Urfa Kapı
Urfa Kapı, Turistik yer, Tarihi yer, Başlangıç merkezi olarak Melikahmet, Melik Ahmet Cd. No:100, 21300 Sur/Diyarbakır adresinde bulunmaktadır. Urfa Kapı 100 yorum ve 4.71 puanlamaya sahip.
Adres: Melikahmet, Melik Ahmet Cd. No:100, 21300 Sur/Diyarbakır
Kategoriler: Turistik yer Tarihi yer Başlangıç merkezi
Google Haritalar'da Aç

Urfa Kapı Yorumları

M
5/5

Yörenin vazgeçilmez kuruyemişi karpuz çekirdeği eşliğinde tarihî yaşamak için muhteşem bir yer.

H
5/5

Tarihi mekan insana huzur veriyor

G
5/5

Tarihin başkenti. Diyarbakır, Diyarbekir, Amed, Amid bir çok ismi var. ✌🏻 Kesinlikle gidilip görülmesi gerekiyor. Biz gezmeye gittiğimizde büyük bir kısmı restorasyon çalışması kapsamında etrafı sarılmıştı.

O
4/5

tren garindan yuruyerek 10 dk da ulaştık. Tarihi dokusu insana cok iyi geliyor. Mutlaka görülmesi gerek. Biraz daha bakimli ve sehir bu surlar uzerine dizayn edilse turistler akin eder. ..

M
5/5

Eski ismi #Babırum olan #tarihi #Urfakapı'nın eski fotoğrafı ile yeni fotoğrafı arasında uçurum farkı var. Her görüntünle güzeller güzelisin.....

G
5/5

Konumu olsun estetik mimarı olsun işlevi olsun. Her yönden iyi bir yapı olduğuna kanaat getirin. Surda gezilecek yerler fotoğraf için tercih edilecek yerlerin başında gelmese bile hoş bir havasının olduğu kesin. Bazılarına göre sadece kapı bazılarına göre ilham kaynağı. Görüş açısı farkı :)

E
4/5

Mükemmel bi yer fakat çok bakımsız, belediyenin çok daha iyi çalışması gerek. Bu surlar Avrupa'da olsa harika bi yer olurdu.

S
5/5

Kalenin batısında bulunan Urfa Kapısı, kitabesine göre Artuklu Hükümdarı Karaslanoğlu Artukoğlu Muhammed tarafından 1183-1184 yılında yaptırılmıstır. Kapı üç girişlidir. Kuzey tarafta yer alan girişin kentle, güneydekinin ise Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi ile bağlantılı olduğu söylenir. Kuzey girişi 5.yüzyıla tarihlenmektedir. Kapı üzerinde yer alan bir kitabeye göre, Artuklu döneminde hükümdar Sultan Mehmet tarafından onarılmış ve üzerinde stilize edilmiş insan ve hayvan figürleri bulunan demir kapı kanatları eklenmiştir. Diğerlerinden daha farklı ve büyük olan ortadaki kapının ise Osmanlı döneminde “Saltanat” yâda “Humayun” kapısı olarak işlev gördüğü, padişahın sefer zamanlarında açılıp sonrasında örtüldüğü söylenmektedir.

Ş
5/5

Diyarbakır'ın 4 kapısından biri Gerçi sonradan yanına açılan büyük kapı orijinali bozmuş ama halihazırda eski kapı halen daha restore edilmekte olduğu için kapalı.Yine de görulmeye deger.

B
4/5

Tarihi bir yer olduğu için genel olarak tatil sayfalarında zikr edilir ancak görmezsiniz çok şey kaybetmiş olmazsınız.

F
5/5

Ne zaman surlara gelsem Beni binlerce yıl öteye , adeta tarihten yolculuk yapıyorum gibi hisediyorum. Burası buram buram tarih kokuyor... Ne yazık ki değer verilmiyor bu tarihi esere.. Tadilat edilmediği gibi taşları tahrip edilip çalınıyor. Geçen gün yeni köy mezarlığında ana giriş kapısında mermer atölyesi girişine bile surlara ait taşları gördüm. Yazık çok yazık.Kendi elimizle gecmisimizi karartıyoruz.

N
5/5

Eski adıyla Rum Kapısı 3 girişten oluşuyor. Surların 4 ana kapısından biridir. Eskilerde Kuzey kapısı kent için, Güney kapısı ise Meryem Ana Kilisesi ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Kapıda bir çok kabartma mevcut. Günümüzde ise 2 girişi araçlar için 1 girişi ise yayalar için kullanılmakta.

R
5/5

Urfa Kapı ya da bilinen diğer adıyla Rum Kapısı, Diyarbakır surlarının dört kapısından biridir. Kentin batısında yer alır. Kapı üzerinde yer alan bir kitabeye göre, Artuklu döneminde Hükümdar Sultan Mehmet tarafından onarılmış ve üzerinde insan ve hayvan figürleri bulunan demir kapı kanatları eklenmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde "saltanat" kapısı olarak işlev görmüş ve padişahın sefer zamanlarında açılıp sonrasında kapalı tutulduğu söylenmektedir. Dünyanın en eski ve en sağlam surlarından olan Diyarbakır Surları, Çin Seddi'nden sonra en uzun ikinci sur olma özelliği taşımaktadır. Yaklaşık 5 km. uzunluğunda, 10-12 metre yüksekliğinde ve 3,5 metre genişliğinde olan surlar, 4 ana kapı ile dışarıya açılmaktadır. Değişik dönemlere ait çok sayıda yazıt, çift başlı kartal, kaplan, boğa, güneş, yıldız, at, insan ve akrep sembollerini içeren kabartmalar surları süslemektedir. Güney girişin üst kesimlerine karşılıklı birer boğa başı kabartması yer almaktadır. Yine buradaki kitabenin üstünde stilize bir boğa başına yer verilmiştir. Bu figürün üstünde boğa başına basar şekilde bir kartal kabartması bulunmaktadır. Urfa Kapı’da bulunan çift başlı kartal ambleminin, ne yazık ki baş kısmı tahrip edilmiş durumdadır. Kapıda çok sayıda kitabe yer almaktadır. Kitabedeki yazılar arasında yer alan bitkisel süslemeler yazıların okunuşlarını zorlaştırmaktadır. Ejder kabartmaları, boğa başları, kartal motifleri kapıya abidevi bir görüntü vererek gücü sembolize etmiştir

S
5/5

Urfa kapı meshur melik ahmet paşa cd acilan kapidir bu cd üzerinde aradiginiz her seyi bulabilirsiniz giyimden yemek malzelerine kadar ne deseniz mevcut bu cd diyarbakir en eski açik hava avm sidir adeta gidin görün otantik unutulmuş eski esnaf anlayiş ruhunu burada hisedeceksiniz

B
5/5

Urfa kapıdan aşağı 500 metre sur içine gidiyorsun.

H
5/5

Buram buram tarih kokuyor Diyarbakır medeniyetin beşiği

A
5/5

Tarihi yüzyıllar boyunca ayakta kalabilen tarihi bir yapı.sehrin eski dönemlerinde şehrin giriş ve çıkışlarini belirlemek için bu tarz kapıları yapmışla ama artık o kapıların içinde arabalar geçiyor tarihi doku içinde.

A
3/5

Derhal araç trafiğine kapatılmalı. Sur içi kesinlikle yaya olmalı, trvay elektrikli Ring araçlar ve doğal mimari evler dükkanlar olmalı.

A
5/5

Burası eski Diyarbakır çok güzeldir burada nefes alıyorum arkadaşlar burada hayat var herkes görmesini istiyorum 🤗

U
5/5

Diyarbakır tarihini keşf etmek isteyenler için gideceği ilk yer Mardinkapı.Dört Ayaklı minarenin yanında Mardin kebap evinde kebap çeşitleriyle hizmet vermeye devam ediyorlar şimdiden iyi seyirler.

S
5/5

Klasik tarih kokan bir yer gezip görmekten çok tarihini bilmek daha önemli bence (not: diyarbakirliyim ; Diyarbakır'a gezmek isteyenler için görülmesi gereken bir yer)

M
4/5

Herşey ve herkes sonradan görme kokuyor, özellikle de kayyumlarin kayirdigi kişiler ve bu kişilere ait iş yerleri. Güvenerek ve huzurlu alışverişin yapılması ve ilişkinin kurulması çok zordur.

Y
5/5

Her metre karesi tarih kokuyor.Bu güzelim tarihi kapı ve surlara Diyarbakırlılar biraz daha temizlige ve biraz düzensiz görüntülere itham gösterilir ise çok daha iyi olacaktır

Y
5/5

Buram buram tarih kokan ulu camii, dört ayaklı minare, Kurşunlu camii, 27 sahabe efendimizin kabrinin bulunduğu Hz Süleyman camiinin ve sayamayacagim birçok eserin bulunduğu bir kalenin girişinde sizi selamlıyor hoşgeldiniz diyerek tebessüm ediyor.

M
5/5

Burda doğup büyüdüğüm şehir bence bu güzellik tarih kokan mistik bir havası var böyle yeri hiç görmedim Türkiye'nin her yerini gezdim benim Amed gibi yer görmedim havası suyu yeşilliği bambaşka bir kadim şehirdir.

F
5/5

Kalenin batısında bulunan Urfa Kapısı, kitabesine göre Artuklu Hükümdarı Karaslanoğlu Artukoğlu Muhammed tarafından 1183-1184 yılında yaptırılmıstır. Kapı üç girişlidir. Kuzey tarafta yer alan girişin kentle, güneydekinin ise Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi ile bağlantılı olduğu söylenir. Kuzey girişi 5.yüzyıla tarihlenmektedir. Kapı üzerinde yer alan bir kitabeye göre, Artuklu döneminde hükümdar Sultan Mehmet tarafından onarılmış ve üzerinde stilize edilmiş insan ve hayvan figürleri bulunan demir kapı kanatları eklenmiştir. Diğerlerinden daha farklı ve büyük olan ortadaki kapının ise Osmanlı döneminde “Saltanat” yâda “Humayun” kapısı olarak işlev gördüğü, padişahın sefer zamanlarında açılıp sonrasında örtüldüğü söylenmektedir. İki dairesel beden arasında yer alan kapı çeşitli değişiklerle günümüze ulaşmıştır. İki katlı olarak düzenlenen bu kapının üst kısmında seyirdim yeri devam etmektedir. Katlardaki giriş merdivenleri ile top yuvalarının eski hali günümüzde sağlam durumdadır. Üç girişten ortadaki kapatılmış olup yanlardaki girişler günümüzde sağlamdır. Güney girişin üst kesimlerine karşılıklı birer boğa başı kabartması yer almaktadır. Yine buradaki kitabenin üstünde stilize bir boğa başına yer verilmiştir. Bu figürün üstünde boğa başına basar şekilde bir kartal kabartması bulunmaktadır. Urfa Kapı’da bulunan çift başlı kartal ambleminin, ne yazık ki baş kısmı tahrip edilmiş durumdadır. Kapıda çok sayıda kitabe yer almaktadır. Kitabedeki yazılar arasında yer alan bitkisel süslemeler yazıların okunuşlarını zorlaştırmaktadır. Ejder kabartmaları, boğa başları, kartal motifleri kapıya abidevi bir görüntü vererek gücü sembolize etmiştir.

H
5/5

Çok güzel tarihi bir sur kapısı böyle yerlerin halka daha çok tanıtılıp gençlerimize tarihi örnekler vermek için güzel bir eser 🙏herkese gidip görmek nasip olur inşallah ben girip o tarihin kokusunu hissettim çok ta memnun oldum sizede tavsiye ederim gidin görün gezin dolaşın ciğer yemeyi de UNUTMAYIN ☝️🙏yorumu BEĞENİP TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN LÜTFEN CANLAR HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM 🙏🙏🙏🙏

K
5/5

Diyarbakır Surlarındaki Urfa kapı girişi. uzunluğu 5 km. surların içerisinde ayrı bir yerleşim eski diyarı-bekir süryaniler, ermeniler, hıristiyanlar, müslümanlar hep bir arada yaşamış komşuluk yapmışlar ve tarihi konaklar. kiliseler mevcuttur

E
5/5

Tarih kokuyor her metrekaresi. Tabi bakımsızlıktan gelen farklı kokularda mevcut. Şu surlar avrupanın herhangi bir yerinde olsaydı turistten adim atamazdınız herhalde. Güzel diyarbakır surlarının bu hali yakışmıyor sana umarım bir an önce düzelir ve kıymetin bilinir.

О
5/5

Tek kelimeyle harika. Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrin, tarihe tanıklık etmiş bölümlerinden biri. Tek başınıza gezin ve tarihle aranıza kimsenin girmesine izin vermeyin. Sadece tarihin sesini dinleyin.

M
5/5

Eskiden Diyarbakır ın dışa açılan kapılarından birisidir urfa tarafına gitmek için kullandığı için ismi urfa kapı olarak kalmıştır tarihi surların bir parçası olan kapı

S
5/5

Nostalji açısından en işlek ve en güzel kapısıdır. Babu Ruha olarak ta bilinir. 1928-1935 yıllarına ait fotoğrafları var arşivimde. Rahmetli Adil Tekin' abinin arşivinden alıntıdır.

A
3/5

Guncel bir yol çalışması nedeniyle araçla ulaşımı zor hale gelmiş ama biraz zahmet cekip mutlaka görülmesi gereken bir yer

M
5/5

Kadim kentimizin en eski dönemlerde Urfaya açılan sur kapısı oluşundan dolayı Urfakapı olarak adlandırılıyor.

B
5/5

Amet huzur veren bir şehir

O
5/5

1650 yıl ayakta duran dış surlar bir bizans askerinin iç surları görerek 340 li yıllarda Constantine büyük bir kale şehir yapabileceğini söylemiş, diyarbakırda kale için taşların bol olduğunu ve sadece (stone) ,"kralların en çok ihtiyaç duyduğu" taş ustaları istemiş .aynı yıllarda 324- 337 yıllarda constantinopolis şehri ve surları yapılmıştır.aynı zamanda bizans imparatorluğu kurulmuştur ne tesadüf ki diyarbakır surlarıda bu döneme denk gelmiştir.Surların yapımı için ustalara" o dönem" kölelere ve altına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaçlar karşılanıp surlar yapılmıştır. Bu kadar korunaklı büyük sur şehrine o dönemin bütün zenginleri akın etmiştir. Ve bizans a mida şehrinden hiç faydalan mamıştır. Sasaniler (persler) 300 yıl içinde hep şehri istemişlerdir.taki 638 e kadar öyle bir gelişme olmuş ki ne bizans nede sasaniden eser kalmamıştır.

E
5/5

Ülkem gerçekten çok güzel her köşesi ile Türk insanimin elinde fırsat oldukça ulkemi gezsin ve tarihimizi batısı dogusu kuzey guneyi her köşesini tanisin isterim tarihini tanıyan koruyan ve yaşatan her millet ayakta kalır

M
5/5

Açık hava müzesi görmek istiyorsanız kesinlikle görmeye değer bir yer tavsiye ederim

H
5/5

Kaplan otel şehrin tam merkezinde resepsiyon daki personel gayet ilgili otel temiz kahvaltı normal ailece kalınılacak bir otel yine geldiğimizde tercihlerimiz arasında selamlar

Y
5/5

Diyarbakır Sur içinden dışarıya açılan dört kapıdan biridir. İsmini Urfa yönüne açılmasından alır. Ayrıca Sur dışına taşan ilk yerleşim yerlerinden Yenişehir'e açılmaktadır. Urfa kapıdan ileriye gidildiğinde eski hal, ilçe garajı, TRT binası, eski stadyum ve spor salonu, sol da DSİ, İl Müftülüğü, Sümerpark. Sağda ofis bölgesi, Valilik, Anıtpark bulunur. Urfa Kapının sur içine bakan tarafında Melikahmet Caddesi yer alır ki caddenin uç tarafı Sur'un kalbine gider. Ulucami, Hasanpaşa Hanı, Dört ayaklı minare gibi tarihi mekanlar bu bölgede yer alır.

H
5/5

Kapının hemen altındaki taşların değişmesi gerekir. Kapının yolunun bir kısmı asfalt bir kısmı taş bir de çukur yerler var

N
5/5

Benim çocukluğum geçti cıvıl cıvıl bir hayat nefes açan bi hava bakım yapılmadığı için ici ne kadar kötü olsada dışındaki manzara herşeyin ne kadar mükemmel olduğu görülüyor herkese tavsiye ediyorum özellikle surların üstünde gezmeyi

S
5/5

Diyarbakır Surlarının şehre şehre girişi sağlayan dört ana kapısından biri. Rum kapısı olarak da adlandırılır

A
5/5

Güzel bir kapı

V
5/5

Tarihi Urfa Kapı olan yer, farklı caddelere bağlanan yerde bulunması ve tarihi dokusu ile çok önemli bir yer

M
5/5

İki farklı dünyayı birbirine bağlayan tarihi bir zaman geçidi gibi. Şu an devam eden tadilat sonrası daha da güzelleşir.

B
4/5

Kesinlikle görülmeye değer ve çok iyi bakılması ve korunması gereken nadide yerlrden biridr surlar...ne yazık ki korunmamis ve değeri bilinmemis bu nedenle çok yıpranmış...

S
5/5

Diyarbakır İn Urfa ya uzanan kapısı olarak bilinir her kapıda bir sahabe evliya gözetiminde kadim şehirlerden bir yerdir ki sefer elini emeğini vermediği için tarih her taşında belirtir kentin misafir kapısını

M
5/5

Tarih kokusunu hissedebileceginiz insanların çok sıcakkanlı olduğu bir yer tavsiye ederim

Ç
5/5

Diyarbakır surlarının ünlü kapılarından batı kapısı olarak adlandırılan "Urfa kapısı " 1183-1184 yılları arasında Artuklu hükümdarı Artukoğlu Muhammed tarafından yaptırılan üç girişli bir kapıdır.

M
4/5

Urfakapı (Deriyê Ruhayê) Kentin batısında yer alır, Rumkapı veya Halepkapısı da denir. Urfakapı’da eskiden iki giriş vardı. Biri, demir kanatları hayvan başlı çivilerle süslü, üzerinde çift başlı kartal sembolü bulunan, Selçuklular tarafından onarılan, Melik Ahmet Caddesi’ne açılan kapı, diğeri de Bizanslılar döneminde, Meryem Ana Kilisesi’ne doğrudan bağlantılı ve sadece rahipler ve rahibeler tarafından kullanıldığı bilinen taş kemerli kapı. Üçüncü kapı ise sonradan açıldı.

Y
2/5

Çok kirli

T
5/5

Tarih kokuyor surlar çok iyi korunmuş gereken özen gösterilmiş gidip görmek gerek emeği geçen herkese teşekkürler

D
5/5

Hem tarihi hemde konumu itibari ile gezilmesi gereken güzel bir yer

M
5/5

Çok güzel tarihi bir yer insanları gerçekten misafir Perver ler

B
5/5

Diyarbakır Urfa Kapı; dünyanın en eski ve en sağlam surlarından olan Diyarbakır Surları, Çin Seddi'nden sonra en uzun ikinci sur olma özelliği taşımaktadır. Yaklaşık 5 km. uzunluğunda, 10-12 metre yüksekliğinde 3,5 metre genişliğinde olan sırlar, 4 ana kapı ile dışarıya açılmaktadır. Değişik dönemlere ait çok sayıda yazıt, çift başlı kartal, kaplan, boğa, yıldız, at, insan ve akrep sembollerini içeren kabartmalar surları süslemektedir. Urfa Kapı burcu mimari olarak en güzel burçlardan biridir

N
1/5

Tarihi eserler ve değerler nasıl yıpratılır ve yok edilire örnek olacak bir nokta.

G
5/5

Yapılış tarihi belli olmayan Çin seddin den daha uzun muhteşem bir yapı mutlaka gelip görülmesi gereken bir yer.

A
5/5

Tarih kokan bir memleketin 33 medeniyete eşlik etmiş Diyar-ibekirin kadim kapısı.

B
5/5

Surlar içki içen berduşların mekanı olmuş eşimle gezemedik bu tarihin en güzel örneklerine yazık oluyor bir el atmak çok mu zor...

A
5/5

Bu kapının asıl adı Kulfa kapı olup yön olarak Urfa ilimize bakması vesilesiyle zaman içerisinde Urfa kapı olarak anılmış ve ismi Urfa kapı olarak kalmıştır.

A
3/5

Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız urfa kapı ve surlar biran önce restore yapılması gerekir kültür ve turizm müdürlüpünün dikkatine ..?

R
5/5

Diyarbakır'ın tarihi surlarindan 7 kapıdan biri. Tarih kokuyor.

Ö
4/5

İhtişam ve zarafet müthiş ama surlarda yeterli aydınlatma yok. Uygun aydınlatma ile kapı daha ön plana çıkabilir

Ö
5/5

Surların üstünden Dicle manzarası, 40'lar dağı ve Heysel Ovası manzarasında, Diyarbakır tütünü içmek.

E
5/5

Tarihi bir yer,ancak temizliğe bir az daha özen gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.

E
3/5

Güzel tarihi surların oldu yer mis gibi havası sakinliği sıcak kanlı insanları var

C
5/5

Eski Diyarbakır'ın merkezine girişin kapısı Diyarbakırlılar için çarşı girişi.

M
5/5

Yüzyıllar boyu varlığını korumuş muhteşem bir yapı. Eğer tarih ile ilgileniyorsanız saatlerce geçmişe dalıp seyredeceksiniz

H
5/5

Diyarbakır surlarının bir parçası olan Urfa kapı o dönemde saray dan Şanlıurfa ya doğru Açılan sur kapısı

Ş
5/5

Çevre düzenlemesi sonrası ve pandemi süreci sonrası doğal güzelliğin daha da artmış olduğunu göstermektedir.

I
5/5

Görülmesi gereken tarihi bir doku

B
5/5

kendi hallerinde esnaf ve insanlar iç tarafı genel olarak mahalle ,boylu boyuna uzanan surlar ile çevrili

V
5/5

Harika bir yer tavsiye ederim 🙏

H
5/5

Güzel bir yerdi gezmeye değer tüm tarihi wserler bu bölgede

B
5/5

Diyarbakır'ın tarihi kapılarından biri. Bu aralar restorasyon geçiriyor. İnşallah daha güzel olacak...

M
5/5

Görülmeye değer bir tarihi eser.

K
5/5

Şehrin merkezi dag kapı ile beraber birkaç gün zaman alarak gezilmesi de fayda var

İ
5/5

Güzel mekan, güler yüzlü çalışanlar harika hizmet Teşekkür ederim

I
5/5

Burası turistik bir bölge olmakta. Trafiği yoğun ama görülmeye değer bir yer

A
1/5

Trafiğe kapatılsa olmaz, açılsa olmaz öylesi can alıcı bir yer

İ
5/5

Kültür şehri...

M
4/5

Güzel memleketim herkesin gezip görmesi gerekli diye düşünüyorum

B
5/5

Tarihî görülmesi gereken yerler

E
4/5

her tarafa tamir(restorasyon)desteği gerekli, ama tarihi açıdan mükemmel bir ülkemiz var

Ü
5/5

Diyarbakır çok güzel insanlarıda çok iyi insanlar.Mutlaka gezilmesi görülmesi gerek.

N
5/5

Seyir olarak mükemmeldi fakat genelde gençlerin alkol alma mekanları haline gelmesi çok üzücü

İ
5/5

Urfa kapı, eski Diyarbakır girişi olan altı kapıdan bir tanesi, müthiş yüksek surlarımızla tek kelime muazzam 🙂

H
5/5

Tarihi bir yer gezilir yerli türüzlerin gelip görmelerini isterim

D
5/5

Tarihin eşsiz yansıması güney Mezopotamya başkent Diyabekir sahabeler şehri

M
5/5

Kesinlikle görmeniz gereken müthiş bir yapıt Diyarbakır a gelirseniz mutlaka ziyaret edin

B
5/5

Sur içi, bu kapının olduğu yerde sarı saltuk Hz.yatmaktadır. ticaretin çok olduğu bir yer.

M
5/5

Tarihi bir mekan olan Urfa kapıyı, buradan geçen herkesin ziyaret etmesini gerçekten tavsiye ederim

M
5/5

Güzel, görülmesi gereken yerlerde yerini hakkediyor...

G
5/5

Müthiş bı yer kesinlikle ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden biri

S
5/5

Her taşı tarih kokan tarihi bir semt,mutlaka görülmesi gerekir,,

T
5/5

Tarihin eşsiz hazını iliklerinize kadar hisedebileceğiniz bir yer .

G
5/5

Tarihin kokusu dokusu süper gelin gezin görün herkese tavsiye ederim

M
4/5

Diyarbakır in en gezilecek yerleri güzel beğendik

F
5/5

Sur ilçesine giriş kapilarindan biridir. Şuan kısmen tadilat var.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Dabanoğlu, Marangoz Sk. No:5, 21300 Sur/Diyarbakır

💬 Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan ve Osmanlı döneminden kalma önemli bir ticaret ve konaklama merkezidir. 1572-1575 yılları arasında, Diyarb...

Diyarbakır En İyi Turistik yer Listesi Diyarbakır En İyi Tarihi yer Listesi Diyarbakır En İyi Başlangıç merkezi Listesi Sur En İyi Başlangıç merkezi Listesi

📍 Gözalan, Devegeçidi Köprüsü, 21010 Kayapınar/Diyarbakır

💬 Üzerindeki kitabeden anlaşıldığı üzere 1218 yılında Artuklu döneminde yapılmış. Bazalt taştan yapılmış ve yedi gözlüdür. Köprü 120 metre genişliğindedir. Köprün...

Diyarbakır En İyi Başlangıç merkezi Listesi Kayapınar En İyi Başlangıç merkezi Listesi

📍 Merkez Yeni, Bahçelievler Cd. Pk:21900, 21900 Kulp/Diyarbakır

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur