, taş sütunlar ve kemerlerin birbirine bağladığı bölümler halinde olup, yukarıdan aşağıya yine taş merdivenlerle inilmektedir. Kayaların oyulması ile meydana getirilen, yer yer kapıların açıldığı bölümlerdeki sütunlar, sütun başlıkları, kademeler ve üst örtüyü kısmen süsleyen motifler orijinallerine uygun biçimde yapılmıştır.
Buraya müzekart ile giriş yapabilirsiniz kartsız giriş ücretini hatırlamıyorum maalesef. Oldukça güzel bir yürüyüş yolu sonunda mağaraya ulaşıyorsunuz lütfen o yolun tadını çıkarın ve odun ateşinde çay ve kahve yapan ablanın ağaçlar altındaki şirin işletmesine de uğrayıp güzel bir manzarada çay veya kahve için..
Bir Roma mezarlığı, nekropolis. Mağaranın içinde kabir şeklinde taştan oyuklardan oluşmuş tarihi bir yapı. Titus tüneli ile birlikte Samandağda gezilebilecek yerlerin başında gelmektedir. Yürüyüş yolu da çok iyi olmakla beraber doğa ve tarih severler için biçilmiş kaftan.
Hatay ili Samandağ ilçesi Çevlik mevkisinde bulunan ve yaklaşık 2000 yıl öncesine tarihlenen Roma dönemine ait bir mağara.Titus tünelini bitirdikten sonra az bir zahmet ile ulaşabiliyorsunuz. Mağaraya giden yol doğa yürüyüşü sevenler için ideal.Ayrıca yerel halk ile diyalog kurup onların ürettiği yöresel ürünlerden alma olanağı var.İçerisinde talan edilmiş 12 mezarın bulunduğu mağara kaya kitlesi oyularak oluşturulmuş.Mezarlar oluşturulan duvarlar ile birbirlerinden ayrılmış durumda.Mağarayı ziyaret edecekler için günlük ayakkabı zemin nedeni ile sorun olacağı için zemine uygun bir ayakkabı tercih edilmeli.Yanınıza takviye olarak su ve yiyecek almakta fayda var.
Gidip görülmeye değecek gizemli bir her tarihte mezar olacak kullanılmış giriş ücreti 25 tl müzekart geçerli ama baya yürüyorsunuz ayrıca karanlık kısımda ki mağara çok etkileyici macera sevenler için güzel bir yer
Titus tuneliyle ayni yerde, giris ucreti 15 lira. Magaralara gidene kadar ara ara, yoresel urunler satan ufak tezgahlar var. Magaralar cok genis bir alana yayilmamis ve giristen itibaren yurume mesafesi cok fazla diyemem. Hataya gitmisken mutlaka ugramaniz gereken bir yer
Kasım ayında gittim guzel bir nekropol alanı. Beşik şeklinde bir mezarın olması sebebi ile bu ismi almış. İceride daha derinlere gidiliyor ancak parmaklık ile kapalı
Haritadaki konum yanlış gösteriyor. Samandağ - Antakya yolu üzerinde Antakya'ya giderken sol tarafta tabelası bulunuyor fakat arkası göründüğünden fark etmeyebilirsiniz. Antakya'ya giderken jandarma karakoluna varmadan solda, dönerken ise jandarmayı geçer geçmez 100m sonrasında sağda kalıyor. Araçla yukarıya çıkabilirsiniz. Giriş bölümüne varmadan evvel otoparka park ediliyor. Wc'ler giriş kapısını biraz geçince karşınıza çıkacak. Yürüyüş yolunu takip ederek önce Titus tüneline gidebilirsiniz. Yer yer dinlenme alanları ve yöresel ürünler satan yerli üreticilerle karşılaşacaksınız. Titus tünelinden geri aynı yoldan çıkılıyor, çıkıştan sola dönerek Beşikli Mağaralara ulaşabilirsiniz. Mağaraların bir bölümü ve mezarları sadece dışarıdan görebilirsiniz. Tehlike arz eden yerler gezintiye kapalı. Sonrasında dilerseniz doğa yürüyüş parkurunu tamamlayabilirsiniz.
Titus tüneli ile Beşikli mağara yanyana sayılır. Çevik plajının hemen yanında ve tabela var. Google haritalar bazen saçmalıyor. Bugün beni kötü yollardan götürmeye çalıştı. Götürmeye çalıştığı yer tünelin giriş noktası olabilir. Ben 5km sonrasında uyandım ve geri döndüm. Gelen birkaç kişi de aynı dertten muzdaribti. Mağara aslında bir kaya mezar yeri ama mezarlar hep boş. Yinede tarihi bir yer ve görülmeye değer. Müze girişinde otopark var. Müze kartla giriş yapabilirsiniz.
Titus tüneli girişine oldukça yakın konumda girişte açıklayıcı bir levha var.istridye motifli süslemeler ve artık malesef bir kısmı kalan sütunlar inanılmaz böyle ören yerlerini seven biriyseniz müze kart cikartmanizi tavsiye ederim.
Kesinlikle ugrayin derim. Uzun bir yürüyus yolu var ve çok eğlenceli bir yol. Biz ailecek gittik büyük keyif aldık. Magaralari içine girebilirsiniz. Güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Yol boyu oturacak küçük mekanlarda var. I highly recommend you to visit this historic site. You can walk through the caves. They are used to stay more than thousand year. You will love walking path. You will enjoy during this journey and adventures...
Hatay'in Samandağ Ilçesine 5km Uzaklikta Bulunan Çevlik Plajı Yukarisinda Bulunan Otoparki Mevcut Olan Romalilar Tarafindan Yapilmiş Titus Tüneli ilerisinde Bulunan Beşikli Mağarasina Oyulmuş Roma Mezarlarından Oluşan Muhteşem Tabiat Dokusu İçinde Yuruyuş Yolundan Ulaştigimiz Samandağ Sahil Manzarali Mağara Mezarlar
Güvenlik yok .Çok bakımsız.İçeriye orada ikamet eden insanlar çökmüş resmen.Denetim olmadığı için herkes kafasına göre gelişigüzel fiyatlarla satış yapıyo.Elimizi kolumuzu sallayarak girdik çıktık.Bilemiyorum unutulmuş bir yer maalesef.
Seleucia Pierra antik kentinin nekropolüdür. Kireçtaşına oyularak yapılan bu mezarlık oldukça etkileyici mezar odaları içermektedir.
Samandağ ilçesinde deniz kenarında 300 hektarlık alana yayılan "Seleukeia Pieria" ya da bir diğer söylenişle "Pieria'daki Seleukeia" antik kentinin en önemli kalıntılarından birisi olan Beşikli Mağara tamamen kayaya oyulmuş mezar kompleksidir. Yöre halkı tarafından mezar adasının içinde yan yana aynı boyutlarda işlenerek biçimlendirilmiş üzeri düz çatılı iki taş sandukalı mezardan ötürü Beşikli Mağara olarak adlandırılmıştır. Beşikli Mağaranın bulunduğu antik kent Çevlik plajı ile karşı karşıyadır. Gittiğiniz zaman ilk önce yer seviyesinden biraz yükseğe çıkıyorsunuz. Araç park yerlerini geçtikten sonra antik kentin girişine ulaşıyorsunuz. Öncelikle Müzekart geçiyor. Girişten sonra siz ibir yürüyüş yolu karşılıyor. Zaten Titus Tüneli ve Beşikli Mağara aynı yürüyüş yolunun üzerinde bulunuyor. Öncelikle şunu söylemek istiyorum doğru bilgi vermek adına. Çünkü ben buraya gitmeden önce araştırma yaparken bir çok kaynakta Titus Tüneli'nin girişten çok uzak olmadığı yazıyordu. Yanlış mı değil ama biraz göreceli nasıl diye soracak olursanız bunda bir çok etken rol oynuyor. Mesela havanın sıcaklığı, yaşınız, kilonuz gibi. Çünkü genç atletik biri uzaklıktan çok etkilenmezken tersi durumda çok zorlayabiliyor aynı havanın çok sıcak olduğu zaman yorgunluğa artı etki yaptığı gibi. Bir de daha önceki saatlerde başka yerleri gezip gezmediğiniz gibi. Benim tavsiyem gezinize buradan başlamanız çünkü durumunuza göre başka yerleri gezmeye karar verebilirsiniz. Tabi bunların yanında yürüyüş yolu boyunca hediyelik eşya ve yöresel ürünler satan yerler var. Ayrıca dinlenip birşeyler içebileceğiniz bir mekanda bulunuyor. Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Daha önce de söylemiştim bu tür tarihi eserleri seviyorsanız yolunuz düşerse yorgunluk geçer mutlaka gezin derim.
Beşikli Mağarası, manzarası çok güzel, bölgedeki Kaya Mezarların en büyüğü ve en ünlüsü. Mimari bakımdan Helenistik dönemden de izler taşıyan Beşikli Mağarası Bir beşiği andıran lahitler, süslemeli motifler ve kabartmaları ilgi çekici. Giriş ücretli, Müze Kart geçerli. WC mevcut..
Görülmesi gereken bir mekan.Tarihi açıdan önemli.Giriş 8 Tl.wc mevcut heryerde biberli ekmek satiliyor .Yaniniza yedek elbise alın tur baya nemli ve terletici
Guzel tarihi bir yer , ama girisi cevirmisler yasakmıs magaraya girmek,boyle oluncada bi anlamı kalmıyor
Samandağ çevlikde bulunan bu tarihi yer görülmeye değer titus mağarası ile beraber önce magaradan geçip sonra beşikli mağaraya geliyorsunuz gezerken çok sıcak hava var dikkat edin serin bir mevsim yada saatte gezmek daha uygun olur yada sıcak için önleminizi alın yanınızda güneş kremi şapka gibi şeyler bulundurun mağaranın girişinde ücretsiz otopark var mağaraya giriş 12 TL müze kart geçerli 12 TL ye hem titus magarasini hem beşikli magara ikisini beraber geziyorsunuz doğa yürüyüşü yapabilirsiniz içeride köylüler dinlenme yeri kurmuşlar orda çay kahve soğuk şeyler ve yöresel ürünler satıyorlar
A must see place Consists of 93 graves Since the two big tombs inside are in the form of a cradle, the local people named it as cradle tomb. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer 93 mezardan oluşuyor İçerdeki İki büyük mezar beşik şeklinde olduğundan yöre halkı tarafından beşikli mezar ismi verilmiş
Kaya mezarlarının bulunduğu yer titus tüneline yaklaşık olarak 100 metre uzaklıktadır. Kaya mezarı alanında bulunan en büyük çukur ise oldukça gösterişlidir ve diğer kaya mezarlarından daha farklı tarzda yapıldığından dolayı halk arasında "Beşikli Mağara" olarak bilinmektedir.
Çemlik plajının üst kısmında yer alan bu devasa yapılara müze kartınız ile de giriş yapabilirsiniz. Antik liman kentinin bir uzantısı olan bu bölüm sanırım cenaze ritüelleri icin kullanılıyordu,mağaranın ust kısmında yine ileriye dogru bir cok mağara bulunmakta.
Beşikli mağara,titus tünelini görmek için insanlar yurdun dört bir köşesinden geliyor ama nasıl geliyor buyurun yazıma, Samandağ dan sahil ve bu mağaralara ulaşmak için şehir içinde labirent gibi yollar dar bakımsız sokaklar,resmen Samandağ sokaklarını komple gezip sonra sahile ulaşıyorsunuz, Hatay Samandağ arasını 25 dakikada alıyorsunuz ama Samandağ dan yarım saatte zor çıkıyorsunuz.Beşikli mağara ve Titus yolu kısa bir yorgunluk ardından doğal meyva ve sebzeleri, hediyelik eşya satan yöre halkı samimi sıcak kanlılar,çay ve kahve deniz manzarası eşliğinde tüm günün yorgunluğunu alıyor.
Mağara güzel değil di ama gitmek isteyen için idare eder ama yürünen yolda ki doğa güzelliği için tavsiye ederim
Çok fazla yürümeniz gerekiyor. Önceden bu kadar yürümek gerekmiyordu. Mağaraların içini gezebiliyordunuz şuan önünde demir korkuluklar var sadece dışarıdan bakabilirsiniz. Titus tünelinin yanında yer alıyor. Tünele girmek isteyenler de girerken dikkat ediniz. İçeride su birikintileri ve kayalar var. Bazı yerlerde kayaların üzerine çıkmanız gerekiyor.
Titus Tüneli'nin yanındadır. Önce burayı gezmenizi ardından Titus'a girmenizi öneririm. Google Maps konumları bazen yanlış olabiliyor. Navigasyonla kahverengi tabelalar arasında kaldığınızda, kahverengi ören yeri tabelalarına güvenmenizi tavsiye ederim. Hikayesini Kültür Portalı sitesinden alıntılıyorum: "Titus Tüneli'nin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta 100 metre kadar uzaklıkta bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden olup, içerisinde bölümler halinde on iki mezar vardır. Mezarlar birbirlerinden duvarlar ile ayrılmıştır. Bu taş mezarlar, taş sütunlar ve kemerlerin birbirine bağladığı bölümler halinde olup, yukarıdan aşağıya yine taş merdivenlerle inilmektedir. Kayaların oyulması ile meydana getirilen, yer yer kapıların açıldığı bölümlerdeki sütunlar, sütun başlıkları, kademeler ve üst örtüyü kısmen süsleyen motifler orijinallerine uygun biçimde yapılmıştır.
Güzel görülmesi gereken bi yer evet fakat magaraya çıkacaksanız işiniz baya zor kenardan kayalıklardan tırmanıyorsunuz inişte zor özellikle daha önce bu tür kayalıklara tırmanmadıysanız keşke belediye icçine tahta bir merdivem yapsa gitmek isteyen engelli dostlarımızıda düsünmeliyiz
📍 Meydan, Set Yolu Cd., 31815 Samandağ/Hatay
💬 Üçağızlı Mağarası, Hatay’ın Yayladağı ilçe merkezinin 13 km kuzeybatısında, Asi Nehri’nin 14 km güneyinde ve Meydan Köyü yakınlarında yer almaktadır. Akdeniz’in...
Hatay En İyi Arkeolojik alan Listesi Samandağ En İyi Tarihi yer Listesi Samandağ En İyi Arkeolojik alan Listesi
📍 Kapısuyu, 31800 Samandağ/Hatay
💬 ✍🏻 MS 69’da Roma tahtına çıkan Vespasian kendini göstermek için eş zamanlı iki çılgın projeye girişti; Meşhur Colosseum ve oğlu Titus zamanına ancak tamamlanabi...
Hatay En İyi Tarihi yer Listesi Hatay En İyi Arkeolojik alan Listesi Samandağ En İyi Turistik yer Listesi Samandağ En İyi Tarihi yer Listesi Samandağ En İyi Arkeolojik alan Listesi
📍 Küçükdalyan, Senpiyer Cd. No:20, 31120, 31120 Antakya/Hatay
💬 İnsanoğlu yaşamının birçok döneminde ölümden ve kötü olandan korunmak amacıyla adaklarda bulunmuştur. Çünkü tarih boyunca ölüm; insanoğlunun gizemini çözemediği...
Hatay En İyi Arkeolojik alan Listesi Hatay En İyi Müze Listesi Antakya En İyi Müze Listesi
💬 Kasım ayında denizde yüzüyoruz
📍 Kuruyer, 31001 Antakya/Hatay
💬 Antakya Kalesi Ve Surları - Hatay MÖ 300 yıllarında Büyük İskender’in generallerinden Seleucos I. Nikator tarafından kurulan Antakya Kalesi, dünyanın önemli yap...
Hatay En İyi Arkeolojik alan Listesi Hatay En İyi Kale Listesi Antakya En İyi Turistik yer Listesi Antakya En İyi Kale Listesi