Adres: | Mollafenari, Yeniçeriler Cd. No:50, 34120 Fatih/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Turistik yer Çay odası Cami |
Google Haritalar'da Aç |
Her tarafta Cami... Ve Tarihi Câmiler. Eski İstanbul Buralar hep böyle.
Nargilesi eskisi kadar guzel degil. Kahvesi zaten su kokuyor. Hic guzel degil. Kapida tahsilati yapan kisi, sizin yaptiginiz cay hesabina +4 +5 cayi her seferinde ekliyor. Dikkatli olun. Ortami güzel. Calisan diger emektarlar guler yuzlu.
İstanbulun kalabalığından sakin ortamında nargilenizi icebileceginiz, çayınızı yudumlayabilceginiz mekan. Tarihi dokunun icinde yıllarca içilen nargilenin aromasının sindigi dinlenebileceginiz güzel bir yer.
Muazzam bir ambiâns.. sofistik bir ortam.. geçmişle bugünü bulduğun çok güzel bir yer...
20 yıl önce nasılsa hala aynı hiçbir değişiklik yok.kahveler çok iyi nargile orta seviye,ortam kalabalık.sadece avludaki akvaryum boş, balıklar gitmiş.Nostalji için gelinebilir.
Yıllardır gelirim. Kaliteli nargile içemezsiniz, sadece ortamı görüp gelmişken uğradım diyeceğiniz bir mekan. Elma çayı yıllardır güzel. Gelince denersiniz.
Deli Yürek dizisindeki sahneyle tekrar hatırlattı. “ İstanbul’daki en iyi nargile mekanlarının bulunduğu yer” 15. Bölüm 30 ile 37. Dakika arası
İçi tamamen çarşı haline getirilmiş bir tarihi yapı. Çorlulu Ali Paşa, namı yürüsün diye bir küllliye yaptırır Beyazıt'a. Külliye de tıpkı Çorlulu Ali Paşa gibi, en gözde zamanını yaşar Osmanlı Dönemi'nde ve sonra sürgün edilir kendi içine... O da Beyazıd'ın kalabalığından gürültüsünden uzak, kendine has, nargile kokan, kahve tadan, renkli bir kalabalık yaratır kendince... Sürgünlüğünden mi, Çorlulu Ali Paşa'nın idam edilmesinden mi, yoksa duvarlarına çakılan "old carpets" yazılı kırmızı teneke parçalarını içine sindirememesinden mi bilinmez, hüzün kokar biraz medrese. Bu kokuya bir de nargilenin dumanı karışınca, döneminin önemli bilim merkezi mistik bir hal alır. Bu ruhani havayı, ahir zamanlarda müritlerin güzel sesleriyle çınlayan duvarlara, şimdilerde turistlere satılmak için asılan renkli cam objeler, kilimler halılar bozar mı yoksa havayı daha çok pekiştirir mi bilinmez ama, medrese geçmişini özler durur sessizce... Şimdiki halinden de pek bir şikayeti yok gibidir hani. Pek çok ziyaretçisi vardır ne de olsa; geçmişin şaşalı günlerini nargile dumanıyla birlikte solumak, bir acı kahve tatmak isteyen pek çok insan, üniversite öğrencileri, emekliler, Beyazıd esnafı ve turistler. Artık Çorlulu Ali Paşa Medresesi değildir, Erenler Nargile ve Çay Bahçesi'dir adı. Mîmârisinde ve kalem işlerinde Barok üslûbunun etkisi görülen külliyeyi zaman, bir bilim merkezinden nargile merkezine dönüştürüverir... Erenler Nargile ve Çay Bahçesi'nde saatlerce nargile içilir. Elma çayı burada çok revaçta ama kahvenin yeri bir başka. Közde pişmiş, bol köpüklü kahveden bir türlü vazgeçemeyenler ise nargile tiryakileri... Çorlulu Ali Paşa 1670 yılında, Çorlu'da doğar. Bir çiftçi ailesinin oğludur. Ailesi, O'nu Kapıcıbaşı Türkmen Kara Bayram Ağa'ya -duydukları sevgiden mi, minnetten mi yoksa korkudan mı bilinmez- evlatlık olarak verir. Kapıcıbaşı evlatlığı olarak önce Galata Sarayı'na, daha sonra Enderun-ı Hümayun'daki Seferli Koğuşu'na, buradan da Hane-i Hassa'ya yerleştirilir. Sonra memuriyete tayin edilir. Çorlulu Ali Paşa'nın başarıları çok geçmeden dikkat çekmeye başlar. II. Mustafa'nın kızıyla evlenerek saraya damat olur. Çeşitli yerlerde vezirlik ve kaymakamlık görevleri yaptıktan sonra III. Ahmet'in sadrazamı olur. Devletin mali işleriyle ilgilenen, toplar döktürüp, askeri ocaklarda düzenlemelerde bulunan ve saray masraflarını kontrol altına almak isteyen Çorlulu Ali Paşa İsveç - Rus savaşı sırasında İsveç'i Ruslara karşı destekler. Amacı ilerde meydana gelebilecek Rus-Osmanlı savaşında yorgun düşmüş Rus ordusunu yenmektir. Sultan Üçüncü Ahmet'in bu siyaseti onamaması ve bir süre sonra da Rusların savaşı kazanması üzerine Çorlulu Ali Paşa, gözden düşer ve Kefe'ye sürülür. Şeyhülislam Paşmakçızade Seyyid Ali Efendi'nin fetvası ve Padişah'ın fermanı de ile idam edilir.
Yılların mekanı elma çayı ve cadı kazanı harika eskisi gibi anason süper olmasada mekanın mistik havasında bir şekilde keyfli hale geliyor.
Tarihi bir yer, Caminin etrafındaki Nargile kafeleri kapatmadan bir çözüm bulunmalı çünkü Osmanlı nargile kültürünü Türkiyeye yayan hatta turistlerin de çok tercih ettiği yer olması sebebiyle tarihi dokuyu bozmadan kafeler de modernize edilmeli.
Ucuz ve kaliteli nargilesile, ortamiyla, atmosferiyle göz okşayan bir mekan.
Molla Fenari Mahallesi, Yeniçeriler Caddesi üzerinde Çorlulu Ali Paşa Medresesi numara 36'da bulunmaktadır. Cami, tekke, medrese, kütüphane, hazireden oluşan külliye şeklinde eski Simkeşhanenin yerinde 1707 ve 1709 yılları arasında kurulmuştur. Banisi, II. Mustafa'nın damadı ve III. Ahmed'in sadrazamlarından olan ve 1711'de vefat eden Çorlulu Ali Paşa'dır1. Cami, 100 m2'lik alana sahip olup kare planlıdır. Avlu kapıları üzerinde birer kitabesi vardır.
Erken saatlerde tercih edildiğinde nargilenin tadı ortamın keyfi katbekat artıyor. Nargile 2 çay 210tl.
Çemberlitaş tarafındaysam kahve yada çay içmeye bu otantik mekana uğrarım misafirim varsa ona da burayı tanıtmaktan mutlu olurum.
Cami içine girme fırsatım olmadı. Cephe mimari yapidi etkiledi bizi. Zaten o bölge açıkhava müzesi. Fındıkzade'den yürüme yolu ile başlayıp, Eminönü'ne kadar olan tüm tarihi yerleri görmek,gezmek mümkün. Sultanahmet'e giderken cadde üzerinde. Ziyaret etmeden geçmeyin derim.Giris ücretsiz.
Cok buyuk beklentiyle gitmeyin. Ortam fena degil. Caylar berbat. Nargileler vasat. Mutlaka neyip ne ictiginizi biljn geciyorlar.
Nargile, közde Türk kahvesi ve elmalı çayı denilince akla ilk gelen yerdir. Her zaman denenmesi ve gidilmesi gereken bir yerdir. Nargilesi anasonsuz tercih edilmeli bence
İsveç - Rus savaşı sırasında İsveç'i Ruslara karşı destekledi. Amacı ilerde meydana gelebilecek Rus-Osmanlı savaşında yorgun düşmüş bir Rus ordusuyla karşılaşmak ve galip çıkmaktı. Sultan Üçüncü Ahmed'in bu siyaseti tasvip etmemesi ve bir süre sonra Rusların savaştan galip ayrılması üzerine Çorlulu Ali Paşa, aleyhinde yapılan propagandalar sonucu gözden düştü. Sultan Üçüncü Ahmed, Ali Paşa'yı sadaretten azletti ve bir gün sonra Kefe'ye sürdü. Çorlulu Ali Paşa, sadrazamken Sinop'a sürdüğü Şeyhülislam Paşmakçızade Seyyid Ali Efendinin fetvası ve padişahın Aralık 1711 tarihli fermanı ile idam edildi
Mekan tarihi dokusu güzel, her ne kadar bizim malum halimiz bozmaya çalışmışsak da iyi. Ayrıca nargile içmek isteyenlerin de otantik yeri.
Nargile severlerin favori mekanıdır. Elma çayını içmenizi şiddetle tavsiye ederim. Kışları biraz soğuk oluyor. Ama kapalı tarafları var. Oradada nargile dumanı biraz rahatsız edebilir.
Güzel ve tarihi mekan fiyatlar da İstanbul'a göre uygun 2 elma çayı 1 anason nargile 200 TL tuttu
Medrese herzamanki gibi fiyat performans edepli oturup çay kahve nostaljik bir ortamda nargile keyfinizi sürebilceğiniz yer.Adisyon tutulmaz burada :) oyüzden ne içtiğinizi sizin hesaplamanız gerekiyor…
Direkt tarihin içinde oturup İstanbul'un en güzel nargilesini içiyorsunuz. Tadı asla bitmiyor. Limonlu maden suyu istiyorsunuz limon suyunu ayrı getiriyorlar maden suyunu ayrı en sevdiklerimden. Elma çayını kalırsa denemelisiniz. Biraz şekerli ama aynı zamanda ekşi.
Tek nargile içebildiğim yer.Atmosferi ayrı bi güzel
Harika bir yer … Nargile kalitesi orta seviye malum tütün sıkıntısı ve kalitrsizliğinden dolayı ülkemizde böyle bir sıkıntı var .. Lakin atmosfer ve nargile eşliğin de elma çayı ve türk kahveleri harika … 😎
Türk Kahvesi, Chai deneyiminin keyfini çıkarmak veya nargile keyfini çıkarmak için mükemmel bir yer.
Garsonlar ilgisiz, hesap alan kisi suratınıza dahi bakmıyor.
İstanbul'daysanız gidip herkesin yaptığı Sisha içme deneyimini mutlaka denemelisiniz, lezzetini siz seçiyorsunuz ve zaman zaman kömürleri değiştiriyorlar, böylece Sisha'nızı güvenle yakabilirsiniz. Tipik Türk çayı, su içme seçeneğiniz var. Güzel ve farklı bir deneyim.
Gezilmeli görülmeli yan tarafta çay kahve ve natgile içilebilecek erenler cafe de çok güzel geziden sonra dinlenilecek tarihin kokusunu alabilecegiz en iyi salaş bir okadar da nezih.
Eskisi gibi değil, nargile takımları ve çay bardakları pis, dikkatsiz ve baştan sağma hizmet.
Arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz samimi bir mekan. Çalışanları güleryüzlü ama bazen siparişinizi bir iki kere daha tekrar etmeniz gerekebilir :)
Buranın kahvasi dünyada içebileceğiniz en güzel türk kahvesidir. Gitmeyen çok şey kaçırır. Fiyatları da piyasaya göre çok uygun
Nargile içmiyorum ama akrabalarımla gittim. Güzel, otantik bir yer. Söylediklerine göre nargilesi iyiymiş. Çayı da fena değildi. Yabancı turistler de ilgi gösteriyorlar. Oturup sohbet etmek için tercih edilebilir.
Tarih kokan bir mekan ,müşterilere ilgileri ,güler yüzlü olmaları harika
Burada elma çayı ve nargile, vazgeçilmez rutinlerimiz arasında. Yaklaşık 20 yıldır periyodik olarak gittiğim yer; bunca zaman kedilerle beraber nargile içilen bir yerin olması büyük kazanım..
Her zaman orda bulunmak bana mutluluk veriyor..çok seviyorum çok..hesapta güven duymaları bir numaralı detay..
Tarihi güzel bir camii Ancak mekanı daha çok avlusunda bulunun nargile kafeler ile meşhur bu kafelerden en güzeli Erenler nargile tavsiyem sabahın erken saatlerinde kahvaltınızı yapın sonrasin da dumanın nefesinizle dansına başlayın Bu arada mekan sabahın 6 sinda açılıyor gece saat 02:00 kadar açık çalışanlarda gayet ilgili kesinlikle tavsiye edilir
bayramda arkadaşlarla geldik, aşırı kalabalıktı fakat bayramdan ötürü normal bir durum. çok fazla oturulacak yer var. nargile fiyatı ortalama fiyat yani 130 tl. elmalı çay var onu cok begendik. adisyon falan kesilmiyor siz ne kadar içtiyseniz kasaya söylüyorsunuz. nargileyi üzümlü naneli söyledik fakat pek o tatta gelmedi o açıdan eksik
Medrese bahcesi Üniversite zamanında öğrencilerin gittiği bir yer iken şu anda gelir seviyenizin yüksek olması lazım. Çay 12 TL, gazoz 36 TL Mekan sadece nargile kokuyor, temiz değil ve girmek zorunda olduğunu tuvalet leş gibi tuvalete ve üstüne üstlük para ile Netice olarak buraya gitmeyin
Nargile nin membası 🤏🏻
Burası beyazıt'ta medrese olarak geçiyor bizim tabirimizle ve gelip görebileceğiniz en lezzetli nargileyi yapıyorlar kaliteli kömür kaliteli tütün kullanıyorlar hiç rahatsız etmiyor.Herkese tavsiye ederim.
Nargilenin baskenti, zirvesi. Eger gercek bir nargile icicisisyen burasi senin yerin
Nargile içilen bol duman altı bir yermiş sigara içmeyenler uzak durun 😊
Arkadaşlar la sohbet edip nargile içilecek güzel bir tarihî mekân
Nargileyi nefesten daha fazla çekenlerin gittiği ve nargilenin en kötü olduğu mekan, çaylar berbat, elma diye bir içecek var ekşi sevenlere hitap ediyor 70 km yol yapıp gittiğim ve hayal kırıklığı yaşadığım bir anı olarak kalacak :)
İstanbulda değil sadece tüm ülke çapında tek geçerim.
Rezalet tütünleri bir halta yaramaz nargile takımları rezalet herşeyi bırak hizmet sıfır ve turistlere göre normal ama Türklere göre pahalı fiyatları
Tam bir ticarethane. Çaylar 10 tl kahveler 40 TL ve kahvenin içinde bol miktarda nohut başka maddeler var kahvede kahve tadı yok ayrıca soğuk geliyor. Kısaca orayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
ecdat yadigarı eserlerin kim ve hangi yetkili tarafından kiraya verilip eşrarkeş gibi dumanaltı olmuş uyuşturucu düşünemeyen zombileşmiş gibi nargile içe içe bi nesil ne hale getirildi.Çorlulu Ali paşa mezarından kalkıp gelse ilim irfan tahsil edilen o güzelim medresenin şu an dumanaltı olmuş halini görse acaba kime dua eder kime beddua peki bunu kim üzerine alırda hicap duyar.ama kimse merak etmesin bu işin vebali ve hesabı mahşerde çook çetin olacak bu rezil ve utanç verici hale bi an önce son verilmesi ve aslına uygun hizmet verilmesi kacınılmaz bir vazifedir.umarım bi akliselim siyasi erk çıkarda bunu hayata gecirir.
İstanbul'un en eski nargilecisi. Öyle yeni şatafatli nargileleri bulamazsınız. Tek elma, pişmiş şeftali falan içeceksiniz :)
Nargile içmek için güzel mekanların bulunduğu medrese
28 yıldır en lezzetli kahve içtiğim yerdir
Nargile sevenler için güzel mekan ama duman ve çeşitli aroma kokuları altında kalmayı sevmeyenlere ve alerjisi olanlara önerilmez.
Huzur dolu bir ortam
Harika bir mekan küçük otantik ve samimi bir ortam. Tarihi olmasının yanı sıra bazı otantik eşya ve hali satan dükkanlar ve enfes çayı ile kafeler bulunuyor. Bu otantik çay bahçesinin sürekli müdavimleri vardır çay elma çayı ve nargile üçlüsü vaz geçilmezler arasındadır.
Tarihi dokularını devam ettiriyor fakat şehrin kalabalığına mahkum olmuş.
Çok kalabalık ve nargile icmiyorsaniz orda olmamak lazım heryer duman altı eski hali yok malesef
Büyülü bir ortam. Nargile ve çayları harika. Dinlendiriyor rahatlatıyor
Eski nostaljik bir yer . İçerisi tarih kokuyor adeta . İçerisi oda oda şeklinde düzenlenmiş . Ana kapıdan girişte sağ tarafınızda sizi nargileler için hazırlanmış közlerin yer aldığı ocağın yüzünüze vuran sıcağı karşılamakta. Nargilesi güzel insanları güzel ortam güzel Fakat burada aile göremezsiniz. Çünkü içerisi duman altı olduğundan aileler tercih etmez.
Süper harika bir eski mimari
Kahveyi kozde yapıyorlar cok kıvamlı ancak bu gittiğimde az kavrulmus kahve yapmışlardı. Eskisini tercih ederdim.
Tam yol ağzında kaldığı için haliyle hengamesi de çok oluyor. Biraz gürültü seviyorsanız size iyi gelecektir. Hemen yanında yer alan meşhur nargilecisine de geçebilirsiniz, kadın erkek karışık da gelebilirsiniz nargileciye, bol limonlu sodası (Churchill) güzeldir.
Orta doğu ve balkanların en güzel Türk kahvesini burda girişte solda Erenler Nargilede içebilirsiniz. Kahvesi bildiğimiz standart kahveden farklı özel bir kahve kullanılıyor, açık gri renkli çekirdekli bir kahve. Fatih Malta Çarşısı’nda satılıyor kahvesi fakat pişirme tekniğini bilmezseniz aynı tadı alamazsınız. Nargileleri de çok güzel. Elma çayını mutlaka deneyin derim. Çalışanlar çok güler yüzlü ve kalender insanlardır. Hesap tutmazlar çıkışta siz ne söylersiniz hesap odur.
İnsanların nargile içerken sosyalleşip sohbet ettiği sıcak, samimi bir mekan. Lokasyonu çok göz önünde ama gizli, saklı bir mekan aslında.
Türkiye de içebileceğini en iyi nargileyi arıyorsanız nostaljik yapısıyla burada pişman olmazsınız
Cami girişi etrafı hep kilimci halıcı.
Tarihi güzel camii. İmam efendi Yıldırım Beyazıt camisinde görevliydi. İki yıl önce bu camiye atanmış. 17.07.2023
Çorlulu Ali Paşa Camii ve külliyesi. Durum gördüğünüz gibi. Medresenin girişinden itibaren orta alanı ve odaları işgal edilmiş NARGİLE salonuna dönmüş. Tarihi ve dini mekânın durumu içler acısı. Bu eser Vakıfların mı yoksa Diyanete mi ait bilmiyorum. Fakat sen sahip çıkmazsan birileri sahiplenir. Nasıl göz yumarsınız bu duruma?? İlgililere duyuruyorum, bi zahmet gidin görün durumu.
Hayatımda denediğim en iyi nargile
Tarihi bir mekan. Yan tarafında avluda kahve ve nargile var. Turistik açıdan güzel görünse de kültürel anlamda dini bir mekanın ticari amaçla kullanılması düşündürücü.
İstanbulda Beyazıtta bulunan çok güzel nargile yapan bir mekan, kendinizi orta çağda hissedeceğiniz bir nargileci ☺️, çayları da güzel.
Türkiye'nin tek otantik narfile mekânı
Güzel bir ibadet yeri
Nargile çeşitleri bol ve güzel yapıyorlar. Fiyatlar uygun ve mekan otantik. Aklınızda bulunsun sadece nakit geçiyor bu yüzden karta güvenip gitmeyin.
Öğrencilik yıllarından beri gittiğim bir mekân. Uzun aralar vererek gidebiliyorum ne yazikki. Eskisine göre daha sakin buldum. 20 yıldır tanıdığım çalışanları ve esnaf dostları görmek, hasret gidermek iyi geldi. Çaylar hala güzel.
Gerçekten harika bir mekan. Deneyimlemeydiyseniz tavsiye ederim
Malta Kahvesi denilen tek çekimli kavrulmuş kahvesi alışılmış kahve lezzetinden farklı bir deneyim sunuyor. Renkli renkli marpuçları, değişik aromalı nargileleri sizi alıp başla diyarlara götürebiliyor... Yolunuz buraya düşerse "Erenler" e uğramayı ihmal etmeyin...
Nargilede İstanbul'da tartışmasız bir numara. Tek problemi aşırı kalabalık olması. Maalesef talebi yüksek olan yerlerde ojune geçilmez bir durum bu.. tebrikler.
Nargile içmek için gittik içerde truya diye bir yerin içinde nargile içtik nargile el fakir dendi ama hayatımda içtiğim en berbat nargile mekan zaten kötü üstüne nargileside kötü olunca oraya gitmek kesinlikle akıl işi değil ve bir ben değil benimle gelen diğer 3 masada nargileyi içemedi böyle kötü tütün görmedim
İstanbul'un en merkezindeki mekan. Arkadaşlarınızla gelip çay, kahve ve yahut nargile içebilirsiniz. Nargile sağlığınıza zararlı olsa da böyle bir mekânda bunu deneyimlemek efsane bir duygu.
Bahçesinde uhreviyetin rezil edildiği mabet. Etrafındaki tarihi mekan maalesef Vakıflara değil kişilere ait. Bu nedenle caminin bahçesinde halıcılar, nargileciler... Çok çirkin ve kalabalık bir manzara. Bence devlet böyle tarihi mekanları kişilere bırakmamalı. Veya her amaçla kullandırmamalı.
Efsane olarak olmemis belki ama sekli de pek iyi degismemis bence. Hala yalnizca nakit gecerli ve fiyat normal ama kalite artik 1. Sinif degil.
Baharat pazarında yukarı çıkıp aramanız gerekiyor, merkezden görmenize izin veriyorlar, bu da onun büyüklüğünü gösteriyor.
Han içinde nargile kafeler var çok havasız , sigara , nargile kokulu , gidip görülmeye değmez . Nargile ve sigara içenler, havasız mekanları sevenler gidebilir .
İstanbul'da tarihî dokusunun altında oturup çayınızı, kahvenizi,nargilenizi içerken yanınızda oturan insanlarla keyifli sohbetler edeceğiniz mistik korkusunu içinizde hissedeceğiniz büyülü bir mekan..
Tarihi bir yapı. İçerde çok guzel otantik ortam var ve nargile içmeye birebir. Tavsiye ederim
Tadilattan yeni çıkmasına rağmen eksik kalan yerler var. Bakımsız ve düzensiz. Böyle kıymetli bir eserin bahçesi otopark olarak kullanılmamalı.
Nargile içmek için tek mekanım. Biraz sıkışık, yer bulmak zor. Ama türk kahvesi ve nargilesi için eğer yer bulabilirseniz mutlaka uğrayın.
Caminin etrafında boş yer yok, oturacak yer yok, bir sürü dükkan kafe...
Calisanlarin biraz daha egitilmesi sart,odemelerin yalnizca nakit olmasi yabanci turistler acisindan sorun oluyor,biraz daha havalandirilsa daha iyi olurdu,mac salonlari gibi surekli cay satmaya calisan kaba garsonlar illallah ettiriyor.ortamin manevi havasi on plana cikarilabilse cok daha guzel olabilecegi kanisindayim,belediyenin boyle bir mekan boyle bir ruhsati niye verdigi konusuna bir anlam veremedim.
Güzel mekan nargile almanız için biraz ısrar ediliyor almazsanız pek ilgilenmiyorlar fiyatlar orta halli.
Güzel bir yerde yapılmış küçük bir külliye cami darülhadis medresesi tekke hücreleri hazire ile güzel bir külliye camisi küçük güzel lakin medresesinin nargile kafe olarak kullanılmasına üzüldüm medresesinin duvarları kap kara iş olmuş yetkililerin derhal bu medreseye bakmasını rica ederim
Nargile içmenin çileye dönüştüğü mekan, iğne atsan yere düşmüyor, konforsuz bir akşam için tercih edilebilir :)
Mekan, ürünler vs. her şey 10 numara, fakat iletişim konusunda eksikleri çok. Gene de değer, İstanbul'un en iyi nargilelerinden...
Çorlulu Ali Paşa Camii; İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Kasımpaşa Camii Kebir Mahallesi Taşkızak Caddesi Camialtı tersanesi içerisinde 1707 tarihinde inşa edilmiştir. Cami, Sadrazam Çorlulu Ali Paşa tarafından yaptırılmıştır. Çorlulu Ali Paşa Sultan III. Ahmet döneminde sadrazam olmuştur. Rusya ile savaş ilan etmek istemesi padişah tarafından hoş karşılanmamıştır. 1710 yılında azledilip Midilli adasına sürülmüştür. Daha sonra 1711 yılında idam edilmiş olup kabri Divanyolu’ndaki külliyededir. Daha sonra Sultan II. Mahmut tarafından bir hünkar mahfili yaptırmıştı. Bu arada yapı yeniden onarılmıştır. Yapı iki katlıdır. Caminin alt katındaki odalar gemi kaptanlarına tahsis edilmiştir. Yapı 1970 yılında yeniden betonarme olarak yeniden inşa edilmiştir. Duvarlar kesme taş ile yapılmış havası verilmiştir. Yapının kubbesi kaldırılmış ve düz bir ahşap çatı inşa edilmiştir. Yapı kare planlıdır. Camiye son cemaat yerinden girilmektedir. Asıl kullanılan kapı kuzey cephesinden merdivenle çıkılan giriştir. Harim giriş kapısının sağ ve sol tarafı mahfiller bulunmaktadır. Bütün duvarlar yerden tavana kadar çinilerle kaplıdır. Yan duvarlarda uzun sivri kemerli dört pencere bulunur. Mihrap duvarında da sivri kemerli iki pencere bulunur. Yapının çatısı ahşap ve kiremit kaplıdır. Mihrap yarım yuvarlak niş şeklinde olup, üzerindeki kitabe 1707 tarihlidir. Güneydoğu köşesindeki vaaz kürsüsü ve minber ahşaptır. Minare sol cephede olup daha sonra betonarme olarak yeniden inşa edilmiştir.
Mistik havası için yılın 12 ayı ziyaret edilecek bir mekan.
Nargile sevenler kaçırmasın girince solda ikinci mekan
Arada kalmış şirin ve tarihi bir camii
Istanbulun en eski nargilecisi...atmosferi sizi etkileyecektir...Dunyada hesap alirken ne yiyip ne ictiginizi sizin soylediginiz tek yer...Nargileside guzeldir...
İstanbul’a her gittiğim de uğrarım nargilesi gerçekten iyi tavsiye ederim …
📍 Balat Hastanesi yanı, Ayvansaray caddesi, Park İçi Yolu, 34000 Fatih/İstanbul
💬 Süper yer. Denemek istediğim bir çok sporu deneme şansım oldu. En büyük sorun insanların kayıt olmasına rağmen gelmemesi. Başkasının hakkını gasp etmektir bu. B...
Fatih En İyi Firma ve Yerler Fatih En İyi Çay odası Listesi Fatih En İyi Spor kulübü Listesi İstanbul En İyi Çay odası Listesi İstanbul En İyi Spor kulübü Listesi