Tacettin Sultan Cami

Tacettin Sultan Cami

Tacettin Sultan Cami, Turistik yer, Cami olarak Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:5, 06230 Altındağ/Ankara adresinde bulunmaktadır. Tacettin Sultan Cami 100 yorum ve 4.78 puanlamaya sahip.
Adres: Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:5, 06230 Altındağ/Ankara
Kategoriler: Turistik yer Cami
Çalışma saatleri: Çarşamba 24 saat açık,
Perşembe 24 saat açık,
Cuma 24 saat açık,
Cumartesi 24 saat açık,
Pazar 24 saat açık,
Pazartesi 24 saat açık,
Salı 24 saat açık
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Tacettin Sultan Cami Yorumları

G
5/5

Güzel, küçük, şirin tarihi camilerimizden.

K
5/5

Güney kısmında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da mezarının bulunduğu taş minareli özgün bir Ankara camisi. Hamamönü bölgesinde yer alıyor. Etrafıyla güzel bir ilişkisi olan, ziyaret edilmesi gereken bir cami. Caminin batısında da bir türbe bulunuyor.

A
5/5

XVII. Yüzyılda Ankara’da yaşamış Celvetiye Tarikatının öncüsü Büyük islam Alimi . Hamamönü Semtinde Ankaralıların Ziyaret yeri olarak Her Daim Kalabalık olan Manevi Durak Diyebilirz.

U
5/5

Ankara Altındağ'daki tarihi Hamamönü mevkinde yer alan 1610 yapımı tarihi bir cami. Bay ve bayanlar için ayrı namaz kılma yeri mevcut. Konumu doğru. Abdesthanesi ve lavabosu mevcut. Taceddin Dergahında bulunan bu cami içersinde Mehmet Akif Ersoy'un istiklal marşıni kaleme aldığı evi, Nuri Pakdil'in ve Yusuf Polatoğlu'nun kabri şerifi bulunmaktadır. Yapandan, yaptırandan, namaz kılıp dua edenden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

M
5/5

Bir köşesinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun da kabri bulunan ve İstiklal Marşı yazarı M. Akif Ersoy mğzesi de olan tarihi bir alan. Gayet temiz bakımlı bir yer. Ankarada gezilip görülecek yerler arasında.

Y
5/5

Hey maşallah burda bir büyük Allah azümüşan dostu bizi karşılıyor Tacettin sultan hazretleri hey maşallah yanında dergahı ve küçük camisi olan güzel bir mabet insanı tarihe götürüyor enson yıkılma aşamasında olan türbe ve camii göksultan müslüman aleminin hakanı ll Abdülhamit han Hzleri Allah azümüşan dostu şanlı hükümdar tarafında bizzat kendi şahsi parasıyla yaptırmıştır ve avlusunda Allah azümüşan dostlarıni ve değerli agabeyim Alperen ocakları bozkurtların ağabeyi Muhsin Yazıcıoğlu da ev sahipliği yapıyor Allah'azümüşan yerlerini nur makamlarini cennet âlâ olsun inşallah

D
5/5

Sen ki, son ehl-i salîbin kırarak savletini, Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddîn’i, Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...

Ö
5/5

Maneviyatı yüksek, Mehmet akifin İstiklal marşının yazıldığı evi de avlusunda bulunduran, güzel bir 🕌 cami

M
5/5

Güzel bir tarihi camii. Yanında Rahmetli Muhsin yazıcıoğlunun mezarı ve Mehmet Akif Ersoy'un evi var

A
5/5

Ankara’da XVII. yüzyılda Şeyh Tâceddinzâde Mustafa Efendi tarafından yaptırılan ve Mehmed Âkif Ersoy’un içinde İstiklâl Marşı’nı yazdığı dergâh. Kaynak: İslam Ansiklopedisi

S
5/5

Taceddin sultanın türbesinin bulunduğu cami Ankara’nın eski yerleşim yerlerinden hamamönünde. Bir tarafta tarihi cami ve Mehmet Akif Ersoy’u bir dönem misafir eden ve İstiklal marşını yazdığı müze ev. Küçük ve mütevazi haziresinde ise Hacıbayram camii restorasyonu sırasında getirilen mezar taşları ile ilginç bir yer. Tarihi mezartaşlarına dokunarak okumak atmosferi solumak adına en az bir saatinizi ayıracağınız mekan.

A
5/5

Bahçesinde Mehmet Akif Ersoy' un evi ve Muhsin Yazıcıoğlunun kabri bulunan bir cami. Ayrıca Caminin bitişiğinde Caminin adını da aldığı Taceddin Sultan Türbesi var. Cami avlusunun hemen dışında güzel bir çarşı mevcut.

R
5/5

1610 yapım tarihi. Caminin hemen yanında Tacettin Sultan türbesi de yer alıyor.

M
5/5

Adını, bahçesinde kabri bulunan Tacaeddin Sultan'dan alır. Mehmet Âkif Ersoy'un Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklâl Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müzeye dönüştürülmüş Ankara evidir. 2009 yılında bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vasiyeti gereği, dergahın bahçesine defnedilmiş bulunmaktadır. Rahmet ve minnetle anıyorum

M
5/5

Cami ve dergah buram buram tarih kokuyor yanında Memet akifin mezarı ve müzesi vardır. Muhsin yazıcıoğlu nun kabride burada bulunuyor.Ankaraya yolu düşenlerin mutlaka ugraması gereken tarihi bir yer.

B
5/5

Bu mübarek zât 1413 yılında kendi adı ile anılan Taceddin Veli mahallesindeki Taceddin camisini inşaa ettirerek büyük br vakıf kurmuştur. Bu vakıftan yüzlerce yıl devlet ve öğrenciler istifade etmişlerdir. Vakıf halen devam etmektedir. Vakıf mallarının bir kısmı üzerinde Esenyurt, Nurihas, Osmanlı, Selçuklu, Danişment ve Tacettin Veli mahalleleri vardır. Sultanlar Sultanı Taceddin- i Veli Seyyid olup altın silsileye dahil olup soyu Abdulkadir Geylaniden Hz Muhammed (SAV) oradan İbrahim aleyhisselama dayanan bir Allah dostudur. Kendinden sonrada neslinden Taceddin Veliler gelmiştir. 17. Asırda Ankara hamamönünde Taceddin Veli dergahı mevcut olup bir çok devlet adamı ve İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu dergahta yetişmiş ve İstiklal Marşını burada yazmıştır. Başbakanlık arşivleri Osmanlı sicilleri, vilayet salnameleri açılıp neşredildikçe daha geniş bilgiler çıkacaktır. Kerametleri: 1.Yavuz Sultan Selim'e Bağdat'ın fetih müjdesini vermesi, sonra talebesi olması. 2.Hisarcıkta Tennuri hazretlerinin bahçesinde yemek ziyafeti sonrası piri fani bir zâtın Taceddin Veli kimdir sualine kendisinin gösterilmesi o zâtın çocuklarını evlendirmek için yardım dilemesi üzerine hizmetinde bulunan zâta şu karşıdaki ağacı sallayın dökülen yaprakları toplayıp bu zâta verin emri, toplanan yaprakların gümüş oluşu, ihtiyaç sahibine verilmesi, hizmetlinin birkaç yaprağı cebine koyup yanına gelip oturması üzerine 'oğlum cebine koyduklarını suya at onlar çakıl taşı oldu' demesi. 3. Yanına gelen hastaların şifa bulması.

P
5/5

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Tacettin sultan camii Ankara'nın manevi değerlerinden biri. Cami yanında Mehmet Akif Ersoy müzesi, bahçesinde ise muhtemel Osmanlı döneminden kalma mezarlar ile eski BBP başkanı ve ülkücü liderlerden Muhsin Yazıcıoğlu kabri bulunmaktadır. Hamamönü denilen bu bölgeye gelirseniz mutlaka uğrayın.

A
5/5

Caminin yaninda caminin adını da aldığı Taceddin Sultan turbesi var. Bahcesinde Muhsin Yazicioglunun kabri bulunuyor.

V
5/5

İçi çevresi konumu duzenlemesi 4/4luk gidin ve o içindeki huzur ortamlarını bir fark edin vede hepsi içinde söylüyorum

B
5/5

Tacettin Sultan camii gördüğüm camilerden farklıydı biraz. Neden derseniz,hem Mehmet Akif Ersoy evi müzesi vardı hemde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı ve Karacabey türbesi burdaydı...

A
5/5

Taceddin Dergâhı, İstiklâl Marşı'nın yazıldığı mekandır. Akif, Milli Mücadeleye katılmak için Ankara' ya geldiğinde ev bulmanın çok zor olduğundan dolayı Dergâhın şeyhi tarafından ikâmet etmesi için Mehmed Akif e tahsis edilmiştir. Cuma günleri özel bir kalabalık bulunmaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ebedî istirahatte olduğu yer burasıdır. Gidip görülmesi tavsiye edilmektedir.

A
5/5

Herkesin gelmesi bu maneviyatı yaşaması ve muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini görmesi dua etmesi gerekir

S
4/5

Tarihi cami ve Tacettin sultan türbesi gezilecek huzur bulacak yerdir

H
5/5

İkindi namazı için gittik, dergah kapalıydı. Açılış saatleri belli değil galiba.

A
5/5

Manevi atmosferi yüksek ve bahçesinde M.Akif Ersoy un evini ziyaret etmelisiniz aynı zamanda da Muhsin Yazıcıoğlunuda unutmamak lazım.

O
5/5

🕌 Ankara'nın Hacı Bayram-ı Veli'den sonra en önemli manevi büyüğü sayılan Taceddin-i Veli Hazretleri Türbesi. İstiklâl marşımızın yazılışına da şahit olan bu mekân, Hacı Bayram Veli Türbesi’nden sonra Ankara’nın ikinci büyük dinî ziyaretgâhıdır. Adını dergâha veren Şeyh Taceddin Sultan; Selçuklu Devleti’nin son zamanlarında yetişmiş, Osmanlı Devleti’ninse kuruluşunda manevî önderlerden olmuş Kayserili Şeyh Tâceddin Veli Hazretleri’nin soyundan gelen Şeyh Taceddin Mustafa Sultan’dır.

H
5/5

Huzur ve Duâ yeri

İ
5/5

Taceddin Sultan camii. Küçük ama feyizli bir camii.

M
5/5

😞

N
5/5

Tacettin Sultan türbesi yanında olan eski bir camii. Çevre düzenlemesi yapılmış eksik olan kısımları ise tamamlanmak için çalışma başlatılmıştır. Bu bölgede Muhsin Yazıcıoğlu kabri de bulunmaktadır. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Müzesi de vardır.

A
5/5

Avlusunda nice koç yiğitleri yatıran, ağuşunda nice vatanperverleri barındıran pek muhterem diyar.

Ç
5/5

Tacettin Dergahı,Mehmet Akif Ersoy evi ve Muhsin Yazıcıoğlu Başkanım aynı avluda ,huzurun mekanı.

M
4/5

Küçük şirin bir Cami. Kurtuluş savaşı hatırası yerlerden biri. Bakıma ihtiyacı var. Çevre düzenlemesi pırıl pırıl...

F
5/5

Bir başka camii, küçücük belki. Belki eski ama her ziyaretinde her namazinizda içerdeki muhteşem maneviyatı hissedeceksiniz.

F
5/5

Bahçesinde Muhsin Yazıcıoğlu nun mezarı var duamızı ettik Başkanımıza Mehmet Akif Ersoy'un evi var camii içinde Tacettin Sultan'ın türbesi var dualarımızı ettik manevi bir mekân olarak ziyaret ettik

S
5/5

Ankara Tacettin dergahı ile güzel; ruha gıda, gönüle şifa, göze ziya, gelipte boş dönülmeyen göğün kapisi...

S
5/5

Cami çok güzel ama biraz küçük,çevresinde müzik seslerinin olması, ağaçların bakımsızlığı beni rahatsız etti

H
5/5

412 yıldır sapasağlam ayakta duran tarihi bir yapı bahçesinde merhum Muhsin YAZICIOĞLU yatmakta

Ö
5/5

Görmeniz gereken bir yer mutlaka ziyaret edin

O
5/5

Herkesi ziyaret etmesini tavsiye ederim (mutlaka bir gün) uğrayın camii içi küçük ama içerisi ruhu canlandırıyor. Bir yanı muhsin yazıcıoğlu mezarı Bir yanı tacettin sultan aile mezarı Cenab-ı Allah mekanı cennet olsun amiinn El fatiha okuyalım.

A
4/5

Ankarada görülmesi gereken önemli yerlerin başında gelir. Caminin hemen arkasında bulunan Muhsin Yazıcıoğlunun kabrine uğramayı unutmamak sonrasında Mehmet Akif Ersoyun evini dolaşmak ve en sonunda hamamönü sokaklarında dolaşıp güzel bir Türk kahvesi içmek tavsiyemdir.

O
5/5

hamamönünde bulunan camii ve türbe hergün bir çok ziyaretçi geliyor. caminin hemen yanında mehmet akif ersoyun müzesi var. hamamönü de restorasyonla çok güzel bir görüntü almış. restorasyon hala devam ediyor geniş bir yerde yapılıyor tam bittiği zaman keyifle gezilecek bir yer olur. Yorumum yardımcı olduysa lütfen alttaki beğen butonuna basınız. Teşekkürler

A
5/5

Altındağ İlçesi, Hacettepe mahallesinde bulunan tarihi bir camimiz... Yanında Mehmet Akif Ersoy'un evi ve müzesi, değerli siyaset adamı bu memleketin yetiştirdiği ender şahsiyetler biri olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri bulunmaktadır.. Aziz milletimizin katkı ve bağışlarıyla yapılan ecdat yadigârı tarihi mimarisiyle geçmişimize, günümüz modern mimari yapısıyla geleceğimize ışık tutan yer yüzüne bıraktığımız en büyük maddi ve manevi eserlerimi mescidlerimiz. Her biri bir başka şaheser.

F
5/5

Tarihi dokusu, bazen namaz bölümünde gezerken gelen tahta gıcırtısı sesi, yan bölümde ki türbede alt kata inerek kabri yakın temaşa edilen, arka bölümde kabirlerin ve cennet mekan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrinin de bulunduğu muhteşem bir atmosfer. Ayrıca camiyi ve Muhsin Yazıcıoğlu kabrini 360 derece gezmek için yukarıdaki "İÇİNİ GÖRÜN" bölümüne tıklayın.

S
5/5

Çok huzurlu bir ortam rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu nun mezarı bulunuyor. Cami tarihi çok güzel bakımlı Mehmet Akif Ersoy un yaşadığı ev var, içi aslına uygun düzenlenmiş mutlaka görülmesi gereken bir yer. Muhsin Yazıcıoğlu na mutlaka bir Fatiha okuyun.

F
5/5

Ankaraya gelen herkesin gormesi gekeken hamam önünde ki eski restore edilmiş camii. ayrıca istiklal marşının yazıldığı mekanın bahçesinde olduğu yer...mescidi hala aktif..

A
5/5

Hamamönü'nde yer alan tarihi camilerden biri. Taceddin Dergahi olarak da biliniyor. Ahşap ve taştan yapılmış küçük bir cami. Hemen yanında Mehmet Akif Ersoy' un Ankara'dayken kaldığı ve istiklal marşını yazdığı ev yer alıyor. Yolu düşenin uğraması güzel olur.

S
5/5

Allah yapandan bakandan razı olsun

E
5/5

Hacettepe hastanesinin Samanpazarı tarafından Cebeci istikametine doğru 10 dakikalık mesafede tarihi bir camii. Caminin arka tarafındaki küçük bir mezarlık var. Muhsin Yazıcıoğlu nun mezarıda burada. Her zaman ziyaretçileri var. Ayrıca cami girişinin öbür tarafında Mehmet Akif Ersoy un Ankara da kaldığı zaman ikamet ettiği evi Müze olarak ziyaretçilere açık.

G
5/5

Ankara İli Altındağ ilçesi, Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Taceddin Dergâhı, İstiklâl Marşı'nın yazıldığı mekandır. Akif, Milli Mücadeleye katılmak için Ankara' ya geldiğinde ev bulmanın çok zor olduğundan dolayı Dergâhın şeyhi tarafından ikâmet etmesi için Mehmed Akif e tahsis edilmişti. Burası Akif in dostlarını ağırladığı, ülke sorunlarının, sanatın ve Milli Mücadele ile ilgili konuların konuşulduğu, tartışıldığı ve bağımsızlık mücadelesinin odak noktalarından biridir. Bu açıdan da Taceddin Dergâh'ı önemli ve hatırlanması, korunması gereken bir mekandır. Ancak Dergâh çok uzun yıllardır kendi kaderine terkedilmiş, bakımsız ve içinde sarhoşların barındığı bir yer olarak kaldı. İlk olarak 1968 yılında, Ankara Eski Valisi ve senatör Ömer Naci Bozkurt tarafından fark edilerek tamir ve tadilatı yapıldı. Daha sonra, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Mehmed Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı' nın çabalarıyla Akif i anma günlerinin yapıldığı bir merkeze dönüştü. Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içerisinde yer alan Dergâh, "Mehmed Akif Ersoy Evi" olarak hizmet vermektedir. Vaktiyle Taceddin Dergâhı olan bu yapı, Taceddin Şeyhi tarafından savaş yıllarında Mehmet Akif'e tahsis edilmişti. Yapı 1949'da şehir meclisi kararı ile müze eve dönüştürüldü, ancak uzun yıllar harap durumda kaldı. 1982 yılında yeniden onarıldı ve 1984'te ziyarete açıldı. Müze ev'de Mehmet Akif Ersoy’a ait cep saati, gözlük, tesbihi, tüfek ve büyük şairin yüzünün kalıbı müzede teşhir edilen eserlerdendir. Evin karşısında 2003 yılında yapılmış olan Mehmet Akif’in büstü ile İstiklâl Marşı’nın ilk iki kıtasının yazılı olduğu bir kitabe yer almaktadır. Son yapılan tadilat ve düzenlemelerle hakkettiği konuma kavuşturulan dergah ve civarı, yoğun olarak ziyaretçi akınına ev sahipliği yapmakta ve halkın hizmetine sunulmuş bulunmaktadır. Yapının Tarihi Taceddin Dergahı, ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman tarafından Hacı Bayram-ı Veli’nin kurduğu Bayramiye tarikatının bir kolu olan Celvetiler için yaptırılmıştır. Adını, bahçesinde kabri bulunan Tacaeddin Sultan'dan alır. 1826'da tamir edilmiş ve Sultan Abdülmecit tarafından ilaveler yapılarak türbe, dergah evi, çeşme, hazire ve camiden oluşan bir külliye haline gelmiştir. Dergahın bulunduğu sokak sonradan Mehmet Akif Sokağı adını almıştır. Mehmet Akif'in İkameti Mehmet Akif Ersoy, İstanbul'un işgalinden sonra aldığı davet üzerine milli mücadeleye katılmak üzere Ankara'ya gelmişti. Kendisine büyük hayranlık duyan Taceddin-i Veli Camisi imamı Tevfik Hoca (Tevfik Çiftdoğan) kendisini karşılamış; şehirde kiralık ev bulmanın çok zor olduğu o dönemde külliyede yer alan bu yapıyı kendisine tahsis etmişti. Şair, 1. TBMM Burdur milletvekili olduğu yıllarda günlerini bu mütevazı evde geçirdi; dostlarıyla milli mücadele meselelerini tartıştı. Mehmet Akif, bir ulusal marş yazılması için açılan yarışmaya para ödüllü olduğu için başlangıçta katılmamıştı. Yarışmaya katılan şiirlerin hiç birisi uygun nitelikte bulunmayınca; dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey, Akif'in arkadaşı dönemin Balıkesir Milletvekili Hasan Basri Bey'den marş yazma konusunda Akif'i ikna etmesini rica etti. Mehmet Akif, Hasan Basri Bey'in ısrarı üzerine İstiklâl Marşı'nı bu evde yazmaya başladı. Gece gelen ilhamı kaçırmamak için bazı dörtlükleri mum ışığında dergahın duvarlarına kazdığı anlatılır. Şair, meşhur Bülbül şiirini de bu evde yazmıştır.

M
4/5

Harika ve mükemmel bir mekan. Tacettin Sultan ve çevresi adeta dile gelip sizinle konuşuyor. Cami tadilat sonrası gayet güzel oldu. Buralara girmek bir dönem nerede ise zordu. Kabir için alt bölüme inmelisiniz. Orası daha farklı. Mutlaka gezmelisiniz.

A
4/5

Tacettin sultan türbesi,maneviyat.Restore edilmiş tarihi ankara evleri,Bilimin merkezi Hacettepe üniversitesi, sanat merkezleri ,otantik ortamlı lokantaları,yemyeşil parklarıyla hamamönü, birde iki yiğit insan Muhsin yazıcıoğlu ile Mustafa başoğlu büyüğümüz.Daha ne olsun ziyaret edilecek istisna bir yer...

A
5/5

Buranın farklı bir manevi havası var, rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un evi ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri ve diğer mübarek kişilerin orada bulunması farklı bir hava atmosfer katmaktadır...Hafta sonları az daha kalabalık olan ama hafta içi sakın olan bir alan... Buralara kadar gelipde bir Fatiha okumadan ayrılmayalım...Herkese tavsiye ederim...Mehmet akif Ersoy'un yatağının başucunda bulunan kuranı kerim beni düşünmeye sevk etti, onlarda ne vardı başucunda bizde ne var? Bizde cep telefonu var boş işler ile meskuluz maalesef.en kısa kısa zamanda kendimizi çeki düzen verebilmek ümidi ile....

M
3/5

Camii küçük ve şirin tarihi eser ama imam ve hoparlör kötü ses kirliliği den insan huzurlu ibadet yapamıyor, hoparlörsüz namaz kıldırdı daha iyi olur...

H
5/5

Manevi bir merkez olmakla birlikte geçmişe uygun mimarisi üniversiteler için ortak alan olmasıyla da canlı enerjik. Hat tezhip gibi sanat evleri bulunan güzel yeme mekanları olan cazibe merkezi

4/5

Tarihi açıdan çok güzel bir yer hemen yanında Mehmet Akif Ersoy müzesi ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri var gitmenizi tavsiye ederim

S
5/5

Mehmet Akif’in evi ve Muhsin Başkanın kabrine ev sahipliği yapan manevi havası yüksek bir cami

M
5/5

Cami gayet gösterişten uzak, bir de cami bahçelerini türbe ile doldurmasak daha iyi olur, kabristanlarımız var zaten. Ecdadımızı elbette seviyoruz ve onların mezarları cami bahçesinde değil de gerekirse özel kabristanlarda olmalı kanaatimce

N
4/5

Tarihi bir cami.çok büyük değil.Ulaşım çok kolay.paylaştığım resimdeki yazıyı büyüterek okuduğunuzda bütün bilgileri orada bulucaksınız.Tabiki bu tür camilerde ibadet etmek insana bambaşka maneviyat yaşatıyor.Allah hepsine gani gani rahmet etsin.

F
5/5

Kesinlikle görülmesi gereken bir yer . Hemen bahçesinde muhsin yazicioglunun da kabri var. Allah rahmet eylesin. Ziyâret acısından görülmesi dua edilmesi gereken bir yer

M
4/5

Bayan tarafındaki merdiven hem çok dik hem kaygan. Çok kişi düştü. Orasına bir önlem alınabilir. Bunun dışında erişebilirlik gayet iyi. İmam ağabey idare eder...

Ü
1/5

Dergah çok temiz ancak dergahliktan çıkıp ticarethane ye dönmesi çok yanlış özellikle köfteci ayrıca camiye gitmek için abdest alacaksınız tuvalet paralı tam bir rezalet bence....

Y
5/5

İstiklal şairimiz Mehmet Akif ve büyük siyasetçi değerli insan Muhsin yazıcıoğlunun mezarlarının bulunduğu huzur dolu bir mekan.

B
5/5

Burası farklı bir atmosfere sahip .Ankara'nın tarih kokan maneviyat kokan nadir yerlerinden .Ramazan da ayrı bir havası olur Tacettin dergâhın...

M
5/5

Tarih kokan bir mekan. Gönüllerin sevgilisi Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etmek ise işin en güzel yanı.

E
4/5

Hamamönü Sümer Mahallesi Taçlı Sokak’ta, Karacabey İmareti yakınında bulunan cami, aynı adı taşıyan türbeye bitişik, kesme taş duvarlı, kiremit çatılıdır. Planı uzunlamasına dikdörtgen ve son cemaatlidir. Türbe batısında yer alır. Kuzeybatısında yükselen kare kaideli, silindirik gövdeli minaresi taştandır. 1901-1902’de Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır.

M
5/5

Tacettin Sultan Cami.

İ
5/5

Türklüğün manevi mimarı, kutlu pirimizin makamı. Muhsin Başkanımızı bağrına alarak gönül sızımıza ilaç olan ferahlık iklimi.

O
5/5

Ayrıntılı bir şekilde gezemedim fakat kendine has mimari detayları olan güzel bir camii.

M
5/5

İslam tarihinde ve tasavvuf büyüklerinin din-i mübin İslam'a yetiştirdiği ilim ve bilim büyükleri ile bu davaya son nefese kadar hizmette bulunmuş İslam büyüklerinin bulunduğu enfes bir yer.

F
5/5

Sandukanın altında bulunan kısma girmenizi tavsiye ederim.

E
5/5

Herkesin fırsat olduğunda ziyaret etmesinde fayda var dergahin avlusunda merhum Muhsin Yazıcıoğlu nun kabrinide ziyaret etme fırsatı olacaktır

E
5/5

Çok güzel bir mekan. Hem Tacettin-i veli hazretlerini hem de Rahmetli Muhsin Yazıcıoğluna fatiha okumak için gelinmeli.

S
4/5

Çok huzur verici bir yer hemen yanında Mehmet Akif Ersoy’un evi var. Çok ince ve naif yapılmış yerler

R
4/5

Bu Camiin asıl ehemmiyeti, hazîresindeki "Taceddin Dergâhı"ndan gelir. İstiklâl Marşımızın şâiri merhum Mehmed Âkif bir müddet bu Dergâhda kalmıştır.

Y
5/5

Tarih kokan bir cami bahçesinde şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu kabri var hemen yanında Mehmet Akif Ersoy'un tarihi evi var

E
5/5

Buram buram tarih kokan maneviyatı yüksek bir mekan. Hem çevresi hemde iç kısmın mükemmel temizliği için belediyeye teşekkürler.

F
5/5

Tarihi mirasımız gidip görmeniz ve iki rekat namaz kilmanizi oneririm

E
5/5

Kâbe'nin şubesi olan Camide namaz kılmak çok huzurlu ve manevi olarak çok lezzet veriyor.

F
5/5

Namaz dinin direği

A
5/5

Muhsin Yazıcıoğlu nın mezarı burada bulunmaktadır

H
5/5

Cami olurda beğenilmez mi? Ahşap ve eski. Merdivenleri gıcırdıyor. Farklı bir havası var bahçeside küçük ve hoş.

H
4/5

Mehmet Akif'in İstiklal marşınn ilk kıtalarını yazdığı yer..

E
5/5

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret ettikten sonra gitme fırstım oldu. gerçekten huzurlu bi yer.

M
5/5

Çok maneviyatlı bir cami, etrafında da güzel bir park var dinlenmek alışveriş yapmak mümkün tarihi yerlerin içerisinde

S
5/5

Haci bayram-i Veliden sonra Ankara'nın ikinci protokolü efendidir..

M
5/5

Manevi hazzı olan nadir yerlerden...

L
5/5

Manevi bir ortam ve restore edilmiş Hamamönü semti gezilmeye görülmeye değer.

H
5/5

Tarihi bir mekan olarak çok ilgi çekici bir mimarisi ve içinde taşıdığı değerler var

M
5/5

Ankaranin en manevi ağırlığı olan mekanlarından, Mehmet Akif ten Muhsin Yazıcıoğluna..

F
5/5

Ziyaret etmediyseniz, Ankara'ya uğradığınızda 2 saatnizi ayırın.

D
5/5

Mehmet Akif Ersoy'un yıllarca yaşadığı evin yanında bulunan camidir.

Y
5/5

Rahmet li MUHSİN YAZICIOĞLU'na yakışan yakışan mekan Ankara ya gidenler ziyaret etsin tavsiye ederim

R
5/5

Huzurlu, dışarı gürültülü kalabalık ama cami sakin...camilerimize herzaman 5 yıldız...

N
5/5

Allah razi olsun buradaki hizmetlerden

M
1/5

Lütfen türbenin türbenin alt girişini açarmısınız görevlilere sesleniyorum

M
5/5

Ankara'nın manevi değerlerinden ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu merhuma ziyaret..

M
5/5

Güzel tarihi bir yer.rahmetli Muhsin Yazıcının'da cami avlusunda kabri var.

M
5/5

Tacettin Sultan camisi ve türbesi ve bahçede Muhsin yazıcının kabri Hamamönü de mutlaka uğrayacak yerlerden

A
5/5

Buram buram tarih kokuyor.Ama kırılan camları tamir erseni daha iyi olacak.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Anafartalar, Eskicioğlu Sk. No:2, 06050 Altındağ/Ankara

💬 Ne yazık ki kenardaki izbe ve "yoğuşmuş" sokaklar nedeniyle halkın kolaylıkla giremediği bir camii. Umarım bölge tamamen restore edilir.

📍 Yıldırım Beyazıt, 781/3. Sk. No:3, 06110 Altındağ/Ankara

💬 Doğduğumuz büyüdüğümüz yer ötesi yok

📍 Tatlar, 06105 Altındağ/Ankara

💬 15 Temmuzda okuma programındaydık burada. Tam program yapılacak yer.

📍 Beşikkaya, Karapürçek Cd. No:93, 06360 Altındağ/Ankara

💬 Çok temiz ve bakımlı Emeği geçenlerden Allah razı olsun

📍 Anafartalar, Susam Sk. No:10, 06050 Altındağ/Ankara

💬 Eski Ankara’nın merkezinde, Ulus civarında Doğanbey mahallesinde bulunmaktadır. Adını kimden ve ne zaman aldığı tesbit edilemeyen mescidin kapısı üstünde yer al...

Altındağ En İyi Cami Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur