Adres: | Alsancak, Kültür Mah, 1388. Sk. No: 5 D:C, 35220 Konak/İzmir |
---|---|
Telefon numarası: | +902324212024 |
Kategoriler: | Restoran Türk restoranı Balmumu tedarikçisi |
Çalışma saatleri: | Çarşamba 12:00–20:30, Perşembe 12:00–20:30, Cuma 12:00–20:30, Cumartesi 12:00–19:30, Pazar Kapalı, Pazartesi 12:00–20:30, Salı 12:00–20:30 |
Web sitesi: | https://instagram.com/balmumulokanta?igshid=1sh1f4hot8eql |
Google Haritalar'da Aç |
Çok kaliteli malzemelerle yapılan kaliteli ev yemekleri. Zeytinyağları çok iyi. Yemeklerinde lezzet sıkıntısı var. Hiç birinde çok iyi demedim. Pek çoğunu ev şartlarında aynı veya daha lezzetli yedim.
Temiz ve ferah bi mekan. Canımız lokanta yemekleri çekmişti çok lezzetliydi. Birer tabak almamıza rağmen bitiremedik keşke az az alsaymışız :D. İki etli yemek, kola, çay ve kahveye 30 Euro civarında ödedik. Bir tık pahalı ama heryerde bu sorun var. Zamanla fiyatların oturacağını düşünüyorum. Yemekte ayrıca tulum peyniri ikram ettiler teşekkür ediyorum.
Yani kesinlikle kötü değil ancak çok yüksek beklenti ile gelmemek lazım.Çogu yiyecek lezzetliydi.Esnaf lokantasının lüks versiyonu ancak fiyatlar gayet normal.Çorba iskembeli nohut,tandır alaşehir kapaması ve zeytinyağlı çeşitler var.Gidilir.
İzmir'de ünlü bir esnaf lokantası olarak ne yazık ki büyük hayal kırıklığı yaratan bir mekan. Zeytinyağlıları oldukça sıradan, et yemeklerinde teknik hatalar çok fazla ve lezzetten yoksun. Servis özenli değil. Fiyatlar hiç hak etmediği kadar yüksek. Tek olumlu yönünün sakin ambiyans olduğunu söyleyebilirim. İzmir'de çok daha uygun fiyatlarla çok daha lezzetli onlarca esnaf lokantası var. Asla tavsiye etmiyorum, ününe aldanıp paranızı ve vaktinizi boşa harcamayın.
Şevketibostan, kaya koruğu, enginar, kereviz, ıspanaklı kuzu eti ve şevketibostanlı kuzu eti yedik. Denediklerimizin tümünü beğendik. Sadece tabaklarımızı hazırlayan beyefendinin tutumu rahatsız ediciydi. Ege otlarını bilmiyorduk, alışık olduğumuz bir mutfak değil bu nedenle isimlerini sorup ona göre seçmek istedik. Çok aceleciydi ve cevabımızı beklemeden tabaklarımızı hazırladı. 2 çeşit enginar vardı “size bu pahalı gelir diye diğerini koydum” dedi. Acele edişinden dolayı tam olarak istediğimiz ürünleri deneyemedik ancak garsonları ilgili, güleryüzlüydü. Lezzet ve ortam ile birlikte fiyatlar makuldu.
Her şey çok lezzetliydi, çalışanlar da güleryüzlülerdi. Zeytinyağlı tabağı harika, keşkek de çok güzeldi. Zeytinyağlı tabağı ve keşkek üstü nohuta 320 tl ödedim, yanında peynir ve ekmek de ikram edildi.
Lezzet garantili butik bir lokanta tarifi verir misin deseler işte burayı öneririm. Gastronomi ile özellikle ilgiliyseniz kesinlikle bunu denemelisiniz. Burası tipik mahalle lokantası değil öncelikle bunu bilmelisiniz. Hafif bir akşam yemeği için tercih ettim. Menüde kabak çorbası vardı ilk deneyimim ve muhteşem. Devamında zeytinyağlı tabağı ile karışık bir tadımlık oluşturduk o da lezzet bakımından güzeldi. Bir müşteri olarak özeleştirim; bizler yemek kültürü olarak sürekli yemeklerde soslara alıştığımız için bu tarz yemekler bilmeyene yavan gelebilir. Afiyet olsun 🤗
Instagram önerisi üzerine geldik, zeytinyağlı çeşidi nispeten az geldi. Bizim uğradığımız gün hepsi zerdeçallıydı 😌 tüm mezeler. Zeytinyağlı yaprak sarması çok sıkı sarılmıştı, enginarı güzeldi 👌🏼 genel olarak kötü kesinlikle değil, ama yürüdümüze çok çok değmedi sanki.. denenebilir
Daha önce denemediğimiz ot yemekleri denedik (şevketibostan, kaya koruğu, enginar, kereviz, ıspanaklı kuzu eti, şevketibostanlı kuzu eti ve ismini hatırlayamadiklarım ;) Başarılı buldum. Ana yemek tabakları 350₺. Tabakları hazırlayan beyefendinin üslup problemi vardı, saygısızlık yaptı. Bu güzel yemeklerin ve ilgili garsonların hatrına mekanı güzel hatırlayacağım.
Zeytinyağlılar güzeldi.Erik ve kuşkonmaz ilk defa yedim ve çok beğendim.Et yemekleri biraz bana ağır geldi,siz de benim gibi tadı ve kokusu yoğun olan kırmızı et tercih etmiyorsanız zorlanabilirsiniz.Hadi lokantada öğle yemeği yiyelim fikriyle giderseniz fiyatlar biraz pahalı.Onun haricinde güzel bir atmosfer
Alsancak a her gelişimizde ve özel günlerimizde mutlaka geldiğimiz mekan. Çalışanlar çok güler yüzlü, yemekler efsane. Özellikle zeytinyağlı tabağını ve keşkeğini tavsiye ederim.
Zeytinyağlılar inanılmaz lezzetli, ayran aşı da çok iyi. İzmir’de mutlaka denenmesi gereken mekanlardan 👍🏼
Çok farklı çeşitlere sahip olan, lezzeti ile mest bıraktıran bir lokanta. Biz Alaşehir kapama, Marquez, sarma ve börülce çeşitlerinden yedik. Zeytinyağlılar taze, sosları ayarında ve yeterli pişirilmişti. Alaşehir kapama çok büyük taneli mantı gibiydi, içi dopdolu etli. Marquez de koyun eti kıymasının koyun bağırsağına doldurulmuş haldeki bir sosis; ben ilk kez denedim, soslarıyla birlikte tadı çok güzeldi ama bana biraz ağır geldiğini de söylemeliyim. Mekanın güzelliği ve çeşit fazlalığıyla birlikte bizi en çok şaşırtan şeylerden biri de fiyatlar idi. Kabarık bir hesap beklerken, ortalama fiyatlar ile karşılaştık. Buralara yolu düşen herkese öneririm.
İlk defa bugün denedik. Her şey çok lezzetliydi. Özellikle ayak paça çorba ile başlamanızı tavsiye ederim harikaydı. Zeytinyağlılar, akhisar kapama, keşkek de mükemmeldi. Soğanlı sakatat sote biraz ağır geldi sadece. Fiyat lezzete oranla gayet uyumlu, iki kişi 700 lira civarı bir hesap geldi. Kesinlikle uğrayın derim.
Her şey mükemmeldi. İzmir de yaşıyor ya da izmir e yolunuz düşüyorsa mutlaka buranın müthiş yemeklerini tadın. Kelle, paça, mercimek çorbaları, lakerdası, zeytinyağlıları, isli eti ve elbette ki hakiki izmir tulumu harika! Bitmekte olan mutfak kültürümüzü yaşatan bu tarz yerlere ve yaşatanlara büyük saygım var🙏🏼 ayrıca fiyatları çok uygun. Ve her zaman İzmir tulum peynirimi almadan çıkmıyorum.
Fazla yemek çeşidi yok ama farklı lezzetler bulabiliyorsunuz. Yemekler lezzetli. Fiyatlar yüksek. Ev yemeği yemek için iyi bir seçenek.
Alsancakta iken zeytinyağlı yemek istediğimde uğradığım yerdi.Son gidişimde Karışık otun koktuğunu farkedip onu yemedim.Daha sonra bezelyenin de içinden kıl çıkınca onu yemeyi de bıraktım.Hesabi ödedikten sonra kasadaki beyefendiye durumu bildirdim.Keşke eski özenlerini sürdürselerdi.Son gidişim oldu.
Atmosferi samimi, hoş bir lokanta. Keşkek ve kavurma denedim, harikaydı. Malzeme kalitesi ile özellikle dikkat çekiyor.
Gastronomi etkinliklerinde sahibi Ahmet Güzelyağdökeni iki kez dinleme fırsatı buldum. Çok bilgili. İzmir'de yemek isteyenlerin ilk adresi diyorlardı. Ben de bir kez gittim zeytinyağlı çeşitlerinden yedim. Mükemmeldi. Esnaf lokantasının çok kalitelisi. Tekrar gittim zeytinyağlılar muhteşemdi. Ocak ayında olduğumuz için sıcak tabağı da aldım beklediğim kadar iyi çıkmadı. Mantısı mükemmeldi ama.
İsminin hakkını veren bir şef, kendisine bu lezzetleri bize tatma imkanı sunduğu için minnettarım. Buraya seneler önce gelip birçok şey deneyimlerim beyaz lahana dolması ve kazandibine hayran kalarak dükkandan ayrılmıştık. Izmir’e yolumuz düşünce tekrar ziyaret ettik. Her şey çok lezzetli. Her yediğiniz aklınızda kalıyor. Ortam çok keyifli, küçük ama yeterli bir dükkan. Yolunuzu muhakkak buraya düşürmenizi tavsiye ederim.
Büyük beklentilerle gidip hayal kırıklığına uğradığımız esnaf lokantası. Ortalama esnaf lokantalarının çok altında bir deneyim oldu. Zeytinyağlıları ile ünlü bir mekan olarak bilinmesine rağmen kullanılan zeytinyağı oldukça sıradan, hatta kötü denebilir. Et yemekleri son derece başarısız ve birçok teknik hata içeriyor. Fiyatlar yemeklerin hak etmediği kadar yüksek.
İnanılmaz güzel yemekler var yalnız çok pahalı :( Keşkek çok güzel, et çok güzel! Has zeytinyağı kullanılıyor bu özelliğiyle gönlümü fethetti. Çalışanlar kibar, içerisi küçük, yemekler enfes, fiyatlar yüksek, konum kolay.
Yemek çeşitliliği için olumlu düşüncelerim olsa da, abartıldığı kadar lezzet alamadım. Kötü izlenim bırakan başlıca şeyler; işletmenin fiyat şeffaflığının olmaması, gelişigüzel porsiyonlama, bakımsız tuvaletler ve sonuncusu fakat en önemlisi personelin umursamaz tavırları idi. Bunlara karşılık görseldeki yemeklere toplam 1.000₺ üzeri hesap ödedik.
Ahmet Güzelyağdöken’i uzun süredir takip ediyorduk bu yüzden İzmir ziyaretimizde mutlaka gidilecek yerler listemize aldık. Girer girmez güzel bir görsel şölenle karşılaşıyorsunuz. Çalışanlar çok yardımcı, yemekler hakkında bilgi veriyorlar, tavsiyede bulunuyorlar. Biz tandır yedik. Bize zeytinyağlı armut da ikram ettiler. Nefisti. 10 numara yemekler, mutlaka gitmenizi öneririm.
Mekanın popülerliği sebebi ile bizde kendimizi bir masasa bulduk. Yedigimiz yemeklerin hiçbiri çok lezzetli sınıfına girecek kadar degildi. Hatta kelle paça corbası ictigim en kotulerinden biriydi. Misal bebek enginara zerdeçal bulanınca cok önemli birşey olmuyor. Karışık ot tabagındaki otlar taze idi ama bunda da bir lezzet eksigi vardi. Yani abartildigi kadsr bir durum yok, muhtemel cevrede benzeri mekan olmayinca meydan bunlara kalmis. Ya gidin kemeraltina 2 km uzaga 1.000 kat daha lezzetli lokanta dolu. iki vedat milör şeysine kanip da evde annenizin yaptigindan daha kotu yemek yapan bir mekanda bosuna zevk ve zaman kaybetmeyin
Balmumu için sürekli güzel şeyler duyduğumdan beklentim açıkçası baya yüksek olarak gittim ve bütün beklentilerimi sonuna kadar karşıladı. 2 kişi gitmiş olmanın verdiği destek ile baya bir şey deneyebildim. Tabi pantolonların düğmesi de bir hayli zorlandı. İlk olarak olması gerektiği gibi, gayet güzel bir kelle paça içtim. İkinci olarak çalkama geldi. Orijinal tarifte kullanılan otların bir standartı var mı bilmiyorum ama burada yediğimin uyumu gayet güzeldi. Üçüncü olarak baklalı enginar çanağı geldi. Rengi, pişme dokusu çok yerindeydi. Dördüncü olarak keşkek ve köfte geldi. Keşkek benim alışık olduğum doğu tarzından doğal olarak uzak ama lezzetliydi. Köftelerin ise yumuşaklığı ve lezzeti gayet yerindeydi. Beşinci olarak bumbar geldi. Genelde dışarda yediklerimde ya çok pişirip bağırsağı mahvederler ya da az pişirip sakız gibi yaparlar. Burada yediğimde en ufak sorun yaşamadım. Altıncı olarak ise kendi ürettikleri sosisler geldi. Sosisi sulu bi yemek gibi pişiriyorlar. Sosisin baharatı, tadı zaten yerindeydi ama suyu çok efsaneydi. Suyu yüzünden bi dünya ekmek yedim 🤦♂️ Bi de arada Bergama tulumu ikram ettiler.
BAŞKA YERDE ZEYTİNYAĞLI YEMEYİN. hem arkadaş hem de Google önerisi ile buraya geldik ve 10/10 tercih yaptığımızı anladık. Her gün farklı menü mevcut. Bize denk gelenlerden seçtiğimiz her şeyden çok çok memnun kaldık. Zeytinyağlı olarak taze fasulye, kabak sinkonta, şevketi bostan, kereviz seçtik. Hepsi güzeldi ama en güzeli bana göre kereviz ve şevketi bostan. Aydın yuvalama diğer tercih ettiğimiz ve bu da ilk defa deneyip memnun kaldığımız bir yemek oldu. Yemekler dışında çalışanları ve şefi oldukça kibar insanlar. Güler yüzlü ve cana yakın bir sohbet için teşekkürler. Son olarak ikram edilen tulum ise yediğim en güzel tulumdu. Bir daha İzmir'e gelirsem kesinlikle geleceğim yerler arasında burası var.
Ölmeden önce yapılması gereken bir şey değil, yaşarken her gün gelinmesi gereken bir yer. İnanılmaz lezzetler yemeniz garanti. Yaşayan bir efsane, Ahmet Şef’in eşsiz lezzetlerini mutlaka tadın. Özellikle kuzu etli ıspanak, tavuklu bamya ve zeytinyağlı kayısı benim favorilerim.
Tabaklanan yemekler neden mikrodalgada ısıtılır çözemedim, belirli bir zümrenin ortamlarda "yemekleri harika" diye bahsedeceği dümdüz mekan.
Turist olarak geldiğimiz İzmir'de kendi mutfağından ve mezelerinden tatmak için 3 kişi burayı tercih ettik. Öncelikle menü yok. Bize yemeği seçmemizi söylüyorlar ve fiyat yazmıyor. Zeytinyağlı tabağı tam bir hayal kırıklığıydı. Ot kokuyordu bayatlıktan. Aldığımız ana yemeğin porsiyonu da çok küçüktü. Normal bir esnaf lokantasından çok daha lezzetli ve büyük porsiyonlar yiyebilirsiniz. Daha yemeği yerken sıradan bir büfeden aldığım tombik dönerden daha fazla randıman alacağımı düşünmeye başlamıştım. Ama asıl şoku fiyat gelince yaşadım. Azıcık yemeğe 1950 lira istediler ve doymadım bile. Lezzetli olsa içime oturmayacak ama gerçekten değmez.
Alsancakta gittiğim en kötü mekan Vedat Milor tavsiyesi ile gittim ama çok kötü hiçbir şey güzel değil kazıklanmak isteyen gelsin.Sarmalar zeytinyağlılar çok kötü Yapan Doğulu herhalde.
Yaklaşık 2 haftadır işim gereği İzmir'deyim. Bu süreçte ramazan ayı münasebetiyle ara sıra iftar yemeği için İzmir lezzetlerini tadımlamak için keşifler yapıyorum. Bu akşam yemeği ortamı, çeşitleri, lezzetleri ve muhabbetiyle unutulmazlar arasına girdi efendim. Mekan sahibi Ahmet Bey yemekleri ve sohbeti ile damakta ve gönülde iz bıraktı. Ne yedik sorusuna gelince zeytinyağlılar tabağı (neler neler var ;çağla aşı, bebek kabak, bakla, sarma, pırasa, enginar kalbi) ekşili, tatlılığı ile enfesti. Ana yemekte bu akşam kılıç balığı yemeğinin suyuna ekmek bandım vallahi. Bitmesin diye yavaş yavaş yedim. Bitişi tavşan kanı çay ve kendi üretimi İzmir tulum peyniri ile yaptık. 2 kılıç balığı tabağı, 1 zeytinyağlı tabağı için 400 ₺ ödedik.
Öncelikle söyliyeyim lezzet konusunda bi yorumum olamayacak çünkü o kadar kötü karşılandık ki yemekten vazgeçip mekandan çıktık. Mekanı tercih nedenimiz Ahmet beyin samimi sempatik videolarıydı. Fakat mekana gittiğimizde bu sempatinin emaresinin personele yansımadığını gördük. Çok güzel görünen eminim ki çok lezzetli yemekleri olan bu işletmenin çalışanlarının egosu işin bütün büyüsünü bozuyor. Ümit ederim ki bu durumu bi an önce çözerler
Tezgahtaki herşeyin tadına bakmış olabilirim ve bu durumdan hiç pişman değilim bence siz de öyle yapınız… Ve lütfen aç gidiniz… mümkünse. Teşekkür ederiz…
Yemekleri mi çalışanları mı daha tatsızdı bilemiyorum, en iyisi kendiniz gidip görmeniz :) Zeytinyağlı çeşitleri özellikle meyve olanlar yaratıcı ama ekstrem bir lezzeti yoktu, keşkek hafif ekşimişti. Ama zaten dünyanın en güzel yemeği sunuluyor olsa da resmen tabağı atar gibi servis etmek baştan iştah kaçırıcı. Zorla çalıştırılmıyordur kimse umarım. Yine de alsancak tarafında standart bir tencere yemeği&zeytinyağlı için tercih edilebilir.
Öncelikle mükemmel bir zeytinyağ ile pişirilmiş Girit & Ege Mutfağı burası. Bol yeşil ot bol sebze ve unutulmaya yüz tutmuş yemekler. Ortam şahane müzikler başarılı ekip güleryüzlü.Özel bir mekan.Geleceğin şeflerini yetiştiren kaybolan lezzetleri kovalayan ve yemek yediğiniz diğer mekanların çoğunun da erişmek isteyeceği bir varış noktası Ahmet hoca'nın ellerinden yemekler.
Öncelikle personele nazik tutumu ve hizmeti için teşekkür ederim.Gerçekten temiz ve güzel bir işletme ürünlerde lezzetliydi fakat fiyatlar olması gerekenden fazla su 50 az çorba 120 ve Alaşehir mantısına 360 lira ödedim daha uygun olabilirdi diye düşünüyorum.
Çalışma saatlerini düzenlemedikleri için 2.5 saatlik yolu boşuna geldiğimiz mekan. Gitmeden önce telefon ile iletişim gerekli.
Yaklaşık 5 dk önce girdiğim, herkesin önerdiği bir yer. Ama bence insan ilişkilerinizi güçlendirmelisiniz. Girdiğim andan itibaren gergin bir ortam. Garsonundan yemekçisine. Sorduğum soruya cevap olarak beni eğitmeyi tercih etti sanırım. Asla birdaha gitmeyeceğim bir mekan. Çeşitleride bir egeli olarak beni asla tatmin etmedi. Lezzelerine yorum yapamıcam çünkü yemeden daha doğrusu ders bitmeden ayrıldık.
Güzel şirin bir mekan, şefinin maharetini duyduğumdan merak ediyordum. öğlen yemekleri için güzel bir alternatif ,zeytinyağlıları güzel ama gidiyorsanız keşkek üstü kavurmayı denemelisiniz.
Ayak paça corbasi tertemiz kokusuz, tavsiye edilir. Dana et ve Kuzu tandır olması gerektiği gibi yumuşacık pişirilmiş. İkram olarak 4yil tenekede saklanmış tulum peyniri geldi. İzmir tulum ile Erzincan tulum arasında bir tat bırakıyor damakta.
kesinlikle çok tatlı ve otantik bir mekan. haftanın son günü akşam saatlerinde gittiğimiz için servis kapanmak üzereydi. dolayısıyla seçeneğimiz azdı. bu yüzden en geç cumartesi öğle yemeğine gidilmeli diye düşünüyorum. ege zeytinyağlıları ve mantı denedik. mantının tadı damağımda. ege zeytinyağlılarından ise beyaz lahana sarması efsaneydi. yaprak sarması biraz tuzluydu. çalışanlar oldukça kibar ve yardımcı davrandılar. son olarak 5 yıllık tulum peyniri ikramı çok hoştu. kesinlikle tekrar gideceğim.
Lezzet, tasarım her anlamda beklentilerinizi karşılayan bir mekan. Ahmet Bey’in harikalar dünyasına mutlaka uğrayın. Peynirleri tatmadan çıkmayın. İzmir’e gitmek için güzel bir neden. Birgün İzmir’den uzaklara gidersek en çok özlenecekler arasında.
Zeytinyağlı yemeklerden bir tabak yaptık. Balkabağı çorbası da ekledim. Ekmekleriyle birlikte çok lezzetli bir öğle yemeği oldu. Basmati pirinç pilavı ve güveçte pişmiş diğer yemekleri de merak ediyorum. Tekrar geleceğim.
Cokca abartildigi icin buyuk beklentiyle gittik ama bence ssosyal medya sisirilmesine sahip bi mekan,tamam etler yumusak ve zyaglilar hos ama cebinizden bu kdr para ciktiginda gidilecek biton mekan daha var yani,extra bi artisini goremedik , calisanlardan birinde gereksiz bi agresyon vardi bizim yanimizda calisanina boyle davraniyorsa musteri yokken kimbilir nasildiri dusunmeden edemedik...
İzmir'de en sevdiğim restaurant.Ahmet Bey'in muhteşem yemeklerini yiyebilmek çok büyük keyif. Özellikle şehir dışından misafirim geldiğinde heyecanla geldiğimiz ve tüm misafirlerin de müdavimi olduğu bir yer. Ahmet şef, İzmir'e değer katan çok kıymetli bir insan ve yemekleri de muazzam. Kokoreçle enginarı birleştiren, Türk mutfağının muazzam lezzetlerini harmanlayan bir mutfakları var, iyi ki varlar.
Karışık zeytinyağlı tabağı, balkabağı çorbası ve ana yemek aldım. Hepsinin tadı çok ortalamaydı. Tuz ve baharat olarak eksik geldiler. İşletme olarak temiz, güzel bir yer. Çalışanlar iyi insanlar.
Yemeklerini çok beğendim bir çok yemekte salça yerine domates kullanmalarını taktir ediyorum. Özellikle balık çorbası çok başarılıydı. Gönül rahatlığıyla yemek yenebilecek, kalite standardı olan bir mekan.
Izmir'e gelirseniz mutlaka uğramanız gereken bir restoran. Zeytinyağlı sevenler için de et sevenler için de seçenek çok. Yemekleri cok lezzetli ve sağlıklı. Ahmet bey, işini severek ve itinali yapan kibar bir beyefendi. Biz bir çok yemekten denedik buna rağmen İstanbul'daki gibi fazla fiyatta ödemedik. Bir kac çeşit yemegin tadına bakmanizi tavsiye ederim. Ozellikle sarmalar ve tire köftesi harikaydı. Yemekler kizartma seklimde değil ızgara yapılıyor. Bir daha Izmir'e gelirsem kesinlikle yine uğrarım.
Sahibi Ahmet Güzelyağdöken, inanılmaz bir zarafet ve mütevazilikle bize muthiş bir servis verdi. Ne yiyeceğimizi kendisine bıraktık. Yediğimiz her şey mi güzel olur? En sonda getirdikleri İzmir Tulum peynirini satın alabiliyorsunuz, almayı unutmayın.
Bütün yemekler şahaneydi fiyatlar da yemek kalitesi gibi yüksekti. “Esnaf lokantası” konsepti bence Türkiye’nin gerçek mutfak ve lezzetini yansıtıyor.
Mmmmmuh te şem lezzetli leziz ,tarifsiz duygular içindeyim. İyi ki tanışmışım, yemekler enfes çok lezzetli ve katkısız. Sarma ağzımda dağıldı, ayak paça şiddetle tavsiyedir. Redbull içme bunu ye🥰 İşine saygı duyan insanlar iyiki varsınız. Tekrar görüşmek üzere 🙏
Yemekleri,çalışanları,işletenleri ve ambiansı mükemmel bir mekan♥️ Arkadaşımla bu kadar lezzetli ve keyifli bir gün geçirmemize sebep olduğunuz için teşekkürler Balmumu🤍
Zeytinyağlı yemekleri aşırı güzel diye tavsiye edildiği için gitmiştik. Öncelikle ortam hoş. Ona diyecek bir şey yok. Ancak 1.yemekler abartıldığı kadar lezzetli değildi. 2. Çalışanlar çok kaba. Tok esnaf mı desem yoksa ters ters konuşmayı adet mi edinmişler desem bilemedim. 3.Piyasaya göre biraz da pahalı. Yukarıda saydıklarıma rağmen kalabalık. Bir daha gideceğimizi sanmıyorum.
Kesinlikle ⭐⭐⭐⭐⭐ hak eden bir yer burası. Ahmet bey, Ahmet GUZELYAĞDÖKEN, soyadından da anlaşıldığı üzere bizzat işin başında, o enfes yemekler onun elinden çıkıyor, ve bir o kadar güzel sunuluyor 👌 Et yemekleri, sebze yemekleri, lokantanın güzelliği, ambiyansı, ikramlar her şey çok çok güzel, İzmire her geldiğimde mutlaka uğramaya çalışırım. Henüz tanilışmadıysanız kesinlikle tavsiye ederim.
Harika bir lokanta usulü Ama lezzetli yemekler ile Âdeta büyülüyor Mutlaka denemelisiniz Zeytinyağlı çeşitlerini unutmamalı 😉😉
İzmir içinde Gurme lezzetler tadabileceginiz tek yerdir. Damak tadınıza uygun seçenekler bulabileceğiniz Izmirdeki en iyi restaurant burasıdır. Ambiance ve dekoru ile retro bir hava içermektedir. Tamamı kendi yaptıkları şarküteri vitrini enfes.
Guzel lezzetli, olmasi gerektigi gibi. Tesekkurler.
Epeydir sosyal medyada takibimde, yolumuz düşsede gitsek derdindeydim. Yol düşsün diye beklemek hata imiş. Sırf bu lezzetler için yola çıkmaya değer. Yemek sonrası, sindirime yardımcı tulum peynirini es geçmeyin. Tokluk sınırını aşmış olsanız da tadına mutlaka bakın😉
Yani zeytinyağlı erik, zeytinyağlı armut lezzetli olabilir mi? -Olabilirmiş. 🙌🏻✨ Mekanın atmosferi çok güzel, yemeklere zaten söyleyecek söz yok. Sahibi beyefendi kendisini iyi yetiştirmiş ve sohbeti çok keyifli biri. Kısacası her şey için teşekkür ediyorum.
Türkiye nin en ünlü Gurmelerinden olan Ahmet Güzelyağ dökenin işlettiği mmekan yeri yemek çeşitleri tatlar servis sıcak bir ortam verdiğiniz her kuruşun karşılığını fazlası ile alabilirsiniz.Mutlaka gidiniz.
İzmir liler belki kızacaklar ama, Tripadvisor da şehrin en iyi lokantaları gozlemeciler, dönerciler, pastacilar diye çıkıyor. Yani ana yemek hususunda bu büyüklükteki şehir için az sayıda popüler restoran var. Bu işletmenin sahibi Ahmet Bey, küçük mekanda çok çeşitli bir menü İle misafirlerinin karşısına çıkıyor. Zaten üniversitede ders veren düzeyde bir şef ve gurmeyi oturup klavye cellattigi yaparak eleştirmek pek kimsenin hakkı değil.. yemekler genel olarak güzel ve emek içeriyor. Pahalı diyenler zaten girmesin, ucuzuz diye bir iddiaları da yok.. ısını severek yapan, özel Ege ve Girit yemekleri pişiren öğleye doğru bol çeşidi olan küçük güzel bir lokanta.
Yemekleri lezzetliydi. Ege otu mezelerini ilk kez deneyimlememe rağmen sevmemi sağlayan o mekanı buldum sanırım
İnanılmaz bir ambiyans, özenle hazırlanmış muhteşem kaliteli ve lezzetli yemekler. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yemekler standart. Özel bir yanı yok. Farkı ise fiyatları. Menü fiyatları var ancak yapılan hesaplama şeffaf değil.
Yemekler harika özellikle sosise bayıldım, konum çok çok güzel bir yerde,tavsiye olarak bahçe masalarının daire olması ortamı daha da güzelleştirecektir diye düşünüyorum 🤞
Çok farklı zeytinyağlı ve sıcak yemek lezzetleri var. İzmirde sıradışı bir yemek deneyimi için güzel bir mekan.
Yemekleri maalesef lezzetli değildi. Bir süredir takip ettiğim ve hevesle geldiğim bir yer, biraz hayal kırıklığı oldu.
Küçük ve şirin bir mekan.Zeytinyağlı çeşitleri ile kırmızı et üzerine üst kalite sayacağımız damak tadı çeşitleri ile mezeler ev yapımı tadında,tebrik ederim.
Kaliteli malzeme, kibar çalışanlar , düzgün iç mekan , sağlıklı Ege yemekleri , dengeli fiyat(su dahil 230 tl)
Zeytinyağlıları övülüyor diye İzmir gezimizde uğrayalım dedik. Keşke yorumları dikkate alsaydık… lezzet derseniz vasat zaten ama en rahatsız edici şey mekan sahibinin tutumu… ücretleriniz nasıl diye sorunca yüzümüze dövecek gibi baktı. Değişiyor..maliyet hesabı yapmıyoruz..vs vs deyip bir cevap vermedi. Porsiyon anlayışı yok, kilo hesabı yok neye göre kime göre hesap yapıyorlar bilmiyorum ama 2 zeytinyağlı tabağı (tadım tabağı gibiydi) 2 çorba ve pilav için 800₺ ödedik.
Açıkçası fiyat performansa baktığımda 2. Yıldızı bile veremedim. Bir tarhana çorbası ancak bu kadar tuzlu ve bu kadar pütürlü olabilirdi. Hayatımda daha baştan savma bir çorba daha içmedim. Personel ise ancak bu kadar enerjisi düşük olabilirdi. Yüzleri hiç gülmüyor. Bu ücretlerle yemek yenilebilecek bin tane yer var. Büyük emeklerle bugünlere taşınan bir işletme ancak bu kadar kötü hale getirebilir çok üzücü.
Mukemmel zeytinyaglilar,sulu yemekler,sakatat çorbalari,et yemek cesitleri var.Alsancak gul sokak reyhan pastanesinin capraz sokagindalar.özel otopark yeri yok.
Uzun süredir deneyimlemek istediğim bir mekandı. Belki biraz yüksek beklenti ile gittiğimden dolayı umduğumu bulamadım. Tattığım yemekleri sıradan buldum diyebilirim. Tekrar bir şans vermeyi düşünüyorum, eğer fikrim değişirse güncellerim.
Yemekleri sosyal medyada övüldüğü için deneme amaçlı gittim. Öncelikle dikkatimi çeken Yemek fiyatları sanki devlet sırrı gibi saklanıyor. Sorunca sanki absürt bişey demişsiniz gibi yüzünüze bakıyorlar. Yemek koyan arkadaş başka birine o da başka birine fiyatın ne kadar olduğunu soruyor. Sonra zor bela bir fiyat alıyorsunuz tabi tek yemek için. Anlam veremedim. Sonra zaten bıraktım sormayı mecburen. İstenen de buydu sanıyorum. Fakat fiyatları bilsem ona göre çok daha çeşitli ve güzel tercih yapabilirdim. Yemeklere gelince yuvalama kötü, pirinç pilav tane tane fakat lezzetsiz, balkabağı çorbası güzel değildi( halbuki bu mekanın en çok övüleniydi). Et kavurma orta üzeriydi. Defne yaprağı aroması hoşuma gitti. Kapama ve karamelize pırasa güzeldi. Fiyatlar ortalamanın epey üzerinde. Sözün özü bir daha gider miyim? Pek sanmıyorum.
Gayet lezzetli ve orjinal tatlara sahip bir yer. Büyükçe bir zeytinyağlı tabağı, özel bir çeşit mantı, kiş benzeri bir ürün ve mantarlı et yedik. Zeytinyağlı tabağında zeytinyağı parantezinde şevket-i bostan, armut, kabak, enginar kalbi, yaprak sarması, lahana sarması vardı. Fiyat uygun mu pahalı mı bilmiyorum fiyat algımız ne yazık ki kaymış durumda. Yukarıda saydıklarım ve 2 su için 820 TL ödedik.
Öncelikle herhangi bir menüsü bulunmuyor. Tezgahta ne yemek varsa ordan seçiyorsunuz, seçtiğiniz yemeğe kaç para ödeyeceğinizi bilmiyorsunuz. Bu durum da insanın iştahını kaçırır bence; parası olmayan da gitsin Burger King yesin gibi bi tutumları var sanırım. Bir porsiyon dil balığı bir porsiyon tandır az porsiyonda pirinç pilavına 540₺ ödedim, bi tanede su. Lezzetleri ise tandırın içinde kuş üzümü vardı çok güzel pişmişti ve baharat dengesi çok iyiydi, varla yok arası, etin tadı ön plandaydı, dil balığı ekşi bi sos isterdi bence, balıktan ziyade yanında verdikleri garnitür; zeytinyağlı ıspanak inanılmaz lezzetliydi. Pilav yasemin kokulu pirinçten yapılmış tane taneydi. Sipariş ettiğimde düz pirinç olmadığı belirtilmedi. Özetle tekrar gidecek olsam et yemeği yemek için giderim sanırım. Bir de mekanda kullanılan malzemeler ve renk uyumu çok iyi ama o masalara o sandalyeler olmaz ilk fırsatta sandalyeleri depiştirmeliler.
Özel, geleneksel türk mutfağı lezzetleri. Güncelleme: Yemekler ve lezzet hala birinci sınıf ve çok güzel. Satıştaki tüm ürünler çok çok yöresel, lezzetli ve çok güzel. Yemekler konusunda düşüncem bunca yıldır hiç değişmedi, tek olumsuz eleştirim üst kat balkonun görüntü kirliliği...
Oturma yeri dardı, yemeklerin fiyatının yazmaması kötü. Dana kavurma yedim tadı ortalama diyebilirim, biraz kokuyordu. Çok balık çeşidi vardı. Eğer seviyorsanız tercih edilebilir. Torik güzeldi. Ama hepsini düşününce bir daha gideceğimi zannetmiyorum.
Yemekleri o kadar abartıldığı gibi değil. Fiyatları ortalamanın üzerinde pahalı olduğunu düşünüyorum. Yemekleri ısıtmak için mikrodalga kullanılıyor ayrıca belirtmek isterim.
Yemekleri çok lezzetli. Ayak paça, dana biftek yedim beğendim. Fiyatlama bir tık yukarıda diyebilirim.
Mekan çok güzel biraz dar tabii önceki geldiğimizde önden peynir servis edilmişti bu sefer onu kaldırmışlar Zeytinyağlı tabağı ve balık (granyöz) yedik Zeytinyağlılarda biraz işiniz şans Karamelize pırasa efsaneydi Sarma efsane Küçük patlıcan kızartması aşırı kötüydü Börülce iyi değildi Genel olarak tatlar iyi Geçen geldiğimizde keşkek üstüne kuzu tandır efsane ötesiydi Alsancakta kaliteli bir mekan önerisidir! 4 çeşit zeytinyağlı ve balık 550 tl tuttu biraz fazla porsiyonlar gerçekten az
Ortalamayı bozmamak için 5 yıldız verdim ancak yemek yiyemedim. Google üzerinde 21:00 yazan saati dikkate alırsanız benim gibi 19:30’da eli boş dönebilirsiniz. Mekan sahipleri belki google üzerinde bir şekilde bunu düzenleyebilirse uzaktan gelecekler için faydalı olabilir…
Emeğinize yüreğinize sağlık... hakikaten yemek nedir ve bunu bir kültür ve farklılık olarak nasıl ortaya koyabilirizi çok ciddi düşünüp, bir de eyleme geçmişsiniz, her şey çok güzeldi...
Aşırı lezzet diyemem ancak her şey güzel gelmeye değer
Meraklısı ve tadını bilenler için harika bir Paşa Böreği yiyebileceğiniz yer😁 diğer yemeklerde harika oldugundan şüphem yok 😁
Bu kadar lezzetli bir akşam yemeğini ev dışında yiyebileceğim hiç aklıma gelmezdi. Teşekkürler
Yemekleri beğenmedim, hiç kaliteli ve dengeli bir tat yok. Dışardan bakınca atmosfer olarak güzel bir bir havası bar ama yemek fiyat hizmet çok kötü. Bu fiyatlara değmez. Yemek hijyeni de kötü
Dana kuyruk çorba ile dana kavurma kuzu kavurma karışık denedik. Lezzetli, mekan samimi, özenli ve temiz. Herkes güler yüzlü
Bu zamana kadar yediğim en güzel keskekti sanırım. Zeytinyağlılar üst düzeydi. Ortam şahane. Masalardaki canlı çiçekler ve seçilen müzikler başka bir seviyeye taşıyor deneyimi. Servis çok ilgili. Fiyatları çok makuldü. Kesinlikle denemelisiniz.
Ayak paçası lezzetliydi, keşkek de aynı şekilde. Kuzu tandırı çok beğendim yumuşacık ağızda dağılan tarzda pişirilmişti. Fiyatlar oldukça pahalı ama bu sadece buraya has bir şey değil :) Özetle denemeniz gereken bir yer.
Yaklaşık 4 yıldır, her İzmir durağımızda, en az bir kez uğrardık. Yemekler müthiş olurdu. Ancak, bu sefer, yediklerimiz (sarma dışında) ortalamaydı. Üstelik, hizmette de büyük sorunlar vardı. Kuruma olan saygımdan, ayrıntılara fazla girmiyorum. Sözün özü, bir kez daha uğramayacağız.
Değerlendirme: ⭐⭐⭐ - Temiz: Kafe oldukça temiz ve düzenliydi. - İyi hizmet: Personel iyi ve yardımseverdi. - Yüksek fiyatlar: Fiyatlar oldukça yüksekti. - Yemekler mikrodalgada ısıtılıyordu. - Yemekler özel değildi: Yemeklerde bir özellik bulunmuyordu. - Kafe müşterileri daha seçkin ve teras bölümünde birçok telefon görüşmesi yapılıyordu. Bu kafe karışık bir deneyim sunuyor. Temizlik ve hizmet iyi olmasına rağmen yemekler sıradan ve fiyatlar yüksekti. Ayrıca müşteri kitlesi daha zengin kesime hitap ediyor ve teras bölümünde birçok telefon görüşmesi yapılıyordu.
Tüm yemekler gerçek ‘EGE’ yalınlığı ile sunuluyor. Bol salça/kırmızı biber/tereyağı ile damağınızı tembelliğe alıştırdıysanız gerçek ‘YALIN ve LEZZETLİ’ beslenmeyle tanışıp kendinizi yenilenebilirsiniz… ‘KİBAR İŞLETME’ kriterimden tam not veriyorum tüm emeği geçenlere…
araştırarak gittik . Pilavın bile lezzeti yoktu sarmalarda kötüydü 👎🏻
🍜🍲🍛 İzmir’i anlatırken belki en önemli kısım olup da en az bahsi geçenler de esnaf lokantaları oluyor. Anlatılmakla bitmeyecek farklılıkla yemekler sunan (Ördek Çorbası, Terbiyeli Fırın Kokoreç, Kuzulu Şevketibostan, Külbastılı Beyin Kavurma, Balkabaklı Pilav vb.) mekanlara yenileri eklendi mi de ayrı mutlu oluyorum. Son örneği, @ahmetguzelyagdoken’in @balmumulokanta’sı gibi... Sarma gibi sarma yedim vallahi! #tatdedektifi #izmir #izmirgourmetguide #izmirintadinavarin @izmirgourmetguide
Küçük bir dükkan. Yemekler lezzetli. Çalışanlar güler yüzlü. Arada bir dükkan olduğu için park sorunu var.
Yemekleri biraz ağır buldum. Keşkek (50₺), zeytinyağlılar tabağı(125₺) aldım. Arkadaşımda kuru köfte tabağı ve (125₺) bulgur pilavı(40₺) aldı. Maalesef lezzetleri beğenemedik. Hem biraz ağır hemde porsiyonları yetersiz buldum. Zeytinyağlı yaprak sarma lezzetliydi diyebiliriz. Ekmekleri çok güzel, ekşi maya ekmeği servis ediyorlar. Üç arkadaş toplanda 551₺ ödedik ama doymadık. Atmosferi çok güzeldi ama bi tık karanlıktı.
Esnaf lokantasının biraz daha lüks ve şekilli hali. Sosis çok lezzetliydi. F/P değerlendirmesi benim için düşük. Afiyet olsun :)
Ambiyans, sunum ve tezgah başarılı… Özellikle pırasa ve arpa pilavı çok güzeldi… Alaşehir kapamasıda bir o kadar iyiydi… İkramlık bergama tulumları karanfilli çay ve ekşi maya ekmekle mükemmel gitti.
📍 İskenderpaşa mah. Dolap cad. no.1 Zemin kat Dükkan Kıztaşı, 34093 Fatih/İstanbul
💬 Allah'ın izniyle, ilişkilerinde kaliteli, yaratıcı ve incelikliler.
Fatih En İyi Balmumu tedarikçisi Listesi Fatih En İyi Güzellik ürünleri tedarikçisi Listesi İstanbul En İyi Balmumu tedarikçisi Listesi
📍 Soğanlı, Soğanlı Mahallesi Kaan Sokak 7, Kamilpaşa Sk. No:8 Apartmanı Kat 2 Daire, 34188 Bahçelievler/İstanbul
İstanbul En İyi Balmumu tedarikçisi Listesi İstanbul En İyi Bal mumu tedarikçisi Listesi