Adres: | Bebek, Aşiyan Yolu, 34342 Beşiktaş/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +902122636986 |
Kategoriler: | Turistik yer Müze Çocuk müzesi |
Çalışma saatleri: | Pazartesi Kapalı, Salı 09:00–17:00, Çarşamba 09:00–17:00, Perşembe 09:00–17:00, Cuma 09:00–17:00, Cumartesi 09:00–17:00, Pazar 09:00–17:00 |
Web sitesi: | http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr/ataturkkitapligi/index.php?dil=tr&p=3&ID=5 |
Google Haritalar'da Aç |
Çok dik yorucu bir yokuş çıktıktan sonra çok güzel bir manzara ile karşılaştık. Müze Ücretsizdi
öncelikle önemli bir uyarı: eve ulaşabilmek için uzuuuun bir yokuşlu yolu gitmeniz gerekiyor, bu nedenle yokuş çıkamayan kişilerle gelmemenizi öneririm. özel aracınızla gelseniz bile en az 100m yokuşu araca kapalı olduğu için çıkmanız gerek, sonrasında merdivenler var... ama dinciz genciz diyorsanız gidip görmeye değer - şiir merakı olmayan biri olarak açıkçası tanımıyordum ama kendi tasarladığı evi ve çizdiği resimleri görünce Teyfik Fikret'e hayran oldum 😊 evin manzarası da çok güzel, kuş sesleri de çok rahatlatıcı, huzur buluyor insan 🤩
Planını Tevfik Fikret'in çizdiği, içeride kendisine ve dönemin sanatçılarına ait eşya ve eserlerin olduğu müze.. Kendisi mi daha güzel manzarası mı karar veremiyor insan..
Aşiyan müzesi manzarası ile görülmesi değer bir müze. Girişler ücretsiz. İçeride fotoğraf çekimi yasak ancak üst katta yatak odası bölümünde fotoğraf çekimi serbest. App stpre de aşiyan müzesi uygulaması ile hem müzenin bölümlerini dinleyebilir aynı zaman da gezebilirsiniz.
Gezdiğim müzeler arasında bir hikâyesi olan, Boğaziçi'ne nazır manzarasıyla insanı büyüleyen bir mekân. İçerisinde sadece Tevfik Fikret'e değil, Abdülhak Hamit ve Nigâr Hanım gibi birkaç sanatçıya daha ait sergi var. Müze Müdürü Ata Bey ise gayet sıcak kanlı ve tecrübeli biri. Edebiyata, tarihe meraklı her insanın görmesi gereken bir yer. Üstelik ücretsiz. (Tek sıkıntımız, telif hakları nedeniyle arzu ettiğimiz şekilde fotoğraf çekememek oldu.)
Harika bir deneyimdi. Tevfik Fikret’in ressam yönü daha çok ön plana çıkarılmış. Ayrıca Abdülhak Hamit Tarhan, Namık Kemal, Şair Nigar gibi isimlere de yer verilmiş.
Tevfik Fikret'in ahşap huzurlu evi. Yürüyerek ulaşmak oldukça zor, bir hayli yokuş çıkmak gerekiyor. Manzarasını görünce yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Giriş ücretsiz, evin içinin fotoğraflarını çekmek yasak. Bahçesi çok keyifli, küçük bir kafeterya olsa daha da güzel olabilirdi. Edebiyatımızı, tarihimizi tanıyabilmek açısından önemli bir müze.
Tevfik Fikret'in evi restore edilmiş. İçinde ince detaylar bulacağınız mutlaka gezilmesi gereken bir müze.
Yokuş yukarı yaklaşık 5 -10 dakikalık bir yürüyüşten sonra ulaşabileceğiniz ücretsiz bir müze. Görevliler güler yüzlü ve manzarası gerçekten iç açıcı.
Bahçesi, manzarası ve binanın kendisiyle muhteşem bir bütünlükte, huzurlu bir mekan. Yolu biraz yorucu. Kabul. Ama o manzarayı gördükten sonra yorgunluk kalmıyor. Müze görevlileri çok kibar ve sevecen insanlar. Müze girişi ücretsiz. Sesli rehber de alabilirsiniz. Onunla daha anlamlı olur gezmek. Sesli rehberdeki anlatım da çok güzel. Müzeyi gezdikten sonra şairin mezarının olduğu yerin üstünde kalan banklarda zaman geçirmenizi tavsiye ederim. Evin yanında camekan bir yer de var. Burada oturmak için masa ve sandalye de konulmuş. Ev ve bahçe çok özel bir yer. Mutlaka ama mutlaka görülmeli.
ibb'ye ait bir müze ev. Tevfik Fikret'in hatıralarına şahitlik ediyorsunuz. Gidiş ve dönüşte toplu taşıma kullananlar için füniküler hattını kullanmanızı tavsiye ederim. Dışarıda muazzam bir manzara içeride ise bu evde yaşayan biri tarafından teşekkül edildiğine inanamayacağınız sis tablosu. Belki de hava yağmurluyken gitmek lazım.
İstanbul'da gidilmesi görülmesi yaşanması gereken en önemli yerlerden biri, edebiyat, resim, sanat ülkenin tarihine değen her açıdan çok önemli ve çok muhteşem bir yer. Cennete açılan pencere.
Bebek'te bulunan Aşiyan Müzesi aslında Tevfik Fikretin ölümüne kadar hayatı sürdürdüğü evi. Metroyla ulaşım sağlayabilirsiniz ancak Aşiyan yokuşunu çıkmak zorundasınız. Yokuş biraz yorucu olsa da buna değer kesinlikle. Tevfik Fikrer'in kişisel eşyalarının yanı sıra dönemin büyük edebiyatçılarının da hatıraları var. Görevliler kimi zaman müze hakkında çok detaylı bilgiler veriyorlar bu açıdan ilgililer, müzede fotoğraf çekmek yasak bu konuda dikkatli olmalısınız. En iyi yanına gelecek olursak kesinlikle manzarası, İstanbulda gezilecek güzel müzelerden biri oldu benim için.
Müzenin yeri çok güzel. Harika bir boğaz manzarası var. Yeşilliklerin içinde bir yer, gezerken gerek Tevfik Fikret'in hayat hikayesi olsun gerek bu evde zamanında yaşayan insanların izi olsun ister istemez hüzünleniyorsunuz. Müze ücretsiz. Îçerde sadece üst kattaki pencereyi ve Atatürk resmini çekmeye izin var ama çeken çok olmuş başka yerleri. Siz çekmeyin kurallara uyun🤗Girerken sesli rehber alabilirsiniz, o da ücretsiz. Siyah kodlar kısa gezi, kırmızı kodlar uzun gezi için. Vaktinize göre tercih edebilirsiniz. Uzun gezi yaklaşık bir saat sürüyor tavsiye ederim baya detaylı bilgi ediniyorsunuz. Evde Tevfik Fikret'in yanı sıra Abdülhak Hamit Tarhan ve Şair Nigar Hanım'a ait kısımlarda bulunuyor. Daha önce pek çok kez derslerde görmüş olduğum kişiler olsada bu şekilde görmek çok başkaydı. Giderseniz biraz yokuş çıkıyorsunuz ama öyle çok zorlayıcı değil. Serin bir havada daha da kolay çıkması. Hemen yanında Aşiyan mezarlığı var, mezarlığın içinden geçerek yokuşu inebilirsiniz. Hem önemli kişilerin mezarını ziyaret edebilir hem de bu ortamı görebilirsiniz. Zira gördüğüm en yeşil mezarlıklardan. Mutlaka Aşiyana gelip bu müzeyi gezin, gelmenize değecek bir yer👌🏻
Bulmakta zorlandığım ama iyiki pes etmemişim dediğim bir yer. Manzarası harika, insan evi gezerken çıkası gelmiyor bir de ben rehber eşliğindeki bir gruba denk geldim eşyaların, odaların hikayelerini dinleyerek gezmek ayrı bir zevk veriyor tek üzüldüğüm nokta içeride fotoğraf çekemiyor olmamız.
Yokuş ama manzara için değer, Tevfik Fikret bence kendi yaptığı bu evi yaparken de bunu düşünmüştür :) Rehberler işinde uzman, ben ne zaman gelsem onlar her zaman bilgi paylaşmak için yanımızdalar. Edebiyatımızda önemli yer alan bu insanı evini bu şekilde sergilemek muazzam.
Manzarası güzel bir müze. Tevfik Fikret ‘in yaşadığı yer . Çıkması biraz zor , yokuş yukarı yürümeniz gerekiyor . Girişler ücretsiz .
🧡Tevfik Fikret’in hayatının önemli bir bölümüne tanıklık etmek için boğazın kenarında yer alan ve muhteşem huzura sahip Aşiyan Müzesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. 🧡Farsça da yuva anlamına gelen Aşiyan kelimesini Tevfik Fikret buraya vermiştir. 🧡Müzede Tevfik Fikret ile diğer Tanzimat sanatçılarının çeşitli eşyaları sergilenmektedir. 🧡Ülkemizdeki ilk Edebiyat müzesidir. 🧡Müze bölümleri: Salon Bölümü, Edebiyat-ı Cedide Bölümü, Abdülhak Hamit Tarhan Bölümü, Çalışma Odası, Yatak Odası, Yemek Odası, Şair Nigar Bölümü, Mutfak-Çamaşırhane, Bahçe olarak ayrılmıştır. 🧡Pazartesi kapalı. Diğer günler 09.00 - 17.00 arası ücretsiz ziyaret edebilirsiniz
Boğazı en iyi seyredebileceğiniz yerlerden birisi yüksek rakımda kalması sebebiyle ayrı manzara katıyor çıkana kadar uzunca bir yürüyüş yapmanız doğrusu yorulmanız gerekiyor doğrusu ama merdivenlerin bitişiyle sizi karşılayan köşk ve ardından serin esinti o güzel ağaçların içerisinden güneşin parıltısı ile gözünüzü alan denizin güzelliği sizi karşılıyor Müzenin ücretsiz olması ayrıca ulaşımın kolay olması gitmenizi tavsiye etmem için sebeplerin başında gelen etkenler
Tevfik Fikret'e ait eşyalar ile Tanzimat Edebiyatı ve özellikle Edebiyat-ı Cedide döneminin önemli sanatçılarının eşyası sergilenmektedir. Planlarını bizzat Tevfik Fikret’in çizdiği müze binası, şairin öğretmenlik yaptığı Robert Kolej’in yakınında bahçeli bir ev olarak inşa edilmiş ve yapımı 1906’da tamamlanmıştır. Bina, Tevfik Fikret’in ölümünden bir süre sonra müze olarak halka açılmıştır. Şairin Eyüp’teki aile mezarlığında bulunan mezarı 1961’de müzenin bahçesine taşınmış ve müze bu tarihten sonra Aşiyan Müzesi adını almıştır. Müzeye çıkış insanı zorlasa da hem müze hem de manzara görülmeye değer.
İbb Aşiyan müzesi ücretsiz Teyfik Fikret evi müzeye olarak halkın görüşüne açılmış. Görevli eleman gelen misafirlere bilgi veriyor. Cep tlf müze hakkında çok güzel açıklamlar yapıyor. Istanbul Rumeli hisar Aşiyan (Kuş yuvası) demektir. Çok muhteşem bir yapı görmenizi tavsiye ederim.
Çok güzel, bakımlı ve temiz bir müze. İçeride fotoğraf çekmek yasak. Sadece Tevfik Fikret'in yatak odasının penceresinden görünen manzaranın fotoğrafını çekmeye izin veriliyor. Muhteşem bir manzara var. ✨
İstanbul’u Aşiyan tepesinden seyredin. Hemde ücretsiz. Müze ev olarak ziyarete açık olan ev ziyaretçilerine güzel sanatsal içerikler ve eşsiz bir manzara ikram ediyor çünkü buraya çıkmak nefesinizi kesiyor. Araçla yola kadar gelebilirsiniz ve bi olarak daha yokuş çıktıktan sonra bu ikramlara kavuşursunuz. Oturtabileceğiz yerler mevcut giriş ücretsiz akşam saat 5 de kapanıyor aklınızda olsun
Her gün giriş ücretsiz bir müze. Giriş katı, üst ve alt kat olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Müzenin sadece bahçe kısmında ve üst katında manzara fotoğrafı çekmek serbest. Çok güzel, huzur dolu bir müzeydi. İç kısmı başka, bahçesi başka, manzarası başka güzeldi. Yolunuz buraya düşerse mutlaka ziyaret edin. Yolu yokuş bu nedenle yaşlılar için zorlayıcı olabilir.
Toplu taşıma ile gelenler için çıkmaları gereken bir yokuş var. Müzeyi gezerken tarihi anımsıyorsunuz. Deniz manzarası çok güzel görünüyor. Giriş ücretsiz, içerisinden fotoğraf çekmek yasak.
Harika bir boğaz manzarasına sahip Aşiyan Müzesi, Tevfik Fikret’in evidir. Üç katlı yapının her odası ayrı eserlerle donatılmış. Müzeye giriş ücretsiz. Girişte kimlik bırakarak mekanın tarihini dinlemek için cihaz alabiliyorsunuz. En sevdiğim odası misafirlerinin resimlerinin bulunduğu Edebiyat-ı Cedide odası oldu. Recaizade Mahmut, Abdülhak Hamid gibi isimlerin tabloları bulunuyor. Mekandaki en önemli eserlerden bir diğeri ise ‘Sis’ tablosu. Şairin astığı aynı yerde sergileniyor. Manzaranın çok iyi izlendiği üst kattaki yatak odasında fotoğraf çekimine izin veriliyor. Bahçesine gelince harika demek yeterli.
Müze çok güzel ve çok iyi korunmuş. İçeride fotoğraf çekmek yasak ancak çekenler var ki burada yayınlanmış. Müzeye ulaşmak için koca bir yokuş çıkıyorsunuz bitti derken sola dönüyorsun yine yokuş çıkıyorsunuz yokuş bitince de merdivenler başlıyor. Buraya aslında teleferik yapılabilir. Gittiğimde öğrenci grubu olduğu için kalabalıktı. Girişte ücretsiz sesli anlatım alabiliyorsunuz. Her odanın numarasına göre açtığınızda o odayla ilgili bilgiler veriliyor. Çok güzel bir uygulama.Teşekkürler.
Müzeye giris ücretsizdir.Bebek te Asiyan yolu üzerinde yer alır.birazcik yokuş çıkmanız gerekecek ama kesinlikle değer.Tevfik Fikret in bir dönem yaşadığı ev.kendisine ve ailesine ait eşyalar, Tanzimat Edebiyati ve Edebiyat-ı Ceddide döneminin önemli sanatçılarına ait eşyalar sergilenir.manzarasi harika mis gibi bogaz havasi ve görseli. Mutlaka gidilmeli.
Aşiyan müzesi tabelasını gördüğünüz yerden sonra bir miktar yokuş ve merdivenler var. Ama sonuç olarak mükemmel bir manzaraya ulaşıyorsunuz. Ve köşkün içerisini gezmek adeta zaman yolculuğuna çıkmak gibi.. içeride fotoğraf çekinmek yasak. Üst kattaki manzarada cekinebiliyorsunuz. Giriş ücretsiz.
Öncelikle müzenin muhteşem bir yerde oluşunu söyleyerek başlayayım... Boğaza hakim bir tepeceğin üstüne kurulu. Bu sebeple gerek müzenin ön pencereleri (özellikle yatak odası ) gerekse de bahçede doyumsuz bir manzara var. Yeşilin ve mavinin birbirine kavuştuğu bir seyir alanı. Tabi bu manzaranın bir bedeli de var, müzeye ulaşmak için bir bayır çıkmalısınız (çok uzun değil😇). Müze Tevfik Fikret'in kendi yaptığı tablolar ve eşyalarıyla yaşayan bir yuva hâlâ, dönemin EDEBİYAT dünyasına ait de pek çok bilgi ediniyorsunuz. Müzeyi gezip dışarı çıkınca da (ya da yokuşun yorgunluğunu atmak için müzeye girmeden) o muhteşem manzaralı bahçenin keyfini çıkarın. Oturabilinecek banklar ve hatta camekanlı bir kış bahçesi de var.
Istanbul'da yaşayanların kesinlikle, İstanbul'u ziyaret edenlerinde programına alıp gidip görmeleri gereken bir müze, Tevfik Fikret müzesi. Giderken yanınıza kahvenizi alıp bahçesinde boğaza karşı oturup manzarayı seyredip biraz dinlenebilirsiniz. Sonrasında da müzeye giriş yapıp gezebilirsiniz. Giriş ücretsizdir. Gitmeden önce müzenin uygulamasını indirebilirsiniz, böylece içeride bulunan eşyalar hakkında bilgi de edinebilirsiniz. Sisli tabloya iyice konsantre olup baktığınızda farklı bir görsel görünecek size. Çıkışta müzenin bahçesini de dolaşın derim, müzenin hemen arkasında Robert Kolej bulunuyor.
İçeriden fotoğraf çekmek yasak girişler ücretsiz beklemeden girebilirsiniz biz gruplar olduğu için onların çıkmasını bekledik.Manzarası çok güzel oturmaya birkaç tane bank var kahvenizi alıp muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz
İstanbul’da yaşayan herkesin gidip görmesi gereken muhteşem bir yer. Üsküdar’dan Aşiyan vapuruyla direkt ulaşabiliyorsunuz. Yalnız yokuş ve merdivenleri lütfen göze alın. Fakat eve vardığınızda bütün yorgunluğunuzu unutacak bir manzara karşılıyor sizi. Evdeki yaşanmışlık, eşyalar ve yatak odasındaki manzara.. anlatılmaz yaşanır dedikleri. Lütfen ilk fırsatta girin. Ayrıca görevliler çok güleryüzlü ve ilgiliydi. Kendilerine buradan da teşekkür ediyorum
Tevfik Fikret'in kendi elleriyle mimarisini cizdigi ve ismini verdigi harika bir ev ve ulkemize ilk edebiyat muzesinin acilmasinada vesile olmustur. Bizim gittigimiz gun muze icerisinde iki anlatici beyefendi vardi. Her ikiside bize Tevfik Fikret'in edebiyat, sanat ve dunya gorusuyle ilgili farkli pencereler acip o alandan dunyasini ogrenmemizi ve gormemizi sagladilar. Muzeye giris ucretsiz. Biz cok memnun kaldik. Hem Istanbul'un manzarasi hem de edebiyat ile ruhunuzu doyuracaginiz harika bir yer.
Kesinlikle gidip gezip görülecek bir müze. Manzarası yeter.Haftasonu Cumartesi öğleden önce 11:00 de kimse yoktu. Görevli beyfendi çok bilgilendirici ve yardimsever bir sekilde yardımcı oldu. Ayrıca onada Teşekkür ederim.
Tevfik Fikret'in kendi tasarladığı "kuş yuvası" anlamına gelen o harika evini herkes bir defa da olsa ziyaret etmeli. Ama birden fazla geleceksiniz
En güzel manzaralı yatak odasına sahip evlerden.. yıllar önce uğurlugiller dizisinin çekildiği evdir. Arabayla gidecek olanlar ışıkları gördükten hemen sonra soldaki yokuştan yukarı çıkıp yolun soluna arabalarını park edebilirler. Müzenin olduğu yere biraz yokuşlu bir yoldan çıkılıyor. İçeride rehberlik hizmeti alabiliyorsunuz. Abdülhak Hamid'e ayrılmış odada eşlerinden Lüsyen Hanım'ın saçlarını görebilirsiniz. Ayrıca Tevfik Fikret'in Sis şiiri için yapılmış tablo da çok etkileyici.
Her seferinde manzarasıyla büyüleyen bir yer. Ayrıca biz gittiğimizde orada çalışan abinin enerjisi ve içerdeki bir tabloyu anlatışı çok güzeldi, günümüzü güzelleştirdi:))Ayrıca konumu çok güzel,burayı gezdikten sonra Bebek, Arnavutköy vs de yakın💖
Müze Tevfik Fikret in sahane evi... Cok özenle bir araya getirilmiş eserler mevcut. Ulaşım; bogazici kampüs metro durağında inip sağ yukarı doğru 15 dk kadar yürüyorsunuz. Müzenin önüne geldiginizde oh be demeyin çünkü dik bir yokuş sizi karşılayacak. Ama manzara buna değer üzülmeyin. Mekan; ilgili güvenlik görevlisi mekan kalabalığı azaldıkça sizi içeriye çağırıyor, dolayısı ile rahat rahat geziyorsunuz. Sira size gelene kadar şahane manzarali bahçede bekleyebilirsiniz. Bahçe; Su sebili koyulmuş ama bardak yok. Ziyaretçiler ulaşırken çok yorulduğu için bence şu ikram edilmeli. Fiyat; ücretsiz. Tavsiye; termosunuza kahvenizi doldurun, müzeyi ziyaret edin, bilgileri sindirerek okuyun. Tevfik Fikret in yatak odası manzarsindan bakarak vayy be burada mi yazmış siirlerini deyin. Ve müzeden çıkıp önündeki banklarda oturun kahveyi yudumlayarak manzarayı hissedin. :)
Çok güzel korunmuş ve manzarası bir harika. Tevfik Fikret hakkında çok aydınlandım, müthiş bir adam ve sanatkar.
Harika bir manzarası vardı. Hayran kaldım. Müzenin içi çok güzeldi. Tevfik fıkretin çalışma odası favorim oldu. İçeri girmeden önce hikayeleri dinleyebileceğiniz bir dinleme cihazı verdiler. Ordan her ayrıntıyı dinlemek çok keyifliydi. Uzun bir yokuş çıktık ama değdi. Mutlaka gitmenizi tavsiye ederim özellikte bankta oturup o manzarayı izlemek pahabiçilemezdi.
Tevfik Fikret'in Aşiyan ismini verdiği kuş yuvası anlamına gelen evidir. Muhteşem bir manzaraya sahip iki katlı çok tatlı bir ev. Bahçede Tevfik Fikret'in mezarı bulunmakta. Evin içinde Tevfik Fikret'in özel eşyaları ve dönemin başka önemli şahsiyetlerinin izlerini bulmak mümkün. Görevliler oldukça ilgili. Gitmeden önce buranın tarihini araştırmanızı öneririm. Böylece etrafınızda gördüğünüz eşyalar çok daha anlamlı gelecektir.
Mutlaka gezilip görülmesi gereken Tevfik Fikret ın evi. İçinde gerçek eşyalar ve çizdiği resimlerde var. İçeride fotoğraf çekmek yasak. Yatak odası camından manzara fotoğrafı çekilmesine izin veriyorlar. İçeride rehberler hayatı ve evle ilgili de bilgi veriyor. 👏👏👏
Çalışanları çok ilgili ve güler yüzlü, evet ulaşması biraz yorucu ama inanın değer. Tek eksiği en azından soguk içecek olan bir otomat makinesi bile olsa konulmasında fayda olacaktır. Sesli anlatımın yanı sıra, görevli rehber ile de tur yapmak çok keyifli oldu.
Müzeye çıkış biraz zor ama kesinlikle değer. Ev ve manzara harika! Tevfik Fikretin kişiliği ve yaşamı, hele rehber Ziya’dan dinleyince çok etkileyici. Çok beğendik!
İstanbul'un en güzel manzarasına sahip müzelerden biri. Ünlü şair Tevfik Fikret'e ait olan ve sonra müzeye çevrilen Aşiyan Müzesi, kendisine ait birçok detayı bulabileceğiniz muazzam güzellikte. Bir yandan hüznü bir yandan da huzuru içinde barındıran müzeye ulaşım çok kolay. Aşiyan sahilinden yukarıya doğru kısa bir yürüyüşle varabilirsiniz. Bahçesinde vakit geçirmek de ayrı keyifli. Yolu ordan geçen, gitmeyi düşünen herkese tavsiye edilir.
Tevfik Fikret'in projesini kendi çizip yaptırdığı muhteşem manzaralı ev. İçerisinde Tevfik Fikret ve döneminin çeşitli şairlere ait parçalar bulunuyor. Bahçesinde mezarı da yer almakta.
Tarih kokan bir müze. Tevfik Fikret'in evi tarihte isim verilen tek evdir. Evine adını kuş yuvası adına gelen "Aşiyan" olarak kendisi vermiştir. Evin içindeki akşam eşyaları ve korkulukları da kendisi yapmıştır. Müze içinde fotoğraf çekmek yasak. Evde kitapları, fotoğrafları, balmumu heykeli ve kendi yaptığı tablolar bulunmaktadır. Ayrıca zamanının şairleri için de oda ayrılmıştır. Ünlü sis tablosu da müze içindedir. Eski adıyla Robert Kolej'inde çalıştığı dönemlerde bu evi kendi de bizzat çalışarak yaptırmış ve koleje merdivenle geçiş sağlamıştır. Uzun bir yokuş sonundaki merdivenlerden sonra müzeye ulaşabilirsiniz.
Dik bir yokuş çıkmanız gerekse de sizi karşılayan manzarayı gördüğünüz an değdiğini faek ediyorsunuz. Tevfik Fikret'in evinde olup eserlerinin ortaya çıktığı yerleri görmek çok güzel.
Bayram boyunca kapalı olan sözde müze. Girip gezebilirseniz, iyidir güzeldir, ancam öbür türlü malesef boş.
Semte adını veren Aşiyan Müzesi. Namı diğer Tevfik Fikret evi. Tepede küçük bir ev ama çok güzel bir müze. İBB tarafından idare ediliyor ve ücretsiz. Tepeden sahil manzarası da çok güzel.
Gayet güzel manzarası harika içeride farklı şairlerin sanatçıların eserleri ve kullandığı eşyaları görmeniz mümkün fakat baya yokuş var biraz yorulabilirsiniz..
Çok etkilendiğim bir ev, bir müze. Tevfik Fikret’i daha yakından tanımak açısından büyük bir fırsat. Hayran kaldım. Atatürk’ün fikirlerine kaynak bir insan olması da ayrı bir saygınlık uyandırdı
Kesinlikle herkesin görmesi gereken bir yer. Tevfik Fikret ve edebiyat severler için harika bir yer. Ayrıca müzeyi bizlere tanıtan Ziya Bey e de çok teşekkür ederiz. Güzel bir anlatımdı.
Zamanında Tevfik Fikretin yaşadığı ve şuan da çok güzel bir müze. Tevfik Fikretin kullandığı eşyalar, yaptığı resimler çok güzeldi. O inanılmaz manzarası ise tamamen başka bir olay. Tek sıkıntısı çok dik bir yokuş çıktıktan sonra ulaşıyorsunuz o yüzden çıkmakta zorlanabilirsiniz ama bence kesinlikle değicek bir deneyim
Bayıldık. İnanılmaz güzel bir müze. Müze rehberi çok tatlı ve bilgili bir adam. İçeride fotoğraf çekmek yasak. Girişler ücretsiz. Bahçesi çook güzel. Keşke yanımızda çay-kahve vs getirseydik dedik manzaraya karşı güzel olur
Tevfik Fikret'in 1906 ile 1915 yılları arasında yaşadığı ve 1945'te müzeye çevrilen evini ziyaret etmenizi öneririm. Bahçesi ve manzarası ile huzur dolu olan Aşiyan Müzesi içeri girdiğiniz andan itibaren sizi büyülüyor. Eşyaları incelerken Tevfik Fikret'in zevklerini, tablolarını seyrederken sanat kabiliyetini daha yakından tanıma imkanı buluyorsunuz. Evde dahi kendisinin tasarladığı gömlekleri ile çıkarmayan şairin aile bireyleri ve arkadaşları ile ilgili birçok bilgi sizleri bekliyor. Girişten girdiğinizde solunuzda kalan sisli bir İstanbul manzarasının resmedildiği tabloyu uzaktan ve gözlerinizi hafif kısarak incelemeyi unutmayın! Bu sayede sislerin ardındaki İstanbul siluetini göreceksiniz. 3 katlı olan evi size sesli olarak anlatan bir rehber var, her şeyi öğrenmek için birkaç saatinizi ayırmalısınız. Ayrıca görevlilerin de çok ilgili olduğunu söylemeliyim. İçeride fotoğraf çekmek yasak ancak yatak odasındaki pencereden manzaranın tadına doyabiliyorsunuz ve manzarayı ölümsüzleştirebiliyorsunuz. Her adımda Tevfik Fikret'in ne kadar şahsına münhasır biri olduğunu tekrar ve tekrar hissettiğim bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririm!
Kesinlikle görülmesi gereken bir müze. Manzarası zaten şahane. O eski tarih yüklü eşyalara, Sis tablosuna bakarsınız. Aşiyan a bir de Tevfik Fikret'in gözünden, Haluk özlemini hissederek bakmış olursunuz. Görevliler müze hakkında çok aydınlatıcı bilgiler veriyor. Fırsat buldukça gitmekten çok keyif aldığım yerdir.
İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için ekleyemedim ama mü kem mell. Aşırı güzel bir ev. Tevfik Fikret'in eviymiş. Dizaynı çok hoş. Evin havası çok hoş. Manzarası çok güzel İstanbul ayağınızın altında. Müze ücretsiz. Müzeye ulaşmak için sağlam bir yokuş çıkmanız gerekiyor ama bence değiyor bunu göze alın:)
Dar ve yokuş yolda sorun yaşamıyorsanız araçla gitmenize sıkıntı yok. Park sorunu yaşamadık. Dijital rehberle gezdik, görevlilerin yaklaşımı çok güzeldi,tavsiye ederim.Dilerseniz bahçesinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Şahsen çocuksuz gitseydim birkaç saatimi öyle geçirebilirdim.
Varmak için aşırı yokuş çıkmak gerekiyor ona hazırlıklı olun ama varınca değiyor bence. Tevfik Fikret'in eski evi olan Aşiyan müzesi Tanzimat Dönemi şairlerine ait fotoğraflar ve kişisel eşyalara ev sahipliği yapıyor. Özellikle çalışma masaları ve eski kitapları incelemek aşırı keyifliydi. Yatak odasının penceresinden ve bahçeden görünen manzara da tam anlamıyla nefes kesici. Özellikle edebiyata meraklıysanız gezmenizi öneririm.
Tevfik Fikret.. Evi de kendi gibi sanat... Ücretsizdir fakat içeride herhangi bir fotoğraf çekmek yasak. Dışarıdan evini ve yatak odasından sadece manzarayı çekebilirsiniz. Eve girerken galoş giymek zorunludur. Güvenlikte telefon gibi bir cihaz var ve o cihazda da evi anlatan güzel bir uygulama mevcut. TC kimliğinizi güvenliğe emanet ederek o cihazı kullanabilirsiniz. Cihaza evin içindeki numaralanmış bölümlerin numarasını tuşluyorsunuz ve seçeneğiniz üzerine kısa ya da uzun bir şekilde o bölümü/odayı size sesli olarak anlatıyor. Gidip görülmesi gerek bir müzedir. Herkese tavsiye ederim.
Konumu, tarihi, önemi ve yapısı itibariyle İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Boğazı tam karşısına alıyor ve önü tamamen açık o manzaraya karşı saatlerce oturabilirsiniz. Bu eski yapı Tevfik Fikret tarafından tasarlanmış ve ölümüne kadar kendisini barındırmış. Birkaç kez restorasyon geçirse de hala kusurlu olunan kısımları var. Giriş ücretsiz 20 dakikada gezilebilir içerisi. Sosyal medya için yaşayan insanların fotoğraf çekilme sırasını da beklerseniz üst kattaki pencereden dışarıya bakmanızı öneririm güzel hissettiriyor. Ulaşımı aşırı rahat değil biraz yürürsünüz ama buna kesinlikle değiyor. İstanbul'da yaşayıp da hala gitmediyseniz büyük kayıp, gezmeye geldiyseniz görmeden kesinlikle gitmeyin. İçeride sergilenen resimler oldukça hoş ve güzel resimler detaylıca incelemeden geçmeyin derim.
Tevfik Fikret'in hayatinin son on yilini geçirdiği, müzeye dönüştürülen evi. Şairin özel eşyaları, Halife Abdulmecit Efendi'nin yagliboya tabloları ve Şair Nigar Hanim'ın kütüphanesi ve günlükleri ile edebiyat meraklıları için güzel bir durak. Hemen aşağıdaki Asiyan mezarlığında ise Yahya Kemal'den Tanpınar'a kimler yok ki... Bir 150 200 yıllık toplumsal ve edebi zihin yolculugu için sakın bir günde uğramak, biraz okumak ve düşünmek gerek... manzara ise doyumsuz ...
İnanılmaz bir manzarası var haftasonu çok kabalık oluyor ve sesli rehberle gezmek daha keyifli oluyor hafta içi gezmenizi tavsiye ederim.
Ders verdiği Robert Koleji evinin arkasında diye evin arkasına köprü yaptırmış Serveti Fünun dergisinin ve döneminin en önemli şairinin evi. Sis şiirine ve tablosuna bayıldım. Parnasizmi gereksiz gören ben bile sis tablosundan sonra anlam katmaya başladım, aruz veznini anlamadığımdan tabii ki şiirlerinin anlamını da hatırlamıyorum. Rehber eşliğinde gezilmesi gerekiyor. Manzarası innanıllmaz iyi. Sırf manzara için kafa dinlemek için gidilir manzaranın karşısına oturulur. Yokuşun sağında mezarlık var. Mezarlıkta Özdemir Asaf Arun ve eşinin mezarlığı var :)
Hafta sonu sabah saatlerinde kalabalık olmayan, ilerleyen saatlerde yoğunlaşan bir yer. İstanbul'un en gözde yerlerinden birinde Aşiyanda bulunan yapı ücretsiz bir şekilde İBB entegresinde müze ve edebiyat sevenlere hizmet etmektedir. Yapı 3 katlı olup bide bodrum katı bulunmaktadır. Evin bahçesinde Tevfik Fikretin mezarı bulunmaktadır. Bahçesinde kapalı bir çardak da bulunmak ile berber boğaza nazır oturma alanları mevcuttur. Aşiyan vapur iskelesinde yaklasik 350m yukarıda yokuş çıkarak varılan bir yerdedir. Ben beğendim. Sevgilim yoktu yanımda 🚬. Evlenince hanimimla giderim artık. :D İBB dua tepe parkını gezip, pazar sokağından aşağı doğru inerekde müzeye ulaşım sağlayabilirisniz. Gelmişken Fahrettin Paşa'nın kabrini de ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Aşiyan Mezarlığında. Ordan sonraki rotada Rumeli Hisarı olabilir.
Cok ama cok bir dik yokusu var rahat ayakkabiyla gidilmeli. Manzarasi muhtesem yaninizda cayinizi yiyeceginiz götürürseniz bahcesinde yiyebilirsiniz. Muhtesem bir rehberle gezmek cok keyifli oldu.
Nasıl mübalağa etsem bilemediğim bir yer. Küratör Ata Bey ve tüm görevliler oldukça donanımlı, kibar ve harikulade insanlardı. Giriş ücretsiz. Bu müzede sadece bir edebiyatçının evini gezmiyorsunuz. Onun fikirlerini, dönemin çatışmalarını, son Osmanlı’yı, Platon’u, Batı ile Doğu’yu görüyorsunuz. Tabi tüm bu deneyimlere Aşiyan’ın paha biçilemez manzarası da eşlik ediyor. Evin her köşesinde bize mesajlar bırakan bir Tevfik Fikret görüyoruz. Bulmaca gibi bir ev. İsteyerek ve gönülden bakarsanız göreceğiniz çok şey var. Tıpkı Sis tablosunun arkasında gizli olan İstanbul silüeti gibi…
Dar ve dik yokuştan tirmandiktan sonra harika bir İstanbul manzarasiyla karşınıza çıkıyor müze. Yol üstü aracınızı bırakabilirsiniz. Müze ücretsiz sadece yatak odası bölümünden fotoğraf çekebilirsiniz müze içinde WC var. Bahçesinde Tevfik Fikret in kabri bulunmakta. Kesinlikle gidilmesi gerekilen bir yer.
26.04.2024 IYI GÜNLER DOSTLAR MÜZE KONUM OLARAK MUAZZAM BIR TEPEDE YEŞİLLİKLER ARASIN 'DA MERDIVEN BASAMAKLARIN 'DAN HER ÇIKTIKÇA TARIH KOKUYOR MÜZE İÇERISİN DE TEYFİK FIKRET ESERLERI COK GÜZEL BIR SEKILDE GUNUMUZE KADAR KORUNMUS DURUMDA MÜZE ICERISIN DE BIZE REHBERLİK YAPAN BEYEFENDI GEREK BILGISI ILE GEREK KIBAR KONUSMASI ILE ÇOK GÜZEL ANLATIMIYLA TARIHI BIZE ANIMSATTI ESERLERI GÖRME ŞANSIMIZ OLDU IDARI KADRO EKIBINE TEŞEKKÜR EDERİM 4 YILDIZ VERMEMIN NEDENI ENGELLI VE YAŞLILAR IÇIN UYGUN BIR ULASIM SISTEMI OLMAMASINDAN DOLAYI HERKESE TAVSIYE EDIYORUM MANZARAYA AŞIK OLACAKSINIZ 😎
Benim için gerçekten değerli bir yerdir aşiyan müzesi. Huzuru içinizde hissedeceğinizi düşünüyorum. Planlarını bizzat Tevfik Fikretin çizdiği aşiyan müzesi 1906 yılında tamamlanmış 1915’e kadar yaşadığı , 1945’ten sonra ise müze olarak hizmet veren evidir. İçerisinde Tevfik Fikret’in ve ailesinin eşyaları yanı sıra Tanzimat Edebiyatı ve özellikle Edebiyat-ı Cedide döneminin önemli sanatçılarının eşyası sergilenmektedir.
Pazar günü ziyaret ettim giriş için hiç beklemedim çok az kişi vardı kalabalık bir yer değil ama müzeye ulaşmak için biraz yokuş çıkmak lazım :) gayet güzel bir müzeydi evin içerisi de bahçesi de
Cok keyifliydi incelemek. Gitmeden asiyan apk yi indirip sesli gezi rehberini hazır etmek lazım kesinlikle yalnız gidilmeli tüm detayları rahatça inceleyebilmek için. Giriş ucretsiz gorevli ağabeyler cok ilgili. Fotoğraf video çekimlerine izin verilmiyor dilerim ilerleyen zamanlarda buna musade edilir
İstanbul’da ücretsiz olarak gezebileceğiniz en güzel müze olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesine Teşekkür ederim ki sanatçıya verilen değeri bir kez daha yaşattı bize. Evin sadece yatak odasında pencereden dışarı kısmını fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bundan dolayı başka fotoğraf çekemedim. Ama çok doğru bir uygulama fotoğraf çekilememesi çünkü içinde çok değerli eserler var, çoğu da bağış. Bağış yapan herkesi de kutlarım. Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir müze. Herkese tavsiye ederim. Yolu biraz zorlu ama spor yapmış oluyorsunuz☺️☺️.
En güzel manzaralı müzelerden biri sadece Atatürk ün resmini görmek için bile gidilir.... Sis adlı resimde güzel giriste ücret alınmıyor kimlik bırakırsanız sesli rehber de ücretsiz veriyorlar vestel venüs telefondan gezerken dinliyorsunuz ayrıca rehber beyfendi de yardımcı oluyor.... Bir Cafe açılsa çılgın iş yapar içerse foto çekimi yasak eşyalara el sürmek yasak .... Pencere den manzara çekimi serbest =)
Öncelikle buraya gelirken yokuşta terleyeceğinizi sanıyorum. Evi gördükten sonra manzaraya doğru ilerleyin ve aşağıda gördüğünüz banklarda soluklanın. "Bu manzara adamı şair eder tabii" diyeceğinizi sanıyorum. Ama Fikret'in şairliği bu evden daha eski. Nitekim Servetifünun Dönemi kapanmış, Fikret çeşitli sıkıntılar çekmiş, nihayet burada inzivaya çekilmiştir. --- 78 yıllık bir müze. Mazisine yakışır bir koleksiyona sahip. Giriş katını orta kat gibi düşünürsek bu katla beraber bir kat yukarıyı ve bir kat aşağıyı geziyorsunuz. Ücretsiz sesli rehberlik hizmetini mutlaka alın (dinlemek yerine okumak da mümkün). Gezinize Tevfik Fikret'in yanı sıra Abdülmecit Efendi'nin (son halife) de resimleri eşlik edecek. Tevfik Fikret'in evini, eşyalarını görüyoruz ama fazlası var: Nigâr Hanım, Recaizade Mahmut Ekrem, Abdülhak Hamit Tarhan, Namık Kemal ve daha birçok yenileşme edebiyatı sanatçısı bu müzede yer alıyor. Tevfik Fikret'in çalışma odasında göz atılacak harika ayrıntılar var. Bu odaya zaman ayırın. Fotoğraf çekmek, yalnızca yatak odasındaki pencere için serbest bırakılmış. Bu müzeden hatırasını saklayacak bir objeyle dönmek beni daha mutlu ederdi. Bir kartpostal, bir defter veya bir ayraç... Üzerinde Fikret'in resmi ve mısraları... Belki yetkililer düşünür bunu.
Çok güzel manzaralı müze. Müze içinde fotoğraf video çekmek yasak dışın cekseniz yeter. Tevfik. Fikretin. Mezarı arka bahçede aşağıda gelirken sağda Aşiyan mezarlığa uğrayın. Çok ünlü sanatçı var. Yahya Kemal. İlk girişte solda. Osman yağmur Dereli. Sağda yukarı yol çok tepe. Ardından soldan giriş merdivenler. Karşılıyor sizi. Ve. Müthiş. Manzara. İnsan. Burda. 100. Sene. Yaşar. Ücretsiz. Müze gidin. Boş zamaninizi. Gezerek.
Tevfik Fikret'in evi ama edebiyat müzesi olduğu için çağının diğer yazar ve şairleri ile ilgili bölümler de var. Ayrıca Tevfik Fikret tarafından yapılmış yağlıboya resimler de bulunmakta. Eşyaların çoğu orijinal. Eğer Aşiyan sahilden yaya olarak gelecekseniz GoogleMaps sizi Nur Çıkmazına yönlendiriyor. Halbuki bir sonraki çıkmaz olmalı. Yokuş var ama çok da zorlayıcı değil. Eğer Sarıyer tarafından toplu taşıma ile geliyorsanız Aşiyan yerine alternatif olarak Rumeli Hisarı'nda inip, surlardan hemen sonra Aşiyan mezarlığına açılan kapılardan mezarlığa girerseniz, bu mezarlıkta yatan Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Orhan Veli ve daha birçok ünlünün mezarını ziyaret edebilir, ilginç mezar taşı yazıları görebilirsiniz. Mezarlıktan giriş yaparsanız yukarı ve sola doğru yürüyüp soldaki ana kapıdan çıkıp yukarı doğru Aşiyan Müzesine girebilirsiniz. Yahya Kemal'in mezarı bu ana kapıya çok yakın ama Orhan Veli için daha da yukarı gitmelisiniz. Eve giden o merdivenleri çıkıp sola döndüğünüz zaman muhteşem bir boğaz manzarası karşılıyor sizi. Bu arada o merdivenlerin sol tarafı plastik ile değil de sarmaşıklarla kapatılsaydı çok daha güzel olurdu. Sindire sindire gezmek için en az bir saat ayırın. Girişte sesli rehber veriliyor ama hijyen açısından tavsiyem Aşiyan uygulamasını indirmeniz. Sesli rehber de o uygulama üzerinden anlatıyor zaten. Kırmızı kodları girerek uzun anlatımları dinlemenizi de ayrıca tavsiye ederim. Benimle beraber yaklaşık 6-7 kişi vardı. Ev çok büyük olmadığı için bazen aynı odada başkaları ile dinlemek sıkıntı olabiliyor. Görevli başlarken sizleri farklı odalara yönlendiriyor ama bir yerden sonra kesişiyorsunuz. O yüzden kulaklık takmak faydalı olur. İçeride resim çekmek yasak. Sadece yatak odasının penceresinden dışarıdaki manzarayı çekebilirsiniz. Görevliler son derece ilgili ve nazikler.
Edebiyat ve kültürel tarihe meraklı iseniz ya da manzara merakınız varsa mutlaka gidin.
Manzara ve Boğaz havası nefis. Tevfik Fikret'in evi güzel. Etrafındaki bahçe biraz daha bakımlı olabilir. İstanbul'un görülmesi gereken yerlerinden.
Manzarasi o kadar guzel kiii💜💜 pazartesi haric 9 ile 5 arasinda ucretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Ata Bey degerli bilgi birikimini coo guzel aktariyor, Tevfik Fikret’i daha da merak ediyorsunuz. Tekrar gidecegim🌸
Aşiyan Müzesi, İstanbul'un incisi olan bu tarihi mekan, ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı'nın yaşadığı ve eserlerini kaleme aldığı evdir. Ziyaretçiler, burada şairin yaşamına dokunurken, İstanbul'un tarihi atmosferini soluyorlar. Eserlerine ve yaşamına dair detaylar, ziyaretçilere ilham verici bir deneyim sunuyor. Aşiyan, sadece bir müze değil, aynı zamanda bir sanat ve edebiyat merkezi gibi. Şehrin karmaşasından uzakta, bu mekanda zamanın durduğunu hissediyorsunuz. Burası, sadece bir geçmişe değil, geleceğe de ilham veriyor. #TarihVeSanatHarmanı
Rumeli Hisarına oldukça yakın. Otobüs ile ulaşım kolay. Fakat sahilde indikten sonra oldukça dik bir yokuş tırmanmak gerekiyor. Müzeye yeşil ve sakin bir sokak koridorundan giriyorsunuz. Kar yağışı nedeniyle kapalı olduğundan giriş yapamadım. Aslında firma ve müzelerin kapalı olduklarını google vb. haritalar üzerinde güncel tutmaları gerekir düşünüyorum. Tekrar gidip gezeceğim bir yer.
Müze çok güzel, manzarası harika. Müzede görevli bulunan bey de çok ilgili ve çok güzel anlatım yapıyor.
Manzarası büyüleyici, rehberlerin anlatımı ile adeta tarihe yolculuk yapıyor olucaksınız. Metro ile gelme imkanınız var, yokuş çıkmak gerekiyor ama manzaraya değer 😊
efsane ötesi bir manzarası var ama 15,20 dk yokuş çıkmak gerekiyor çok yorucu yanınıza kahve almayı unutmayın
İBB nin yönettiği bir yer ücretsiz, varana kadar çok yoruluyorsunuz. Ama manzarası olsun içerisi olsun çok bakımlı ve güzel 18 Nisan'da vardım, eserlerin bir çoğu Haliç Tersanesinde ki sergide olacakmış yerine fotoğrafları konmuş. Içerisinde wc olması da iyi bir şey.
Tevfik Fikret in son yıllarını geçirdiği konutu. Tarih kokan bir müze bahçesi,konumu harika. Ücretsiz geziliyor. İçeride bilgi veren rehberi var. Emeği geçen herkese teşekkürler.
inanılmaz huzurlu ve sakin bir müze, biraz edebiyata ve tarihe ilginiz varsa memnun kalırsınız, yazın bahçesinde oturmak inanılmaz keyifliydi
Şu anda hiçbir şekilde açık değildir ben öğrenciyim bana proje ödevi olarak Aşiyan müzesi verildi Ben dün yani cumartesi günü saat 1 sularında gittim fakat 8 nisan'dan 15 nisan'a kadar kapalı olduğu yazıyordu kapının başında bekledim yani ne ödevim için içeri girebildimnne de içeriyi gezebildim hiçbir şey yapamadım geri geldim boşu boşuna gitmiş oldum dediğim gibi şu an açık olarak internette gözüküyor fakat hiçbir şekilde açık değil
Araç ile gidecekseniz tavsiye etmem hem yer yok hem de dar alanlar ama müze hakkını veriyor
Bebek sırtlarında bulunduğu konumu manzarası ile mükemmel bir yapı. Ancak sergilenen eserler birkaç tablo ve birkaç fotoğraf. Gerçi müzenin fiziki yapısı itibari ile çok sergilenecek nesne barındırmaz.
Çok güzel ve düzenli bir yer. Sadece fotoğraf çekimi içeride yasak, sadece üst katta manzaranın olduğu kısımda izin veriliyor. Onun dışında çok büyük olmadığı için ziyaretçi anlamında az kişi de gelse kalabalık olabiliyor. Yoğun olmayan saatlerde gitmek daha iyi olacaktır.
Ücretsiz müze kartı gerekmiyor herkesin girebileceği sadece pazartesi günleri temizlik dolayısı ile kapalıdır.
Manzara muhteşem, yolu çok yokuş, kendine güvenen çıksın!
Müze çok iyi organize edilmiş, içerideki parçalar, tablolar vs görmeye değer. Manzarasına zaten söyleyecek bir söz yok. İçeride karşılayan insanlar çok nazikti.
Yapmış Olduğum Tevfik Fikret Müzesi Gezisinde Benimle Yakından İlgilenen Müzeyi Gezdirip Tarihiyle Müzeyi Anlatan Güvenlik Personeli Murat KÜÇÜKTOPAL Kardeşime Ne Kadar Teşekkür Etsem Azdır Başarılarının Devamını Dilerim Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.
İstanbul'daki en keyifli yerlerden biri. Yokuşu insanı soluk soluğa bıraksa da yokuş sonrası manzara, evin içindeki eserler, rehberin anlatımı ve evdeki detaylar muazzam. Abdülmecid'in 'Sis' tablosu ve Atatürk'e dair detaylar gerçekten çok değerli. Tevfik Fikret dışında başta Abdülhak Hamit Tarhan olmak üzere çok sayıda sanatçıya yönelik eserler de mevcut. En üst kattaki cennete açılan pencere çok özel. Müzede en üst kattaki oda dışında fotoğraf çekmek yasak. Ücretsiz girişler yapılırken galoş giyip gezmeye başlıyorsunuz. Herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer.
Yaya olarak gidişte Aşiyan duraginda inip dik yokuşu tirmanip ulaştiginiz müze.Merdivenleri çiktiginiz zaman sol tarafa döndügunuzde o çılgın manzara karsinda nefesiniz kesiliyor.Saatlerce oturabilirim hissi olusuyor.Çok güzel manzarali bir müze.Tevfik Fikret"in 48 yasinda bu manzaraya ve yasama veda etmis olmasi beni derinden etkiledi.Çok keyifli bir zaman dilimi.Hafta ici gezdim iceride bir kalabalik grupla cakistim biraz beklemeli ve fakat buna değen bir gezi.Giriste sesli bir cihaz verilio yarim saatlik anlatimi sectim Cok güzel anlatimla cok memnun kaldim.Tevfik Fikretin yagli boya tablolar da yaptigini burada ögrendim.Evin mimarisini kendisi tasarlamis ve bir dogu bati etkisi olustrmus.Bu muhtesem manzarali evin calisma odalari bahceye çikislari dönemin ruhunu Tevfik Fikretin ruh halini sanki gezen kisiye hissettrio.Ön bahce ve evin arka bahcesinde oturup öylece düsuncelere daldim .İyi ki gördüm geldim hatta şimdiye kadar niye gelmedim diye kendime bir sitem ettim.Müze görevlilerinin nezaket dolu çalisma üsluplari günume daha cok keyif katti.İsini güzel yapan insanlarin varligina bir kez daha şükür.Hayat onlarla daha güzel.
📍 Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk No:15, 34730 Kadıköy/İstanbul
💬 İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında Belgin Akın ve şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde...
İstanbul En İyi Oyuncak müzesi Listesi İstanbul En İyi Çocuk müzesi Listesi Kadıköy En İyi Müze Listesi
📍 Kuloğlu, İstiklal Cd. No 131/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul
💬 Atlas Sineması’nın bulunduğu bina, eşsiz bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Yeşilçam filmlerinin nostalji dolu sahnelerini bizlerle paylaşan, birçok hatırayla dol...
İstanbul En İyi Çocuk müzesi Listesi Beyoğlu En İyi Müze Listesi Beyoğlu En İyi Çocuk müzesi Listesi