Koza Han
Koza Han, Turistik yer, Cd mağazası olarak Osmangazi, Uzunçarşı Cd., 16010 Osmangazi̇/Bursa adresinde bulunmaktadır. Koza Han 100 yorum ve 4.67 puanlamaya sahip.
Adres: Osmangazi, Uzunçarşı Cd., 16010 Osmangazi̇/Bursa
Telefon numarası: +5541799700
Kategoriler: Turistik yer Cd mağazası
Çalışma saatleri: Cuma 08:00–19:30,
Cumartesi 08:00–20:00,
Pazar 10:30–18:30,
Pazartesi 08:00–19:30,
Salı 08:00–19:30,
Çarşamba 08:00–19:30,
Perşembe 08:00–19:30
Web sitesi:
Google Haritalar'da Aç

Koza Han Yorumları

R
5/5

Dükkanları da ortamıda çok güzel, oradaki hacı şerifin helvası çok lezzetliydi.Şalların, eşarpların hem çeşidi çok fazla hem de fiyatları uygun.

M
5/5

Bursa Yunanca "Prusa", 1326'da Bizans’tan alınmasından sonra, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken dönemlerinde imparatorluğa başkent oldu. O dönemden sonra yüzyıllarca bu şehre yatırım yapılmış; medreseler, hastaneler, kervansaraylar vs gibi birçok yapı inşa edilmiş. Bu gelişmeler sayesinde şehir o dönemlerdeki manada ciddi bir modernlik yaşadı. O dönemde inşa edilen yapılardan birisi de Koza Han. 15. yüzyıl sonlarında II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Tarihi giriş kapısı ve avlusundaki mescit tarihi şehir Bursa'nın simgeleri arasında kabul edilir. Koza Han, uzun yıllar, koza ticareti için Bursa'ya gelen ipek tüccarlarına konaklama imkanı sunmuştur. Handa altlı üstlü toplam 95 oda bulunuyor. Han, avlusunda bulunan ağaçlar, çimler, ve kalın duvarlar ile ziyaretçilerine sıcak havalarda bile daha serin bir ortam sunuyor. Kuruluş amacına paralel olarak, hala ipek ürünlerin de satılıyor olması ayrı bir anlam katıyor buraya. Ziyaret, keşif veya alışveriş için dolaşan müşteriler avluya inip yeme-içme mekanlarında ve ziyadesiyle serin bir ortamda üzerlerindeki yorgunluğu atabiliyor. Kısaca tarihi, turistik, hediyelik, dinlenmelik ve tefekkürlük bir mekan…

B
4/5

Bir kahve gurmesi olarak buranın kahvesine bayıldım. kahvaltıdan sonra buraya uğrayıp güzel bir kahve kahve içtik birtık pahalı olsa da deneyimlemek için gayet güzeldi. Keşke fincanları daha güzel olsaydı daha güzel olurdu bundan 1 yıldız kırdım .Ama lezzeti on numara

O
4/5

Bursa’nın merkezinde tarihi dokuyu en derinlerden hissedebileceğiniz, ipek şal alışverişi yaparken eski hanlarda gibi hissettiren, kahvenizi içerken de tatlı yorgunluk atabileceğiniz bir yer olmakla birlikte şemsiyeler başta olmak üzere inanılmaz kalabalık ve dağınık görünüyor. Turist kalabalığı da eklenince huzurlu ortam görüntüsünden uzaklaşabiliyor.

A
5/5

Bursanın gezilecek yerlerinden bir tanesi. Kapalı çarşı uzun çarşı ulu caminin yaninda bulunan eski bir han. Aracınız varsa park konusunda biraz sıkıntı yaşaya bilirsiniz. 300 metre ileride katlı otopark var oraya aracınızı bırakmanızı tavsiye ediyorum. Hanın tam ortasında çay kahve içip oturacağınız yerler mevcut. Siparişi gidip dükkandan vermeniz gerekiyor. Gitmenizi tavsiye ederim.

S
5/5

Bursa, tarih dokulu bir şehir. Burası o dokunun merkezi olabilir. Zaten tam merkezde, yanında Ulu Cami, Kapalı Çarşı var. İçinde bir sürü ipek dükkanları var. Şalcılar, kumaşçılar… Ortasında küçük bir mescit var. Namaz kılınabiliyor. Tarihini açıp okuyabilirsiniz, hem çayınızı içer hem de tarihi gözlerinizde canlandırabilirsiniz. Bir çok çay bahçesi var. Bu yaz günlerinde biraz sıcak oluyor. Ben kışın da gelmiştim ve daha iyiydi hava. Güzel bir salep içmiştim:) Her mevsimde gelip çay içmelik bir yer.

M
5/5

Güzel bir yer, yorgunluktan sonra ufak bir mola ve dinlenme için ideal. çay 20 Tl, kahve 70 TL. Arka tarafta ki yerin birinde kahve 100 TL, yani fark var, kıyaslayın

N
4/5

Hanın içi ve çevresi çok kalabalık. Zaten bu civar Hanlar Bölgesi diye geçiyor ve UNESCO koruması altında. Hanın kendisi güzel ve büyük fakat hem üst katında her yere sandalye masa atmış işletmeler, hem avludaki cafeler, onların masa sandalyeleri,güneşlikleri derken ortaya büyük bi curcuna çıkmış ve tarihi yapının güzelliği maalesef örtülmüş.

S
4/5

Bursa'nın en ünlü sayılı yerlerinden biri. İçeride birbirinin aynısı bir sürü ürünlerin ipek olduğu iddia edilen dükkanlar var. Genelde şal & başörtüsü satılıyor, çok turistlere hitaben farkli tasarımlı/uygun fiyatlı alternatifler söz konusu değil. Bahçe tarafındaysa yine birbirinin aynısı hediyelik eşyacılar & cici, tasarım fincanlarda kahve satan bir sürü dükkan bulunuyor. Herhangi birine oturup soluklanabilir, kahvenizin tadını dilediğiniz fincanda çıkartabilirsiniz. Burası için Bursa'ya gidin diyebileceğimiz bir yer değil ama yolunuz Bursa'ya gittiyse mutlaka bir yarım saatliğine de olsa uğramanız gereken belirli uğrak noktalarından biri.

E
5/5

Ulu Camii ve Kapalıçarşı’yı gezdikten sonra uğradık buraya. O tarih atmosferde dinlenmek, kahve içmek ve sohbet arası vermek çok keyifliydi. Alt katında çay ocakları ve bir iki hediyelik eşya dükkanı var. Üst katı ise ipek eşarp, gömlek vs. satışlarının yapıldığı mağazalar var.

D
5/5

İpek bişeyler bakmak istiyorsanız hemen üst katta sizi ipek eşyalar satan dükkanlar bekliyor. Alt tarafta kahve ve çayın keyfini çıkartabilirsiniz.

Y
5/5

İpek kumaşlardan çeşitli ürünlerin satıldığı yer ve aşağısında kahve içmelik ortasında mescit bulunan hoş bir han. Osmanlı’dan kalma bu tür hanların korunup kullanılması hem şehire hemde gelen misafirlere güven ve hoş bir güzellik veriyor. Alt katta kahve bir tık pahalı gibi. Yukarıda alışveriş edip aşağıda dinlenebilirsiniz.

Y
5/5

Çok güzel bir yer. Bayıldım... sadece popüler olduğu için diğer hanlara göre daha çok kalabalık var. Bursaya geldiyseniz gidin görün bir elizabeth gibi kahve için, magnet almak isterseniz güzel magnetler var uygun fiyata 👌🏻

M
5/5

Avlusunda altı şadırvan olan kubbeli bir mescit bulunmaktadır. Günümüzde Koza Han’ın iç avlusu insanların dinlenebilecekleri kafe ve çay bahçesi olarak düzenlenmiştir. Hanın mimarı Abdül-Ula Bin Pulad Şah, inşaat ustası da Şuca Bin Karaca’dır. Han-ı Cedid-i Evvel, Simşek Hanı, Beylik Kervansarayı, Cedid-i Amire ve Yeni Kervansaray gibi isimlerle anılan Koza Han, eskiden olduğu gibi şimdi de Bursa’nın ipek ve ticaret merkezidir.

H
5/5

İpek dokumalar almak, dinlenip bir şeyler içerken sohbet etmek için güzel ve tarihi dokusu olan bir mekan. İki kafe bulunuyor sanırım bir diğerinin neredeyse iki katı fiyatına hizmet veriyor ama pahalı olanın hizmet kalitesi pek iyi değil.

H
5/5

Koza Han, Bursa'nın kalbinde, tarihi bir mekân arıyorsanız mutlaka uğramanız gereken bir yer. Osmanlı döneminde ipek ticareti için inşa edilmiş bu han, tarihi atmosferiyle sizi adeta geçmişe götürüyor. Kaynaklara göre, 1491 yılında II. Bayezid tarafından yaptırılmış. Hem kahvemi yudumladım hem de ipek eşarpların arasında kayboldum. Eğer Bursa'daysanız, bir kahve molası ve biraz alışveriş için Koza Han'ı ziyaret etmeyi unutmayın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

V
4/5

Açıkçası alışveriş yapmayacaksanız müthiş esprisi olan bir yer değil. Şöyle bir gözlere şenlik için gezilip tarihi süreci düşünerek mimariyi hissetmek için görülmeli. Şemsiyelerin altında parsel parsel ayrılan cafeler günü kurtaracak kalitede ve heryerde şemsiye olduğu için çok baskın bir hava var.

K
5/5

Ulu Camii ve Kapalıçarşı’yı gezdikten sonra uğradık buraya. O tarih atmosferde dinlenmek, kahve içmek ve sohbet arası vermek çok keyifliydi. Alt katında çay ocakları ve bir iki hediyelik eşya dükkanı var. Üst katı ise ipek eşarp, gömlek vs. satışlarının yapıldığı mağazalar var. Tekerlekli sandalyeye uygun olmadığı için biz üst kata çıkamadık. İki kahve, bir soda için 160₺ ödedik. 🤍

H
5/5

Size Tarihi bir atmosfer sunan bu handa alt katta birşeyler içip üst katta ipek hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Ana Girişte sağdaki çay ocağında çay 20 TL iken karşısına düşen tarafta 30 TL olmasını yakıştıramadım. Temizlik zayıftı yerden birsürü ambalaj toplayıp çöpe attım.

M
5/5

Muhteşem bir atmosferi var, tarihi, mistik. İçeri girip öyle otursanız bile dinlendiriyor insanı. Gezinin ilk günü gelip kahve içmiştim, son günü de içmesem olmaz diye tekrar uğradım. Her kahvenin farklı, Bursa ya özgü bir bardakta gelmesi de çok hoş. Tarihi mekanları seviyorsanız mutlaka uğrayın. Üst katında da ipek ürünlerin satışı mevcut. Ama öğleden sonra yoğun oluyor, sabah saatleri en azından öğleye kadar mekanı gezmek için ideal zamanlar, bilginiz olsun 🌸

S
5/5

Bursa Koza Han Gerçekten çok şahane ve kesinlikle gönül rahatlığı ile alışveriş yapılacak bir yer olup çarşı esnafı saygılı ve ikram etmeyi seviyorlar. 1491 yılında II. Bayezid tarafından İstanbul'daki cami ve medresesine gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. Gazi Orhan Camii ile Ulu Camii arasındaki geniş bir alan kurulmuştur. Genellikle kesme taş, yer tuğlasının da ticari han, iki katlı olup odalarının önü revaktır. Revak kısmı 40 beton kubbeden oluşmaktadır. Üst katta 50, alt katta 45 olmak üzere toplam 95 odası vardır.

H
5/5

1492 yılında II. BEYAZIT tarafından İstanbul da ki cami ve medresesine gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. Orhan camii ile Ulu cami arasındaki geniş bir alana kurulmuştur. Üst katta bulunan odaların tamamı ipek ve ipek ürünleri satan dükkanlar olarak kullanılmaktadır. Günümüzde iç avlusu ziyaretçilerin dinlenebilecekleri kafe ve çay bahçesi olarak düzenlenmiştir. Mimar: Abdül-Ula Bin Pulad Şah İnşaat ustası: Şuca Bin Karaca

K
4/5

Koza Han 1490-1491 yılları arasında II. Bayezid tarafından, İstanbul’daki cami ve medresesine gelir getirebilmek amacıyla, mimar Abdul-ula bin Pulad Şah’a yaptırılmış bir han. Üst katta 51, alt katta ise 50 olmak üzere toplam 101 oda var. Avludaki havuz boşaltılmış nedenini bilmiyorum. Hafta sonu gitiik epeyce kalabalık, cıvıl cıvıldı.

F
5/5

Hafta içi gittik çok fazla bi kalabalık yoktu. İçinde benim çok hoşuma giden bir de mescit vardı. Mescide bir bakmanızı öneririm fazlasıyla şirin temiz. İçeride limonata içerek gezmenizi öneririm. Üst katlar hep ipek üzerine dükkanlar. Haberiniz olsun sağlıcakla kalın 🙃

İ
5/5

Hanın içerisi o kadar güzel ki ipekler şallar hediyelikler herkesin içeri girdiğin de etkilendiği bir mekan

S
5/5

Birçok çayhane var ama her çayhanenin fiyatı farklı. Örneğin, içeri girdiğinizde ilk sandalyeler için her çay 15 TL, ancak ilerideki sandalyeler, yani bir sonraki çayhaneye ait olanlar, her çay için 25 TL alıyor. Ancak genel olarak çok güzel bir yer.

M
5/5

Koza Han 1490-1491 yılları arasında II. Bayezid tarafından, İstanbul’daki cami ve medresesine gelir getirebilmek amacıyla, mimar Abdul-ula bin Pulad Şah’a yaptırılmıştır. Zaman içinde Yeni Han, Beylik Han, Beylik Han-ı Cedid-i Amire, Han-ı Cedid-i Evvel, Simkeş, Sırmakeş, Beylik Karbansaray, Eski Yeni Han gibi çeşitli isimlerle anılmıştır. Yaklaşık olarak 46 x38 metre iç ölçülerinde dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı olarak inşa edilen hanın üst katında 51, alt katında ise 50 oda bulunmakta, odalar her iki katta yaklaşık3.40 metre genişliğindeki bir revağa açılmaktadır. Revağın üzeri kubbelerle, odaların üzeri ise tonozla örtülüdür. Çatı kurşunla kaplanmıştır. Üst katta her odanın dışa açılan ikişer penceresi bulunmaktadır. Han’ın kuzey cephesinde taştan kabartma süslerle bezenmiş görkemli bir kapısı, ayrıca güneydeki açık alana ve doğusundaki tek katlı ahır ve depoların bulunduğu ikinci avlulu bölüme açılan kapıları vardır. Hanın iç avlusunun ortasında inşa edilmiş olan ve zemin katında havuzlu bir şadırvan, birinci katında ise ibadet mekanı bulunan sekizgen mescit, köşelerdeki sekiz ayak ve ayakları birbirine bağlayan yuvarlak kemerler ile havuzun ortasındaki bir ayak tarafından taşınmaktadır. Günümüzde ticari amaçlı olarak kullanılmaktadır.. Geçmişe yolculuk gibi bir şeydi yüz yıllar öncesinin Avmsi çok kalabalık olmasına rağmen dolanırken çok hoşuma gitti.

E
4/5

Hafta sonu kalabalık bir tarihi mekân. Alt ve üst katları hediyelik eşya, Bursa ipekleri ve tesettür giyimine özgü çeşitli ürünler barındırıyor. Bununla beraber el yapımı ürünler de bulunmakta. Aynı zamanda birkaç kafe de mevcut. Ancak kafelerde "kart geçerli değil" ibareli bir politikaları mevcut.

B
5/5

Bursadaki en güzel hanlardan ortasındaki mescidi , etrafındaki çay ocakları , ikinci kattaki ipekçi ve örtücüleriyle çok hoş bir yer . Özellikle her tesettürlü kadının ziyaret etmesi lazım

K
5/5

İpek kumaşları özellikle seccadeleri çok güzel flar ve eşarp alabilirsiniz aileniz için Dondurmalı irmik helvasını tavsiye edemiyorum maalesef

E
5/5

Hem oturup çayınızı kahvenizi içip sohbet etmelik bir yer. Hem de ipek şal vs alışverişi yapabilirsiniz. Atmosferini çok beğendim.

N
4/5

Rengarenk mini dükkanların bulunduğu tarihi atmosferdeki koridorlarda dolanırken kendinizi Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu bu kent dokusunu hissedebilmek imkanı, sizlere farklı bir duygu katacaktır. The opportunity to feel the texture of this city, where the Ottoman Empire was founded, will give you a different feeling while wandering through the corridors in the historical atmosphere with colorful mini shops.

H
5/5

Ulucamin hemen yanında. Kahve içer dükkanları turlarız dedik ama tabii ki oturmaya yer yoktu kahve hayalde kaldı. İçeride envai çeşit ipek şallar eşarplar omuz şalları fularlar seccade kaşmir kumaşlar vs satan dükkanlar mevcut. Her dükkana giremesemde 8 9 dükkan gezdim bazı yerlerden alışveriş yaptım. Bir şey almadan önce mutlaka birkaç mağaza gezip fiyat alın 300 500 fark eden yerler oluyor. Benzer ürünler satan yerler de var. Esnafını beğendim. Bursa'da gezmeyi en sevdiğim yerdi. Çok kalabalık olmasaydı daha iyi dolu dolu gezerdim. İpek kaşmir seviyorsanız mutlaka uğrayın

D
5/5

Bursa Koza Han, 1491 yılında Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ipek ticaretinde önemli bir merkez olan tarihi bir handır. Hanın avlusunda yer alan zarif mescid, Han'ın kalbinde bir manevi sığınak gibi durur ve Osmanlı mimarisinin inceliklerini yansıtır. Zamanında koza tüccarlarının dualarla huzur bulduğu bu mescit, bugün hala Bursa'nın ruhani dokusunu canlı tutmaktadır. Koza Han, ipek yolculuklarının başlama noktası ve manevi bir durak olmuştur.

O
3/5

Üst kat esnafı gayet mütevazi ve saygılılar. Fakat alt kattaki yaren cafe çay ocakları, tamamen ticarethaneye dönmüş ne saygı var ne hürmet var. Siparişi alanda , hesap alanda insanın yüzüne bile bakmıyorlar. Paraya doymuşlar artık niye geldiniz der gibiler.

Z
5/5

Atmosferi cok farkli cok organik 2. Katinda ipek esarp şal kumas ve benzeri urunler satiliyor yerli insani cok hoş.

H
5/5

Han içindeki cafeler o kadar yayılmış ki alanda yürüyecek yer kalmamış. Fotoğraf çekerken illa birileri kareye giriyor. Üst kat pislik içinde kenarda çöpler izmaritler. Aşağıdaki şadırvanı arada bir temizlemek gerekmez mi?

M
5/5

Atalarımızın bize mirası Harika bir yer fakat özellikle şunu belirtmek istiyorum ki esnafın çoğu berbat belediye bunlara nasıl esnaflık yaptırıyor Anlamak mümkün değil o kadar para harcayıp esnafa destek oluyorsunuz Oradaki bir sandalyede oturmanıza bile bir saniye izin vermiyorlar. Özellikle aybil ipek den hiç bir şey satın almayın. Bunlar esnaf falan değil gidin gezin ama alışveriş yapmayın derim benim fikrim.

S
5/5

Ulu camii'nin hemen karşısında bulunan tarihi han. İçinde dolaşmak çok keyifliydi ancak mütemadiyen kalabalık.

A
5/5

Bursa Bursa tarihi kokan tarihi duran tarihi yaşayan ve gelecek nesillere aktaran bir şehir. Kozahan’da bu tarihin başkentidir. Rengarenk ürünlerin olduğu güler yüzlü esnafın bulunduğu mutlaka gezilmesi gereken bir yer. Bursa’nın küçük bir yer olmasından mütevellit turist akınına uğrayarak kalabalık olması bu işin handikapıdır.

A
5/5

Genel olarak hanları çok severim.. içerisinde kaşmir, pamuk, ipek her çeşit şal bulunabilecek alt katında ise bir şeyler içilebilecek yer. Bayram dolayısıyla çok kalabalıktı.

K
5/5

100-150 yıl öncesinin AVM keyfi nasıldır? Bu soruya yanıt için en doğru adreslerden biri Koza Han. Bence hanlar ülkesi Türkiye’nin en zarif taş yapısı. İpekten üretilmiş ürünler arasında kaybolmak, serin bahçesinde sohbet ve çayın keyfini çıkarmak için harika bir mekan. Giderseniz, vitrini ve dokusu ile dünün ruhunu hala koruyan Kahveci Ali Erel’den çay söyleyip günü ödüllendirin derim…

M
4/5

Tarihi bir mekan kahve icip gezmekten yorulduysaniz mola vermek icin dogru adres kozde kahve sevenler icinde bir tercih mekanı

M
4/5

Keşke genelde satışan ürünler pahalı olmasa, bir çay 20TL 1 kilo çaydan 40 bardak çıkar....

Z
5/5

İşlek bir han. İçinde çeşitli ipek evleri ve kafeler var. Makul.

M
5/5

Bursa’nın en güzel hanlarından biri. Etrafı dükkanlar sıralı olarak. İki katlı. Ortada ise kafeler mevcut. Görüntü çok güzel ve tarihte yolculuk yapıyormuş gibi hissediyorsunuz. Mutlaka ziyaret edin derim.

Z
5/5

Çok tatlı bir han. Sabah saatlerinde çok sakin olurken öğlen kesinlikle çok çok kalabalık. Sabah erken saatlerde bir türk kahvesi içmenizi tavsiye ederim

B
5/5

Güzel turistik bir mekan. Masalar biraz fazla yakın geldi. Türk kahvesi güzel.

B
5/5

Kozahan tarihi havasıyla bambaşka bir zamana götürüyor insanı fakat butik tarzı yeni nesil kıyafet abiye satan dükkanların olmaması lazım tarihin içinde Avam bir hava katıyor Onum dışında tuvaletler ücretli 8tl kahve fiyatları 50 tl hizmet güzel .

Ö
5/5

Çok güzel. Tasarım olarak içeride ki dükkanlar olarak. Çok çok kalabalık , oturduğunuz zaman servise yetişemiyorlar. Ama yine de ortam güzeldi. Uğranması gereken bir yer

S
2/5

Yerlerde çok fazla çöp var. Atmosfer güzel fakat çok kalabalık. Fiyatlar çevreye göre biraz yüksek. Personel yetersiz. Masalar toplanmıyor. Beklentimizin altında kaldı

G
5/5

Efsanevi ipek pazarı, birçok mağazanın bu malzemeden çeşitli ürünler sattığı iki katlıdır. Merkezde kahve keyfi yapılabilecek masalı mekanlar da mevcut. İyi fiyatlar alıyorsunuz, İstanbul'dan 30-405 daha ucuz.

M
5/5

Osmanlı dönemi 1400'lü yıllardan kalma tarihi bir mekan. Giyim, takı, parfüm, aksesuar gibi alışveriş yapılabilecek değişik dükkanlar var. Özellikle ipek şal ve eşarp çeşitleri var. Ama ipeğin Bursa ipeği olmasına dikkat edilmeli.

E
4/5

Bursa'ya gelenlerin uğramadan geçmemesi gereken yer.Huzurlu simit çay veya kahve molası verebilirsiniz.Üst katlarında ipek hediyelikler alabilirsiniz.Ancak keşke biraz daha temiz ve bakımlı olabilse özellik işletmeler para kazandıkları bu yeri daha koruyup kollasalar.

S
5/5

İpeklerin renk renk olduğu tarihi bir han. Haftaici ve öğlene doğru gittiğinizde keyifle gezebilirsiniz.

G
5/5

Harika bir han. İçeride farklı dükkanlar bulunuyor alışveriş yapılabilir. Çok güzeldi sıcak bir günde kahve içilmeli.

S
5/5

Sonbaharda belki daha güzel olabilir biz temmuz ayında gittiğimiz için oldukça sıcaktı. Hanın iç kısmında cafeler var fiyatları ortalamanın bi tık üstünde diyebiliriz . Üst katta alışveriş yapabileceğiniz yerler var mağazaları tek tek gezmenizi öneririm

A
5/5

Bursa'da yer alan onlarca han arasında en popüler olanı. Kraliçenin ziyareti sonrası ününe ün katmış. Biz hafta sonu gittik aşırı kalabalıktı. Avlusundaki kafelerin hepsi aynı tarz yer bulduğumuza oturduk. Çay, kahve ağırlıklı. Ancak 20 dakikada geliyor yoğun zamanda. Türk kahvesi Şubat'24 tarihli 80 TL idi. Aşağıdan görünüm ile üst kısımdan görünüm kesinlikle farklı, üst kata çıkıp izlemenizi öneririm. Çok keyifli bir hissiyatı ve kendine has bir dokusu var.

A
3/5

Turistik mekan olan Koza Han’a arkadaşlarımızla geldik. Orta alanda mekanlar güneş gelmesin diye şemsiye koymuşlar bu sayede hanı göremiyorsunuz. Tuvaletleri rezalet durumda. Turistik mekan zaten insanlar geliyor diye özenme minimumda kalmış. Böyle güzel bir mekanda böyle deneyim üzdü

O
5/5

Tarihi ve otantik bir yer.ay bahçeleri ve dükkanları ile görülmeye değer.

S
5/5

Istanbul kapalı çarşıdan bir farki yok hatta oraya bir tik daha ucuz. Ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer. Tarihi bir dokusu var. Dinlenmek icin birden fazla yeme içme alani var. Tabi bu kadar güzel bir yerin kalabalık olmaması imkansiz . İğne atsan yere düşmez tabiri bura için çok uygun. Ulu Cami ye yakin olması ayrı bir güzellik. Benim tavsiyem vaktiniz varsa hafta içi gidin daha sakin oluyor.

S
5/5

Kapalilarin cenneti eşarp sal parasina bir servet odenir markalarin yeni cikan modelleri mevcut fakat cok fazla dukkan olmasina ragmen stoklar cok hizli eriyor tabiki arap vatandaslar bundaki katkisi cok esarp modelleri de o arap kulturune dogru egilim gostermesi de fiyatlardan sonra acimiza aci ekledi

I
2/5

bayramda aşırı yoğunluk vardı oturup bir şeyler içmek istedik ama yarım saat beklememize ve seslenmemize rağmen ilgilenen olmadı, sadece üst taraflarda gezinip hediyelik eşya bakmak için uğranabilir

M
5/5

Eskiden ipek pazarıymış günümüzde tekstil eşarp kumaş üzerine yine hizmet bermekte tairihi bir yapı

B
5/5

Ulu Camii dibinde kent merkezinde bulunan Koza han Bursa’nın nişanelerindendir. 1492 yılında II. Beyazıt tarafından İstanbul da ki cami ve medresesine gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. iki katlı hanın üst katları tamamen ipek ürünler satan dükkanlarla dolu. avlunun ortasında bir şadırvan ve bir mescit bulunuyor. 15. yy’da yabancı esnafın da olduğu tam bir ticaret merkeziymiş. Bursa şehir gezisinde mola vermek için en güzel mekan.

T
5/5

İçerisinde seccade ve şal satan birçok dükkan bulunmakta. İpek şalları ve fularları popüler olan bir mekan. Hanın alt katındaki cafe çok işlek.

C
5/5

Hiç geçmişte dolaşma isteginiz oldu mu? Yada zamana yolculuk? Ben ne zaman koza han'a gitsem o ritmi buluyorum. Bakar misiniz kesme taştan yapilma 95 tane odaya? Firuze çiniler ile süslü büyük taş kapiya ? En büyuk keyif ise iç avluda bir Türk kahvesinin yaninda dondurmali irmik helvasini kaşıklamak... 1491 yılından bu yana.. ayni taşlar, aynı hava... ayni ritim...

T
4/5

Mekan güzel..çay kahve içip dinlemek için ugranilabilinir..Han'ın icinde ipek fular ve seccade satan bir çok mekan bulunmakta

F
3/5

Şehir gezisine uygun tarihi, güzel bir han. Biraz kalabalık ancak yer bulabilirseniz kahve molası için ideal:)

C
5/5

Çok güzel bir yer. Kafe fiyatları biraz tuzlu olsa da bursa gezinize mutlaka dahil etmeniz gereken bir konum. Han içerisindeki esnaflardan ipek şal, seccade vb hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz çok hoş ürünler var.

S
5/5

II. Bayezid tarafından 1491 yılında İstanbul'daki cami ve medreselere gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. Gazi Orhan Camii ile Ulu Cami arasında geniş bir alanda inşa edilmiştir. Çoğunlukla kesme taştan, yer yer de tuğladan inşa edilen han, iki katlı olup, odaların önünde bir revak bulunmaktadır. Revak 40 beton kubbeden oluşur. Üst katında 50, alt katında 45 olmak üzere toplam 95 oda bulunmaktadır. Üst katlardaki odaların tamamında ipek ürünleri satan dükkânlar yer almaktadır. Kuzeye doğru büyük bir taş kapı açılır ve firuze çinilerle süslenmiştir. Avlusunda kubbeli ve altında şadırvan bulunan bir mescit yer almaktadır. Han’ın alt katındaki odalar, kahve ve çay içebileceğiniz dükkanlardan olusur. Koza Hanın, avlusundaki köşk mescidi, anıtsal giriş kapısı ve üst kat bölümlerindeki atmosferi ile birlikte Bursa'nın tarihi dokusunu iyi bir şekilde yansıttığı bir gerçek. Eskisi gibi olmasa da günümüzde de ticari işlevini korumayı başarmıştır. Bursa ziyaretinizde simit-çay ve kahve eşliğinde avlusunda vakit geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Küçük bir eleştiri olarak işletmelerin açmış olduğu çok sayıda şemsiye atmosferi gölgeliyor. En azından sayısal olarak azaltılması düşünülebilir.

S
4/5

Bursayi zaten çok seviyorum her sene mutlaka gelmeye çalışıyorum, esnafları ziyaret etmemistim bu sefer esnaf da gezdim. Çoğunlukla ceyizci ama daha da çoğunlukla eşarp şal satan yerler var. İpek şallar çok pahalıya satılıyor çok güzel modeller vardı fakat bu ekonomide alamadım açıkçası. Bütçeniz yeterse gezip beğenmeye değer. Esnaf gayet anlayışlı kibar çoğunlukla. Sadece aşağısındaki kafelerin şemsiyeleri çok karanlık boğucu yapmış bahçe kısmını. Gezip görmeye değer genel olarak. Ulu camiden yürüyüş mesafesinde :)

C
5/5

Bursa'ya her gidişimizde mutlaka uğradığımız yer. Dinlenip közde kahvenizi veya çayınızı içebilirsiniz. Üst katta bulunan dükkanlardan kendiniz için veya hediye olarak güzel şeyler bulup alabilirsiniz.

Ö
4/5

Girişte çay içme yerleri, üst katta alışveriş dükkanları var. 50 TL ye başörtüsü 100 TL ye seccade bulabilirsiniz. Mecbur kalmadıkça bişey içmenizi önermem, iki çay bir kahveye 160 TL aldılar. Bir eşarpla bir bardak çay nasıl aynı değerde olur, insaf.

H
5/5

Tarihin eşlik ettiği bu yere bayramın 3.günü gittik, kalabalıktan yürümek oldukça zordu.Avlusunda kuş sesleri eşliğinde çay kahve v.b içebileceğiniz yerler mevcut. Şal, eşarp, çanta,kıyafet satan çok güzel mağazaları da içinde barındırıyor.Özellikle Bursa ipeğinden harika ürünler mevcuttu, mutlaka uğrayın.

F
5/5

Bursada hanlar çarşı ile bütünleşmiş iç içe geçmiş ipek ürünler var güzel bir yer

I
5/5

Ankara'daki Suluhan'a benzettim. Tarihi dokusunu hissetmek ve kahve içip mola vermek için güzel bir yer. Hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz.

B
5/5

Rehberin anlatımı Koza Han 1490/1491 yılları arasında II Bayezid tarafından İstanbuldaki cami ve medresesine gelir getirebilmek amacıyla mimar Abdul ula bin Pulad Şaha yaptırılmıştır Buram buram TARİH KOKUYOR BURAM BURAM ATALARIMIZ KOKUYOR

V
5/5

Bursa ya her geldiğimde uğramaya gayret ettiğim bir yer bu gün erken geldim saat 10 da açılıyormuş buraya gelecekler saat 10 dan önce gelmesinler

A
5/5

Hanlar bolgesi olan buraya geldigimizde ilk Orhan Camii’yo gorduk, sonra Kozahana gectik, bayramdan dolayi cok kalabalikti, asagi kisminda cok guzel turk kahvesi ictik ve irmik helvasinin tadina baktik. Ipek dukkanlarinin bol oldugu bu han ipek alis verisi icin ideal bir yer.

A
5/5

Alt katında oturma yerleri var çay kahve limonata içebilirsiniz.üst katta İpek eşarp vs ürünler satılıyor.Alt kat kalabalık genelde yinede güzel tarihle iç içe bir han 👍🏻

E
5/5

1491 yılında, II. Bayezid tarafından İstanbul'daki cami ve medresesine gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. Gazi Orhan Camii ile Ulu Camii arasındaki geniş bir alana kurulmuştur.

B
5/5

Bayramda oturulacak yer bulamayacak kadar kalabalıktı. Ama sonraki günlerde daha sakindi. Türk kahvesi 70tl ve güzel sunumlu közde yapılıyor. Bursada dinlenmek için sokuklanmak için güzel bir han

M
5/5

İpek’in merkezi. Bursa da hem alışveriş yapmak için hemde dinlenmek için en çok tercih edilen yerlerden biri. Osmanlı zamanında içinde ipek kozası ticareti yapıldığı için Koza Han adıyla anılıyordu.

S
5/5

Sakince oturup serin serin bir kahve icmenizi oneririm.

B
5/5

Bursa'nın en meşhur yerlerinden, hoş bir han. Çok beğendim

E
5/5

Çok güzel bir ambiansı var ürünlerin fiyatları uygun kahve içebileceğiniz alanlar var közde kahve içmeden dönmeyin

U
5/5

Tarihi ve güzel bir han. Bayram nedeniyle malumunuz aşırı kalabalık. İki katlı bir yapı, kumaş açısından İstanbul Kapalıçarşı gibi. Alt katta kafeler ve oturma alanları mevcut. Görülmesi gereken olmazsa olmazlardandır.

O
5/5

Ruh halinize iyi gelecek bir yer. Keyifli, çaylar tap taze, simitler gevrek, tahinli taze ve sıcak. Çınarların altında tarih kokusunu çekin ciğerlerinize.

Ş
5/5

Tarihi Koza Han, kervanların ulaştığı İpek Yolu’nun son büyük durağıdır. Sultan II. Bayezid tarafından Bursa Çarşısı içerisinde XV. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılmış. Defalarca ziyaret ettiğim muazzam yapılardan biri. İlk kez 2019'da gezdim-gördüm. İçerisinde genellikle ipekten eşyalar satan esnaflar mevcuttur. Helvacısı muhteşem. Bursa Ulu Camii, Kapalı Çarşı ve daha birçok tarihi mekan ve yapıtlara yürüme mesafesinde.

M
5/5

Hafta içi kalabalık olmadığı bir günde gitmek lazım.Bayramda ve hafta sonu gitmeyi tercih etmem.İki kısım yer var, biri kahveyi közde yapıyor diğeri gösterişsiz sadece fincanda içmek için getiriyor.ikincin kısımda bahçede közde kahveyi tercih ederim.Resim çekinmek için ideal.Türk kahvesi 70 TL

B
4/5

Bursa'nın en popüler kahve mekanlarından biri,mistik ve tarihi havası çekici geliyor sanırım

O
5/5

Güzel mekanlar güzel atmosfer ziyaret etmeye değer.

B
3/5

Bayramda giderek hata yaptığımı düşündüğüm yer üst üste insan kalabalığı korkunc bir yoğunluk. Bunların dışında hoş bir han kısa bir gezinti alanı var yukarıda. Fiyatlar çok çok yüksek 2500 bandında şallar Gömlekler gördüm. Yani her keseye hitap edemiyor handa ki ürünler. Asagiya iniyorsunuz Türk kahvesi 70 çay 25 tl. Yani bir tık yüksek fiyatlar daha uygun olmalı.

O
5/5

Bu koza han taraflarında inanılmaz bir trafik ve otopark sorunu var. Arabayı koymak için otopark aradık. Bütün otoparklar anahtarı istiyor. İkna edip anahtarı vermeden koyabilirseniz koyun tavsiyem anahtarınızı hiçbir otoparka bırakıp gitmeyin. Onun dışında Han da meşhur hacı şerif helvacı var lezzetli güzel han içerisine girdiyseniz kesin uğrayın.

A
1/5

Bir toplum nasıl tarihini yok eder, nasıl ticaret kafalı olur görmek isterseniz gidin. Koza Han ipek yolunun son durağı olan eğer doğru değerlendirilse turistik olarak mükemmel olacak bir yapı iken çay ocağı ve şalcıların istilasına uğramış olup, tarihi doku tamamen tahrip edilmiş.

E
5/5

Kahve ücretleri hariç guzel bir yer.. (100 TL bir fincan kahve icin pahalı )

A
5/5

Çok güzel mekan.. İpek şal-eşarplar renk renk çeşit çeşit 🍀 Çok kalabalık yalnız.. Han'da farklı farklı işletmeler var ve her birinin fiyatı diğerlerinden farklı.. bu biraz garibime gitti sadece. Bir yerde 70 lira olan Türk kahvesi diğer yerde nasıl 100 lira olabiliyor?

O
5/5

Bursa'nın merkezinde Ulucami yanında Bursa'ya gelenlerin uğrak yeri tarihi bir mekan.

S
5/5

Bursa'ya gelen misafirlerinizi mutlaka getirmeniz gereken tarihi han. İpek şal kıyafet vs satılıyor. Onun dışında aşağıda çok güzel oturma yerleri var, fiyatlar gayet uygun.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Ulu, 2. Bezen Sk. No:8, 16040 Osmangazi̇/Bursa

💬 Bugün Playstation 5 aldım. Çok araştıran biri olarak Ege konsol denk geldi, 1 saat içinde görüşüp gittim aldım fiyatlar piyasaya göre çok çok uygun aynı sıfır A...

Osmangazi En İyi Cd mağazası Listesi Osmangazi En İyi Video oyunu mağazası Listesi Bursa En İyi Video oyunu mağazası Listesi

📍 Emek Zekai Gümüşdiş, Turgut Özal Cd. No:59, 16150 Osmangazi̇/Bursa

💬 Pantolonları çok ucuz cepleri çol sağlam

📍 Hamitler, Bostancı Cd. & Aslan Tursun Sk., 16160 Osmangazi/Osmangazi̇/Bursa

💬 Kaliteli hizmet burada.

📍 Akpınar, Hancı Cd 28-3, 16160 Osmangazi̇/Bursa

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur