Behram Paşa Camii

Behram Paşa Camii

Behram Paşa Camii, Bağ kilisesi, Cami olarak Abdaldede, Bayrampaşa Sk. No:33, 21300 Sur/Diyarbakır adresinde bulunmaktadır. Behram Paşa Camii 100 yorum ve 4.78 puanlamaya sahip.
Adres: Abdaldede, Bayrampaşa Sk. No:33, 21300 Sur/Diyarbakır
Kategoriler: Bağ kilisesi Cami
Google Haritalar'da Aç

Behram Paşa Camii Yorumları

H
5/5

1572 yılında Diyarbekir Valisi Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimarı ise Koca Mimar Sinan’dır. Balıkçılarbaşındaki Peynirciler Çarşısının hemen arkasında bulunan Cami Diyarbekir’in bazalt taşlarından 8 ana kaide üzerine yapılmıştır. Avludaki şadırvanı da aynı dizayn ile 8 sütun üzerine yapılmıştır. Mutlaka Koca Mimar Sinan’ın Diyarbekir’deki bu muhteşem eserini görmenizi tavsiye ederim.

M
5/5

Şehrin güneyinde Mardin Kapısı civarındadır. Diyarbakır’ın on üçüncü Osmanlı valisi ve beylerbeyi olan Sokullu ailesinden Kara Şahin Mustafa Paşa’nın oğlu Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Cümle kapısındaki kitâbeden inşasına 972 (1564) yılında başlanıp 980 (1572) yılında tamamlanmış olduğu anlaşılmaktadır. Mimar Sinan’ın İstanbul dışındaki önemli bir eseri ve bir deneme yapısı olarak değerlendirilmekte, ancak adı Sinan’ın eserlerine dair kaynaklardan sadece Tuhfetü’l-mi‘mârîn’de geçmektedir.

O
5/5

Ekim 2024 itibariyle restorasyon çalışmalarının devam ediyor olması nedeniyle ziyaret edemediğimiz Behram Paşa Cami, Mimar Sinan’ın İstanbul dışındaki önemli bir eseri ve bir deneme yapısı olarak değerlendirilmekte olmakla birlikte adı kaynaklardan sadece Tuhfetü’l-mi‘mârîn’de geçmektedir. 1564-72 yılları arasında inşa edilen Caminin banisi ise Diyarbakır'ın Osmanlı valisi Behram Paşa'dır. Harim kısmını gezemediğimiz hatta avlusuna da tam olarak giremediğimiz Caminin, şadırvanında boğumlu-düğümlü sütunlar dikkati çekiyor. Ayrıca beş kubbeli son cemaat yerinin çifte revaklı yapısı da Behram Paşa caminin en ayırt edici yanlarından biri. Osmanlı Klasik dönem mimarisinin önemli bir örneği olan bu tarihi yapının görülmeye değer olduğunu düşünüyorum. (Restorasyon sonrası ziyaret elbette daha mantıklı olacaktır.)

R
5/5

Behram paşa camii Diyarbakır Sur ilçesi Ziya Gökalp mahallesinde bulunmaktadır 1572 yılında dönemin Diyarbakır valisi Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır, aradan geçen 446 yıllık bu taş inşaat eseri hala dimdik ayakta sanki yeni yapılmış gibi kendini his ettiriyor. Havlusunda yerden caminin saçaklarına altına kadar uzanan tonlarca ağırlığındaki member sütunlar o günkü şartlarda hangi güc ile oraya gerilip ve nasıl oraya dikildiğini insanı derinden düşündürüyor. Bu eşsiz tarih kokan ve değerli iftiharımız Mimar Sinan'ın eseri Behram Paşa Camii, Diyarbakır'a yolu düşen insanların gelip görmelerini şidetle tavsiye ediyorum.

H
5/5

Şehrin içlerinde kaldığı için çok ziyaret edilmiyor. Camii cemaati de maalesef çok az. Mimari olarak avlusuyla çok güzel bir camii.

H
5/5

BEHRAMPAŞA CAMİ # Şehrin güneyinde Mardin Kapısı civarındadır. Diyarbakır’ın on üçüncü Osmanlı valisi ve beylerbeyi olan Sokullu ailesinden Kara Şahin Mustafa Paşa’nın oğlu Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. # Cümle kapısındaki kitâbeden inşasına (1564) yılında başlanıp (1572) yılında tamamlanmış olduğu anlaşılmaktadır. # Mimar Sinan’ın İstanbul dışındaki önemli bir eseri ve bir deneme yapısı olarak değerlendirilmektedir. # Son cemaat yeri cepheleri dahil duvarlarda iki değişik renkte taş kullanılmış olması dış görünüme dekoratif bir hareketlilik sağlamıştır. # Aslında beş kubbeli olan son cemaat yeri, dıştan sütunlarla çevrilip meyilli bir çatı altına alındığından geniş bir sakıf meydana getirmekte ve bu özelliği ile bölgedeki yazın namazları açık havada kılma geleneğine de uygun bir karakter kazanmış olmaktadır.

A
5/5

Behram pasa camine bayıldım vali behrampasa yaptırmış mimarisi kim bilin mimarisinin muhteşem oymaaları var cami 1500 lu yıllarda iznik cinisiyle bezenmiş tarih bakımından çok değerli bi cami. Camiye girmeden iki sütun karşılıyor sizi diğer sütunları farklı kesme taş ile üst üste konularak yapılmiş sütun kapıya doğru ilerlediginizde muhteşem bi el oyma işçiliği karşılıyor inanın bayıldım bu kadarmi guzel olur içeri girdiğinizde ise mihrap ve mindere renkli mermer işçiliği var ilk defa gördüm tarih bakımdan da çok önemli bel altı duvarlar iznik cinileriyle döşenmiş şu an değeri milyonlarla ölçülemez burdan yetkililere sesleniyorum lütfen cami girişindeki mermerleri bi temizletin şayet Diyarbakır a gelmişsiniz muhakkak bu camiyi görün şiddetle tavsiye ediyorum

M
5/5

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve Mimar Sinan'ın çıraklık dönemi eserlerinden olan Behram Paşa Camii ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İrfan Yıldız, caminin mihrabı ve minberinin çatışmalarda tahrip olan Kurşunlu Camii'nden örnek alındığını belirterek tarihi yapının ziyaret edilmesi gereken eserlerden olduğunu ifade etti. Sur'da farklı medeniyetlere ve dönemlere ait cami, kilise, kale, han, ev, çarşı ve köprü olmak üzere 612 kültür varlığı bulunuyor. Behram Paşa Camii bunlardan biri. Behram Paşa Camii hakkında bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. İrfan Yıldız, caminin en önemli özelliğinin Mimar Sinan'ın 8 destekli yapılar planında inşa edilmesi olduğunu belirterek, “Behram Paşa Camii, Beşiktaş Sinan Paşa ile başlayıp Kayseri Kurşunlu ile devam eden bu plan şemasının Diyarbakır'daki son aşamasıdır.” dedi. Önemli özelliklerinden bir diğerinin de üzerindeki çiniler olduğunu dile getiren Yıldız, “Bu çinilerin Diyarbakır'da imal edilip Behram Paşa Camii'nde uygulandığı tahmin ediliyor. Minberi ve Mihrabı 1515-1520 yılları arasında Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından inşa edilen Kurşunlu Camiye benzetilmiştir. Hatta bire bir benzeri olarak yapılmıştır.” diye belirtti. Sur ilçesindeki çatışmalardan Behram Paşa Camii'nin zarar görmediğini söyleyen Yıldız, “Behram Paşa Camii çatışmalardan şanslı çıktı. Olayların yaşandığı ilçede çatışmalara biraz uzak kaldı.” ifadelerini kullandı. Eserin Mimar Sinan tarafından yapıldığına şüphe edilmediğini ifade eden Yıldız, “Yaşam öyküsü hakkında bilgi veren Tufet-ül Mimami'de eserin Mimar Sinan'a ait olduğu kesinleşmiştir. 8 destekli plan şeması ile yapılması da bu görüşü destekliyor.” diye konuştu. “Behram Paşa'nın mihrabı ve minberi Kurşunlu'dan örnek alındı

B
5/5

Diyarbakır'da görülmesi gereken yerler içerisinde başı çeken yapılardan biri. Etkileyici bir eser.

R
5/5

Diyarbakır turunda Behram Paşa Cami'sini ziyaret etmek istedik ama maalesef restorasyon çalışmaları için kapatılmış. Buna rağmen demir parmaklıklardan caminin son cemaat yeri muhteşem görünüyordu. Neden görülmesin ki mimarı, Osmanlı devrinin en büyük mimarı; Mimar Sinan. Camiye komşu olan bazı vatandaşlar birde caminin içini görseniz, bayılırsın diye bize seslendiler. İnşallah restorasyondan sonra tekrar ziyaret ederiz.

H
5/5

Behram Paşa Camii, Diyarbakır valiliği yapan Behram Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmış Osmanlı eseridir. Caminin yapımına 1564 yılında başlanmış ve 1572 yılında yapımı sona ermiştir. Bazalt taşlarıyla çok orijinal bir çalışma olup Diyarbakır'ın yerel mimarisini yansıtan Behram Paşa, Mimar Sinan'ın nadide eserleri arasında yerini almıştır. Caminin içi 16. yüzyılda yapılan İznik çinileri ile süslüdür. Giriş kapısının üstündeki sağ ve sol sahanların ters düzeninin bugünkü inşaatlarda kullanılan modern sıkıştırma usulünün günümüzden 400 sene önce taş inşaatına uygulanmıştır.

S
5/5

Behram Paşa Camii bir Mimar Sinan eseri olup Diyarbakır'a ayrı bir güzellik katmaktadır. Diyarbakır'a yolu düşenlerin muhakkak ziyaret etmeleri gereken yerlerden biri. Buraya gelmişken yürüyerek 4-5 dakika mesafede bulunan kent müzesine de mutlaka uğrayınız...

F
5/5

Mimarsinanın bildiğim kadarıyla Diyarbakır'daki tek eseri. Kapı süslemeleri ve sütunlar harika. Namaz vakitleri dışında iç kısma giriş yok.

O
5/5

Yanlış bilmiyorsam Mimar Sinan'ın tasarladığı bir cami. Çok güzel dekorlar ve avluya sahip. Mutlaka görün.

N
5/5

Mimar Sinan bu camiyi Edirne Selimiye Camii ile aynı zamanda yapmıştır. Günümüzde malesef geri planda kalmış olsa da işçiliği ,mimarisi kesinlikle görülmeye değerdir. Daracık sur içi sokaklarından bir anda geniş avlulu bu güzel caminin içine girince gerçekten mutlu oluyorsunuz. İnternetten cami hakkında bilgi sahibi olduktan sonra gezmenizi tavsiye ederim, bilinçli bir şekilde gezmek çok daha güzel.

E
5/5

Tarih kokan bir cami. Mimar Sinan tarafından 1564 yılında yapımına başlanan cami 1572 yılında bitirilmiştir. O dönemin Diyarbakır valisi Behram Paşa adına yaptırılmıştır. Günümüzde mimarisi halen korunmaktadır. Karanlık odaları, kolon ve krişsiz tavan mimarisi, muazzam minber ve mihrabıyla benzersiz bir eser. Tek kötü yönü, gecekondu ve apartmanların arasında kaybolup gitmiş. Kesinlikle bu duruma el atılıp ortaya çıkarılmalıdır.

S
5/5

Klasik bir Osmanlı, bir Mimar Sinan eseri. Mükemmel bir camii. Ama dış çevresi bakımsız. Belediyenin, müftülüğün ve camii görevlilerinin biraz daha ilgilenmesi gerekiyor.

A
5/5

20.12.2024 restorasyon çalışmaları devam ediyor. İbadet ve ziyarete kapalı.

F
5/5

Cami Mimar Sinan eseri ve büyüleyici bir yapısı var. Caminin olan şeması bahçesindeki şadırvan ile aynı. Şadırvan 8 adet stun üzerine inşa edilmiş olup caminin kubbesi de sekiz adet stun üzerine kurulmuş vaziyette.Mimberinde su mermeri kullanılmış. Bu mermere fener tutulduğunda diğer tarafında ışık kendini belli ediyor. Yapımına Selimiye Camii ile aynı zamanda başlanmış. Mutlaka gidilip görülmesi gereken bir eser.

G
5/5

Gerçekten muhteşem bir camii tam anlamıyla bir tarih . Mimarisi , çinileri , minberi ile harika bir camii.

Z
5/5

Diyarbakır'daki mimar Sinan eserlerinden birisi olup mutlaka görülmelidir. Camiye gittiğinizde kendinizi İstanbul yada Edirne de hissedersiniz. Mermer minberi nadir eserlerdendir. Mutlaka ziyaret edilmeli.

M
5/5

Mimar Sinan eseri muhteşem bir yapı, zamana karşı sağlam durmuş etkileyici bir mimari ve işçilik, görmeden geçmemek lazim

İ
5/5

Mimarisiyle gerçekten çok güzel bir cami.Ama etrafındaki yapılardan dolayı ortada sıkışıp kalmış. Camiye gitmek için daracık sokaklardan geçmek icap ediyor.Kapı süslemeleri harika.Namaz saatleri dışında iç mekân kapalı ne yazık ki.

B
5/5

Mimar Sinan eseri olan muazzam bir yapı. Işık gecirebilen cok kalın bir mimber kapısı ve sıkıştırma asma tavanı(hiç bir bir kenetleyici madde kullanilmamis, beton vs falan) ile mükemmel bir ses yankisina sahip. Tam bir mimar Sinan imzalı camii...

M
5/5

Vali Behram Paşa tarafından 1564-1572 tarihinde yaptırılmıştır. Mimar Sinan’ın eseri olarak kabul edilmektedir. Tamamen kesme taştan yapılmış olup, tek kubbelidir. İkili son cemaat yerine sahiptir. Kaynak:https://diyarbakir.ktb.gov.tr/tr-56901/cami-ve-kiliseler.html

S
5/5

Bir Mimar Sinan eseridir. Rahmetullahı anh!

Y
5/5

Behram Paşa Camii 💙 Yapı 1564-1572 yılında Diyarbakır’ın 13. Osmanlı Valisi Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yapı, Mimar Sinan’ın eserlerinin derlendiği Tuhfetül Mi’marin kitabında Mimar Sinan eseri olarak geçmektedir. Tamamen kesme taştan yapılmış, tek kubbeli bir yapı olan cami ilk bakışta tek kubbeli basit bir yapı olarak görünmekteyse de iç ve dış süslemesiyle Diyarbakır’ın taş işçiliği yönünden zengin yapıları içinde başlı başına bir yer tutar --------------------------------------------' Behram Pasa Mosque ❄ The structure was built by Dıyarbakir’s 13th Ottoman Governor Behram Pasha between 1564-1572 dates. The structure is written as Architect Sinan’s work in Tuhfetul Mi’marin book, in which Architect Sinan’s works are all together. Though the mosque, which is made totally out of cut stone with a single dome, may at first seem like a plain single dome structure, it holds a place in Diyarbakir’s structures that are rich in stonemasonry with its inner and outer decorations.

M
5/5

Muhteşem bir Mimar Sinan eseri. Talha UĞURLUEL Hoca'nın dediğine göre Edirne Selimiye Camii'nin bir kopyası...Mimar Sinan bu 2 eseri aynı anda inşaa etmiştir.

H
5/5

Sokakların içinde kaybolmuş ama tüm görkemiyle kendini gösteriyor. Çok güzel bir cami. Minaresi 1928'de yıldırım çarpması sonucu yıkılmıştır. Yeniden orijinaline yakın yapılmıştır. It is lost in the streets but shows itself in all its glory. A very beautiful mosque. Its minaret was destroyed by lightning in 1928. It has been rebuilt close to the original.

M
5/5

#Osmanlıdevleti'nin #sanateseri değerinde ve #mimarsinan ekolünde olan #Diyarbakır #Diyarbekir #tarihi #behrampaşacamii'sinde ilk defa #ikindinamazı'nı kıldık. Caminin içi muhteşemdi. Lakin çevredeki yapılar yüzünden ara,sapa noktada olduğu gibi çocukların camii avlusunu top sahasına dönüştürmelerine üzüldüm. Güvenlik personelinin olmayışı ve mahallenin konseptinden kaynaklanan sıkıntılara #Diyanet kurumunun gariban #imamı ne yapsın. Ancak bir noktaya kadar camiiyi koruyabilir. Güvenlik görevlisi olmadığı için akşam ve yatsı namazı vakitlerinde açık olan camii akşamın diğer saatlerinde maalesef kapalıymış. Böylesine önemli bir tarihi caminin şu an ki durumuna üzülmemek elde değil.... Yine de camii çevresinde olumsuz şartlar olsa bile gezilecek,ziyaret edilebilecek,fotoğrafları-videoları çekilebilecek,en önemlisi de ibadet edilmesi gereken önemli bir camidir. Tarihi değerlerimizin kıymetini bilelim. Kalın sağlıcakla. M.MUSTAFA KAYA

S
5/5

Malesef Mimar Sinanin eseri ara sokaklarda kalmış, kendisi hâlâ dimdik ayakta

G
5/5

Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden bir tanesi Edirne Süleymaniye Camii ile aynı anda yapıldığını biliyormuydunuz?

E
5/5

Behrampaşa Cami Diyarbakır'da merkez Sur ilçesinde Ziygökalp Mahallesi'nden bulunur.Eski ve tarihi bir camidir,diğer tarihi camiler gibi üç tane giriş yeri vardır.Caminin avlusu büyük ve geniştir, dışarıda abdest almak için şadırvanı bulunmaktadır.Tuvaletleri de bulunmaktadır.

D
5/5

Osmanlı'nın muhteşem mimarını Mimar Sinan'ın Diyar-ı Bekir'deki en güzel eserlerinden biri. Mutlaka uğrayın :)

S
5/5

Kapalı olduğuna üzüldüğüm bir çok mekan oldu Diyarbakır'da. Burası da onlarda birisiydi. (Şubat 2020) 1572'de Behram Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan bir başyapıt.

H
5/5

16 yy Mimar Sinan dokunuşu olan camii şaheser yanındaki konak ziyarete kapalıydı ama harika bir yapı kesinlikle görülmeli

B
5/5

Memleketimin herköşesinde güzel bir cami var. Behrampaşa camide bu güzel camilerden biri. İçi tertemiz manevi huzuru olan bir cami. Burada namaz kılmanızı tavsiye ederim.

E
5/5

Mimar Sinan'a ait bir eser olmakla birlikte girişteki kapıyı ters imalat yöntemiyle yapmışlar.

S
5/5

Mimar Sinanın önemli eserlerinden biri. Çok güzel bir mimarisi var ve görülmeye değer bir yapıt...

Z
5/5

Aralarda bir camii, O kadar güzel bir maneviyatı var ki hissetmemek imkansız. Tarihini tam anlamıyla yaşıyorsunuz. Çok temiz ve çok güzel kokuyor.

M
5/5

Görülmesi gereken bir yer

M
5/5

Diyarbakır da Mimar Sinan tarafından yapılmış en güzel camilerden biri. Hayran kalınacak bir baş yapıt.

O
5/5

Muazzam

S
5/5

Mimar Sinanın Diyarbakırdaki ustalık dönemi tek eseridir. Çıraklık dönemi tek eser ise Alipaşa Camiidir.

H
5/5

Çevre düzenlemesi ile ortaya çıkarılmalı restorasyon ile bakımı yapılıp bu güzelliğin gelecek nesillere bırakılması lazım

Y
5/5

500 yıllık tarih. Muhteşem anadolu da görülmesi gereken tarih eserlerinden biri. İşçilik harika

Y
5/5

Sıkıntı sokak aralarında kaybolmuş tarihi ve hala kullanılmakta bir camii. Güzel bir yer. Görün oturun; huzurlanın.

O
5/5

Mimar Sinan eseri bu camiinin ön cephesindeki sütunları mutlaka görün

O
5/5

Mimar Sinan eseri, bir nevi prova yapmış büyük usta.

Y
5/5

Diyarbakır'ın güzel, tarihi camilerindendir. Mahalle içinde yaşamla iç içedir.

A
5/5

Tarihi bir camii, harika bir mimari, görülmesi gereken bir yer

V
5/5

Tarih kokuyor gelip ibadet edilmesi gereken bir cami-i

E
5/5

İslami mimari eserler zaten çok güzel

E
1/5

Tadilat devam ediyor....

M
5/5

Çok guzel bir tarihi cami rehber ile gezilmeli avluda oynayan çocuklardan da bilgi edinilebilir...

A
5/5

Ramazan hoca hariç herşey çok güzel orda konuşması yanlış bence hem dini bilgiler hemde siyaset yapiyor

T
5/5

Bir mimar Sinan eseri harika bir camii ve mükemmel bir yapı ..

S
5/5

İçeriyi gezdikçe büyülü bir yapı olduğunu anlıyorsun Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer

C
4/5

Güzel bir eser fakat dar sokaklar arasında kalmış ve bakımsız.

A
5/5

büyük avlulu güzel bir cami

C
5/5

Mimar Sinan in Diyarbakır daki eseri

A
4/5

Mimarisi çok güzel ama kimse yok

M
5/5

Muhteşem bir cami mutlaka görülmesi gereken bir yer

Z
5/5

Mimar Sinan’a ait

Z
5/5

Güzel yer olduğu için begeğendim ve benim yaşadığım şehir olduğu için

A
5/5

Tarihi çok güzel bir camii ama sıradan değil.Çok güzel.

O
3/5

Çok etkileyici fakat restorasyona, bakıma ve temizliğe ihtiyacı var.

G
4/5

Halk burayı Bayram Paşa Camii olarak biliyor. O şekilde sorarsanız daha kolay bulursunuz.

S
4/5

Eser tek kelimeyle muzzam cami Tuvaletler bakımsız ve pis kesin ilgi gerekiyor

T
5/5

Bir mimarsinan eseri behram pasa camii

M
5/5

Mimar sinan şah eseri

A
5/5

Tarihin kokusu var adeta

M
5/5

Mükemmel bir yer gezip girmeyi tasviye ediyorum

J
5/5

cok guzel bir yerdir. gurmenizi tafsiye ederim

E
5/5

Diyarbakır'da klasik tarihi yerlerden.

Ö
5/5

Tarihi bir camii

Ö
5/5

hayran kalacağınız bir yapı. mutlaka görün.

E
5/5

Tarihi güzel cami

M
5/5

Mimar Sinan eserlerinden.

E
5/5

Tarihi bir cami

D
1/5

Çok güzel

A
4/5

Bakıma ihtiyacı var

F
5/5

çook güzel bir Camii

M
4/5

Ustanin diyarbakirdaki en guzel eseri

G
5/5

Çok güzel bir cami

F
5/5

🕋

Y
5/5

Güzel yargı bir camii

N
4/5

Mımar Sınan eseri

N
5/5

Gözde bir değer tavsiye ederimmm

A
5/5

Kurtuluş

S
1/5

Behram Paşa Camii, 1572-1564 yıllarında Osmanlı'nın Diyarbakır Valisi Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Deprem nedeniyle hasar gördü ve onarılıyor. Biz gittiğimizde kapalıydı ama dışarıdan gördüklerimiz muhteşem görünüyordu. Umarım bir an önce restorasyonu tamamlanır ve ziyaret edilebilir hale gelir.

S
5/5

Mükemmel bir camii

F
5/5

Mimar Sinan'ın eserleri çok güzel ama her köşesi temizliğe muhtaç. Devletin bu camiye daha fazla önem vermesi gerekiyor. Bence Diyarbakır'ın Ulucamii'den sonra en iyi ikinci camisidir.

M
5/5

Harika bi eser

A
5/5

Mukemmel

Y
4/5

Güzel ibadethaneletden

B
5/5

Kentin güneyinde, Mardin Kapısı çevresinde ve Behram Paşa Konağı'nın çok yakınında yer alan yapı, Sokullu ailesinden Kara Şahin Mustafa Paşa'nın oğlu Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimar Sinan'ın eserleri, şaheser görünümündedir.

M
5/5

Cok muazzam

K
5/5

Güzel tarihî camii

E
5/5

Güzel yerrrrr

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Cevat Paşa, 21200 Sur/Diyarbakır

💬 Kilise iç kale’nin kuzeydoğu köşesinde yer alır. Mimari tarzı ve yapıda kullanılan malzemeden dolayı Roma dönemine ait olduğu düşünülen kilise, Artuklular dönem...

Diyarbakır En İyi Bağ kilisesi Listesi Diyarbakır En İyi Kilise Listesi Sur En İyi Bağ kilisesi Listesi Sur En İyi Kilise Listesi

📍 Savaş, Şerefali Sok No:2, 21200 Sur/Diyarbakır

💬 Keldani Kilisesi, adını Keldani halkından alır. Keldani, özellikle Ortadoğu’nun farklı bölgelerinde yaşayan bir Hristiyan mezhebidir ve bu mezhep, Süryani, Arap...

Diyarbakır En İyi Bağ kilisesi Listesi Diyarbakır En İyi Dini kurum Listesi Sur En İyi Bağ kilisesi Listesi Sur En İyi Dini kurum Listesi

📍 Bağıvar, 21200 Sur/Diyarbakır

💬 Görmeden geçmeyin On Gözlü Köprü (yerel adıyla Dicle Köprüsü), Diyarbakır’da, tarihi Dicle Nehri üzerinde yer alan, bölgenin en önemli yapılarından biridir. Şeh...

Diyarbakır En İyi Tarihi yer Listesi Diyarbakır En İyi Bağ kilisesi Listesi Diyarbakır En İyi Köprü Listesi Sur En İyi Tarihi yer Listesi Sur En İyi Bağ kilisesi Listesi Sur En İyi Köprü Listesi

📍 Altınkum mahallesi , Sancak Mevkii No:2, 35930 Çeşme/İzmir

💬 Ağustos ayının bir Cumartesi günü Beach kısmını ailecek tercih ettik. Plajı ince kum fakat dar bir alandan merdivenle koya giriliyor ve koy malesef diğer çeşme...

İzmir En İyi Bağ kilisesi Listesi İzmir En İyi Plaj kulübü Listesi Çeşme En İyi Plaj kulübü Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur