Aynalıkavak Kasrı

Aynalıkavak Kasrı

Aynalıkavak Kasrı, Tarihi yer, Müze, Avlanma alanı olarak Keçeci Piri, Donanma Cd., 34440 Beyoğlu/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Aynalıkavak Kasrı 100 yorum ve 4.55 puanlamaya sahip.
Adres: Keçeci Piri, Donanma Cd., 34440 Beyoğlu/İstanbul
Telefon numarası: +2122569750
Kategoriler: Tarihi yer Müze Avlanma alanı
Çalışma saatleri: Cuma 09:00–17:00,
Cumartesi 09:00–17:00,
Pazar 09:00–17:00,
Pazartesi Kapalı,
Salı 09:00–17:00,
Çarşamba 09:00–17:00,
Perşembe 09:00–17:00
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Aynalıkavak Kasrı Yorumları

M
5/5

Oldukça sakin ve huzurlu bir ortamı var. Çok ziyaretçisi yok ama gerçekten görülmesi gereken bir kasır. Park ücretsiz. Girişi müzekartla olabiliyor. Sadece kafesine gelirseniz 15₺ giriş ücreti vermeniz yeterli. Fiyatlar makul. Menüleri güzel. Hava oldukça sıcak olmasına rağmen havuzbaşında serin serin kahvemizi içebildik. Kargalar ortama alışmış kaçmıyorlar. İçerde maalesef fotoğraf çekilmiyor. Odalar numaralandırılmış. Elinize verdikleri cihazla ses kaydını dinleyebilirsiniz. Alt katında küçük bir müzik aletleri sergisi var. 3. Selim’in bestelerini burada yaptığı söyleniyor. Etkileyici bir atmosferi var.

S
5/5

Çok güzel bir kasır diğer kasırlardan işleme olarak biraz farklı bahçesi geniş güzel cafesi var müze kartıda geçiyor

Z
5/5

Atmosfer harika istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz küçük çocuğu olan ailelere ideal bir yer cennet bahçesi gibi. 2 kahve 1 çay 165tl hesap ödedik

S
5/5

Çifte dîvanhâne çevresinde gelişen üç sofalı planıyla, 18. yüzyıl Osmanlı saraylarının geleneksel mimari özelliklerini taşımaktadır. Sofaların bir tarafında sultanın önemli konuklarını kabul ettiği Dîvanhâne ile üç oda, diğer tarafında giriş sofası ile iki oda bulunmaktadır. Dış çephede dilimli bir kubbeyle örtülü olduğu görülen Arz Odası’nın tavan eteğinde Sultan III. Selim’in altın yaldızlı tuğrası, pencereler üzerinde Yesârîzâde Efendi’nin ta’lîk hat ile yazdığı, Enderûnî Fâzıl Efendi’nin Aynalıkavak Kasrı’nı öven 54 beyitlik şiiri dikkati çekmektedir. III. Selim’in lirik ve akıcı bestelerini yaptığı sanılan Hasoda’nın pencereleri üzerinde, yine Yesârîzâde’nin ta’lîk hatla yazdığı, Şeyh Galib’in III. Selim’i öven 36 beyitlik şiiri yer almaktadır. Tavanda, Hasoda ile benzer biçimde, geometrik düzen içinde bitkisel ve stilize motiflerle zenginleştirilmiş zarif bir bezeme göze çarpmaktadır. https://www.millisaraylar.gov.tr/Lokasyon/9/Aynalikavak-Kasri Kasır haricinde bahçede kafe mevcut. Havuz başında, çok güzel manzara eşliğinde zaman geçirebilirsiniz. Tavsiye ederim.

O
5/5

muze kart gecerli. her yarim saatte bir gorevli esliginde kasrin icini gezebilirsiniz. kasrin icinde cekim yasak. III. selim'in calgi aletlerine olan ilgisini sergilenen eser ve ozel odalardan anlayabilirsiniz. ekseriyetle avlanma ve dinlenme kosku olarak kullanilmis. bahcesinde acik ve kapali alanda yeme icme hizmeti sunan kafesi var.

M
5/5

Sakin bir yer. Müze kart geçerli. 65 yaş üstü ücretsiz. Kasrın içini 15dk’da bir gezebiliyorsunuz. Bahçede vakit geçirmek çok keyifli.

İ
5/5

Çok güzel küçük fakat içeriği zengin bir müze 👏🏻 Osmanlı zamanında müzik ve enstrümanlara ilgi duyan padişahlardan III. Selimin bu konuda gelişime dayalı faaliyetlerini ,eski döneme ait enstrümanların detaylı bilgisi ve enstrümanlar direk sizi karşılıyor 🪕🪈🪘🎶

M
5/5

Milli Saraylar'dan bir tanesi. Müzekartla ücretsiz eğer bulunmuyorsa da cüzi bir miktara girebilirsiniz. Sesli rehber almayı unutmayın. Müzik aletleri ile alakalı kısımlar bulunuyor ama bilgilendirme yönünden eksik olduğunu düşünüyorum. Onun dışında içerisi de güzel. Bahçede de güzelce dolasabilirsiniz. Güzel bir kafe de bulunuyor.

B
4/5

Aynalıkavak kasrı kasımpaşa hasköy de bulunan istanbul un birbirinden guzel kasırlarindan bir tanesi.ahşap yapı formu döneme ait dekarasyonu ile mutlaka ziyaret edilmelidir.milli saraylar bünyesindeki kasır müzekart ile ucretsiz ziyaret edilebilir.girisinde ücretsiz otoparkı mevcuttur.icerideki bahcenin muazzam peyzajının keyfi ile cafesinde huzur icerisinde vakit gecirilebilir

D
5/5

iki üç kez gitme imkanım oldu .Personel ilgisi alakası hep aynı idi.Birçok kişinin bilmediği sanki gizli kalmış bir ecdad yadigarı.Konumu,bahçesi güzel .İçinde 3.Selime ait birçok eser var.Özellikle bahar aylarında gitmenizi öneririm

B
4/5

Müze kart geçerli. Kartınız yoksa; sadece bahçeyi görmek ve bahçesindeki cafede bir şeyler yemek için 15₺ ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Girmişken kasrı da görelim derseniz 30₺, öğrenci 15₺. Girişinde otopark var, ücretsiz. Bahçesi bebek arabası için uygun değil, yolları taşlı. Zaten küçük bir yer, bahçede bir tur atmak on beş dakika falan sürer. Cafesinde oturmadım, tekrar buraya gelirsem kahvaltısını denemek isterim. Huzurlu bir bahçesi var. Her yer tertemiz. Kasrın içinde fotoğraf çekmek yasak, yarım saatte bir giriş yapmanıza izin veriliyor. Bilgilendirmeler güzeldi. Bugüne özel miydi yoksa hep böyle midir bilemem fakat çok fazla karga vardı, videosunu ekledim. Bir masaya aniden gelip, oturanları baya bir korkuttular. Hoş olmayan tek kısım bu kargalardı.

N
5/5

Aynalı kavak kasrı hem Kars'ın içini gezebilir hem de bahçesindeki kafede yemek kahvaltı çay kahve yiyip içebilirsiniz. Mutlaka gidin çok güzel bir yer

Y
5/5

İstanbul'un göbeğinde park sorunu olmayan huzurlu güzel Nezih bir yer mutlaka görülmesi gereken tarihi bir güzellik

H
4/5

Şehrin ortasında 4. büyük kasır olarak geçiyor. Bahçesi ideal büyüklükte her saat görevliler eşliğinde kasrın içini gezebiliyorsunuz. Müzekart geçerli ama ben bu müze kafeteryalarındaki fiyat tarifesini anlamıyorum aşırı pahalı ondan dolayı içeride oturmazsanız yarım saati almaz gezmeniz. 15 araçlık bir otopark mevcut. Ama Google Maps tam konum vermiyor araçla gidiyorsanız hemen Opet karşısı giriş.

F
1/5

Açıkçası kasrin içerisi guzel lakin gittiğinizde hemen güvenlik gelip size eşlik ediyor ve bu rahatsız edici baskı altında hissetmek müzeyi gezerken olmuyor. Fotoğraf çekmek yasak anlamsız bir saçmalık. Bahçesi var wc mevcut.disarda cafe var ama yok gibi ilgilenen yok.yolunuz düşerse gelin aksi halde tavsiye etmem

S
5/5

Görülmeye değer bir kasır. Küçük durduğuna bakmayın iki katlı. Yarım saatte bir ziyaretçi alınıyor. İki kişi gezdik, cumartesi günü gittik ve oldukça sakindi. Müzekart geçiyor, öğretmen ve öğrenci için 15 TL, sivil 30 TL.

A
5/5

Diğer kasırlara nazaran daha sade ve daha mütevazi bir kasır. Yine her zamanki gibi fotoğraf çekmek yasak. Çocuklar başımızın tacı, geleceğimizin ışığı fakat çocuklu ailelerden ricam müze gezerken sessiz olmaları gerektiğini öğretmenizdir.

Ü
5/5

Her noktasında harika detaylar olan osmanlı padişahlarının kullandığı köşk. Müze kart ile girebilirsiniz, çalışanlar oldukça güleryüzlü ve ilgili

T
5/5

Keyifli bi alan müze görevlileri sizlere müzeyi anlatan cihazlar veriyor ve cihazdan müze hakkında bilgiler alırken geziyorsunuz ayrıca bahçesinde çay kahve üçmeden dönmeyin

E
5/5

Müze kart geçerli, saat 21’e kadar açık. Sesli rehberli tur var, 15-20 dakikada kasrı gezip sonra bahçesinde dilediğimizce oturun.

S
4/5

Küçük ama güzel korunmuş bir yer. Girişte size bir cihaz veriyorlar bu cihaz sayesinde bütün odaları canlı anlatımlı dinleyebiliyorsunuz. Özellikle yol gitmeye gerek yok bence yolun yakına düşerse uğranabilir.

Ö
5/5

İstanbul Kasırları'ndaki tarihi yapı ve doku, bahçelerinde huzur veren sakinlik bu kasırda da fazlasıyla mevcut. Müzeye giriş yarım saatte bir gruplar halinde yapılıyor. Bahçede güzel bir kafesi var. Müze girişinde ücretsiz verilen sesli rehber geziyi anlamlı ve keyifli hale getiriyor. Kulaklık gerekmiyor, kulağınıza yaklaştırıp dinleyebiliyorsunuz. Müze kart geçerli 65 yaş ve 06 yaş ücretsiz. Bahçeye giriş ve müze gezme ücreti ayrı alınıyor yani sadece bahçede 10 lira ödeyip oturabiliyorsunuz. Girişte ücretsiz otoparkı var.

W
5/5

Müze kart geçerli. Giriş ücretli ama düşük fiyatlı. Bahçe ve bina gezmesi ayrı ücretlendirilmiş. Giriş kısmında küçük bir otopark var. Girişte rehber cihazı veriliyor, gezerken cihazı odalardaki rakamlara uzattığınızda odanın ve eşyaların hikayesini dinleyebilirsiniz. . Bina içini gezerken fotoğraf ve videyo çekmek yasak. Ücretsiz tuvalet. Bahçesinde kafesi var. Güzel bir yer.

M
5/5

Bahçesi ferah 2 adet büfe var . Yaklaşık 20 araçlık otoparkı var . Yarım saatte bir kasır turu yapılıyor . Hafızada güzel bir yer edinmek isteyenlere tavsiye edilir . İçerde fotoğraf çekimi yasak .

Ü
5/5

İstanbulun göbeğinde ama yüksek duvarları ve korunaklı hali ile sakin huzurlu şahane bahçesi olan bir tarih şaheseri. Hizmet servis çok iyi otoparkı mevcut müze kart geçerli . Milli sarayların yaz boyunca akşam ziyaretine açtığı bir kaç yerden biriydi çok güzel düşünülmüş bir uygulama tekrar tekrar ziyaret ettik. Birdaha yaz için de uygulama devam etsin isteriz. TEŞEKKÜRLER MİLLİ SARAYLAR.

Ç
5/5

Evime çok yakın güzel sakin huzurlu bir yer fakat kapanış saati çok erken yaz ayında güneş ve sıcakta ufak çocuğumla öğlen çıkamadığım için değerlendirip gidemiyorum. En azından yaz ayında saat düzenlemesi yapılabilir.

M
5/5

İçeride fotoğraf çekimi yasak. farklı bir atmosferi var görmenizi tavsiye ederim giriş ücreti kişi başı 30 TL küçük çocuklara ücretsiz sadece bahçeyi gezmek isterseniz 15 TL kişi başı

A
5/5

Milli saraylara bağlı özüne dokunulmadan gayet güzel elden geçirilmiş. Emeği geçen herkese teşekkürler. Şehir karmaşasından tam ortasında bahçe huzur dolu içinden çıkmak istemiyor insan. Girişte sağda otopark var ücretsiz. Bahçe 10 tl saray +Bahçe 20 tl. 7 yaş çocuğa ısrarla bilet kestiler. Şimdiye kadar Milli saraylara bağlı hiç bir yerde bu kadar ısrarla kesmemiz lazım diyen bir yer görmedim. Sormuyorlar bile. Kafe çok ama çok pahalı. Bir hamburger 95 tl olamaz şaşırmayın. Çay 10 tl kahve çeşitleri 28 -36 tl tatlılar 38 tl vs vs. Burada çalışan arkadaşların dikkat etmesi lazım. Kimseyle ilgileri yok. Masaya çağırdığınız zaman zar zor geliyorlar. Bir erkek arkadaş dışında işini yapan yoktu. En son ben çıkarken bir saattir gözleme bekliyorum diye feryat eden biri vardı. Bence iyi sabretmiş. Genel olarak gidilmesi gereken bir yer olarak düşünebilirsiniz. Gününüz heba olmaz vakit ayırdığınıza değer bence.

Ö
5/5

Şehir içinde sessiz sakin bir kasır. Yarım saatte bir kasır gezisi yapılıyor. Ücretsiz otopark mevcut. Müzekart geçerli. Pazar olmasına rağmen kalabalık değildi. İçeride kafe de bulunuyor. Kasrın alt katında resim ve müzik sergisi bulunuyor. Bahçede küçük bir bölüm geziye kapatılmış. Kasrın Haliç tarafında bulunan kubbeli yapı da ziyarete kapalı.

S
5/5

Bahçesinde toprak kokusu, esen rüzgar, yeşillik, huzur, sukunet, sekine, börtü, böcek, kelebek ne ararsan var. Burayı görmeden ölen bin pişman. O denli yani!!

E
4/5

Ambiyas çok güzel fakat tost söyledim tost makinasini ısınmadan tostu yapmaya çalışmışlar bembeyaz tost ekmeğinde bol peynirli yerine boş peynirli tost yedim

M
5/5

Huzur arıyorsanız mutlaka gelin, görün. Şehrin ortasında nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Beltur’un kahvaltı menüsü gayet güzeldi. Şiddetle tavsiye ediyırum.

A
5/5

Harika bir yer. Sadece bahçe girişi 10 lira. Müze için farklı tarife var. 6 yaş altı ücretsiz. Otopark ücretsiz ama küçük. Bahçesi dinlenmelik bir yer. Ağaç altları, havuz başı, cafesi çok güzel. Kahvaltı çeşitleri de var.

S
5/5

Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki dördüncü büyük sarayı olan Tersane Sarayı, diğer adı ile Aynalıkavak Sahil Sarayı’ndan günümüze ulaşabilen tek yapı, Aynalıkavak Kasrı’dır. Okmeydanı yamaçlarından Haliç kıyılarına doğru uzanan alan, tarihî kaynaklara göre Bizans döneminde imparatorlara ait bir gezinti ve dinlenme yeridir. Fatih Sultan Mehmed’in (1444-1481) İstanbul’u fethinden sonra, Osmanlı sultanlarının da ilgisini çeken bu büyük koruluk, bölgede kurulan Osmanlı tersanesinden dolayı, bahçeleriyle birlikte “Tersane Hasbahçesi” adıyla anılmıştır. Hasbahçe’de bilinen ilk yapı, Kaptan-ı Derya Halil Paşa’nın Sultan I. Ahmed (1603-1617) için 1613 yılı sonlarında yaptırdığı kasırdır. Daha sonraki dönemlerde yeni köşkler, kasırlar ve bunlara ait ilave yapılarla, Tersane Sarayı son şekline kavuşmuştur. Sarayın setler hâlinde yükselen geniş bahçesinde, Haliç’e bakan yeni kasırlardan biri de Sultan III. Ahmed’in (1703-1730) şehzadeleri için düzenlenen sünnet düğününe sahne olan Aynalıkavak Kasrı’dır. Zaman içinde tersanenin büyüyüp genişlemesiyle, saraya ait yapılar birer birer yok olmuştur. 1802-1803 yıllarında tamamen yıkılan saraydan geriye sadece Aynalıkavak Kasrı kalmıştır. “Hasoda Kasrı”, “Hasbahçe Kasrı”, “Daire-i Hümâyûn” gibi adlarla da anılan yapı, bugünkü görünümüne Sultan III. Selim (1789-1807) döneminde kavuşmuş ve Sultan Abdülmecid (1839-1861) döneminde tekrar elden geçirilmiştir. “Lâle Devri” olarak anılan dönemin yaşantısını hatırlatan ve yaklaşık üç yüz yıldır Haliç kıyılarını süsleyen Aynalıkavak Kasrı, 1975 yılında Millî Saraylar yönetimine geçmiş ve 1984’te müze-saray olarak ziyarete açılmıştır. Kasır, kara tarafındaki cephesi tek, deniz tarafındaki cephesi iki katlı düzenlenmiş olarak eğimli zemine uygun bir yerleşim göstermektedir. Çifte dîvanhâne çevresinde gelişen üç sofalı planıyla, 18. yüzyıl Osmanlı saraylarının geleneksel mimari özelliklerini taşımaktadır. Sofaların bir tarafında sultanın önemli konuklarını kabul ettiği Dîvanhâne ile üç oda, diğer tarafında giriş sofası ile iki oda bulunmaktadır. Dış çephede dilimli bir kubbeyle örtülü olduğu görülen Arz Odası’nın tavan eteğinde Sultan III. Selim’in altın yaldızlı tuğrası, pencereler üzerinde Yesârîzâde Efendi’nin ta’lîk hat ile yazdığı, Enderûnî Fâzıl Efendi’nin Aynalıkavak Kasrı’nı öven 54 beyitlik şiiri dikkati çekmektedir. III. Selim’in lirik ve akıcı bestelerini yaptığı sanılan Hasoda’nın pencereleri üzerinde, yine Yesârîzâde’nin ta’lîk hatla yazdığı, Şeyh Galib’in III. Selim’i öven 36 beyitlik şiiri yer almaktadır. Tavanda, Hasoda ile benzer biçimde, geometrik düzen içinde bitkisel ve stilize motiflerle zenginleştirilmiş zarif bir bezeme göze çarpmaktadır.

Y
4/5

Pazar gunu gelmemize ragmen oldukca sakindi. Bahcesi kucuk ama oldukca guzel. Esen ruzgar ve golge altinda oturup keyif yapabilirsiniz. Fiyatlar biraz daha dusuk olsa iyi olurmus. Bahceye giris 15 TL. Ucretsiz otopark var.

G
5/5

Personel ne yazıkki ilgisiz . En az 3 kişi varken girişte beni 10 dk beklettiler giriş yapabilmem için Müzeye. Bahçeye giriş ücretsiz olsa belki de çok daha fazla ziyaretçisi olur sonuçta ücretler yeterince yüksek.

F
5/5

İstanbul'daki kasırlar arasında en sade olanı diyebilirim. Çok güzel bahçesi var. Huzur dolu ortamda bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Pazar günü öğlen vakti olmasına rağmen sakindi. Müze tam ve yarım saatlerde rehber eşliğinde gezilebiliyor. Müzekart geçiyor. Ulaşım olarak metrobüsle "Halıcıoğlu" durağında inip "Fatih Sultan Mehmet" durağından otobüse binerseniz 5 durak sonra "Aynalıkavak" durağında inebilirsiniz. Ben metrobüsten indikten sonra yürümeyi tercih ettim 20 dk sürüyor.

C
5/5

Kasrın içerisinden çok bahçesi görülmeye değer. Devasa ağaçlar ve yeşillikler içerisinde çok güzel bir yer. İçeriye girdikten sonra bahçe dahil gezimizi tamamlamamız 1 saat sürdü. Güzel havalarda ek olarak en az 1 saat bahçede oturmaya ayrılmalı. (Toplamda 1,5 saat) Bahçe çok temiz, sessiz ve huzur verici. Kasrın içi yarım saatte bir yapılan güvenlik eşliğindeki gruplar halinde geziliyor. Girişte ücretsiz sesli rehber temin edebilirsiniz. (Kendi kulaklığınızı getirmeniz gerekiyor. Kulaklık mevcut değil) Kasrın içinde fotoğraf çekmek yasak fakat bazı teyzelerin fotoğraf-video çekmelerine engel olunmadığını gördük. Kasrın açık olduğu saatlerde bahçedeki kafe de açık. Çok zengin olmayan bir menüleri var ama başarılılar. Özellikle sıcak içecekleri başarılı. Bahçedeki bazı ağaçlar 300 yıllık. Çamların bazılarının gövdesi neredeyse 2 metre çapında. Gördüğüm en geniş gövdeli çamları burada gördüm. Yeri biraz ters ama girişinde kasıra özel otopark mevcut. Ayrıca hemen yakınında otobüs durakları da var.

S
5/5

Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki dördüncü büyük sarayı olan Tersane Sarayı, diğer adı ile Aynalıkavak Sahil Sarayı’ndan günümüze ulaşabilen tek yapı, Aynalıkavak Kasrı’dır. Müzekart geçerli giriş 20tl. Belli saatlerde yetkililer tarafından eşlik ederek içeri girebiliyorsunuz. İçeride fotoğraf ve video çekimi yasaktır

A
5/5

Müze kart geçerli . Öğrenci 10tl sivil 20tl fiyatı bulunmakta. sesli rehber ile içerisi çok güzel geziliyor. Kasrın içi temiz (galoşla geziliyor) ve çok ilgi çekici. Bahçesinde gezmenizi ve çayınızı yudumlamanızı tavsiye edebilirim. Fiyatlar biraz pahalı bu durum düzeltilebilir.

N
5/5

Biraz tarih turu, biraz yeşillik temiz hava alarak haftasonunu değerlendirebileceğiniz mükemmel bir mekan. Sultan III. Ahmet'in yaptırıp, Sultan III. Selim'in onarttığı Tersane sarayı yapılarından olan kasır kesinlikle görmeye değer. Kasrın birçok odasını gezebiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz sesli rehber de veriyorlar. Alt katta çeşitli bağışçılardan toplanarak oluşturulmuş müzik aletleri müzesi de var.Bahçede bulunan kafeteryada dileyenler yemyeşil bahçede kahvaltısını da yapabilir. Ben gözleme yedim. Peynirli olan gayet güzeldi. Limonatasını beğenmedim tadı bir garipti. Bahçedeki havuz suyunun da ivedilikle temizlenmesi gerekir. Lahım gibi duruyor. Bu bahçeye yakışmıyor.

S
5/5

Hasköy'ün dar ve yapılaşması, yoğun trafik içinde nefes alınabilecek küçük bir yer, özellikle yaz sezonunda 18:30 da kapatmaları çok saçma,giriş 20 tl alınıyor cafede yediğiniz içtiğiniz hariç ayrı da ayrı bir handikap🤔

B
5/5

Büyük devlet adamı, şair ve bestekar padişah III. Selim'in kullandığı nispeten mütevazı küçük saray. Millî Saraylar müdürlüğüne bağlı ve giriş ücretli. 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlardan ücret alınmıyor. Görevli personel ilgili ve kibar ve çok yardımsever. Müzede çok güzel bir havuzlu bahçe ve kafe de mevcut.İstanbul da kabaliktan uzak sakin ve ruhunuzu dinlendiren bir ortamı var.

S
5/5

Şehrin içinde ama sanki başka bir dünyada, sakin, huzurlu, yemyeşil ve rengarenk çiçeklerle kaplı, devasa ağaçların olduğu bir yer. Çok şık döşenmiş bir kasır ve havuz başında bir kafe.... Enfes..

O
5/5

Büyüleyici bir kasır gerçekten cok iyi korunmuş.bahcesinde yesil başlı ördekler var kitabınızı alip gelirseniz okuyabilirsiniz. Kafesi biraz pahali ama kaliteli. Haftasonu degerlendirilecek mekanlarin başında geliyor.

M
5/5

İçerde güzel bir de kafesi var. Oturup keyifli vakit geçirilecek hoş bir mekan. Müzesi o kadar büyük ve etkileyici değil ama yinede güzel.

E
5/5

SultannIII Selim zamanında musiki eserleri dinlemek ve eğlenmek amacıyl kullanılan müzede Osmanlı tarihinde kulllanılan bir köşktür.

F
1/5

Kafede oturup kahvaltı yapmak en güzel keyifti. Ama masa düzeni servis herşey berbat hale gelmiş. Kahvaltı yapmadan çıktık.

M
3/5

Çöl içinde minik bir vaha. Denize baksa harika olurdu ama denize kıyısı yok. Minik havuzu var, minik ama harika bir pasta kafesi var. Müzik müzesi var 3. Selimin merakıymış gezilebilir. Nefes almak için uğrayın.

Z
5/5

Cumartesi öğleden sonra gittik, sakindi oldukça. Iki küçük havuzu olan güzel bir bahçesi var. Bahçede açık ve kapalı alanlı cafe mevcut. (Şubat 2024 çay 25 TL) Müze kısmı için yarım saatte bir tür düzenleniyor. 15 dk kadar sürüyor. Bahçede serbest, kasrin içinde fotoğraf yasak. Tüm görevliler ilgili ve yardımcıydi. Mescit idari bina içerisinde, sadece personel yazıyor bina girişinde ama girebilirsiniz. Müze kart geçerli.

S
5/5

Tarihi yapısı ve dokusuyla İstanbul'daki görülmesi gereken kasırlardan biridir. Bahçesinde huzur ve sakinliği buram buram hissediyorsunuz. Müzeye giriş yarım saatte bir gruplar halinde yapılıyor. Bahçede cafe de mevcut. Müze kart geçerli. Bahçeye giriş ve müze gezme ücreti ayrı alınıyor yani sadece bahçe ücreti ödeyip oturabiliyorsunuz. Girişte ücretsiz otoparkı var.

Z
2/5

Şehrin gürültüsünden yalıtılabilseydi keyifli olabilirdi. Özellikle Mecidiye Kasrı'nın, Cam ve Billur Müzesi' nin bahçesinde vakit geçirdikten sonra ben bu kasırdan pek mutlu ayrılamadım. Üstelik cafesi de bana diğerlerinden daha pahalı geldi. Zaten çok sınırlı bir menü varken hem porsiyon küçük hemde ücret fazla. Ufak bir tost 30 lira😔

C
5/5

Haskoyde yer alan bu güzel kasır mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir İstanbul'da , güzel havalarda korusunda da kafanızı dinleyebileceginiz bir yer burası. 18. yuzyil özelliklerini gözler önüne seren kasırda, beş oda bir sofa ile konukların kabul edildiği bir Arz Odası bulunmaktadır. Sultan III. Selim’in altın yaldızlı tuğrası, kasrın Divanhane bölümünün tavan eteğinde yer alır. Aynı zamanda pencerelerin üzerine de Enderūnî Fāzıl’ın Aynalıkavak Kasrı hakkında yazdığı övgü dolu 54 beyitlik şiir, Hattat Yesârîzâde Mustafa İzzet Efendi tarafından ta’lik hat usulüyle işlenmiştir. Kasrın Hasoda kısmında ise dönemin ünlü şairlerinden olan Şeyh Galib’e ait 36 beyitlik bir başka şiir de yine Yesârîzâde Mustafa İzzet Efendi tarafından yazılmıştır. Aynalıkavak Kasrı, geniş saçaklarla bezeli çatısı, dekorasyonda yer verilen şık sedirleri gerçekten gozalici. Sultan Abdülmecid’in hükümdarlığı sırasında yeniden restore edilen yapı 1975 senesinde Milli Saraylar’ın tasarrufuna geçmiş. Kasrın alt katı, musikiye düşkün olan Sultan III. Selim’in bu ilgisine uygun olarak tarihi Türk müzik aletlerinin sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüştür.

A
5/5

Aileniz, sevenlerinizle ve sevdiklerinizle bir arada; kazasız, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyle… Kurban Bayramımız Mübarek ve Hayırlara Vesile Olsun.

R
5/5

Çok güzel sakin bir yer. Müze kart ile giriş yapabilirsiniz. Kasrın gezisi sesli olduğu için güzel geçiyor , yarım saat yetiyor. Bahçesinde havuzu var , Denizi görüyor. Sakinlik olarak harika bir yer. İçerisinde restoran var yeşillik içinde kafa dinleyip kahve içebileceğiniz güzel bir mekan. Ulaşımı kolay otobüs durağının hemen yanında.

R
5/5

Mutlaka görülmesi gereken kasırlardan birisi. Şehirin ortasında kalmış bir cennet köşesi, sessiz sakin huzurlu. Otoparkı var ve ücretsiz, müzekart da geçerli.

B
5/5

Osmanlı Dönemi eserleri içerisinde en güzel yapıtlardan biri diyebilirim. Bahçesi ve içerisinde yer alan yapının insanı hayran bırakan bir yanı var. İçerisindeki yapıyı bireysel gezme şansınız yok. Tam ve yarım saatlerde olmak üzere içerisini görevli eşliğinde geziyorsunuz. Dönemin yöneticileri tarafından hem dinlenme hemde yurtdışından gelen misafirleri kabul ettikleri bir yer. Ve içerisinde Osmanlı Dönemine ait müzik aletlerininde ayrıca sergilendiği bir alanda mevcut. Mutlaka gidilip görülesi yerlerden bir tanesi diyebilirim. 😊🍀

B
5/5

Yıllar sonra tekrar ziyarete açılan Aynalıkavak Kasrı mükemmel olmuş. Çalışan görevlilerin yardımseverliği ve mekana hakimiyetleri muazzamdı. Verdikleri ücretsiz kulaklıkların eşliğinde dolu dolu gezebiliyor ve neyi gördüğünüzü anlayabiliyorsunuz. Ayrıca zarif kafesi ve tertemiz tuvaletleriyle şehrin içinde şehirden bir kaçış noktası olarak da nitelendirilebilir. Müzekart geçerli.

Ç
5/5

-We went on a weekday, it was very quiet. You can visit the pavilion with a guide every half hour. You can also sit in the cafe, drink tea and coffee and have your breakfast. -Biz hafta içi gittik, iyi ki de öyle yapmışız çok sakindi. Her yarım saatte 1 rehber eşliğinde kasrı gezebiliyorsunuz. Ayrıca kafesinde oturup çay kahve içebilir, kahvaltınızı yapabilirsiniz. Müzekart geçerli.

N
5/5

Eğer rastgele orada bulunmasaydım hayatta duymadığım bilmediğim bir yerdi. Ama iyi ki karşıma çıkmış. Giriş 5 tl. Yalnız şöyle bir saçmalık var yani bana göre çok gereksiz bir şey " kasra girmeyeceğim ,bahçesindeki belediyeye ait kafede oturayım" derseniz de bahceye giriş ücreti de 5 tl, bu uygulama bence şaka gibi. Neyse girdikten sonra biz 15 kişi kadar kalabalık gittik. Galoşlarimizi giydik ve kapıda 5 dk da rehberin gelmesini bekledik. Sadece gruplara mi bu hizmet onu bilmiyorum. Ama gelen rehber beyefendi tam bir beyefendiydi. Bilgisi, anlatışı, duruşu çok samimi ve içtendi. Kendisine burdan bir kere daha teşekkür ederiz. Gezimizi anlamlı kıldı gerçekten. Eğer olmasaydi içeriye girip, odalara bakıp çıkacaktık.

A
2/5

Kasr yönetiminde eksikler var. Bina kapıları yarım saatte bir açılıyor. Gezip 15 dk'da çıkmanız isteniyor. İsterseniz yarım saat sonra tekrar girmeniz gerekiyor. Bir görevli elinize rehber cihaz veriyor, kulağınıza tutup dinleyerek geziyorsunuz iç mekanı. Görevli adeta "Hadi artık çıkın." dercesine başınızda duruyor. Bahçedeki son mescit tabelasının yönü belki 35 derece daha sağa dönük olmalı. Mescidin de içinde bulunduğu idari binanın duvarında mescid bulunduğuna dair bir ibarenin bulunmuyor olmasıyla birlikte bu durum yanlış yöne sola yönlenilmesine sebep oluyor.

M
2/5

Tarih, yaşanmışlık, ortam hepsi güzel etkileyici ama mekan küçük ve gezmek 10dk sürdü. Kisa bir gezi. Restaurant kapalıydı hava yüzünden.

E
3/5

Ben dün gittim. 3. Selim ve dönemin musikisi, musiki çevreyi vs. anlatan güzel bir müzedir. Size eşlik eden genç şahıs gerek nezaketi, gerek efendiliği olsun çok iyiydi. Yalnız, kafenin fiyat listesi çok yüksek en azından benim gibi bir öğrenci için. Küçük boy lattenin fiyatı 30tl ve tadı çok acıydı. Hemen hemen aynı fiyata büyük boy Starbucks'tan çok daha iyi içecekler alabilirsiniz. Sırf kafe yüzünden 2 puanı kırdım.

C
3/5

Ne yazık ki içeride fotoğraf cektirmiyorlar. Milli saray olduğu içinmiş. Oysa millet görse merak edip gelecek. Huzurlu bir köşe burası. 3.Selim beste yaparmış burada. İçini hoş bir musiki müzesi yapmışlar. Yolunuzu düşürün derim. Otoparkı var kafeteryasi var.

A
5/5

Çok güzel sakin temiz huzur dolu bir yer tavsiye ederim

A
5/5

Giriş 20 tl sadece bahçeyi gezmek 10 tl müzekart geçiyor Saat başı rehber eşliğinde gezdiriliyor ufak bir yer olduğundan bu çok güzel Bahçesinde oturup ister bir şeyler yemek isterseniz yada bir şeyler içmek isterseniz gayet uygun sakin dinlendirici bir ortam

A
3/5

Bahçesi çok güzel. Cafe’nin lezzetleri geçen seneye göre malesef çok zayıf. Birde karga ve martı problemi var malesef masalara musallat oluyorlar.

B
5/5

Eski saraydan kalan eski bir kasır. 16.00 da tur oluyo içeriyi geziyorsunuz. Fotoğraf video çekmek yasak. Kasır ve bahçesi çok güzel kafa dinlemeye gidilir.

B
5/5

3. Selim'in yaptırmış olduğu güzel bir yapı içinde fotoğraf çekmek yasak ama içi çok çok güzel herkese gidip görmeyi tavsiye ederim

İ
5/5

Hafta sonu ailecek oturulacak çok güzel sessiz mekan

S
5/5

Sessiz,sakin milli saraylar bünyesinde Osmanlı tarihine ışık tutan bir pavillon. Gezip görmeye değer bir müze ve bahçe. İsterseniz restoranda yemek yiyebilir kahvwlti edip temiz hava ve yeniliğin tadını çıkarabilirsiniz

D
5/5

Aynalıkavak Sarayı ya da Kasrı, Haliç kıyısında bulunuyor. Tersaneye çok yakın. Otobüsle ya da araçla rahatlıkla gidilebilir. Otoparkı mevcut. Giriş ücretli olup tam 20TL, indirimli 5TL. Girişte sesli rehber talep edebilirsiniz ama almazsanız da içeri girdiğinizde bir görevli gayet güzel anlatıyor. Dışarıdan küçük gibi görünse de oldukça geniş hatta bodrum katta 3. Selim'in musiki ile uğraşmasından dolayı ayrı bir alan oluşturulmuş. Duvar ve tavan süslemeleri, koltuk döşemeleri, Hereke halıları, camlarda kullanılan süslemeler görülmeye değer. Bahçesinde bir Cafesi var, fiyatlar biraz yüksek. Ağaçlar ve çiçeklerin arasında mola vermek iyi gelecektir.

E
4/5

Güzel bir kasr. Müze gezisi biraz zayıf kalıyor. Daha fazla açıklayıcı tabela eklenebilir odalara filan.

M
4/5

3.selim zamanından bı kasr. Kendi otoparkı var ucretsiz.giris ücreti 20 TL musiki müzesi ile gezmek isterseniz 40 TL.cok çok büyük bir alan değil ama yinede yeşil ve ağaçlıklı.iceride işletme var.kahvalti da dahil tatlı yada sıcak soğuk içecek dondurma gibi mevcut.

S
5/5

HA-Rİ-KA! Milli sarayların kapsadığı her türlü kasır ve saraya mutlaka gidin derim. Benim sıradaki durağım Aynalıkavak Kasrı’ydı çok çok beğendim. Mutlaka ses cihazlarından alın ve kasrın içini gezerken dinleyin yoksa bir şey anlayamazsınız. İlkbaharda çok daha güzel olabilir tekrar gelmek istiyorum büyülendim resmen 😍

A
5/5

Büyük bir merakla gittiğimiz kasır sanki İstanbul'un çok çok uzağında bir yerde gibi şehir kalabalığından uzak. Huzur veren havuzlu bir bahçesi var. Tersane binası olmasa manzarası da eminim enfes olur. Kasrın içi harika bir şekilde bezenmiş. Sanki duvarlara ebru tablolar var. Hüsnü hatların süzülüşüne diyecek kelime bulamıyorum. Her odası doğal ışık alan huzur veren bir mekan. Dışardan bakıldığında sanki bina değil doğaya aitcesine bir tasarımı var.

A
5/5

Otobüsle ulaşımı kolay bir yer. İçerisinde yemek yiyip, çay içilebilecek bir alanı da mevcut. O alanda girebilmek veya bahçeyi gezebilmek için 5 lira ücret ödemeniz gerekiyor. Bahçe tertemiz ve şehrin ortasında doğayla bütünlemiş gibi hissediyorsunuz. Bitki çeşitliliği fazla ve magnolya ağaçları harika gözüküyor.

Ö
3/5

Yıllardır kapalı olan Aynalıkavak kasrı nihayet açıldı. Sakin ve huzurlu bir bir havası var. Bahçeye yapılan cafeler biraz eğreti duruyor. Etraftaki şantiyelerin gürültüsü tarihi havayı bozuyor

A
5/5

Çok güzel bir ortam. Kesinlikle tavsiye ederiz. Ancak içerisinde olan tesise tavsiyem israil ürünlerini kullanmaması. Kendilerine de mesajla bilgi verdim.

K
5/5

Sessiz sakin bir yer, küçük bir kafesi var havuz kenarında. Otoparkı rahat.

T
5/5

Geçerken uğrayabileceğiniz güzel bir yer. Müze kısmı 17:00 e kadar açık. Padişahların kullandığı bir yaz köşkü. Orijinal haliyle duruyor. Bahçesi de oturup bir şeyler yiyip içmek için çok güzel.

B
4/5

Düz limonata 32, cay 10₺. Fiyatlar dengesiz bazıları uygun bazıları pahali. Halbuki icerisi duz kafe. Sarayı gezmedim. Ortam sahane tabiki gidilsin

M
5/5

Nadir kalan Osmanlı kasırlarından biri,, Ayriyeten Osmanlı müziği ve etnik çeşitliliği sanati hakkinda müstesna bilgiler mevcut

Y
5/5

Bölgenin çarpık yapılarının arasında bir nefes mekanı. Bahçedeki kafede havuz başında çay kahve içebilirsiniz. Dürüm köfte fena değildi.

H
4/5

İçerde fotoğraf çekmek yasak müzekart geçerli.

O
5/5

Tarih kokan, yabancı misafirlerinizin görmeye bayılacağı bir mekan.

L
5/5

Haliç sırtlarında bir gizli hazine..ecdadın ince zevkine ayrıntılardaki zerafete hayran olmamak elde degıl.pek bilinen bir yer olmayışının tadını cıkartabilirsiniz.ayrıca rehber eşliğinde tur imkanı olması çok güzel.anlatım yapan görevli hem düzgün türkçesi hem de anlatımıyla bizi memnun etti teşekkür ederız

N
4/5

Güzel ,gezilmesi gereken yerlerden birisi,cafede yiyecek ,içecek pahalı

A
5/5

Beyoğlu sınırları içerisinde kolaylıkla ulaşılabilecek, sakin, yeşil, çok iyi korunmuş, ücretsiz, ve geniş bir tarihi ve yeşil alan. Özellikle çocuklu ailelere çok uygun. Çölün içerisinde bir vaha gibi. Osmanlı padişahlarınin dinlenme köşkü. Haliç tersanesi ile bitişik ama sahilde değil ve Denizi görmüyor

O
5/5

Muhteşem bir saray tarih kokuyor muzekart geçerli

M
5/5

O kadar güzel ki.. Sarayın hemen altında Musiki muzesi de var.. III.Selim'in musikişinas olduğunu burada öğrendim. Eminönü'nden 47, 47N, 47E otobüslerine binip "Aynalıkavak" durağında inebilirsiniz. Kısa bir bilgi: Haliç’te bulunan Aynalıkavak Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun Dolmabahçe, Topkapı ve Üsküdar’daki saraylarının ardından İstanbul’da yer alan dördüncü büyük sarayıdır. Bölgedeki tersaneden ötürü Tersane Sarayı olarak da anılan bu yapıdan günümüze yalnızca Aynalıkavak Kasrı ulaşabilmiştir.

M
5/5

Son derece sakin ve güzel bir mekan. Müzeyi gezmeye fırsat bulamadim ancak büfesinde yemek yedim. Havuz kenarında bir öğlen vakti laleler eşliğinde yemek yemek için harika bir mekan.

T
5/5

Tarihi sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer, personel çok nazik güler yüzlü ve yardımsever.Bahcesinde küçük bir çay bahçesi var otururup bu tarihin gölgesinde güzel bir çay icilebilinir.

S
5/5

Sakin güzel bir mekan müzeyi gezebilir, bahçesinde ki cafede bir şeyler yiyip,içip dinlenebilirsiniz

B
4/5

Mekan güzel ve oturma alanı ve kafe var. Kafe biraz pahalı geldi bana. Sadece bahçeye giriş bile 5 lira. Müze + bahçe tam 15 liraydı sanırım. Ben öğrenci bileti aldığım İçin 5 liraya aldım ikisini. Müzeyi belli saatlerde rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Onun dışında kapıları kilitli. Müze içinde fotoğraf çekmek yasak. İçini de gezmek 20-25 dk sürüyor. Toplam 1 saat ayırmak yeterli.

Y
3/5

Diğer kasırlara nazaran çok daha mütevazı bir yapı olduğunu söylemekte fayda var. Kasrın hemen dışı başka bir dünya gibi... Bahçesi güzel, sakin ancak genel manada beklentilerimizi karşılamadı ne yazık ki.

E
5/5

Haliç kıyısında geniş Bahçeli peysajı mükemmel olan şirin bir kasır şiddetle tavsiye edilir bahçesinde kafeterya mevcuttur

K
1/5

Kdv geçmeyen para aklanan , vergi vermeyen paralar ile ne yapıldığı belirli olmayan bir kurummuş

T
5/5

İki saate yakın oturduk o telaşın karmaşanın içinde farklı bir yere ışınlanmış gibi hissettik. Kasrı gezmek için müze kartı ile ücretsiz giriş normal bilet 30tl indirimli 15. Her yarım saatte bir 20 kişilik gruplar halinde içeri alıyorlar elinize telefon gibi bir cihaz veriyorlar her odayı detaylıca dinleyerek geziyorsunuz. Çok sevdik tavsiye ederiz. Bir iki saatlik dinlenme yeri olarak mükemmel yer.

M
5/5

İçeri girince Şehrin gürültüsünden uzaklaştıran, sakin temiz ve nezih bir mekan. Cafe sinde kahvaltı mevcut , fiyat kalite iyi.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Sofular, 34980 Şile/İstanbul

💬 Ercan Bey ve oğlu Hasan Bey çok ilgililerdi. Orman, sahil ve çeşit çeşit hayvanlar heryerde👍herkese öneriyorum.

İstanbul En İyi Avlanma alanı Listesi

📍 Merkez, Mamak Merkez, Mamak, Ankara

📍 Tatlar, 06140 Altındağ/Ankara

💬 Yumurtaları tamamen organik gezen tavuk, fasulyeleri desen ona keza bir o kadar tatlı. Manzarası ve havası içinizi ısıtacak. Sahipleri çok tatlı çok samimi insa...

Altındağ En İyi Avlanma alanı Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur