Ömeriye Camii

Ömeriye Camii

Ömeriye Camii, Turistik yer, Cami olarak Düğmeci, Suburcu Cd. No:16/A, 27240 Şahinbey/Gaziantep adresinde bulunmaktadır. Ömeriye Camii 100 yorum ve 4.58 puanlamaya sahip.
Adres: Düğmeci, Suburcu Cd. No:16/A, 27240 Şahinbey/Gaziantep
Kategoriler: Turistik yer Cami
Çalışma saatleri: Pazar 24 saat açık,
Pazartesi 24 saat açık,
Salı 24 saat açık,
Çarşamba 24 saat açık,
Perşembe 24 saat açık,
Cuma 24 saat açık,
Cumartesi 24 saat açık
Google Haritalar'da Aç

Ömeriye Camii Yorumları

B
5/5

Gaziantep in mutlaka görülmesi gereken en eski tarihi camisi. Şehrin tam merkezinde yer alan camiye Ömereyn cami de denilmektedir.

E
5/5

Kitabesine göre Antep’in en eski tarihli camisidir. 1210 yılında tadilattan geçtiği belirtilmektedir. Yapının ilk inşaa tarihi bilinmiyor olsa da bu tarihten önce yapıldığı anlaşılmaktadır. Banisi bilinmiyor olsa da Halife Zamanlarında (Hz Ömer dönemi) yapıldığı tahmin edilebilir. Diğer ismi Ömereyn Camii’dir.

İ
5/5

Tarihi bir cami. Yüzyıllara meydan okumuş, nice asırlar Allahın izniyle ibadete açık kalacak.

T
1/5

Gaziantep merkezde restorasyon camiler ile ilgili merak ettiğim bir şey var . 1-2 yılda atalarımızın inşaa ettiğini , biz nasıl yıllarca sürede restore edemiyoruz. Esnaf cumayı burada kılmayacaksa nerede kalacak. Ben gezen adamım. Başka bir cami buldum kıldım. Allah kabul etsin. Ama bu insanlar cuma kılamazsa vebali kimin olacak. Bu millet biz ne ara bu hale geldik. Kimse sormuyor mu bu ne tür bir çalışma neyin projesi kim yapıyor bunu bize...

Y
5/5

Yapılış tarihi kesin olmamakla birlikte, kaynaklarda Miladi 1210 yılında tamir geçirdiği belirtilen Gaziantep'in en eski camisi olan ömeriye Camii, asırlardır zamana meydan okuyor. Kurtuluş Savaşında ‘Antep Savunması'nın dehşetli günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini de taşıyan ömeriye Camii, adeta tarihe tanıklık ediyor. Camiide namaz kılarken ayrı bir haz alıyorsunuz. Tarihe gerçekten şahitlik ediyor.

A
5/5

Kurtuluş savaşından izler bulunduran tarihi bir camii. 3 kez tadilat görmüştür. Huzurlu bir camii. Ve çocuklar için birde süpriz yapmislar. :)) çocuklara camiiyi sevdirip namazi sevdirmek için çok güzel bir yöntem. Allah razi olsun.

A
5/5

Ömeriye cami çok eski bir tarihi olan camidir. Minaresinde fransızların mermi izlerini de görebilirsiniz. Şehrin göbeğinde, caminin avlusunda yan tarafda eski tarihi mezarlar var fakat mezarlar bakımsız duruyor

A
5/5

Depremde hasar gördüğü icin kapalı. Antep'te bulunan en eski cami olduğu yazıyor.

A
5/5

Gaziantepde bulunan en eski camilerden birisi. Muhteşem mimarisi ve tasarımıyla zamanına göre en güzellerinden. Cami minaresinde savaş dönemlerinden kalma kurşun izleri mevcut. Ailecek gidip fotoğraf çekilebileceğiniz bir cami. Sabah 11 sıralarında gittik ve hiç kimse yoktu. Cami içerisinde lavabo mevcut fakat ücretli. Ayrıca karnınız acıkırsa karşısında Dürümcü Habeş var. Nohut dürüm yemenizi tavsiye ederim.

A
5/5

Tarihsel dokusuyla insana huzur veriyor. Yuzyillar once yapilan o mimariye bakiyorum birde simdiki betonermelere bakiyorum. Allahtan eski zamanlar varmis.

A
4/5

Antep şehir içinde kurtuluş savaşı izlerini üzerinde bulunduran tarihi bir cami

S
5/5

Buradaki mermi izleri Gaziantep Kalesinin içinde bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesinde gösterilenleri daha net anlamanıza ve yaşamanıza yardımcı oluyor. Çok etkilendiğim küçük ve samimi bir camidir.

B
5/5

Tarihi ve görseli çok etkileyici

A
5/5

Harika mimari, arap- turk islam mimarisine sahip harika cami. Ozellikle minare , mihrap ic detay calismalarina bayildim. Belediye tertemiz abdest hane lavabo etraf temizligini organize etmis sagolsun. Buz gibi sebil suyunu icmek bile hayra vesiledir. Cami giris cikislari biraz daha organize ediline bilinir. Kaldirim taslarinda yenilememelere ihtiyac var

S
5/5

'Ömür sermayesi pek azdır, lüzumlu işler pekçoktur.' RNK

K
5/5

Gaziantep de şehrin tam merkezinde bulunan, maneviyat ve tarih kokan Camii.

E
5/5

Konum İrtibat Suburcu Caddesi Postane Sokak No 4, Gaziantep Türkiye İnternet sitesi  Tam görünüm Yakındaki en iyiler 0,5 km içindeki 139 restoran 0,5 km içindeki diğer 28 gezilecek yer 17Yorum0Sorular ve Yanıtlar Yorumlar Yorum yazın Gezgin puanı Mükemmel9 Çok İyi8 Ortalama0 Kötü0 Berbat0 Seçilen filtreler Filtrele Türkçe  YeicGeztoz✔, şu tarihte bir yorum yazdı: Eyl 2019 Türkiye18.011 katkı66.731 faydalı oyu    Ömeriye Camisi Kurtuluş Savaşına tanıklık etmiş ve o günlerin izlerin taşıyan Gaziantep'in en eski camilerinden olan tarihi ve manevi değerimiz. Devamını okuyun Deneyim tarihi: Ağustos 2019 48 Faydalı oyu Faydalı  A.A, şu tarihte bir yorum yazdı: Ağu 2018 Gaziantep, Türkiye849 katkı70 faydalı oyu   Ömeriye Camii Hazreti Ömer zamanında yapıldığı ifade edilen caminin 1210, 1785 ve 1850 yıllarına tarihlenen üç adet onarım kitabesi mevcuttur. Gaziantep’in en eski camisidir. Caminin yapımı hakkındaki rivayetler ise şu şekildedir; Halife Hz. Ömer zamanında yapıldığı ya da Hz. Ömer’in kızından olma torunu Emevi Halifesi Ömer Bin Abdülaziz tarafından yaptırıldığı söylendiği gibi, Hz. Ömer tarafından yaptırılıp, Ömer Bin Abdulaziz tarafından onartıldığı hakkında söylentiler de vardır. Caminin bir diğer adı da İki Ömer anlamında “Ömereyn” dir. Minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin eşsiz örnekleri görülmektedir. Minarenin bedeninde ise Antep Savunmasının dehşetli günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini görmek mümkündür. Rivayete göre, bu cami her yıl tabana doğru çökmekte ve toprağa gömülmektedir. Tamamen battığı zaman kıyametin kopacağına inanılır.

A
4/5

Manevi bir yel esiyor sakin,sukunetli.

A
5/5

Çarşı içinde sükunetin hakim olduğu sade bir cami

F
4/5

Yapım tarihi bilinmemektedir onarım tarihi tahmin ediliyor, beğendim

O
1/5

Bir işe yaramaz resmen soyguncular Allah'tan korkun o kadar fiyatlar yüksek olur mu

G
1/5

Gaziantep'in tam merkezinde bulunan bir Çarşı içbir şekilde Bakımı yapılmayan etrafından geçildiğinde duvarlarına İnsanların çişlerini yaptığı ve idrar kokusundan rahatsız olunan bir yer bizim için resmen camilerden kutsal hiçbir şey olmamasını bildiğimiz halde orası çarşının merkezinde terkedilmiş gibi

A
5/5

Ömeriye Camii - Gaziantep Ömeriye Camii Hazreti Ömer zamanında yapıldığı ifade edilen caminin 1210, 1785 ve 1850 yıllarına tarihlenen üç adet onarım kitabesi mevcuttur. Gaziantep’in en eski camisidir. Caminin yapımı hakkındaki rivayetler ise şu şekildedir; Halife Hz. Ömer zamanında yapıldığı ya da Hz. Ömer’in kızından olma torunu Emevi Halifesi Ömer Bin Abdülaziz tarafından yaptırıldığı söylendiği gibi, Hz. Ömer tarafından yaptırılıp, Ömer Bin Abdulaziz tarafından onartıldığı hakkında söylentiler de vardır. Caminin bir diğer adı da İki Ömer anlamında “Ömereyn” dir. Minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin eşsiz örnekleri görülmektedir. Minarenin bedeninde ise Antep Savunmasının dehşetli günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini görmek mümkündür. Rivayete göre, bu cami her yıl tabana doğru çökmekte ve toprağa gömülmektedir. Tamamen battığı zaman kıyametin kopacağına inanılır

M
5/5

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” Tevbe Suresi, 18. Ayet

R
5/5

Çok güzel ve Şirin bir Câmi. Gaziantep’in Düğmeci Mahallesinde bulunan bu tarihi cami, Antep’in en eski camisidir. 607 hicri (l2l0 miladi) yılında tamir geçirdiği kayıtlarda yazmaktadır. Caminin kimin tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte Halife Hz.Ömer zamanında yapıldığı, yada Hz.Ömer’in kızından olma torunu Emevi Halifesi Ömer Bin Abdülaziz tarafından yaptırıldığı söylendiği gibi, birincisinin yaptırıp ikincisinin onarttığı hakkında da söylentiler de vardır. Caminin bir diğer adı da İki Ömer anlamında “Ömereyn” dir. Caminin taç kapısı ve mihrabı ak-kara taşlarla örülmüştür. Minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin güzel örnekleri görülmektedir. Hatta minarenin bedeninde Antep Savunmasının dehşetli günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini görmek mümkündür. Halk arasında anlatılan bir rivayete göre, bu cami her yıl tabana doğru çökmekte ve toprağa gömülmektedir. Tamamen battığı zaman kıyametin kopacağı gibi söylentiler vardır.

S
5/5

Kafir esaretinde ve Kurtuluş Mücadelesinde aldığı ve halen taşıdığı yaraları görmek, insanı iliklerine kadar sarsıyor.. Sadece Ömeriye Camii değil, şehri gezerken çok yerde daha göreceksiniz. Restorasyon edilirken, bu belge niteliğindeki izleri kapatmayan tüm çalışanlara saygılar sunuyorum..

H
5/5

Çarşı içinde Güzel ve hoş bir camii

M
5/5

Gaziantep’in Düğmeci Mahallesinde bulunan Ömeriye Cami, Antep’in en eski camisidir. 1210 yılında tamir geçirdiği kayıtlarda yazmaktadır. Caminin kimin tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte; Halife Hazreti Ömer zamanında yapıldığı ya da Hz.Ömer’in kızından olma torunu Emevi Halifesi Ömer Bin Abdülaziz tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Hazreti Ömer'in yaptırıp Ömer Bin Abdülaziz'in onarttığı şeklinde söylentiler de vardır. Caminin bir diğer adı da İki Ömer anlamında Ömereyn'dir. Caminin taç kapısı ve mihrabı ak-kara taşlarla örülmüştür. Minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin güzel örnekleri görülmektedir. Hatta minarenin bedeninde Antep Savunması sırasında meydana gelen mermi ve şarapnel parçalarının izlerini görmek mümkündür. Kaynak: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

M
5/5

Tarihi taş yapılar içinde çok eski ve önemli bir eser. Minaresinin yanındaki taş merdivenlerden çıkarak panoramik bir avlu görüntüsü alabilirsiniz.

A
4/5

Hazreti Ömer zamanında yapıldığı rivayet edilen Ömeriye Camii muhtelif yılarda yıllarda onarım geçirmiştir.Gaziantep’in en eski camisidir. Caminin bir diğer adı da İki Ömer anlamında “Ömereyn” dir. Minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin benzersiz örnekleri görülmektedir. Minaresinde Antep Savunması günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini durmaktadır.

I
5/5

1.200 yillarda yapilmis Gaziantep in ve dunyanin en eski camilerinden birtanesi.Eski camiilere merakli olanlar icin girulmeye deger.minerasinde Antep savasindan kalma mermi izleri hala duruyor.

A
4/5

Restorasyonu yapıldıktan sonra oldukça şekillenmiş ve güzelleşmiş otantik, sıcak yaz günlerinde serin bir ortam sunan tarihi bir cami... tek sıkıntı sıcak günlerde insanların cami içinde Sere serpe yan gelip yatmaları...

N
5/5

Ömerıye cami-i Gaziantep 'in eskı tarıhı camisidir. Ecdatlarımız yuzyıllardır burada ibadet etmiştır.Her ugrayışımda ecdadım ruhuna fatıha okurum. En merkezı yer yanı Maarıf denılen kavşaktadır.

Z
5/5

Ömeriye cami hocası tam layikiyla gorevini yapiyor.Cami hakkinda bize bilgi verirken ilim irfan bildiği cok belliydi.Boyle hocalarin sayisi artmasi dileğiyle...

S
5/5

Gaziantep merkezde güzel bir camii. Yapısı eski ve el emeği ile yapılmış camii. Kurşunlu camii olarak da anılır. Minaresinde kurşun izlerinin olduğu söylenir.

M
5/5

Hz.Ömer zamanında yapılmış olduğu rivayet ediliyor ve Antep harbinin kalıntılarını taşımaktadı bir çok Âlim ve talebelerinin merzarlarıda bulunmaktadır.

H
4/5

Maalesef depremden dolayı kapali

M
1/5

AVM lerin saat başı temizlenip kullanıma hazır tuvalet lerin bedava olması ama halkın ibadet yeri camiye adımı attınız andan itibaren soygun başlıyor tuvalet parası klima parası halı parası

M
5/5

Tarihi bir camiimiz, huzurlu bir yer yapıldığı dönemi düşünüp bununla bütünleşmek ve hissetmek güzel.

F
5/5

Tarihi bir cami ömeriye cami mirasinde gaziantep kurtuluşundan kalma mermi izle felan var şehrin merkezinde ibadete açık geniş avlusu felan güzel bir yer kısacası .

B
4/5

Tarihi cami olarak biliyorum.Dikkat çeken yönü ise yarım minareli olması.duvarlar taş.

H
5/5

Tarihi çok eskilere dayanan bir camii. Gaziantep gezilerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

R
5/5

Gaziantep'in düğmenci mahallesinde bulunan ömeriye cami antep'in en eski camiisidir ve bir tarihi camiidir. Bide bu camiye ömeriye camii denmesinin nedeni iki camii denmesidir.

A
5/5

Geniş ve büyüktü bahçesi gibi bir yer yapmışlar kapıdan geçince bahçesi ne giriyorsunuz bahçesinde abdest alma yeride var bahçesinden de cami ye girişi var güzeldi

H
5/5

İçerisi biraz küçük ama tarihi bir eser.İmam bey baya şakacı ve iyi bir imam, tavsiye ederim.

A
5/5

800 yıllık bilinen bilinmeyeni belli olmayan Türkiye'nin en eski camilerinden birisi ikiömer camii

Y
5/5

Hz ömer döneminden beri süre geldiği söyleniyor. Ömer bin Abdulaziz de restore etmiş deniliyor o yüzden ömeriye çok güzellllll

A
5/5

Etkileyici bir cami. Vakit namazı kılmak güzel 👍

A
5/5

Tarihi bi cami anteni gezerken zaten yolunuzun üstün de muhakkak uğrayın ziyaret edin tarihi dokusu harika

M
5/5

Gaziantep'in eski camilerinden tarihi bir cami biraz küçük ama içeri girince tarih kokusunu hissedebilirsin.

M
5/5

Sadeliğini ve orjinalliğini korumasını sağlayan ,katkıda bulunanlardan Allah razı olsun inşaallah.

Ö
5/5

Gaziantep'in eski camilerinden biridir. Geçmişi çok eskiye dayanan tarihi bir karaktere sahiptir.

Ö
4/5

Tarih kokan bir yer yanlız mezarlıkların yanındaki tuvaletler bence mezar da yatanlari rahatsız ediyor

M
5/5

Tarihi cami emek dar çok kıymetini bilmek lazım osmanlımızın kıymetli eseri

A
5/5

Tarihi bir cami kubbesi el işçiliği seramik boyalı yüksek havalı temiz bir yer

M
4/5

Cuma namazını kılmak nasip oldu. Belediye avlusuna seyyar gölgelik açmış, vc'ler ücretsiz.

A
5/5

Tarihi yönüyle muhteşem bir camı gidip görülmesi gereken bir yer

E
5/5

Tarihi bir yapısı olan,şehrin merkezinde bulunan içerisinde WC si bulunan bir cami dir..

M
4/5

Buram buram tarih kokan bir yer. Etraftaki mekanlar biraz işi bozuyor ama. Sonuçta çarşı. Heryer esnaf.

A
5/5

Cami tarihi bi antep cami olmak la beraber temiz ve bakımlı

A
4/5

Küçük bir cami. Restore edilmiş.

H
4/5

Eski tarihi bir yer gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biri

H
5/5

Dogum nasil var ise ölümde öyle var güzel birseymi yapmak istiyorsun bu cuma ömeriye camii de bulusalim

T
4/5

Tarihi harika bir yer. Etrafı daha temiz tutulabilir.

F
5/5

1600 lü yıllardan kalan Gaziantep'in en eski camilerinden. Görülesi bir yer.

T
5/5

Gaziantepin cumhuriyet dönemlerinden bu yana gelen camii sidir her şeyi ile harikadır

H
5/5

Şehrin göbeğinde tarihi bir cami muhteşem görülmesi gereken bir yer.

M
5/5

Camide namaz kılan takım elbiseli engelli öğretmen yalnız bırakacak kadar,...

A
4/5

Emevi döneminden kalma tarihi güzel bir cami-i

M
4/5

Çok güzel ve temiz bir yer orada namaz kılmak insana huzur veriyor.

M
5/5

Antepbin çok eski bir camisi anteple yaşayan ibadet yeri

S
4/5

Şehrin merkezinde , tarihi ve görülmesi gereken bir cami.

İ
5/5

Buram buram tarih huzur veriyor etrafı da açılınca çok güzel olmuş

Y
4/5

Ömeriye cami eşşsiz taş işçiliği olan siyah beyaz desenli Daş cami

M
5/5

Güzel tarihi bir camı gezilmesi gereken bir yer

A
5/5

Cok eski ve cok guzel bir cami.. Tarihi dokusunu hala koruyor..

X
4/5

Güzel. Tarihi bir mekan. İkinci el kitap var.

S
5/5

Tarihi bir cami ve çocukluğumun geçtiği sokaklar 🤩

A
3/5

Harika tarihi bir eser görülmeyi deger

Ö
5/5

Çok güzel maneviyali bir cami. Küçük ama Anadolu'daki en eski camilerden biri

M
5/5

Yılların eskitemediği çok güzel bir camii

N
5/5

Tarihi bir Mekan muhakkak görmek lazim

A
5/5

Tarihi dokusuyla İmamıyla güzel bir camii.

S
5/5

Çarşı merkezde tarihi güzel bir camii...

E
4/5

Tarihi bir cami.Daha büyük yapılabilirdi.

M
4/5

İnananlar için söylüyorum.Huşu içerisinde ibadet edebilirsiniz.

A
4/5

Çok eski bir cami 600 yıllık filan

M
5/5

Sesi güzel olan imamın sohbeti ilaç gibi geldi!

M
5/5

Gaziantep'e turistik amaçlı gelen arkadaşlara tavsiye ederim. Mutlaka görsünler...

M
5/5

Eski kesme taşlardan yapılmış egzotik bir havası olan bir cami

K
4/5

Antep'te görülmesi gereken yerlerden biri.

B
5/5

Güzel temiz herkez namaz kıla bilir

R
4/5

Tarihi yer, temiz ve içi sade olduğu için

B
5/5

Oldukça otantik ve eski bir yapı gezilmesi gerekir.

H
5/5

Tarihi ve mimarisi ile çok hoş bir cami.

M
5/5

İbadet yeri taş yerleşin yeri mutlaka gezilmeli

Î
5/5

Tarihi kokusu olan güzel bir camii

M
4/5

Tarihi ve çarşı merkeze yakın bir cami tarihi cami

S
5/5

Tarih kokan güzel bir camii

E
5/5

Camilerimiz çok güzel. Hepsinin ayrı önemi var

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Karataş, 134012. Cd. 1 C, 27470 Şahinbey/Gaziantep

💬 Güzel bir cami hala ufak eksikleri var yardımseverler aracılığı ile tamamlanacak inşaallah. İçerisinde hafız yetişen, ilim talebesi yetişen aktif bir camii. Rab...

📍 60. Yıl, 78064. Sk., 27070 Şahinbey/Gaziantep

💬 Kütüphane yapacaklardı ama camii yaptılar üstelik 500 metre ileride başka bi cami olmasına rağmen

📍 Türkmenler, Ağaçlı Gç. No:1, 27300 Şahinbey/Gaziantep

💬 Mevlana Cami çocukluk camimiz. Üstelik minaremiz çok yüksek ve müthiş. Çok güzel Cami

📍 23 Nisan, 27070 Şahinbey/Gaziantep

💬 Konumu ve yapılışıyla güzel bir camidir. Parkın kenarlarında park yeri mevcuttur.

Gaziantep En İyi Dini kurum Listesi Şahinbey En İyi Dini kurum Listesi

📍 Aydınbaba, 43004. Sk., 27300 Şahinbey/Gaziantep

💬 Temiz ve bakımlı

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur