Mihrimah Sultan Cami

Mihrimah Sultan Cami

Mihrimah Sultan Cami, Cami olarak Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Mihrimah Sultan Cami 100 yorum ve 4.88 puanlamaya sahip.
Adres: Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul
Kategoriler: Cami
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Mihrimah Sultan Cami Yorumları

S
5/5

Mimar Sinan ın Anadolu yakasına yaptığı mükemmel eserlerden biri olan Camii. Hafta içi gitmiş olduğum için pek kalabalık degildi.

S
5/5

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın kızı Mihrimah Sultan adına yaptırılan camii. Mimarı Mimar Sinan'dır. 1548 yılında tamamlanmıştır. Bir diğer eşi de Edirnekapı'dadır. Rivayete göre Mihrimah Sultan'a aşık olan Mimar Sinan, aşkını bu iki eserde dile getirir. Birbirinin karşısında bulunan iki camii Mihrimah sultanın doğum günü olan 21 mart günü (gece ile gündüzün eşit olduğu gün) günbatımında edirnekapıdaki Mihrimah Sultan Camii'nin arkasından güneş batarken Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nin arkasından ay doğmaktadır. Mihrimah'ın anlamı güneş ve ay demektir.

V
5/5

Mimar Sinan’ın erken dönem eserlerinden. Klasik Osmanlı eserlerinden biri. Ezan okunurken Valide-i Cedid camisiyle senkronize gidiyorlar. Hocalar bir birlerini bekleyerek Ezanı muhammediyeyi okuyor. İki caminin için gezerken mutlaka dışındaki saat, kuş evleri kısımlarına da bakınız.

S
4/5

Üsküdar iskele meydanında Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. 1548 yılında ibadete açılan cami Mimar Sinan'ın erken dönem eserlerindendir. Tek şerefeli iki minaresi bulunmaktadır. Mihrabı ve mermerden minberi klasik mimarinin en güçlü biçimlerini yansıtır ve görülmeye değerdir. Son cemaat bölümünü dolanan revak camiye oldukça estetik bir görüntü kazandırmaktadır ve burada yirmi köşeli mermer bir şadırvan bulunmaktadır.

H
5/5

37 metre kubbe yükseklikte olan bu cami çift minareli olup üç kemere yaslanmaktadir mihrap ve minber taş işçiliği ile yapılmış olup sağ tarafta medreseleri solda mezarlıklar ve kabir bulunmaktadir karşısında 7 kubbeli 8 mermer granit sütunlu son cemaat yeri vardır bahçede şadırvan cadde kenarında hamam ve sağ alt köşede ücretsiz halka açık tuvalet vardır tuvaletleri temiz gayet güzel ve tarihin eşsiz camilerinden biri olan Mihrimah Sultan camii adeta Üsküdarla iç içe olup Üsküdar'i süslemektedir

R
5/5

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii, İstanbul Boğazı’nın kıyısında, tarihi ve kültürel dokusu ile dikkat çeken Üsküdar ilçesinde yer alan muhteşem bir eserdir. 1548 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan adına yaptırılmıştır ve Osmanlı mimarisinin zarafetini yansıtan önemli bir yapıdır. Caminin dış mimarisi, sade fakat etkileyici detaylara sahiptir. Zarif minaresi, geniş avlusu ve kubbesi ile Üsküdar’ın siluetine estetik bir dokunuş katar. Cami, özellikle Boğaz’a bakan konumu ile ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunar. Girişte sizi karşılayan geniş avlu, huzur ve dinginlik hissi uyandırır. Avlunun ortasında yer alan şadırvan, hem estetik hem de işlevsel bir unsur olarak dikkat çeker. İç mekâna adım attığınızda, caminin sade fakat zarif dekorasyonu sizi karşılar. Mimar Sinan’ın ustalıkla tasarladığı bu mekân, Osmanlı döneminin sanatsal ve mimari anlayışını yansıtır. Mihrimah Sultan Camii’nin içini süsleyen hat sanatı örnekleri ve vitray pencereler, camiye ruhani bir atmosfer kazandırır. Caminin ana kubbesi ve yan duvarlarındaki büyük pencereler, iç mekâna bol ışık sağlar ve ferahlık hissi uyandırır. Mihrimah Sultan Camii, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir merkez olarak da önemli bir role sahiptir. Caminin hemen yanında yer alan külliye, dönemin eğitim ve sosyal hizmetlerinin verildiği bir kompleksti. Bugün de cami ve çevresi, Üsküdar’ın sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Tarihi boyunca çeşitli restorasyonlar geçiren Üsküdar Mihrimah Sultan Camii, orijinal yapısını büyük ölçüde korumuş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Caminin hem mimari hem de tarihi değeri, onu İstanbul’un en önemli yapılarından biri haline getirir. Sonuç olarak, Üsküdar Mihrimah Sultan Camii, hem manevi hem de estetik açıdan büyük bir öneme sahip olan bir eserdir. İstanbul’un zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu cami, ziyaretçilere huzur ve ilham dolu bir deneyim sunar.

F
5/5

Kanuni Sultan Süleyman'ın, kızı Mihrimah Sultan için yaptırdığı camidir. Mimar Sinan'ın erken dönem eserlerindendir. Mihr-î Mah Güneş ve Ay manasına gelmektedir. 1548'de tamamlanmıştır.

T
5/5

Tarih bir cami .. Bu alanda sadece cami yok.. kütüphanesi hamam.. sağlık kurumu bulunuyor.. ibadet açık.. insanlarımız yine zarar vermişler..

S
5/5

Harika bir konumda şehrin güzel bir merkezinde içi güzel çinilerle bezenmiş oldukça aydınlık bir camii. Namaz vakti gittiğimizde kıldık. Tertemiz bakımlı lakin boş idi. Biz bayanlar boş olduğundan erkeklere ait bölümde Huzurla namazınızı kulüp duamızı ettik.

İ
5/5

Ramazan'da hatimle kılınan yatsi-teravih-vitr ağır ve güzel bir kiraatle 100 dakika sürüyor. Hanimlar için cami içinde ve son cemaat yerinde bölüm ayrılmış ama kapısı ana girişten. Iskele tarafından merdivenle ulasilirken bahce kapısından düz ayak giriş var. Aracınızla gelirseniz otopark bulmak için etrafta ki yerlere bakmanız gerekir. Toplu taşıma ile ulaşıma çok musait.

S
5/5

İkindi Namazını ve akşam namazını eda ettik müezzin mahfili iki katlı çok hoş. camii meydanda muazzam dolu. Sahibul hayrat Vel hasenata ve camii banisine rahmet olsun.

İ
5/5

Minare ile kubbe nispeti ve yine minare ile yapının ana kütlesinin birlikte sergilediği duruş. İnanılmaz güzel geliyor

O
5/5

Üsküdar’ın gözbebeği, kalbi. Maneviyatı ile konumu ile büyüleyici bir havası var. Caminin giriş kapısında yer alan Arapça kitabeye göre 954/ 1548 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan tarafından yaptırılmış. Üsküdara uğrayıp bu camiiyi yüzlerce kez ziyaret etmişimdir. Her gittiğimde ayrı bir keyf veriyor. Üsküdara gelipte buraya uğramadan, namaz kılmadan veya en azından avlusunda gezmeden gitmeyin.

E
5/5

Tesadüfen yanından geçerken keşfettiğim camii diğer camilerden daha küçük olmasına rağmen çok güzel ve huzurlu bir ortama sahip. Çok kalabalık değil sakin ve dinlendirici. Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan için yaptırdığı cami ile ilgili bir çok hikaye var. Mimar Sinan'ın bu camiyi diğer camilerinden farklı yapmasıyla ilgili bazı teoriler var. Bunlardan biri de padişah çocukları için iki Minareli camiler yapılırken bu caminin tek Minareli olma sebebi olarak Mimar Sinan’ın Mihrimah sultana duyduğu aşk yüzünden hissettiği yalnızlık olduğu.

B
5/5

Üsküdarda bu şirin camiide namaz kılmak güzel. Marmaray ile ulaşımı kolay. Tarihi camiide detay olarak renkli camlar muhteşem.

M
5/5

TDV Kanûnî Sultan Süleyman tarafından kızı Mihrimah Sultan adına yaptırıldığı kabul edilen külliyenin inşasına 1540’ların ilk yıllarında başlanmış, cami kitâbesine göre 954’te (1547) tamamlanmıştır. Mimar Sinan’ın mimarbaşı olduktan sonra Şehzade Külliyesi ile eş zamanlı olarak inşa ettiği ilk önemli yapı gruplarından biri olan külliye, cami, medrese, sıbyan mektebi, imaret-tabhâne ve han yanında su yolları, çeşme, hazne ve helâ gibi tesislerden oluşmaktaydı. Ancak sonraki dönemlerde külliyeye iki türbe ve muhtemelen bir çifte hamamla varlığı gravürlerden tesbit edilebilen ahşap bir kasır ve muvakkithâne eklenmiş, fakat bunlardan imaret-tabhâne, han, kasır ve muvakkithâne zamanla ortadan kalkmış, yakın yıllara kadar hizmet veren çifte hamam ise restorasyon sırasında mağaza haline dönüştürülmüş ve özelliklerini kaybetmiştir. Sultantepe’nin eteğinde yer alan külliyede yapılar topografyadan dolayı kuzey-güney doğrultusunda dağınık şekilde yerleştirilmiştir. Binaların hemen hemen ortasında bulunan cami ve medrese, önündeki sahil yolundan yaklaşık 2 m. yükseklikteki geniş bir dış avlu içinde, han bunların kuzeyinde, sıbyan mektebi ve çifte hamam ise güneyde yer almıştır. İmaret-tabhâne binasının yeri ise tam olarak tesbit edilememiştir. Cami, medrese ve türbelerin yer aldığı dış avluya merdivenle çıkılan kapıdan ulaşılmaktadır.

Z
5/5

Yine bir usta işi yine bir camii yine bir sevgi dolu hikaye İstanbul'un ruhunu nakış nakış işleyen üstad Mimar Sinan'ın erken dönem eserlerinden olan Mihrimah Sultan Camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesi Üsküdar Meydanında yer alıyor. Kanuni Sultan Süleyman'dan olma ,Hürrem Sultan'dan doğma kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir. 💐

B
5/5

Mihrimah Sultan Camii, Üsküdar iskele meydanında Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir.

S
5/5

Mihrimah Sultan Camii, sadece İstanbul'un değil, Osmanlı mimarisinin de en göz alıcı hazinelerinden biridir. Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan bu cami, her köşesiyle hayranlık uyandırıyor. Camiiyi ilk gördüğümde, ihtişamlı avlusu ve göğe uzanan minaresiyle beni büyüleyen bir atmosferle karşılaştım. Avlunun ortasında yer alan şadırvanın serin suları ve etrafındaki ağaçlar, huzurlu bir ortam yaratıyor. Caminin içine girdiğimde ise, ferah ve aydınlık bir mekanla karşılaştım. Pencerelerden süzülen ışık, kubbenin ve mihrabın zarif süslemelerini aydınlatıyor.

P
5/5

Üsküdar’a vapurla gelenleri karşılayan bu güzel camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde meydanda bulunan Mimar Sinan'ın Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir. Mimar sinanın erken dönem eseri olan bu güzel camiinin şadırvanı da son derece gösterişli bir mimariye sahip.

M
5/5

Tarihe not: 7 Temmuz 2024 Pazar günü ziyaret edilen ve hayran kalınan bir şaheser. Rotanıza mutlaka eklemeniz gereken bir yapı.

Ö
5/5

Vapur ile yolculuk yapmışsanız sizi iskelede ilk karşılayan Mihrimah Cami olacaktır. Üsküdar meydanında görkemli duruşuyla size "Hosgeldi" der. Bu camı bildiğiniz üzere Mimar Sinan yapmıştır. Erken dönem eserlerindendir. Nisan ve Mayıs aylarında yüksek bir yerden bakıldığında iki minare arasında güneş doğuşu ile batışı rahatlıkla izlenilmektedir. Mihrimah güneş ve ay anlamının mimariye yansıması. Camı gayet buyuk. Avlusunda namaz kalabileceğiniz yerler mevcut. Dışarıya bir kursu konulmuş. Ayrıca içerde kadınlarında rahatlıkla namaz kılacaklar yerler var. Tavani nda görkemli işlemeler mevcut. Camını birden fazla giriş ve çıkışı var. Rahatlıkla abdest alabileceğiniz yerler var. Hem kadınlar hemde erkekler için. (Avludaki şadırvan harici) Ayrıca camın etrafında mezarlar. Ve bi vakıf binası bulunmaktadır.

M
5/5

Böyle tarihi yerler hakkında söylenecek çok şey var fakat gidip görülmesi gerekir o manevi havayı solumanız gerekir Allah atalarımızdan razı olsun böyle kültürel ve tarihi miraslar bıraktıkları için bizlere,Üsküdar zaten tarihin bir parçası,kadim bir ilçe...

G
5/5

Üsküdar vapur iskelesinin tam karşısında bulunan bu tarihi camimiz büyük usta Mimar Sinan tarafından 1562 yılında yapılmış. Rivayete göre Mimar Sinan sultana olan hayranlığından bu camilere bir sır gizlemiştir.Şöyle açıklamaya çalışayım: Mihr-i-Mâh Güneş ve Ay mânâsına gelir.Nisan ve Mayıs aylarında yüksek bir yerden camiye bakıldığında;sabah gündoğumunda camilerin iki minaresi arasında güneşin doğuşu,akşam günbatımında ise ayın doğuşu izlenebiliyormuş. Aynı yerden Mihrimah Sultan Edirnekapı külliyesine dogru bakıldığında da; sabah ayın akşam da güneşin batışı izlenebilmekteymiş.Mış diyorum çünkü maalesef henüz buna şahit olamadım.Belki bir gün🙂🙏 Caminin avlusu çok geniş değil.Avludaki şadırvan,denizden gelecek rüzgârı kesmesi hesaba katılarak konuşlandırılmış. ✨Bu küçük bilgi aktarımından sonra bu tarihi camiyi ziyaret etmenizi,gitmişken bir vakit namazı kılmanızı dilerim

Z
5/5

Transkripsiyon İşaretleriArama KılavuzuDuyurularTDV İslâm Ansiklopedisi HakkındaGörüntü Ayarları   MİHRİMAH SULTAN KÜLLİYESİ Üsküdar’da İskele Meydanı’nın kuzeyinde Paşalimanı caddesi başında inşa edilmiş XVI. yüzyıla ait külliye.  Mihrimah Sultan Camii’nin içinden bir görünüş  Mihrimah Sultan Külliyesi – Üsküdar / İstanbul  Müellif: İSMAİL ORMAN Kanûnî Sultan Süleyman tarafından kızı Mihrimah Sultan adına yaptırıldığı kabul edilen külliyenin inşasına 1540’ların ilk yıllarında başlanmış, cami kitâbesine göre 954’te (1547) tamamlanmıştır. Mimar Sinan’ın mimarbaşı olduktan sonra Şehzade Külliyesi ile eş zamanlı olarak inşa ettiği ilk önemli yapı gruplarından biri olan külliye, cami, medrese, sıbyan mektebi, imaret-tabhâne ve han yanında su yolları, çeşme, hazne ve helâ gibi tesislerden oluşmaktaydı. Ancak sonraki dönemlerde külliyeye iki türbe ve muhtemelen bir çifte hamamla varlığı gravürlerden tesbit edilebilen ahşap bir kasır ve muvakkithâne eklenmiş, fakat bunlardan imaret-tabhâne, han, kasır ve muvakkithâne zamanla ortadan kalkmış, yakın yıllara kadar hizmet veren çifte hamam ise restorasyon sırasında mağaza haline dönüştürülmüş ve özelliklerini kaybetmiştir. Sultantepe’nin eteğinde yer alan külliyede yapılar topografyadan dolayı kuzey-güney doğrultusunda dağınık şekilde yerleştirilmiştir. Binaların hemen hemen ortasında bulunan cami ve medrese, önündeki sahil yolundan yaklaşık 2 m. yükseklikteki geniş bir dış avlu içinde, han bunların kuzeyinde, sıbyan mektebi ve çifte hamam ise güneyde yer almıştır. İmaret-tabhâne binasının yeri ise tam olarak tesbit edilememiştir. Cami, medrese ve türbelerin yer aldığı dış avluya merdivenle çıkılan kapıdan ulaşılmaktadır. İskele Camii olarak da tanınan ve külliyenin çekirdeğini teşkil eden cami, merkezî kubbeyi üç yönde destekleyen yarım kubbelerden oluşan harim kısmı ile beş kubbeli son cemaat yeri ve bunu üç yönde çeviren ikinci bir son cemaat mahallinden meydana gelmektedir. Dikdörtgen plana sahip olan harimde merkezî kubbe ve yarım kubbeler yonca planlı pâyeler ve duvarlara basan sivri kemerlerle taşınmakta, köşelerde oluşan boşlukları ise küçük kubbeler örtmektedir. Pencere sayısının yeterli olmaması sebebiyle son derece loş olan harimde dikkati çeken en önemli özellik, Mimar Sinan’ın Şehzade Camii’nde uyguladığı dört yarım kubbeli merkezî şemadan farklı bir tasarıma yönelmiş olmasıdır. Büyük bir ihtimalle topografyadan dolayı tercih edilen bu düzen, taçkapıdan sonra ana kubbenin altına geçişle hemen mekânın kavranmasını sağlayan etkiyi de beraberinde getirmiştir. Bu açıdan cami, Mimar Sinan’ın sonraki yapılarında yoğunlaşacağı mekân araştırmalarının başlangıcı kabul edilebilir. Caminin kıyıda dar bir alan üzerinde inşa edilmesi klasik revaklı bir avlu şekillenmesine imkân vermemiştir. Ayrıca dıştaki şadırvanı da içine alan ahşap örtü sistemiyle kapatılan ikinci bir son cemaat yeri kuzey rüzgârlarına açık olan yapıda mekânı değerlendiren ve aynı zamanda önemli bir yol güzergâhı olan bu yerde her vakit yoğun cemaat olabilmesi için iyi bir çözümdür. Böylece Boğaziçi’nin başlangıç noktasındaki bu önemli merkezde kıyı ve denizle olağan üstü bir panoramik yerleşim sağlanmıştır. Bu etkili mimariyle Sinan, güçlü bir sanatkâr olmanın yanında iyi bir şehir plancısı olduğunu daha kariyerinin ilk yıllarında ortaya koymuştur. Cami, tasarım ve yerleşimdeki başarısına karşılık nisbetleri bakımından her ne kadar geometrik biçimlenişte son derece yalın çizgilere sahip olsa da özellikle son cemaat yeri ağır görüntüsü ile bulunduğu alana bütün yüküyle çökmüş izlenimi uyandırır. Sultan camilerine has çifte minaresi de görünümü bakımından ağırlığı arttıran unsurlar arasındadır. Minarelerden sağ taraftakinin daha ince ve yüksek olması devir farklılığını düşündürmektedir (Eyice, I, 50). Cami ile aynı bahçe içindeki on altı hücreli medresede hücreler revaklı avlunun iki geniş kenarında yedişer ve derslik kısmının iki yanında birer adet olmak üzere yerleştirilmiş, girişin bulunduğu duvarda ise sadece revak kubbelerine yer verilmiştir. Kaynak: TDV

A
5/5

Muazzam bir cami Üsküdar vapurundan indikten 2 dk sonra camide oluyorsunuz iç dizaynı ve yapı inanılmaz büyülüyor. Caminin kubbesi on metre çapındadır. Tek şerefeli iki minaresi, mukarnaslı mihrabı ve mermerden minberi klasik mimarinin en güçlü biçimlerini yansıtır. Cami Anadolu yakasındaki mimarinin önde gelen ve geçmişin izlerini taşıyan sayılı eserden biridir. Son cemaat bölümünü dolanan revakla ayrı bir estetik görünüme kavuşan yapının denize bakan tarafında, yirmi köşeli mermer bir şadırvan bulunur.

E
5/5

Çok güzel bir camii. Alt katında ışıklandırma biraz kötü. Daha doğrusu bir karanlıklık var. Bunu sebebei Mimar Sinanın ilk camiisi, çıraklık eseri olmasıymış. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim.

U
5/5

Harika bir cami İstanbulda Üsküdar a yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.

R
5/5

Üsküdar’ın en güzel ve huzur dolu camisi, mimar Sinan’ın Üsküdar’daki en güzel eseri. Caminin avlusunda güzel bir şadırvanda var önünde hemen III. Ahmet Çeşmesiyle bir bütünlük oluşturmakta.

S
5/5

Mimar sinanin mihrimah sultana olan aşkıyla yaptığı şaheser.

S
5/5

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde meydanda bulunan Mimar Sinan’ın Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’dan kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir. Rivayete göre Mihrimah Sultan, Mimar Sinan’a caminin içinin çok karanlık ve kasvetli olduğuna dair sitem etmiştir. Sinan da bunun üzerine aynı ismi taşıyan bir başka camiyi Edirnekapı’da inşa etmiş ve Üsküdar’dakinin aksine bu caminin içinin aydınlık olmasına özen göstermiştir

S
5/5

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürremden 1. kızı Mihrimah Sultan tarafından 1548 yılında yaptırılmıştır. Caminin Mimarı, Koca Sinan’dır. Camiyi incelediğimizde, orta kubbe, mihrap ve iki yandan yarım kubbeyle yonca yaprağını andırır bir biçimde yapılmıştır. Rivayete göre; Mihrimah Sultan evlilik çağına geldiğinde ona 2 kişi uygun görülür. Bunlardan biri Rüstem Paşa, diğeri de Mimar Sinan’dır. Sultan Süleyman tercihini Rüstem Paşa’dan yana kullanınca büyük sanatkar, itaat eder ve sözü bile onda uyandırdığı aşkını kalbinin derinliklerine hapseder. Ama bu masum sevda kendini Koca Sinanın eserinde gösterir. Koca Sinan’a yakışan asıl sevda da böyle bir eser olacaktı. Hanım Sultan Sinan’dan kendisi için bir cami yapmasını isteyince, Mimar Sinan sanatına olan aşkını, Mihrimah Sultan’ın sadeliğiyle birleştirerek bu yapıya yansıtır. Aradan yıllar geçer ve Koca Sinan, bu defa padişah fermanı olmaksızın Avrupa’nın kapısı Edirnekapı’ya da bir cami inşa eder. Bu camiye de Mihrimah Sultan adı verilir.

H
5/5

rivayete göre Mihrimah Sultan Camii; büyük bir aşk hikayesinin mimariye yansımasıdır. Yapımı tamamlandıktan sonra ortaya çıkan ve dillere destan olan bu aşk; duyguların sanata dökülmüş halini yansıtıyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan, 17 yaşına geldiği zaman babası tarafından evlendirilmek ister. Adaylardan biri Rüstem Paşa, diğeri Mimar Sinan’dır. Ünlü mimarın Mihrimah Sultan’a karşı içten içe hayranlık ve büyük bir aşk beslediği kimse tarafından bilinmemektedir. Mimar Sinan evli olduğu için, Mihrimah Sultan Rüstem Paşa ile evlendirilir. Mimar Sinan, aşkını sanatına dökmek ister ve karşımıza iki eser ile çıkar. Edirnekapı’daki ve Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Camii. Özellikleri ise; iki caminin de aynı anda görülebildiği bir konumdan, gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart’ta, yani Mihrimah Sultan’ın doğum gününde; Edirnekapı Camii’nin tek minaresi ardından güneş batarken, Üsküdar Camii’nin ardından ay doğar. Mihrimah’ın kelime anlamı da güneş ile aydır.

B
5/5

Tıpkı Şemsi Ahmed Paşa Cami gibi Üsküdar sahilde bulunan bir başka önemli Mimar Sinan eseri. Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan tarafından yaptırılmıştır.

H
4/5

Dışarıdan daha heybetli görünen caminin içine girildiğinde o etkisi azalıyor. Kapısında bolca dilenci, avlusunda deniz manzarası seyreden insanları çokca. Kitabesini bulmak için biraz mücadele gerekiyor. Yan tarafta bir türbe var ama kime ait olduğuna dair bir ufak bilgilendirme bile çok görülmüş.

E
5/5

Üsküdar Mihrimah Sultan camii bana çamlıca camiinden sonra öbür aleme açılan ,içinden ışıklar saçan bir kapı gibi geldi.sanki içeride bizim göremediğimiz binlerce kişi ile aynı anda namaz kılıyorsunuz.tek kelime ile muhteşem....

B
4/5

Mimar Sinan'ın başka bir eseri. Edirnekapı'da bir ikizi mevcuttur. Birinden güneş batarken diğerinden ay doğuyor tarzında bir olay vardı. Bir de Mimar Sinan'ın aşkından falan diye bir hikaye dönüyor ortalıkta, gerçekçiliğine pek inanmadım ben. Oldukça güzel bir yapısı var ancak içerisi diğer camilere göre biraz daha küçük. Ayaküstü uğranabilecek bir yer arada sessiz sakin oluyor bakılabilir.

R
5/5

Üsküdar sahilinin en güzel köşesinde, Osmanlı devrinde yapılan ve bir Mimar Sinan eseri olan Mihrimah Sultan Camii; bütün zarafetiyle, muhteşem konumuyla adeta Üsküdar'a paha biçilmez bir değer katıyor. Kanuni Sultan Süleymanın kızı Mihrimah Sultan tarafından, Mimar Sinan'a yaptırılan ikinci camiyide Edirnekapı'da yine Mihrimah Sultan Cami adıyla. Üsküdar Mihrimah Sultan Camii aslında bir külliye. Ana kapı girişindeki tarihe göre 1548 tarihinde yapılan küllüyede; cami, medrese, türbe, sıbyan mektebi, han, imarethane ve tabhane yer almakta. Marmararay ve deniz yoluyla kolayca ulaşmak mümkün.

İ
5/5

Üsküdar meydanda Hakimiyeti Milliye Caddesi ile Paşalimanı Caddesi’nin kesişiminde Mihrimah Sultan Külliyesi içerisinde bulunan Mihrimah Sultan Cami, 1547-1548 yıllarında Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Cami, dikdörtgen şeklinde olup üzerinde 10 metre çapında büyük kubbe bulunmaktadır. Bu yüksek kubbe, iki yan ve kıble tarafından yarım kubbelerle desteklenmiş ve kıble tarafındaki yarım kubbenin iki yanına da birer kubbecik yapılarak takviye edilmiştir. Kubbe kasnağında 16 pencere açılmış olup kasnak dıştan kavisli ayaklarla desteklenmiştir. Caminin mihrabı mermerdendir. Som mermerden yapılan minberinin şebekeleri geometrik şekillerle bezenmiştir. Kırmızı, ince somaki mermer sütunlar üzerindeki külahı pek zariftir. Cümle kapısı tarafındaki duvarda, üç mermer sütunun taşıdığı müezzin ve kandil mahfilleri ve beş sütuna oturtulan hünkar mahfili bulunmaktadır. Kapı ve pencere kanatları sedef, fildişi kakmalı olup, vaiz kürsüsü de pek sanatkarane yapılmıştır. Mihrimah Sultan Cami, yaptırıldığı sıralarda denize şimdikinden daha yakın olduğu, açılış merasiminde bulunmak için saltanat kayığı ile gelen Sultan Süleyman’ın, cami merdivenleri önünde karaya ayak bastığı rivayet edilmektedir. Tek şerefeli iki minaresi bulunan bu caminin avlusunda yirmi köşeli mermer bir şadırvan bulunmaktadır.

5/5

Gerçek tarih Gerçek bir şaheser.cok sukur ki tadilat adi altinda cok fazla tahribata ugramadi.her metre karesi yuzlerce yil oncesine uzanan tarih motifleri ile bezenmiş.

T
5/5

Erken gittiğimiz için içine giremedik lakin dışarıdan bile çok güzel. Konumu çok iyi yerde. Camiye girmeden biraz ileride mavi kafe var Mimar Sinan'ın yaparken kaldığı ev olduğu söyleniyor resimlerde var. İlgilisine tavsiye edilir.

S
5/5

Mihrimah Sultan cami. Doğru ise etkileyici bir anektodu var. Uzun ama araştırıp okumaya değer. Üsküdar'ın bence en güzel yerinde. Mutlaka gelip görülmeye değer bir yer. Deniz kenarında mükemmel bir Mimar Sinan eseri. Tarihe sahip çıkmak lazım.

A
5/5

Üsküdar iskelesin manevi bekçisi gibi son ziyaretimde ikindi namazında orda bulunma şansım oldu, müezzin ezanı karşılıklı çift ezan şeklinde en yakın camiyle birlikte karşılıklı okudular. Çok temiz ve bakımlıydı emeği geçenlere teşekkür ederiz...

A
3/5

Bayan namaz kılma yeri kapı önü olmasaydi daha iyi olurdu sanki,kış günü,kadınların namazı dışarda kilmasi çok saçma ,üstelikte haftasonu akşam saati ve dini özel bir gün yokken. DEĞİŞİK!

M
5/5

Harika bir cami içerisinde huzur buluyorsunuz. Mimar Sinan'ın Kanuni ve Hürrem Sultan dan olan Kızı Mihrimah için yaptığı erken dönem eseridir. Kubbesi üç yanından yarım kubbelerle desteklenmiş olup lakin ön cephede yarım kubbe yoktur. Herkesin gelip burada en azından bir Cuma namazı kılması lazım.

S
5/5

Üsküdar meydanında her detayıyla muazzam bir cami. Yapandan ve yaptırandan Allah razı olsun.

U
5/5

Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Halısının rengi kırmızıdır. İçerisi ne çok aydınlık ne de karanlıktır, gündüzleri avizeler yanmaz. Minberi mermerdendir. Üç yarım kubbe ve bir tek kubbeden oluşur. Ufak bir üst katı vardır. Burada namaz eda etmeyi seviyorum.

B
5/5

Üsküdar'ın sembolü olan tarihi camilerden biri.

M
5/5

Üsküdar'ın en güzel yerinden İstanbul'u selamlıyor. Sevgisini güzelliği ile ziyaretçilerine sunuyor. Görmek isteyen göze sevgi ve aşk veriyor.... Mihr-î-Mâh Sultan Camii, Mihrimah Sultan Camii ya da İskele Camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde meydanda bulunan Mimar Sinan'ın Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir. Sinan'ın erken dönem eserlerindendir

M
5/5

Mimar Sinanın cinsiyeti olan camileri var. Üç büyük Üsküdarda .Kadin zerafetinin hepsini barındıran eşsiz yapılar.Mihrimah....bazen yanından geçerken konuştuğum oluyor.Hasbel Kader ezan okunsa o da beni seviyor diyorum..😅.

F
5/5

Çok güzel bir camii. Hem ibadet etmek için hem de avlusunda dinlenebilmek için. Tuvaletleri biraz pis ama onun dışında çok iyi. Bahçeye biraz bank koyulsa daha da güzel olur

H
5/5

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı adına, Mimar Sinan'a yaptırdığı şahane eserlerinden biri. Manzara ve konum olarakta güzel bir yere sahip.

B
5/5

Mihr-û- mah (güneş ve ay). Videoda ezan okunurken her tekrarı diğer cami müezzini ile birlikte yapıyorlar yakından dinlemenizi tavsiye ederim

N
5/5

Üsküdar çok sevdiğim bir yer Mihrimah Sultan camiine fırsat buldukça gîderim mimarisi konumu sahile yakın olması cazip hale getiriyor

C
5/5

Üsküdar sahilde gezmeniz görmeniz gereken yerlerden ibadet etmek amaçlı mutlaka uğrayın vakit ezanlarında karşılıklı iki cami imamının okuması çok güzel oluyor

T
5/5

Bir Mimar Sinan harikası. Mimar Sinan’ın çok özel ve bir o kadar ince düşüncesiyle yapılmış bir eser. Mimar Sinan Mihrimah'a olan aşkını belki de bu güzel camiye en güzel şekliyle yansıtmıştır. Kanuni'nin kızı Mihrimah Sultan'a ithafen yapılmıştır. Mihrimah sultan yer seçimini Mimar Sinan'a bırakmış, Sinan'da İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde camiyi konumlandırılmıştır. Üsküdar vapurundan indikten sonra bu sanat harikasına ulaşabilirsiniz. Klasik dönem Osmanlı yapıları içinde en güzel olanlardandır. Mabedin içi insanı gerçekten çok etkiliyor. İnsanı huzura kavuşturan güzel de bir bahçesi var.

A
5/5

Bir yerden dönüyor veyahut da bir yere gidiyor olabilirsiniz. Eğer şanslı iseniz bir ezan vaktine denk gelirsiniz. O ezan sesi ile zaten kalbiniz sizi Mihrimah Sultan Camii'ne götürecektir. Zaten caminin hikayesini de öğrendiğinizde geçmişe çok büyük bir dönüş yaşayıp, yeniden tarihi hissedeceksiniz. Hayırlı ramazanlar...

Y
4/5

Güzel bir camii. Üsküdar meydanda bulunuyor. Lavabolar ücretsiz. Namaz vakitlerinde kalabalık oluyor. Ulaşımı kolay.

H
5/5

Bir Ayet: Eğer yeryüzündeki bütün ağaçlar kalem olsaydı, deniz de -ardından ona yedisi daha eklenmek üzere- mürekkep olsaydı yine de Allah'ın sözleri tükenmezdi; Allah azîzdir, hakîmdir. (Lokmân, 31/27) Bir Hadis: Bütün insanlar, Âdem'in çocuklarıdır. Âdem ise topraktandır. (Tirmizî, "Menâkıb", 74) Bir Dua: Zorda kalanın duasına icabet eden Allah'ım! Dünya ile ahiretin Rahmân'ı ve Rahîm'i olan Allah'ım! Bana merhamet edecek olan Sensin. Senden başkasının merhametine muhtaç bırakmayacak şekilde bana rahmetinle muamele eyle. (Hâkim, Müstedrek, 1, 696) T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı

D
5/5

Tarih kokuyor ,çok güzel 💚🌿🕌

S
5/5

Üsküdar meydanda yer alan tarihi camii. Sadirvaninda elinizi yüzünüzü yıkayıp arkanızı döndüğünüzde boğaz manzarasını görebilirsiniz. Oldukça ferahlatıcı bir camii. Marmaray çıkışı ve otobüs duraklarının hemen arkasında yer almakta

E
5/5

Çok güzel ulaşımı gayet iyi yerde olan içerisinde baya eski mezar barındıran bir cami ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri

N
5/5

Bir vakti burda eda etmek nasip oldu

L
5/5

Rivayete göre Koca Sinan derin bir tutkuyla âşık olduğu Mihrimah Sultan’a kavuşamamıştır ama ona olan aşkını olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır. Matematik dehası Sinan, Mihrimah için yaptığı iki külliyenin içinde yer alan camilere bir sır da gizlemiştir. Mihrimah Sultan’ın Güneş’le Ay anlamına gelen ismine ithaf edercesine yılın sadece birkaç gününde (Nisan ve Mayıs aylarında) bir caminin arka cephesinden güneş batarken diğerinden ay doğmaktadır.

S
5/5

Üsküdar semtinin ve İstanbul'un simge, Osmanlı camii. İçerisi klasik Osmanlı minaresi. Şatafattan kaçınılmış. Buna rağmen büyük usta mimar Sinan, eseri olduğu kendini belli ediyor.

B
5/5

مسجد أثري رائع و جميل تشعر براحة غريبة جدا عندما تصلي فيه وذلك لإطلالته الجميلة على البحر وهدوء الرياح المتسربة من نوافذة، ومع اجتماع إيقاع صوت الموج ونسمات الرياح وعذوبة الصوت ستتمنى أن تصلي الفروض كلها في هذا المكان. مكان الوضوء خلف المسجد. Güzel ve çekici bir cami Caminin pencerelerinden çok sakin rüzgar esiyor, dalgalar ritimleri ve rüzgarın huzurları ve imamın güzel okuşu ile her gün bu camide namaz kılmak istersen Cami biraz küçük ve hızlıca dolar, caminin biraz daha genişletilmesi çok iyi olur Bir de camiye girirken kapının üzerinde çok ağır bir deri perde var, onu açarkan biraz zorlanabilirisiniz, acaba onu değiştirebilir mi

S
5/5

Tarihinin öğrenilmesi ve görülmesi gerekilen camiilerden bir tanesi.

M
5/5

Sabah namazi cok guzel olur. Sabahin ilk karanlik sessiz vakitleriyle gun dogumundan itibaren canlanan hayati temasa edebileceginiz tarihi onemi cok buyuk harika bir eser

E
5/5

Üsküdar'da buluşalım diyenler için çok güzel bir mekan olarak aradıklarını bulabilecekleri huzur veren bir yer. Bayanlar için ayrılmış namaz kılma ve Kur'an okuma bölümü mevcut. İstanbul a gelip de bu güzel mekânı görmeden gitmek olmaz.

4/5

İbadet yapmak için bir yer tavsiye edilmez lakin tarihini bilmek bazı şeylerin önemli o yüzden görülmesi gereken yerlerden birisi

G
5/5

Görülmesi gereken mimarilerden vede ibadethanelerden biri, Üsküdar meydanda.

M
5/5

Şadırvanında abdest alırken çok güzel manzarası ve içinin manevi atmosferi ile Mimarsinan eseri olduğunu herşeyin en ince detaylarına kadar düşünüldüğünü anlayabiliyorsunuz. Bir vakit namazı kılmanızı tavsiye ederim.

G
4/5

Aynı isimle bir tane de Edirnekapı'da olmak üzere Mimar Sinan tarafından yapılmış camiidir. Hemen önünde 3. Ahmet Çeşmesi bulunur. Etrafı ise tam bir keşmekeş halde. Üsküdar'ın en kalabalık kesimlerinden birinde (sahilde) bulunuyor. Az ilerisinde Marmaray ve devamında Metro istasyonları ve önünden geçen otobüslerle gayet kolay bir konumda.

A
5/5

Caminin kendisi ve konumu güzel. Diğer bir adı iskele camiidir. Bana göre karşısındaki valide-i cedid camisi daha ferah ve daha az yoğun.

H
5/5

Biz ramazanda teravih namazı için gittik güzel bir atmosferi var mutlaka görülmeli

E
4/5

Tuvalet vs.de sıkıntı var. Daha doğrusu uskudar sahilde wc sıkıntısı var.

M
5/5

Çok feyizli bir camii.. Üsküdar'a gittiğimde bir namaz vaktini denk getirmeye çalışırım. Yine bir gün gittiğimizde imam efendi çok güzel bir dua yapmıştı. O duayla başbaşa bırakıyorum sizleri🤲

A
5/5

Ecdad yadigarlarından biri daha... Ne söz söylesek az gelir. Kalabalık olması bu uhrevi ortamın tadını tam alamamaya sepep olsa da insanı Kanuni Sultan Süleyman devrine götürmeye hiçbir güç engel olamıyor. Allah onlardan razı olsun.

N
5/5

Üsküdar' da güzel bir Mimar Sinan eseri..

I
4/5

Cami Üsküdar iskelesine yakın bir yerde. Cami avlusunda yer alan abdest ve lavabo bölümlerim biraz daha geliştirilmesi kanaatindeyim tarih olarak eski bir cami. Cami avlusunda ayrıca bir mezar bulunmaktadır.

S
5/5

Mimar Sinan’ın mimarı olduğu güzel camilerimizden bir tanesi.

Ş
5/5

87 kışına benzetilen 12 Mart 2022 tarihli günden. Mihrimah' ı birde böyle görmek ve tarihe şerh düşmek istedim. Mukabeleli ezanı Yeni Valide Camii ile yaparken çok çok daha güzel. Video paylaşmak mümkün olsaydı onu da paylaşırdım.

A
5/5

İstanbula gelip Üsküdarda namaz kılmak isteyenler için Muhteşem Süleymanın kızı için yaptırdığı Mihrimah camisi dış avlusuyla güzel bir mekan. Buradan boğaz ve vapura binenlerin koşuşturması izlenebilir.

N
5/5

Mimar Sinan. 💚💙❤💜 Mihrimah Sultan'a âşıkmış da bilmem ne masalları ile koca Sinan üzerinden girişilen romantik palavralar, hakikatin kıyısından bile geçmez. Lüzumu yok bu boş lakırdıların. Cami, denizden bakınca, etekleri uçuşan bir kıza benzer. Nerede okuduğumu hatırlamadığım bu yorumu çok haklı bulurum. Üsküdar güzellerinden.

F
5/5

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde meydanda bulunan Mimar Sinan'ın Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir.

K
4/5

Hemen yakınındaki meydan çeşmesi ile birlikte, Üsküdar' ı süsleyen, tarihi sembollerden birisidir. Önünden akan yoğun trafik ve arkasındaki çirkin yapılaşma nedeni ile, süs görevini artık pek yerine getiremiyor. Yakın zamanda geçirdiği başarılı restorasyon ile, içerisinin zarafeti, ziyaret edenlerin seyrine amadedir.

O
5/5

Yuz yillardan beri ayakta muhteşem bir eser

A
5/5

ÜSKÜDAR TAM MEYDAN DAKİ TARİHÎ CAMİ...Bugün ibadet ettiğim yer...ve. Manzarası

A
5/5

Gerçekten mükemmeldi,gözlerimi alamadım,eğer üsküdara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın

U
5/5

Konum itibariyle öyle güzel bir yer seçilmiş ki, insan trafiğinin en yoğun olduğu yerlerin birinde vakit namazı kaçırma korkusu yaşadığımız anda karşımıza çıkıyor. Emeği geçenlerden Hz Allâh razı olsun. Ecdadımızın en güzel miraslarından biri. Tarih, coğrafya, fizik, matematik ve tabi ki din derslerini camii gezip, keşfederken alabilirsiniz. Her adımınızda halen mekanın canlı olduğunu, yaşadığını hissediyorsunuz.

İ
5/5

Ramazan ayında kuran-i kerim okunurken denk geldim... ve gerçekten eski olan camilerin atmosferi bir mükemmel...

B
5/5

Cami tam meydanda çok güzel bir hissiyatı var burada en az 1 kere namaz kılmalısınız

A
5/5

28 ekimde Kocaelinden Üsküdara cumhuriyet kutlamaları için geldik sahilde 5 tane cami gezdik yatsı namazını kılmak için saat daha 9 yoktu bütün camiler kapalı içeri insan almıyorlardı sadece içerdekilerin dışarı çıkmasını bekliyorlardı en son Mihrimah Sultan camisine geldik güvenliğe rica ettik namaz kılacağız burası geldiğimiz 5.cami dedik.sagolsun güvenlik aldı bizi Allah razı olsun insan evladıymış öğrendik ki tinercilere karşı tedbirmiş iyi de belirli saate kadar açık olsun bizimle birlikte geri dönen çok oldu Üsküdar a hiç yakışmıyor ilgililere duyurulur

A
5/5

Çok güzel cami. Ecdattan Allah razı olsun.

E
4/5

İstanbul 'daki Osmanlı'dan kalan diğer camiilerle çok benzerlik göstermekte, ancak nispeten daha küçük.

Z
5/5

Camilerin hepsi güzeldir bu camiinde ayrı güzel vitray camları şamdanlari üst kata çıkan ince minare merdiveni herşeyi ayrı güzel gezmeye görmeye değer birde namaz vaktine geldiyseniz dahada güzel.Allah kabul etsin şimdiden ibadetlerimizi

Y
5/5

"İstanbul'un Üsküdar ilçesinde meydanda bulunan Mimar Sinan'ın Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan için yaptığı camidir" evet yine meydanda bulunan bu güzel ve utangaç eserin Ulaşımı çok kolay maramararay vapur iett hepsi sizi buraya getirir mekan çok huzur verici avlusunda abdest alıp biraz oturup düşünmek dinlenmek sonrasında yapılan ibadet hepsi ayrı bir tat bir lezzet

H
5/5

Usta Mimar Sinan'ın büyük aşk duyduğu sultanın kızı için yaptığı nadir eserlerden... Mana olarak Güneş ve Ay olan Mihri Mah ince düşünülen bir o kadar da kalbi hissiyatla yapılmış eserlerden. Avlusunda ayrıca güneş saati hala duvarda asılıdır. (Merdivenlerinin hemen sağ tarafında kervansaray bulunurmuş ama vaktiyle yıkılmış) Ruhları şad olsun.

M
5/5

Mimarsinan tarafından yapılmış, hikayesi ile insanı büyüleyen bir camii

A
5/5

Mihrimah Sultan Camii'nin hikayesi ; Mihrimah Sultan Kanuni’nin en sevdiği kız evladı olarak bilinir. Hatta annesi Hürrem Sultan’ın ölümünden sonra babası Kanuni’ye devlet işlerinde danışmanlık yaptığı, bir nevi valide sultan rolünü üstlendiği söylenir. Babasının vefatından sonra tahta geçen erkek kardeşleri için de vazgeçilmez rol oynayan Mihrimah Sultan, bu dönemde “Hala Sultan” adıyla anılmaya başlanmıştır. Hayır işlerine olan düşkünlüğü ve dindarlığı ile bilinen Mihrimah Sultan’ın inşasını Mimar Sinan’dan özel olarak istediği ve yerinin seçimi dahil her konuda kararı Mimar Sinan’a bıraktığı bu camii, Sinan’ın zarif eserleri arasında yer alır. Mihrimah Farsça’da “Güneş ve Ay” anlamına gelmektedir. Rivayetlere göre Mihrimah Sultan’a platonik bir aşk besleyen Mimar Sinan, bu aşkını Mihrimah Sultan Camii ile ortaya koymuştur. Bazı tarihçiler tarafından bu hikayenin doğru olmadığı iddia edilmişse de caminin projesi ve zerafeti aşktan çok hayranlığın izlerini taşımaktadır. Yapımından bu yana geçen yaklaşık 500 yıla rağmen hala sağlam olarak ibadet için kullanılmaya devam etmektedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’dan olan tek kızı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan tarafından Üsküdar’da yapılan camiidir. Camii bizzat Mihrimah Sultan tarafından yaptırılmış ve tüm masrafları kendi hazinesi tarafından ödenmiştir.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul

💬 Üsküdar'ın en güzel yanı; neredeyse her sokakta camii var, ecdad yeterki siz cemaat olun, uzağa gitmeyin diye bu kadar sık yapmış. Gerçi bu camii yeni yapım bir...

📍 Acıbadem, Çilekli Sk. No:19, 34660 Üsküdar/İstanbul

💬 Ali.mumcu hocam gibi Allahimin sevdiigi birisi var bu camide ama kimse kiymetini bilmiyor insanlarin bu zata oyle ihtiyaci varki ama kiymetsiz biraktilar rabbim...

📍 Validei Atik, Kartal Baba Cd. No:96A, 34664 Üsküdar/İstanbul

📍 Kısıklı, Emniyet Sk. 13-2, 34692 Üsküdar/İstanbul

💬 Yıldızlar mübarek Şeyh Efendi için yoksa mekanın hali içler acısı maalesef.

Üsküdar En İyi Türbe Listesi

📍 Ünalan, Şht. Timur Aktemur Cd No:29, 34700 Üsküdar/İstanbul

💬 Yüksek kubbeli sıcak bir cami. Giriş biraz yukarda kalıyor bu yüzden yaşlılar için hereket oluyor. Engelli için kolaylık var mı bilmiyorum.

Üsküdar En İyi İbadethane Listesi

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur