Vefa Kilise Camii

Vefa Kilise Camii

Vefa Kilise Camii, Turistik yer, Bazilika, Cami olarak Hoca Gıyasettin, Vefa Caddesi Tirendaz Sokak, 34134 Fatih/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Vefa Kilise Camii 96 yorum ve 4.41 puanlamaya sahip.
Adres: Hoca Gıyasettin, Vefa Caddesi Tirendaz Sokak, 34134 Fatih/İstanbul
Kategoriler: Turistik yer Bazilika Cami
Google Haritalar'da Aç

Vefa Kilise Camii Yorumları

H
5/5

10-11 yy da. Aziz Theodoros Kilisesi olarak yapılmış. Fetih' den sonra Fatih Sultan Mehmet'i hocası Molla gürani tarafından camiye dönüştürülmüş. Kırma yassı tuğla işçiliği bir harika, güzel bir restorasyon geçirmiş, mermerden, tavan ve pencere sövelerindeki ilk uygulamalar meydana çıkarılmış. Vefa semtine gittiğinizde muhakkak görmenizi tavsiye ederim.

A
5/5

Vefa Kilise Camii, nam-ı diğer Molla Gürani Camii hakkındaki bilgilerimiz sınırlıdır. Yapının bir 5. yüzyıl yapısı üzerine 10. ve 11. yüzyıllarda kilise olarak inşa edildiği düşünülmektedir. İstanbul’un 1453’te Osmanlılarca alınmasından sonra camiye dönüştürülen ilk eserler arasında bu kilise de vardır. Camiye dönüştürme işlemi Molla Gürani tarafından yapıldığı için yapı “Molla Gürani Camii” olarak da anılmaktadır. 1937-1938 yıllarında yapılan çalışmayla yapının içerisindeki mozaikler ortaya çıkarılmıştır. Yapı hakkında bilimsel çalışmalar yapıldıkça önemli bilgilerin ortaya çıkacağı düşünülmektedir.

C
4/5

Nefis bir kilise. Çok estetik. Kırma yassı tuğla işçiliği mükemmel. İçeri giremedim. Kapalı. Hiçbir açıklama yok. Ön kubbede fresk de var sanırım. Telefonu uzatıp çektim. Güzel yerler hep kapalı , hep....

A
5/5

Vefa Kilise Camii, İstanbul'un tarihi dokusunda eşsiz bir iz bırakıyor. Osmanlı döneminde kilise olarak inşa edilen ve daha sonra camiye dönüştürülen bu yapı, mimari ve kültürel açıdan büyüleyici. İçerisindeki detaylar ve geçmişin izleri ziyaretçileri etkiliyor. Tarihin derinliklerinde kaybolup, farklı dini ve kültürel geçmişin izlerini keşfetmek isteyenler için mükemmel bir nokta. #Tarih #Kültür #İstanbul

Ö
5/5

Kesinlikle değer verilmemiş, yok olmaya bırakılmış tarihi yapı

I
5/5

Molla Gürani Camisi, İstanbul’da camiye çevrilmiş çok sayıdaki Bizans kilisesinden biri. Süleymaniye’den Vefa’ya inen dar sokaklara sıralanan binaların arasından ansızın çıkıveriyor karşınıza. Yapım tarihi tam olarak bilinmese de tahminler 11. ile 12. yüzyıllar arasında inşa edildiği yönünde. Ancak bugünkü yapıdan önce burada 6. yüzyıl civarında inşa edilmiş bir başka kilisenin olduğu düşünülüyor. İstanbul fethedildikten sonra, Fatih Sultan Mehmet’in hocalarından Molla Şemsettin Gürani buradaki kiliseyi, tuğladan yivli bir minare ekleyerek camiye çevirmiş. Orta Bizans döneminin öne çıkan kilise formu olan “dört sütunlu, kapalı haç planlı” olarak inşa edilen ana yapının batı yönüne şimdiki cephesi sonradan eklenmiş. Üç kubbeli giriş bölümü muhteşem mozaiklerle süslenmiş. Uzun süre boyanarak üstleri örtülen kubbe içindeki mozaikler görülmeye değer. Bu mozaikleri görebilmek için caminin açık olduğu namaz saatlerinde gitmekte fayda var. Kırmızı tuğladan yapılmış minaresi sonradan eklenmesine rağmen yapının orijinal uzantısıymış hissi veriyor. Şerefesinin korkuluklarında, Bizans döneminden kalma parçalar kullanılmış. Caminin karşısındaki hazire, camiyle bütünlük arz ediyor.

M
4/5

Kilise'den Camii'ye çevrilmiş bir yapı. Şimdiki ismi Molla Gürani Camii. Yakın tarihte restore edilmiş muhtemelen, ancak restorasyonun tarihi yapıya uygun olduğu söylenemez, iç duvarlar dümdüz pasta gibi sıvanmış.

E
5/5

Bulunduğu konum itibariyle çok bilinmeyen bir yapıt. Ziyaretçisi çok az. Kesinlikle muhteşem bir eser yolunuz vefaya düşerse muhakkak uğrayıp ziyaret, ibadet edin. Restorasyon çok başarılı olmuş. Biraz yukarısında bulunan, cadde üzeri olduğu için herkesin gezip gördüğü Kalenderhane Camii kadar güzel. Hatta biraz daha bakımlı ve temiz.

B
5/5

Süleymaniye'nin ara sokaklarında Vefa' da gezerken bi anda güzel mimarisiyle karşınıza çıkıp dikkatinizi çekiyor. Yapısı çok güzel. Giriş kısmı bir müzeyi de andırıyor. İç kısımdaki süslemeler özenle yapılmış. Karşısında Molla Gürani kabristanı var.

S
5/5

10-11. yüzyılda Aziz Theodoros kilisesi olarak yapılmış , İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet’in hocası Molla Gürani tarafından camiye dönüştürülmüş muazzam bir eser.. Eski hali çok bakımsızdı yalnız son yapılan restorasyondan sonra her şey çok güzel olmuş , bu eseri keyifle gezip,ibadetinizi yapabilirsiniz . Restorasyon da emeği geçen herkese teşekkürler..

B
2/5

Bulunduğu konum pek güvenli gelmedi bana denizi gören bir noktada dışarıdan inanılmaz güzel bir mimari ile hala ayakta. Namaz vakti dışında gittim açık değildi. İçerisini göremedim malesef, ancak bu tarz eserlere nasıl davrandığımızı hatırlayınca görmemek daha iyi olmuş olabilir. Yanında çok fazla yıkıntı vardı çevresel bir düzenleme ve güzel bir restorasyon ile bu yapı da turizme kazandırılabilir.

O
5/5

orjinali 12. yy'da yapilmis gec bizans donem kilisesi. Istanbulun fethinden sonra camiye cevrilmis. Kilise donemine ait freskler giristeki kubbelerde hala duruyor. osmanlilarin kiliseleri camiye donusturmesi bence cok mantikli olmus. bu tarz cok cami var. bu sayede bizans eserleri de yok olmamis ayakta kalmis oluyor

O
5/5

Muhteşem bir eser... Molla Gürani Camisi olarak da bilinir. Vefa semtinin Kilise Camisi... İstanbul'un Fatih ilçesinde Süleymaniye civarlarında bulunan bu eski Bizans Kilisesi yaklaşık 1000 yıllık anıtsal bir eser. Vefa Kilise Camii ismi ilede anılıyor. Kapalı Yunan haçı planına göre inşa edilmiş. Dış örgüsü tuğla ağırlıklı ve ben bir Bizans eseriyim diye haykırıyor. İstanbul'un fethi ile birlikte Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından olan Molla Gürani burayı kendi adı ile camiye çevirmiş. Yapıda İslam inancına göre bir takım değişiklikler yapılmış ve birde yivli minare eklenmiş. Kabul etmek gerekirki bu eklenen minare yapı ile pek uyumsuz durmuyor. İç mekanda Bizans döneminden kalma mozaik ve duvar süslemelerinin bir kısmı halen görülebiliyor. Hiç şüphesiz İstanbul'un en önemli eserlerinden biri...

S
5/5

Kiliseden camiye çevrilmiş tarihi cami. 07.07.2023

K
1/5

İnanılmaz güzel bir bizanstan kalma kilise fakat restorasyonu rezalet bir şekilde yapılmış, her tarafa sıvalar yapılmış sanki badana yapılır gibi..

O
5/5

Hafta sonu iki kez gittim kapalıydı. Öğle ve ikindi namazları açıkmış. Fazla cemaati ve tekin bir yerde olmadığından genelde kapalı.

E
3/5

Gerçekten çok güzel bir cami ancak muhit için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, hemen 2 dakika mesafede vefa bozacısı, vefa lisesi 5 dakikalık mesafede şehzade cami gibi çok yoğun ziyaretçi alan yerler varken, molla gürani cami etrafı çok tekinsiz acilen burada bir kentsel dönüşümün başlatılması gerekiyor.

S
5/5

Pazar günü hariç hergün sadece öğle ve ikindi namazlarında açık. Bu vakitler haricinde kapalı. İç mekanı ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerin bunu göz önünde bulundurarak gelmesi gerekir.

M
1/5

restorasyon henüz bitmemiş gibiydi bitse bile buna retore denmez heryere sıva çekmişler

G
5/5

İsminden de anlaşılacağı üzere kiliseden camiye dönüştürülmüş. Son zamanda gördüğü onarımla çok şık olmuş. Kuytu bir köşede ve bulunduğu alanı güzelleştiren bir yapı. Mermer bölümünde motif ve imajların restorasyonu da güzel olmuş.

A
4/5

Diger adi Molla Gurani camii olan Vefa Kilise caminin etrafında artik pek yasayan kalmamış, virane yikilmaya yüz tutmuş ya da yıkılmış yapıların arasında kalmış.Cami ibadete ve ziyarete kapalı.

B
4/5

Vakit namazları dışında artık açık değil sanırım.

M
5/5

Vefa Kilise Camii (Hagios Theodoros Kilisesi) ya da Molla Gürani Camii,Vefa’da Molla Şemsettin Gürani Sokak’da yer alır. Kilise büyük olasılıkla Aziz Theodoros’a adanmıştır. Binanın ilk yapılış tarihi, mevcut parçalara ve temelinde bulunan damgalı tuğlalara bakıldığında, V.y.y.ın ortalarını işaret etmektedir. Bugünkü yapı ise XI yüzyıla I. Aleksios Komnenos dönemine aittir. Klasik Yunan haçı planlı Hagios Theodoros Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet devrinde Şeyhülislam Şemsettin Molla Gürani(1410-1488) tarafından camiye çevrilmiştir. Onun adini taşısa da, camii daha çok Vefa Kilise Camii olarak ün kazanmıştır. 1937’de yapılan araştırmalarda, binanın içinde başka yapılara ait izlerin bulunması, bu kilisenin bir manastır kompleksi içerisinde yer aldığı fikrini düşündürmektedir. Hagios Theodoros Kilisesi, İstanbul’un Komnenos ve Palaiologos mimarisinin bir örneğidir. Bugünkü durumu ile yapının iki ayrı devirde yapıldığı açıktır. Kilise, bütün cephelerinde tuğla ve taşın alternatif sıralar halinde kullanılmasından meydana gelmiştir. Kademeli kemerler, kör nişler cephede hareketlilik sağlamıştır. Dış mimarisiyle dini bir yapıdan çok bir saray havasındadır. İnce bir malzeme ile süslenmiş olan kasnakların üzerinde kubbelerin tekrarlanması, haçın kollarının üzerilerini örten beşik tonozlar, apsisin kollarının dışarıya doğru çıkık olması ve bunların şekil ve yükselişi bakımından birbirlerine benzememesi, binayı farklı kılan unsurlardandır. Vefa Kilise Camiiiçinde çeşitli dönemlere ait malzemeler kullanılmıştır. Örneğin sütun ve sütun başlıkları V. ve VI.yüzyıla aittir . Tuğlaların ise İstanbul ’daki tuğla ocaklarından temin edildiği düşünülmektedir.

E
1/5

5.11.2023 tarihinde akşam ezanı için geldim hem kapalı hemde minarelerden ezan sesi okunuyordu çok zoruma gitti ama nasibimiz ebúl vefa hazretlerine imiş tavsiyemdir...

Y
1/5

Çok üzücü. Caminin merdivenleri resmen pislik içinde. Cami kapalı olduğu için içeriye giremedim. Tarihimize daha iyi bakmamız gerekiyor.

B
5/5

Neredeyse her gün, namaz vakitleri civarında (ikindi namazı) açıktır. It is open almost everyday, arround prayer times (late afternoon prayer)

A
5/5

İstanbul’un fethinden kısa bir süre sonra kilise, fatih sultan mehmet’in hocalarından molla gürani adına cami haline getirilmiştir molla gürani kısa süre sonra istanbul’un ilk müftüsü olmuş cami daha sonra onun adıyla tanınmıştır bu dönemde camiye yivli tuğla minare eklenmiştir...

Z
5/5

Vefa kilise Camii veya Molla Gürani Camii.Restorasyondaydı.Etrafı çevrilmiş.Yanına bile yaklaşamadık. Çevresi viranelik.Her yer yıkılmış veya yıkılmak üzere olan binalarla dolu.Hatta gitmeden araştırma yaparken sitenin birinde Kurtlar Vadisi Halep sahnelerinin burada çekildiğini söylüyordu. Açıkçası burayı gezemedik.Kısmet olursa ileride gezmek isteriz.İnşallah çevresinde kentsel dönüşümün tamamlandığı ve ortada mücevher gibi parlayan bir Vefa Kilise Camii ile karşılaşırız.

H
5/5

Yaklaşık 900 yıllık tarihi kilise, Fatih Sultan Mehmet dönemi ulemâsından Şeyhülislâm Molla Gürâni Şemseddin Ahmed Efendi tarafından 1476 yılında camiye çevrildi.

E
5/5

Restore edilmiş ama daha açılmamış

D
5/5

Zamanında kilise olan bu tarihi yapı Fatih’in Şeyhülislamı Molla Gürani tarafından camiiye çevrilmiş. 1833 de geçirdiği bir yangın sonrası 1848 de onarım yapılmıştır.

F
5/5

kapalı olması çok üzücü

S
5/5

Çok kişi bilmez burayı. Gayet güzel huzurlu bir cami. Eskiden bedavaya çay da vardı, şimdi nasıl bilmem. Süslü püslü değil diğer camiler gibi ama bu onu daha da güzel kılıyor. Gidin ibadetler dışında kitap okuyabilirsiniz içeride.

Ö
5/5

Molla Gürani Camii Vefa'dadır, Molla Şemseddin Camii Sokağı yanındadır. Şeyh Ebul Vefa Camii, Molla Hüsrev Camii ve Süleymaniye Camii'ne yakındır.

H
4/5

Caminin asıl adı Molla Gürani Camiidir.

Y
5/5

Görülmesi gereken bir yer.. Tam bir tarihi eser

F
5/5

Dış narteksdeki kubbede yüzleri kazınmış olarak azizlerin mozaikleri bulunmakta.

F
5/5

Benim Süleymaniye camii ne geldiğim zaman mutlaka dışarıdan da olsa görmek istediğim etkileyici bir kilise camii

A
5/5

Süleymaniye camisine giderken tevafukun gördüğüm ve hayran kaldığım bir camii....

A
3/5

Güzel bir cami. Kiliseden çevrilmiş ve restore edilmiş.

S
3/5

Yapı harika ama cevresi kötü

F
5/5

Mükemmel mimari

5/5

Allah'ım sen ezanları kıyamete kadar bizden esirgeme

Y
4/5

Çok eski kiliseden camiye çevrilen güzel bir yapı

S
5/5

FATIH te evimin hemen yakınında olan bizans dönemine ait olab bu cami görülmeye değer

K
5/5

İhtişamlı ve sahipsizlik...

A
5/5

Şu an restarasyonda umarım güzel olur.

T
5/5

Tadilati bitince guzel olcak

S
5/5

Tarih kokan vefada tarih kokan bir camii

G
5/5

Mutlaka bir vakit namaz kılın

K
5/5

Kültür zenginliği

C
4/5

Tarihi

M
5/5

İsmi değişik

F
4/5

Güzel

A
5/5

Güzel bir mekan

Z
3/5

Tadilatta

A
5/5

Gurur verici

H
5/5

Bizanstan kalma

S
5/5

Tarihi ve otantik.

A
5/5

Müthiş bir yapıt, daha çok sahiplenilmeli

M
5/5

Kilise muhtemelen Hagios Theodoros'a adanmıştır. Kompleks, Konstantinopolis'in Komnenos ve Palaiologos mimarisinin en önemli örneklerinden birini temsil etmektedir.

V
5/5

Harika bir yer. Nadir bir Bizans mücevheri. Biz gittiğimizde maalesef kapalıydı ama dışarıdan muhteşem bir yapı.

I
5/5

Bu Theodore DEĞİLDİR. Kilisenin adı THEODORA'dan geliyor!) Bu bir kadın. Ama geri kalan her şey yolunda. Olabildiğince. Daha kötü koşullar var.

S
4/5

Kiliseden camiye..

F
5/5

Yakın zamanda yenilenmiş, camiye dönüştürülmüş güzel bir eski Bizans kilisesi. Çevre en iyi ihtimalle gölgelidir; bu onun itibarını azaltmaz. Kubbelerin içindeki bazı antik mermerler ve oldukça sönük mozaikler.

G
5/5

Vefa kilise cami 🌱

G
4/5

Restorasyonda

O
5/5

Vefa Kilise Camii, aslında XI-XII yüzyıllarda kilise olarak inşa edilmiş olup, Konstantinopolis'in Komnenus ve Paleologos mimarisinin değerli örneklerini temsil etmektedir. Kilise muhtemelen Aziz Theodore'a adanmıştır ve 1204'ten sonra Konstantinopolis'in 4. Haçlı Seferi sırasında Katolikler tarafından ele geçirilmesinden sonra Katolik Kilisesi tarafından kullanılmıştır. 1261 yılında Konstantinopolis'in Katolik Haçlılardan kurtarılmasından sonra yeniden Ortodoks Kilisesi olmuştur. 29 Mayıs 1453'te Konstantinopolis Osmanlılar tarafından fethedilmiş ve kilise camiye çevrilmiştir. 1937 yılında güney kubbenin altında Bizans mozaikleri bulundu. İstanbul, 🇹🇷 Türkiye 🇹🇷. 2 Mayıs 1 Kasım 2023.

B
5/5

Eksonarteksin üç kubbesi vardır. Bunların hepsi başlangıçta izleri günümüze ulaşan mozaiklerle kaplıydı. En iyi korunmuş olanı Theotokos'un Çocuk Mesih'le birlikte görüntüsüdür. Kapalı olmasına ve içi müsait olmamasına rağmen, küçük pencereler bazı sinsi fotoğraflara izin veriyordu. Muhteşem 😍!!!

C
4/5

İstanbul'daki Bizans kalıntılarından biri. Neden olduğundan emin değilim ama kapalı görünüyordu. Binanın tamamının etrafının kapalı otopark olarak kullanılıyor olması çok üzücüydü. Bunların dışında bina iyi durumda, muhtemelen yakın zamanda restore edilmiş ve güzel görünüyor.

A
5/5

Kilise restorasyonda, her şey çitle çevrili. Çevredeki bloğun tamamı da gecekondu görünümünde; yıkım ve yeniden yapılanma sürüyor.

5/5

Süper derecede güzel

J
4/5

Bu harap Bizans kilisesi potansiyel olarak önemli bir cazibe merkezi olabilir, ancak bu haliyle hayaletinden oldukça kısa sürede vazgeçmeye hazır görünüyor. Uzun bir süredir cami olarak kullanılmadığı anlaşılıyor, dolayısıyla müze alanına dönüştürülmesi de fetih inancına zarar vermeyecektir. Süleymaniye civarındaysanız, onu görmek için biraz dolaşmaya değer, ancak oldukça hüzünlü dış görünüşü ve görünüşe göre kalıcı olarak kilitli ve erişilemez olması nedeniyle, bir tarihçi dışında kimseye büyük bir çaba gerektireceğinden emin değilim. .

Π
5/5

Agios Theodoros, Konstantinopolis'teki Komnenos ve Paleolog dönemi mimarisinin en güzel örneklerini oluşturmaktadır. Kilise, Sultan Muhammed Camii'nin kuzeyinde, "Tou Sforakiou" semtinde, Vefa meydanının dar bir geçidinde, 452 yılında görev yapan ve aynı adı taşıyan Ekselansları Sforakios tarafından yaptırılmıştır. Bu kilisenin mahallesinde aynı zamanda Hz. Tarihçi Nikitas Choniatis, 1204 yılında Latin Haçlı Seferi sırasında çıkan ikinci yangında ateşe verilmiştir. Kodinos Kouropalatis'e göre on iki sancaktan dördünde Aziz Demetrius, Prokopius, Tironlu Theodore ve Başmelek Mikail tasvir edilmiştir. Tapınak, yoğun yapılaşmış Osmanlı mahallesinde sık sık çıkan yangınlardan büyük zarar gördü. Korkunç bir yangında tapınağın kubbeleri uzun yıllar kurşunsuz ve kiremitsiz kaldı. Narteksin dış duvarında kalkanlar üzerindeki Bizans haçları korunmuştur. Kilisenin arkasında rahiplerin hücreleri vardı. 1937 yılında cami restore edilerek beyaz boyayla kaplı mozaikler ortaya çıkarılarak temizlendi. Altı payandalı güney kubbesinde, Meryem Ana'nın peygamberlerle çevrili olduğunu gösteren mozaik ortaya çıkarılmıştır.

E
5/5

Bu, Mayıs 2017'de yazdığım bir yorumun güncellemesidir. Geçen hafta (Aralık 2018) İstanbul'daydım ve caminin nihayet restorasyona girdiğini gördüm. Tabelada işin Kasım 2019'da bitirilmesi gerektiği yazıyor. Yaşasın!

L
5/5

Bazı Bizans insan mozaikleri, ör. B. Eksonartekste Meryem ve İsa korunmuş ve görülebilmektedir. Cami sadece namaz vakitlerinde açıktır. Dışarıda doğuda apsisin önünde Roma, Bizans ve Osmanlı devşirme kalıntıları bulunmaktadır.

S
5/5

Uygulamada oldukça uzun bir yürüyüş var ama buna değer, özellikle Bizans mozaiklerini görmek isteyenler için.

D
5/5

Gecekondu mahallelerinde gizlenmiş inanılmaz derecede güzel küçük Bizans kilisesi

E
1/5

Camiye hiç ayak basmamış insanlardan gelen beş yıldızlı değerlendirmeleri anlamıyorum - ki onların yorumlarına bakılırsa buradaki hemen hemen herkes öyle görünüyor. Eski Bizans kilisesinin dışını görmek için dolambaçlı yoldan gittim. Ancak tüm Bizans kiliselerinde olduğu gibi dışarıya pek bakılacak bir şey yoktur. Pencerelerden içeriye bakmayı denedim ama gördüğüm tek şey, uzun süredir devam eden bir ihmal durumuydu. Dışarıdaki bir tabelada "restorasyon" kelimesi yer alıyor gibi görünüyor - umarım bu camiye atıfta bulunur.

P
4/5

Sevimli küçük bir cami. Benzersiz mimari. Bölgede iseniz ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Etrafta bir sürü sokak kedisi de var. Çok tatlı.

I
5/5

Güzel cami/kilise. Yenilenmiş. Ziyaretçilere açıktır. Haziran 2022.

G
5/5

Kilise namaz vakti için açıktır. Ekzonarteksin kubbelerindeki güzel mozaikleri mutlaka uğrayın ve görün.

A
5/5

11.2019'a kadar restorasyon için oraya ulaşamamış olmamız çok yazık :(

I
4/5

Türkiye'deki geçmiş İslam medeniyetinin ve ihtişamının delilleri.

A
5/5

Güzel cami

E
1/5

Oldukça kötü bir yerde, çevresinde gecekondu mahalleleri var. Cami kötü durumda, kapalı, etrafı çitle çevrilmiş, üstünde ikinci bir çatı var. Ama restorasyon çalışmaları yok gibi görünüyor.

A
5/5

Güzel eski cami, temiz ve ziyaretçilere ücretsiz çay servisi yapıyorlar, imam dost canlısı ve nazik

F
5/5

Fantastik

И
1/5

her şey ıssızlık içinde. metal bir çitle çevrilidir. İçeri giremezsiniz, vakit kaybetmeyin.

Y
5/5

Bizans dönemine ait kilise.

A
1/5

Fena değil

E
5/5

Bizans mirası

E
5/5

İyi

T
5/5

Süper

M
5/5

Kapalıydı

N
5/5

Geç Roma dönemine ait harika anıt!

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Akşemsettin, Adnan Menderes Blv., 34091 Fatih/İstanbul

💬 Fatih ile Çapa semtleri arasındaki Yenibahçe vadisinde Vatan caddesi kenarında bulunmaktadır. Geç Roma çağına ait bir mezarlık arazisi üzerinde, İmparator VI. L...

Fatih En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Bazilika Listesi

📍 Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul

💬 İETT otobüsleriyle Adliye durağında inip 500 metre yürüyerek camiye ulaşabilirsin. Tramvaysa en kolay ve rahat toplu taşıma seçeneği çünkü Bağcılar-Kabataş yönü...

Fatih En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Tarihi yer Listesi İstanbul En İyi Bazilika Listesi

📍 Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul

💬 Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan gizemli ve büyüleyici bir yapıdır. Binlerce yıl öncesine dayanan bu antik su deposu, Bizans İmparat...

Fatih En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Yerel tarih müzesi Listesi

📍 Alemdar, Şeftali Sk. No:4/6, 34110 Fatih/İstanbul

💬 Güzel yer,fiyat olarakta çok güzel zaten Türkiye artık ne yazık kendi vatandaşına aşırı lüks sadece tr dışından gelenlere ucuz geliyor neyse burayı geçelim🧳🧳🧳 ş...

Fatih En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Bazilika Listesi

📍 Binbirdirek, İmran Öktem Cd. No:2, 34122 Fatih/İstanbul

💬 İstanbul'daki ikinci büyük sarnıçtır. Antik Bizans kaynaklarına göre 4. yüzyılda yapılmıştır. İçinde 224 sütun bulunan, 3584 m2 büyüklüğündeki sarnıç zamanla ku...

Fatih En İyi Bazilika Listesi İstanbul En İyi Tarihi yer Listesi İstanbul En İyi Bazilika Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur