Şems-i Tebrizi Cami

Şems-i Tebrizi Cami

Şems-i Tebrizi Cami, Dini kurum olarak Şükran, Şems Cd., 42040 Karatay/Konya adresinde bulunmaktadır. Şems-i Tebrizi Cami 27 yorum ve 4.63 puanlamaya sahip.
Adres: Şükran, Şems Cd., 42040 Karatay/Konya
Kategoriler: Dini kurum
Google Haritalar'da Aç

Şems-i Tebrizi Cami Yorumları

B
5/5

Talihsizlik mi desem zamanlama mı desem bilemedim ama restorasyon çalışmalarına denk geldim. Mekan tamamen kapalı hatta İshak Paşa Türbesi de dahil buna artık ne kadar sürer bilinmez.

K
5/5

Yine mahsun! seni ne yaşarken anladılar nede sonra…Allah aşkı ile dolup taşan dostun dostu mübarek Şemsi tebrizi Rabbim seni anlamayı nasip etsin

İ
5/5

Hak ettiği değeri görmeyen bir yer. Mevlana Kadar değerli bir şahsiyet. Aşkı Allah’a aşk ile bakmayı mevlana ya öğreten bir şahsın Mevlanadan daha az ilgi görmesi entresan. Mevlana Türbesine 200-300 metre ilerisinde mutlaka gidilmeli. Türbesi caminin içinde. Allah ondan razı olsun. Cennetiyle ödüllendirsin beni ve çocuklarımıda ona komşu etsin.

B
5/5

Kesinlikle Mevlânâ türbesi’ne yakın olduğu için hak ettiği değeri göremeyen oldukça zarif sade ama güzel bir mekan güzel bir cami güzel bir türbe.

S
5/5

Konyanın manevi sahiplerinde. Allah şefaatlerine nail eylesin, camii avlusu çok kirli idi

A
5/5

Selçuklu kümbet mimarisi ile inşa edilmiş olan yapı, Mevlana’ya ışık olan Şems-i Tebrizi’ye aittir. Türbe, Şems Parkı içinde, huzur dolu bir ortamda bulunmaktadır. Türbe içindeki sandukanın bu önemli Zat’a ait olduğu düşünülmektedir. 13. yüzyılda inşa edilmiştir ancak kim tarafından yaptırıldığı konusunda bir bilgi yoktur. Türbenin üstündeki kurşun kaplı çatı ise sonradan eklenmiştir. Türbenin yanında aynı isimli bir de mescit bulunmaktadır. Türbe, 1977 senesinde tadilattan geçirilmiştir.

N
5/5

Pirler Piri Şemsi Tebrizi. Pirim Hz. Mevlananın uğruna günler gecelerce gözyaşı döktüğü, divanlar yazdığı güneş. İçeri girer girmez yayılan rahmet ve huzuru hissedeceksiniz. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir türbe.

K
5/5

Şerafettin Camii kuzeyinde eskiden mezarlık olan Şems Parkı’nın içinde yer alır. Bugünkü yapı 1510 yılında Abdürrezzakoğlu Emir İshak Bey tarafından mescitle birlikte elden geçirilmiş ve genişletilmiştir. İlk yapının 13. yüzyılda yapıldığı ileri sürülmektedir. Ancak kim tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir.

T
5/5

Rabbim şefaatlerine nail eylesin Tebriz'de 1185 yılında dünyaya gelmiştir. Asıl ismi Mevlana Muhammed'dir. Melik Dad oğlu Ali adında bir zatın oğludur ve "Şemseddin" yani dinin güneşi lâkabıyla anılmıştır. Daha küçük yaşlarda manevi ilimleri tahsilde gösterdiği kabiliyetle dikkat çeken Şems, din ilimleri tahsilden sonra, genç yaşlarında Tebrizli Ebubekir Sellaf'a mürid olmuş, ününü duyduğu bütün meşhur şeyhlerden feyz almaya çalışmış ve bu sebeple diyar diyar dolaşmıştır. Bu gezginliğinden dolayı kendisine "Şemseddin Perende" uçan Şemsed din denilmiş, ayrıca Tebriz'de tarikat pirleri ve hakikat arifleri ona "Kamil-i Tebrizi" adını vermişlerdir. Daha sonraları Secaslı Şeyh Rukneddin, Tebrizli Selahaddin Mahmut ile büyük alim ve ünlü mutasavvıf Necmüddin Kübra'nın halifelerinden Centli Baba Kemal'e intisap ederek onlardan feyz almıştır. Hz. Muhammed (S.A.V.)'in ahlâkını örnek alan Şemseddin-i Tebrizi, devamlı bir arayış içerisinde olmuş, manevi bir işaret üzerine de Hz. Mevlana'yı arayıp bulmuştur. Dünyaya, kılık ve kıyafete önem vermeyen Şems, Mevlana ile üç- üçbuçuk yıl süren beraberliği neticesinde onun hayatında yeni ufukların açılmasına vesile olmuş, onun ilahi aşkın potasında eriterek, kamil bir Hak aşığı yapmaya muvaffak olmuştur. Şems-i Tebrizi Şam'a döndüğünde, Mevlana Celaleddin için onun yokluğu dayanılmazdır. Şems'in varlığını kabullenememiş kimseler, Mevlana Celaleddin'e ileri geri laflar etmişlerdir. Mevlana'nın bu kimselerden birine verdiği cevap şöyledir:"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım. Ben onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağaçların gölgesinde dinlenirim. Lâkin siz bunların hiçbirini göremezsiniz." der.

Y
5/5

Maneviyat yüklü bir yer❣️

M
4/5

Manevi iklimli

T
5/5

Ben gitmedim ama yanından geçtim

Ö
5/5

Bir yanda vuslat bir yanda özlem...Tasavvuf'un farkli bakış açısı ve hayata yansıması.

A
5/5

Ezoterik enerjiler vardı güzeldi

T
5/5

Yaklaştığımda aldığım o koku gerçek miydi yoksa ben mi kendimi çok kaptırdım bilmiyorum. Gül bahçesi olsa bu kadar güzel kokamaz

E
5/5

Caminin içinde Şems-i Tebrizi, olunca insanı bambaşka yerlere alıp götürüyor.Maneviyatı yüksek bir Cami...

K
5/5

Şems Hz.lerinin kabrinin olduğu küçük ve güzel bir camii...

K
5/5

Şemsi Tebrizi Çok büyük bir zat Rabbim şefaatlerine nail eylesin

S
5/5

Kapalıydı ama dışarıdan bakıldığında ihtişamlı bir yapıt

Ş
4/5

Mevlana ziyaret edilir de, şemsi tebrizi edilmez mi

ع
5/5

Tebriz Şems Türbesi ve Camii

A
5/5

Şems Tebrizi, Muhammed bin Ali bin Malekdad Tebrizi, Hicri 7. yüzyılın ünlü İranlı Müslüman Sufisidir. Onun çeşitli toplantılarda söylediği sözler müritleri tarafından "Şems Tebrizi'nin Denemeleri" olarak anılan bir derlemede toplanmıştır. Şems Tebrizi H. 582 yılında Tebriz'de doğdu. Hayatı hakkında fazla bilgi yoktur. Gençliğinde dini ilimleri öğrenmeye başladığı ancak bir süre sonra bu ilimlerden uzaklaşıp tasavvufa yöneldiği söylenmektedir. Şems Tebrizi, H. 642 yılında Konya'ya geldi ve Mevlana lakaplı Celaleddin Muhammed Belhi ile tanıştı. Bu buluşma Mevlana'nın hayatına katkıda bulunmuş ve onu bir din aliminden radikal bir sufiye dönüştürmüştür. Şems Tebrizi ile Rumi bir süre Konya'da birlikte yaşamışlar ve bu süre zarfında Şems Tebrizi, Mevlana'ya tasavvuf öğretileri vermiştir. Ancak bu ilişki uzun sürmedi ve H. 645 yılında Şems Tebrizi Konya'dan ayrıldı. Şems Tebrizi, Konya'dan ayrıldıktan sonra farklı yerlere seyahat etti ve sonunda H. 648 yılında Hoy'da vefat etti. Şems Tebrizi'nin çalışmaları sadece "Şems Tebrizi'nin Makaleleri"ndeki sözleriyle sınırlıdır. Bu kitap, Şems Tebrizi'nin müridleri tarafından derlenen söz ve fıkralarından oluşan bir derlemedir. Şems Tebrizi, İslam tasavvuf tarihinin en etkili isimlerinden biridir. Onun Mevlana ve kendisi üzerindeki etkisi önemli ve kalıcı bir etki olmuştur. Şems Tebrizi'nin bazı özellikleri şunlardır: Şems Tebrizi aşka ve tasavvufa bağlı asi bir sufiydi. Sözleri dinleyenleri etkileyen güçlü bir hatipti. Kimseden ve hiçbir şeyden korkmayan, özgür ve bağımsız bir karakterdi. Şems Tebrizi, İslam tasavvuf tarihinin büyüleyici ve gizemli şahsiyetlerinden biridir. Halen tartışılan karmaşık ve çok yönlü bir kişiliğe sahiptir.

W
3/5

tarihi

M
3/5

Şems-i Tebrizi tanınmış bir Müslüman alimdir; Mevlana Celaleddin Rumi'nin öğretmeniydi. Burada Tebrizi'nin türbesini de bulacaksınız. Bunlar ana şehir olan Konya'da bulunmaktadır. Mevlana müzesinin yakınındaki yerdir. Yani bir günde ikisinin de tadını çıkarabilirsiniz.

M
4/5

konya şehrinin en tarihi ve en eski camisidir.

A
3/5

Güzel bir yer

M
4/5

Şehir merkezinde bir parkın ortasında, Hz. Mevlana'nın türbesi.

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Kerim Dede, Sarı Yakup Cd. No:98, 42020 Karatay/Konya

📍 Aziziye, Selimiye Cd. No:22, 42030 Karatay/Konya

📍 Kalenderhane, Kahraman Cd. No:2, 42050 Karatay/Konya

📍 Gaziosmanpaşa, Mevlana Sk. No:1, 42020 Karatay/Konya

📍 Aziziye, Selimiye Cd. No:22, 42030 Karatay/Konya

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur