Adres: | Anafartalar, A.Adnan Saygun Cd. 25 B, 06050 Altındağ/Ankara |
---|---|
Kategoriler: | Cami |
Google Haritalar'da Aç |
Camiyle alakası olmayan ve insanın bakınca ürktüğü insanlar içinde kalmış bir camii. Yine de bir cemaati var. Güzel ve tarih kokan bir camii. O yoğuşuk sokaklar ve insanlar arasında insanın bir kaçış yeri aradığında sığınılacak en güzel mekanlardan.
Tarih
Tarihi bir cami görmeye değer
İbadetlerimizin vazgeçilmezi, milli ve manevi bütünlüğümüz ölmez eserleri camii ve mescidlerimiz. Tarihi dokusu bir başka güzel.
Ankara nın Altındağ ilçesinde ulus semtinde bulunan çok eski tarihi ibadethane lerimizden birisidir Leblebicioğlu Camii küçük bir ibadethane lerimizden birisidir hem tarihi bir camimiz olması ayrı bir keyif veriyor ibadetmizi yaparken hemde cok temiz bir ibadethane dir Rabb'im Cümlemizin Dualarini İşini Gücünü sağlığını sihhatini bereketini Rast Getirsin Hayırlısıyla nasip etsin inşallah Rabb'im kılmış olduğu muz namazlarımızı ve yapmış olduğumuz Dualarinizi kabul eylesin inşallah hayırlısıyla
Cami 1713 yılında Ankara müftüsü Kantar Zade Mustafa Bey ve oğulları tarafından inşa edilmiştir
Camiyi beğendim cemaat makul seviyede bence güzel
Güzel eski sade bir camii ilgili mütevazı bir imami var gözlemlediğim kadarıyla.
Ankara' nın en eski camilerinden biri. Küçük şirin bir cami. Güzel bir çevre düzenlemesi camiyi daha da gösterişli kılacak ortaya çıkaracaktır. Tarihi dokuya renk katan yapılardan biri. Etrafında tarihi dokuya uygun bir düzenleme yapılmalı.
18. yüzyıl yapısı olan caminin, harim kapısı üzerinde, 2 sıra halinde 8 satırlık kitabesi bulunmaktadır. Kitabesinden Hicri 1125 (Miladi, 1713) yılında Ankara Müftüsü Kantar Zade Mustafa adına, oğulları tarafından yaptırıldığı anlaşılmıştır. Uzunlamasına dikdörtgen planlı olan yapı, taş temel üzerine ahşap hatıllı ve kerpiç duvarlı olarak inşa edilmiştir. Tavanı ahşap olan caminin çatısı kiremit örtülüdür. Çatısının kuzeybatı yönünde yer alan kısa yapılı ahşap minaresi, şerefesiz ve sivri külahlıdır. Caminin kuzey tarafında yer alan son cemaat yerinin ki tarafı duvarla kapatılmıştır. Bu bölüm günümüzde camekanlı şekilde düzenlenmiştir. Son cemaat yerinin ön tarafı 3 kemerli ve tuğla örgülü olarak yapılandırılmıştır. Ortada yer alan kemerin iki ayağı, Roma Dönemi’nden devşirme, dorik başlıklı antik iki sütunla taşınmaktadır. Tavana kadar uzanan mihrabının altı tarafı bozulmuştur. Bozulan bölüm günümüzde düz olarak sıvanmıştır. Alçı kalıp şeklinde yapılmış olan mihrabın ortadaki nişi üzerinde 7 sıra halinde sülüs yazıyla yazılmış Kuran’dan ayetler bulunmaktadır. Bu bölüm 3 sıra bordür ile çevrelenmiştir. En dış bordürde sülüs yazı ile Kelime-i Tevhid tekrarlanmaktadır. İkinci bordürde arabesk süslemeler, üçüncü bordürde ise yazılar bulunmaktadır. Caminin minberi yenidir.
300 yıllıkmış
Eskiler kadar huzurlu olsa keşke bütün camiler
Denizciler caddesi üzerinde, küçük ve şirin bir cami.
Harika bir ahşap tavan ile eski cami
Mükemmel tarihin eseri...
Mübarek tarihi mekan Ehil ellerde esaslı tadilat olması lazım
Maşallah.. Şeairi temsil ediyor
Tarihi doku inanılmaz
Tarihî bir mekan...Güzel bir camii
Anafartalar caddesinde küçük, tarihî bir cami.
Tamam
Güzel
Hijyen çoook eksik
Normal.
Güzel
Tarih
Guzel
Allahuekber