Adres: | Cihannüma, Mehmet Ali Bey Sokağı, 34353 Beşiktaş/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Turistik yer Cami |
Google Haritalar'da Aç |
Geç Osmanlı dönemi camisi. 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan Ertuğrul Tekke Cami 1887 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir. Motif motif ilmek ilmek işlenmiş bir Camii. Yapısı ve bulunduğu yer itibariyle oldukça da dekoratif.
Sultan Abdülhamit Han'ın hocası için yaptırdığı eski dergah tır Bir dönem okul olarak kullanılmış daha sonra camiye çevrilmiş İsmini yıldız sarayında konuşlanan Ertuğrul alayindan alır Sultan Abdülhamit Han için ve hocası için ayrı ayrı giriş kapıları vardır Şu anda maalesef tamamı ziyaret edilemiyor Üst kattaki paravanlarin sağ üst taraftakiler Sultan'ın kendi el yapısıdır Bahçesinde hocası Muhammed Zafiri hazretleri ve tarikatın devamında kardeşi ve oğlunun türbeleri bulunur Yıldız Sarayı Yıldız camisi sonrasında aralarında yürüyerek 2 dakikalık bir mesafe vardır Oradan da Barbaros camii Barbaros Hayrettin paşa türbesi ve Yahya efendi türbesine yürüme gidilebilir Araç yerine toplu taşıma ile gitmenizi tavsiye ederim Park yeri bulmakta sorun yaşayabilirsiniz
Şeyh muhammed zaferi türbesinin bitişiğinde çok güzel mimarisi olan ahşap tarihi camii beşiktaşın curcunasından sıyrılıp huzur bulabilirsiniz.
Çok güzel bir ibadet yeri. Cami küçük ve Barbaros bulvarinin üzerinde yukarı yönlü giderken sağ tarafta kalıyor. Burası Beşiktaş'ta hareketli bir mahallede ancak etrafı park olduğu için sakin bir ibadet yeri.
İlk baktığınızda köşk mü , cami mi diyebileceğiniz bir yapı. Uzunlamasına bir ahşap yapı tam ortası cami . Sağ ve soldaki bölümler nasıl değerlendiriliyor bilmiyorum. Hemen altında çok güzel bir türbe var. Türbenin dış cephesinde yukardan aşağıya yapılan işlemeli demir korkuluk muhteşem. Yıldız camiden aşağı inerken ziyaret etmeyi unutmayın.
Süslemeleri ile Osmanlının son zamanyarında yapılmış bir camii büsleme stili ile geleneksel camilerden farklı
Muazzam bir camii her geldiğimde yeniden hayran kalıyorum, ve genelde benim yorumlarda bir camii araştırırken en çok arayıpta bulamadığım yorumu yapmak gerekirse... (*evet kadınlar için abdesthanesi var*) *tek kişilik* Maalesef her camii'de olmuyor diye belirtmek istedim. Camii'ye giriş ortak kapıdan yapılıyor ve üst katta kadınlar bölümü mevcut. Sıcak günlerde klima da açıyorlar ve çok iyi soğutuyor, kursuma yakın olduğu için düzenli gittiğimden bazen sıcak olmasına rağmen açık değilse kendim açıyordum 🤭🤫
Mihrap ve minber olmasa sarayda bekleme odasında zanneder insan kendini.
Enteresan bir mimarisi var, bahçesinde oturup biraz keyif yapabilirsiniz.
1887 tarihinde Sultan II. Abdülhamit tarafından inşa ettirilmiştir. Şazeli Tarikatı Medeni kolu’nun kurucusu Trablusgarb’lı Şeyh Hamza Zafir adına inşa ettirilmiştir. Cami, tekke, misafirhane, türbe ve kütüphanesiyle küçük bir külliyedir. Cami ismini Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Ertuğrul Gazi'den almıştır. Ortada kare planlı, cami ve tevhidhane, Harimin güneyinde ‘T’ planlı Hünkar Dairesi kuzeyde ise hünkar dairesinin simetriği olan selamlık ve kadınlar mahfili yer almaktadır.
Küçük ve çok güzel bir cami. İbadete açık duvar ve tavanındaki desenler, pencereler herşeyi çok tatlı
Güzel bir manevi havası var, tarihi kokusunu her noktada alıyorsunuz. Ahşap işçiliği ağırlıklı.
Sultan Abdülhamit'in yaptırdığı bir cami bahçesinde Sultan'ın şeyhi zafiri Efendi'nin türbesi bulunmaktadır Abdülhamit han sık sık buraya gelip gittiği bilinmektedir Dışarda bir çeşme yaptirilmistir Sultan Ertuğrul alayının adını buraya vermistir
Hem maneviyatı hemde duruşu ile feyz madeni gibi. Cami görevlisinin bize detaylı anlatımı için çok teşekkür ederiz.
Çok tatlı bir camii , yolunuz düşerse kesinlikle ugrayiniz
Çok minik ama beşiktaş ahalisine kafi gelecek bir cami. Sanırım lavabosu ücretsiz kapısından geçerken gözüme ilişti ama emin değilim. Onun haricinde içinde minber ve mihrabının taş işlemesi ile ahşap kapıları çok hoş. Üst kısımda kadınlar mahfilinin ahşap işlemeleri de mükemmel denebilir. Kapısının önündeki yavru kedileri zatennn 🥰🥰🥰 ÇOOOK TATLI. Şu zamanda öğlen sıcaklarında gidip serince namaz kılınıp bahçesinde kafa dinlenebilir. Tabii orada yıldız Hamidiye Camii varken... Ben eğer buraya kadar gelmişseniz muhakkak Yıldız Hamidiye Camii'ne de gitmenizi tavsiye ederim.
Yanındaki tekke binası harabe olmuş. Yazık. Muhakkak içini gezin, ahşap işçilikleri harika
Caminin bahçesine girdiğinizden itibaren bir huzur kaplıyor insanın içini.cami içerisi çok güzel ve dinlendirici.o kadar ki fotoğraf çekmeyi bile unuttum.
Cami Barbaros Caddesi üzerinde yer almakta, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde yapılan iç dizaynı ile sıradışı bir Cami. Sosyal medyada oldukça meşhur bir Cami olan Ertuğrul Tekke Cami adını Caminin bahçesinde yatan Tekke Şeyhi Ertuğrul (k.s.a) almaktadır. Hemen ışıklarda Cadde kenarında olan Camiyi 5 dk gezmenizi tavsiye ediyorum.
Ertuğrul Tekke Camii, 1887-1888 tarihlerinde 2. Abdülhamit tarafından Şeyh Hamza Zafir Efendi adına yaptırıldı. Cami-tekke niteliğinde olan yapının adı Osmanlı Hanedanı'nın ceddi Ertuğrul Gazi'nin anısını canlandırmak arzusunun yanı sıra 2. Abdülhamit'in yine bu amaçla Domaniç yöresi Türkmenlerinden oluşturduğu Ertuğrul Alayı'nın ibadetine tahsis edilmesinden kaynaklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılı programına alınan caminin restorasyonu 2010 yılında tamamlandı.
Son vakit namazı olan yatsı namazının da kılınması ile kapanan cami, büyüleyici mimarisi ile göz kamaştırıyor. Küçük minimalist ama bir o kadar ilgi çekici işlemelere sahip camiye Beşiktaş Meydanı'ndan ve Yıldız metro istasyonundan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Doyumsuz haz,saf huzur ecdada hasret,grur, zamana hüzün, gözünün önündeki saklı cennet bahçesi gibi... Genel Otopark problemleri
Besiktas yildiz yokusunda cok ihlasli bir camiidir.Imam ve guvenlik gorevlisi cok ilgilidir.Aslinda bir sazeli tarikati camiidir.Sultan Abdulhamid Han'in sazeli tarikatina uye oldugu soylenir.Cami icinde gul agacindan olan kaplamalari kendi elleri ile yapmistir.Gorulmesi tavsiye olunur.
Beşiktaş İlçesi Barbaros Bulvarı, Yıldız Caddesi, Serencebey Yokuşunda bulunan Ertuğrul Tekkesi içinde bulunan camidir. Ertuğrul Camii ve Şazeli tarikatı 1887 yılında 2. Abdülhamid tarafından Şazeli Tarikatı Medeni kolunun kurucusu Şeyh Muhammed Zafir Efendi için yaptırılmıştır. Mimarı ünlü Raimondo D’Aronco’dur. Tarikat ismini, kurucusu Tunuslu Ebu-l Hasan Şazeli’den almıştır. Başlangıçta cami-tevhidhane ve selamlıktan oluşan “tekke” 1905-1906 yılında türbe kitaplık ve çeşme üçlüsü ile donatıldı. Caminin adını Osmanlı Devleti’nin kurucusu Ertuğrul Bey’den aldığı genel kabul görür. Genel olarak külliye vazifesi gören binaların duvarları kâgir, çatıları ahşaptır. Caminin minaresi taştandır. Kadınlar mahfelinin kafeslerini, kendisi ciddi bir marangoz ustası olan Abdülhamit Han tarafından yapılmıştır. Türbe ve çeşme, beyaz mermerden yapılmıştır. Tekkelerin kapatılmasıyla birlikte, binaların mülkiyeti vakıflara geçmiş sonrasında, Cumhuriyet döneminde cami ve tevhidhane dışında kalan bölümler Şair Nedim İlkokulu olarak kullanılmıştır. Bu sırada dergâhın muhtelif binalarının orijinalliği bozulmuş, ilk icraat olarak, kıymetli kitabelerin üzeri çimento ile doldurulmuştur. Sakızlı Hattat Abdülfettah Efendi`nin imzasını taşıyan caminin şadırvan aynalarındaki yazılar bile tamir ve ikmal için kısmen kazınmış, kısmen de sıvanmıştır. Minare 1905’ten önce eklenmiştir.
Sessiz sakin bir cami. Yıldız Hamidiye camine çok yakın mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yapı 🌸
Biraz loş amma güzel bir camiydi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Umarım tarihi doku bozulmaz... Allah kabul etsin. Dua eder dua bekleriz ..
Müthiş bir cami tarihin içinde yolculuk ediyormuşuz gibi huzurlu ve dingin
Çok güzel ve tarihi bir cami, eskiden tekke olarak kullanılmış, caminin tamamini gezerseniz tarihini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.
2. Abdülhamid han çok değer verdiği seyh zafirin kabrininde bulunduğu önceleri tekke sonra camiye dönüştürülmüş yer
Tarihi ve eşsiz mimarisi ile huzur verici bir yer. Metrobüse ve Beşiktaş vapur iskelesine çok yakın.. manevi hava teneffüs etmek isteyenlere şiddetle tavsiye olunur...
Yasti namazında bir dostumla birlikte huşu içinde namazımızı kıldık duygulanmamak eldedegil hıçkırarak ağladığım çok güzel herterafindan maneviyat akıyor Allah razı olsun yapanlanlardan cedimizden neguzel bir eser bize miras bırakmışlar inşallah kıymetini biliriz hakkıyla selam ve dua ile 🤲☝️
Cami güzel ama çok küçük. Cumaları dışarıda kılma ihtimalini hesaba katıp gidin
Güzel eski tarihi bir camii
Yıldıza çıkarken yolunuzun sağında kalan tarihi bir cami, çok büyük olmamasına rağmen ferah bir iç yapısı var. Zamanın mimari tavan yüksekliğini üst kat da da oldukça fazla tutmuş.
Mimarisi çok etkileyici. Ayrıca, Abdülhamit'in kendisi tarafından yapılmış vaaz kürsüsü bulunmakta
Tarihi ve görülmesi gereken bir yer.
Abdülhamid han zamanında yapılmış camii
Abdülhamid Hanın devlet işlerini idare ettiği ve elçileri karşıladığı yerdir. Ziyâret edilmesinde Fayda vardır
sırlarla dolu bir cami herkes gelip ibadet edip, gezip görmeli
Şasili tarikatı şeyhlerinden kutbul Arif’in Tunuslu Şeyh Muhammed Zafirinin türbesinin içinde bulunduğu müthiş bir eser. Allah II. Abdülhamid Han hz razı olsun
Ertuğrul Tekke Camii; İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nın başlangıcında, Yıldız Mahallesinde, Serencebey Yokuşu Yıldız Caddesi üzerinde 1887 tarihinde Sultan II. Abdülhamit tarafından inşa ettirilmiştir. Şazeli Tarikatı Medeni kolu’nun kurucusu Trablusgarb’lı Şeyh Hamza Zafir adına inşa ettirilmiştir. Cami, tekke, misafirhane, türbe ve kütüphanesiyle küçük bir külliyedir. Caminin adı, Osmanlı Hanedanı’nın Ceddi Ertuğrul Gazi’nin hatırasını canlandırma arzusu ile Sultan II. Abdülhamit’in yine bu maksatla Domaniç Türklerinden oluşturduğu Ertuğrul Alayının ibadetine tahsis edilmesinden kaynaklanır. Cami ve tekkenin varlık sebebi ise, Sultan II. Abdülhamit’in Panislamizm politikasının, Şeyh Zafir Efendinin Şazeliliğin yaygın olduğu Trablusgarp ve bütün kuzey Afrika’daki Müslümanlar üzerindeki büyük nüfuzuna dayanmaktadır. Caminin mimarı tespit edilememiştir, ancak türbenin mimarı İtalyan Raimondo d’Aronco’dur. MİMARİ YAPI: Ertuğrul Tekke Camii, 1417 m²lik geniş bir avlu içinde 571 m² iç alana sahiptir. Avlunun dört giriş kapısı vardır. Dört adet avlu girişi içinde en gösterişli olanı, güneyinde Cuma selamlıklarında ve diğer ziyaretlerde padişah ile maiyetinin kullandığı, caminin hünkar dairesi ve mahfiline geçit veren kapının karşısında yer alır. Bir diğer avlu kapısı bulvar tarafından M.Ali Bey sokaktan avluya girişi sağlar. Üçüncü ve dördüncü avlu kapıları ise Yıldız Caddesi üzerinden caminin doğusundaki avluya açılır. Ertuğrul Tekke Caminin bulunduğu arsa, Kuzeyde Yahya Kemal Parkı, batısında Mehmet Ali Bey Sokak, diğer yönlerde ise Yıldız Sarayına doğru kavisler çizerek uzanan Yıldız Caddesi ile sınırlıdır. Bu arsanın bulunduğu alan, doğudan batıya doğru alçalan eğimden dolayı istinat duvarı niteliğinde çevre duvarları ile kuşatılmıştır. Ayrıca, kıble doğrultusunda uzanan bir istinat duvarı ile iki sete ayrılmış, yüksekte kalan doğu cephesindeki sete cami tevhidhane ile selamlığı barındıran ana bina, bu bölümün batısında ayakta kalan sete de türbe-kütüphane ve çeşme yerleştirilmiştir. Batı cephesi boyunca çevre duvarları eklektik üslupta süslemelerle, dökümden mamul parmaklıklarla donatılmış, sütun görünümündeki babaların üzerine, günümüzde yerlerinden sökülmüş olan ufak vazolar oturtulmuştur. Cami; dikdörtgen planlı, iki katlı, ahşap iskeletli, duvarları içerden bağdadi sıva, dışarıdan ahşap kaplama, çatısı günümüzde Marsilya tipi kiremitlerle kaplanmış, kuzeyde kısmen kâgir bir bodrumun üzerine oturmuş bir yapıdır. Yapı, kendi içinde üç ana bölüme ayrılır; Ortada kare planlı, cami ve tevhidhane, Harimin güneyinde ‘T’ planlı Hünkar Dairesi kuzeyde ise hünkar dairesinin simetriği olan selamlık ve kadınlar mahfili yer almaktadır. Caminin Barbaros Bulvarı tarafındaki avlu kapısından girildiğinde ağaçların gölgelediği bir bahçe vardır. Kapının sağında ikiyüzlü, kitabesi sökülmüş, sokağa bakan yüzündeki yalağı kırılmış bir çeşme, avlu kapısından girişte sağda türbe ve onun sağında da bir kütüphane görülür. Türbe giriş yolunun solunda da bir kuyu vardır. Avlu kapısından girince ileri doğru yüründüğünde önce mermer basamaklı merdivenlerden çıkılarak küçük bir platform, sağda minare, abdest alma yerleri ve tuvaletler vardır. Sonra yine mermer basamaklı bir merdivenden daha çıkılarak caminin doğu cephesindeki avluya varılır. Bu ikinci kademe merdivenlerin tam karşısında Yıldız Caddesinden avluya girilen ikinci bir kapı vardır. Bu kapıdan mermer basamaklı merdivenlerle avluya inilir.
Cuma namazı için gittiğim içi çok hoş, tarihi bir cami.. Ayrıca İmamın cuma öncesi vaazı da çok bilgilendiriciydi. Müezzinin sesi de çok güzel. İç Ezanı huşu içinde dinledik.
Mahallenin ulvi bekçilerinden biri..
Dün itibariyle öğlen namazını ihya ettim mistik havada müthiş huzur doldu içim Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. Atalarımızla nekadar çok övünsek azdır.
Görmeye alışık olduğum camiilere nazaran oldukça süslü bir camii. Mimarisi de farklı. Kaç adet olduğunu saymadığım ahşap sütunların altında geniş bir ana salonda kılınmakta namaz. İlk gittiğimde dikkatimi taşdelen su şişe kasaları çekmişti. Hala da sebebini çözebilmiş değilim. Kıble yönündeki karşı duvarın yamacında durmaktaydılar. Duvarda dışarıya çıkartılmaması gibi , orda tüketilmesini istedikleri hakkında bir yazı hatırlıyorum. Ciddi bir markette olacak kadar sayıca çoktu su. Bunun haricinde yüksek tavanları ve yine buna orantılı yükseklikte çift kanatlı ahsap kapılar aklımda kalanlardan. Camiden ziyade hatırlı bir zatın şahsi evine girmişsiniz de vakti geldiğinde o şahıs orayı camiye vakfetmiş gibi. Tabi bunlar bana hissettirdikleri. Muhtemelen daha manalı bir tarihçesi vardır. Camii ile beraber İmam efendinin hızlı namaz kıldırmasıda aklımda kalanlardan. Acelesi olanlara göre . 2 kere gitmek nasip oldu. Bakalım 3. cüsü olacakmı?
Abdülhamid han ks. Yaparda güzel olmazmı.
İnsan huzur buluyor. Nasılda yıllardır istanbuldayım bu küçük ve şirin tarihi camiyi görmemişim. Harika bayıldım. Ama insanlar ya bilmiyorlar sanki
Cami II. Abdülhamid tarafından yaptırılmış. Geçen yıllarda restore edilmiş ve o zaman da ziyaret etmiştim. Alt sokaktan girince sizi bir türbe karşılıyor. Türbenin değişik ve etkileyici bir mimarisi var. Caminin ahşap işçiliği ve süslemeleri çok güzel. Rengi de göze hoş geliyor. Şadırvan cami girişine yakın. Avlusu yok denecek kadar az. Çeşmesini de beğendim.
Son dönem Osmanlı imparatorluğu mimarisine sahip sanki yapıldığı dönemde yaşıyorsunuz içinde ve etrafında yürürken manevi bir hava var huzurla namaz kılıyor ve yaptıranlara dua ediyorum.
Google soruyor "Ertuğrul Tekke camii nasıl bir yerdi?". Güzel fakat pek sahipsiz hissettiren bir cami idi, müdavimi olan bir cemaati olmadığından olsa gerek.
1887 yılında Sultan 2. Abdülhamid tarafından Şazeliyye Tarikatı'nin önde gelen isimlerinden Şeyh Hamza Zafir Efendi adına yaptırılmıştır. Şeyh zafir külliyesi , Ertuğrul Tekke camii olarak da bilinir. Camiye Ertuğrul adının verilmesi , hem Osmanlı hanedanı ve kurucusu Ertuğrul Gazi'yi anma maksatlı hemde Domaniç yöresi Türkmenlerinin oluşturduğu Ertuğrul Alayı'nin ibadetine tahsis edilmesinden kaynaklıdır.
Esselamun aleyküm Sakarya dan ziyaret e geldim çok mütevazı görülmesi gereken tarihi bir camii muhakkak görün tavsiye ederim tarih kokuyor resmen
Güzel tarihi bir yer cemaat cumada azda olsa imamı gayet bilgili ve temsil yeteneği iyi
Tarihi yasayabildiginiz bir yer. Güzel
İyiki var böyle güzel ve tarihi mekanlar olmalı
Çok güzel bir camii ilk defa dün akşam yatsı namazında bulundum.
2010 daki restorasyondan sonra daha güzel oldu. Bitişiğinde bir türbe bulunmaktadır. Eskiden buranın tekke olduğu söylenir. Beşiktaş meydandan yukarı doğru çıkarken sağda kalmaktadır. Bulunduğu sokak ve cadde yolboyu ispark otoparkı olarak çalıştırılmaktadır. Burdan yukarı doğru çıkılınca yıldız sarayı ve yıldız teknik üniversitesine çıkarılabilmektedir.
Çok sessiz ve sakin, içeri girip uzunca süre kitap okuyup dinlenebilirsiniz
Küçük ama tarih kokan bir cami
Bahcesinde seyitlerin kabri mevcut ve tarihi güzel bir camidir.
Kubbe süslemelerinde alışılmışın dışında renkler kullanılmış. Panjurundan şadırvanına harika bir mimari.
Sultan Abülhamid Hanımın müntesibi olduğu Şâzeli Dergahı sonradan camiye çevrilmiş
Güzel tarihi camii boğaza yakın olması ve .uthis havasıyla ibadettinizi huzur içinde yapabilrisiniz
Abdülhamit Han ın sanat işçiliğini ve müthiş zekasını görebileceğiniz küçük ama donanımlı bir camimiz
Cennet mekan sultan Abdulhamidi Sani. Bu camiide çok sabah namazı kılmış diye duydum. Çok şirin güzel bi camii tavsiye ederim.
Bugün cuma namazında buradaydım, düşündüğümün aksine cami kalabalık değildi. Rahat bir şekilde namazımızı eda ettik hamdolsun.
Ertuğrul Tekke Camii Beşiktaş'tadır. Beşiktaş vapur iskelesi civarından Barbaros Bulvarına geçtikten sonra, biraz ileride sağ tarafta bulunuyor. Bulvarın başındaki otobüs ve dolmuş durağından yukarıya doğru kısa süren bir yürüme ile caminin bulunduğu yere varılabilir.
Şehrin tantanasına kısa bir huzur molası... Hem camii hem tekke. Muhammed Zafir Efendi'ye niyaz etmek unutulmamalı!
Yıldız hamidiye camiinin biraz aşağısında. Güzel bir cami.
Abdülhamid han hazretleri tarafından yaptırılmıştır.
İstanbul'un en zarif camilerinden 04.08.2019
Beşiktaş'ta kıymeti bir stad kadar dahi bilinmeyen, buram buram tarih ve maneviyat kokan incisi...
Çok güzel bir camii Herkese tavsiye ederim
Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılmış çok güzel bir camii...
Huzur dolu
İnanılmaz güzel bir camii.
Namaz kılanılabilir dua edilebilir. Nasıl bir soru ya cami nasıldı? Manyakmi bu soruyu hazirlayan cami için
Beşiktaş'ta şeyh zafir türbesinin yanında çok az kişi tarafından biliniyor. Beşiktaş'a gittiğinizde mutlaka gezin .
Çok güzel bir camii
Tarihi bir camii ,çok huzurlu, ... Manevi,Tarihi ve sanatsal değeri çok yüksek....
Bu Cami Beşiktaş Cihannüma Mahallesi'nde bulunuyor.Küçük ve içerisi temiz bir camii ve çoğu zamanda boş.
Sultan Abdülhamit Han'ın kendi elleri ile ahşap işçiliği yaptığı yadigar bir eser
Tarihi, sevimli ve ufak bir Cami. Abdesthane yetersiz.
Sultan Abdülhamid Han!
İlk defa gidiyorum tarihi eser bir cami
Besiktastaki tarihi cami. Icerisi kücük olduğundan insana cok samimi geliyor. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Ertuğrul Tekke Camii Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde Conrad otelin altında Bulunmakta ve Beşiktaş meydana yürüme 2 dk mesafede.
Abdülhamid Han'ın harika bir çalışması olmuş, Allah c.c. rahmet eylesin inşaAllah
Yıldıza giderken yol kenarında mutlaka görülmesi gereken çok tatlı bir Camii
Cennetmekan Sultan Abdülhamid Han ın huzur bulduğu yer.Tek kelimeyle HUZUR...
Restorasyon u yeni tamamlanmış sanırım.
II. Abfülhamid tarafından yaptırlılan bu eser o dönemle ilgili Güç Kudret Zenginlik ve Zerafet haykırıyor.
Şaşırtıcı büyüklükte ve küçüklükte.Üst katına mutlaka bakın.Mahfil perdeleri ahşap sanateseri.
Ahşaplarında Abulhamid hanın emeği olan bir camiidlr
Osmanlı'dan kalan camilerimizden. Güzel ve ahşap bir camii
Mükemmel bir camii. Avlusuna girdiğinizde huzur kaplıyor içinizi 💙
Çok güzel huzurlu bir cami. Mimari olarak da çok güzel yapılmış.
Çok huzur dolu bir cami,,için rahatladi,,
Ahşap işçiliği mihrabı ve minberiyle istanbulun un güzide camilerinden birisi.
Tarihi dokusu ve atmosferi ile insanı huşuya çağıran güzel bir mescid ✋🤲🤲🤲