Adres: | Hamzabey, Kaplıca Cd. No:55/1, 16060 Osmangazi̇/Bursa |
---|---|
Telefon numarası: | +2247162265 |
Kategoriler: | Müze Gençlik merkezi Belediye kültür müdürlüğü |
Çalışma saatleri: | Cumartesi 09:30–19:00, Pazar 09:30–19:00, Pazartesi 09:30–19:30, Salı 09:30–19:00, Çarşamba 09:30–19:00, Perşembe 09:30–19:00, Cuma 09:30–19:00 |
Web sitesi: | http://bbb.genclikkulubu.com/ |
Google Haritalar'da Aç |
Hüsnü Züber Evi - Bursa Muradiye Semti'nde bulunan Osmanlı Dönemi'ne ait bir evi restore ettikten sonra, 27 Aralık 1992 tarihinde Hüsnü Züber tarafından "Yaşayan Müze" olarak hizmete açılmıştır. İki katlı olan Hüsnü Züber Evi'nin alt katında; dağlama yöntemi ile çeşitli Türk motiflerinin işlendiği kaşık ve ahşap eşyalar ile Hüsnü Züber'in grafik çalışmaları, özel belgeler bulunmaktadır. İkinci katta günlük kullanılan etnografik eşyalar ile antika özelliği olan eşyaların bulunduğu salon, yatak odası ve baş oda bulunmaktadır.
Mekanın içi dışı çok hoş. Devamlı çay var. Keklerden her zaman yok. İnternet de sınırsız olmayabilir çünkü belli bir ölçüde kullandıktan sonra o ay boyunca bağlanamadım. Kütüphanesindeki kitaplar çeşitli. Personeli kibar insanlar.
Personel çok güler yüzlü Müze ve gençlik merkezi olarak hizmet vermekte olan ufak bir kütüphaneye sahip bir tesis temiz ve düzenli
Mekan gayet güzel düzenlenmiş, kütüphane kısmında çok fazla vakit geçiremedim ama tekrar gidicem, gördüğüm kadarıyla güncel ve güzel bi kütüphanesi de var. Sadece girişte ve aşağıdaki müze kısmını gezerken personel bizi çok gerdi, garip bir ters tavrı oldu. Yanımızda çocuklarımızla gittik ve gayet sessiz olmamıza rağmen anlamsız bi tedirginlikle karşılandık. Bunun dışında ortam genel olarak vakit geçirilebilir, çalışılabilir ve okuma yapılabilir sakinlikte, güzel bir atmosfer.
Gerçekten çok güzel bir mekan. Muradiye külliyesinin tam karşısında yemyeşil bir manzarası var. Çok kalabalık değil genellikle sessiz sakin... Ders çalışmak için gayet uygun bir ortam.
tarihi bir müze ve bu tarihte restorasyon çalışması devam etmektedir
4 5 kere gitme fırsatım olmuştu. Genel olarak güzel bir yerdi. İyi yanları: 1- Sakin bi yer. 2- Çay ikramı var. 3- İnternet var 4-Haftasonları da açık. 5-Önünde otobüs durağı var. Kötü yanları: 1- Birkaç masa sallanıyor. 2- Bazen belediyenin gezi etkinliği ile 20 - 30 kişilik gruplar gezmeye geliyor, kütüphane kısmına girmeseler daha iyi olabilir. 3-Kek ya da ekmek oluyor yazmışlar ama ben hiç görmedim. 4- Diğer gençlik merkezlerinde 200 ml'lik pet bardaklarda su veriliyor. Orda göremedim. DÜZENLEME: Şuan aşırı kalabalık, oturacak yer bile bulunmuyor.
Sessiz sakin bir yer. İnternet, çay ve üzümlü fındıklı ekmek bedavaydı.
Üst katı kütüphane - ders çalışma alanı olarak kullanılan, alt katında bir odası tahta kaşıklardan bir müze hâline getirilen, oldukça hoş bir yapı. Genelde kalabalık olmuyor. Ayrıca ikramlar da var. Ders çalışmak yahut kitap okumak için bir yer arayan gençler için ideal bir yer.
Harika bir ders çalışma alanı olan kütüphanesiyle görmeye değer bir müze. Yalnız haritada 3. Uzunyol Sokak üzerinde görünüyor ama giriş kapısı Kaplıca Caddesi’nde imiş. Biz sokak tarafındaki kapıyı çaldığımız için nezaketen oradan girmemize izin verdiler. Esas giriş cadde tarafından, gitmek isteyenlerin haberi olsun ve mümkünse müzenin konumu düzeltilsin.
Çok güzel bir ortam,öğrencilerin ders çalışmasi için büyük şehir Belediyesi'nin yaptığı çok nezih bir yer Çay,çikolatalı veya fındıklı ekmek ikramlarda cabası tavsiye ederim
Evler içindekilerle güzel. Hüsnü Züber Evi'nin içinde kaşıklar dolusu güzellik bulduk. Sanat eserlerine eşlik eden kıymetli kitaplar sayfalar dolusu Anadolu, Akdeniz Havzası ve Türkelleri hazineleri sundu. Mütebessim, güler yüzlü çalışanları sımsıcak ilgileriyle içimizi ısıttı, açık elleriyle hoş yemişler ikram etti. Ev dediğin böyle olur, dedirttiler. Sağ olsunlar, var olsunlar. Mutlaka gidin ve bahçesinde oturup Bursa'da zamanı ruhunuza berrak sular gibi katın.
Çok temiz ve güzel bir yer restorasyon çok başarılı olmuş .Çalışma alanı sakin ve nezih.Personel güler yüzlü özellikle güvenlik görevlisi beyefendi çok güleç ve yardımsever.Ders çalışmak vakit geçirmek müzeyi gezmek için ideal bir yer.Muradiyenin manevi havası bu müzede de hissediliyor arkadaşımla çok sevdik:))))))
Gidip görülmesi gereken nezih yerlerden biri
Osmangazi Belediyesinin çok güzel bir hizmeti. Konforlu, şık ve çalışanlar çok bilinçli, iyi insanlar. Dinlenmek ve çalışmak için muhteşem.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tadilat yaptı resimdekinden çok çok güzel oldu tavsiye ediyorum çaylar ve kekler Bursa Büyük Șehir Belediye baskanimizdan ücretsiz lavabolari var, çok güzel bir tanitim yapıyor lar hizmet 10 numara giriş te ücretsiz
Bursa’da Muradiye semtine adını veren Padişah II. Murad’ın yaptırdığı Muradiye Camii ile Medrese, Hamam ve Türbelerden oluşan Muradiye Külliyesi içerisindeki hamamın hemen arkasında bulunan müze ev 1836 yılında Devlet Misafirhanesi olarak yapılmış daha sonra Rus konsolosluğu olarak kullanılmış. 1877 yılında Bursa’ya yerleşen Üsküp’lü Seyid Kâhya evi satın almış. Seyid Kâhya ve mirasçılarının ölümünden sonra harap haldeki bu evi 1988 yılında Emekli Harita Mühendisi Yarbay ve Dağlama sanatçısı Hüsnü Züber tüm yapıtlarını gelecek kuşaklara bir arada sunmak düşüncesiyle satın almış. Mimar Recayi Çoşkun beyin hazırladığı projeye göre restorasyonu yapılmıştır. Yaşayan müze tabiri çok önemli çünkü ev hem müze hem de yaşanılan bir mekan. Dağlama sanatçısı olması nedeniyle yaptığı eserler ile kendine ait özel eşyalar sergilenmektedir. Hüsnü Züber, Prof. Dr. Sedat Hakkı Eldem’in “Türk Evi” adlı kitabındaki evin çizim ve fotoğraflarından da yararlanarak 4 yıl süren titiz bir restorasyondan sonra 27 Aralık 1992 de “Hüsnü Züber Evi” adıyla turizme açıp 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlamış. Müzede Türkiye’de “Pyrogravure” sanatının öncüsü olan Hüsnü Züber’in yakma-dağlama tekniği ile birleştirdiği Türk ağaç eşyaları üzerinde çeşitli Osmanlı motifleri yanında Konya, Taraklı, Korucu, Bademli ve Çan ağaç kaşıklarından oluşmuş geniş bir koleksiyon da sergilenmektedir Hüsnü Züber müzesinde 1. Katta 450 parça Türk tahta eşyası üzerine Dağlama-Yakma çalışmayla birleştirdiği 600 Türk motifi koleksiyonu ile ağaç Kaşık-Kepçe derlemesi 2. Katta: Devrin özelliklerine uygun döşenmiş yatak odası ve başoda ile açık sofa bulunmaktadır. Özgün yapısı görülmeye değerdir. Evin arka bölümü (doğuve kuzey) bahçedir.
Ders çalışmak için çok uygun bir alan. Wifi var ücretsiz kek ve çay var. Güzel kitaplar var :)
Eski olarak korunması güzel bir olay, isimlerin kalıcı olması veya ön planda olmak için nüfuz kullanılarak ön plana alınan bir mekan, dikkat çekici olan da Kaç yıldır hep tamir ve tadilat ta... 10 kere yeniden yapılırdı... Acaba ne kadar para harcandı...
öğrenciler için çok guzel sakin ve ferah bir ortam sağlamışlar. arkadaşlarınızla gidip ders calismak için bire bir. ayrıca manzarası da cok guzel güzel bir hava katıyor. tavsiye ederim
Restore ediliyor tadilat yapiliyor tarihi bir yer simdilik acik degil
Harika tavan işçiliği var. Blna oldukça eski olduğu için bazı kısımlarda çökme tehlikesi olduğu için şu an tadilata.
1 ay önce tadilattaydı! Bittiğini düşünmüyorum epey sürecek gibi
Şuanda tadilat devam ediyor açık değil
Hüsnü abi asker emeklisi evini bağışlamış... Kendi gitti evi kaldı yadigar
Restorasyon aşamasında bitince gençler için çok kullanışlı bir yer olacak diye düşünüyorum
Şu anda tadilatta bittikten sonra ziyarete acilacaktir
Binanın girişi Hamza bey muhtarlığı yanındadır bizim gibi arkadan girmeye çalışmayın araba giremedi sokağa o derece dar ve zaten arkadan giriş yok
Muradiye semtinde bulunan Osmanlı dönemine ait bir evi restore ettikten sonra, 27 Aralık 1992 tarihinde Hüsnü Züber tarafından "Yaşayan Müze" olarak hizmete açılmıştır. İki katlı olan Hüsnü Züber evinin alt katında; dağlama yöntemi ile çeşitli Türk motiflerinin işlendiği kaşık ve ahşap eşyalar ile Hüsnü Züber'in grafik çalışmaları, özel belgeler bulunmaktadır. İkinci katta günlük kullanılan etnografik eşyalar ile antika özelliği olan eşyaların bulunduğu salon, yatak odası ve baş oda bulunmaktadır.
Harika bir tesis,,içinde kaşık müzesi bulunuyorr
Burası tam olarak nerde açık adres verebilirmisiniz
Tadilat halinde ve kapali
Guzel bir yer
Tarihe tanıklık eden bir mekan
Belediyenin mükemmel bir hizmeti
Eski tarih kokan bir yer
Hâla tadilattaymış..
tavan işçiliği mükemmel tarihi bir alan
Çocukluğum bu evde geçti.
Hiçbir şeyi yok.
Guzel bir ortam ve ilgili personeli var
Çok beğendim çok sıcak samimi bir ortam var ve çalışanlar da çok samimi
su an restersyonda
Enteresan bir yer
Mukemmel
Tarih kokuyor
restore ediliyor
Şu anda restorasyon aşamasında
Güzel sakin ve çalışanları ilgili özellikle güvenlik abla
Size hayranım
Tamirde.