Türk Ve İslam Eserleri Müzesi

Türk Ve İslam Eserleri Müzesi

Türk Ve İslam Eserleri Müzesi, Arkeolojik alan, Müze, Sanat müzesi olarak Yeşil, 1. Yeşil Cd. No:56, 16360 Yıldırım/Bursa adresinde bulunmaktadır. Türk Ve İslam Eserleri Müzesi 100 yorum ve 4.31 puanlamaya sahip.
Adres: Yeşil, 1. Yeşil Cd. No:56, 16360 Yıldırım/Bursa
Telefon numarası: +2243277679
Kategoriler: Arkeolojik alan Müze Sanat müzesi
Çalışma saatleri: Cumartesi 08:00–16:30,
Pazar 08:00–16:30,
Pazartesi 08:00–16:30,
Salı 08:00–16:30,
Çarşamba 08:00–16:30,
Perşembe 08:00–16:30,
Cuma 08:00–16:30
Google Haritalar'da Aç

Türk Ve İslam Eserleri Müzesi Yorumları

A
4/5

Müzede 13.yüzyıldan 20.yüzyıla kadar uzanan Selçuklu, Beylik ve Osmanlı dönemlerine ait (İznik, Kütahya) çini ve seramik eserler, ahşap, oyma ve kakma eserler, Türk maden sanatından örnekler, tombak ve diğer metal eserler ile Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri, geleneksel Türk elişleri ve giysileri teşhir edilmektedir.

A
5/5

Yeşil Külliyesi'ne bağlı olarak Çelebi Mehmet döneminde 1419 yılında inşaa edilen Yeşil Medresesi, 1972'de yeniden düzenlenerek, 1975 yılından itibaren Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmete girmiştir. Yapının salon ve odalarında, 12'nci yüzyıldan 20'nci yüzyıla kadar uzanan maden, seramik, ahşap, işleme, silah, zırh, el yazması kitaplar, İslami sikke, İslami kitabeler ve mezar taşları ile Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait etnografik malzemeler sergilenmektedir. Hacivat ve Karagöz geleneksel gölge oyunu ile ilgili eşyalar, Bursa yöresine ait hamam eşyaları, Bursa tekke ve dergahlarına ait eşyalar, Osmanlı nişan madalyaları, çeşitli hat sanatı ustalarına ait levhalar ile Şeyh Hamdullah ve Hafız Osman gibi büyük ustalara ait hat sanat örnekleri, bakırdan yapılmış çeşitli mutfak ve kahve eşyaları da müzede sergilenen önemli eserlerdir. İbn Hilal İbn el-Bavvab tarafından 975-976 yılında yazılan Dua kitabı, 14'üncü yüzyıla ait zengin tezhipli Bakara Suresi, 1323 tarihli bir Kur'an-ı Kerim, Sultan II. Murad'a ait Kur'an-ı Kerim, Memluk Sultanı'nın Yıldırım Beyazid'e hediye ettiği ceylan derisi ile citlenmiş Kur'an-ı Kerim ile 15'inci yüzyıl çini tabakları Türk-İslam Eserleri Müzesi'nin en önemli objeleri arasında yer alır.

D
5/5

Gezdiğim en kaliteli Türk İslam Eserleri Müzesi diyebilirim. Çok güzel bir yapının içerisinde küçük odalara yayılmış müzede ilgi çekici eserler vardı. Kesinlikle gidilmesi ve görülmesi gereken bir mekan. Giriş için Müzekart gerekiyor.

İ
5/5

Bursa Yıldırım ilçesinde hemen Yeşil Türbenin biraz ilerisinde yer alan müzede 12. yüzyıldan 20. Yy’a uzanan seramik, ahşap, maden, silah, zırh, el yazmaları, kıyafetler vb. Yer alıyor. Giriş için MüzeKart geçerli, normal bilet 75 tl ve öğrenci, çocuk ve yaşlılar için ücretsiz. Yıllar önce gittiğimde ise tamamen ücretsizdi ama her şey gibi bu da değişmiş. Her gün açık olan müze hafta içi 08.00-19.00 hafta sonu 08.00-17.00 saatleri arası ziyarete açık.

M
5/5

Küçük, fakat bir çok başlıkta örnekleri barındıran sade ve hoş bir müze. Müze kart geçiyor, yeşil türbeye çok yakın. Temiz ve bakımlı. Hat, silah, cam, kıyafet ve takı, gölge oyunu gibi konular işlenmiş. Bu tip kısa sürede gezilip farkındalığı artıracak müzelerin sayısının artırılması çok faydalı olur.

N
5/5

Yeşil Külliye'nin bir parçası olan Türk İslam Eserleri Müzesi, küçük fakat Osmanlı'nın kuruluş ve yükseliş dönemlerinden nadide eserler barındıran bir müze. Medresenin odaları sergi salonları olarak işlev görmüş. Orta bahçesi de huzurlu bir köşe. Yeşil Türbe'yi ziyaret etmişken uğranabilir. Müzekart da geçerli.

A
5/5

YEŞÍL (SULTANİYE) MEDRESESİ Yeşil (Sultaniye) Medresesi; külliye bütünü içinde yer alan medrese, Çelebi Sultan Mehmed tarafından 1419 yılında yaptırılmıştır. Osmanlı döneminde, Bursa'nın en önemli medresesi olduğu bilinmekteydi. Dikdörtgen bir avlu etrafında 13 oda, bir müderris odası ve giriş eyvanından ibarettir. 1975 yılından bu yana Türk islam Eserleri Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Z
5/5

Küçük ama güzel bir müze. İstanbul da bulunan İslam eserleri müzesi kadar yoğun bir içeriğe sahip değil fakat güzel vakit geçirmek için yeterli diyebilirim. Müzekart ile giriş yapılıyor eğer kartınız yoksa çıkarttırabiliyorsunuz.

O
5/5

MüzeKart ile giriş yapılıyor. Türk islam dönemine ait güzel eserler sergileniyor.

M
5/5

Hergün açık 18.30 da kapanıyor. Müzeyi gezmek 40-50dk sürüyor. İçeriye Müzekart ile giriş yapılıyor . Çalışanlar güler yüzlü ve yardımseverlerdi.

G
5/5

Eskiden medrese olan küçük sayılabilecek bir müze ancak çok değerli ve ilginç parçalar var. Açıklamalar gayet detaylı. Yolunuz yeşil türbeye düştüğünde burayı da gezin. Avlusu çok huzur verici. Avluda oturma yerleri de olsa ne güzel olurdu.

H
5/5

Müze kart ile giriş yapılabiliyor. Görmeye değer eserler bulunuyor.

C
5/5

Müze kartın geçerli olduğu küçük bir müze. Bursa'ya ugradiysaniz bence görülmeli.

Ş
5/5

Müze kartı geçerli olan sade fakat güzel bir müze. 1419 tarihli bina gezilmeye görülmeye değer.

Y
5/5

Geçmişe yönelik butik bir müze. Normalde 5 yuro. Müze kart geçiyor olmayanda 60 TL karşılığı alabilir

F
5/5

Her Detayı ile Muhteşem bir Müze ziyaret edilmesini tavsiye ediyorum 👏☺️Müze Kartınız yoksa yetkili hanimefendiden şahşınıza ait Müze Kart alabilirsiniz.

S
5/5

Müzede 13.yüzyıldan 20.yüzyıla kadar uzanan Selçuklu, Beylik ve Osmanlı dönemlerine ait (İznik, Kütahya) çini ve seramik eserler, ahşap, oyma ve kakma eserler, Türk maden sanatından örnekler, tombak ve diğer metal eserler ile Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri, geleneksel Türk elişleri ve giysileri teşhir edilmektedir. Müze bahçesinde açık teşhirinde İslami dönem mezar, mezar taşları, kitabeler sergilenmektedir. Müzemiz teşhirinde sergilenen İslami Döneme ait İslami sikke sayısı 66,teşhirdeki Etnografik eser sayısı 445’tir. Bahçe açık teşhirindeki mezar, mezar taşı ve kitabelerin sayısı ise 70’tir. Türk İslam Eserleri Müzesi 02.12.2016 tarih ve 215957 sayılı Makam Onayı ile 02.12.2016 tarihinde tadilat ve onarım nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatılmış, tadilat ve onarımın bitmesinin ardından 24.12.2020 tarihinde ziyarete açılmıştır.

B
5/5

Ailecek kurban bayramında ziyaret ettiğimiz ziyaret etmeye değer bulduğumuz müze.

C
4/5

Hem Osmanlı hem de İslamiyet ile ilgili tarihi izlere bizi şahitlik eden müzelerden biri. Müze kart ile ücretsiz gezebilirsiniz. Eğer müze kartınız yoksa bilet ücreti 100 TL.

H
5/5

Yeşil türbeye gitmeden buraya uğramazsak olmazdı. Müze kartla giriş yapılabiliyor.

H
4/5

Müzekart geçerli. İçinde çok fazla eser yok.

S
4/5

Kapanmasina yarım saat kala gidip hızlıca bir göz atabildim. Daha sonra erke saatte gidip iyice eserleri incelemek istiyorum. Giriş ücreti 12.5tl.

R
5/5

Yeşil türbeye gelmişken burayı gezmemek olmazdı. Müzekart geçerli. Güzel bir müze.

K
5/5

Osmanlı'nın eskiden kullanmış olduğu eserlerin tümü kalem kağıttan tutun , giyisiler , silahlar , takılar vs. Herşeyi görebiliyorsunuz yeşil türbenin hemen dibinde olan bir yer kesinlikle gezilmeli

A
5/5

Güzel bir müzeydi. Ortada büyük bir avlu ve çevresinde küçük odalar var. Her odada farklı türde eserler var. Eski paralar, fincanlar, elbiseler, silahlar, halılar... Bursa'ya giderseniz mutlaka uğrayın. Bilet 12,50 tlydi. Ama isterseniz gitmeden önce yine de bakın. Müzeye biletle girildiği için müze içerisinden fotoğraf koymadım ama avluyu ve müzenin dışını ekliyorum. Küçük bir uyarı: Kapılardan geçerken eğilin, çarpmayın.

U
5/5

Bursa Yıldırım'da bulunan cami, türbe ve külliye olarak tasarlanan sosyal yapının külliye kısmında yer alan müze. Anlam karmaşası mevcut. Yeşil Külliye, Yeşil Medrese veya Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak farklı isimlerde geçse de hepsi aynı. İçerisinde Dergah eşyaları, sikkeler, hat, cam, seramik sanatları ve geleneksel kıyafetler bulunuyor. 30 dakika gezmeniz için fazlasıyla yeterli. Konumu doğru. Müze kart geçerli. Emeği geçenlere teşekkürler.

H
5/5

Özellikle Bursa'nın tarihine yönelik eserlerin olduğu güzel bir müze. Müzekart geçiyor.

A
5/5

Türk İslam eserlerinin sergilendiği bir müze. Paralardan silahlara, kıyafetten takılara, hamam kıyafetlerinden hat sanatına, çini eşyalardan kahve malzemelerine bir çok bölüm var.

C
5/5

Ben burayı gerçekten cok sevdim. Ne yapacağımı düşünerek Yeşil' e doğru yürürken bir anda karşılaştım ve evet ilk kez gördüm. Bundan dolayı biraz utandım. Giriş 12.5₺ ancak Müzekart sahibi iseniz para ödemezsiniz. Zaten Bursa da Müzekart geçen iki yerden birisi de burasıymış.( Diğeri Mudanya Mütareke Müzesi)

A
5/5

Müze çok geniş değil fakat kesinlikle gezilmeye değer. Öğrencilerden ücret alınmıyor, yetişkinler 12,5 TL ödüyor. Eserler ayrı ayrı odalara konulmuş odalara girerken kafanızı vurmamaya dikkat edin, girişler oldukça alçak. Müzede Karagöz Hacivat, Eski Paralar, Hat Sanatı, Kılıçlar ve çeşitli sanat eserlerine yer verilmiş.

A
5/5

Küçük bir yer fakat emek verilmiş. Küçük küçük odalarda muhteşem eserler sergilenmiş. Hayran olmamak elde değil. Müze olduğu için müzekartla giriş yapıyorsunuz. Müzekartınız yoksa müzeye girmeden tan karşıda küçük bir yer var. Oradan müzekart çıkarabilirsiniz.

F
5/5

Uzun zaman restorasyon gereği kapalı kaldıktan sonra açılır açılmaz ziyaret ettim. Kültür Bakanlığına çok teşekkürler. Türk İslam kültürel mirasının en güzel örneklerini görmek mümkün. Not: Müze Kartınız varsa avantajlısınız.

E
2/5

Yeşil türbeye gidince yanyana bulunmakta uğranır müze kartla giriş yapabiliyorsunuz. Yeşil cami ve türbeyi görmeye gitmeyecekseniz pek mutlu etmez. Otopark sorunu yok.

N
5/5

Büyük hayranlıkla gezeceğiniz bir müze. Şiddetle tavsiye ediyorum.

4/5

Müze mantığını severler için kaçırılmaz bir yer. Sakinlikle gezilirse daha iyi idrak edilebilecek, yaşama dair bir çok anektot ve örneğinin bulunacağı nezih mekan. Girişleri ücretli, ama fiyatı gün itibariyle uygun. Müze kartınız varsa geçerli ve 18 taş altı ücretsiz... Dip not; Belgesel niteliğinde bir çekim yapmadım değil...

C
3/5

Dışarıdan ayrı , içerisinde ayrı güzel. Avlu efsane. Cam kaplı yer orijinalde açık alanmış. Sergi eşları gayet zengin. Teşekkürler

B
4/5

Türk İslam dönemi eserleri avluya açılan odalarda sergileniyor. Eski bir medrese yapısı. Giriş ücretli, 12.5 lira. Ortalama bir saatte gezersiniz. Hediyelik eşya bölümü de var.

H
3/5

Etkileyici bir müze değil.Herşerden biraz var.Yeşil türbeye gelmişken vaktiniz varsa uğrayabilirsiniz yoksa zaman kaybı.müze kartı geçerli.

M
5/5

İcerisinde Tekke ve zaviyelerde kullanilan nesnelerden, tarihi para, silah, zirh, porselen, ahsap, hat sanati ve dokuma isciligi orneklerine kadar Turk islam eserleri objelerinin ayrintida bogulmadan bir ozetinin sergilendigi, gorulmesi gereken guzel bir muze. Aracimi Emir sultanda bulunan kapali otoparka biraktiktan sonra, Yuruyerek birbirlerine yakin olan Emir sultan, Yesil turbe ve hemen yakinda bulunan Turk ve Islam Eserleri muzesine rahatlilla ulastim.

M
5/5

Huzurlu bir yer . Müzekart geçerli

M
5/5

içi ayrı, dışı ayrı bir mekan. farklı kuran mushafları var.

U
5/5

Müze kart geçerli.

K
5/5

Ziyaret edilmesi gereken bir müze +girişteki görevli hanım çok kibardı.

M
5/5

Bursamızın gezilmesi gerekilen güzel müzelerinden bir tanesi,görmek ve hissedilmeli🙏🤗

K
5/5

Güzel küçük bir müze. Müze kartlı girişi var yoksa 100 lira

T
5/5

Harika yerler.

H
4/5

Çok hoş çini seramikler vardı içeride oda oda ayrılması hoşuma gitti bilgilendirici ve yararlıydı

M
3/5

Yıllar önce babam gezdiğinde çok büyük boyutta el yazması Kuran-ı Kerim’ler varmış. Fakat şuan hiç biri yok. Görevliye sorduğumuzda onların alındığı başka şehirlere götürüldüğü söylendi. Bursa’nın eserinin Bursa’dan alınıp götürülmesini anlamlandıramadım ve üzüldüm. Onun dışında güzel bir mekan. Dış cephede değişik bir figür vardı. Araştırmalar yaptım fakat ne anlama geldiğini bulamadım. Görsele ekliyorum.

G
5/5

Gezilip görülmesi gereken bir müze.. cok cok guzel..

Y
4/5

Giriş ücreti 15₺ öğrenciye ücretsiz olan gezilmeye değer bir müze.

S
5/5

Müze oldukça güzel. Tarihin dokusunu hissedebiliyorsunuz. Bilinmedik keşfedilmedik yerleri keşfetmek geçmişe gitmek insana iyi hissettiriyor. Yeşil türbeye yakın hem de gitmişken çevresini gözlemleme şansı bulabilirsiniz. Bursada gidilecek tarihi yerleri müzeleri gezmek için bu müze oldukça iyi. Gezmeyi sevenler araştırmayı sevenler Gelip görmenizi tavsiye ediyorum...

T
1/5

Ayrıca para ödeyip girmeye hiç değmez. Müze kart varsa neyse. Müze içinde peki eseri yok. Bunun yerine Bursa vakıf kültür müzesi(Merinos müzesi içinde) daha çok çok iyi, hatta ücretsiz.

K
5/5

Yeşil türbeye giden herkes mutlaka uğramadan geçmeyin. İlginç eserler tarihi atmosfer içerisinde sergilenmiş.

M
5/5

Müze gezmeyi seviyorsanız Bursa gezinize mutlaka burayı ekleyin. Müze kart geçerli normal bilet almak isterseniz 20 TL çok güzel eserler var iyi gezmler

İ
3/5

Beklentimi karşılamadı açıkçası pek eser göremedim eski eşyaları ve bazı değerli paralar dışında pek bişi yok. Osmanlıca eserleri görmek isterdim 🤔

T
1/5

Çalışanları kesinlikle terbiyesiz müzeye girmek için gelmiştik ve ücreti kişi başı 100 tl olduğu için girmedik wc sorduk ve yerini gösterdiler wc den çıktığımızda çalışan bir hanımefendi yoldan çevirip tuvalet olduğunu nerden bildiniz biliyor gibi geldiniz dışarıdan kimseye söylemeyin gibi söylemlerde bulundu ve aşağılayıcı bir tavrı vardı islami eserler müzesi olmasına ve kısacık bir wc ihtiyacı görmemize rağmen hiç memnun kalmadık çalışan tavırları çok kötüydü kesinlikle denetlenmesi gereken bir müze

B
5/5

Yaklaşık 10 kadar küçük odadan oluşan gezmesi keyifli bir müze. Bir medresenin içinde yer alıyor ve büyük bir avlusu mevcut. Yaklaşık 1 saatte tüm odaları gezip ziyareti tamamlayabilirsiniz. Müze kart geçiyor.

H
5/5

Bursa gezimin bir parçasıydı etrafı o kadar boştuki kapalı sandım ancak ilginin az olduğunu anladım halbuki içerisinde kısım kısım ayrılmış odalarda çeşitli kıymetli tarihi eserler mevcut alt kısımlarında açıklamalarıyla. Geçmişe dair önemli izlerin olduğu bir islam eserleri müzesiydi uğramanızı tavsiye ederim.

M
5/5

Çok büyük olmayan, küçük odalarda ayrı ayrı bölmelerde ürünlerin sergilendiği bir müze. Giriş ücreti 20 lira olup 16:45te kapanıyor.

Ş
5/5

Görülmesi gereken eserler var. Bursa’daysanız muhakkak uğrayın.

K
5/5

Müze Kart ile ücretsiz. Normal giriş 12₺. Uygun fiyat. Eski Sultaniye medresesi. Osmanlı'nin o dönemki ODTÜ Boğaziçi gibi bir medresesi yani. Daha sonra İstanbul'a geçiyor merkez

Y
5/5

Tarih kokan incelemeye doyamayacağınız nadir müze 'lerden biri insan buradayken kendini bambaşka bir yerde hissediyor huzur doluyor resmen içiniz bursaya gelipte uğramadan dönmeyin ...

H
5/5

Aliyu'l ali.. Çok iyi muhafaza edilmiş tarihi değerleri net haliyle görmek isteyenlere...

M
5/5

Lütfen herkesin gitmesini tavsiye ediyorum

İ
5/5

Çok tenha ailenizle rahat rahat gezebilirsiniz. Müze kart geçerli 18 yaş altı ücretsiz kartınız yoksa 12.50 tl

S
2/5

İslam eserleri denilince aklınıza ne geliyor ise hiçbiri yok. İbrikler kahve fincanı zarfları eski paralar hamam tasları vb tarihi parçalar var. Eski keles yöresel gelinlik var mesela. Ne alaka? İznik çinileri var. Ne alaka? Ama orada olduğunu duydugum çok büyük tarihi el yazması kur'an yok. Kütüphaneye verilmiş. O mukaddes kitap olmayınca da müze tarihi incik boncuk müzesi olmuş oluyor. El yazmaları odalarının hepsi kapalı. Biraz mantık başkanım, biraz mantık. Yok ben eski bir medrese görmek istiyorum diyorsanız gidin derim. Aksi takdirde 5 tl verip sakın paranızı çöpe atmayın boş bir müze için. Çok kötüydü.

M
5/5

Gezilmesi gereken müzelerden sadece biri mutlaka gidin görün okuyun öğrenin😍 arada dinlenmek isterseniz müze cafe var. Ve rahat iki saat geçirirsiniz müzede şiddetle tavsiye ediyorum!!

K
4/5

İlk kez gittim gezilmeye değer bir müze tarihimiz adına güzel

M
5/5

Hergün açık 18.30 da kapanıyor. Müzeyi gezmek 40-50dk sürüyor. İçeriye Müzekart ile giriş yapılıyor . Çalışanlar güler yüzlü ve yardımseverlerdi

T
3/5

Kültürel ve tarihi muze olarak yer alır.Turk ve İslam kültürel eserlerinin yaşatılması ve korunarak yeni kuşaklara örnek olmasını sağlar.toplumlarin ortak mirası olan kültürün Türk ve İslam eserlerinde varlığını korumasına aracı olan bir muzedir.

F
5/5

Ecdadimizdan birseyler görmek herzmn cok güzel o yüzden bu müzeye de gitmenizi tavsiye ederim..

G
5/5

kesinlikle gezmeye değer. arkeoloji müzesinden çok daha fazla ve bilgiye sahip, eser fazlalığı ile de göz dolduran bir yer

H
5/5

Müzede 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan Selçuklu, Beylik ve Osmanlı Dönemleri'ne ait (İznik, Kütahya) çini ve seramik eserler, ahşap, oyma ve kakma eserler, Türk maden sanatından örnekler, tombak ve diğer metal eserler ile Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri, geleneksel Türk elişleri ve giysileri teşhir edilmektedir Müzede 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan Selçuklu, Beylik ve Osmanlı Dönemleri'ne ait (İznik, Kütahya) çini ve seramik eserler, ahşap, oyma ve kakma eserler, Türk maden sanatından örnekler, tombak ve diğer metal eserler ile Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri, geleneksel Türk elişleri ve giysileri teşhir edilmektedir

F
5/5

Türk İslam Eserleri Müzesi İlk Osmanlı medreselerinden olan Yeşil Medrese, SultaniyeMedresesi diye de adlandırılır. Yeşil Külliyesi birimlerinden bir tanesidir.Külliyenin yapım tarihleri olan 1414-1424 yılları arasında yapıldığıbilinmektedir ve mimari Hacı İvaz Paşa’dır. Müzede 13. Yüzyıldan 20.yüzyılakadar ait çini ve seramik eserler, ahşap, oyma ve kakma eserler, Türk madensanatından örnekler, tombak ve diğer metal eserler ile Selçuklu ve Osmanlısikkeleri, geleneksel Türk elişleri ve giysileri teşhir edilmektedir. Museum of Turkish and Islamic Arts Yeşil Madrasa, one of the first Ottoman madrasas, is also called SultaniyeMedresesi. It is known to be one of the units of the Green Complex. It is known to have been built between 1414 and 1424 and the architectural Hacı İvaz Pasha. In the museum, 13th century to 20th century tile and ceramic works, wood, carved and inlaid artifacts, examples of Turkish mining, tombak and other metal works, Seljuk and Ottoman Turkish, traditional Turkish handicrafts and clothes are exhibited.

S
1/5

İçerdeki güvenlik görevlisinin müdürden daha çok müdür gibi davranmasıyla keyifle gezilemeyen müze..

E
2/5

2017 yazında tadilattaydı. Ancak iç avlusunu görmeye izin verdiler. Potansiyeli olan fakat ne turistler ne de yerliler tarafından önemsenen bir yer. Etrafında çeşitli dillerde kitabeler ve mezartaşları bulunmaktadır.

A
1/5

100 lira ! Müze giriş ücreti. Ne kadar da uygun (!)

E
5/5

Açık hava müzesinde sergilenen eserler gerçekten tarih kokuyor. Gidilesi bir müze bence.

H
5/5

Müze kart geçiyor, bilet fiyatı da uygun, gezmeye değer.

E
3/5

Daha ziyade Etnografya Müzesi'ne uygun bir koleksiyona sahip. Bir hikaye paylaşmayan teşhiri ziyaretçiye birşey anlatmaktan uzak...

M
5/5

Tarihimiz, şanlı geçmişimiz böyle müzelerde hafızalarımız daha güzel şekilleniyor.

B
2/5

Aman aman etkilenmedim. Bir şeyler var ama açıklama yok. Neyin ne olduğunu bilmeden gezdim sadece

B
5/5

Kesinlikle görülmesi gereken bir müze

M
5/5

Cok güzel dizayn edilmiş. Sesli rehberlik sistemi getirilebilir

Z
3/5

kucuk bir muze birkac dakika ayrilip gidilebilir

B
5/5

Çok iyi gerek atmosferi gerek sikkeler ve osmanli tarihi

U
5/5

Restorasyon çalışmasından sonra daha nezih bir ortam haline gelmiş

A
3/5

Bulunduğu yer türbelerin arasinda biraz kaybolduğu icin zor bulduk ve icindeki duzen oldukca eskiydi

A
5/5

Görevliler güler yüzlü yardımcı oluyorlar teşekkürler kendilerine

B
5/5

Özellikle bina çok güzel. Çalışanlar çok ilgili ve temiz bir yer.

M
4/5

sergi kısmı çok az görevliler yardımsever ilgili

B
4/5

Bursa'nın çevre olarak görülmesi gereken yerlerinden biri.

A
4/5

Aşırı sade...Pek fazla görsel yok..

M
1/5

Muze 4 subat tarihinde ve belkide ileri tarihlerdede tadilatta...;(

H
4/5

güzel bir yer en kısa zamanda ziyaret etmek isterim

M
5/5

Verdiğin paraya değen bir yer

M
5/5

mutlaka görülmeli gerçekten çok değerli emanetler var..

F
1/5

Görülmeye değer birsey yok bence.

E
5/5

Ziyaret edilmesi gereken bir müze.

Ö
1/5

Ne zaman gitsem kapalı olan bir müze

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Gaziakdemir, Kültür Park, Çekirge Cd. 4/11 D:1, 16050 Osmangazi̇/Bursa

💬 Çevre illerde gördüğümüz bir çok kazı alanında eserlerin Bursa arkeoloji müzesinde olduğu belirtildiğinden Bursa’ya gelmişken mutlaka görmek istediğimden gezdim...

Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi Osmangazi En İyi Arkeoloji müzesi Listesi Osmangazi En İyi Müze Listesi Bursa En İyi Arkeolojik alan Listesi Bursa En İyi Arkeoloji müzesi Listesi

📍 Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Doğu Kapısı Girişi 2. Kat, 16010 Osmangazi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Doğu Kapısı Girişi 2. Kat, 16010, 16190 Osmangazi̇/Bursa

💬 Belediye Başkanlığımızca kentin kültür ve sanat yaşamını zenginleştrimek ,sosyokültürel hayatını canlandırabilmek amacıyla yürüttüğümüz tarihi kültürel mirası y...

Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi Osmangazi En İyi Müze Listesi

📍 Orhanbey, 16010 Osmangazi̇/Bursa

💬 Bursa'nın en güzel meydanlarindan biri. Kalabalık, hareketli, keyifli. Tarihi Orhan Camininde bulunduğu bir yer.

Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi

📍 Pınarbaşı, 1. Zindankapı Sk. No:36, 16040 Osmangazi̇/Bursa

💬 Bursanın en güzel tarihi kalesi, biraz insan ürperiyor ama alışıyor, seyir bölümleri harika, zindanlar ve cezalandırılma alanı korkutuyor insanı, içeri girdiğin...

Osmangazi En İyi Tarihi yer Listesi Osmangazi En İyi Arkeolojik alan Listesi Osmangazi En İyi Kale Listesi Bursa En İyi Arkeolojik alan Listesi Bursa En İyi Kale Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur