II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi

II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi

II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi, Turistik yer, Müze, Bilim müzesi olarak Balabanağa, No:2, Kimyager Derviş Paşa Sk., 34134 Fatih/İstanbul adresinde bulunmaktadır. II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi 84 yorum ve 4.6 puanlamaya sahip.
Adres: Balabanağa, No:2, Kimyager Derviş Paşa Sk., 34134 Fatih/İstanbul
Kategoriler: Turistik yer Müze Bilim müzesi
Çalışma saatleri: Cuma 09:30–16:30,
Cumartesi Kapalı,
Pazar Kapalı,
Pazartesi 09:30–16:30,
Salı 09:30–16:30,
Çarşamba 09:30–16:30,
Perşembe 09:30–16:30
Google Haritalar'da Aç

II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi Yorumları

Y
5/5

Rastlantı sonucu fark ettiğim ve içerisinde eski hamamda bulunan eşyalar ve eski zamandan kalma Mermer taşları bulunmaktadır. II. Bayezid Hamamı, 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesi’ne alınmıştır. Osmanlı mimarisinin ve sosyal hayatının vazgeçilmez parçası olan hamam yapıları, sosyal anlamda günümüzde gündelik yaşamdaki önemini büyük ölçüde kaybetmiş olmakla beraber, yaşayan ve kuşaklar boyu aktarılan bir kültürün simgesidir.

B
5/5

Çok önemli tarihi bir bina Patrona Halil Isyanı'nın başladığı hamam ve hamam kültürümüzün sonraki kuşaklara aktarıldığı harika bir müze ve üstelik ücretsiz. Emeği geçen herkese ve Nurhan hocaya sonsuz teşekkürler. Öyle başka müzelerimizde görmeye alıştığımız sakallı kaftanlı balmumu heykellerin olmaması çok yerinde olmuş. Ama sergilenen objeler tamamıyle 19.yy objeleri. Umarım hamam kültürümüzün ne kadar köklü olduğunu yansıtabilecek bağışlar alır ileride.

A
3/5

Bizans döneminden Osmanlı dönemine kadar kullanılan hamam eşyaları mevcut. Daha çok Osmanlı'dan kalma eşyalar var. Bizans'a ait 5. Yüzyıldan kalma eşyalar vardı. Müze ücretsizdir.

G
4/5

II. Beyazıt Türk Hamam Kültür Muzesi 2015 yılında ziyarete açılmış olup giriş ücretsizdir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile I.Ü. kütüphanesi arasında yer almaktadır. Hamam II. Beyazıt'in eşi Gülbahar Hatun vakfına gelir sağlamak için 1500lü yıllarda yaptırılmıştır. Kadin ve erkek için ayri yerler bulunmaktadır. Patrona Halil isyaninin bu hamamda planlandığı bilinmektedir. Bu nedenle hamama Patrona hamamı da denilmiştir. Istanbul'un en büyük hamamlarindan olduğu icin Büyük Hamam ve Yeni Hamam adıyla da bilinmektedir. Günümüzde müze olarak hizmet vermekte olup içerisinde içerisinde hamamda kullanılan eşyalar sergilenmektedir.

B
5/5

Ücretsiz bir müze. Girip gezdik. Eski Türk hamamı şekli korunmuştu, girişinde farklı bir sergi vardı. Maraş işi, minyatür, Antep işi, hat gibi eski Türk el sanatlarıyla tarihi birleştiren güzel bir sergiydi.

H
5/5

Giriş ücretsiz. Türk hamam kültürünü oldukça iyi anlatmış. Zamanı olan kişiler ziyaret edebilir.

S
5/5

Şuan istanbul üniversitesinin bünyesinde olan ücretsiz hizmet veren bir müze pek bilinmediğinden gezmek çok hoş oldu 😅iki tane göbek taşı var

V
5/5

Restore edilip müze ve sergi alanı olarak kullanılıyor. Hala hamam kokusu bile geliyor bazen. Bazı alanlarda zamanından kalan taşlar olduğu gibi bırakılmış. Çok geniş ve bir çok bölümleri var. Ama sanki göbek taşı yoktu. Tekrar gidip bakayım. Çeşitli hamam eşyaları da sergileniyor. Hamam tasarı, yüksek takunyalar ve hamam eşyaları dışında başka eşyalar da sergilenir.

A
5/5

Türk Hamamı nedir, kullanılan malzemeler nelerdir öğrenmek isterseniz 2. Beyazıt Hamamını mutlaka gezmelisiniz. İstanbul'daki en büyük Hamam. Beyazıt'ta. Giriş ücretsiz. Fotoğraf çekmek isteyenler için güzel kadrajlar mevcut.

E
5/5

İstanbul üniversitesi katkılarıyla düzenlenmis türk osmanlı hamamını tanıtan çok güzel bir müze aynı zaman da lale devrini bitiren patrona halil isyanını burada planlanmıştır. Tramvay a çok yakın ve yol üzerinde girişi ücretsiz bir müze içeri izinle fotoğraf çekimi yapılıyor personeli ilgili mutlaka gezilmesi gereken bir mekan

M
5/5

Temizlik ve yaşam kültürünün toplumsal yapıları; hamamlar. Roma ile başlayan toplumsal hamam geleneği, Anadolu'ya yerleşen Türkler tarafından hamam kültür yapılarını özellikle Mimar Sinan ile doruklara ulaşmıştır. Günümüzde kısmen nostaljik olarak tercih edilen hamamlar turistler tarafından tercih ediliyor. Kullanılan eşyalarının da sergileyen müze gezilmeye değer.

1
5/5

Ziyaret sırasında yalnızdık. Müzecilik konusunda eğitim görmemiş sıradan bir güvenlik görevlisi hanım bizi adim adim izleyerek rahatsız etti ve tecrübemizin kalitesini düşürdü. Ziyaretçileri rahat bırakmak ya da uzaktan rahatsız etmeden izlemek gerekli.

M
5/5

Ücretsiz ve çok sakin bir müze. Duvarlarda yabancı kitaplardan Türk Hamamlarına dair alıntılar yer alıyor. Mutlaka okuyun derim. Bazı duvarların küçük bir kısmı eskiden olduğu şekliyle bırakılmış ve üzeri cam ile örtülmüş. Onlara bakınca yeni duvar motiflerini eskiyle bire bir aynı yaptıklarını görebilirsiniz. Müzeye girdiğimde benden başka ziyaretçi yoktu. Güvenlik görevlisinin sürekli peşimde gezmesi dışında her şey çok güzeldi.

A
2/5

fazla eser yok, bilgilendirme zayıf

S
5/5

Entresan hamam Roma ve Osmanlı mimarisine benziyor içerisi

Y
5/5

Pek bilinmez,çünkü tanıtımı yapıldığına hiç rastlamadım.Temizlik ve hamam kültürümüzün tanıtımı için gayet iyi hazırlanmış.Bence zaten çok ilgi gören hamamlarımızı tanıtmada en önemli turistik nokta olabilir.

E
4/5

Tramvay ile Laleli-Üniversite durağında inince istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi binası yanındaki tarihi bina. Çok güzel düzenlenmiş ve personel çok ilgili. Osmanlu hamam kültürünü çok iyi yansıtıyor. Gördüklerimi sizinle paylaşmayı çok isterdim ancak iç mekanda resim çekmek yasak. Bunun için izin almanız gerekiyor.

C
5/5

Ata yadigarı yerlerin bu şekilde sergilenmesi oldukça hoş en azından ne nerede görebiliyoruz gidip görmenizi tavsiye ederim

R
5/5

Görmeye değer her zaman eski ile yeni böyle sürdürüldü demek için

M
5/5

Çok güzel restore edilmiş , yapının Osmanlı hamam kültürünü yansıtması açısından çok önemli ve patrona Halil’in burda ayaklanma başlatmasıda ilginçtir mutlaka gezilmesi gereken yapı

E
5/5

Istanbul Üniversitesi nin katkılarıyla yenilenen restore edilen Türk hamam tarihi müzesi. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

A
5/5

Çocukluğumda üç yaşına kadar bu sokakta ahşap bir evde oturmuşum.Şu anda o evlerden eser yok.Sokağın şu anki ismi Kimyager Derviş Paşa sokağı.Bu bölgeden geçerken bu sokağa bakarım.Sokağın tam karşısında eskiden Simkeşhane çarşısı vardı.Burada her çeşit elektronik olmayan süpürgeler satılırdı.Şimdi Hasan Paşa Konağı olarak isimlendirmişler.

A
5/5

Muhteşem çok güzel bir kültürümüz Müze olarak sergilenmekte emeği geçenlerden Allah razı olsun Öyle Güzel Öyle Asil bir Milletin topluluğuyuz kıymet bilmek lazım Bizim ECDADIMIZ binlerce yıldır Hamam kültürünü kullanıyor Oysaki bazıları banyo ile tanışalı kaç gün olmuş ki 😉

B
4/5

Hamam kültürü tanımak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Müze girişi ücretsiz.

N
5/5

Görülmesi gereken bir müze.

N
5/5

Tarihi yapılara merakı olan herkes gezmelidir. Giriş ücretsiz. Yol üstünde tramvaya çok yakın ister Bayazıt durağından isterseniz laleli durağından yürüyün yol kenarında bir yer.

C
5/5

Istanbulun en büyük hamamı diye geçiyor açıklama kısmında

G
3/5

Osmanlı tarihinde meydana gelen ve lale devrini sona erdiren patrona Halil isyanı başlatan şahsın bir dönem tellallik yaptığı hamam Sevgili Peygamberimiz, bir hadis-i şeriflerinde; "İnsanların hayırlısı (en iyisi), insanlara faydalı olandır.” buyurmuşlardır.

T
5/5

Burası lale devrinin bittiği yerdir. Patrona Halil isyanı bu Hamamda planlanmıştır ve isyan sadrazam İbrahim Paşa'nın kellesini kaybetmesine neden olmuş

B
5/5

Osmanlı demek medeniyet demektir. Temizlik demektir. Eskiden de nasıl temizlik varmış gidin görün. Gerçekten muhteşem. Osmanlı hamam kültürü çok temiz insanlarmış atalarımız gerçekten

C
5/5

Türk hamam kültürünün nasıl olduğunu canlı olarak görebilirsiniz

S
5/5

Harika Orada hamam yapmak isterdim

H
5/5

Giriş ücretsiz görülmeye değer

O
4/5

Hamam hakkında söyleyebileceğim çok şey var. Ziyaret defterine yazdım. Göbek taşını kaldırmalarının mantığımı anlayamadım.

M
5/5

Rehberimize çok teşekkür ediyoruz, sayelerinde öğrencilerim mükemmel bir kültürel gezinti yapmış oldular.

Z
5/5

Muhakkak görülmesi gereken bir müze

O
4/5

Güzel tarihi bilgi verici bir mekan görülmesi gerekli mutlaka

E
4/5

Çok sesli! Çocuk parkı gibi bas bas bağrılan bir ortam... yoksa 5 yıldızlı ortam

M
5/5

Gezilesi ve gorulesi bir mekan ki direkt ana guzergahta tramvay duraginda.

C
5/5

Mutlaka görülmeli , ücretsiz gezebilirsiniz

Ö
5/5

Dünyada bu konudaki tek müze olabilir

E
5/5

Mühendislik harikası kesinlikle tavsiye ederim

M
5/5

Hamam içinde hamamlar var

F
5/5

Türk Hamam kültür un geçmişini görebilir siniz.

F
4/5

İçerisi çok serin ve güzel. Giriş ücretsiz.

Ü
5/5

Sergi çok güzel sizde gidin

U
5/5

Beyazıt Hamamı (1954)

M
5/5

Mutlaka görülmeli

İ
5/5

Kapsamlı bir müze.

U
5/5

4 yıl önce orjinal restore edildi

İ
5/5

Harika, tavsiye ederim...

N
5/5

Tarihi Hamam

R
5/5

Bugün müze olan güzel bir Osmanlı hamamı, Türk hamamlarının (hamamın) tarihine ilişkin objeler sergiliyor. İçerisinde İngilizce ve Türkçe birçok açıklama mevcuttur. Bedava giriş. Ziyaret etmeye değer. Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan büyük külliyenin bir parçasıdır. Çevredeki tüm binalar (cami, çarşı, çeşme, eski Kur'an okulu) tarihi anıtlardır ve ziyaret etmeye değer. Burada hamam kültürü hakkında bilgi edinilebilir ve Bizans sanatına ait birkaç mermer parçanın yanı sıra imparatorluk hamamından kalma eserlerin sergilendiği görülebilir. İçeride fotoğraf çekmede herhangi bir sorun yaşamadım.

B
4/5

Müthiş

M
5/5

Şahane

D
5/5

Fatih'in güzel yerlerinden biri. Eski bir Türk hamamı. Ticari bir kuruluş değil, tamamen turistlere açık bir alan. İçeride Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma hamam kültürüne dair birkaç parça da görülebiliyor. Gitmenizi tavsiye ederim, çok ziyaretçisi yok ama görülmeye değer bir yer.

G
5/5

Tarihi hamam

M
4/5

Sergi seyrek. Basılı ürün bulunmamaktadır. Ücretsiz giriş

A
3/5

Görmeye değer

Ş
5/5

Harika bir deneyim. Tavsiye ederim

M
1/5

Müze neden 6 Mayıs Pazartesi günü kapalı?

M
5/5

Hamam kültürünü ve eski hamamlardan kalma tarihi eserleri keşfeden küçük, temiz bir müze. Burası aslında Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait şeylerle tarihi açıdan oldukça önemli bir yer. Ve bunun ücretsiz olması ve turistlerin radarının tamamen dışında olması. Mahallede yürüyorsanız yarım saat harcamaya değer. İçeride fotoğraf çekilmesine izin verilmediğini unutmayın. Eğlence!

I
4/5

II. BAYEZİD TÜRK HAMAMI KÜLTÜRÜ #MÜZESİ Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Bayezid Külliyesi'nin bir parçası olarak 1501-1506 yılları arasında yaptırılmıştır. İstanbul'un en büyük hamamı olması nedeniyle Hamam-ı Kebir, Patrona Halil İsyanı'nın başlangıç ​​noktası olması nedeniyle Patrona Hamamı olarak da anılmaktadır. Erkekler ve kadınlar bölümlerinin bulunduğu çifte hamamdır. Bu iki bitişik bölümün büyük kubbeli soyunma kabinleri caddenin yanındadır ancak erkekler bölümünün yüksek sivri kemerli taç kapısı ana caddeye açılırken, kadınlar bölümü her zaman olduğu gibi başka bir yan sokağa bağlanmaktadır. çift ​​banyolu kasa. Her iki bölüm de aynı planla tasarlanmıştır. Kadınlar bölümünün pencere duvarı diğerine göre biraz daha küçüktür. Soğuklukların giriş eyvanlarının her iki yanında kubbeli hücreler bulunmaktadır. Ana soğukluk üç kubbelidir. Sıcaklık odalarının dört eyvanı vardır ve köşelerinde özel hücreler bulunmaktadır. Arkada kulhan, kazan dairesi bir uçtan bir uca uzanır. Hamamın bir diğer özelliği de suyunun aynı yerde bulunan çok derin ve geniş bir kuyudan ahşap bir su çarkı ile çekilmesidir. 1920'li yıllara kadar ayakta kalan bu ahşap su çarkı günümüzde ortadan kaybolmuş olsa da hamamın köşkü ile Hasan Paşa Medresesi arasında devasa bir kuyu bulunmaktadır. Bayezid Hamamı, mimari oranların uyumu açısından günümüze kadar ulaşan İstanbul'daki Türk hamam mimarisinin en gösterişli örneklerinden biridir. Bu özellikle caddenin cephesinde belirgindir. İstanbul'un Türkleştirilmesinde yeni bir şehircilik anlayışına göre kurulan Bayezid Külliyesi'nin bir parçası olması ve onu tamamlayan bir unsur taşıması nedeniyle de önemlidir.

B
5/5

Hamam kültürünün güzel küçük müzesi. Ücretsiz olduğunu düşünürsek 5 yıldızı hak ediyor. Kesinlikle ziyaret etmeye değer. Hoş 30 dakikalık ziyaret.

M
4/5

Osmanlı hamamına ilgi 🛁

ق
4/5

İstanbul'un Sultanahmet bölgesindeki tarihi bir eser, İstanbul'un ilk hamamıdır

T
5/5

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde yer alan II. Bayezid Hamamı gösterişli mimarisiyle 16. yüzyıl Klasik Osmanlı Mimarisinin örneklerinden biridir. 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Türk hamamı, 2015 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra müze olarak ziyarete açıldı.

I
5/5

16. yüzyılın başlarından kalma bu Türk hamamı, 2015 yılında müze olarak yeniden açıldı. Beyazıt Meydanı'ndan (Sultanahmet'ten iki tramvay durağı uzaklıkta) kolayca ulaşılabilen devasa bina, İstanbul Üniversitesi'nin daha da büyük olan Edebiyat Fakültesi'nin yanında gölgede kalıyor. Yeniçerilikten ihraç edildiğinde burada hizmetçi olarak çalışan ve Lale Devri'ni sona erdiren 1730 isyanına önderlik eden asi bir Arnavut'un anısına, yerel halk arasında Patrona Halil Hamamı olarak biliniyor. Bu muhteşem restorasyon sanat tarihçisi Nurhan Atasoy'un buluşuydu. 1507 yılında II. Beyazıt'ın iki eşinden biri ve Yavuz Selim'in annesi Gülbahar Hatun tarafından yaptırılan bu yapı, her şeyden önce bir Osmanlı şaheserini ve şehrin büyük hamamlarından birini soyunmadan inceleme fırsatı sunuyor. (Cornucopia Mag. sayı 60)

D
5/5

Nasıl bir bina olduğunu hala tam olarak anlamadım ama binanın görünüşü hoşuma gitti. Her nasılsa içeri girmek mümkün olmadı, zaman yoktu.

C
4/5

Tarihi bir Türk hamamının içinde Türk hamamı kültürünü anlatan güzel bir müze. Giriş ücretsizdir. Yolunuz düşerse görülmeye değer..

M
4/5

Güzel bina

F
5/5

Ne yazık ki fotoğraf çekemiyorum ama müzeler ziyaret etmek için çok güzel bir yer

H
5/5

Osmanlı Hamamı kültürünü tanımak istiyorsanız muhteşem

H
3/5

Müze içeriği ve tasarımıyla çok etkileyici olmasa da oldukça önemli bir belgesel eserdir.

H
5/5

Keyif alacaksınız..

M
4/5

Bayezid Hamamı Laleli Tramvay Durağı yakınında bir simge yapıdır

H
5/5

Bayezid'in güzel tarihi tarafı

H
4/5

İyi

A
5/5

İstanbul'un kalbi Beyazıt

R
5/5

Fantastik

S
2/5

Çalışma saatlerinde kapalı

B
5/5

Şahane

А
5/5

Çok ilginç bir yer!!!

L
5/5

Güzel yer

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Sururi, Rüstempaşa Sk., 34120 Fatih/İstanbul

💬 Rüstempaşa Medresesi’nde açılan Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde...

Fatih En İyi Bilim müzesi Listesi Fatih En İyi Tarih müzesi Listesi İstanbul En İyi Tarih müzesi Listesi

📍 Binbirdirek, At Meydanı Cd No:12, 34122 Fatih/İstanbul

💬 Öncelerinin "Sultanahmet Sarayı", sonralarının "İbrahim Paşa Sarayı" ve günümüzün "Türk ve İslâm Eserleri Müzesi". Karşınızda Türk ve İslâm sanatı eserlerini iç...

Fatih En İyi Müze Listesi Fatih En İyi Bilim müzesi Listesi İstanbul En İyi Bilim müzesi Listesi

📍 Veliefendi, Prof. Dr. Aziz Ergin Cd No:1, 34025 Zeytinburnu/İstanbul

💬 Matematik atölyesine gidiyoruz çocuklar çok eğlenceli buluyor

Zeytinburnu En İyi Bilim müzesi Listesi Zeytinburnu En İyi Eğitim merkezi Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur