Adres: | Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd., 34470 Sarıyer/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Turistik yer Cami |
Google Haritalar'da Aç |
Çok temiz, nezih bir cami. Restorasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları girişte bulabilirsiniz. Şirketin ismi Kadıoğlu olması lazım. Çok sağlam, temiz, emek kokan bir iş yapmışlar. Allah razı olsun. Caminin manzarası mükemmel zaten biliyorsunuz. Resmi açılışı yakın zamanda yapılmış. Girişte lokum vardı. Birkaç tane aldım. Çok makbule geçti. Allah razı olsun 🌹 😉
Hacı Kemalettin Camii, İstanbul'da Rumelihisarı'nda bulunmaktadır. Rumeli Hisarı'nın hemen yanında bulunan cami 1743 yılında yaptırılmış.
Cami içî huzur dolu malzemeleri ahsap bogazin serinligi ve temiz havası görmeye değer
Hacı Kemalettin Camisinin bulunduğu Rumelihisarı Mahallesi; yakın zamanlara kadar yalnızca denizden ulaşılabilen bir Boğaz köyü idi. Rumelihisarı, Türklerin yaklaşık 1450’de Rumeli yakasında ilk kez yerleştikleri, mezarlık yeri belirledikleri ve cami inşa ettikleri yöredir. 1451’de yapılan Rumeli Hisarı, köyün gelişimine katkı sağlamıştır. Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde 3 camisi, 11 mescidi bulunan 1060 haneli Rumelihisarı’nın Müslüman köyü olduğunu belirtir. 18. yüzyılda Rumelihisarı Köyü; Hacı Kemalettin, Kaleiçi ve Meydan mahallelerinden oluşmaktadır. 1850’lerden itibaren Şirketi Hayriye’nin vapur seferlerine başlamasıyla bir sayfiye köyü görünümüne bürünmüştür. 1938–1941 arasında sahil yolu açılırken vapur iskelesi çevresindeki ve sahildeki pek çok yalı yıktırılmıştır. Sahil yolu 1958–60 arasında yeniden genişletilerek günümüzdeki vaziyetini almıştır.
Kendi halinde tarihi küçük bir camimiz.
İskele Camii olarak da bilinir. Aslında mescit olan yapı, 1743 yılında Sultan I. Mahmut tarafından camiye dönüştürülmüştür. Caminin banisi Hacı Kemalettin hakkında ise bilgi mevcut değildir. 1940 yılında bir onarım geçirmiştir. Günümüzde camideki onarım çalışmaları tamamlanmıştır.
Tuvaleti ve abdesthanesi iç içe ve temiz, konforlu bir camii. Ayrıyetten eşsiz bir boğaz manzarası var.
Camii’nin ilk banisi Hacı Kemalettin olup, ilk olarak 1649 yılında ahşap olarak yapılmış olup, yangın geçirdikten sonra I. Mahmud tarafından 1746’ da kagir olarak yeniden inşa edilmiştir. Yapı ana hatları ile 1746 mimarisini yansıtmaktadır. 2. Mahmud döneminde ahşap olarak genişletilen son cemaat mahali , kadınlar mahfeli genişletilmiştir. Hacı Kemalettin Camii ve Dükkanları 01/02/2019 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Camide taş, güçlendirme, ahşap ve minare işlerinin tamamı; çevre düzenlemesi ve kalemişlerinin 14.05.2021 tarihinde vakıflar genel müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanmıştır.
Emirgan sahilinde, sade ve ferah bir camii. Küçük bir avlusu ve bu avlunun içerisinde şadırvan bulunmaktadır. Camii'nin içerisindeki beton merdivenlerde tarihin izlerini görmek mümkün. Huzurlu ve sakin bir ibadethane. Yalnızca giriş tarafında hemen bitişiğinde yer alan işletmenin mobilyalarının camiye çok bitişik olması estetik değil.
Temiz ve güzel bir camii sahilde wc ücretli abdest hane temiz. Çeşitli yayınlar var farklı dillerde harika bir yer
Tertemiz bir cami
Püfür püfür boğaz havası ile namazın keyfi burada bir başka
çok güzel bir cami Maşallah 😊
Restorasyon halen devam ediyor. Giriş Temmuz 2020 itibariyle halen mümkün değil.
Temiz güzel
Camiye ismini veren Hacı Kemalettin Bey'in mezarı, caminin hemen arkasında yer almaktadır.
Boğazın en güzel camiilerinden
Allah yapanlardan razi olsun,yalan dünyanin gürültüsünden sığınılacak tek mekan♥️♥️♥️
Güzel
rumeli hisarında
Bebek bölgesinde boğaza bakan güzel cami Rabbim İslam'ı ve Müslümanları övsün.
Çok güzel tasarıma sahip ve çok temiz olan Eski Cami.
Caminin güzelliği, temizliği ve güzel tarihi eserleriyle Allah'a şükürler olsun özel bir konumu vardır.
👍🏻
Çok güzel cami
Boğaz'da yakın zamanda yenilenen küçük bir cami. Rumeli Hisarı'na çok yakındır.
İstanbul'daki Hacı Kemaleddin Camii... Sultan I. Mahmud tarafından MS 1739'da yaptırılan, tarihi 18. yüzyıla kadar uzanan bu güzel cami.