Adres: | Caddebostan, Bağdat Cad. No:324, 34728 Kadıköy/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +905324566325 |
Kategoriler: | Turistik yer Cami İbadethane Kutsal yer |
Çalışma saatleri: | Salı 24 saat açık, Çarşamba 24 saat açık, Perşembe 24 saat açık, Cuma 24 saat açık, Cumartesi 24 saat açık, Pazar 24 saat açık, Pazartesi 24 saat açık |
Google Haritalar'da Aç |
Her cuma kapısının önünde lokma hayrı yapılan, cuma namazları çok kalabalık olan, tarihi yapısına uygun cenaze olduğunda trafiği kilitleyen, cemaatin bahçesine bile sığamadığı küçük cami. Tarihi ve mimari eser.
Bağdat Caddesi gibi cıvıl cıvıl bir caddenin en "hareketli" yerinde daha bahçesinden içeri girdiğinizde sizi sessizliğin ve temizliğin karşıladığı 200 senelik bir camii.
Burası Allah 'ın evi tuvaletler 5 TL üstelik pislikten geçilmiyor , Erenköy gibi bir yerde malesef bir emekli günde 3 vakit namaza gelse 15 TL verecek simit yemesin tuvalet parası versin. Camilerde bu imamlar ve müezzinler ne iş yapıyor ?
İç mekanı ve bahçesi ferah küçük bir cami.
II. Abdülhamid Han zamanında valilik yapan Abdullah Galip Paşa tatafından 1898 yılında yaptırılmış. Kitabesinde; "Senir ârâ-yi hilâfeti kübrâ pâdişâh-ı muazzam ve şehinşâhi mükerrem es-Sultân ibnü’s-sultân es-sultanel gâzi Abdülhamid Hân-ı Sâni hazretlerinin cülusi meyamin me’nusi hümâyunlarının yirmi beşinci sene-i devriyesine müsâdif 1316 senesi ağustosunun on dokuzuncu günü irâde-i seniyye-i şâhâneleriyle teyemmünen esâsı vaz olunarak inşa olunmuştur"
Camii çok güzel, imamın (galiba Mehmet Pervane) sesi çok güzel. Tane tane, net ve anlaşılır bir okuyuşu var. Aynı şekilde müezzin de aynı uyumu sağlıyor.
Cok tarihi bir cami olsa gerek bakima ihtiyaci oldugu cok belli.
Bağdat caddesinde en hareketli noktasında, tuvaletlerinde "tuvalet kağıdı" bulunan ender camilerden, 200 yıllık bi cami
Maddi durumu iyi olan er kişilerin cenaze namazlarının kılındığı camii olarak da bilinir. Avlusundaki şadırvanda her çeşmenin üzerinde ip ile bağlanmış peçeteler bulunmaktadır. İçerisi tek kubbeli yanyana iki ayrı alan olarak inşaa edilmiştir. Müezzin mahfilinin yanındaki duvar sanat eseri kıvamındadır. Ezcümle; bu camiiye zengin olarak ölerek gelmektense, insanın fakir olarak kendi ayakları ile yaşayarak bu camiiye gelmesinde fayda vardır...
Bu camii şerifi ilk ziyaretim, küçük ve çok çok güzel. Tarihi bi camii olması da ayrı bir değer. İmam hoca efendi hem güler yüzlü hem kuran okurken kıraatına hayran kaldım. Allah razı olsun.
Camii çok ilginç bir bölgede, müslüman olmayıp hayatları islama ve müslümanlara karşı mücadele etmekle geçen bir çok kişinin cenazesi buradan kalkıyor, bu kişilerin cenazesi ile bile Cumaya gelenlere zulüm ediliyor. Hoca defalarca cenazeye gelen yakınları camii avlusunu boşaltması için uyarsa da dinlemiyorlar. Ne namaz kılıyorlar ne de namaz kılmaya izin veriyorlar ne de namazdan sonra cemaatin camiden çıkmasına izin veriyorlar, çok ibretlik bir durum.
Küçük olmasına rağmen güzel bir camii, abdest alma yerinde havlu peçete olması çok güzel bir düşünce, tuvaleti daha bakımlı olabilirdi(pis değil özellikle belirtmek isterim, yanlış anlaşılmasın).
Bağdat caddesi üzerinde, Ethem Efendi caddesinin birleştiği konumda olan asırlık bir cami. Semtin insanının genellikle cenaze için gittiği, avlusundan namazı takip ettiği küçük bir bahçesi mevcut.
Camii nin temizliği, sade güzelliği, bahçedeki kedilerin sıcaklığı, İmam beyin kalbe işleyen kıraatı ile huzur veren bir camii.
Kadıköy yakasınım en güzel ve en şirin camisi. Cemaati ve hocası ile örnek bir camii Özellikle bir sabah namazına gitmenizi öneriririm
Kadıköy,Erenköy Mahallesi Bağdat Caddesi üzerindeki Tarihsel değeri olan en nadide Camimizdir. Abdülaziz ve 2.ci Abdülhamid zamanında Valilik ve Nazırlıklık yapan Galip Paşa Tarafın dan ölümünden 4 yıl önce 1898 de yaptırılmış tır.Yapımı 1899 da sona ermiştir.
Cami kibar ve güzel küçük bir köy camisi gibi zaten bu semtte kimsede camiye gitmez kolay kolay gitmedikleri camiye birtek cenazeleri gelir ozaman gelir kapıda beklerler bu sözlerim kimsenin gücüne gitmesin kimsenin inancına da karışmam ama gerçekler böyle kocaman semt şu güzelim camimizi doldurmuyor gözümün gördüğü bu
Bağdat caddesi nin hareketli ve şımarık yapısından kendinizi çekilmeli.Ruhunuzu ve bedeninizi dinlendireceğiniz ,ibadetim izi ikame edeceğimiz camii.
Tam cadde üzerinde konumu çok iyi..Galip Paşa Camii, Türkiye'nin İstanbul ilinin Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy mahallesinde, Bağdat Caddesi üzerinde bulunan cami. Osmanlı padişahları Abdülaziz ve II. Abdülhamid zamanında valilik ve nazırlık yapan Abdullah Galib Paşa tarafından, ölümünden dört yıl önce 1898’de yaptırılmıştır. Vikipedi
Caminin içi çok hoş çok güzel de. Dışarıdaki wcnin fiyatı 5 TL nedir arkadaş? Tuzla'da, Maltepe'de ücretsiz cami tuvaletleri varken Bağdat caddesi fırsatçılığı nedir?
Çok hoş renkleriyle içinizi açan tarihi bir camii. İmam ve müezzin beyin güler yüzlü karşılaşması ve hoş sohbetleri çok iyiydi. Kesinlikle uğramanızı tavsiye ederim.
Küçük ve maneviyatı yüksek güzel bir camii 🌙
Mehmet Hoca çok değerli bir Hoca..ilmi ile muhtesem kuran tilaveti ile gonulleri doyuruyor..ayrica camii için çok faydalı işler yapıyor.. bu da camiiye değer katiyor
Çok güzel bir Camii. Rabbim Namaz kilmayi orada nasip etti.. Bağdat Caddesi üzeri
Gayet sessiz ve sakin neredeyse geleni gideni yok caminin. Yerini çok anlatmaya gerek yok bayağı merkezi bir yerde. Şadırvan ve tuvalet hizmetleri güzel. Herkes gibi kağıt havlu işine ben de şaşırdım 😂 içeride tahtalar ses yapıyor gibi biraz bakım gerekebilir.
Büyüklük olarak çok mütevazi ancak mimarisi, avlusu, ve en önemlisi hizmet eden çalışanları ile huzurlu, maneviyatlı bir camii. İmamı Sn. Mehmet Pervane hocamızın gönülden ve ehil okuması ile kur'an a susuzluk çektiğinizde gidip ruhunuzu besleyeceğiniz büyük bir imkan. Daim olsun...
Güzel camii ama Bağdat caddesinde daha çok camii olmalıydı uzun süre camii bulmak için yürüdüm
Akşam namazımı kılmak için Gittiği Bir cami idi. içerde de bir Hafız ve minik bir evladımız Kur'an okuyordu namaz kılarken onların o güzel sesleri ile birlikte içimde garip bir huzur hissettim..
Çıkışta ayakkabılıkta kek gördüm çocuklara camiyi sevdirmek icin güzel bir tesvik olmuş. İnce düşünceli kardeslerimizden Allah razı olsun...
Caminin avlusuna adımınızı attığınız an dış dünyayla bağlantınızı kesen manevi bir havası var. Avlusundaki ağaçlar özellikle çok güzel.
Hayır lokması dağıtmak için çok uygun bir yer. 1000 kişilik yarım saatte tükenir.
Cadde üstünde cok eski bir cami ama araba ile gitmeyin park yeri yok
Caminin içerisi çok zarif ve şık yapılmış. Allah yapandan ve yaptırandan razı olsun.
Merkezi konumda. İçinin daha sade, daha az süslü ve daha mat boyalı olması tercih edilirdi. Akustik iyi. Genel olarak İstanbul'daki camilerin vasatının üzerinde.
Gerek modern görüşlü imamı ile gerekse de tarihi dokusu ile en sevdiğim camileri sizden biridir.
Güzel, küçük ve oldukça gözde bir cami. Bu camiye kendi aracınız ile gidecek seniz, biraz erken gidip park yeri bulmanızı öneririm.
Yine huzurlu bir Camii
Tarihi bir cami görülmeye değer
Güzel, kalabalık değildi içi. Dün sabah saatlerinde önünde depremde ölen bir vatandaşın hayrına lokma dağıtılıyordu, Allah rahmet eylesin.
Erenköy civarının gitmesi gelmesi kolay, hepimizin aşina olduğu camisi. Darüşşafaka Cemiyeti de her yıl bağışçılarını anmak için mevlit okunmasını burada yapar..
Bölgedeki sınırlı camii içinde güzel ve bakımlı bir camii. Ayrıca bahçesi de küçük ama güzel. Kalabalık zamanlarda (Cuma, bayram) bahçe namaz kılmak için keyifli ve yeterli. Camii içindeki klima da sıcak havalarda kurtarıcı. Camiinin geçmişteki ve günümüzdeki imamları (hocaları) genel olarak vaazlarında uygun ve düzgün mesajlar veriyorlar.
Bu camiden cenaze kaldırılmamali.Lokmacisi,cenaze arabasi, cenazeye gelen kışilerin arabalarıni park etmeleriBağdat caddesi trafiginin tıkanmasına neden olmakta.
Bağdat caddesinde böylesi güzel bir tarihi camiyi görmek çok güzel bir duygu. 1899 Yapımlı ve Padişah 2. Vahdettin dönemine ait camii ibadet,temizlik ve wc ihtiyacı için çok güzel bir olanak... Sadece üzücü olan olay ise; caddede kimilerinin lüks içinde kimilerinin de açlık içinde dolaşması...
Çok şirin bir Cami, Yapan ve yaptıran lardan Rabbim razı olsun.
29 ekim cumhuriyet bayramında zoraki olarak lavabolarını kullanmış olup 3 TL ödemek zorunda kalınmıştır , ayıptır ayıp keyfe göre mi mevkiye göre mi fiyat biçiyorsunuz !
Camimiz çok guzel fakat, icerideki halılar ayak kokuyor, camid3n iceri girince çok agir bir ayak kokusu var, ayda temizletseler, boyle bir koku olmaz. Dinimiz temizlik dini
Cenaze için oradaydım gayet temiz gayet güzel bir cami. Miraç kandiline denk geldik Cenazeden sonra dua okundu Cami hocaları çok yardımcı oldular dualar okudular başsağlığı diledilernbize her şey için teşekkür ederiz ☺️
Geçtiğimiz günlerde sabah namazı kılmaya gittik.Caminin tarihi dokusu mükemmel.Namazı kıldıran hocamızın kıraati üzerine eklenince kıldığımız namazı huşu içinde eda ettik.
Bölgede çok fazla ihtiyaca cevap vermeye çalışan ihtiyaca karşılık küçük kalmış bir camişerif. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bahçesi de ayrıla çok güzel,serin.
Temiz nezih avlusu seein huzurlu bir camii
Peki
Buralarda camii var mı derken bir anda şirin ve minik ve mütevazi duruşuyla kendisini size göstermektedir. Gayet güzel 👍 bir duruşu var. Şiir gibi bir duruşu var. Yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Ve de maneviyatından istifade etmenizi tavsiye ederim.
Camii diyip geçmeyin yol bisikletinde karın ağrısı çektim ve en yakın camii burasıydı temiz ve dikkat edilen cami
Erenköy Galip Paşa Camii 1899 tarihli bir 2.Abdülhamit dönemi Camii. Dönemin zevkine uygun detaylar mevcut.Daha bakımlı iç ve dış düzenlemelerin yapılması iyi olur.
İmam'ın mükemmel sesi ve yorumu
Tarihi ve şirin bir cami. Fakat Bağdat caddesi üzerinde bulunması ve konumu itibarıyle cenaze günleri tam bir keşmekeş oluyor civarı. Semtlerde cenazeler her camiden kaldırılamamalı. Bunlar için konumu, bahçesi ve durumu müsait olan insanların gelip arabalarını park etmeye yer bulabilecekleri camiler seçilmeli.
Kaliteli bir cami. Sıcak su, peçete, ve sıvı sabun mevcut. Cami içerisi de sıcak ve temizdi. Yetkililerin eline sağlık.
Yapıldığı zamanda ses getiren döneminin mimarilerinden daha farklı güzel bir camii. İmam Hatip'i olan Mehmet Pervane Hoca Efendi en az cami kadar muhteşem biri. İstanbul'da gidip görülmesi gereken eserler içindedir.
Temiz ve dışarıda ki kargaşadan beri, ruhun teneffüsü için sultan ll. Abdülhamid dönemi eseri. İstanbul ilinin Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy mahallesinde, Bağdat Caddesi üzerinde bulunan cami. Osmanlı padişahları Abdülaziz ve II. Abdülhamid zamanında valilik ve nazırlık yapan Galip Paşa tarafından, ölümünden dört yıl önce 1898’de yaptırılmıştır. Yapımı 1899'da sona ermiştir. İlave bölümü ise 1985 yılında Hacı Süleyman Tarman tarafından yapılmıştır.
Hocamızın Atatürk ve silah arkadaşlarına duada yer vermesi çok değerli ve anlamlıydı. Allah razı olsun.
Kadıköy Caddebostan’da Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Galip Paşa Cami, Sultan II. Abdülhamid Han döneminde, 1899 yılında valilik ve nazırlık yapan Galip Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin ek bölümü 1985 yılında Hacı Süleyman Tarman tarafından yapılmıştır. Minberi ve vaiz kürsüsü ahşaptır. Tek minareli ve tek şerefeli olan bu caminin bahçesinde şadırvan bulunmaktadır.
Anadolu yakasının, ünlü camisi genelde zengin ve ünlülerin cenazesi buradan kalkar, bağdat caddesi üzerinde otopark sorunu var, yaya gelinmesi daha doğru olur , veya taksi yada dolmuş tercih edilebilir.camiler herzaman teslimiyet yeridir,
Camilerimizin tadı binalara yapılan eklemeler ve çirkin sevimsiz tadilatlar ile kaçtı. İlla ki ticari bir oluşum da sokuyorlar! Ezan berbat okunuyor, önünden kaciliyor caminin, yazık değil mi? Oturulsa avlusundaki yemyeşil bir ağacın altında huzurla dinlense ezan! Eski günler ne güzeldi, ezan duyunca mutlu olurduk, bahçeleri harika olurdu. Yeter artık, o güzellikleri geri istiyorum.
Nam ı yeşil cami.Bağdat caddesinin üç camisinden en meşhur olanı.cemaati yok denecek kadar az.Dikkat çeken özelliği her gün cami önünde kayan LED harfli reklam tabelasında ayet ve hadis paylaşılması.Trafik ışıklarında bekleyenler gelenler geçenler bir ayet bir hadis öğrenmiş oluyor.kendi okumasada beyni okuyor.
Yoğun trafiğin ortasında, gürültünün göbeğinde huzur içinde ibadet edebileceğiniz harika bir camii. Çölde ağaç altı gölgelik gibi. Sıcaktan kavrulmuş çatlamış bir karış toprağa yaz yağmuru yağmış gibi..
Bağdat caddesinde ki şirin merkezi ve insanın içinin huzur dolduğu bir cami. Bu camiiyi yapanların bence niyeti çok temizmiş.
güzel,şirin ve tarihi bir cami. 1899 yılında yaptırılmış daha sonra ek bölüm ilave edilmiş. bağdat caddesindeki 2 camiden biri.büyükçe avlusu da var namaz kılınan. dini günlerde yer bulmakta zorlanabilirsiniz.
Tarihi bir cami mutlaka yolunuz düşerse namaz kılmak için ziyaret ediniz
Galip Paşa Camii'nin bizlerde çok ayrı yeri var. Bağdat Caddesi üzerinde huzur içinde ibadetinizi yapabileceğiniz bir mekan. Cemaati çok ve daim olsun...
Fatihayı bi dogru okuyolar bi yanlış
İstanbul bağdat caddesi üzerinde bulunan tarihi küçük bir camii ulaşım için 16 16d 4 ve 222 numaralı ıett hatlarını kullanabilirsiniz. Erenköy marmaray istasyonuna da yürüme mesafesinde bulunmaktadır.
Huzur verici
Cenaze namazı İçin bulunduğunuz bir ortamı ne kadar inceleyip yorum yapabilirsiniz ki. Ama şunu söyleyebilirim bu tür üzüntülü günlerde avlusunda toplandığınızda geniş mekana rağmen seyyar tenteler sayesinde ıslanılmadığını fark etmiştim
Sultan 2. Abdülhamid han zamanında 1899 yılında yaptırılmış, küçük ama çok güzel bir Camii. Günümüzde, merkezi lokalizasyonundan ötürü daha çok cenaze nemazları için kullanılıyor
130 yıllık Cami bütün güzeliği ile duruyor ama bir trafik canavarı yüzünden yıkılan çeşmesi halen yerinde değil. İst.bld onarıp yerine koyulacağını beyan etti ama aylardır verilen söz yerine getirilemedi...
Cami Osmanlı'nın son dönem mimarisinin önemli bir örneği içindeki sıcaklık ve insanda ibadet şevkini arttıran iyi bir enerjisi var son derce önemli ve saygın bir semtte bulunmasına karşın iç taraftaki beden duvarlarında bulunana çok güzel kalem işi süslemeler rutubetten kabarmış duvar üzerinden dökülmeye başlamış biraz hakkettiği değeri alamadığı kanısındayım
cok guzel her cami ici ve disi gibi rahat nefes alabileceginiz bir yer namaz kilmazsaniz dahi iceriye girin bahcesinde oturup kuslari dinleyin nefesinizi tazeleyin sonra yolunuza davam edin
Ailemde en yakınlarımızı uğurladığımız benim için çok önemli bir cami. Benim de zamanı gelince buradan sevdiklerimle vedalaşmak istediğim cami.
Yapanlardan ve hizmet edenlerden Allah razı olsun.
Cenaze için gitmiştim. İmam Efendi sıcak tavırlarıyla matem günümüzde acımızı hafifletti. Tarihi, sevimli bir cami.
Tarihi bir yer çok güzel lakin cenaze işlerini bu camii vermeseler trafik alt üst oluyor sırf zenginlerin hava atması yazık merhum için ne faydası varsa birde imamı sorgulasalar imam bile ordaki zenginliğe kanmış
Gittigim camiler içerinde avlusunda kağıt havlu imkanı sunan tek camii Sakindi küçük ama oldukça ferah
1800 yıllarda yapılmış merkezi konumda bir Cami miz. Burada namaz kılan veya dua edenlerden ALLAH RAZI olsun.
küçük tarihi bir cami yan tarafına biraz ilave yapılmış bölgeye yetmiyor her cuma insanlar dışarda namaz kılmak zorunda kalıyor hatırlı cenaze olduğu zaman caddenin trafiğini kilitliyor
Mehmet pervane den dinlenilen kuran ziyafeti mükemmel. Camii çok sıcak ve samimi , abdeathanede sıcak su mevcut.
Şehrin içinde yüksek binaların arasında kalmış temiz,küçük,şirin bir camii
VC ye bakan görevli az para verdi diye bir vatandaşa parayı fırlattı. Belki parası bu kadardır dedim, çok söylendi hakaret etti.
Çok merkezi yerde, küçük şirin bir cami. Camii imamı aydın biri, çünkü diğerlerinin aksine Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını anmaktan korkmuyor.
Cadde Camii olduğu anlaşılıyor. Abdest şadırvanında dezenfektan,kağıt peete vs. güzel
Cami ve şadırvan bakımsız kalmış. Tuvaletleri derhal elden geçirilmeli…
Cok işlek bir cadde üzerinde temiz bir cami ama cenaze kaldırılan zamanlarda bütün cadde trafiği aksıyor cenazeler fener yolundaki camide yapılmalı cadde trafiğinin sağlığı açısından çok onemli
Bağdat Caddesi üzerinde küçük ama çok şirin bir camii. Dokuyu bozmadan ihtiyacı karşılıyor ve zarif görüntüsüyle caddeyi süslüyor.
bildigimiz veda mekanı
Huzur islamda allahın evinde bu huzur daha da çoğalıyo imamı temizliği gayet güzel rabbim razı olsun emeği geçenlerden...
İlk defa Cuma namazı için gittim,yol üzerinde olduğu için tercihim.Rabbim;bu kutsal mescitte yapılan bütün duaları kabul eder inşallah.😊😊😊
Cuma günleri hayrına lokma dağıtıyor kimi hayırseverler. Güzel bir uygulama. Merhumların ve merhumelerin ruhuna değsin.
Bağdat caddesi uzerinde uhreviyati ile huzur veren güzel bir Cami-i Şerif.
Cenaze namazlarında burada oluyorum.cevreye yetmeyen ancak vazgeçilemeyecek kadar merkezi bir cami. Küçük ama temiz .oldukça bakımlı
"Avlu duvarının Bağdat caddesi tarafındaki köşesinde yer alan mermer çeşmenin ise camiyle bir ilgisi olmayıp yaklaşık yirmi-yirmi beş yıl kadar önce buraya getirilmiştir. " (1996 eksi 20-25 yıl) Kaynak : İslam Ansiklopedisi İnternet Sitesi, GALİB PAŞA CAMİİ, İstanbul’da Erenköy semtinde XIX. yüzyılın son yıllarında yapılan bir cami, Müellif: SEMAVİ EYİCE
Güzel bir ibadet mekanı.ramazan için halılar ve genel temizlik yapılmış. Hocaefendi de iyi bir hatip.