Adres: | Şarapnel, Saraç İshak, 34130 Fatih/Aydın |
---|---|
Kategoriler: | Cami Dini kurum |
Google Haritalar'da Aç |
Otopark ücreti 50tl, kişi başı ücret 20 TL turistler için 250tl bu ücreti Selçuk belediyesi alıyor. Kilise içerisinde bağış adı altında mum satılıyor (10tl). Tarihi ve kutsal bir yer peyzajı ve atmosferi huzur verici. Geçmişini internetten veya içeride bulunan tabelalardan okumanızı tavsiye ederim. Efese gelmişken yaklaşık 15 dk lık mesefade vaktiniz varsa uğramadan geçmeyin derim.
Efes Antik Kenti’nde yer alan Meryem Ana Evi, Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan bir yerdir. İsa’nın ölümünden 4 ya da 6 yıl sonra St. John’un Meryem Ana’yı Efes’e getirdiği bilinmektedir. 1891 yılında Lazarist papazlar Alman rahibe A.Katherina Emmerick’in rüyası üzerine Meryem Ana’nın son günlerini geçirdiği evin araştırmalar sonunda bu ev olduğunu ortaya çıkarmışlardır. Bu olay Hristiyanlık dünyasında yepyeni bir buluş olmuş ve tüm dünya din alemine ışık tutmuştur. Giriş ücretli , müzekart geçmiyor. Otopark ve kafe mevcut.
Meryem ana evi demek daha doğru çünkü burada kilise mevcut değil. Ormanın içinde huzurlu bir ev. Meryem ana ağzının tadını biliyormuş insanın burada ne derdi kalır ne tasası. Müzekart geçerli değil, giriş için araç ve kişi başı ücretlendirme ayrı ayrı yapılıyor. Bayıldım 🌸
Meryem Ana Evi, Efes çevresinde yer alan Bülbüldağı'nda bulunan bir Katolik mabet yeridir. Selçuk'a 7 km uzaklıktadır. Ev, 19. yüzyılda Katolik rahibesi olan Anne Catherine Emmerich (1774-1824)'in rapor edilmiş rüyalarını takiben keşfedilmiştir. Görümleri ölümünden sonra Clemens Brentano'nun kitabında toplanmıştır. Katolik Kilisesi evin gerçekten Meryem Ana'nın olup olmadığı hakkında bir yorum yapmamıştır, fakat ev keşfedildiğinden bugüne düzenli olarak hac ziyaretleri almaktadır. Anne Catherine Emmerich 3 Ekim 2004 tarihinde Papa II. İoannes Paulus tarafından kutsanmıştır. Katolik hacılar İsa'nın annesi Meryem'in, Havari Yuhanna tarafından bu taş eve getirildiği ve cennete alınışına kadar (Katolik doktrinine göre Assumption, Ortodoks doktrinine göre Dormition) bu evde yaşadığına inanarak ziyaret etmektedirler. Bu kutsal mekan çeşitli papaların ziyaretine ve Patriklik Kutsanmasına layık görülmüştür. İlk hac ziyareti 1896'da gelen Papa XIII. Leo tarafından yapılmıştır ve en son olarak 2014 yılında Papa Franciscus tarafından ziyaret edilmiştir. Meryem'in mezarının da Bülbüldağı'nda olduğu düşünülür. Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, küçük bir Bizans kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa'nın annesi Meryem'in yaşadığına ve öldüğüne inanılır. Hristiyanlar tarafından kutsal sayılır ve ziyaret edilir, hastalara şifa aranır, adaklar adanır. Mabet, büyük olmaktan ziyade mütevazı bir ibadet yeri olarak tanımlanabilir. İnşaat ve korunan taşları, o zamanlardan beri korunmuş diğer binalarla tutarlı olarak Havariler Çağı'na uzanır. Yalnızca küçük bahçe düzenlemeleri ve bina dışına ibadet için eklentiler yapılmıştır. Mabede girişte ziyaretçiler Kutsal Bakire Meryem'in merkezde öne çıkarıldığı bir heykelinin olduğu genişçe bir oda ve karşıda sunakla karşılaşırlar. Sağ tarafta daha küçük bir oda bulunur. (Geleneksel olarak Bakire Meryem'in uyuduğu asıl oda olduğuna inanılır.) Gelenekte Bakire Meryem'in uyuduğu ve dinlendiği odada, binanın dışında bulunan çeşmeye çıkan akan bir suyun bulunduğu bir çeşit kanal olduğuna inanılır. Mabedin dışında, gelen ziyaretçilerin kişisel niyetlerini kağıtla veya kumaşla bağladıkları bir çeşit dilek duvarı bulunur. Çevresinde çeşitli meyve ağaçları, çiçekler ve evin daha iyi gözlemlenebilmesi için mabedin dışında ek ışıklandırmalar bulunur. Ayrıca bazı ziyaretçilerin olağanüstü doğurganlık ve iyileştirme gücü oluğuna inandıkları bir çeşit çeşme ya da kuyu bulunmaktadır.
Tarihi dokuya sahip olunması ve saygı duyulması gereken bir yer . Coğrafyamızda olduğu için mutlu olmalıyız. Giriş ücreti Yok WC lavabolar temiz ve bakımlı.
Gerçekten maneviyatın içinde olduğunuzu hissettiğiniz ve herkesin saygılı olduğu bir mekan , gidince huzurlu bir ortam var , evin içinde fotoğraf çekmek yasak , Efes antik kentine uğradıktan sonra kesinlikle uğranmalı.
Muhteşem tarihi dokusuyla tarihe tanıklık eden nadide eserlerden biri. Bunaltıcı sıcaklara inat serinletici atmosferi insanların yanan yüreklerine serin sular serpiyor. Alandaki kafelerin hizmeti hat safhada. Tarihine gelecek olursak Hz.İsa’nın havarilerinden olan Yuhanna ile Hz. Meryem Kudüs’te artan baskıdan dolayı Efes’e gelirler ve Hz.Meryem son zamanlarını burada geçirir. Bu olaydan yüzyıllar sonra Augustin tarikatına bağlı alman bir rahibe olan Anna Katharine Emmerick. Meryem ana'ya ait olan efes'teki yeri hasta yatağında gördüğü bir rüya üzerine tarif etmiştir. Hayatının büyük bir kısmını da yatalak olarak geçirmiştir. Kilisede bazı Papa’ların ziyaretlerinde kendilerinden bıraktıkları hatırlarım görmeniz mümkün.
Yerli vatandaşlar için, kapıda yazan giriş ücretlerine takılmayın. Şahsi araç 3 yetişkin bir çocuk için 100-130 arası bir ücret istediler. Çok güzel bir yer ancak yolu biraz zorlayıcı midesi hassas kişiler için. Gitmişken bağış yapıp mumla dilek tutabilirsiniz.
Bir ibadet yerine neden bu kadar para alındığını merak ettiğim ve kilisenin içinde 10 lira karşılığında bağış yapabilirsiniz yazısını gördüğümde güldüğüm güzel bir dini mekan. Gittiğinizde çok fazla şey görmeyi ummayın derim. İçerideki satıcılardan da bir şeyler almak yerine aynılarını internetten söyleyin çünkü bu bölge tamamen para tuzağı.
Kuşadası'ndaki kruvaziyer durağında, Meryem Ana'nın oğlunun ölümünden sığındığı, geleneklere göre hac bölgesindeki bir Şapel olan bu tarihi mekana ziyaret başladı. Hıristiyanlar için kutsal bir yer ve bir hac noktası olan burayı birçok papa ziyaret etti, en son 2014 yılında Papa Francis ziyaret etmişti. Dava orijinal değil, az çok kilisenin yeniden inşasına dair temsili bir fikir. yüzlerce yıl önce keşfedildikten sonra yapılan ev. Mum bırakılacak alan olduğu gibi, inanan veya inanmayanların da dualarının olduğu bir kağıt bıraktıkları, dilek duvarı adı verilen bir duvar vardır. Şüphesiz çok fazla duygu ve meditasyonla dolu bir yer. Fotoğraflar eksik değil.
Çok iyi korunmuş ve halen faal olan bir kilise. Kilisenin içinde mistik havayı hissediyorsunuz. Bisiklet ile gelirseniz rampası da insan seçiyor.
Huzur yağıyor adeta mekana.. Meryem Ana nın maneviyatını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Ben her gittiğimde aynı huzuru hissediyorum. Onun manevi makamında olmak, yaşadığı tüm zor zamanları ve mucizesinin ağırlığını nasıl taşıdığını düşünmek, oraya her ne inançtan olursa olsun sevgiyle hürmetle gelen insanları izlemek, sessizce tefekkür etmek muhteşem bir his. Her defasında sıfırlandığımı sükun olduğumu hissederek dönüyorum.. Mekanın bakımı güzel yapılıyor Kontrollü olması da ayrıca güzel. O huzuru mutlaka yaşamak gerek diye düşünüyorum şiddetle tavsiye ediyorum 🌸
Görülmesi gereken doğasıyla büyüleyen çok güzel bir yer yolunuz düşerse mutlaka uğrayın giriş 3 kişi 110₺ otopark ücretiyle birlikte
Girişte Selçuk Belediyesinin aldığı 25₺ araç ücreti ve kişi başı 10₺ giriş parasını anlamsız buldum. Hem Efes kentini hem burasını kapsayan ücret olmalı. Ayrıca otopark ücreti dışında kişi başı giriş parası verilmemeli. Bu ücretin kesinlikle kilise ile alakası yok diye yolda bildiriler asılmış. Belediye tarafından fırsatçılık yapılıyor.
Havası ve atmosferi insana sakinlik ve huzur veriyor. Buradaki çeşmelerden akan kaynak suyunu mutlaka içmenizi öneririm. Çok güzel bir suyu var. Gitmişken kiliseye bağış yapmayı da unutmayın tabi.
Meryem ana kilisesi dışında bir şey yok. Otoparktan aşağıya iniş çok dik bir yol çıkması sıcak günlerde sıkııntılı. Kutsal bir mekan olarak ziyaret etmek dışında hristiyan değilseniz çok bir esprisi yok.
Aslına uygun olarak uzmanları tarafından restore edilmeli.
Arkadaşlar bugün buraya da gittim müze kart geçmiyor giriş kişi başı 27bucuk buçuguda var😁şaka gibi🙄🙄neyse girdik Meryem Ana kilisesinde resim fotoğraf makinesi yasak küçük bir yer girdiginle çıktığın bir oluyor içerde güvenliler var hayır ne alacaksan bol bol mum var oda tanesi beş TL kapıdan çıktık bu kadar valla değmez pişman oldum
Ücretli giriş olduğuna dair hiçbir tabela ve uyarı yok, o kadar yolu çıktığınızda öğreniyorsunuz müzekartın geçersiz olduğunu. Giriş ücreti için kişi başı ayrı meblağ bir de üstüne otopark ücreti talep ediliyor. Müzekart bilgilendirme formunda da yazmıyor.
Burası için diyeceğim tek kelime: Huzur. İnanılmaz güzel bir doğası olan çok güzel bir kilise.
Selçuklu Belediyesi'nin girişte kestiği 50 liralık otopark haracı ve kişi başı 20 liralık giriş ücreti ile buraya giriş yapabilirsiniz. Ardından gezmesi yaklaşık bir dakika süren evi görüp turu tamamlıyorsunuz. İngilizlerin dediği gibi, waste of time, waste of money.
Bu tip tarihi mekanlara sahip çıkmak lazım. Bir bütün olarak çok kıymetli eserler.
Giriş ücretli. Araç 25 tl ve kişi başı 15 tl ödüyorsunuz. Pazar günü gittiğimiz için kilise toplantısı vardı. Ama görecek pek bir şey yok. Kaynak suyu içip, dilek diliyorsunuz. Bir olayı yok. Aracı yukarıdaki otoparka bıraktırdıkları için rampa inip çıkıyorsunuz. Bu kadar yol gelmeye değmez.
Müzekart geçerli değil. 3 öğrenci bir öğretmen 100 tl ücret ödeyerek girdik. Manevi havası güzel bir mekan sadece beklediğimden çok daha küçüktü.
Girişte araba için ücret aldıktan sonra içeridekilerden ayrı bir ücret almak da ne demek.Su kaynağının yanına maske bağlayıp dilek dileyenler de ayrı bir komedi.
Giriş araç başı 50 TL kişi başı 20 tl Bence aşırı pahalı, çünkü içeride o paraya değen bişi yok Gidin aşağıda efes antik kente girin 60 TL çok daha iyi Zenginsrniz zaten size sözüm yok
Ulaşım zor. Yolu virajlı. Özenle korunmuş ve bakımlı. Doğal olarak da güzel, yeşil ve bakımlı. Kafeterya ve otopark var. Genelde kalabalık.
Hiristiyanlar icin dini biryer normal bir eski tastan kilise herhangi bir extra birsey yok icerde dini yere giris icin aydin belediyesi resmen harac aliyo ve icerinin bakiminida yapmiyo kilise bakimi bir vakif tarafindan saglaniyo
nedense burası çok atıl bırakılmış zor bulmuştum. bir levha bile yok. etrafı düzenlenmemiş bir kaç heykelle canlandırmalarla daha güzel bir yer olabilirdi.
Insani huzur kaplayan, icilen kaynak sularinin tadi mukemmel olan, kucuk kilise, giriste otopark ucreti aliniyor birde buyukler icin 20 tl. Toolamda otoparkla beraber 70tl verdim sanirim. Iceride kizim dilek tutmak icin mum yakmak istedi mum icin para vermek zorunda degilsiniz ama bagis amacli 5tl minimum birakin yaziyor... Haklilarmi bilemedim insanin gonlunden gelen bagislanir ama mumun taneside 1tlden fazladir... oraya gelebilenlerinde imkani vardir falan filan neyse... Sonucta biz muslumanlar icin isa peygamberin validesinin kaldigi allah in evi ni ziyaret etmek ona bagis yapmakta gereklo
Girişteki arabaya ayrı kişi başı ayrı ücret saçmalığı dışında güzel yer. Yokuş aşağı indikten sonra yeşillikler arasında birçok dilde kitabelerin olduğu yoldan geçtikten sonra içeri giriyorsunuz. Icerde fotoğraf çekmek yasak. Mum almak isteyen 5tl bağış yapıyor. Çıkıştan sonra çeşmeden su içip isteyen dileğini oradaki duvara yazıp bağlayıp ayrılabilir
Tarihi ve manevi bir yer. Gidilmesi tavsiye edilir. Hz. İsa ve annesi biz müslümanlar için de kutsaldır ve onları seviyorum. Ayrıca girişte kişi başı giriş ücretini maalesef kilise almıyor zannedersem belediye alıyor. Bu durum gerçekten ayıp. Otopark ücretini belediye alabilir ancak giriş ücretini belediye alamaz. Bunun değiştirilmesi gerekli.
Giriş araç başı olarak ücretli, doğanın, yeşilliklerin içerisinde, kesinlikle gidilip görülmeli, Efes'e yakın mesafede. Girdikten sonra yokuştan aşağı indiğinizde otopark bulunuyor, yukarı araba koymayın boşuna :)
Dünyanın her yerinden turist geliyor be insanlar saygı gösteriyor. Amen
Müze kartı geçersiz araç için 25 kişi için 15tl ücreti var. Her dilden her dinden bir sürü insanın akın ettiği her anlamıyla güzel ve saygı duyulması gereken Kutsal bir mekan. Her ne kadar bir çok dilde uyarı levhaları olsada bazı kurallar sanırım biz Türkler için geçerli. Yoksa elinde kutu birayla kilise içine giren turist ve engel olmayan görevlilere tanık olmazdık.
Küçüklüğümden beri gittiğim ve her gelen konuklarımızi Meryem anaya getiririm Sevinç hanımına çok teşekkür ediyorum ilgi ve hizmeti için sevgiler saygılar tüm görevlilerine
Araç otopark(25₺) artı 2 kişi toplam 55 tl. Yorumlarda ve girişte farklı fiyatlar gördüğüm için yazdım. 18.00 kapanış saati. Kutsal bir yer sonuçta farklı dinlerden de olsak saygı duymak lazım. Mum yakma yerine mangal mi yakıyorlar diye konuşanlara ve bunu komik bulup kahkaha atanlarla karşılaşmak mümkün.
Hristiyanlık dininde önemli sayılan kilisede bağış karşılığı mum alarak dilek tutabilirsiniz. Ayrıca dilek kusuyu ve alt bölgede içilebilir su çeşmeleri mevcut. Ayrıca şu durum dikkatimi çekti giriş için fiş karşılığı Selçuk Belediyesi otomobil için 25 tl ve kişi başı 15 tl gibi bir ücret alıyor. Fakat alanın girişinde "kilisenin giderleri bağışlarla karşılanmaktadır girişte ödenen ücreti Selçuk Belediyesi almaktadır" yazıyor.
Gezilmesi gerekli. Müslüman inancında Meryem Ana büyük yer kaplıyor. Hristiyanlar sahiplenmiş tabi. Ne kadar yaşadığı kesin olmasa da görülmeli. Otopark 25tl+ kişi başı 15 lt. Belediye soygunculuğu ele almış malesef. Neyse ki şifalı su var o bedava. Hayırlı yolculuk.
Görülmesini tavsiye ederim.
Çok gezilecek bir yer değil. Ama Efes tarafına gelince uğrama yapıla bilir. 4 yetişkin ve otomobil girişi 55 TL. (4*10+otomobil 15tl) Ufak kilise icinde foto çekmek yasak. Ben böyle olduğunu bilsem gidermiydim, asla gitmezdim. Ayrıca otomobili park edince uzunca bir yolu yürüyeceksin. Çocuksuz kişiler için hiç sorun olmaz ama çocuklu aileye büyük sorun. Demedi demeyin.
Gittim ancak içeriye giremedim saat 18.00 de kapanıyormuş bilginiz olsun.
Kardesşim adı üstünde meryem ana kilisesi. Yorumlardan utandım. Yok müslümansan boşuna otopark verme vb. Yok giriş ücretli. Şikayetin varsa belediye ceya bakanlık. Merak etmeyin buraya heistiyandan çok müslüman geliyor. Burayı kirleten bağıra bağıra konuşan madke bağlayan da bizleriz. Adam bası 10 tl imiş. Ya bir top dondyrma 10 tl yardımın dokunsa ölür msn. Boşuna gelneyin diyenler zaten boşuna gitmiş. Buraya gelip bir düşünün hayatınızı. Aynısı ayasofyada oldu kapıyı kemirdiler.
Gidilip görülmesi gereken bir yer. Müzekart geçmiyor otoparl ve giriş ücretli. Fakat yerli turistler için giriş makul seviyede.
Zirvede tarihi yer. Giris ücreti kişi başı 20 tl. Otantik bir ortam. Cok dik bir yokuş var. İnerken iyi de çıkarken çok zorluyor. Kafe de çay 5 tl kqhve ve diger soguk içecekler 10 tl. Turistik yerde normal bence.
Meryem ana kilisesi, yeşilliğiyle harika bir ortam
Elimden geldiği kadar . Zamanım olduğu kadar . Tarihi heryeri gezmek istiyorum . Zaman içerisinde nasıl oluştu neler yaşandı öğrenmek istiyorum . Birçok yere gittim . İnsan gezerken .bilgileri okuyup ortamın gizemine kapılınca . O anda neredeyse oranın ruh haline kaptırıyor kendisini . Allah inancım yüksek şükürler olsun . İnşallah dualarımı kabul eyler . benim gözlemlediğim ve yaşadığım tecrübe . Tarif edemeyeceğim bir temizlik düzen İnsanların saygılı olması . Sakinlik. Huzur . Kendini güvende hissetmek. Bian için içimden şunlar geçti . İsa.nın annesinin evi ciddi derecede türkiye cumhuriyeti .askerleri tarafından korunuyor . Keşke hz.muhammet.sav. ve ailesinin evleri yaşadıkları yerlerde türkiyede olsaydı .
Mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer ben biraz şansız biri olarak kiliseye giremedim kapalıydı yolu düşen arkadaşların uğraması gereken yer aynı zamanda şirince ye gidip şaraplarının tadına bakmayı unutmayın eşsiz lezzet
Selçuk tarafına her gittiğimizde uğramaya çalışıyoruz. Enerjisi çok güzel bir yer. Ancak en son gidişimizde turistik turların saatine denk geldik. İnanılmaz kalabalıktı ve baya bir sıra bekledik. Gitmeden önce saatlerinizi ona göre seçerseniz daha iyi olabilir.
Yolu virajlı, dağın tepesi gibi bir yerde. Haziran 2021 itibariyle otopark giriş ücreti 20₺ ve nakit alınıyor. Kredi kartı geçmiyor. Müzekart da geçmiyor. Giriş ücreti kişi başı 60₺(otopark ücretinden ayrı olarak)
Tarihi acidan cok merakli değilseniz asla gitmeyin. Ufacik bir bina icin giriste 3 kisi 75 tl ödüyorsunuz. Onca gittiginiz yolda cabasi. Hic gerek yok
Otopark 15 tl. Resmen soygun. Ben otopark ücreti nedeniyle girmedim. Yani hem giriş parası vereceksiniz, hem otopark parası, ne alâ. Bir de yol boyunca park yasağı tabelası olmadığı halde otopark girişine valilik kararıyla park yasak demişler. Nasıl olacaksa, demek ki park yasağı tabelası olmadan ceza kesecekler. Gitmeyin, haybeye para kazanmasınlar. Resimlerine bakarsanız değecek bir yer değil.
Kilise değil aslında Meryem ananın yaşadığı ev sonradan kilise haline getirmişler. Kültürel bir miras gayet güzel muhafaza edilmiş ancak yukarıya park ettikten sonra aşağıya çocuklarla inmek ayrı dert çıkmak çok ayrı dert. Yetkililer buna bir çözüm bulmalı.
Utanıyorum… selçuk belediyesi resmen haraç alıyor burdan… yabancılardan kişi başı 150 tl almak fırsatçılıktır… türk vatandaşlarımızdan hem araç hemde kişi başı fiyat uygulamakta…
Mistik fazlasıyla mistik bir yer.. yolları virajlı ama gidilen yere değer. Yalnız yolda giderken gördüğüm faytonlara anlam veremedim. Faytonlar adalarda bile yasaklandı burda neden hala var anlayamadım
Hem otoparktan - 25- hemde kişi başı ücret almak nedir - 15- müze kart geçersiz.
Efesantik kenti gezdikten sonra uğrayalım dedik. Kapıdan baktık soygun yapılıyor u dönüsü yapıp geri çıktık 45 TL kişi başı araç içinde yolcu var ise onlar içinde ayrı ayrı 45 tl alınıyor ve ayrıca otopark içinden 15 tl veriliyor. Müze kartı geçmiyor. Bilginize...
Ulaşım yok o yüzden arabanız yoksa gidemiyorsunuz. Dolmuş kaldırmıyorlar. Taksiciler de fahiş fiyat çekiyor(200tl gidiş 200tl dönüş). Biz de gidemedik.
Eskiden sadece otopark icin belediye para alirdi, simdi ise ayrica kişi başı 20 tl ucret aliniyor.
Muhteşem dokusuyla tarihe tanıklık ediyor yem yeşil ağaçların içerisinde Muhteşem bir yer
Üç kişi içeri giriş için 55tl ödedik dağ başı orman içi yeşillikler içinde biyer dilek kuyusu (içine para attığınız) Meryem Ana evi ve bide kaynak suyu var kağıda dilek yazıp bağladığınız bir duvar var bide meryam ana evinden içeri girerken mum alıp dışarıda yakıp dua ettiğiniz bir alanıda var dağa çıkmadan aşağıda Meryem Ana heykeli var meraktan çıktık biz yol çok virajlıydı ve genelde yabancıların ağırlıklı gittiği bir yer
Müslümanlar için dağın tepesine gidip görülebilecek bir yer değildir. Çok zahmetlidir ve yürüme mesafesi fazladır. Hıristiyanlık için çok güzel ve Kutsal bir yerdir
Eve girdiğiniz zaman tamamen ayrı bir dünyada hissediyorsunuz kendinizi. İçeride fotoğraf çekilmemesi isabet olmuş. Çok sıra beklemeden girip çıkabiliyorsunuz.
Atmosfer olarak başarılı aktif bir kilise. Gezilecek görülecek yerler listesinde
Yürüme yola çok saçma. Yokuş ve asfalt kayıyor. Ticariler serbest aşağı otoparka giriyor. Ziyaretçi arabası ile kilisenin oradaki otoparka inemiyor. Neden? Ticari araçlar kazansın diye mi?
Kilise yok burada. Küçük bir şaphel var ve turistler her tarafına kağıt kıstırıp dilek yazmaya çalışıyorlar
Cok bakımlı ve güzel. Tarihsel bilgiler konulmuş. Bir din icin bu denli önemli olan bir yer mutlaka görülmeli. Tek sorun araç girişi yasak. Dik ama kısa bir yokuş yürünüyor.
Muhteşem gidin görün derim
Özel işletme. Müze kart geçerli değil. Araçla girişlerde hem araç ücreti hemde araç içindekiler kadar kişi başı ücret alıyorlar. Bilgilerinize...
Sizin için dini bir anlamı yoksa, bence yukarı çıkıp, girişe ve otoparka para verip, sıra bekleyip gezmeye değmeyecek biryer. Heleki sıcak aylarda, onun yerine kısıtlı zaman ve enerjiniz varsa Efes’e harcamak daha mantıklı
asla bu tarife güvenerek yola çıkmayın, burası bildiğiniz bir döner kavşak. Meryem Ana kilisesini Selçuk'ta aratın. Shame on you Google maps, how come you point such a famous place in the wrong location without check,ng it thrugh the satellite.
Hristiyanlık gelenek ve göreneklerine göre gerçekten görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Gayet temiz ve güzel bir ibadet hane
Her yer yemyeşil, bülbül dağının güzelliğine birde mistik havası eklenince insan orada bir başka aleme göç ediyor adeta.Adağımıza adadık ,hıristiyan inanışına göre HZ İsa,'nın çarmıha gerilişinden sonra Meryem'in havarisi st Jean ile beraber buraya gelip yerleşerek burada ölmesi ,burayı kutsal kılmış. Bu yaşadığı evde hacı olmak isteyen hıristiyanlarin gelip burada ibadet edip hacı oldukları bir mekan olmuş.Yedi uyuyanlarıda ziyaret edip güzel ve keyifli bir günün sonuna geldik eve gitme zamanı
Doğanın içinde sessiz bir yer giriş ücreti 2 kişi 35 tl verdik.
kilise içinde fotoğraf çekimi yasak, bahçeyi ve bahçedeki figürleri çektik biz de..
Ulaşımı biraz zor olsa da gidilip görülmesi gereken tarihi yerlerden bir tanesi. Yemek yiyebileceğiniz oturup bişeyler içebileceğiniz yerler mevcut.
Tarihi bir yer. Ve Çoğu cami imamlarımız gelip temizlik görmeli ve utanmalı
İnancı ne olursa olsun, giriş çok pahalı ve hizmetler düzgün yapılmıyor, banyolarda kağıt yok, tuvalet kapısı kapanmıyor, sabunluklar çalışmıyor, resimli hediyelik eşyaların fiyatları euro cinsinden, çok pahalı ve size bir mum vermek için bağış istiyorlar ama bağış miktarı zaten belirlenmiş, dolayısıyla bu artık bağış sayılmıyor, tesisler kötü durumda
Çok güzeldi.
Benim için farklı bir manevi değeri var. Dua edin ve alt tarafta dilek yerlerine mutlaka bağlayın dileğinizi güzelliklere kavuşsun insallah🙏🏿
Burası kilise değil, Hz Meryem anamızın evi.
Harika bir tabiatla sarılı, kesinlikle görülmeye değer bir manzaraya sahip.
Çok küçük bir alana sahip olup gidip görmek için fazla zaman almayacak bir yer etrafi gayet temiz
Meryem ananın son yıllarını geçirdiğine inanılıyor. O taraflardaysınız uğrayın. Hristiyanlar için hac mekanı.
Tırmanmaya otopark ve giriş parasına değecek bir şey yok.
Asıl adı Meryemana evi olarak geçen yerdeki kafe. Gayet güzel ve sakin bir kafedir.
Yanii inancınıza dair özel bir sebebi yoksa çokta gitmenize gerek yok bence...
Çok huzurlu bir ortam var.
Hediyelik eşya satıcılarına dikkat, fiyatlar euro ile, Boşa zaman kaybettik...
Tarihi çok kıymetli Meryem ananın evine yakın görülmesi gereken harikalar diyarı
Herkesin görmesi gereken dua etmesi gereken bir yer.
Sakın gitmeyin hiçbirşry yok 100tl alıyorlar
Ruhani ve huzur verici bir yer
Harika bir doğası var başka bir özelliği yok.
Konumu çok güzel. Dağın tepesinde ormanlık alanda.
Aşırı derecede bakımlı, şaşırmadım desem yalan olur, ilginen personeller çok naif
Efesin 10 km uzağında bülbül dağında görülmesi gereken bir yer
90₺ değmez maalesef pek bir şey yok
Hristiyanların hacı olma alanı, mistik bir yer, inanılmaz yokuş
Süper bir yer. 2-3 km de bir jandarma.kontrolu var kilise mi garnizon mu anlayamadım...