Adres: | Çukurambar, Dumlupınar Blv. No: 11, 06530 Çankaya/Ankara |
---|---|
Telefon numarası: | +3122011000 |
Kategoriler: | Turistik yer Müze Bilim müzesi |
Çalışma saatleri: | Pazartesi Kapalı, Salı 09:00–16:00, Çarşamba 09:00–16:00, Perşembe 09:00–16:00, Cuma 09:00–16:00, Cumartesi 09:00–16:00, Pazar 09:00–16:00 |
Google Haritalar'da Aç |
Ailece gittik. Çok güzel vakit geçirdik. Müze gezmek insanların ufkunu açıyor. Müze açısından Ankara çok zengin bir şehir. MTA 'ya gittiginiz zaman iki müzeyi de gezebilirsiniz. Kesinlikle pişman olmazsınız. Giriş ücretsiz. İyi gezmeler.
Şehit cuma dağ tabiat tarihi müzesinin karşısında yer alan bir müze. Girişler ve otopark ücretsiz. Enerji kaynaklari ve kaynakların kullanımı ile ilgili çok güzel bir müze. Müzeye toplu taşımayla gitmek için metroya binip MTA durağında inip 10 dk yürüyünce müzede oluyorsunuz. Girişte kimlikleri verip ziyaretçi kartı alıyorsunuz. Keyifli ve bilgi dolu zaman gecirmek için gidilebilecek çok güzel bir müze.
Enerji kaynakları ve bunların kullanımı ile ilgili harika görsellerin ve çalışan minyatür santrallerin olduğu müze. MTA içerisinde ve ücretsiz olarak gezilebiliyor. Yapay yeraltı madeni, sondaj alanı hemen her şey düşünülmüş. Enerji kaynakları hakkında bilgi almak isteyenlerin ya da bu konuda ödev hazırlamak zorunda olanların mutlaka görmesi gerekir diye düşünüyorum. Buraya gelmişken hemen karşısında bulunan Cuma Dağ Tabiat Müzesi de görülebilir ve dolu dolu bir gün geçirilebilir.
Otopark mevcut direk içeriye girip aracınızı koyabilirsiniz park alanlarına. Enerji parkı tam karşısındaki tabiat parkı kadar etkileyici değil hatta çoğu bilgilendirme bilbord benzeri afişlerle yapılmış ama kömür madeni canlandırmasi tüneli güzeldi. Okul olarak aktivite şeklinde gelinirse öğrenciler için daha faydalı olacaktır çünkü labaratuvar vari görsel ve deneysel bölümler kullanılarak anlatilirsa daha bilgilendirici olur. Haftasonu bu alanlar kapalıydı.
Tabiatı tanıyacağınız, öğreneceğiniz güzel bir müze.
Açıkçası çok güzel bir müze olmuş, yapanların ellerine sağlık. Tabiat Tarihi Müzesi kadar olmasa da en az onun kadar işlevsel, güzel ve büyük bir müze. Çocuklarımızı orada gezerken görünce gerçekten çok mutlu oldum. Gençlerimizin büyük küçük herkesin uğraması gereken bir müze. İçerisinde çocuklar için ufak bir sinema salonu, enerji dönüşümünü nasıl yapılacağını anlatan, geri dönüşümü gösteren küçük ve çok iyi yapılmış odalar, Türkiye Kömür işletmeleri'nin Devlet Su İşleri'nin çok güzel anlatılmış maketleri ve daha sayamadığım birçok Maket ve görsel bulunmakta. Kısacası herkesi bu müzeyi gezmeye davet ediyorum.
Müze Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi karşında yer alıyor. Girişler ücretsiz. Müze ilgi çekici ve eğlenceli görünüyor fakat hiçbir teknolojik alet çalışmıyordu. Sadece gezip çıktık. Yine de ilgi çekici ve güzeldi.
Giriş ve otopark ücretsiz. Girişten sol ve sağ tarafa doğru gezilecek bölümler var. Binanın içine girince tam karşı taraftan bahçe bölümüne geçtiğinizde maden tüneli, sergi ve diğer enerji üretim sistemlerinin örnekleri mevcut. Madencilikte kullanılan malzemeler, modelleri, tarihi ve işlevleri hakkında bilgilendirmeler var. Çocukları gezdirmek için uygun bir yer. Mutlaka gidin gezin görün.
Çocukların zihinsel gelişimi, meslek seçimi, dünya görüşlerinin gelişmesi için, son derece eğitici ve aynı zamanda eğlenceli bir alan. İçinde birçok mühendislik dalına çocukların ilgisini çekebilecek görseller var. Madenden, Yenilenebilir enerjiye, Petrol'den, heavy lifting'e, nakliyeden, yazılım'a hatta işletme süreçlerine kadar çocuğun hayal gücünün alabileceği her alanda bilgi alabileceği, heyecanla ilgi ile bilgi edineceği. Araştırma duygusunu geliştirici bir yer. Faydalı alan olarak etikenmeli. Ayrıca doğa tarihi müzesi ile iç içe. Üstelik ücretsiz.
Çok güzel düşünülmüş, çok güzel maketler ile görsel anlatım yapılmış bir alan. Ancak birçok alet ve alan çalışmıyor. Güler yüzlü bir görevli karşılıyor sizi ama içerde bilgilendirme sadece yazılı panolarla sağlanmış. Kısacık bir maden ocağı alanında dolasabiliyorsunuz. Küçükler için güzel bir deneyim. Türkiye enerji kurumlarinin neler olduğu ve hizmetlerini çocuklara anlatmak için güzel bir alan. Bakim ve ilgiye muhtaç.
Herkezin görmesi gerekiyor bence ücretiz girişler etkileyici ve güzel bir yer emeği geçenlere teşekkürler
Mta kampüsü içerinde yer alıyor, kampüs içerisinde ayrıca tabiat tarihi müzesi de bulunuyor. Keyifli ve enerjiye ilişkin tüm detayları konu edinmiş. Burada yer alan kömür ocağını gezerken adeta gerçek bir kömür madenindeymişiniz hissi veriyor. Ücretsiz olan müzenin otoparkından da ziyaretçiler ücretsiz faydalanabiliyor. Pazartesi hariç 09-17 saatleri arasında gezebilirsiniz.
Çocuklar için harika bir yer yer altı kaynaklarımız hakkında bilgi sahibi olmaları için çok önemli
Enerji konusuna meraklıysanız görmeniz gereken bir yer. Petrolün, kömürün, nükleer enerjinin nasıl olduğunu örnekleriyle anlatan bir müze.
Enerji parkı tabiat parkının hemen karşısında bulunuyor. İçerik tabiat parkı kadar geniş olmasa da enerji hakkında bir çok bilgi barındırıyor. Detaylı enerji santrali ve baraj modelleri ilgi çekici. Çocuklar için hazırlanmış bir bölümü de var. Arkasındaki açık alanda ise iki kömür madeni, sondaj makineleri ve rüzgar gülü mevcut. Çocuklar için eğlenceli, yetişkinler için çok bilgilendirici.
Mta müzesinin hemen karşısında İlk başta pek müzeye benzemiyor, ancak içerisi mükemmel. Türkiye maden haritası güzel hazırlanmış. Petrol nasıl çıkarılır sorusuna cevap veren bir alan var. Maden ocakları nasıl yerlerdir sorusuna cevap var. Güneş enerji panelleri nasıl çalışır sorusuna cevap var. Borçka barajının bir maketi var. Bor madeninin nasıl çıkarıldığı, hangi alanlarda kullanıldığını gösteren bir bölüm var. Kesinlikle görülmesi gereken bir müze.
MTA içerisinde, Tabiat Müzesi karşısında aynı kampüste. Yarım saatte çocuklarla güzel bir deneyim geçirilebilir. İçeriği çok kaliteli değil ama bilgi açısından faydalı. Özellikle örnek maden sahaları başarılı. Kamu işletmesi ve ücretsiz olması itibariyle demo ların neredeyse hiçbiri çalışmıyor. İçerikler de yenilenmemiş, güzel düşünülmüş bir proje daha da zenginleştirilmeli.
Gençlerin yaşayarak öğrendiği bilgi sahası… Ülkemiz; su, güneş ve rüzgar gibi potansiyel enerji kaynakları ile maden varlıkları bakımından sayısız zenginliklere sahiptir. Ülkemizin bu zenginliklerini, Türkiye’nin geleceği genç kuşakların bilgisine sunmak ve enerjinin gündelik hayatımızdaki yerinin daha kolay algılanabilmesini sağlamak amacıyla, enerji üretim araçlarını, Ülkemizin ilk Enerji Parkında tanıtıyoruz.. Enerji kaynaklarının tanıtımından, üretim ve verimli kullanımına kadar zincirin bütün halkaları rehberler eşliğinde ziyaretçilere sunuluyor. RÜZGAR ENERJİSİ; Rüzgar tribünlerinden elektrik enerjisi nasıl sağlanır? GÜNEŞ ENERJİSİ; Evlerimizin çatılarına kurduğumuz güneş enerjisi sayesinde bize sıcak su sağlayan sistem nasıl çalışır? JEOTERMAL ENERJİ; Yerin derinliklerindeki kayaçlar içinde birikmiş olan ısı akışkanlarca yeryüzüne taşınarak nasıl sıcak su ve buhar enerjisine dönüşür? HİDROELEKTRİK ENERJİ; Hidroelektrik santrallerden elektrik nasıl üretilir?
Enerji tasarrufu ve Elde edilen enerji kaynaklarının kullanımı, aynı zamanda Ülkemizdeki enerji tesisleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Çocuklar için çok güzel etkinlik alanları oluşturulmuş. Çok güzel ve faydalı bir enerji parkı müzesi olmuş.
Mta tabiat müzesi ile aynı yerde bulunuyor karşılıklı ücretsiz ikisinide gezebiliyorsunuz. Özellikle çocuklar için çok çok yararlı ve güzel bir etkinlik olacaktır. Çocuklar gezerken eğlenecek ve bilgilenecekler. Bizzat çocukluğumda gittiğim ve aklıma yer edindiği için seneler sonra tekrar gittiğim 2 müze. Otoparkı geçince solda bulunan türkiye haritası açık hava müzesinide gezmeyi atlamayın.
Güzel olmuş.. Hem küçüklere hem büyüklere öğrenecek çok şey var içerde, çocuklura ayrı bölümler hazırlanmış, enerji ile ilgili akla gelebilecek herşeyin cevabı var. Açık alanda petrol ve madencilikle ilgili görseller mevcut, Sesli ve ışıklı tanıtımların bakımdan geçmesi gerekiyor bir kısmı çalışmıyor malesef. soru sormak için içerde yetkililer var, insanlar gezdikçe adını duyurabilecek potansiyeli var bence. Boş boş AVM gezmek yerine çocuklarımızı buralara getirmeliyiz..
Cocuklarla guzel vakit gecirilecek devletimizin ucretsiz sundugu harika bir hizmet. Ozellikle komur madenleri ve dinozor fosilleri cok ilgi cekici. Keyifli bir saat gecirdik. Tavsiye ederim 09-16.30 arasi acik hafta sonu dahil. Iceride otoparki var ucretsiz.
Çocuklar için evet çok güzel ama dış kısmı çok bakımsız alalade bı şekilde terkedilmiş gibi yada tadilat vs mi var bilemedik... Çocukların enerji kaynaklarını tanıyıp öğrenmesi için güzel bi düşünceyle yapılmış ama üstüne bişey koyamadan öylece eskimeye bırakılmış bir izlenim verdi bize.. kömür madeni çocuklar için tehlikeli olabilir refakat etmeden kendi hallerine cocuklari birakmayin
Hafta sonu erken giderseniz rahatça gezebilirsiniz. Giriş ücretsiz ve otoparkı var. Ortaokul ve üzeri gençler için daha uygun. Küçük çocuklar için aktivite alanları var ama müze akıllarında kalmaz ve fosilleri anlatmak daha zor. Enerji kısmı güzel tasarlanmış ama bakımsızlıktan çoğu model çalışmıyor. En azından nükleer santral modeli çalışmalıydı. Maden ve arkeolojik kısmı tahminimden daha büyük ve detaylı. Telofondan ücretsiz rehber ile sesli rehber var ama ben pek kullanışlı bulamadım. Fikir güzel ama uygulamada yetesiz kalmış
Emek dolu güzel bir mekan, tabiat parkı ile aynı yerde bulunuyor. Çocuklar için de eğlenceli bir yer. Emeği geçen herkese teşekkürler..
📍MTA Genel Müdürlüğü’nün içerisinde yer alıyor. Türkiye'de bulunan enerji kaynaklarıyla alakalı eğitici maketler, canlandırma alanları bulunuyor. Ara tatillerde etkinlikler olabiliyor. Gitmeden telefonla bilgi alabilirsiniz. 🎟Giriş ücretsizdir. Otopark problemi yoktur. 👨👩👧İlkokul çağında çocuğu olan aileler için ayrıca tavsiye ediyorum.
Ozellikle cocuklarin gormesi gereken bir müze, icerisinde dinazor heykelleri fosiller, dondurulmus hayvanlar, dünya ve diger gezegenler, bir ufak mağara bulunmaktadir giriş ücretsiz olup otopark sorunu bulunmamaktadir, ulasim kolay MTA genel müdürlüğünün arkasinda kalmaktadir yeri.
Fena değil çocukların için yapılmış ama MTA müzeden sonra eh işte
MTA Genel Müdürlüğü içinde bulunan başka bir müze. Tabiat Tarihi Müzesi’nin hemen karşısında, yani gittiğiniz zaman ikisini birden gezin. Burada kömür ocağı, bir barajın nasıl elektrik ürettiği ile alakalı canlandırmalı öğretici alanlar bulunuyor, insanların ufkunu açan çok öğretici bir alan.
Biraz bakımsız kalmış ama emsaline rastlamadığım bir gezi noktası olmuş. Tabiat tarihi müzesi mükemmel bir yer olduğu için oraya gelmişken burasıda gezilebilir.
Özellikle enerji konusu işlenirken mutlaka çocuklara gösterilmeli, bölge bölge hayvan ve bitkilerim tanıtılması da güzel düşünülmüş. Ücretsiz , otopark sorunu da yok.
Haftasonu geldik. Maketlerin üzerindeki butonlar çalışmıyordu. Bilgi alabilecek bir görevli yoktu. Malzeme var ancak anlatan olmayınca pek faydalı olmuyor. Soru cevap yapamadık. Bir kaç yerde çocuk atölyesi vardı ancak fiziksel olarak girişi kapatılmıştı. Sanırım hafta içi ya da özel gruplara açıyorlar. Alan daha interaktif hale getirilebilir diye düşünüyorum.
Kapanmasına yakın gittik ama cocuklar için, aslında yetiskinler için de çok bilgilendirici bir yer. Sonuçta her zaman sahit olamadığımız yer ve durumları görerek öğrenmek zevkli. Biraz daha rehber denetimli/sunumlu olsa daha faydalı olur demek istiyorum . Ülkemde bedava muzeler görmek cok duygulu. Ama ben vatandaş olarak az da olsa bi ücret almalarını, dönüşüm adına tavsiye etmek isterim. Avrupa'da bir çok ücret ödeniyor, kıymeti var. Biz de bedava hala kıymeti yerinde değil. Temiz ve bakımlı bulmak da bu arada çok güzel. Çok teselkur ederim.memnun ayrildik
MTA kampüsü içerisinde bulunan park tabiat tarihi müzesinin karşısında bulunmakta. Açık ve kapali alanları var. Özellikle arka tarafta bahcesinde yer alan gerçeğe yakın olarak yapılmış kömür madenleri, tüneller ve diğer yapılar görülmeye değer. Kapali alandaki yerlerde görsellik ve interaktif içerik zenginlestirilebilir. Gittiğimizde çocuklar için olan bölümdeki çoğu kısım kapalıydı. Bence özellikle çocuk ziyaretçileri çekmek gerek buraya. Bunun için reklam ve buna yönelik içerik artırılabilir. Herşeye rağmen gitmek görmek lazım. Tabiat tarihi müzesi ile birlikte çocuklarla 1 gün ayırmaya değer. Bu tarz müzelerin sayıları mutlaka artırılmalı.
Giriş serbest herkes istediği girebilir ve gezebilir. Enerji/Maden kısmı ve fosillerin olduğu kısımlar ayrı bina da. Enerji kısmı biraz yavan kalmış 2 tane kısa maden ve biraz maket ama yine de bilgilendirme açısından oldukça güzel. Fosillerin olduğu bina da ise madenler ve fosiller olsun gayet güzel sergilenmiş. Giriş katta ise gezegenler var tasarım ve dolaşım açısından gayet güzel biryer birbuçuk saatinizi ayırarak gezebilirsiniz.
Bence gidip görmekte fayda var.icerde ziyaretçilere su çay gibi ihtiyaçları karşılamak için ufak bir kafe veya büfede olsa çok güzel olur.
Çocuklarla yapılacak aktivite arayanlar için güzel bir yer tavsiye ederim
4 yaşında meraklı oğlum burayı çok sevdi gezilecek çok detay var. Dışarıda küçük bir oturma alanı ve küçücüük bir cafeterya var. gezmek şahane ama bir soluklanayım derseniz boş
Etkinliklerin ücretsiz olması ve eğitici kısmı gayet güzel. Özellikle de baraj canlandırması. Ama eksik kısım stajyer öğrenci bile olsa en azından 2-3 standa bir görevli olmalı. Ayrıca başka kanlarda sadece pankart var bence yetersiz
Enerji kaynaklarımiz ve bu kaynakları çıkaran kurumların kullandığı alet ve malzemeler sergileniyor. Özellikle kömür madeni çok güzel yansıtılmış.Maalesef müzeyi ziyaret edenler çoğu zaman burayı fark edemeden ayrılıyor. Belki daha iyi bir yönlendirme yapılabilir.
MTA Tabiat Parkının karşısında yer alan çok güzel bir müze, içerisinde güneş, rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklar ile kömür gibi fosil yakıtlar kaynaklı enerji üretimine dair bir çok güzel maketi anlatım var, petrol çıkarma platformu, maden ocağı gibi platformlar da mevcut açık hava kısmında, madenlerde çıkan koxaman kayaları taşıyan dev kamyon çocukların çok ilgisini çekiyor, ayrıca enerji dergisi de çocukları hem bilgilendiriyor hem de eğitiyor
Mta muzesi nin hemen yanında yer alan bu park çocuklar için ilginç bir deneyim olabilir..
Ülkesi için Şehit olmuş bir yiğide yakışır bir salon. Ruhun, Ruhlarınız şad olsun Şehitlerimiz
Tabiat Tarihi Müzesinin karşısında. Yani Öğretmenler caddesindeki MTA'nın arka kısmında. Aynı diğer müze gibi buraya da şehit ismi verilmiş. Cuma DAĞ 15 Temmuz şehidi, Mehmet ALAN da Kızılay'daki patlamada şehit olan kardeşimiz ve müze görevlisi imiş o zamanlar. Allah rahmet eylesin ikisine de. Müze, tek katlı ve girişinden sonra yanlarında 2 büyük salondan oluşan bir kapalı ve bir de açık alandan oluşan bir yer. Ülkemizin enerji sahaları ve üretimi, harita, numune, maket ve kullanılan malzemelerle laboratuvar ortamında anlatılan coğrafya veya madencilik dersi tarzında düzenlenmiş. Binanın arka kısmında bulunan bahçede ise güneş, rüzgar, su (hidroelektrik-jeotermal), kömür, petrol gibi enerji nereden ve nasıl elde edilir sorusuna örnek olsun diye herbirinden birer numuneler var. Bazı yerler kapalı. Bor için numune çok az konmuş. Kaya gazı ile de, elektrikli bataryalarla ilgili de bir şeyler, yazı olarak konulabilirse iyi olur sanırım. Tavsiye edilir.
Gezilmesi gereken yerlerden biri, gezmenizi tavsiye ederim.
Özellikle ilkokul ve ortaokul seviyesi öğrenciler için derste öğrendikleri bilgileri daha iyi anlamaları için ziyaret edilebilir.
Geçmişe yolculuk güzel bir araştırma
Bir zamanlar neler yaptığımızı göstergesi olarak görüp gururlanıyorsunuz ! Atatürk cumhuriyeti ile başlayan hamurlar sonra devam etmemiş giderek bir zamanlar Etibank olan dev kuruluş eti maden'e dönüşür retroll aramalarımız sıfırlanmış Umarım yeniden Devletimiz bunları gündeme getirir ve özelleştirilir neden devlet eliyle yeniden üretir diye bizim bir tavsiye ederim yapanların emeklilerine yüreklerine ellerine sağlık
Çocuklarınızı mutlaka getirin.Giris ücretsiz, otoparkı var.Geziniz bitince mutlaka bahçesindeki guzel cafesinde ağaçların altında oturup keyif yapın.
Gençlerin yaşayarak öğrendiği bilgi sahası… Ülkemiz; su, güneş ve rüzgar gibi potansiyel enerji kaynakları ile maden varlıkları bakımından sayısız zenginliklere sahiptir. Ülkemizin bu zenginliklerini, Türkiye’nin geleceği genç kuşakların bilgisine sunmak ve enerjinin gündelik hayatımızdaki yerinin daha kolay algılanabilmesini sağlamak amacıyla, enerji üretim araçlarını, Ülkemizin ilk Enerji Parkında tanıtıyoruz.. Enerji kaynaklarının tanıtımından, üretim ve verimli kullanımına kadar zincirin bütün halkaları rehberler eşliğinde ziyaretçilere sunuluyor. RÜZGAR ENERJİSİ; Rüzgar tribünlerinden elektrik enerjisi nasıl sağlanır? GÜNEŞ ENERJİSİ; Evlerimizin çatılarına kurduğumuz güneş enerjisi sayesinde bize sıcak su sağlayan sistem nasıl çalışır? JEOTERMAL ENERJİ; Yerin derinliklerindeki kayaçlar içinde birikmiş olan ısı akışkanlarca yeryüzüne taşınarak nasıl sıcak su ve buhar enerjisine dönüşür? HİDROELEKTRİK ENERJİ; Hidroelektrik santrallerden elektrik nasıl üretilir?
Gençler ve çocuklar için turkiyenin değerlerinin anlatıldığı güzel bir proje.
Gayet bilgili ve gerçekçi yapılmış
Mutlaka çocukları gezdirin, bir tam gün ayırın.
İçerisi boş. Birkaç maket vs. var ama aktif değil. Ne bir tanıtım var, ne bir açıklama.
Eneeji hakkında herşey var bahçesi çok güzel oradaki maden ocağı örneği gezmek çok eğlenceliydi
Tabiat müzesine gelmişken buraya da uğramalı. Ücretsiz.
Çok güzel bir müze kesinlikle gezmenizi tavsiye ederim
Doğa tarihi müzesiyle beraber burası da mutlaka gezilmeli
Cok güzel
Çocuklar için ...
Enerji kaynaklarına (kömürden “yeşil” teknolojilere kadar) adanmış yüksek kaliteli bir açık hava parkı yaratma fikri için içtenlikle beş yıldız veriyorum. Öyle oldu ki, Rus petrol işçilerinin lüks müzelerini ziyaret etme fırsatımız oldu ama burada her şey farklı. Burada a) bir şekilde samimi, b) kompleks sunuluyor - kömür endüstrisi, petrol ve gaz, hidroelektrik santraller, rüzgar türbinleri ve güneş panelleri. İnteraktif sergilerin önemli bir kısmının yer aldığı müze salonları, çocuk bölümü ve açık alan bulunmaktadır. Bir kömür madeninin taklidi - muhteşem. Gerçek bir yağ pompası ve gerçek bir sondaj kulesi - mükemmel. Akan suyun enerjisini kullanarak elektrik üretimini gösteren bir model sınıftır (hem yetişkinler hem de çocuklar sıkışıp kalır)... Müze, MTA (Türkiye Jeoloji ve Maden Arama Genel Müdürlüğü) arazisinde yer almaktadır. Giriş ücretsizdir ve bu değerlidir. Ziyaretçiler arasında çok sayıda çocuklu aile de bulunuyor. Evet, müzede yönetim kurulu ve fon yok gibi görünüyor, ama öyle... Havalı ve nazik. Duygu bu.
Görmek lazım
Herkes çocuğunu mutlaka getirmeli
Cok bakimsiz malesef
Değişik?
Çok eğitici
Güzel bir yer ama bakımsız ve dikkat gerektiriyor, giriş ücretsiz
Her öğrenci mutlaka ugramali
Müze kısmı daha iyi