Adres: | Nalbantoğlu, Uzunçarşı Cd. No:11, 16010 Osmangazi̇/Bursa |
---|---|
Kategoriler: | Tarihi yer Han Bina Kültür mirası bina |
Web sitesi: | https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bursa/gezilecekyer/emir-han |
Google Haritalar'da Aç |
Diğer hanlara göre daha sakin ve huzurlu mekan.
Bursa'nın en huzurlu ve sessiz en küçük hanıdır. Koza Han kadar ünlü değil ama mutlaka uğramalısınız. Kafeler kalabalık yer bulmak zor ancak diğer hanlara göre kafelerde içecek fiyatları çok daha uygun. Ulucaminin bahçesinden üst katına giriş yapabilirsiniz.
Bursa ulu cami yanında tarihi bir mekan, hem çarşı hem çay bahçesi hem sahaflar var. İstanbul da Beyazıt camii yanındaki sahaflar çarşısı gibi sadece kitap için düzenlense çok daha güzel olacağını düşündüğüm bir yer. Huzurlu bir ortamı var.
Diğer hanlar kadar göz önünde kalmadığı için pek kalabalık olmayan güzel bir han. Alt girişi kapalıçarşıdan, yan girişi aynalı çarşı ile ulucami kesişiminden, üst girişi ise ulucami avlusundan yapılabilir.
Burada çay içerken aldığım manevi hazzı, lezzeti kelimelere dökemem. Eğer dindar bir insansanız, Osmanlıya da muhabbetiniz varsa ne yapın edin, ulu Camii ve çevresini mutlaka ziyaret edin. Hatta imkan varsa bir iki gece konaklayın. Muhteşem ki ne muhteşem. 3. Gidişim doyamıyorum. Emirhan'ın içindeki çay evinden de mutlaka çay için. Taze ve lezzetli. Ortadaki havuzdan su sesini dinleyerek ulu Cami'yi seyretmek çok keyifli.
Alışveriş yapabileceğiniz ve etrafında lavabosunu kullanabileceğiniz ayrıca bir şeyler yiyip içebileceğiz mekanlar var. Özellikle İstanbul’a gelenlerin mutlaka Bursa’ya da gelmesini öneriyorum. İstanbul’a yakın ve Bursa’nın ulaşım ağı çok geniş. Her yere ya metro ya da otobüs var. Burada kestane şekeri alabilir, helva ve dondurma yiyebilir, yöresel kıyafetler alabilirsiniz. Dünyanın her yerinden fazlasıyla turisti ağırlıyor. Mutlaka gezin görün.
Oldukça güzel dizayn edilmiş ve vakit geçirmeye ideal.
Emir Hanı, Osmanlı döneminde inşa edilen hanların ilkidir. Bu yapı günümüze gelinceye kadar farklı adlar ile de kullanılmış. Bunlar sırasıyla Bezzaz-ı Atik, Bezzazistan, Bey Hanı, Sultan Hanı ve Kervansaray gibi farklı isimler olmuş. Ve en son, bilinen ismiyle Emir Hanı olmuş. Alt katta 36 adet mahzen tarzı pencereye sahip oda, üst katta ise birer pencere ve ocak barındıran 38 adet oda bulunmaktadır. Toplamda 74 adet dükkandan oluşan iki katlı hanın bir de 46x50 boyutlarında iç avlusu bulunmaktadır. Hanın her iki katında da revaklar bulunmaktadır. Her iki katı da revakla çevrilidir. Hanın ortasında bir yenilenmiş şadırvan ve eski ağaçlar bulunur. Bu avlu ziyaretçilerin en çok bulunduğu yerlerden biri olmuş gibi. Çünkü hanı çevreleyen kalın duvarlara ek olarak ağaçlar ve gölgelikler yorgun ziyaretçilerin dinlence ve serinleme mekanı haline gelmiştir. Emir Hanı her türlü ticari malzemenin tartıldığı bir yermiş. Tartılardan alınan vergi de bu hana gelir olarak kaydedilirmiş. Ziyaretçilerin eksik olmadığı handa, tekstil ürünleri, hediyelik eşya ve kitap satışı yapılmakta olup, hala ticari hayatın tam içindedir. Her ne kadar vahşi kapitalizme yenilmiş olsa da; günümüzde her yanı sarmış modern zaman hanları olan ‘avm’lere göre daha sıcak, daha samimi ve daha huzurlu yerler buralar.
Orhan Gazi Külliyesinin bir parçası olan Emir Han, Orhan Gazi tarafindan 1340'ta yaptirilmiştir. Osmanlı han mimarisinin ilk örneğini oluşturan yapi, Osmanlilarin ilk bedesteni olarak da bilinmektedir. Altta 36, üstte 38 olmak üzere toplam 74 adet depo ve dükkandan oluşan iki katl yapının bir iç avlusu bulunmaktadır . Günümüzde handa ağirlikl olarak dini kitaplar ve hac malzemeleri satan dükkanlar bulunmaktadır.
Çayın fiyatı Rize'ye göre çok uygun. 4 tl. Limonata 10 TL. Su sesi yanında sohbet edilebilen yorgunluğunuzu atabileceğiniz güzel bir han
Sosyal tesisler arasında ilk sıralarda kesinlikle. Can bey ve diğer arkadaşlar çok ilgili tavsiye ederim manzara,hava,ortam çok iyi
Yeryüzünde yanlız benim serseri, Yeryüzünde yanlız ben derbederim. Herkesin dünya da varsa bir yeri, Ben de tüm dünya benimdir derim..(nfk) EMİRHANI; Burası tarihi ile,camileri ile hayran bırakan güzel şehir Bursanın kapalı çarşısını gezerken şehrin kalabalığı içinde şöyle bir limonlu çay içerek dinlenmek için güzel bir tarihi han.Bu han Bursada fetihten sonra Orhan Gazı zamanında yaptırılan ilk han olma özelliğine sahiptir ve tüccarların konakladığı bir han'dır ve tüccar atları içinde yeri olan bir handır ve külliye ye gelir amaçlı yapılmıştır.Zamanla geçirdiği yangınlar sonucu onarılıp günümüze gelmiştir.Şuan da ise içerisinde dini kitapların ve hac,umre malzemelerinin satışı yapılmaktadır.Bu arada bu han da çay 2,5 lira 😊Satışı yapılan çok güzel rahleler de var benden söylemesi 😉 Bu güzel han'a gelmek isteyenler metro ile Şehreküstü de inip yukarıya doğru kapalı çarşıya ve oradan da Ulu Camiye geçtiklerinde caminin kuzey doğusunda kalmaktadır.
Bursa’nın en güzel ve maneviyatı yüksek hanı
Ortam pldukça keyifli. Alışveriş arası mola vermek için harika bir yer. Kozahan kadar keşmekeş yok. Gerçi burası da giderek kalabalıklaşıyor. Fiyatlar nispeten daha uygum.
Heykele her gittiğimde kahve molası verdiğim yerdir tavsiye ederim
Aslında burası, yakininda bulunan Kozahan ve pirinç han gibi yerli ve yabancı misafirlerin uğradığı popüler bir han olmamasına karşın diğer iki hana nazaran daha sade ve sakinliği sevenler için çok daha uygun bir mimari. İçerisinde küçük esnaflar, çay ocakları ile hem gezilecek hemde yorgun bünyelerin tarih ve sessizlik içinde dinlenebilecegi nadide bir yer. Ulucami yanından ve kapalıçarşı içinden geçiş mevcuttur.
Bayramda gittiğimiz için oldukça yoğundu. Çay bahçesinde oturmadık. İçeride daha çok hac ve umre malzemeleri satan dükkanlar vardı.
Merhaba, Bursa'nın huzur miraslarından, mistik ve güzel bir uğrak mekanıdır EMİRHAN.. Kapalı çarşı veya Ulucami ziyaretlerinde gidip görülesi bir yerdir EMİRHAN. Efsane Bursa simiti ve ajda bardak çayı ile nostalji bir keyif dilimidir zamanın EMİRHAN.. Yapılacak çok fazla yorumu yoktur aslında, elbette görülmelidir EMİRHAN.. İyi gezmeler..
Han küçük ama kalabalık. Yeme içme değil bakılacak bir yer.
Klâsik eski usul bir han dan devşirme bir mekân işte kahve çay bahçesi tarzı bişi yerli turistiko mekan
Ortadaki şadırvan ve su sesi hoş bir seda veriyor ancak duvarındaki çeşmeler sebebiyle tükürenler ve sümkürenler hiçte hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Esnafta bir garip, çay ve kahve satışı yapan şeker kağıtlarını yere atıyor. Kahve 15 TL, tavsiyem az ileride Kozahan'da 25 TL'ye içmeniz olacaktır.
Harika bir yer ancak içeride müthiş bir toz var. Belediye mi çözecek varsa yöneticileri mi bilmem ama toz konusuna birşeyler yapılmalı. Astımınız varsa dikkat edin. Zaten oturuken toz ve polenleri dikkatli bakarsanız gözle görebiliyorsunuz.
"Asık yüzlünn sattığı tatlı bal alınmzda, güler yüzlünün sattığı ekşi sirke alnır." "Ticaretin üç şartı vardır: fiyat, kalite ve güler yüz." "Anlamayana davul zurna az, anlayana sivrisinek saz." !!!
Bursa'nın en huzurlu ve sessiz hani . Zeki abinin pirinç pilavı yine Zeki abinin sadece Cumartesi günü sunduğu eşsiz çiğ köftesi. Mutlaka ugramalisiniz
Buraya gelince İsmail Usta'nın kabak tatlısı ve çiğ köfteci arabada satan abimizin çiğ köftesini yemeden , o lezzeti tatmadan Bursa'dan ayrılmayın
Biraz küçük bir han, kafeler kalabalık yer bulmak zor. Ancak diğer hanlara göre kafelerde içecek fiyatları çok uygun. Ulucaminin bahçesinden üst katına giriş yapabilirsiniz, ayrıca kapalıçarşının içinden, Ali Yuşen kuyumcusundan yukarı çıkarak da girebilirsiniz.
Daha küçük ve sakin, biz sevdik
Merkezde ulu caminin karşısında bulunuyor alt katta cay ve kahve içme yeri var
47 yıldır alışkanlığım....beni huzurlu eden mekanların ilk sırasında....
Güzel dinlenmek için ideal.
Çok güzel bir mekan üstelik Çarşı tarafından girince sağ tarafta Emirhan çay ocağı var onların çayı her daim tazedir. Ayrıca bardaklar bulaşık makinesinde yıkanır bu yüzden hijyen açısından benim gözümde bir numaralı çay içilecek mekandır.👏👏👏
Havuzun bir espirisi yok ama ilgili işletmeciler, yardımsever esnaf, buz gibi limonata, katkısız vişne suyu, ilk kez tanıştığım buruk tadıyla şifalı koruk suyu... tavsiye ederim
Tarihi huzur verici muhteşem yerlerden biri...
Ben çok seviyorum Ulucaminin hemen yaninda çok büyük olmayan huzurla çayınızı içip arabada pilav yiyip şadırvan manzarasıyla oturmak için biçilmiş kaftan
Han olarak Ulu camiye en yakın olanı. Ulu camiye giden ve ordan gelen bir giriş çıkış bölümü var. Eski Bursa'dan geriye kalan, eski Bursa'yı anımsatacak, belki kimilerine yaşatacak nadir yerlerden. Emir Han'ın içinde çay, kahve gibi içecekler içip dinlenebileceğiniz gibi, kitap evleri, sahaflarda vakit de geçirebilirsiniz. Oturmak için genelde Han'ın alt orta bölümünde bulunan havuz etrafındaki açık alanlar kullanılıyor. Kitap evleri ve diğer esnaflar da üst katta bulunmakta, genelde. Hatta bazı iyi yazar ve araştırmacılarla karşılaşma imkanınız da var buralarda. Bunların yanı sıra diğer hanlara da yakın ve onlarla irtibatı da bulunmakta.
Yorgunluk atma noktası. Türk kahvesini biraz kaliteli hale getirseler.! Çay güzeldi. Fiyatlar uygun.
Bursa'nın tarihi simgerinden,benim kapalıçarşıya gittiğimde çay,kahve içtiğim vakit geçirmeyi en sevdiğim,dinlendiğim yer.
Emir hanı ulu caminin hemen yanında girişi bitişik sayılır. 14. yy'da yapılmış han. İki katlı han içerisinde ağırlıklı olarak dini kitaplar, hac ve umre malzemeleri satılıyor. Hediyelik malzemelerde bulabilirsiniz. Han'ın orta kısmında Cafe tarzı oturup birşeyler yiyip içebileceğiniz bir mekan var. Güzel bir yer. Yakınlarda otopark yok sıkıntılı.
Bursa'nın önemli yapılarından olan Emir Han, Osmanlı hanlarının ilk örneği olarak kabul edilmektedir. Şehrin fethinden sonra, 14.yüzyılda Osmanlı hükümdarı Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. 1522 yılına kadar Eski Bezazistan, Bey Hanı ve Bezzaziye Hanı gibi isimlerle anılan han, sonraki yıllarda Emir Han adını almıştır. Han, iki katlı revak ve revakların ardında yer alan odalardan meydana gelmektedir. Hanın üst katında 37, alt katında 36 olmak üzere toplam 73 odası bulunmaktadır. Birinci kattaki revakların dört köşesinde yer alan kubbelerin dışında, hanın tüm bölümlerinin üzeri tonozla örtülüdür. Duvarları iki sıra tuğla, bir sıra taşla örülü olan Emir Han’ın; alt kattaki odaları eşya deposu olarak kullanılan ve penceresi olmayan mahzenler şeklindedir. Üst kattaki odalarda ise birer pencere ve ocak bulunmaktadır. Hanın ortasında bir de mermer şadırvan bulunmaktadır. Çeşitli dönemlerde yangın ve depremlerden oldukça zarar gören han, 1958 kapalıçarşı yangınından sonra kapsamlı bir onarımdan geçirilmiştir. Bu onarımda, Emir Han’ın Ulu Camii tarafına bir takım eklemeler yapılmış; tuvaletlerden Ulu Camii’ne çıkan bir kapı ve yine aynı bölgede bir odadan da geçiş açılmıştır. Günümüzde hanın alt katında, ardında mağazaların bulunduğu 25 kemer yer almaktadır. Her kemer, dükkan sahipleri tarafından duvarla bölünerek dış tezgah olarak kullanılmıştır. Dış cephesinde de birçok dükkan bulunan Emir Han’ın bu dükkanları; kemerli, kemersiz ve betonarme gibi farklı mimari tarzlarda inşa edilmiştir. Hana girişler ise doğu tarafında yer alan, oldukça derin bir kapıdan yapılmakta olup hanın içinde; tekstil ürünleri, kuyumculuk, kitap ve hediyelik eşya satışları yapılmaktadır.
koza hana göre fiyat olarak %50 daha uygun bir yer. tavsiye ederim. kahve 7.5tl - çay 2.5tl 2021 Aralık ayı fiyatları
Tarih-i mekân hizmet güzel çay ve kahve fiyatları geyet uygun.gitmenizi öneririm tşk.
Çok güzel mekan. Ama oturduğum kafede çay bardağı kirliydi. İşletmelerin hijyene ve temizliğe dikkat etmesi gerekiyor.
Kozahanindan daha uygun fiyata çay var ikiside harika .
İnce belli ve Ajda bardak aynı fiyat. Kahvesi muhteşem. Kesinlikle ev yapımı limonata ve vişne içilir. Mevsiminde Koruk kaçmaz.
Huzur burda: çarsının kalabalığında sakin bir yer.
Orhan Bey tarafından Bursa’nın fethinden sonra yaptırılan Emir Han, Ulu Camii’nin kuzeydoğusundadır. 1522 yılına kadar Bezzaziye Hanı, Eski Bezazistan veya Bey Hanı da denilen Han; Emir Bey Hanı ismini almıştır. Çeşitli devirlerde yangın ve depremlerle zarar gören Han, 1958 yangınından sonra yeniden onarılmıştır. Kesme taş ve tuğla ile yapılmış iki katlı Han'ın odalarının önü revaklıdır. Alt katlar eşya depoları olarak yapılmış olup, üst kattaki odalar pencereli ve ocaklıdır. Hanın alt katında 36, üst katında 37 olmak üzere 73 odası bulunmaktadır. Kaynakça: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü English The Emir Han The Emir Khan, built by Orhan Bey after the conquest of Bursa, is in the northern part of the Great Mosque. Until 1522, the Bezzaziye Han, the Old Bezazistan or also called as the Bey Han, and has taken the name of Emir Bey. Having been damaged by fire and earthquakes at various times, the Han was restored after the 1958 fire. The front of the two-storey Han rooms, made of cut stone and brick, have porticos. The lower floors are made as warehouses and the upper floor rooms have windows and a furnace. There are 73 rooms, 36 on the lower floor and 37 on the upper floor. Source: Bursa Provincial Directorate of Culture and Tourism
osmanlı hatırası olan herşeye hayranlık duyuyorum. ayrica cay muhabbet yapmak icin soluk alabileceğiniz bir yer. unutmadan köşe tarafta kalan kuaför de efsane.
Koza Han a göre bilinirliği daha az ama bu bence Emir Han a ayrı bir güzellik katıyor. Daha sakin, genelde bilenler gelir. Uğradığımda seyyarda pilavı yemeden ayrılmayını. Üstüne birde güzel bir çay.
havuz kenarinda cay icmek tum yorgunlugunuzu aliyor.sessiz guzel bir yer kapalicarsiya giderseniz bence 1 bardak cay icin vakit ayirin..
Çok güzel huzur dolu çarşı da mola vermek istediğim en özel yer çalışanlar çok samimi ve sıcakkanlı çay süper ev yapımı limonata enfes ayrıca Recep abime de selâm olsun
Tarihin anılarınınhatirlanacaği sıcak çay ınızı yudumlarken muhabbete dalıp vakitin nasıl geçtiğini anlamıyacağınız bir yer
Tarihi dokusu kaybolmamış. Ancak diğer hanlar gibi üne kavuşamamış.
Bursaya gidiyor iseniz şehrin karmaşasından uzakta olan bu gibi mekanlara uğramanız tavsiye edilir. Öyle gizli defineler saklı ki..Aramak gerekti.
Eskileri anımsatıyor. Güzel tarihi yerler var Türk kahvesi icmenizi tavsiye ederim
Çok sakin nezih bir ortam
Güzel bir mekan nezih bir yer
Çay içebileceğiz yer... Sakin bir ortam... Arkadaşlarınızla gelebilirsiniz... Tavsiye ederim
Tarihi bir mekan satıcıların dini hassasiyetten çok uzak olduğu aşikar tabiri caizse din tüccarları
Tarihi bir mekan....Bursa'nın güzide mekanlarından...Bahçesinde oturup bir çay yada kahve keyfi yaparak dinlenilecek ortam...
Bursanın huzur dolu hanlarından biri Koruk severlerin Bursa'da nadir bulacağı bir mekan ayrıca
Duygular tarifsiz oluyor
Bursa'nın meşhur hanlarindan olup daha çok dini kitaplar ve malzemelerin satıldığı bir han'dir.
Koza handa 5 tl ye içtiğimiz çayı, Emir handa 2.5 tl ye içtik...
Kahve içmenin keyfi
Daha sakin,huzurlu bir durak bizim için. Çay ve kahve için mutlaka...
Huzur bulup çay ve kahve içebildigim sahaf dükkanlarinda kitap baktigim ve özellikle gaye kitap benim için değişilmez bir yer ve mekan
Osmanlı'nın muhteşem eseri huzurlu hissedeceğin bir yer
Bursanın Tarihi Kültür Miraslarından Biri Olan Emirhan Gezilmeye Görülmeye Değer Bir Mekan.
Huzur ve tarihin arasında görülmeye değer bir yer ❤
Bir kozahan havası olmasa da dinlenip soluklanmak için ideal,fiyatlar da gayet makul
Kozahan'ın kalabalığından kaçmak için gelebileceğiniz serin ama daha küçük bir han.
Bursa da uğramadan geçmeyelim.. Bir kahve molası...
Sakın ve keyifli bir yer fiyatarlar uygun bizler esnaf işi bu fiyatlara
Küçük esnaf hani. Bahçede çay içip sohbet etmek keyifli.
Emirhanda oturup pilâvmızı yığın sonra bikinici muhallebi yığın daha sonra buz gibi limonata için ortamın huzuru ile kendinizi hiç bişey kaçıramaz
Çay içmek için ideal uygun bir yer
Çarşı içinde nefes almak, dinlenmek için harika otantik bir yer
Çarşının yoğun havasından kaçıp lezzetli bir çay için.
Üst kattaki kitapçıkları gezip alt katta kahve içmeyi unutmayın
girişte sağdaki cayocagindan cay icerim cayı cok güzel carşida dinlenmek cay icmek için cok uygun
👌👍👍
Güzel otantik ve tarih kokuyor lezet bakımından süper bir yer tafsiyen ederim
Girişte sağdaki çay ocağının limonatası enfes mutlaka tercih edin
Çay sigara muhabbet güzeldi birde her yana sinmiş ruhaniyet.
Hanlar bölgesinde olan Emirhan en son ne zaman tadilat gördü bilmiyorum ama çatısı çok kötü gözüküyor
Kahve içmekten en keyif aldığım yer❣️
Gelip çay kahve içip dinlenmek için birebir :)
ÇAYINI kahvesini içmeden gitme esnafları çok ilgili ve ürünleri kaliteli güzel.
Ulucami den sonra kalabalıktan uzak durmak için gidebileceğini tarihi cami
Güzel sakın çay kahve iç tarihî yaşa dinlen
Tarihi bir han. Sakin bir ortam. Tam sohbet yeri.
Tarihi korumus özel bir mekan
En kalabalık olduğu günlerde bile bir huzur ve sükunet var
Güzel nezih bir atmosfer ferah havadar tarih kokan bir atmosfer
Kis oldugu icin sessiz soguk. Cay ortalama altinda.
İyi
Vazgeçilmez uğrak yerlerimizden...
Herkese tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir han gidip bir limonata icmenizi tavsiye ederim
Bursa'nın dokusunu içine cekebileceginiz bir ortam.
Güzel ve tarihi bir yer insan huzur buluyor
📍 Demirtaş Sakarya, 476 Sokak no:7, 16245 Osmangazi̇/Bursa
💬 Aldığı parayı sonuna kadar hak eden profesyonel bir işletme 🙏
Osmangazi En İyi Bina Listesi Osmangazi En İyi Vinç kiralama acentesi Listesi