Kaptan Paşa Cami

Kaptan Paşa Cami

Kaptan Paşa Cami, Cami olarak Eyüp Merkez, Eyüp İskele Cd. No:2, 34050 Eyüpsultan/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Kaptan Paşa Cami 47 yorum ve 4.74 puanlamaya sahip.
Adres: Eyüp Merkez, Eyüp İskele Cd. No:2, 34050 Eyüpsultan/İstanbul
Kategoriler: Cami
Google Haritalar'da Aç

Kaptan Paşa Cami Yorumları

T
5/5

Kaptanpaşa Camii, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, Eyüpsultan İskele caddesindeki bu kare planlı cami kesmetaştan yapılmıştır. Ahşap çatısı kurşun kaplı olup içten gizli kubbeli yapım sistemlerinin nadir örneklerindendir. Minaresi tam sağ köşededir. Caminin kıblesi Haliç'e bakar ve solunda park ve yeşillik alanı geçince Eyüpsultan İskelesi görülmektedir.

K
5/5

Cami restorasyon ve tamiratı yapılmış çevre düzenlemesi ile eskisinden daha iyi bir halde fakat kıblesi düzeltilseydi daha iyi olurdu 35-40 derece sapma var

S
5/5

Sevimli küçük bir cami. Eyüp cami yoğun olduğunda buraya yönelmek mantıklı olur

H
5/5

Çevri Kalfa ve Hacı Mahmud Ağa Camii de denir. Cami, Eyüp vapur iskelesi civarında, Eyüp iskelesi Caddesi ile Hünkar iskelesi mahalline giden yolun birleşti-ği yerde ve Kızıl Mescid Sokağı'nın karşısındadır. İlk iki yol 1984-85 senesinde istimlak edildiğinden mabet ortada kalmıştır. Mabet, daha sonra Hasan Hüsnü Paşa tarafından şimdiki şekli ile yeniden yapılmış ve bir de minare ilave edilmiştir. Bunu belirten kitabesi cami kapısı üzerindedir

M
5/5

Kaptan Paşa Camii veya Büyük iskele Camii; İstanbul Eyüp İskele Meydanında Haliçe cepheli 1577 tarihinde Hacı Mahmut Ağa tarafından inşa edilmiştir. Cami Eyüp Vapur iskelesi civarındadır. Eyüp İskelesi Caddesi ile Hünkar İskelesine giden caddenin kesiştiği yapı adasında Kızılmescit Sokağı karşısındadır. Bu bahsi geçen caddeler zaman içinde istimlak edildiği için yapı meydanda kalmıştır. 1819 tarihinde Cevri Usta tarafından yenilenen cami, son halini 1900 yılında devrin Kaptan-ı Derya’sı Hasan Hüsnü Paşa devrinde almıştır. Caminin son şeklini inşa ettiren Hasan Hüsnü Paşa iki defa Bahriye nazırlığında bulunmuştur. 27 Ocak 1903 tarihinde vefat etmiştir. Türbesi Eyüp Boyacı sokaktadır. Fevkani usulde yapılmış olunan camiye iki taraflı merdiven ile çıkılmaktadır. Altında ve sağda ayna taşı üzerinde, su ayeti yazılı bir çeşme ile yanındaki iki dükkan vardır. Caminin ibadet yeri 2.katta bulunmaktadır. Minare sağdadır. Cami ve minare küfeki taşı ile kaplanmıştır. Ahşap Çatısı içten kubbelidir. Kare planlı olup, minaresi sağ köşe üzerindedir. Kubbe göbeğinde altın varakla yazılmış bir ayeti kerime bulunmaktadır. Kubbe ve etrafı nakışlarla bezenmiştir. Tavan bezemeleri eski konakları andırır. Eyüp’te bulunan camiler arasında en ferah ve aydınlık olanlardan biridir. Mihrabı niş şeklindedir.

M
5/5

Eyüp Sultanın yanı basında küçük tarihi bir cami namaz vakitlerine 40 dakika kala açılıyormuş içine girip gezmek nasip olmadı 😀

A
5/5

Eyüpsultan sahilde küçük şirin tarihi bir camii güzel küçük bir avlusu var şadırvan avluda avlunun karşısında wc var belediye işletiyor ücretsiz.

O
5/5

Gürcü Mahmut Paşa tarafından yaptırılan eser, ikinci Abdülhamit dönemi bahriye nazırı Kaptan Hasan Hüsnü Paşa tarafından restore edilmiştir. Adını buradan aldığı muhakkaktır. Hemen Eyüp sahil yolundan karşıya geçerken lisenin yakınında gözünüze çarpar.

R
5/5

Çevri Kalfa ve Hacı Mahmud Ağa Camii de denir. Cami, Eyüp vapur iskelesi civarında, Eyüp iskelesi Caddesi ile Hünkar iskelesi mahalline giden yolun birleştiği yerde ve Kızıl Mescid Sokağı'nın karşısındadır. İlk iki yol 1984-85 senesinde istimlak edildiğinden mabet ortada kalmıştır. Hadikat'ül-Cevâmi'de şu bilgi vardır: "Eyüp iskelesi Mescidi'nin banisi Gürcü asıllı el-hac Mahmud Ağa'dır ki İbrahim Hân Zâdeler'in kethüdalık hizmetinde bulunmuştur. Vefatı, Sultan II, Selim saltanatının başlarındadır. 975 (1567) Mescid, Çevri Usta'nın vefatından sonra malından fiehremini Hayrullah Efendi marifetiyle yenilenmiştir. Çevri Usta, Sultan Mahmud Hân Hazretlerinin hazinedarı olup 1235 muharreminin 21. günü (9 Kasım 1819) vefat ederek Fâtih Sultan Mehmed Camii şerifi civarında Nakşidil Valide Sultan Türbesi içine defn olunmuştur. Mescidin minaresi ve mahallesi yoktur. Tamir sebebi ile masrafı artmış ve tamirden sonra Eyyûbi elhac İzzet Efendi adındaki hayır sahibi minber koymuştur." Mabet, daha sonra Hasan Hüsnü Paşa tarafından şimdiki şekli ile yeniden yapılmış ve bir de minare ilave edilmiştir. Bunu belirten kitabesi cami kapısı üzerindedir. Dört satır halinde hazırlanmış olan kitabe şudur: Kapûdân-ı hüsn-ü siret Hasan Paşa-yı deryâ-cûd Bu âli ma'bedi te'sis idüb çün Cennet'ül-me'va Okundukça... âyeti mihrâb-ü minberde Hulûs ile du'â-hân ola tâ-kim millet-i beyzâ Hüdâ banisin ecr ü mükâfat eylesün inşân Bi-Hakk beyt-i ma'mûr ü becâyı Ka'bet'ül-ülyâ Nola mihrabına yazılsa Re'fet bu güher târih Yapdı Ma'bed'ül-envar-ı pür-feyz Hasan Paşa 1318 (1900) Fevkani olan mescide iki taraşı bir merdivenle çıkılır. Altında ve sağda, ayna taşı üzerinde, su âyeti yazılı bir çeşme ile yanında iki dükkan vardır. Mescid, minare gibi köfeke taş ile kaplanmıştır. Ahşap çatısı içten kubbelidir. Kare planlı olup, minaresi sağ köşesi üzerinden yükselmiştir. Kubbe göbeğinde altın yazı ile yazılmış çok güzel bir âyet-i kerime vardır ki 1318 tarihlidir. Kubbe ve etrafı nakışlarla bezenmiştir. Tavan silmesi eski bir konağın motişerini andırır, oyma tahtalarla süslenmiştir. Eyüp'ün şirin, ferah camilerinden biridir. Mihrabı niştir. İbrahim Hân-Zâde, Sokullu Mehmed Paşa'nın oğlu olup 1031 (1622) tarihinde vefat etmiştir. Kabri, babasının türbesindedir. Cami'nin sonuncu banisi olan Hasan Hüsnü Paşa, iki defa Bahriye Nazırlığı görevinde bulunmuştur. 29 Rebiülâhir 1321 (27 Temmuz 1903)de vefat etti. Kabri, Eyüp'te, Boyacı Sokak üzerindeki türbesindedir. Hasan Hüsnü Pa-şa Türbesi bahsine bakınız. Kitabe yazarı şair Refet Efendi, 14 Cemaziyelâhir 1321 (Eylül 1903)de vefat etti. Kabri, Üsküdar'da, Karacaahmed Mezarlığı'nda ve Mütercim sim Efendi civarında idi. Taşı bulunamamıştır. Mescid evvelce ahşap idi. Hasan Paşa kargir yapmıştır. Ziya fiakir Bey, Çevri Usta Türbesi'nin mescidinin yanında olduğunu söylüyor. Bugün böyle bir şey yoktur. Makam olmalıdır. Mabedin eski şeklini ve ahşap minaresini Sedat Eldem Bey'in "İstanbul Anıları" adlı eserinde görmek mümkündür.

A
1/5

Şuan ki hâl ve durumu malesef içler acısı camlar halıları kıyı köşe dışarıda bulunan şadırvan da dahil her tarafı güzelce temizlik istemekte..sağlık durumum yerinde olsaydı yardımcı da olmak isterdim Ayrıca Camii duvarında oluşan çatlakta onarılmalı ..Güzelim tarihi Turistlik bir bölgede oluşu canım Camii bu kadar kendi haline bırakılmayı hak etmiyor..

G
5/5

Eyup un her tarafi tarih kokar onlardan biri de kaptan paşa camii Çevri Kalfa ve Hacı Mahmud Ağa Camii de denir. Cami, Eyüp vapur iskelesi civarında, Eyüp iskelesi Caddesi ile Hünkar iskelesi mahalline giden yolun birleşti-ği yerde ve Kızıl Mescid Sokağı'nın karşısındadır. İlk iki yol 1984-85 senesinde istimlak edildiğinden mabet ortada kalmıştır.

A
5/5

İlk olarak 16.yüzyılda inşa edilmiş ve yüzyıllar içerisinde geçirdiği dönüşüm ve restorasyonlarla günümüze ulaşmış.

S
5/5

Yeni restorasyon olmuş bir cami ufak içerisi çok güzel olmuş ulaşımı çok kolay

T
5/5

Estetik , doğal ve harika. İçerisi çok temiz , restore edilirken doğal güzelliği bozulmamış ender camiilerimizden biri.

E
5/5

Yüksek girişli bir camii ortada mermer den bir bahçesi yada alanı var.arkada bir park var.girişi yüksek merdivenleri var fazla büyük değil ama bahçesi çok büyük camiiye göre.yeni restore edilmiş.güzel ve temiz bir camii

M
5/5

1567 yılında bitirilen bir Osmanlı eseridir. Eyüp iskelesinin hemen karşısında bulunur. Camii. İlk yapıldığında minaresi yokmuş daha sonra eklenmiş. Camii yakın zamanda son restorasyon sırasında bir sırrı açığa çıkardı. Sıva altında Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşaya ait bir gemi resmi bulundu. Resim son cemaat yerinde sergileniyor. Ayrıca birde şadırvan ilave edildi. Camii Eyüp ün en ferah camilerinden biridir.

H
5/5

Eyüp semtinde. 1577 yılında yapılmış, 1900 yılında restorasyon görmüstür.

O
5/5

Eyüp Sultan vapur iskelesi den inince sizi karşılayan güzel sade bir mimariye ve şirin bir minareye sahip cami ... Uzun süren restorasyon çalışması ndan sonra 2018 in sonlarına doğru tekrar ibadete açılabildi. Cami içi çok iyi olmakla beraber çevre düzenlemesi ve dış aydınlatma bu caminin Asude yapısına uymadı.

B
5/5

Küçük nezih ve şirin bir cami. Mimari yapısı çok estetik... şadırvan ve avlusu çok harika duruyor

E
5/5

Küçük ve güzel bir camii.

5/5

Eyüp Sultan Hz.leri türbesi ve Camiine çok yakin, çok hoş küçük bir mescid diyebiliriz .21.Aralık.2018 Cuma.vakt-i mağribe doğru ....

Ö
5/5

Kaptan Paşa Camii Eyüp'tedir, Eyüp Sultan Camii'ne yakın bir yerdedir.

S
5/5

Restorasyon çalışması yeni biten Eyüp de parlayan şirin bir cami. 5 yıl süren yenileme çalışması sonucunda harika bir işçilik çıkaran İBB ye teşekkür ediyorum. Camii de eskiden kalma gemi çizimini gün yüzüne çıkarmışlar görmenizi tavsiye ederim.

Z
5/5

Iç tasarım çok hoş, içinde durdukça durasanız geliyor

K
5/5

Tarihi güzel bir camii

Ö
5/5

Gözünü ne derece haramdan, seni ilgilendirmeyen lüzumsuz şeylerden korursan o derece temiz ve saf kalpli olur; vesveselerden, kuruntulardan kurtulur, insani huylarla süslenmiş olursun. İmam Gazali

O
5/5

Zarif , şirin huzurlu bir mekan...

K
5/5

çok güzel ve minik bir cami. caddenin hemen kenarında yüksek girişli.

R
5/5

İstanbuldaki küçük saklı cennetlerden bir tanesi. Eyup camiiden çıkınca burayı da görmekte fayda var.

Ö
4/5

Kaptan Paşa Camii veya Büyük iskele Camii; İstanbul Eyüp İskele Meydanında Haliçe cepheli 1577 tarihinde Hacı Mahmut Ağa tarafından inşa edilmiştir. Cami Eyüp Vapur iskelesi civarındadır. Eyüp İskelesi Caddesi ile Hünkar İskelesine giden caddenin kesiştiği yapı adasında Kızılmescit Sokağı karşısındadır. Bu bahsi geçen caddeler zaman içinde istimlak edildiği için yapı meydanda kalmıştır. 1819 tarihinde Cevri Usta tarafından yenilenen cami, son halini 1900 yılında devrin Kaptan-ı Derya’sı Hasan Hüsnü Paşa devrinde almıştır. CAMİNİN BANİSİ: Caminin son şeklini inşa ettiren Hasan Hüsnü Paşa iki defa Bahriye nazırlığında bulunmuştur. 27 Ocak 1903 tarihinde vefat etmiştir. Türbesi Eyüp Boyacı sokaktadır. MİMARI YAPI: Fevkani usulde yapılmış olunan camiye iki taraflı merdiven ile çıkılmaktadır. Altında ve sağda ayna taşı üzerinde, su ayeti yazılı bir çeşme ile yanındaki iki dükkan vardır. Caminin ibadet yeri 2.katta bulunmaktadır. Minare sağdadır. Cami ve minare küfeki taşı ile kaplanmıştır. Ahşap Çatısı içten kubbelidir. Kare planlı olup, minaresi sağ köşe üzerindedir. Kubbe göbeğinde altın varakla yazılmış bir ayeti kerime bulunmaktadır. Kubbe ve etrafı nakışlarla bezenmiştir. Tavan bezemeleri eski konakları andırır. Eyüp’te bulunan camiler arasında en ferah ve aydınlık olanlardan biridir. Mihrabı niş şeklindedir. Kaynak: ww w.tas-istanbul.co m/portfolio-view/eyup-kaptanpasa-camii/

A
5/5

Güzel

B
4/5

Değişik bir görünüme sahip

Y
4/5

Güzel bir camii

N
5/5

Dünyanın içinde ama dünyadan uzak

M
5/5

Tertemiz ve muntazam bir cami

F
5/5

Oldukça sade ve zarif bir mimari

S
5/5

Muazzam

İ
3/5

Tadilatı yeni bitti. Hoş bir camii

M
4/5

Konumu ve iç mekanı çok güzel. Ayrıca çok temiz.

Y
5/5

Allahım ibadethanelerimizi eksiltmesin.

S
5/5

Caminin arkasındaki Oyuncak Mağazasını seviyorum. Eski geleneksel Eyüp Oyuncaklarını çok uygun fiyatlara satıyorlar. İçeride olmak, fotoğraf çekmek harika.

A
5/5

Tarih

I
4/5

TARİH KOKAN CAMİLERIMİZDEN

W
5/5

Güzel ve küçük bir cami

3
5/5

Restore edildi

F
5/5

İlk olarak 1567 yılında inşa edilen Kaptan Paşa Camii, birkaç kez restore edilmiştir. Cami çok küçük olmasına rağmen kendine özgü bir mimari karaktere sahiptir.

G
4/5

Eyüp'te küçük, sade bir cami. Duvarlarda uyarı olabilecek çatlaklar fark ettim... Ayrıca bir zamanlar duvara boyanmış gemiyi de bulamadım ve göremedim (efsanede bahsediliyor)

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Pirinççi, Ağaçkakan Sk. N. 51, 34076 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Rahmetli dedem yaptırmıştı bu camiyi. Tek başına birçok işiyle ilgilendi, bir süre de oralarda oturdu. Daha sonra cami diyanete bağlandı resmî bir hüviyete kavu...

📍 Eyüp Merkez, Bahariye Cd. No:41, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Tarih kokuyor vesselam

📍 Eyüp Merkez, İdris Köşkü Cd. No:4, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Kaşgâri Tekkesi Camii de denir. Eyüp'ten, Piyer Loti Kahvesi'ne giden İdris Köşkü Caddesi ile Hüsam Efendi Sokağı arasında olup her iki yola açılan avlu kapılar...

Eyüpsultan En İyi Ibadet yeri Listesi

📍 Defterdar, Fethi Çelebi Cd No:1, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Tarihi Fethi Çelebi Camii, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan tarihi camilerden biridir. Bu tür camiler genellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa ed...

Eyüpsultan En İyi Ibadet yeri Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur