Adres: | İsmetpaşa, Unnamed Road, 34580 Silivri/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Cami Kilise |
Çalışma saatleri: | Çarşamba 24 saat açık, Perşembe 24 saat açık, Cuma 24 saat açık, Cumartesi 24 saat açık, Pazar 24 saat açık, Pazartesi 24 saat açık, Salı 24 saat açık |
Google Haritalar'da Aç |
Güzel bir kilise ve coğrafya. Eskiden kalabalık nüfuslu yerleşim yeriymiş. Hala kilise etrafında evlerin izlerini görmek mümkün.
Çok guzel bir yapı hayran kaldım dikkatli gezilmesi gerekir çok dökük tarihi miras güçlendirilmesi gereken bir yer
Tamamen harabe vaziyette. Kilise de olsa cami de olsa geçmişte bir yaşanmışlık var. Zamanında definecilerin uğrak yeri olduğu belli
Hiçliğin ortasında kalmış, yıkılmaya direnen, mübade öncesinde Rumların kullandığı bir Kilise. Köy yolundan ulaşmak mümkün, şehrin baağı dışında kalıyor. Mimari olarak güzel bir yapı. Akşam üstü uğrayabildiğimiz kilise, biraz korkutucu, çok ıssız bir alanda.
Acilen kurtarılması gereken tarihi eserlerden biri. Zamanında toprak kayması olmuş ve köy boşaltılmış, sanırım o zamanlar zarar görmüş olabilir. Defineciler her yeri kazıp kırmış, böyle güzel ihtişamlı bir yapıyı kaybetmemek lazım. Araziye hakim konumda bir kilise, genelde kimse olmuyor ve rahat rahat gezip fotoğraf çekebilirsiniz. Özellikle bulutlu günlerde görüntüsü çok güzel.
İnternette 3 farklı yapım tarihi bilgisi ile karşılaştım. Bu bilgileri paylaşan insanların zahmet edip hangi padişah hangi dönemdedir diye bakmadan nasıl sallamasyon konuştuklarını bir kere daha görmüş oldum ve internet denilen bilgi çöplüğünü de. 1. Bilgi de 1836 1. Abdülhamid zamanında olduğu yazıyor 1. Abdülhamid 1730 larda hüküm süren bir padişah 2. Bilgi 1868 de 2. Abdülhamid diyor buda yanlış o dönem sultan Abdülaziz dönemi 3. Bilgi bana en mantıklı gelen "1896’da inşa edilen kilise, mübadeleden sonra camiye çevrildi. 1948’de Germiyan köyüne yeni bir cami yapılmasıyla kilise okula dönüştürüldü. 1960 yılındaki toprak kayması sebebiyle köy başka bir yere taşınınca yapı boş ve bakımsız kalarak büyük zarar gördü. 1995 yılında yapı tescillenmiştir." Fakat bunun da ne kadar net olduğu illaki meçhul çünkü kilisenin üstünde kitabe tarafında gayet yakın bir dönemin tarihi vardı yakın fotoğrafı çekmiştim silinmiş 1945 civarı o yüzden bilinen şu mübadeleden sonra terk edildi toprak kaymasıyla köy taşınınca bu hale geldi.
Şuan harabe, kuşların yuvası olmuş.
Tarihi bir yapı fakat inanılmaz bakımsız.. İçerisi her an çökmeye müsait ayrıca aracınızla ulaşmanız gereken patika yolda karteli bırakabilirsiniz. (Biraz da içicilerin uğrak noktası gibi etrafta bol miktarda alkol şişeleri bulabilirsiniz)
Atıl durumda kalmış bir kilise. Her gittiğinizde içeride içki içen birilerine rastlamanız mümkün. Kilisenin arkasında yer alan din adamlarını gömülü olduğu alan ise dozerler ile defineciler tarafından paramparça edilmiş. Mezarlık vs kalmamış tabi. İnsan boyu otlar mevcut.
Harap olmuş durumda
Kapatılmış etrafı tellerle byman burdaydi
Bir kişi bile şuraya bakım yapalım dememiş yazık
İçerisini talan etmişler ama gece gidince eğlenceli, içeriye girmeye cesaret edemedik. Dışarıdan güzel gözüküyordu.
Çok atıl yerde. Değirmenköy'ün eski merkezinde, etrafı ıssız, ürkütücü, bakımsız. Ortodoks kiliseleri laf canbazlığı ve siyaset yapacaklarına,, böyle tarihi kiliselerini yenilesinler.
Biraz Sahip Çıkılıp Bakılsa Değeri Bilinse Daha Güzel Olacak..
Bakımsız ve terkedilmiş
Müthiş harika bir yermiş ama bu kültüre zarar verenler yüzüne şu an yıkılma tehlikesi
Sabah çok şirin. Gece aşırı ürkütücü.
Tqş üstünde taş bırakmamış yamyamlar
gecen gün orda yunan kurt adam var gördüm gecelere cıkyor sanki bi sey aryor
Çok bakımsız bırakılmış.
Altın arayanlarca talan edilmiş bir tarih
Cok fazla harap içinde
Gezmek lazım
böyle birşey harika