Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi

Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi

Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi, Cami olarak Rumeli Hisarı, No:, Yahya Kemal Cd. No:24, 34470 Sarıyer/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi 22 yorum ve 3.5 puanlamaya sahip.
Adres: Rumeli Hisarı, No:, Yahya Kemal Cd. No:24, 34470 Sarıyer/İstanbul
Kategoriler: Cami
Google Haritalar'da Aç

Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi Yorumları

H
5/5

yeniden restero edilip tekrar hayata kazandırılması muhteşem 👍 Emeği geçenlerden Allah Razı Olsun 🤲 Eskiden buralarda evlerde varmış onların da tekrardan yapılması ve hizmete sunulması da ayrı Bir güzellik katacağını umuyorum.ecdat mirasını bizden sonraki nesillere aktarmaktan daha güzel ne olabilirki.hisara ayrı Bir güzellik katmış, cami muhteşem 🤲💕

O
5/5

Zarif , mütevazı ve huzurlu bir mescit

Ö
5/5

Fatih Sultan Mehmed'in yaptırdığı mescidi ihya edenlerden Allah razı olsun. Evvelce burada dans ve emsali rezaletler icra edilirmiş.

A
1/5

Sanat düşmanlığından başka birşey değil. Yillar önce yikilan bir yapıyı bir sahnenin tam ortasına yapmak başka birşey olamaz. Surların hepsi rezil halde önce onlara sahip çıksaydınız ya. Ibadethaneler kutsaldır. Kesinlikle lafım yok. Ancak olmayan bir ibadethaneyi bir sanat sahnesinin üzerine yapmak bana göre açıklanamaz. Ibadethaneye gerek varsa surların icinde baska bir yere yapsaydınız keske

M
5/5

Yakın geçmişte bir zamanlar konserlerin olduğu bu yer daha önceki tarihlerde inşa edilen ama deprem nedeniyle sadece minaresi ayakta kalan ibadethanenin tekrar inşa edilmesi din karşıtı, dine inanıp hiçbir hassasiyeti olmayan vb kimseleri eminim kızdırmıştır. Aynı kızgınlığı yabancılara iade edilen ibadethane vb yerler için göstermişler midir, muamma.

A
5/5

Yorumlara bak: 'başka yer mi kalmadı', 'sanata saygısızlık', 'her yere cami yapın', 'boş bulduğunuz her yere cami yapın'... Ne kadar cahil insanlarsınız. Hiç utanmadan, tarihe bakmadan, anlık gördüğünüz şeylere anlık yorumlar yazıyorsunuz. Peki gerçekten hiç utanmadınız mı ya da düşünmediniz mi 'ya bunlar sahnenin ortasına niye mescit yapmış ki' diye? O mescidin aslının 15. yüzyılda Fatih tarafından yapıldığı düşünülmekte. Sonraları deprem, yangın gibi durumlardan ötürü yıkılmış ve harabeye dönmüş bu yapı. İlk restorasyonda sadece minare güçlendirilmiş ve mescidin olduğu alan boş bırakılmış. Buraya kadar sıkıntı (ve o güzelim tiyatro alanı) yok. Sonraları bir vatandaş gelip diyor ki buralara bi tiyatro alanı yapalım. Vaaay sanata aşık abimiz vay! Adam düşünmüş taşınmış ve tiyatro alanını nereye yapmaya karar vermiş dersiniz? Elbette o tarihî mescidin yerine. Tabi siz bilmezsiniz söyleyeyim ben: daha önceleri kilise, cami olan yerlerin üstüne bir yapı inşa etmek, değişiklik yapmak kanunen yasaktır. Gelin görün ki sizin gibi sanata fazlasıyla ehemmiyet verenlerin kitabı 1961'de bu kanuna uymayıveriyor. Aman nolacak canım eskiden camiymiş şimdi tiyatro salonu, ne güzel değerlendirdik alanı işte. Ne güzel sanat için kullanılıyor. Ne güzel, ne güzel.. Çok güzel oldu değil mi? 500-600 yıllık tarihi mescidin yerinde artık tiyatro sahnesi var! Zannetmeyin ki ben sanata karşıyım. Burada sanata hizmet sanata hizmet diye edebiyat yapmayın. O mescid alanının korunması sanata en büyük hizmetti. Tabi siz solcular körkütük sol olduğunuz için İstanbul'a hediye edilmiş bir caminin sanata faydasını anlayamazsınız! Şuanki hali için demiyorum bu sözü. Evet daha güzel yapılabilirdi. Ama bana 'sanatı yok ettiler' demeyiniz rica ediyorum. O alan tiyatro alanına dönüştürülürken sanata hiç mi hakaret edilmiş olunmadı? Sanat yok olmadı mı o sahne yapılırken? Fatih dönemindeki ilk mescidden bahsediyoruz arkadaşlar. Tarihe hiç mi saygısızlık olmadı? Şimdi kalkıp da bilgisizce konuşmayın rica ediyorum. Bir yere bir yorum yazmadan önce açıp bir kitabı, tarih okuyun. Ha kitap bulamadınız mı, girin ADAMAKILLI bir tarih sitesine ve okuyun tarihi TARAFSIZ olarak. Tüm bu sitemlerim bilgisizce yorum yapanlaraydı. Buraya kadar okuyanlara teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın.

S
1/5

Bu mescit bir imitasyondur. Bu imitasyon önemli bir mimari eser değildir. Orijinali depremde yıkılmıştır. Demek ki statik değerleri bile çok iyi tasarlanmamış. Belki farklı bir alanda yapılabilirdi. O dönemde halkın parasının rahatlıkla boş işlere çarçur edilebileği öngörüsüzlüğü vardı.

O
1/5

Bir sahnenin ortasina neden böyle bir camii insaa edilir anlasilmaz. Cünki nedeni sadece inatlasmak, modern sanati bitirmek, güzel olan herseye düsman olmaktir.

C
3/5

Rumeli Hisarı içerisinde 1452’de yaptırılan Boğazkesen Camii, 18. yüzyılda yıkılmış, geriye sadece minaresinden bir bölüm kalmıştı. Daha önce açık hava konserlerinin düzenlendiği sahne olarak kullanılan alan, Rumeli Hisarı’ndaki Boğazkesen Fetih Mescidi’nin inşaatı Ağustos 2015'te tamamlandı. Yaklaşık 1.500.000 TL 'ye mal oldu.

S
5/5

Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin yaptırdığı ilk Camii

Ş
5/5

Her yerde İslâm, Sadece İslâm

K
5/5

Çok güzel bir cami

Z
1/5

alakasız yere alakasız bir şekilde konulmuş. başka yer mi yoktu koskoca kampüste?

D
1/5

Hey gidi hey ...

M
1/5

Yazık hem de çok yazık... Bu kadar basit mi tarihi harcamak ???

M
5/5

Fetih ruhuna tekrar hissettiren bir Camii tekrardan yapılması çok güzel olmuş.

F
5/5

Allah yapanlardan razı olsun

A
5/5

Kutlu bir öze dönüş başlangıcı.

Y
3/5

Güzel bir ibadet yeri

H
4/5

Hisar cafe restaurant gereksiz pahali ve yemekler kotu

N
1/5

Ücretli girilen.muzenin içinde cami olmaz cami halka hizmet ve Allah rızası için açılır

M
5/5

Bu cami daha sonra bu eski kalenin kalbine kuruldu. Giriş fiyatına bakıldığında oldukça güzel bir yer.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Zekeriyaköy, Korkmaz Sk. No:2, 34450 Sarıyer/İstanbul

💬 Sade bir cami. Genelde Koç Üniversitesi öğrencileri ve uluslararası öğrenciler tercih ediyorlar.

📍 Poligon, Poligon Cd. No:30, 34460 Sarıyer/İstanbul

💬 Camiiler her zaman guzeldir.Allahin yeryuzundeki evleridir...genis ferah sessiz huzurlu.park sorunu yok.iett otobusu dibine kadar geliyo.imam harika bir insan.....

📍 İstinye, Kaplıcalar Cd No:29, 34460 Sarıyer/İstanbul

💬 Pandemi için tercih ettiğim camii

📍 Kumköy, Osman Görgün Sk. No:11, 34450 Sarıyer/İstanbul

💬 1931 yılında KİLYOS CAMİSİ adıyla ibadete açılmıştır. Kilyos'un en şirin yapısıdır. Eskiden askeri garnizon olarak kullanılan KİLYOS KALESİ'nin tam karşısında y...

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur