Adres: | Kuloğlu, İstiklal Cd. No 131/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Müze Çocuk müzesi |
Çalışma saatleri: | Pazartesi Kapalı, Salı 11:00–19:00, Çarşamba 11:00–19:00, Perşembe 11:00–19:00, Cuma 11:00–19:00, Cumartesi 11:00–19:00, Pazar 11:00–19:00 |
Web sitesi: | https://www.istanbulsinemamuzesi.com/ |
Google Haritalar'da Aç |
Şimdi rezaletlik ilk girişte başladı giriş ücreti 300tl sen şimdi diyorsun ki vaay galiba büyük baya sinema kültürü olarak baya bir şeyler var diye beklentiye giriyorsun. Sonra giriyorsun bildiğin bina ve küçük yeşil çamı türk film kültürünü yapıştırıyorlar yüzüne başka bir şey yok saf türk filmleri var hani film kültürü olan biriyim ve yeşil çam türk filmleri okey ama yok başka bir şey yok ve çük küçük geldi konsept iyi değerlendirememişler star wars katında biraz heveslendim ama maalesef hayal kırıklığı dükkanlarda satılan figürleri dizip iki fotoğraf çekiyorsun max gezmek 10dk alır keyif vermedi sonra biraz düşününce şunu anladım Beyoğluda müze ve 300 tl turist düdüklemek dışında başka mantık uyduramadım zaten 300tl dolar olarak bakarsanız 10 dolar yapıyor aşağı yukarı senin benim için değil yani turistlere göre yer
İstanbul Sinema Müzesi' içinde bulunduğu bina, Beyoğlu’nun yeniden yapılanma sürecinin ilk örneklerinden olup 19. yüzyıl sonuna özgü, Klasik üslubun yeniden hayat bulduğu Neoklasik etkiler taşıyor. Müzenin tavan süslemeleri o kadar muhteşem ki adeta içine hapsediyor sizi. Mermer şömineleri, alçı rölyefleriyle dönemin mimari üslubunu yetkin bir biçimde yansıtıyor. 1870 yılında dönemin ünlü iş insanı Agop Köçeyan tarafından kışlık saray olarak inşa edilen bina Köçeyan Konağı olarak anılıyormuş. 1918-1922 yılları arasında geçici olarak İngiliz işgal kuvvetleri tarafından mahkeme olarak ta kullanılan bina daha sonra PTT Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülmüştür. Atlas Pasajı, 1932 yılında bir onarım geçirerek eğlence ve sanat merkezine dönüştürülen bina, 16 yıl sonra Beyoğlu’nun en büyük sinemalarından biri olan Atlas Sineması açılmış
İstiklal caddesinde geziyorsunuz mutlaka girin.. ücretli... sinema ile ilgili geçmişte günümüze kadar uzanan bir çok eser göreceksiniz..
Sinema sever birinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Ben hafta içi gittim fazla kalabalık değildi size de hafta içi daha sakin günlerde gitmenizi öneririm. Bu şekilde içerde rahat rahat gezebilirsiniz. Kalabalık olmadığı için etrafı daha iyi inceleme fırsatı bulursunuz.
Sinemaya dair neredeyse hiçbirşey olmayıp kişi başı 240 tl alınan bir yer. Sadece gulyabani ve Adile Naşit'in benzemeyen bal mumu var. Sahneleri gösteren tabletleri var ancak çoğu çalışmıyor. Yeşil ekranda sinema sahnesine girebiliyorsun ama o da çalışmıyor. Tavsiye etmiyorum.
Tarihi 1870, Abdülaziz Dönemi'ne kadar uzanan bu yapı, aslında Ermeni iş adamı Agop Köçeyan tarafından kışlık ev olarak kullanma maksadıyla inşa edilmişti. Lâkin konağın mülkiyeti 1930'lu yıllarda Aziz ve Ahmet Borovalı kardeşlere geçince yapının bazı bölümleri eğlence merkezi olarak kullanılmış. Böyle böyle günümüze kadar gelen Atlas Sineması'nın 2019-2021 yılları arasında gerçekleşen restorasyondan sonra, geçmişte Küçük Sahne olan bölümü İstanbul Sinema Müzesi olmuş. (Kaynak: Atlas Sineması/Wikipedia) Bilhassa eski Türk filmlerine merakınız varsa muhakkak gelmelisiniz. Film çekmekte kullanılan en eski kameralara kadar her türlü kameranın müzede sergileniyor olması da çok hoş. Gidip, görün derim. Çoğu kişi müzeyi gezerken tavanlardaki resimlere bakmıyor, bence gitmişken o güzel resimlere de bakın. Müze, İstikal Caddesi üzerinde yer almaktadır. Giriş ücreti öğrencilere 80tl, emekli kişilere de 80tl, yetişkin kişilere ise 120tl'dir, müzekart geçerli değildir. -İstiklal Caddesi'ne ulaşım için, M2(Hacıosman-Yenikapı) metro hattının Taksim veya Şişhane metro duraklarında inebilir, T1(Bağcılar-Kabataş) tramvay hattının Karaköy durağında inip dünyanın ikinci metrosu olan F2(Karaköy-Beyoğlu) fenikülerine binebilir, son olarak da Taksim'e giden onlarca belediye otobüsünden birine binerek de gidebilirsiniz, ama naçizane tavsiyem belediye otobüsleriyle gitmeyin, zira trafik varsa bütün İstanbul'dan soğursunuz.
Atlas pasajında yer alan nadide müzelerden birisi. Sinema tarihine ya da sinemaya merakı olmayan gitmesin, mutlu ayrılmaz. Ben her yerini hayranlıkla gezdim, içi boş olsa bulunduğu yapı muhteşem sırf binayı gezmek için bile girilir. Fiyatı biraz pahalı gibi ama neye para vermiyoruz ki? Tercih meselesi. Filmlerde kullanılan en eski kameralar çok ilgi çekiciydi, hepsi paha biçilmez parçalar. Hafta içi, öğleden önce giderseniz boş yakalar istediğiniz gibi gezer fotoğraf çekersiniz. Ben sevdim, tavsiye ederim.
Küçük ama etkili bir müze. Sinema, ve kameranın geliştirilmesi alanında etkileyici bilgiler var. Sinema sektöründe ülkemizdeki sanatçı ve yönetmenlerin aldığı ödüller var. Bu alandaki başarılarımızı keşfetmek için güzel bir müze. Süreli sergi bölümü de varmış. Bence süresiz sergi salonu haline getirilip müze genişletilebilir. Ve lavabolara ulaşım da arttırılabilir. Ben gittiğimde kapalıydı.Binanın yapısına bayıldım. Çok güzel restore edilmiş. Fiyat öğrenci 120 tl ödedim diye hatırlıyorum.
🕵🏼Kesinlikle verdiğiniz fiyata değecek, film kültürüne ilgi duyan her insanın mutlaka gezip görmesi gereken nadide bir müze. İsmini duyduğum an merak sarmıştım vr yol üstü gitmeye karar verdim. ⏰Pazartesi günü hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz. 📕Tarihi 1870, Abdülaziz Dönemi'ne kadar uzanan bu yapı, aslında Ermeni iş adamı Agop Köçeyan tarafından kışlık ev olarak kullanma maksadıyla inşa edilmişti. Lâkin konağın mülkiyeti 1930'lu yıllarda Aziz ve Ahmet Borovalı kardeşlere geçince yapının bazı bölümleri eğlence merkezi olarak kullanılmış. Böyle böyle günümüze kadar gelen Atlas Sineması'nın 2019-2021 yılları arasında gerçekleşen restorasyondan sonra, geçmişte Küçük Sahne olan bölümü İstanbul Sinema Müzesi olmuş. (Kaynak: Atlas Sineması/Wikipedia) 🎥 Eski türk filmleri, sinema, yeşilçama merakınız varsa mutlaka gelmelisiniz. Film çekmekte kullanılan en eski kameralara kadar her türlü kameranın müzede sergileniyor. Gelmiş geçmiş en iyi filmlerin çekildiği konu olduğu sergiler ve interaktif bir sürü etkinlik mevcut. Müzeyi gezerken tavandaki eski mitoloji tarzı resimlere bakın. 🎟️Müze, İstikal Caddesi üzerinde yer almaktadır. Giriş ücreti öğrencilere 100₺ yetişkin kişilere ise 180₺ Müzekart geçerli değildir. 🚌 İstiklal Caddesi'ne ulaşım için, M2(Hacıosman-Yenikapı) metro hattının Taksim veya Şişhane metro duraklarında inebilir, T1(Bağcılar-Kabataş) tramvay hattının Karaköy durağında inip dünyanın ikinci metrosu olan F2(Karaköy-Beyoğlu) fenikülerine binebilirsiniz.
Atlas Pasajında yer alan Sinema Müzesi 2021 yılının başından beri hizmettedir. Temmuz 2023 itibariyle giriş tam 120 TL, öğrenci 80 TL'dir. Bina, tarihi Atlas Pasajı, uzun süre Atlas Sineması ve Devlet Tiyatrosu sahnesine ev sahipliği yaptıktan sonra tadile edilerek Sinema Müzesi haline getirilmiş. Çok güzel olmuş. Hem mimari nüansları keşfetmek, hem de sinema sanatının gelişiminde bir yolculuğa çıkmak için harika bir deneyim sunuyor. Müze ağırlıklı olarak görüntüyü yakalamaya yarayan aletlerin tarihi ve sunumu şeklinde. Bunun haricinde Yeşilçam'dan örnekler (afiş ve filmlerden sahneler; bilhassa Yeşilçam Telefonda bölümü çok iyi düşünülmüş), İstanbul'un sinema tarihi için dijital hafıza havuzu, Green Box'la seçili bir sahne içinde fotoğrafınızı yerleştirmek gibi uygulamalar da mevcut. Foley bölümünde ses efektlerinin stüdyoda farklı kaynaklardan nasıl üretildiğini görüyorsunuz, çok bilgilendirici. En üst katta süreli sergi bölümü var, an itibariyle Steve McCurry sergisi var. Sinema, beyaz perde ya da hem dramatik hem plastik sanatlarla uğraşanların mutlaka uğraması gereken bir müze olduğu kanaatindeyim.
Güzel bir bina, güzel tasarlanmış bir müze... Fakat çok ciddi içerik sıkıntısı var. Öncelikle, uluslararası ödül almış filmlerin olduğu bir bölüm var. Herkesin bildiği malum nedenlerden dolayı burada Yilmaz Güney'in bahsi dahi geçmiyor. Zannedersin bu topraklardan çıkıp Palme d'Or alan elli tane yönetmen var da, onu yanlışlıkla unutmuşlar. Yine muhtemelen benzer nedenlerden dolayı Zeki Demirkubuz görmezden gelinmiş, hiçbir yerde adını göremedim. Daha da acısı, benim açımdan Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi aktörü olan Tarık Akan kayıp. Artık bu noktada birinin çüş demesi gerekiyordu. Müzenin küratörleri çok sarıșın bir iş ortaya koyup devleti ve sponsorları hiç üzmemişler. Kendilerini çok tebrik ederim. Türk sinemasının karaşınları her zaman ki gibi yok sayılmış.
Çok güzel bir müzeydi. Biz gittiğimizde en üst iki katında Stanley Kubrick sergisi vardı. Rehberlik talep ettiğinizde her şeyi detayıyla anlatıyorlar. Yönetmenin filmlerinden kesitlerin yansıtıldığı televizyon ekranları da vardı. Biz kapanışa 1 saat kala gezmeye başlamıştık sergiden sonrasını biraz acele gezmek zorunda kaldık ama Türk sinemasına ayrılan kısım da çok güzeldi. Ankesörlü telefon odası çok yaratıcı olmuş. Biletler pahalıydı öğrenci 80 tam 120.
Sinemanın geçmişten günümüze olan evrimi, gelişimi ve değişimini ele alan içersinde 3 ayrı bölüm ve onlarca güzel eser barındıran bir müzedir. Ben pazar günü gitmeme rağmen sıra beklemeden girdim. Biletler tam 50₺, öğrenci için 30₺ ve bilet aldıktan sonra hemen karşılarında bulunan kafeden alışveriş yapabilmeniz için %50 indirim sunmaları çok güzel. Kafedeki kahveler çok lezzetli. Müzede Bir çok alan çok güzel deneyimler sunuyor. Özellikle green screen olan bölümde özellikle Yeşilçam sahnelerinde yer almanıza olanak sunuyor. Önce sahne seçiyorsunuz dilerseniz fotoğraf dilerseniz video olarak sahnelerde bulunuyorsunuz. Ardından mail adresinize ücretsiz olarak gönderiliyor. Eşsiz bir deneyim. Bir alanda ise size verilen tabletler ile alanda yer alan sahne görsellerine bakmanızı istiyorlar sahne fotoğrafları tablette video kaydı olarak açılıyor bu çok güzeldi. Esktra olarak 3 boyutlu görüntüler ile hologram deneyiminin sunulması çok güzeldi. Çalışanlar çok yardımcı oluyor ve iyi bir şekilde yardımcı oluyorlar teşekkürler. İçerideki gulyabani, tosun paşa ve hababam sınıfı Nazife anne heykellerinden daha fazla olsaydı keşke özellikle şener şen ....
Bir sinemanyak olarak yıllarca ADANA SİNEMA MÜZESİ'ni çok taktir eder İstanbul'da neden bir sinema müzesi yok diye hayıflanırdım. Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş. Abdülmecit dönemine ait devlet misafirhanesini müthiş güzel bir müze haline getirmişler. İçindeki dijital etkinlikler de çok keyif katmış gayet eğlenceli. Telefon kısmına ALO VAHİT "Oğlumu bulana 500 TL vericem" telefon şakasını da ekleselermiş dadından yenmezmiş :) Edit: en son burada bulunan Star Wars sergisini de ziyaret ettik. Bence müthiş güzel bir BUTİK müze. Star Wars sergisinin sanırım maliyetinden ötürü bilet fiyatları biraz orta sınıf için de yüksek tutulmuş. Ama Star Wars dışındaki sergi makul bir fiyatı varmış gibi geldi bana. Bir kere interaktif bir sergisi olan müze. Ciddi emek verilmiş.
Tanıtım konusunda biraz eksik kalındığını düşünüyorum. Star wars sergisi için gitmişken gezdik. Bina bakımlı ve güzeldi. Türk filmleri, ödüller, kameralar ve bazı karakterlerin heykelleri olması hoştu. Tabiki daha iyi olabilir ve daha çok bilinebilir hale getirilebilir. Atlas pasajı içerisinde görülmesi gereken bir yer.
Harika bir sinema müzesi olmuş. Benzerine rastlamadım. Mutlaka sinemaya ilgisi ve sevgisi olan herkesin uğraması ve görmesi gereken bir yer. Kubrick sergisi de muazzamdı. Serginin bitmesine sayılı gün kaldı. Mutlaka kaçırmayıp ziyaret edin derim. Öğrenci için 80 lira fazla gibi gelebilir ancak 3 saate yakın bir gezim süresi sunduğu için kesinlikle değiyor.
Harika bir müze. Kemal Sunal ve Adile Naşit'in mumya heykelleri var. Türk sineması ile ilgili ve sinema tarihi ile ilgi birçok materyal ve alet var. Ayrıca sizi seçtiğiniz filmin bir bölümüne yerleştiren bir bölüm de var. Hababam Sınıfında rol alabilirsiniz🙂
Güzel restore edilmis müthiş bir bina icinde resmin harekete ve filme evrilme hikayesi, Türk sineması ve animasyon çalısmaları ile ilgili kısıtlıda olsa bilgi ve görsel içeriyor. Müze kadar tavan resimleri de görülmeye değer. Şu anda süreli sergi bölümünde Steve McCurry fotograf sergisi var. Giriş 120, indirimli 80 Tl. Keske icinde Türk sineması için kisa belgesel, slayt gosterisi gibi bir sey, hatta dileyenler icin donusumlu eski filmlerin izlenebilecegi bir sinema salonu da olsa.
Aşırı eğlenceli bir yerdi fazlasıyla sevdim. Öğrenci girişi 80 lira bir tık daha indirilebilirdi diye düşünüyorum. Eğer her şeyi izleye izleye ve inceleye inceleye gezmek istiyorsanız 2 saatinizi ayırabilirsiniz
Özellikle Kubrick sergisi muazzam bir deneyimdi. Daha sonrası iki kat sinema müzesi gezilebiliyor. Detaylı gezmek istiyorsanız en az 2 buçuk saate ihtiyacınız olacak. Giriş 100 TL Öğrenci 80 TL biletler ile çıkışta %50 indirimli Atlas kahvecisinden kahve alınabiliyor.
Gezerken asla sıkılmayacağınız bir müze. Sinemanın dünden bugüne evrimine tanık oluyorsunuz. Müzedeki bazı bölümler interaktifti, bu bölümlerde sesleri dinlemesi ve görüntüleri incelemek oldukça eğlenceliydi. Mekan ise gezmezi rahat ve mimari olarak dikkatinizi çekebilecek yapıda. Konum olarak rahat ulaşabileceğiniz bir yerde istiklal caddesinde bulunuyor. Zamanınız varsa kesinlikle gezmelisiniz.
Stanley Kubrick sergisini ziyaret ettik. Özenle hazırlandığı belli oluyor. Ana sergideki yeşil perde ve dokunmatik ekranlı masa çok hoşuma gitti. Özellikle türk filmlerinin uluslararası film festivallerinden aldıkları ödüllerin sergilenmesi gurur verici. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Öğrenci bileti 60TL, tam bilet 80TL idi.
Güzel bir müzeydi. Gitmeye ne gerek var diye düşünmeyin. Biz öyle düşündük iyi ki de gitmişiz dedik en sonunda. İçeride eski filmlerle ilgili materyaller var. Eski film afişleri var. Ve çok güzel uygulamalar var.
Sinema Müzesi-Atlas Sineması📍 Sultan Abdülaziz zamanında inşa edilmiş 1870 yılından kalan bu yapının mimarisi başımızı döndürdü, tavan süslemeleri, alçıları, mermer şömineleri kesinlikle neoklasik akımı en iyi şekilde yansıtıyor. Müze girişi öğrenci 60₺ normal 80₺ başta pahalı olduğunu düşünebilirsiniz fakat içeriye adım attığınız anda değdiğini anlayacaksınız. Geniş zamanda gezmenizi tavsiye ediyorum. İçeri girdiğinizde uzun bir süre çıkamıyorsunuz 4 kat gezmek kolay değil tabii. İçerisinde balmumu heykeller; “Adile Naşit, Kemal Sunal”, sinemaya dair tarihçeler ve resim sergileri mevcut. Fotoğraflar şahsıma aittir isim etiketsiz paylaşmayınız✨
Müze güzel iyi araştırılmış ve özenilmiş.. lakin orada sanat müdürü bayan adını bilemeyeceğim çok saygısız ve anlayışsız.. asansörleri kapatıyorlar sadece kendileri kullanıyorlar sorduğumda ise arızalıdır diyorlar.. müzeye girdiğiniz anda 4. Kattan başlayın diye sürekli ikaz ediyorlar. O merdivenleri çıkmak imkansız zor.. çalışanların güvenlik görevlilerin suratları hep asık ve mutsuzlar.. müze kart geçmiyor nedenini sorduğumda biz özel işletmeyiz diyorlar.. madem özelsiniz ona göre hakkını verin.. Yani ben bidaha adımını atmam oraya
İstiklal Caddesi üzerinde Atlas Pasajı içerisinde hayran kaldığımız bir müze. Nostalji sevenler için muhakkak görülmesi gereken bir yer. Öğrenci ve Öğretmen indirimi var. 30TL.
Beyoğlu İstiklal caddesi üzerinde, Grand Pera binasının karşında, eski ama yeniden restore edilmiş olan Atlas Sinemasının olduğu bina. Pasaj girişinde sağda Istanbul Sinema Müzesi yazısını görüyor olacaksınız. Pasajdan girdikten sonra sağda sinema girişi, solda müze girişi. Bina kendisi zaten tarihi bir yapı olarak görülmeye değer. Eskiden bu yana kamera, fotoğraf makinesi vb benzeri pek çok sergi ürününü göreceksiniz. Sürpriz ise; çocukluğumuzun önemli film karakteri" Gulyabani" maketini de burada görüyor olacaksınız
Daha içeriye girişten sizi etkileyen sanat eserleri karşılıyor. İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının olduğu anda müzedeydim. Bu kötü anı dışında müzedeki her şey çok kaliteli düşünülüp yapılmış. Hatta o kadar iyi bir yalıtım vardı ki içerideki muhtemelen hiç kimse patlamayı duymadı. Müzenin genel iç mimari yapısı içerideki Yeşilçam duygusu ve sinema duygusunu çok güzel yansıtmış. Ayrıca sinema sevmeyen birisi varsa mutlaka burayı ziyaret edip hayatındaki bu büyük eksikliği derhal gidermesi gerekliliğini buradan görebilir. Üstelik bu hafta (15kasım itibariyle) Stanley Kubrick sergisi de vardı. Muhteşem bir kültür muhteşem bir yer. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Bu tür kötü olayların yaşanmadığı insanların özgürce ve güvenle kalabalık yerlerde gezip dolaştığı mutlu günler görmek dileğiyle.
Güzel bir müze olmuş , tarihi bir yapı zaten 💫 🎥 🎦 📺 Steve McCurry’nin seserlerinin görülebileceği sergi de var 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. Müze giriş öğretmen öğrenci 80 TL
Cok guzel mimarisi olan eski bir konak nasil değerlendirilir, iste super bir ornek. Biz gittigimizde Stanley Kubrick ozel bolumunu de ziyaret etme sansini elde ettik. Uetiskinler icin giris ucreti 120 tl idi. Esim ogretmen oldugu icin 80 tl odedi
Çok keyifliydi. Artırılmış gerçeklik, yeşil sahne, Yeşilçam’da telefonlar kısımlarında izlediğiniz sahnelerin içinde gibi hissediyorsunuz. İstiklal caddesinde gidilmesi gereken yerlerden
Çok ahım şahım olan bir yer değil. Balmumu heykellerine üç dört tane heykel konulmuş oyuncu elbiseleri çok az kameralar iyi ve filmlerin nerede çekildiğini görebiliyorsun o da iyi ama geliştirilebilir.
Beyoğlu Sinema Müzesi: Türk sinemasının hafızası burada. Biz çok beğendik ve herkese tavsiye ederiz. (Müzekart geçerli değil.)
Harika bir konsept, zengin içeriğine karşı düzeni kafa karıştıran ve kronolojik olarak akmayan bir sergi. Özellikle sinema teknolojisi bölümü nereden girdiğinizden bağımsız tamamem anlamsız kalıyor. Bunun dışında Kubrick sergisi harikaydı, ama çok kalabalık olduğundan bazı yerlerde nefes alamadım.
Taksim taraflarına giderseniz ve sinema tutkunuz varsa uğramanız gereken bir mekan içerisinde eski fotoğraf makinelerinde film çekme yöntemlerine, nostaljik film posterlerinden ödüllü filmlerin tanıtımına kadar özellikle Türk sineması hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bina içerisindeki duvar süslemeleri ise müzenin kendisi kadar etkileyiciydi.
İstanbul Sinema Müzesine gittiğimizde gördüğüm kamera halis gibi bir şey idi. Ayrıca bu kamera ile çekilen konuşmayıda sesli olarak izleyebiliyorsunuz çok güzel düşünülmüş. 10. Yıl Nutku, bizzat Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. yılı kutlamaları olan 29 Ekim 1933 tarihinde Ankara Hipodromu'nda okunmuştu. Nutuk, hem Kurtuluş Savaşı'nın hesabını veren, bir diğer deyişle ulusal mücadelenin kimlere karşı, niçin ve nasıl verildiğini anlatan, hem de bu mücadelenin Cumhuriyet kurulduktan sonraki safhasında yapılması gerekenler ve yapılacak olanlar konusunda önemli bilgiler içeren bir konuşma idi.
Mükemmel bir müze. Mekânın kendisi başlı başına bir tarih. Yeşilçam ve Türk sineması ile ilgili herşey var. Interaktif alanlar büyükler ve çocuklar için kesinlikle çok ilgi çekici. Eski sinema makineleri, film çekim makineleri, diğer makineler ve belgeler çok özel. Çocuklar için tavsiye ediyorum, ebeveynlerle gittiklerinde sıkılmayacaklarını düşünüyorum. Interaktif bölümlerden birisinde (Yeşil Perde Uygulaması) önce eski bir Türk filminden 30-40 saniyelik bir bölüm seçiyorsunuz, ondan sonra sahneye geçip o bölümle ilgili bir rol yapıyorsunuz. Akabinde sizin yaptığınız rolü orijinal filmin içine monte ediyorlar ve yeni bir klip oluşturuyorlar ve anında istediğiniz mail adresine gönderiyor sistem. Hepsi 2 dakika sürüyor. Özel Yorum: Müzede çesitli sorular sorduğumuz çok genç ve sempatik bir kızımız bize öyle dolu dolu cevaplar verdi ki şaşırdık kaldık. Mesleğini sorduğumuzda Sanat Tarihçisi olduğunu öğrendik. Hazal isimli bu kızımız özel bir övgüyü hak ediyor...👏👏👏
Atlas Pasajı içerisinde yer alıyor.Direkt İstiklal Caddesi üzerinde binanın kendisi zaten başlı başına bir tarih eseri.Bina 1948 yılından beri hizmet veriyor.Giriş ücreti tam 120tl,ögrenci 80tl Pazartesi hariç her gün 19.00'a kadar açık normalde 4 katı geziliyormuş ama benim gittiğimde 3 kat geziliyordu İçerisinde birçok fotoğraf makinesi,eski sinemalarda kullanılan özel objeler,Türkan Şoray Memduh Ün gibi önemli isimlerin eşyaları bulunuyor.Stanley Kubrick sergisi varken gitmiştim o da mükemmeldi.İstiklal'de mutlaka gidilmesi gereken yerlerden
Kubrick sergisi için ziyaret ettik,4 katı bulunan müzenin ilk iki katı türk sinemasına,son iki katı güncel sergiye ayrılmıştı,her iki bölümde de meraklısına keyifli vakit geçirtecek eserler mevcut.Giriş ücreti öğrenci için 60₺,mevcut koşullar ortada fakat daha uygun seviyelere çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İstiklal caddesi üzerinde keyifle gezilebilecek müzelerden biri. Zaman zaman misafir sergiler de olabiliyor. Özellikle bazı kısımları çok keyif veriyor, yeşil perde, telefonda yeşilçam repliklerini dinleme gibi. Müze kart geçmiyor.
Giriş ücreti 30 TL ve öğrenci ve engelli vatandaşlara 15 TL. Ve gitmenizi tasviye edeceğim bir yer. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan görülmeye değer bir yer. Binanın kendisi bir tarih ve içerisinde yer alan bir dönemin hikâyesi niteliğin de filmlerin ve o filmlerin hangi cihazlarla çekildiğini anlayabileceğiniz çok güzel bir yer. Gidip görüldü gidip görmenizi tavsiye ediyorum 😊🍀
İçeride green screen sayesinde, Türk filmlerinden videolar ya da fotoğrafların içinde yer alabilir ve ücretsiz bir şekilde mailinize gönderebilirsiniz. 3 boyutlu sahneler, eski telefonu kaldırdığınızda eski sahnenin canlandığı interaktif odaların da bulunduğu, yeni bir müze. Müzeye girişler ücretli, öğrenci indirimi söz konusu 😊
Ortam ve pasaj girisi cok guzel, biz star wars fan sergisine girdik ayni biletle yesilcam kismi da gezilebiliyordu. Cok begendik.
Yolunuz istiklal caddesinden geçiyorsa ve kültür turizmine hevesiniz varsa fayda sağlayacak bir müzedir. İçerisinde dünya ve Türk sinemasının geçtiği süreçler detaylı bir biçimde anlatılmış. Giriş ücreti özel müzelere göre gayet uygun. İnovasyon öğeler de bulunmakta müze içinde.
Tek kelime ile BA YIL DIMMM mükemmel bir mekan. Duvar süslemeleri insanı büyülüyor zaten. İçeri girer girmez o ambiyansı hissediyorsunuz. Teknolojiyi sanatla buluşturan bir müze olmuş. Her yaştan misafirine şüphesiz keyif veren bir yer. Deneyimleyeceğiniz çok güzel tasarımlar mevcut. Mutlaka ama mutlaka görmeniz gerekiyor... Hafta içi gittim yani bugün gayet iyiydi, aşırı bir kalabalık yoktu. Tam 30 öğrenci 15 şeklinde ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz.
tarihsel bir yolculuk için mutlaka görülmesi gerek...
İstiklâl Caddesinde uğramanız gereken çok güzel bir müze. Adeta çocukluğumuzda izlediğimiz Yeşilçam filmlerini tekrardan deneyimleme imkanına erişiyorsunuz. Kemal Sunal (Tosun paşa) ve Adile Naşit ( hafize ana) ve gulyabani heykelleri çok ilgi çekici. Eski film kameraları, film afişleri sergiye açık halde. Mekanın tavan işlemeleri sanatsal bir gerçeklik.
İstiklal Caddesi Atlas Han içerisinde bulunan çok güzel bir müze. Hem nostalji yaşamak, hem de interaktif olarak Türk Sineması'nın içerisine yolculuk yapmak isterseniz mutlaka uğramalısınız. Tam 30 TL, öğrenci 15 TL. Toplam 1,5 saatlik bir zamanınızı doya doya geçirip, efsane oyuncuların içerisinde kendisinize ufak bir rol bulabilirsiniz. Tekrar gideceğim bir müze olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim...
Taksim meydanında yer alan müze. Ulaşım olarak kolay. Giriş ücreti öğrenciler için 15 tl. Gezerken hiç sıkılmayacaksınız. İlk katında yer alan odasında tabletleri tutarak kısa şekilde sahneleri izleyebilirsiniz. Çekilen yerine bakabiliyorsunuz. Kullanılan kameralar ve ekipmanlara dokunabiliyorsunuz. Atamızın 10. Yıl nutkunun çekiminde kullanılan kamerada mevcut. 2. Katında yer alan yeşilçam telefonda odası çok çok güzel 🥰
Duvarları, parkeleri, tavanları ve merdivenleriyle harika bir bina. İçeri girdiğinizde daha merdivenlerinden sizi büyülemeye başlıyor. Müzedeki yeşil ekran, en sevdiğim kısımlardan biriydi, mutlaka denenmeli. Ben Hababam Sınıfı ile fotoğraf çektirdim. Yeşilçam Telefonda bölümünde, kendinizi bir anda filmlerdeki önemli isimlerden biriyle konuşurken buluyorsunuz. Artırılmış Gerçeklik Odası’ndaki fotoğraflara odada bulunan tabletler ile bakarak, filmi izlemeye başlıyorsunuz. Emek verilmiş ve ortaya gezilmeye değer güzel bir müze çıkmış. Sadece Adile Naşit’in heykelini çok beğenemedim.
Görülmesi gereken bir müze. Müze binası beyoğlundaki güzel binalardan.
Hafta içi gittik, yoğun değildi. Tam bilet 30, indirimli 15 tl. 2 katlı farklı farklı bölümleri olan harika bir müze. 3d uygulamalar, balmumu heykeller ve filmleri canlandırabilip fotoğraf ve videolarınızı mail ile alabileceğiniz uygulamaları var. Gezip görülecek, eskiyi hatırlayabilecek harika bir yer olmuş.
Yeşilçam sinemasının popüler oyuncularının yer aldığı ,kıyafetler,projeksiyonlar,kıyafetler,balmumu heykeller ve ödüllerden oluşmuş çok güzel bir müze.Giriş ücretli.
Kubrick sergisi çok başarılı ve şaşırtıcı idi. Müzenin geneli de hoş olmakla beraber fiyatlar bu hizmet için fazla yüksek.
Mart 2023 e kadar Kubric sergisi yer alıyor. En üst kata çıkıp 2001 Space Odessey alanına kesinle girmelisiniz. Bunun dışında her katta türk ve dünya sinema tarihine ait bilgiler ve film kesitleri görebilirsiniz. Ayrıca binanın tavanlarındaki süslemeler çok güzeldi.
Haftasonu gittiğimizde kalabalıkla beraber dolaşmak zorunda kaldık. İnsanların ilgi göstermiş olmaları çok sevindirici. Taksim tarafından aşağı inerken sol tarafta. Giriş ücretleri tam 30 indirimli 15 lira. Eski Türk filmleri, çekimler, senaryolar, kameralar görülmeye değer.
Güzel bir müze yapısı ve eserleriyle. İlk katta nostaljik eserler var, Hababam sınıfı, yeşilçam konsepti hakim, üst katında Kubrick sergisine gittim öğrenci 60 tl. Gezilip görülesi bi yer.
Gittik gezdik güzeldi. Biraz daha detaylı ve uğraşılmış olabilirdi ama yine de fena değil. En azından düşünülmüş ve hayata geçirilmiş. Üst katlarda sergi de oluyormuş. Sanal gerçeklik alanları vb. var. Eski donanımlar ve sanat filmlerine de önem verilmiş yer ayrılmış.
Buram buram Yeşilçam kokan harika bir müze. Teknoloji ile geçmişin birleşimi harika olmuş. Tabletler ile k döneme ait filmleri izleyebiliyor, telefonlar ile o dönemin artistleriyle konuşabiliyorsunuz. Nasıl anlatsam eksik kalır mutlaka kendiniz gidip deneyimlemelisiniz aşağıda fotoğraflarını ekledim anlattığım şeylerin:) giriş öğrenci 15₺ tam 30₺
Çok eğlenceli bir müze. Çocuklar da çok eğlendi. Birçok interaktif alan var. Özellikle yeşil ekran sinema teknolojisi ile yeşilçam filmlerinin içindeymiş gibi sizin resimlerinizi çekiyorlar veya videolarda filmlerin içinde oynuyorsunuz. Ve bu hizmet ücretsiz. Müze giriş ücreti, Mart 2022 tarihi itibari ile yetişkin 30 TL öğrenci 15 TL, ve emekli 15 TL. 0-8 yaş ücretsiz. Gidin 2-3 saatlik çok iyi bir aktivite.
Gittiğim en harika müzelerden biriydi! Teknoloji o kadar harika kullanılmış ki.. Öğrenci giriş 15 TL. 70 yıllı aşkın tarihiyle İstanbul'un en eski sinemalarından biri..Türk sinemasına dair 8 binin üzerindeki filmin sinopsisini, afişlerini görebilirsiniz.
1870 yılında Agop Köçeyan tarafından konak olarak yapılan bina, 1948 yılında binanın arkasında bulunan bahçede dönemin en büyük ve en güzel çok amaçlı salonu Atlas Sineması inşaa edilmiş. 1992 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına geçen bina 2019-2020 yılında detaylı bir restorasyonla Atlas Sineması yeniden yapılmış ve İstanbul Sinema Müzesinde bu muhteşem tarihi binada yerini almıştır. Türk Sinemasının sosyal ve teknik gelişimi ile ilgili her türlü obje, bilgi, görsel materyal burada segilenmekte. Tavsiye ederim.
Çok fazla çeşit ve konunun olduğu güzel bir müze. Son katında Nazarin adlı sürrealist İspanyol filminin sergilendiği böldümdü. En çok ilgimi çeken o kısım oldu çünkü çok samimi konusuna hakim sanat tarihi okuyan bir arkadaş en detaylı bir şekilde anlattı. Muhabbeti de çok keyifliydi :) kesinlikle birden fazla gidilmesi gereken bir müze...
müzede interaktif çok fazla şey var, eğlenceli buldum ve deneyimlemeyi sevdim. sadece sinemaya karşı özel bir ilgisi olanlara yönelik değil, herkesin keyif alacağı bir müze olduğunu söyleyebilirim.
Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Her anı büyük keyifle gezilecek bir yer. Türk sinema tarihinin en derin en temiz en kaliteli zamanlarına ışık tutmuş bir müze. Gezmesi de gayet keyifliydi. Gitmeyen varsa ilk fırsatta gitmelerini tavsiye ederim.
Kesinlikle herkesin gidip görmesi gezmesi gereken bir yer İstanbul’da olanlar bu müzeyi gezme fırsatını kaçırmasın film psikoloğu hesabımı takip edip daha fazla gezilecek yer bulabilirsiniz
Stanley Kuberik sergisi güzeldi (Ocak 2023). Yeşilçam sergilerini daha geniş bekliyordum. AR bölümü güzel bir adım daha da geliştirmelerini umuyorum. Ziyarete değer.
Mutlaka gidilmeli, görülmeli... Bir de ben StarWars sergisine denk geldim ki mest oldum:)
Mimar Sinan Üniversitesi'nin arşiv kültürüne hayranım. Gitmeden önce bazı "... ilki"filmleri, ödülleri ve anıları hakkında fikir sahibi olmanın çok daha kıymetli olacağı kanaatindeyim.
Beyoglu'nun eski ihtisamina yakisir sekilde restore edilmis. Tarihi sinema salonunun yani sira icerisinde cok guzel sergiler de duzenleniyor. Yolu Taksim'e dusenlerin mutlaka ugramasi gereken bir yer.
Önce star wars müzesine gittik, 250₺ için yetersiz ama yine gezmesi keyifliydi.
Çok güzel fikirlerle hazırlanmış bir müze. İçeri girer girmez merdivenden çıkarken bile ambiyansın büyüsüne kapılıyorsunuz. Tavan ve kapı işlemeleri muazzam. Teknoloji ile interaktif biçimde yeşilçamı anlatmaları, sizi de olayların içine çekmeleri çok güzel. Özellikle Green screen kısmına bayıldık. Yeşilçamdan sahnelerin içine girerek video ya da fotoğraflar çekip e-mailinize atıyorsunuz. Geriye tatlı anılar kalıyor. Dev ekranda gösterilen yeşilçam sahneleri de çok güzeldi. Çalışanlar da çok ilgili ve çok güler yüzlü. Herkesin gitmesini görmesini tavsiye ederim. Biz çok sevdik, çok eğlendik ☺️💕
Yeşilçama dair bir çok şey mevcut balmumu heykeller filmler arşivler yesilçam oyuncularının bağışladığı eserler.müzenin tek olumsuz yani fiyatı 80 tl çok.
Geçirdiği iyi bir restorasyon süreci sonrasında yenilenen yüzüyle Atlas Sineması’nın bir bölümünün böylesine kaliteli bir müzeye dönüştürülmesi takdir edilesi bir davranış. Kentin kültürel dünyasına önemli bir katkı sağlayan müzede Yeşilçam’ın büyülü dünyasına bir yolculuk yapıyorsunuz. Green Box ile çekilen eğlenceli videolar da cabası. Mutlaka ziyaret edilmeli.
Geçmişe yolculuk gibiydi. Arkadaşlarımızla gittik ve çok beğendik. Sinema severlerin mutlaka görmesi gereken bir yer.
Mekan olarak cok güzel.Müze kısmı zenginleştirilebilir diye düşünüyorum.Biz Stanley Kubrick sergisi için bilet almıştık çok güzeldi.Bu sergi vesilesiyle müze bölümünü de gezmiş olduk.Türk sinema tarihini yansıtmak bakımından biraz yetersiz bulduk
Stanley Kubrick sergisi, uzun bir süredir gösterimde olan, kaçıranların kaçırdığı için üzüleceği bir sergiydi. Teşekkürler, İstanbul Sinema Müzesi!
TARİHÇE Yapi Sultan Abdularta doneminde Han 1870 teki Beyoğlu yangrendan s insam Agop Koceyan tarahndary ndry alana kila konak olarak yapry tarafından Taksim Vosgeperad bagistanan yap 1940larda Ar kardeşlerin mülkiyetine geçm arkasında yer alan bahçede (940 yanda, dönen en büyük çok amaçti salontarindan bin "Atlas Sinemas inşa edilmistir 1 binanın birinci kat tiyatro salonuna dönüştürülmüş perdeleris isan 1951 de Min Ertugrul'un yönetiminde oyunuyla açmiştir. 1970 yill mantar aldin ve sonrasında bir süre kullanmayan tana199 yıbında Hazineye devredilmis 1992 yinda Kültür ve Turizm Bakanlı'na tahsis edilmistir 2019-2020 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanligs tarafından yapmınlan detayl storasyon tarin Atlas Binasi orgün yapısına yeniden kavuşturulmus ve Atlas Sineması tamamen yenilenmiştir.
Taksim Beyoğlunda, Atlas Pasajının içinde. Adile Naşit, Kemal Sunal ve Gulyabaninin mum heykeli var. Tabletlere fotoğrafları okutunca o sahne canlanıyor. Telefonda ahizeyi kaldırınca ekranda film sahnesi canlanıyor. Yeşil ekran var orada da istediğin filmin sahnesine girebiliyor video kayıt alabiliyorsunuz. Video kaydı e mail adresinize gönderebilirsiniz. Hoş bir deneyimdi. Sinema tarihini de anlatıyor tabiki ilk kameralar vs. Giriş 50₺, öğrenci/öğretmen 30₺.
Yeni kuşaklara aktarılması gereken bilgi ve belgeler gerek ve bu müze bunu sağlıyor.tesekkürler...
Stanley Kubrick sergisi için gittik. İlk iki katında sinemanın geçmişten bugünlere nasıl geldiğini keşfedebilirsiniz.
Harika bir mekan... Tavan işlemeleri olağanüstü olan tarihi bir bina içerisinde teknolojik şekilde Yeşil çam içerisinde olmak çok güzel... Günümüz teknolojisi ile güzel harmanlanmış... Gulyabani ve Kemal sunal, Adile Naşit heykelleri çok güzeldi... Yeşil çam severlere şiddetle tavsiye edilir... Ayrıca eski filmlerde kullanılan kameralar ve ekipmanlar Müzesi de oldukça ilgi çekici idi!
Sinema ile ilgiliyseniz (yeşilçam) ve eskiden filmleri nasıl kameralarla çekiyorlardı diye merak ediyorsanız, sizin için mükemmel bir müze. Ama benim gibi bu konulardan bihaber olanlar için , tarihi eser niteliğindeki bir çok kamera çok bir anlam ifade etmiyor. Bizim gibiler için en çok ilgi çekici olanlar ; Memduh Ün köşesi, nutuk un okunuşunu çeken kamera ve Yavuz Özkan ın kurgu masası 4 yıldızı verme sebebim ise bir sivil girişin 40 tl olması, bence yüksek bir ücret, müzenin boyutu vs düşünüldüğünde.
İyi bir restorasyondan geçmiş. İçerisinde Yeşilçam filmlerine dair interaktif etkinlikler var. Fransız ressamın tavandaki resimleri son derece etkileyiciydi.
Öğrenci 60tl, tam 80tl. Türk ve dünya sinema tarihine dair birçok şeyi görebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Bilet fiyatları biraz yüksek ama gezmesi keyifliydi.
ne müzeler var, bir kaçına bakılıp vizyon alınabilir.
Tarihi Atlas sinemasının restore edilerek bu bir bölümünün müze bir bölümününde sinema olarak tekrar halkın hizmetine sunulması çok anlamlı.Müze çağın tüm dijital olanaklarını kullanarak ziyaretçilerini geçmişe doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Özellikle "Yeşil Perde" bölümü sayesinde repliklerini ezberlediğiniz yeşilçam filmlerinin unutulmaz sahnesinde birdenbire kendinizi buluveriyorsunuz, yeşilçam telefonda kısmında ise çocukluk aşkınız aktör ve aktrislerle konuşuyorsunuz...
Sinema tarihine çok ilgim olmadığı için 15 dk gezdim. Giriş sivil 50TL bu fiyatın karşılığını maalesef vermiyor.
Harika bir yapı ve çok güzel sergiler var. Steve McCurry sergisini gezdim. Harika fotoğraflar ile dolu. Fotoğraf sevenler 30 temmuza kadar gitmeli
________Tarihi yapı, 1870’deki Büyük Galata yangınından sonra Sultan Abdülaziz döneminde, 1877 yıllında banker Agop Köçeyan (Köçeoğlu) tarafından kışlık konut olarak yaptırıldı. 1980’li yıllarda arkasına yapılan ek binalarla birleştirilerek bugünkü halini aldı. Cephelerinde Neo-Rönesans üslubunun hakim olduğu yapının İstiklal Caddesi'ne bakan Köçenyan’a ait kışlık konut olan A Blok 4 katlı, güney istikametinde yer alan pasaj özelliği olan B blok ise 3 katlı inşa edildi. Pasajın içinde yer alan sinema salonu ——19 Şubat 1948’de hizmete girdi. 1951’de ise Küçük Sahne Tiyatrosu açıldı. #1860 koltuk ve #35 locasıyla Beyoğlu’nun en büyük sinemaları arasında yer aldı. @Atlas Sineması ____1985’ten bu yana Türker İnanoğlu-İrfan Atasoy ortaklığında işletiliyordu.
Atlas Sineması’nın bulunduğu bina, eşsiz bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Yeşilçam filmlerinin nostalji dolu sahnelerini bizlerle paylaşan, birçok hatırayla dolu Atlas Sineması, yepyeni bir müzeyi kültür ve sanat hayatına katıyor. Beyoğlu’nun yeniden yapılanma sürecinin ilk örneklerinden olan bu bina, 19. yüzyıl sonuna özgü, Klasik üslubun yeniden hayat bulduğu Neoklasik etkileri taşıyor. Etkileyici tavan süslemeleri, mermer şömineleri ve alçı rölyefleriyle dönemin mimari üslubunu yetkin bir biçimde yansıtmakta. Köçeyan Konağı olarak anılan bu bina, 1870 yılında dönemin ünlü iş insanı Agop Köçeyan tarafından kışlık saray olarak inşa edilmiş. 1918-1922 yılları arasında İngiliz işgal kuvvetleri tarafından mahkeme olarak kullanılmış, sonrasında PTT Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülmüştür. Atlas Pasajı, 1932 yılında bir onarım geçirerek eğlence ve sanat merkezine dönüştürüldü, bundan 16 yıl sonra, 1.860 kişilik kapasitesiyle Beyoğlu’nun en büyük sinemalarından biri olan Atlas Sineması açıldı. Çeşitli süreçlerden sonra 1992 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen yapı, 2019 yılında kapsamlı bir restorasyona girdi. Restorasyon sırasında doğan sinema müzesi fikri, her yönüyle İstanbul’un kültür ve sanat hayatına ışık tutacak önemli bir merkezin doğmasını sağladı. Tek bir biletle gezilebilen müze, üç kattan oluşuyor. İlk iki katı daimi müze olarak faaliyet gösterirken, üçüncü katta geçici sergiler yer alıyor. Çocukluğumuzdan beri ekranlarda izlediğimiz değerli oyuncuların balmumu figürleri, önemli yönetmenlerin hatıralarıyla dolu şahsi eşyaları ve pek çok film afişi, müzenin en ilgi çeken unsurlarından. İstanbul Sinema Müzesi, dünyada bir sinema müzesinde ilk kez kullanılmakta olan dijital hafıza havuzu uygulamasıyla, binlerce film ile oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve sinema emekçisinden oluşan on binlerce kişiyi içeren olağanüstü bir bilgi havuzunu ziyaretçilerin hizmetine sunuyor. Dijital etkileşim unsurlarının kültürel değerlerle buluştuğu İstanbul Sinema Müzesi, tarihi geçmişi ve modern altyapısıyla, Beyoğlu Kültür Yolu’nun vazgeçilmezlerinden biri olmaya aday.
Öncelikle bir sinema öğrencisi ve seveni olarak gidip görmenizi tavsiye ederim. İçerisinde bulunan teknik ve teorik ve biyografik bilgiler barındıran bir yer. Sinemamız da yer alan önemli filmler yönetmenlere yer verilmiş. Yabancı ve animasyon filmlerin teknik ve teorik bilgileri de mevcuttur. Zevk alarak gezdim her metrekaresini ☺️ vaktiniz varsa mutlaka gidin, ve görün.
Geçmişten günümüze kameralarin gelisimi,sinemada kullanilan malzemeler ,ozellikle Turk sinemasina dair yonetmenlerin cizimlerinin oldugu defterlerden cok etkilendim ,el cizimi film afişleri de guzeldi ve digital deneyim green box deneyimleri de gayet hoştu,cocuklar icin de hoş bir deneyim sagliyor ama tabi yetiskinler icin ayri bir tat
Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında gelen Kubrik sergisine gitme şansı yakaladık bu sene. Sinema Müzesi zaten çok kapsamlı ve uzun vakit geçirilmesi gereken bir sergi ki birde buna Stanley Kubrick'in sergisini ekleyince saatlerinizi ayırmanız gerek bir tura dönüşüyor. Çok kaliteli bir şekilde hazırlanmış tasarım ve yerleştirme açısından kuvvetli bir sergi olmuş. Bina zaten tek başına sizi alıp götürüyor başka dünyalara ....
Muhteşem bir müze. Çalışanlar o kadar yardımcı oldular ve açıklamalarda bulundular ki çok eğlendik. Herkese tavsiye ederim.
Müzeyi her bir metre karesini ağız tadıyla gezmek iaterseniz hafta içi gidin.Biz perşembe günü gittik.Kullanılabilecek herşeyi kullandık ve gözlemleme şansımız oldu.Yeşilcam telefonları,yeşil perde şahanelerdi.Tam 35 tl.öğr.15tl.Aşı yada pcr zorunlu değil hes koduyla giriyorsunuz.İçeri de belki 10 15 kişi vardı fakat o kadar güzel ki herşeyi tektek sindire sindire okuduk izledik ve 2saat kaldık.Gidecek olanlara şimdiden iyi seyirler
Taksim istiklal caddesinde bulunuyor. Henüz müzeye girme fırsatı bulamadım ama ilk fırsatta gidip fotoğrafları güncelleyeceğim:) sonunda atlas pasajına bağlanıyor. Çok tatlı dikkat çekici dükkanlar var. Bu dükkanlardan hediyelik eşyalar bakabilirsiniz. Fiyatlar ortalama
Kesinlikle görülmeye değer, eğlenceli bir müze. Sinemanın ilk fotoğraf makineleri, kameraları ile beraber başlayan tarihsel bir gezi yapabiliyorsunuz. Bina 80'li yıllara kadar uzun bir süre kullanılmamış. Sonra hazineden kültür bakanlığına geçmiş. 2019-2020 yılında müze olarak açılmıştır. İçerisinde interaktif bölümlerde vardır.
Bulunduğu bina bile başlıbaşına harika. Sinema müzesi geliştirilebilir ama bu haliyle bile insana nice anılar hatırlatıyor. Zaman zaman açılar sergilerde çok keyifli oluyor.
Güzel ama cok fazla büyük değil fiyatina karṣı daha fazla sinemalan ilgili ṣeyler olabilirdi.
📍 Asmalı Mescit, İstiklal Cd. Galatasaray İş Hanı K:4 D:42, 34430 Beyoğlu/İstanbul
💬 Taksimde ufak bir işim çıkmıştı, uzun zamandır da aklımdaydı. Sevindim zaman ayırabilmeye böyle güzel bir koleksiyon için. Figürler muazzamdı, o kadar gözüm dön...
İstanbul En İyi Oyuncak müzesi Listesi Beyoğlu En İyi Çocuk müzesi Listesi
📍 Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul
💬 Barış Manço Müzesi, Kadıköy Belediyesi ve Manço ailesinin katkılarıyla 2010 yılında Barış Manço’nun ailesi ile birlikte yaşadığı evin müzeye dönüştürülmüş ve Ba...
İstanbul En İyi Çocuk müzesi Listesi Kadıköy En İyi Müze Listesi
📍 Hürriyet, Dr. Cemil Bengü Cd. No:21, 34403 Kâğıthane/İstanbul
💬 Mükemmel bir deneyimdi. Kaldığım yer itibariyle yakındı ama önüne geldiğimde bir süre afalladım burası müze mi diye. Ama içerisi uçsuz bucaksız bir yer, bana so...
İstanbul En İyi Tarih müzesi Listesi İstanbul En İyi Çocuk müzesi Listesi İstanbul En İyi Savaş müzesi Listesi Kâğıthane En İyi Turistik yer Listesi Kâğıthane En İyi Müze Listesi