Adres: | Firuzağa, Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul |
---|---|
Telefon numarası: | +902122529738 |
Kategoriler: | Turistik yer Kitapçı Hediyelik eşya dükkanı Sanat müzesi El sanatları müzesi Modern sanat müzesi |
Çalışma saatleri: | Pazartesi Kapalı, Salı 10:00–18:00, Çarşamba 10:00–18:00, Perşembe 10:00–18:00, Cuma 10:00–18:00, Cumartesi 10:00–18:00, Pazar 10:00–18:00 |
Web sitesi: | http://www.masumiyetmuzesi.org/ |
Google Haritalar'da Aç |
Masumiyet müzesi kitabını okuyup öyle gezmek çok harikaydı.Koleksiyonerlik herkes de sinyal verebilir ama bunu böyle özel bir müzeye çevirmek bir başarı.Orhan Pamuk seversin yada sevmezsin.Ancak bu kitaba şans verip bu müzeyi gezmek güzel bir deneyim kitabın sayfalarını yaşıyorsun .Aaa unutuyordum mutlaka sesli rehber kiralayıp gezin dinleyerek daha aydınlatıcı;)
Çok ilginç bir müze, Orhan Pamuk un yazdığı kitabı müzeye gitmeden önce okumak lazım. Başka türlü iyi bir ziyaret olmayabilir..
Masumiyet müzesi kadar eşsiz bir müze görmedim daha önce.Müze üç katlı.Öğrenci bileti 80 tl.Şöyle bir önerim olacak :Girişten kulaklık alın ve müzeyi öyle gezin gerçekten çok fark ediyor.Her kutu için bir ses kaydı var,dinlerken geçmişe gitmiş gibi hissediyorsunuz ve daha bir anlam kazanıyor gördüğünüz şeyler ,kulaklık ücreti de 20tl.
Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un, kitabın baş kahramanı ve o evde ölen Kemal'in yardımıyla kitabından yola çıkarak inşa ettiği muhteşem müze. Harika bir aşk hikayesi!
Arkadaşımla bir süredir okur okumaz gitmeyi düşündüğümüz bir müzeydi. Anlamak açısından özellikle kitabı okuyup gitmelisiniz. Tüm detayları düşünülmüş bir müze, bu sebeple nesneleri görünce kitabı tekrar okuyup yaşamış gibi oluyorsunuz. Tek sıkıntı içerisi biraz havasız bir atmosfere sahip, onun dışında bir sıkıntı yok. Masumiyet Müzesi kitabınız varsa içerisindeki bilet ile ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Gidip görmenizi kesinlikle öneririm, mükemmeldi.
Kitabını okuyup gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Sevgilinizle anınız olması gereken yerlerden biri bana kalırsa. Çok özenilip hazırlanmış. Yanlış değilsem müzesi olan tek kitap olabilir.
orhan pamuğun masumiyet müzesi kitabını okuyanlar için ,hikayeyi canlı canlı yaşamak istiyorsanız kesinlikle gezilmesi gereken bir müze. inanılmaz detaylı , tek tek işlenmiş özel eşyalarla,ruhunuza tüm kelimeleriyle dokunan çukurcumadaki eşsiz müze👌çocuklar için ücretsiz , kitabı okuyanlar için 485. sayfada biletiniz hazır( tek kullanımlık) gezmesi çok keyif veren bir müze. çocuklar için ücretsiz
Müze çok güzel. Kitabı okuyup gitseniz daha iyi olur fakat önce gezip sonra okusanızda olur. Mutlaka sesli rehber almanızı öneririm. İnce detayların düşünülmesi her zaman beni etkilemiştir. Bu müzeyi görünce fikri çok beğendim hatta keşke ben yapabilmiş olsaydım dedim.
🕵🏼Annemin aylardır gitmek istediği müziğe nihayet gitmiştik. Ben kitap okumamıştım annemin aksine ama kitap okumama rağmen gidip görebileceğimi aksine kitap okumak için benim motive eden ve meraklandıran bir düzeyde müzenin %60’ını anlamıştım, etrafta bu konuda bilgilendiren şeyler var ama tabii ki büyülenmek için kitap okumak gerekiyor. gerçekten yok böyle bir aşk diyebileceğiniz bir kitabın yanında müzedeki eşyaların gerçek olması da tüylerinizi diken diken ediyor. 📕Bildiğiniz üzere; masumiyet müzesi Orhan Pamuk’un Kemal Basmacı ile yaptığı konuşmadan sonra 2000 ve 2008 yılı arasında yazdığı bir romandır. Müzede kitabın bölümlerinden esinlenerek yapılan kutular ve içinde sergilenen eşyalar vardır. Kutular kronolojik sırada elinizde kitapla gezebileceğiniz bir düzeyde 4 katlıdır, 3 katı müze sergisidir. Müzeyi gezerken arka planda kitaptaymışsınız gibi hissettiren sesler ve ekrana yansıyan kareler vardır. 🏢 Müze’nin hijayesi kitabın ana karakteri Füsun un Beyoğlu’nda yaşadığı evdir müzede sergilenen eşyalar kitaptaki Kemal’in sakladığı eşyaların yanı sıra evde kalan eşyalarla beraber Orhan pamuğun da katkısının bulundurup yaptırıldığı yeni bölümlerin ve odalarında eklendiği bir müzedir müzenin yapılışında bir sürü ünlü ismin geçmişliği vardır Nil Karaibrahimgil bunlardan biri. 📍Beyoğlu’nda Tom Tom Sokak’ta görebileceğiniz haritaları kullanabilirsiniz 🎟️Müze kart geçerli değildir ve bunun bir yanı sıra masumiyet müzesi kitabıyla gittiğiniz taktirde kitabın 485. sayfasında müzeye ücretsiz bir kerelik giriş bileti vardır. Öğrenci 75₺ Tam 150₺dir Sesli rehber 20₺dir Turistlere ayrı bir fiyat verilmektedir. Kitabı okumadığın için mini bir kitapçık verildi, müzeye dair bilmeniz gerekenler özetle anlatılmıl çok yararlı. ⌛️Pazartesi hariç 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Muhteşem bir müze, kitabı yıllar önce okuduğum için, anıların içerisinde yolculuğa çıkmış gibi oldum. Basit gibi görünen şeyler insan zihninde iz bırakacak ve unutulmayacak anlam kazanabilir, çünkü biz o basit gibi görünen eylemlerin içerisine duygularımızı hapsediyoruz ve her benzer nesneyi gördüğümüzde bağlı duyguyu yaşıyoruz.. Görünüz, yaşayınız ..
Kitabı okuyanlar için “canımızdır, ciğerimizdir” muhakkak ziyaret edilmelidir. Ancak; -Çalışanlar kaba, saygısız - Girişte berbat bir suratla karşılanıyorsunuz - Acele ettiriyorlar - “Sessiz olun” uyarısını çocukları korkutacak bir tonda yapıyorlar - 18:00’de kapanan gişenin kapısını 17:00’ de kapatmışlar son ziyaretçileri alıp gecikmemek için Orhan Pamuk Bey bizzat ilgileniyorsa şayet burayla ricamdır; Lütfen kitabınızın aşığı insanlar görevlendiriniz. Saygılar.
Muh te şem, muhteşem. Kitapla ilgili her detay düşünülmüş. Gezerken kitabı tekrar okuyormuş gibi hissediyorsunuz. Kitabı okuyanların mutlaka gidip görmesini tavsiye ederim.
Kitabını okuyalı çok uzun zaman oldu. Ama yine de çok etkileyici bir müze. Her bölüm için ayrı katlar var. Giriş kısmında kitabı dinleyeceğiniz bir aparat veriyorlar. Biz fark etmedik. Onunla geniş bir zaman ayırarak gezmekte yarar var. Tam bilet 75 tl. Yabancı turistler için tam 150 tl idi.
Kitabı okumadan giderseniz boşa gitmiş olursunuz. Hiçbir anlamı olmaz, bizzat tecrübe ettim. Dolayısıyla okuduktan sonra tekrar gitmek gerekir. Giriş ücreti 150 TL. Öğrenci ve öğretmen içinse 75 TL. Ücreti benzerlerine oranla biraz yüksek ama kitabın içinden çıkan biletle ücretsiz girebiliyorsunuz. Sesli rehber ise 10 TL. Pazartesi hariç diğer günler 10.00-18.00 arası açık.
kitapla gelirseniz ücretsiz fakat bilet almak isterseniz öğrenci 75 tl (öğrenci kimliği zorunlu) sivil 150 tl. içerisi gayet güzel bölümlerle orantılı dizayn edilmiş👍
Bayıldım! Bakın gerçekten bayıldım... Bugün gittim. O ışığın öyle bir ambiyansı var ki sizi birdenbire Füsun ve Kemal'den biri yapıyor. Sesli cihazlar ile hikayesini dinleyebilirsiniz ama kitabı okuyarak gitmekte yarar var. Kitap orada 76₺ eğer kitabınız varsa ücretsiz de girebilirsiniz. Öğrenci 30₺, normal 55 ₺ Her neyse bunlar değil konu asıl konu bir Füsun'u, Füsun yapan şeyler... Kemal'in gözünden Füsun ve o evde geçen hikayeleri. Kitapta geçen hemen her şey orada bir figüre dönüşüvermiş. Her şey kafanıza net oturuyor. Kitabı okurken hayal etmenize gerek yok çünkü zaten yazarımız bizler için hepsini birer somut varlığa dönüştürüvermiş... Birde sessiz mod özelliği yoksa fotoğraf makinesi ile çekim yasak, flaş yasak, sessiz bir şekilde ziyaret isteniyor. Velhasıl etkiledi bu müze beni, gidin, mutlaka!
Hayatımın en mutlu anıymış,bilmiyordum… Okuduğum en kıymetli, en özel roman.Müzeye gidene kadar konumuna bile bakmadım olur da müzeden bir parça görürüm diye . Orhan Pamuk’a kalbimi bu kadar üzdüğü için biraz kırgınım 🥹 Çok etkileyici ,yaşayan en özel müze . Tüm karakterler yaşıyordu bu evde ,her parça çok özeldi. Gözyaşlarımı zor tuttum . Teşekkür ederim bu duyguları bize hissettirdiğiniz için.
Kitabı okuduktan sonra her adım ayrı bir güzel geliyor. Masumiyet Müzesini okuyan herkesin en azından bir kere gidip çekmecelere bir not bırakması gerekiyor diye düşünüyorum
Masumiyet Müzesi kitabını okuduysanız eğer mutlaka sesli rehber eşliğinde gezmelisiniz. Eğer kitabı okumadıysanız bir anlamı olmuyor. Fiyatlarını biraz yüksek bulduk. Kitap ile ilgili her duyguyu hissedebilecek bir ortam oluşturulmuş.
Orhan pamuk şahane kurgulamış, hayal dünyasını yaşamışta Ayakta alkışlıyorum Müzeye hayran kaldık
Kitabı okuyup merak ettiğim bir müzeydi. Kalabalık bir grupla gitmiştik. Daha sonra kendim tekrar gitmeyi düşünüyorum. Kulaklıkla gezilmesi tavsiyedir.
Çok güzel bir müzesi, atmosferden çok etkilendim. Kitabı okuduysanız mutlaka gelin ve bu atmosferi yaşayın. Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk'un aynı adlı eserinden yola çıkarak oluşturduğu müzedir. İstanbul'da 19. yüzyıldan kalma bir ev yazar tarafından müzeye dönüştürüldü. Müze, bir romanın kurmaca evreninden yola çıkılarak oluşturulan ilk müzedir.17 Mayıs 2014'te Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nü aldı. Romanın kahramanı Kemal Basmacı'nın aşkı Füsun'un evine yaptığı ziyaretler ve o ev ziyaretinde topladığı eşyalardan oluşan Masumiyet Müzesi, romanda Füsun ile ailesinin yaşadığı ev olarak yer alıyor. Müzede, kitabın seksen üç bölümüne düşecek şekilde seksen üç ahşap vitrin düzenlenmiş durumda.
Gitmeyi düşündüğüm bir müzeydi ve ilk fırsatta gittim. Eğer Masumiyet Müzesi adlı kitabı okuyup giderseniz müze daha bir anlamlı gelir.Müzede sergilenen eşyaları görünce kitabı tekrar yaşıyorsunuz. Duygusallık sarıyor insanı. Gidip görmenizi kesinlikle öneririm. Türkiye'de ilk ve tek sanırım. Giriş ücretli öğretmen ve öğrencilere indirim var. Masumiyet Müzesi kitabınız olursa ücretsiz. Müzenin olduğu bölgeye arabayla girmenizi önermem. Dar ve tarihi sokaklardan yürüyerek gitmenizi öneririm.
Fazla bi söze gerek olduğunu düşünmüyorum. Mükemmel bi yazarın en ince ayrıntısına kadar düşündüğü mükemmel bi roman müze birleşimi.
Bu kitabı okuduğumda beri oraya girmeyi hayal ediyordum ve gerçekten de büyülenmiş kitabın içindeymişim gibi hissettim
Müze mükemmel. Özellikle kitabını okuyup gidilmesi anlamak açısından daha iyi olur. Tek sorun içerisi inanılmaz sıcak ve havasız :(
Müzeye Tophane durağından gidebilirsiniz, öğrenci yanılmıyorsam 50 tam 75 lira "Müze kartı geçersiz".Tarihi bir yolculuğa çıkıp kendinizi geçmişte bulacağınız bir atmosfere sahip.Haftaiçi gittik yoğundu
Garip bir huzur verdi bana bu müze herkese gezmelerini tavsiye ederim
Otantik farklı bir tarz bir müze. Kitabı okumadığım için üzüldüm. Konsepti anlamadım ama bakmak ve anlam çıkarmakta güzeldi. Umarım yakında kitabı alır okurum
Kitap bitince taze taze gidin görün, inanılmaz bir keyif 🤍
Orhan Pamuk'un aynı adı taşıyan romanından esinlenerek inşa edilen Masumiyet Müzesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Galata semtinde bulunuyor. Müze, ziyaretçilere Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliğini keşfetme fırsatı sunuyor. Sanat ve edebiyatın buluşma noktası olarak, müze hem iç mekan tasarımıyla hem de sergilediği eserlerle benzersiz bir deneyim sunuyor.
Kitabı önceden okuduysanız gitmeden tekrardan okumanızı tavsiye ederim. Koleksiyon çok güzeldi. Rahmetli dedemi hatırladım bolca. Öğrenci Girişi 35₺ idi. Eğer sesli rehberi satın alırsanız 10₺ daha ödeme yapmanız gerekiyor. Orhan Pamuk un sesinden dinliyormuşsunuz bunu sonradan öğrendim. Eğer kitapla giderseniz müze ücretsiz. Kitabın içinde bileti var.
Girişten tavan katına kitabın bölümlerini adım adım geziyorsunuz. Çok kapsamlı ve çok güzel bir çalışma olmuş, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Uzun zaman gelmek istemiştim. Tavsiye ederim.
Kitabı okuyup gidince kendinizi kitabın içinde buluyorsunuz
Öncelikle müze kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Anılar ile yaşıyor. Giriş ücreti tam 40 öğrenci 25 TL. Herkesin hayatında en az 1 defa görmesi gerektiği kanaatindeyim. Özellikle sigara izmaritlerinin olduğu alan ve hikayesi gerçekten çok güzeldi. Tavsiye ediyorum.
orhan pamuğun romanı olan masumiyet romanını canlandırmaya çalıştığı bir müzemsi bir yer. daha doğrusu romanın yiyatral sahnesi.
Merhaba, kitabını okuyarak gittiğim bir müze. Eğer kitabını okursanız veya sesli rehber alırsanız müzenin anlamını daha iyi anlarsınız. Çalışanları kibardı. Bazı saatlerde kalabalık oluyor ama 5-10 dakika sonra kalabalık azalıyor. Lütfen sergiye açılmış kitapların içini karalamayın, zarar vermeyin.
Masumiyet Müzesi, insanlık tarihindeki acı ve trajediyi anlamak için etkileyici bir mekandır. Ziyaretçileri, savaşın yıkıcı etkilerini ve masum insanların yaşadığı acıyı derinden hissettirir. Sergilenen kişisel eşyalar ve hikayeler, ziyaretçilere geçmişin acı gerçeklerini yüzleşme fırsatı sunar. Ancak, bu müze aynı zamanda umudu ve dayanışmayı da temsil eder. Geçmişin karanlık gölgelerine rağmen, insanlığın ne kadar güçlü ve dirençli olduğunu gösterir. Sonuç olarak, Masumiyet Müzesi, insanlığın hafızasını canlı tutarak gelecek nesillere barış ve anlayış mesajını iletiyor. #Anlam #Hüzün #Umut
Kitabı okuduktan sonra mutlaka ziyaret edilmesi gereken harika bir müze. Eskileri benim gibi nostalji sevenler için kesinlikle görülesi yerlerden.
sabah saat 10’da açılıyor. öğrenci 15 tl, sivil 25 tl. kitabı ile gelen davetiyesini pencereden alıyor:) müze pazartesi günleri ise kapalı. kitabı okusanız da okumasanız da çok güzel dizayn edilmiş, objeler çok başarılı, hikaye etkileyici ve bir müze için en hassas noktalardan olan ışıklandırma tam kıvamında. hikaye resmedilmiş. gidiniz görünüz efendim.
Arkadaşımın zoruyla tabiri caizse kapısından itiş kakış girdiğim bir mekândı (kitabı okumadan gittiğimi söylememe gerek yok sanırım😊). Ahhh! Ne güzeldi "Cevdet Bey Ve Oğulları" ile karşılaşmak "Sessiz Ev" ' in Nilgün' ü ile bu şekilde karşılaşmak içimi sızlattı ise de yine de "Kar" dan izler bulmak güzeldi. Sonra ne olduğunu merak edenler tahminde bulunduysanız evet kitabı alıp okudum bir kez de kitabın konuğu olarak gitmeyi planlıyorum 📖 Kemal' e sempati duyduğum o bir kaç anıyı hatırlatan bir obje illa ki olur. "Kara Kitap" ' ın Galip' ini görmek, hemencecik tanımak isterim onu, Celal Salik' i görürüm sonra belki, gerçi onu pek sevmedim ama kafasında bı tuhaflık olan Mevlüt' ü bile görürüm belki, kitaptaki ( Kafamda Bir Tuhaflık) derinliğe işaret eden metaforu hatırlatan bı öğe illa ki olur. Biz o gün zaman probleminden dolayı müzeyi tam kapasite gezemedik gideceklere tavsiyem erkenden gidin zaman mevhumunu kaybedeceğiniz bir metafor denizine yelken açacaksınız 😊 *** Kitabın konuğu olarak da gittim ve daha çok sevdim.
Kitabı bitireli 1 yıl oldu. Uzun zamandır müzeyi görmek istiyordum, bugün nasip oldu . Kitap ile giderseniz müze ücretsiz. Pazartesi günleri kapalı. HES kodu istiyorlar . Merdivenleri çok dar. Fakat müze güzel düzenlenmiş. Okuduğunuz kitapta karakterlerin kıyafetlerini, gazete küpürlerini, yatağı, kahve fincalarını ve daha birçok şeyi gerçek dünya da görmek çok farklı bir deneyimdi...
Kitabı 3 yıl önce okumuştum. Gitmek 2 gün önce nasip oldu. Bu kitap kimi anlatıyor, gerçek mi değil mi soruları arasında bir müze ve romandaki eşyalar ... Nasıl bir kurgudur bu! Her haliyle insanı hayretlere düşüren bir yazar Orhan PAMUK. kendine has tarzıyla her eserinde farklı bir tad bırakıyor insanda. Mutlaka okuyun, mutlaka gidin. Kitabı alıp okuyun, içinde bir adet bilet ile ücretsiz gidin. En güzeli bu olur...
Gitmek için kitabını okumuş olmayı bekleyip bir süre gidemediğim, sonrasında Çukurcuma sokaklarını gezerken arkadaşımla gitmeye karar verdiğimiz bu çok değerli müze beni kapısından girdiğim andan itibaren çok etkilemiştir. Orhan Pamuk'un müzenin adını da verdiği kitabını okumadan da birçok anıya yolculuk yaptım, birçok anının içinde hayat buldum. Karakterleri yeniden canlandı zihnimde.. Kitabını okumuş olup ziyaret etmek çok daha derin duygulara iterdi beni eminim ancak bu haliyle de beklediğimden çok daha keyifli ve duygusal bir ziyaret okdu benim için. Hem görsel, hem işitsel, hem de düşüncesel boyutta beni çok şaşırtmıştır bu gezi❤️
Kitaptaki eşyaları, kişileri, öyle benimsetmiş ki Orhan Pamuk sanki o eşyaları ben kullanmışım gibi her gördüğüm kısımda ayrı bir sevinç/hüzün yaşadım. Sırf sevdiği kadının dudakları sigaraya değdi diye 4213 tane izmariti topluyacak kadar, yıkılmış güzel bir aşk romanı. tavsiye ederim
Bilmiyordum.Masumiyet Muzesi kitabının içinde müzeye giriş bileti var, kitabınız varsa yanınıza almayı unutmayın.Kitap mi burayı, burası mi kitabı anlatıyor bilemedim.O eski eşyalar çocukluğumu hatırlattı.yasadigim ve yaşayamadığım çocukluğumu.Ellerine sağlık Orhan Pamuk.Mutlaka gezin görün.Cevresinde uğraşacağınız sanat galerileri de var.
Güzel hazırlanmış bir yer . Kendinizi kitabın içindeymiş gibi hissediyorsunuz
Kalabalık olması dışında mükemmel ötesi müze.
Artık favori yemek mekanım kesinlikle burası. Adana kebap ve mezelerini tattık çok çok iyiydi. Lezzetlerin iyi olması dışında ilgi alaka da hoşumuza gitti. Küçük bir yer özellikle akşamları sıra bekleyebilirsiniz ama buna değer. Çalışanların eline emeğine sağlık.
romanı okuduktan sonra müzeye ve Orhan Pamuk a tekrar tekrar hayran kalmamak mümkün değil zaten fakat google haritalardan müzeyi çok zor bulduk , karaköyün ara sokaklarında kaybolduk ve tenhaydı açıkçası, siz siz olun ana yoldan yolu anlayıp ulaşın
Bu kadar zevkli bir müze beklemiyordum, bir eşya istifi ve sıkıcı bir öznel "kitap müzesi" beklerken çok yaratıcı bir sunumla karşılaştık. Kitabı okumadan da gayet gelinebilir. Orhan Pamuk bir yazar olarak değil bir yaratıcı güç olarak yeni bir müze türü yaratmış. Harika!
Ben kitabını okuyup gittim ve çok sevdim. Hem müze hem kitabı benim için özeldir. Arkadaşım kitabı okumadan gitmişti ama yine de sevdi. Ama kitabı okuyup gitmenizi tavsiye ediyorum. Kitabın sonlarında müzeye bir defa ücretsiz girebilmeniz için bir kuponunuz oluyor
Kitabı ve devamında müzesi ile müthiş bir proje. Çok ama çok etkileyici...
Görmek ve ders almak için güzel bir müze. Eski günleri yad edebilir. hatıralar canlandıran bir güzellik var
Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un hem yazdığı bir roman hem de yaptığı bir müzedir. Pamuk 1990’lardan itibaren romanı ve müzeyi baştan beri birlikte düşündü. 1974 ile 2000’lerin başı arasında geçen aşk romanı, biri zengin diğeri orta halli iki aile üzerinden geçmişe dönüşler ve hatıralarla birlikte 1950-2000 arası İstanbul hayatını anlatıyor. Müzede ise romanda anlatılan kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler dikkatle düzenlenmiş kutu ve vitrinlerde sergileniyor. Müzeden zevk almak için romanı okumaya gerek yok. Tıpkı romandan zevk almak için müzeyi gezmeye gerek olmadığı gibi. Ama romanı okuyanlar, müzenin çeşit çeşit anlamını daha iyi kavrayacakları gibi, müzeyi gezenler de, romanı okurken fark etmedikleri pek çok şeyi görecekler. Roman 2008 yılında yayımlandı, müze ise 2012 baharında açıldı. Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un kitabı Masumuyet Müzesi, 2008 yılında yayımlanmıştır. Orhan Pamuk, kitabı kızı Rüya’ya ithaf etmiştir. Yazar bu kitabı on yıllık çalışma sonucunda oluşturduğu bilinmektedir. Kitap New York Times tarafından “2009 Yılının En İyi Kitapları” listesinde yer almaktadır. Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi’ni yayımladıktan sonra 2012 yılında bu romandan esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi hayata geçirmiştir. Müze, İstanbul’da kurulan ilk şehir müzesidir.Müzede İstanbul’da yaşanan, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara kadar uzanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı objelerin yanı sıra 1950’li yıllarından itibaren gündelik hayatımızda kullanılan pek çok sayıda obje yer almaktadır. Masumuyet Müzesi 2014 senesinde Avrupa Müze Forumu tarafından “Avrupa Yılın Müze Ödülü”ne layık görülmüştür. Kitap, aynı zamanda “Hatıraların Masumuyeti” ismiyle beyazperdeye uyarlanarak Venedik Film Festivali’nde izleyicilerle buluşmuştur.1975 yılında başlayan hikayede varlıklı bir ailenin oğlu olan Kemal’in uzak akrabası Fisun ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır.
Müzeye girdiğinizde boyut atlamış ve eski İstanbul’da küçük bir tura çıkıyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz…
Bilet gişesi 17:30'da kapanacağı için kesinlikle 17:30'dan önce orada olmanız gerekmektedir. Biz kapanış saati 18:00 diye düşünerek 17:31'de kapıdaydık tam buçukta bilet satışını kapattıklarını ve bize bilet satamayacakları için alamayacaklarını ifade ettiler. Böyle bir durumdan bizim haberimiz yoktu, Yozgat gibi uzak bir şehirden gelmiştik. Başkasının başına gelmemesi amacıyla bu yorumu bilgilendirme amaçlı olarak yazıyorum.
Masumiyet Müzesi romanını çok beğenen biri olarak pandemi boyunca kapalı olan müzenin açılmasını sabırsızlıkla bekledim. Ziyaretçilere ilk tavsiyem mutlaka sesli anlatımı satın almalarıdır.(10 lira) Orhan Beyin sesinden kutuları dinlemek harikaydı. 2.5 saatte anca bitirdim ziyaretimi. Füsun kim diyen bi kadın vardı. Kitabı okumadan müzeyi ziyaret etmek futbol nedir bilmeden dünya kupası final maçına gitmek kadar anlamsız. Hafta içi gitmek gerek. Orhan Pamuk yaşayan bir efsane. O nun zekasına tekrar hayran kaldım.
Yok telefonunuzun sesini kısın, yok video çekmeyin, yok flaş patlatmayın, yok çalan o telefon sizden mi gibi ki hiç birini de yapmamışken! türlü türlü darlamalarla müze gezisini tatsızlaştıran çalışanlarınızla gezdirmediğiniz müze için teşekkürler…
Kitabı aldıgınız takdirde giriş ücreti ödemeniz gerekmeyen müze.alışıldık dışı,farklı ve güzel.kitabı okuduktan sonra gezildiginde,her bölüm için ayrı ayrı hazırlanmış kutular görüyoruz.bu kutular dönemin istanbulunu ve anlatılan hikayeyi ziyaretcinin gözünde daha güzel canlandırmaya ve somutlastırmaya yarıyor.
Sakinliği, inceliği ve sevgiyi yansıtan bir müze. Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un kaleme aldığı Kemal ve Füsun'un imkansız aşk hikayesinden uyarlanan bu ziyaret, mutlaka görülmesi gereken bir ziyaret. Fotoğrafa izin vermiyorlar, ben sadece Kemal'in sevgilisini beklerken içtiği 4000'den fazla izmaritin bulunduğu duvar resminden bir tanesini çektim. KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLEN ZİYARET. İlginç bir bohem mahalle olan Cürcukuma'da İstiklal Caddesi yakınındadır.
Tam bir İstanbul havası yaratılmış müzede kitabı da okuduysaniz mutlaka gitmeniz gereken bir müze gezmesi çok keyifliydi.❤️
Zamanı durdurmak mümkünmüş.. Kitabı okumayanlar gitmez diye düşünerek gitmiştim ama herkesin gidip çok keyif alabileceği bir müze . Mutlaka gitmelisiniz
Giriş ücreti var. Görülmesi gereken müze arasında olduğunu düşünüyorum.
Aşktan vazgeçmek mümkün mü..❤❤❤❤tabi ki hayır. .herkes bir gün hayatının aşkına rastlayacak ve hiç bir şey söylemeden onun elini tutacak. Belki mutlu belki mutsuz sonlari olacak ama biz her zaman güzel olanı hatirlayacagiz. Füsun ile Kemal'in kalbimizi hüzünlendiren aşkı bizi yeni yolculuklara sürükleyecek, resim yapacağız, fotoğraf çekeceğiz , sergiler düzenleyeceğiz. Onların aşkı bir tsunami gibi bizi sürükleyecek ve AŞK hiç bitmeyecek. O daracık sokaklardan müzeye giderken belki Kemal'den kalmış bir izmarit, belki Füsun " dan kalmış bir gözyaşı damlası buluruz. Hayatımızın en mutlu ani o sokaklarda hatıraların izini kovalayacak. ❤❤❤❤❤
İçeri girişler ücretli. Birkaç katlı bina. İçerisi tam bir sanat harikası. Görsel şölen adeta
Romanı okumadığım için çok fazla bir şey ifade etmedi ama koleksiyonu görmek için bile gidilir. Müze kartınız varsa 40 TL yerine 25 TL ye giriş yapabiliyorsunuz.
Romanı okuduktan yıllar sonra gidebilme şansım oldu. Gezerken tüylerim diken diken oldu. Gerçekten harikaydı.
Arkadasla ugrayalim dedik ama icine girmedik. Bi sonraki sefere insallah
Kitabı hiç okumayanlar için bile müzeyi gezerken hikayeyi anlama ve içinde kaybolma imkanı tanıyor.
Romanın tüm aurasini başarıyla yansıtıyor Orhan Pamuk'un sesli anlatımıyla gezmeniz cok daha ince detaylar yakalamanizi sağlar fakat ne yazık ki Orhan bey muhtemelen de kendi yazdığı bu metinleri düzgün okumak hususunda pek başarılı değil
Bir romandan yola çıkılarak açılan bu müze kitaptaki olayları okuyucunun kafasından aktif hayata geçirmede oldukça başarılı.Okumayanlar için ise İstanbul'un geçmiş dönemlerinden güzel eşyalar sergilenen nostaljik bir yer.Dolayısıyla müzenin kitapla özdeşleşmiş olması hem çok güzel hem de yeterince ziyaretçi sağlaması açısından bir handikap.Neden mi? çünkü bir bilet 40tl şu anda.
Kemal Basmacı Beyefendi'nin Füsun Hanım'la olan aşkının 70'lerden 90'lara kadar olan bölümün madden ve manen sergilendiği, güzel dizayna ve tasarıma sahip olan, ruh ve aşk kokan bir müze. Orhan Pamuk tarafından müze haline getirilen bu müzeye Masumiyet Müzesi kitabını okuyup gidilmesi tavsiye edilir.
Orhan Pamuk'un ödül almış ve yaşanmışları yaşatan geçmişi yadettiren karışık duygularla bizi sarıp sarmalayan müzesi. Pazar günü oğlumu alıp büyük bir keyifle katlar arası dolaşarak, hem kitabın içinde bizi etkileyen bölümleri dikkatle inceleyip hemde kitabın yazım aşamasında ki taslakları pür dikkat incelemiş bulunduk. Duvarda birikmiş izmarit panosu, Füsunun o tatlı ciciş elbisesi, çok eski antika değerindeki vintage eşyaların hepsi büyülü ve efsunluydu. 2 kere okuduğum kitabı yeniden okumayı çok istiyorum. Burada büyük bir aşk var ve bu aşk bir kurgu olamaz, kesinlikle Orhan burayı bir kız için tasarladı. Eskiden çok eskiden aşık olduğu sevişirlerken güneşin zarif ışıltılarının omzuna vurduğu o tatlı esmer kız için..Müze çıkışında Bomonti, Çukurcuma dükkanlarına da girdik ve gerçekten burası inanılmaz bir kara delik..Gidiniz efendim gidiniz ve aşkı orada görünüz..Sevgiler.
Yıllar önce okuduğum bir romanla yola çıktım.Gitmeden önce kitabı okumanızı tavsiye ederim.Çok daha etkileyici olacaktır.Ayrıca ziyaretçi kitabı yanında götürürse ücretsiz gezebiliyor.
Masumiyet Müzesi; hem kitabı okurken hem de müzeyi gezerken insanı gerçekten çok derinden etkileyen bir yer.Kitap kesinlikle okunmalı ve müze kesinlikle gezilmeye değer bir yer.
Tam bir edebiyat müzesi 🌺 Füsun ve Kemal'in hayatlarının içindeymişsiniz gibi. Çok beğendim.
Harika bir müze gidip gezin sevgilisinizle giderseniz romantik bir deneyim de olabilir.
dışardan çok güzel, içerden ise daha da güzel olan masumiyet müzesi Beyoğlu'na yolu düşenlerin kessinlikle uğraması gereken bir yer.
Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi adlı kitabının müzesi. Kemal ve Füsun'un dillere destan aşkının ispatı. Pamuk kitabı yazarken aynı zamanda müzeyi de zihninde tasarlamış ve iki şaheser bu şekilde ortaya çıkmış. (Kemal'in biriktirdiği, Füsun'a ait olan 4213 sigara izmariti)
Mükemmel tasarlanmış bir müze. Ayrıntıları mükemmel.
Kitabın her bölümünü harika kompozisyonlarla yansıtmışlar. Bayıldım.
Masumiyet Müzesi kitabı okunduktan sonra mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer. Kitabın içindeki biletle tek seferlik ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Müzeyi gezerken Füsun ve Kemal'in yaşadıklarını, gösterişsiz ve saf sevginin ne bedellere sahip olduğunu düşünmeden edemedim. İstanbul'a ve özellikle de Beyoğlu'na çok yakışan bir müze olduğunu düşünüyorum. Bir dahaki gidişimde YouTube kanalıma içerik oluşturmayı düşünüyorum.
9 Yıldır sevdiğim adamla 9 yıl sonra görüştük bu kitaptan söz etti okumamı tavsiye etti okudum bir sonra ki buluşmada müzeye gittik. Bir romanın peşini anılarını ikimiz kovalarken ona bu kitapta yaşanılan aşkın çok daha ötesinde bir aşkla 9 Yıldır onu sevdiğimi söyleyemedim . Kemal demişti ya herkesin kınadığı ayıpladığı bir şeyi müze olarak sergilendiğinde gurur verici bir duruma dönüşüyordu.
Bir zaman makinası gibi.. Kemal'i, Füsun'u hissetmek.. Büyüleyiciydi. Hele ki 4213 sigara izmariti... Normal insanlara göre bu bir hastalık. Fakat biz edebiyatçılara göre bu bir aşktı..
çok güzel bir müze, kitabını okuyan mutlaka gelmeli
Harkulade bir yer.Mutlaka gidip ,görümeli.İçeriden çıkmak istemeyeceksiniz.
Kitabı bitirir bitirmez buraya gelmek istiyordum. Müzedeki herşey tek tek inceledim. Kitap gözümün önüne geldi. Tekrar okumuş gibi oldum. Sergilenen her şey insana o yıllarda yaşamış hissi veriyor.
Hepsini gezmek bir buçuk saat kadar sürüyor. Tabi bu neye ne kadar vakit ayırdığınıza da bağlı. Çok güzeldi. Tüylerim diken diken oldu. Kitapla gelirseniz giriş ücretsiz. İzmaritler, çatallar, kaşıklar, tokalar, küpeler ve Füsun'a ait birçok eşya...
Olaganustu bir yaraticilik. Düşsel bir muze. Essiz bir deneyim. Yazar okuyucuya "hayal ettiginize ne kadar yakinsiniz" sorusunun cevabini da veriyor bu muzeyle. Mutlaka bu boyuta akmalisiniz.
MÜ KEM MEL . Harika bir müzd . Kesinlikle gidin içerde dolaşmaya doyamıyacaksınız .
Kitabını yıllar önce okuduğum kitabın müzesini ziyaret etmek beni inanılmaz duygulandırdı. Hayatımda bu kadar özenli ve detaylı bir müze görmemiştim. Orhan Pamuk inanılmaz bir adam. Mutlaka kitabı okuyup müzeyi görmeye gidin. Kitapla gidince ücretsiz gezebilirsiniz. Ve ya ordan kitap alıp girebilirsiniz. Öğretmen kartları indirim sağlıyor. 65 yaş üstünde indirimli. Ama bu konuda müze gişesinde çalışan personelin bilgilendirmesi yetersizdi. Bu konuya dikkat etmeliler. Bunun dışında müze çok özenli tasarlandığı için içeride sadece fotoğraf çekimi için geldiğini düşündüğüm insanlar vardı. Neredeyse 45 dk boyunca kız sevgilisine poz verdi. Yüksek ses konuşmaları ve gülüşmeleri de cabası. Orda turistler de vardı ve her detayı özenle inceleyip kitap hakkında konuşan turistler fotoğraf peşindeki çifte şaşkınlıkla baktı. Lütfen kitabı okuyup müzeyi gezmek için gelin, başkası adına utanma duygusunu yaşatmayın!!
İnanılmaz güzel şuanda giriş ücretleri öğrenciler için 40 TL yetişkinler için ise 70 TL gitmek istiyorsanız ziyaret etmelisiniz bence
Masumiyet Müzesi romanını okuduysanız, aynı adı taşıyan müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Henüz yapmadıysanız, burayı ziyaret ettikten sonra yapmak isteyeceksiniz. Büyülü ve vazgeçilmez bir yer.
Bugün gittim. Öğrenci girişi 75tl içerisi çok güzel. Kitaptaki 83 bölüm için 83 ayrı bölüm var. Her bölüm için Orhan Pamuğun kendi kaydettiği sesli anlatımlar var dinlemek için fazladan 10tl ödemeniz gerekiyor. İçerisi çok yoğun olduğundan ses cihazı kalmamıştı, dinleyemedik. En alt katta müze hediye dükkanı var biraz tuzlu yinede gezmenizi öneririm illaki kendi bütçenize uygun bir parça bulabilirsiniz. Tavsiye ederim. Ses cihazıyla çok daha güzel olacağına eminim
Kitapta okudugunuz her sahneyi gözünüzde canlandırma fırsatı buluyorsunuz gerçekten kullanılmış eşyalara bakarak. Her bolumu oluşturan sahneler gayet güzel tasarlanmis.
Bir roman okursunuz o romanın kendiniz kafananızda canlandıran siz olursun ama bu sefer tam tersi okudunuz romanı sizin yerinize yazar canlandırdı.
Çok memnun kalarak ayrıldım. Öğrenci 25, tam 40 TL idi.
Masumiyet müzesi Orhan Pamuk’un uzunca bir süre uğraşıp ortaya çıkardığı eseri. Kitabın kalınlığını göründe okumaktan ürksemde elime aldığımda merak uyandıran bir hissi vardı. Kitabın içinde ücretsiz müzeye gireceğimiz bilet var. Müzede Kemal’in Füsun’la alakalı biriktirdiği her şey var. Hayranlıkla izliyorsunuz. Vay be diyorsunuz 😊 Beyoğlu’nun çukurcuma semtinde bulunuyor. Bir çok turistin ziyaret ettiğine tanık oldum. Kitabı okuyup gidip görülmeli diye düşünüyorum.
Bu müzeyi ziyaret etme konusunda hiçbir beklentim yoktu ve size hissettirdiği nostalji ve psiób duygusu beni hoş bir şekilde şaşırttı, kitabı okumadım ama Orhan Pamuk'un belgelerinin özünü algılayabildim, zaten yeni bir kitabım var. keyif alacağınız bir kitap.
📍 Şahkulu, Galip Dede Cd. No:15, 34420 Beyoğlu/İstanbul
💬 Fâtih Sultan Mehmed ve II. Bayezid devri ricâlinden İskender Paşa tarafından 897’de (1491) kurulmuştur. Kulekapısı Mevlevîhânesi adıyla da anılır. Zaman içinde...
İstanbul En İyi El sanatları müzesi Listesi Beyoğlu En İyi Müze Listesi Beyoğlu En İyi El sanatları müzesi Listesi
📍 Kılıçalipaşa Mahallesi Akarsu Yokuşu Sokak No.30, 34433 Beyoğlu/İstanbul
💬 Hemen yanındaki kitap dükkanından bilet temin edebiliyorsunuz, çok kibar bir beyefendi yardımcı oldu içeri girmeme. Ziyaretçilere karşı çok yardımseverler. Orha...
İstanbul En İyi El sanatları müzesi Listesi Beyoğlu En İyi Turistik yer Listesi Beyoğlu En İyi El sanatları müzesi Listesi
📍 Bostan, Tatlı Badem Sk. No:23, 34435 Beyoğlu/İstanbul
💬 Burada neredeyse hiçbir şey yok. Ancak bir Polonyalı olarak burayı farklı şekilde değerlendirmem zor çünkü yabancı bir ülkede Polonya müzesini ziyaret ediyor ol...
İstanbul En İyi El sanatları müzesi Listesi Beyoğlu En İyi El sanatları müzesi Listesi
📍 Mumhane Cd. No:37,Kemankeş Karamustafa Paşa,34425 Beyoğlu/İstanbul, 34100 BEYOĞLU/İstanbul
💬 👍👌
Beyoğlu En İyi Çay mağazası Listesi Beyoğlu En İyi El sanatları müzesi Listesi