Adres: | Kestel Mahallesi, Sigorta Caddesi No:217, 07400 Alanya/Antalya |
---|---|
Telefon numarası: | +2425182275 |
Kategoriler: | Tarihi yer Görülecek yer |
Çalışma saatleri: | Perşembe 09:00–16:30, Cuma 09:00–16:30, Cumartesi 09:00–16:30, Pazar 09:00–16:30, Pazartesi 09:00–16:30, Salı 09:00–16:30, Çarşamba 09:00–16:30 |
Web sitesi: | http://www.dimcave.com.tr/ |
Google Haritalar'da Aç |
Güzel bir tarihi oluşum. Dim mağarasına gidicekseniz birkaç tavsiye vermek istiyorum. İlk olarak mağaranın ilk girişi biraz dar klostrofobisi olanlar dikkat etsin aynı zamanda oksijen dışarıya göre biraz daha az ve aşırı nemli terleyebilirsiniz. İçelere doğru mağara içi çok genişliyor ama merdivenlere yukarı aşağı çıkarak mağarayı geziyorsunuz o nem ve havasızlıkla nefes nefese kalıcaksınız geri dönerken. Mağaranın tam ortasında her gün flüt çalan bir amca var onada selam vermeyi unutmayın.
Çok da bir numarası yok tek belirgin özelliği yüksek olması Bilgi: Alanya’nın 12 kilometre doğusunda bulunan Cebel-i Reis Dağı'nın yamacındadır. Mağaranın denizden yüksekliği 232 metredir. 1998 yılında açılan mağara, Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır. Bir milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir. İki ayrı koldan dağın içinde ilerleyen mağaranın kollarından biri 50, diğeri 360 metredir. Sarkıt ve dikitlerden oluşan mağaranın dip kısmında küçük bir göl vardır. Merdivenlerle inilip çıkılan mağaranın içindeki ortam, fantastik film dekorlarını andırmaktadır. Mağara gezisinden sonra, yamaçtan yürüyerek aşağıdaki Dim Çayı vadisine gidilebilir. Aynı şekilde Dim Çayı kenarındaki piknik yerlerinden de mağaraya tırmanma yürüyüşü yapılabilir. Mağaranın bulunduğu yamaçtan Alanya Kalesi’nin panoramik görüntüsü izlenmektedir. Kaynak:"Dim Mağarası", Antalya Mağaraları, T.C. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya (2015)
Bursa Oylat mağarası gibi ancak toplamda 350 mt lik kısa bir mağara. İçeride akustik ses için flüt çalan bir görevli var. Daha doğrusu sarkıtlara zarar verilmemesi ve merdinden geçişler için içeride görevliler var. Serinlemek ve sarkıtları görmek için gidilebilir. Çıkışta alışveriş yapabilirsiniz rakamlar çok yüksek değil. Giriş için yabancı değilseniz indirim yapıyorlar. Biz 2 öğrenci, 2 yetişkin 350 TL ye girdik. Rakamlar gayet uygun.
Muhteşem doğa harikası bir yer. Giriş ücreti yetişkin 100 öğrenci 75 TL. Tuvalet bedava araç otopark 15 TL Türkiyenin 2. büyük mağarası içerde telefon anahtar gibi eşyalara dikkat edin elinizden düşerse alamazsınız.
Kesinlikle görülmesi gereken bir mağara. Yazın aşırı kalabalık olabilir sezon dışı gitmek daha mantıklı. Çalışanlar çok kibar, müze kart vs geçmiyor. Öğrenci indirimi mevcut. Bir tane kafe mevcut oturup güzel manzara eşliğinde çay içebilirsiniz fiyatlar abartılı değil, wc'ler gayet temiz. Mağaranın kendisi çok güzel ama yaşlılar ve çocuklar için uygun değil. İnişler çok dik ve merdivenler çok dar, oldukça da kaygan, uygun ayakkabı giymek şart. Mağaranın ilk inişi oldukça korkutucu ve çıkanlar var ise aşağıya inemezsiniz . Mağaranın iki bölümü mevcut sağa donerseniz düz ayak gezebilirsiniz. Sola donerseniz en büyük bolumunu görmüş olursunuz, yolun sonunda şelale ve gölet mevcut. Yol çok inişli ve çıkışlı ve çok fazla yarasa var. Mağaranın içerisi 20 derece civarı, çok kalın giyinmeye özen gösterin ve kesinlikle yanınıza su almadan mağaraya inmeyin. 50'den fazla Mağara gezdim ama ilk defa inis ve çıkışlar bu kadar yordu, mağaradan çıkan herkesin bacakları titriyordu ama kesinlikle değdi!
Farklı bir evrenden gibi, harika bir atmosferi var. 2 yetişkin 2 öğrenci 350 tl ödedik 2024 Ağustos ayı için. Antalya'ya geldiğinizde ziyaret etmenizi öneririm.
Dim mağarı girişten sonra ikiye ayrılıyor sol taraf daha uzun sağ taraf daha kısa iki bölümü de gezin ama uzun tarafta daha çok görebileceğiniz yer var gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi çok güzel sarkıtlar var doğanın harika olduğunu da böyle yerleri görünce daha iyi anlıyoruz.mersivenler sizi biraz yorabilir ama dinlenerek yavaş yavaş ilerlerseniz hiç bir sorununuz kalmaz mağaranın içi hafif serin.dışarıya çıktığınızda da kafeler var manzra eşliğinde çayınızı kahvenizi içebilirsiniz.hediuelik eşyalar satan yerler var oralardan da alışveriş yapabilirsiniz.öğrencilere,SSK çalışanlarına ve emeklilere ücretsiz
Türkiye’nin ziyarete açık olan ikinci büyük mağarası. İçerisine girince 360 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru var. 17 aşağı doğru iniyorsunuz. Ve en sona gelindiğinde 2 metre derinliğinde küçük bir gölet bulunuyor.
DİM MAĞARASI; Yağmur sularının kireçtaşı kayalarını yarık ve çatlaklar boyunca eritmesiyle oluşmuş doğal bir mağara olup zamanda mistik yolculuk yaşar gibi bu doğal oluşum karşısında büyüleniyorsunuz. Mutlaka ziyaret edilmesini tavsiye ederim mağara boyunca yürürken bu mağaranın havasını solurken şifa enerjisini bedeninizde hissedeceksiniz.
Daha öncede bir çok karstik mağaraya girdim. Bunlardan bazıları çok siradandı bazıları ise etkileyici. Dim mağarasıda bu etkileyici olanlardandı. Beni etkileyen hem büyüklüğü hemde farkı olusumlari içerisinde barindirmasi. Ayrıca doğal ortamıyla çok farklı. Bir kere mağaraya gelince aynı zamanda dim çayının oluşturduğu vadiyi tepeden görme fırsatı buluyorsunuz. İnanılmaz bir manzara. Tavsiye ediyorum. Tek eleştirim bence giriş fiyatı yüksek. 200 TL, öğrenci 75 TL 0-6 yaş ücretsiz. Ama indirimli yetişkin(100TL) diye bir tarife yapmışlar oda anladıgim kadarıyla yerli turisti koruma amaclı.
Serin, nemli, sessiz ve güzel bi mağara.. Mağaradaki oluşumlar sanat eseri gibi oldukça büyüleyici.. Kısa ve uzun iki ayrı gezi güzergahı var. Uzun taraf oldukça derin ve merdiven sayısı fazla, son kısımda ufak bir göl oluşumu var. Yerler nispeten kaygan. Mağaranın yanında dim çayının geçtiği vadi bulunuyor, güzel kareler yakalayabileceğiniz harika bir manzarası var.. Konumu Alanyaya yakın, araçla ulaşımı kolay fakat yolu engebeli ve dar. Dikkatli gitmekte fayda var. Ücretli otopark mevcut. Girişinde hediyelik eşyalar satan dükkan var.
Gidisi biraz zorlu gezmek icin cok dikkatli olunmali merdivenler biraz dar ve dik fena degil manzara güzel giris biraz pahali geldi bir magaraya gore müze kart gecmiyor özel bir isletme
Yaz ayı için ılık biryer kış için bilemem taşlar gerçekten çok iyi duruyor kısaca kültür gezisi oldu
Olağan üstü güzel bir mağara. Çok temiz bakılmış. Doğallığına zarar verilmemiş. Enteresan bir havası var. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim. 2 yetişkin 2 çocuk giriş ücreti için toplam 200₺ ödedik.
Giriş ücreti 200 TL hersey çok güzel fakat içerdeki adam muzik caldigini saniyor neden onu oraya koymuslar kimse anlam veremiyor zaten bişyde calmiyor hic olmasa daha iyi olacak icerisi nemli uzumezsiniz uzerinize yagmurluk bile alabilirsiniz uzerinize su damlamasi dan rahatsiz oluyorsaniz disariya ciktiginizda manzara mukemmel zaten yorumlarimi begeniyorsaniz takip edin yada begeni yapin bende anlayayim yazmaya devam edeyim 🙂
Bölgede gelinmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tatmin edici derecede uzun yürüyüş yollarına sahip. Hayran kalacağınız bir yer. Girişindeki manzarada da fotoğraf çekinmeyi unutmayın.
Çok şahane bir yer gidip görmenizi tavsiye ederim. Fiyatlar yetişkinler için 200 TL 9 yaşa kadar ücretsiz 9-18 yaş arası 75 TL. Sgk bağkur emekli sandığı emekliler için 100 TL indirim var yani sigortalıysan 100 TL ue geliyor.
Yağmur sularının kireçtaşı kayalarını yarık ve çatlaklar boyunca oluşturduğu doğal bir mağara. Nefes darlığı olanlar için belli ufakta olsa problem olabilir.
Görülmesi gereken bir yer. Dışarısı sıcak iken içerisi.serin. biraz yorucu olabilir. Demir basamaklı merdivenle geziliyor. Ayrıca manzara harika
Mağaranın giriş ücreti normalde 200 TL lakin yerlilere indirim uyguluyorlar otopark ücreti 15 TL içerisinin ışıklandırması diger mağaralara nazaran biraz daha az sarkıt ve dikitleri görmek icin güzel bi tarafı 50 metre diger tarafı 350 metre gezip görülebilecek yerlerden 👀
İçerisi muhteşem güzellikte. Gitmeye değer mi diye düşünmeyin bile. Fotoğraflar yetersiz kalıyor. Serin ve nemli. Aydınlatma yetersiz olduğu için güçlü bir fener öneririm. Yerler kaygan olduğundan dikkatli olunmalı. 310 ve 50 metrelik iki parkuru var. Otopark 10₺ ve giriş ücreti 100₺ ama sosyal güvencesi olanlara 50₺. Müzekart geçmez. Yazın son giriş saati 18:30.
12 Mayıs tarihinde gittik giriş Tc vatandaşları için kişi başı 100 tl. Otoparak 15 tl. Yolu sıkıntılı değil ve Alanya ya çok yakın. Mükemmel bir manzarası var. Mağara da akustik ilerledikçe farklılaşıyor ışık ambiyansi görselleri ve sarkitlari çok daha güzel göstermiş. WC dahil olmak üzere tesis son derece temiz bakımı çok özenli yapılan taşlara dokunmak yasak. Yürürken ve merdivenleri inerken dikkatli olmakta fayda var nemden dolayı köhne yerlerde kayma durumu söz konusu olabilir. Gezilip görülmesi gereken güzelliklerimizden mutlaka uğrayın derim.
Alanya ' ya geldiğinizde mutlaka uğrayın. 300.metre uzunluğunda serin bir mağara. Otopark için 15 TL alıyorlar. Otoparak sorunu yok. Mağara içi ve dış mekan gayet guzel
Çok geniş ve hayranlıkla gezeceğiniz bir mağara. İnsan yaratıcının kudretine hayran kalıyor. Merdivenli epey uzun bir yürüme yoluyla içe doğru ilerliyor. Sonunda da ufak bir su birikintisi oluşmuş. Bence bu mağaraya uğrayıp maddi kaygıları da olanların aynı ücretle bu mağaranın minyatürü sayılabilecek Damlataş mağarasına uğramasına hiç gerek yok.
Müze kart geçerli değil. Otopark ücretli ama düşük fiyatlı. Tuvalet ücretsiz ama bahşişli (zorunlu değil). Giriş ücretli farklı fiyatlandırma indirimleri var. Mağraya girince soldan 310 metre, sağdan 50 metrelik yürüyüş alanı var. Mağra içinde harekete duyarlı kameralar var. Işıklandırmayla güzel bir ambiyansı olan dim mağrasını mutlaka gidip görün gezin. Mağraya gidiş yolu dar, karşılıklı iki araç geçebiliyor ama dikkatli olun.
çok merak ettiğim bi yerdi ailecek gittik muazzam güzellikte 350 metre uzunluğunda dogal oluşmuş içerideki hava astım hastalarına iyi geliyormuş kesinlikle tavsiye ediyorum
Otopark sorunu yok 10 tl acemi şöförler dikkat etsin yol kimi yerde tek şerit virajlar var. Yaşlı ve bebek arabasına uygun değil. Özel işletme işletiyor müze kart geçerli değil. Girişten yirmi basamak sonra ikiye ayrılıyor. Sağ taraf 50 metre ilerisi hemen bitiyor görseller çok çok iyi bence gitmeyen kaybeder.sol taraf ise 350 metre bol merdivenli ama mutlaka gidin sonda ufak bir su birikintisi mevcut orada bitiyor. Bol fotoğraflık görsel var. İçeride görevli müzik çalıyor ortam acayip ruhu dinlendiriyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Birde ayakkabı ile gidin terlik kaya bilir.
Gercekten gidip görülmesi gereken doga harikası biryer yüzyıllarca süren bir doga harikası oluşum
(Giriş ücreti şu an değişmiş olabilir)Giriş ücreti yetişkin 100,öğrenci için 75 TL.Bu mağara Alanya'da bulunuyor.Girişte Dim Çayı'nın manzarası var.Türkiye'nin en etkileyici mağaralarından biri.Özelliklede sarkıtlar çok etkileyici.
Dim Mağarası'na araçla ulaşım kolay olsa da yol dar ve uçurum içeriyor. Girişte araba parkı ücretli ve tuvalet kullanımı için ekstra ücret alınıyor. Mağara girişi de kişi başı 200 TL, ancak SGK, Bağkur, emekli sandığı ve öğrencilere indirim uygulanıyor. ** Bu kadar ücretin fazla olduğunu düşünüyorum Mağara biraz uzun ve derin, içerisi dışarıdan daha soğuk. Mağaranın girişinde bir kafe restorant işletmesi var. Manzarası ve Peynirli gözlemesi güzeldi.
Özelleştirilmiş mağara Giriş otopark 15 mağara 200 Tl , mağara için fiyatı yüksek türk vatandaşlarına daha uygun olması lazım, çok bir oo diyeceğiniz bir şey yok çeşit çeşit sarkıt ,küçük bir su yeri ve nemli bir havası var
Virajlı yollardan geçerek süper manzaralı bir yamaca geliyorsunuz ve ufak bir girişten geçince farklı bir dünyayla karşılaşıyorsunuz. Mağara içi doğal klimalı, damlataş oluşumları çok güzel bir manzara sunuyor. Giriş 100tl, müzekart geçmiyor, ama ücretine kesinlikle değer. Mağaranın sol taraftaki 350mt lik yolun sonunda gölet var. Merdivenler dik diye yarı yoldan dönmeyin sakın.
Gezdiğim en büyük ve yürümesi en uzun süren mağara. Oldukça büyüleyici ve nefesi tazeleyen bir yer. Otobüs gitmiyor diye biliyorum. Özel araçla bile çok uzun sürüyor. Müzekart geçmiyor. Girişte hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor.
Türkiye'nin ziyarete açılan ikinci büyük magarasidir Detaylı videosunu izlemek isterseniz YouTube kanalımız 👉👉👉 seyyah arılar
Mistik bir havası var. Mağara iki yöne ayrılıyor, sola ilerlediğinizde sonunda kayaçlardan akan suların biriktiği bir havuz mevcut. Ayrıca bu yön uzun ve merak uyandırıcı. Oluşmuş kayaçları birçok şeye benzetmek mümkün. Bazılarının önünde benzetilen şeyler yazıyor. Ben daha farklı benzetimlerde de bulundum. Eğlenceliydi. İçeriye girebilmek için bilet almanız gerekiyor ve müze kart geçerli değil.
Mağara 2 ayrı kanala açılıyor. Bir taraf 50 mt diğer taraf 350 mt dır. Giriş ücreti 200 tl. Biz biraz zorladık sakın Dönem olduğu için kişi başı 100 tl yaptılar. 5 yaş ve 8 yaş çocuklara para almadılar. Yolunuz geçiyorsa gidilebilir. Bence Özellikle yol değiştirilip rota düzenlenerek gidilecek bir yer değil.
Görülmesi gereken yerler arasında, Damlataş Mağarasından daha güzel bir yer
Giriş tam 100 öğrenci 40 TL otopark 10 TL. Biri 50 diğeri 310 metrelik 2 ayrı yol var. 310 metrelik yol bir kısmı taş büyük kısmı demir merdiven ve yürüyüş yolundan oluşuyor. Başlarda çok iniş çıkışlı olsa da sonrasında düzleşiyor. İçerisi 18 derece olsa da nemden dolayı sıcak oluyor. (Tshirt ile gezilebilir) Navigasyonla (Google maps) gelirseniz mezarlığın ordan sola değil sağa dönün ya da yerel halka sorun. Mağaraya giden tabelaların arttırılması gerekiyor.
Gerçekten Alanya bölgesinde mutlaka görülmesi gereken bir mağara. Sağ ve sol taraf toplam 360 mt civarinda. Mağaranın dışındaki doğa ve manzara da gayet güzel. Konuştuğum görevlinin söylediğine göre; aydınlatma önceden daha iyi ve parlakmış ancak bu durum içerde aşırı yosun oluşumunu tetikleyince, zayıf ve renkli ışıklara dönülmüş. Şimdilerde yosunlaşma yok. Mağara içindeki minik gekolar çok sevimli. Ancak onlara yiyecek bırakmayın. Burası Damlataş mağarasının 10 katı büyüklükte. Mağara kapısından güzel hatıra hediyelikler satın alabilirsiniz.
Gerçekten harika bir mağara. Mutlaka ziyaret edilmeli. Giriş kişi başı 100 TL. Öğrenci/yetişkin ayrımı yok ama sigortalıysanız(SSK-bağkur) %50 indirimle giriş yapıyorsunuz. Mağarada da 350 metre mesafe gidiyorsunuz. İçerisi gerçekten serin. Yürüdüğünüz zemin içerideki neme rağmen asla kaydırmaz şekilde tasarlanmış 👍. Işıklandırma biraz az gibi ama içerideki yarasalara özel ayarlanmıştır muhtelemen. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Tavsiye: Bosna Hersek'te benzer bir mağaraya gitmiştim. Orası daha popüler bir mağaraydı tabii ama içeride mağara hakkında bilgiler veren bir rehber vardı. Aynı hizmet verilse çok güzel olabilir.
Alanya'da gezilmesi, keşfedilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Mağaranın içinin büyüleyici etkisi ve enterasan doğa şekilleriyle karşılaşmak fazlasıyla heyecanlı ve ilgi çekici. Giriş ücreti yüzünden 1 yıldızı kırdım. Normal 200₺ Öğrenci 75₺. Bir mağara için pahalı bir bedel. Ama görülmesinde fayda var.
Güzel bir mağara ama giriş ücreti biraz pahalı 200tl.
Görülmesi gereken bir yer ancak çocukla zor olabilir merdivenler dik
Merdiveni çok yaşlılar için ve küçük çoçuklar için çok uygun değil ama görülmesi gereken muazzam bir atmosfer nemli ama serindi içerisi 310 mt lik kısmın sonunda Gölü var
Gidilip görülmesi gereken bir yer .Kendi aracı ile gidecek olanlar konumla ilgili sıkıntı yaşayabilir. Telefonlar bazen çekmiyor konum kullanırken bazen geç algılama olabiliyor çekmediğinden. Küçük levhaları takip etmek yararlı olur. Giriş ücretleri makul. Müze kart geçmiyor.Giriş otopark ücreti 10 tl
‼️‼️‼️ ÖNEMLİ 📌Işıklandırma ilk on dakika için zayıf kalıyor. Özellikle zemin ve merdiven aydınlatması. Gözleriniz karanlığa alışana kadar çok yürümeyin. 📌Son galeri, gölün olduğu bölüme yaklaşırken sanırım nem seviyesi yükseliyor ve yerler kayganlaşmaya başlıyor dikkat edin‼️ 🌟 Avrupa'da ve Türkiye'de onlarca mağara gezisini tecrübe ettim. En etkileyici olanı ise Dim oldu. 🌟Bir çok sanat eserine bu fikirlerin ve sarkıtların ilham verdiğine eminim. 👎🏻Özel şirket tarafından kiralanmış olması ve girişin 100 TL olması sinir bozucu... 📢 Alanya’ya 11 km uzaklıkta olan mağara deniz seviyesinden 232 m yükseklikte olup, Cebeli Reis Dağı'nın batı yamacında yer alır. 4 galeriden oluşan Dim Mağarası 360 m uzunluğunda, yatay, 10-15 m genişliğinde ve yüksekliğindedir. Mağara içinde zengin sarkıt, dikit ve travertenlerden oluşumlar vardır. Mağaranın sonunda, girişten 17 m daha derinde 200 m² su yüzeyi bulunan küçük bir göl bulunmaktadır. Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır.
DİM MAĞARASI... Alanyada toplam üç mağara var. Herkes kleopatra plajı ile alanya kalesini birleştiren mevkide damlataş mağarasını bilir. Ama bu mağara küçüktür. Diğer mağara da sapadere kanyon yol üzerindeki cüceler mağarasıdır. Ama en önemlisi dim mağarasıdır. Çok büyük bir mağaradır. Adeta dağın içinde geziyorsunuz. Dağın komple içi oyulmuş gibi. En son noktada da bir göl var. Ayrıca bu mağaraya giderken de harika bir manzara var. Eşsiz bir manzara. Vadiyi izlerken büyüleniyorsunuz. Aşağıdaki linkte de videomu izleyebilirsiniz. https://youtu.be/VR1e1Pth8Jc https://youtu.be/czxSMBWnmfI
Damlataş mağarası göre çok daha etkileyici bir mağara Alanya gelen misafirlerin mutlaka uğraması gereken bir yer mağara ve iki bölümden oluşuyor bir tarafı 50 metre civarında diğer tarafı 310 metre kadar keyifli bir yürüyüş imkanı sunuyor en sonunda küçük bir gölet bulunuyor. Giriş ücret i işin özü vatandaşa 12,5 yabancı turiste 18 TL öğrenci 7,5 lira. Muzekart geçmiyor. Otopark ücreti otomobil 3 TL bu otopark ücreti çok saçma bence dağın başı zaten ne kadar yoğun olabilir ki anlamış değilim onun dışında gayet güzel bir yer yiyecek içecek için yer mevcut manzara si da güzel fiyatlar da bu yöreye göre normal düzeyde
Alanya ya gelmişken mutlaka uğranması gereken bir yer. Dışarıdan içeriye girerken mağaranın serinliği mükemmel ama içerisinde fazlaca merdiven olduğu için ben biraz yoruldum. İçerisinde bolca sarkıt dikit ve sütunları görebilirsiniz mağaranın sonunda ise sizi bir su karşılıyor
Doğa harikası... Gidilip görülmesi lazım...
İçerisi muhteşem manzaralarla dolu 310 metrelik ve 50 metrelik iki parkura sahip. İkisini de gezmenizi öneririm. Mağaraya giden yol ise çok güzel dağ ve dim çayına bakan bir manzaraya sahip. Yolunuzu biraz uzattığınıza pişman olmayacağınız bir rota. Otopark ücreti 10₺ Giriş Tam 100₺ sosyal güvencesi olanlara veya öğrencilere indirim yapıyorlar. Müze kart geçmiyor.
Etkileyici ve serin bir mağara. Girişinde doğrudan merdivenle aşağıya iniyorsunuz. Ardından sola 310mt. sağa ise 50mt. merdivenle iniş var. Önce soldan başlayın derim. Etkileyici kaya oluşumları bilim kurgu filmlerini hatırlattı bana. Hassaten Promotheus filmindeki sahneler aklıma geldi. SSK, Bağkur ve Emekli Sağdığı olanlara indirim var. İlk kez böyle bir indirim tarifesi gördüm. Bu gruba giriş 20TL. Alanya'ya geldiyseniz burayı muhakkak görün derim. Damlataş ile yetinmeyin. Buraya gelirken veya dönüşte yol üzerinde Meyveci Teyze'den tropikal meyveleri de tadın derim. Duacım olursunuz.
Soğuk havada içi sıcak, sıcak havada ise soğuk bir alan. Yolu bilmece gibi, google haritalar farklı bir rota söylüyor, tabelalar farklı bir rota. Biz tabelaları takip ettik. Yolu benim gibi anksiyeteliler için korkutucu. Ama öte yandan keçilerle karşılaşıp mutlu olabiliyorsunuz. İşletmeye gelirsek, bence vergiden kaçırıyor olabilirler kontrol edilmesi gerekir. Sadece nakit alabileceklerini söylüyorlar. Ona göre yanınıza nakit para alıp gidin. Çünkü hem o yolu gidiyorsunuz, hem de işletmeye girmek için merdiven çıkıp bir süre daha yürüyorsunuz. Garip bence. Telefon da çekiyor, kredi kartı pek ala çekilebilir. Neyse, bunun haricinde benzer içeriklerde gittiğim en iyi mağara değil, en iyi işletme de değil. Bir de otopark için de ayrı para veriliyor. O da nakit tabi. Hoff. Yine de dim çayına kadar gelmişken buraya da gelinebilir, tepeden görüntü ve mağara içinden fotoğraflar güzel. Ama haha içeriye beyaz plastik sandalye koymuşlar. Bari daha doğal görünümlü bir şey koysalardı iyi olurdu hdhdhd sevgiler
Enfes,binlerce yıllık belkide dogal olusumlari ile sizi buyuleyen bir yapi.... Yakinlarinda olan dim çayina da ugramadan gitmeyin... Dim mağarasindaki lavabolarin ücretsiz ama inanilmaz temiz tutuluyor olmasina da yetkililere ayriyeten tesekkur ederim.... Buarada dim çayina giderseniz herhangi bir mekanda oturup biseyler atistirmak isterseniz yine mayo takiminizi goturmenizi tavsiye ederim ..cocuklu olanlar icin harika aqua parklar var😊dogal dim cayi uzerine insa edilmis mekanlarda bir cardak kiralayin ve serin suyun tadini cikarin derim😊 dim magarasi girisine giderken cam kokularini icinize cekmeyi ve dim cayina giderken barajin olusturdugu müthis goruntuleri kacirmayin.... Tüm yollarda muhakkak emniyet kemerlerinizi takin ve dikkatli kullanin viraj dolu yollar
Alanya’dan Mersin istikametine giderken farklı bir girişi olan yoldan gidiyorsunuz. Yol dar ve virajlı olsa da idare eder. Otopark sorun değil otomobil 5 lira ne kadar durursa dursun. Mekan çok uzun kalınacak bir yer olmadığı için devamlı gelen giden oluyor. Giriş çok enteresan SSK indirimi var. İlk kez böyle bir şey gördüm. İndirimli 30 öğrenci 20 küçük çocuklar (9yaş altı) ücretsiz. Mekanın içi neredeyse hep merdiven iniş ve çıkış. İlk basamaklar sonrası yol sağa ve sola ayrılıyor. Sağ taraf kısa mesafe sol taraf uzun. Biz ilk sola gittik iyi ki de öyle yapmışız yaklaşık 310 metre inişli çıkışlı yol baya zorlayıcıydı. Allahtan içerisi serin lakin sular damladığı için yerler ıslak ve ayağınız kayabilir dikkatli olmakta fayda var. Küçük çocukla girmek ekstra zor olabilir. Sol tarafın sonunda bir su var. Sağ tarafta kayalarla yol kapanıyor. Üst kısımda açıklık var ileride o kısmı da açarlar mı bilmiyorum. Mekan ve çevresi temiz düzgün. Cafeterya var. Tuvalette kutu var ne kadar istersen o kadar atıyorsun. Manzara güzel bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. Oradaki dikene bile ismini kazıyan insancıklar var. Görüntü kirliliği ve doğa katliamına gerek yok. Akıllı uslu gezin görün gelecek olanlar için düzgün bırakın.
Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası Dim’de Müze Kart geçmiyor. Giriş fiyatı kişi başı 60₺ ancak biz iki emekli bir öğrenci 80₺ ödedik. Buna ek olarak 5₺’lik bir otopark ücreti var. Mağara 19.00’da kapanıyor ancak son giriş saati 18.30, aman dikkat!
Çok guzel biryer gilindere mağarasına benziyor fakat gilindere dahada güzel. Keşke fiyatıda güzel olsaydı, Sadece turistlere açılmış bir yermiş gibi, giriş fiyatı pahalı eşin ve yetişkin 3 çocuğunla gidersen bugünün parasıyla 1000 tl ödersin gilindere mağarasına ise kişi başı 15 tl ödedik.
Mağaraya ana yoldan saptıktan yaklaşık 4 km sonra ulaşılıyor. Yol biraz dar ama sıkıntı oluşturmuyor. Mağaraya ulaştığınız noktada otopark görevlisi sizi karşılıyor. Otomobil 3 TL (29.07.2018) mağaranın bulunduğu yer çam ormanlarının içi ve manzara çok güzel. Mağarayı özel bir işletme işletiyor. Giriş ücreti 18 TL fakat emekli, sgk, bağkur ve memur için indirim yapılıyor 12.5 TL ye düşüyor giriş ücreti. Yabancı turistler için döviz üzerinden farklı tarife uygulanmakta. Mağara iki kısımdan oluşuyor. Girişte sağdaki mağara 50 m soldaki ana mağara 310 m derinliğe sahip. İçerisi gayet serin sizi bunaltmıyor. İçeride yerler biraz ıslak ve kayma riski olduğundan ayağınıza giydiğiniz şeyi seçerken bunu göz önünde bulundurmalısınız. İçerde beton ve metal olmak üzere yürüyüş yolları mevcut. İçerideki sarkıt ve dikitler sizi kendisine hayran bırakıyor. Yolu Alanya ya düşenlerin burayı da es geçmemeleri gerekir bence.Yorumun daha çok kişiye yardımcı olmasını isterseniz beğen butonuna tıklayabilirsiniz.
İlk etapta girişte hafif bir korku salan ,ama içerisine girdiğinde doğanın eşsiz mucizenin tanıklık edeceksiniz.Çok güzel inanılmaz bir mağara. 360 metre birinci etabı,50 metre ikinci etabı olan güzel bir magara.Giris ücreti maalesef çok yüksek..Doğanın bizlere sunduğu eşsiz manzarayı para ile göstermek üzücü olsa da ,yine de değer görmeye
Çok güzel bir mağara kesinlikle gelmenizi tavsiye ederim
Kesinlikle gitmeğe değmez. Yolu çok dar ve kötü manzara olarak sadece ormanlık alan var . Giriş ücreti kişi başı 200 ₺ . İcerisi siradan bir magara .
Yollar delik deşik belediye yola hiç önem göstermemiş ve çalışanlar biraz ukela hijyen hiç değiller lütfen böyle güzel bir mekanı rezil etmeyin mağara calısanları harika insanlar kassada duran ismimlerini bilmediğim bayan ve beyfendiye teşekkürlerimi sunuyorum Ama mağara görmeye değer tavsiye ederim
Girişler 100 tl fakat SSK Bağkur vs olunca 60 tl’ye girebiliyorsunuz. Öğrenci indirimli fiyattan yararlanabiliyor. Otopark ücreti 10 TL . Görülmesi gereken muhteşem bir yer 500 metre kadar bir alana sahip. Yolun sonunda küçük bir gölet var.
Deniz seviyesinden 232 m. yükseklikte Alanyaya 11 km uzaklıkta. Çok keyifli bir yolu var. Dört galeriden oluşur. 1986 da keşfedilmiş. Mağara içind E küçük havuzlar son bölümde ise 200metre karelik ve 2 metre derinliğinde bir göl vardır. Neyzen e denk gelirseniz muhteşem bir atmosfere tanıklık etmiş olursunuz. Park sorunu yok. Manzara muhteşem.
Dim Çayı ve kenarındaki mekanların manzarasını gören bir yere aracınızı park ediyorsunuz. Mağara'nın girişine yürüyorsunuz. Mağara girişinde serin hava yüzünüze çarpıyor. Mağara oluşumlarını izleyerek inişli çıkışlı merdivenlerden turunuzu tamamlıyorsunuz. Mağara tutkunlarına önerilir...
Bu tarih itibari ile giris 100 tl konumu guzel olan magaranin icinde hicbir ozelligi olmayan sarkik ve dikikleri var cok merdivenli inis ve cikisli yuruyus parkuruda yorusu iki kisimdan olusuyor 350 metre ve 50 metre girmeyen bir sey kaybetmez
Mağaraya giden yol biraz dar ve virajlı ama gidilmeye değer. İçeri girdiğinizde mağara 2 ye ayrılıyor bir kısmı 310 mt diğer kısım 50 mt ,içerisi gayet ferah insanın nefesi açılıyor resmen. 310 mt lik kısımın sonunda çok güzel bir mağara gölü var . Gidilmeye görülmeye değer. Sigortalı iseniz mağara ücreti 200tl den 100 tl ye düşüyor. Yerli turist pek göremedim çoğunluk yabancı.
Dim çağından 6 7 km bir mesafede kendi aracınız ile geldiyseniz mutlaka uğraması gereken bir doğa harikası mağaranın içindeki merdivenler insanı biraz zorlayabilir.
Mağaraya merakımız ile geldik , gıdıs yolu engebeli ve dar dikkatli gitmek gerek , beklentim yüksekti doğal bir güzellik evet ama ücretini yüksek buldum . Kişi başı 200 tl sskya indirim uygulanıyor Muş 2 kişi 200 tl verdik SSK olmayana pahalı bence baharata merdıvenle geziyorsunuz heryer damlataş ama içerisi çok çok nemli serin olmasına rağmen aşırı bunaldık biz . bebek arabasıyla gezemezsiniz merdivenlerde buna ek olarak biraz kaygan . Yanı bu şekilde damlatas yapılı mağara daha önce de gezdim başında ne varsa sonunda da o var çocukla da gezdıgım ıcın baya bunaldım . Tavsiyem şu çevre mağaraların Internet’ten resmıne bakıp birini gezebilirsiniz maddi sıkıntınız yoksa hepsini gesın tabi bişey diyemem tercih meselesi . İşletme sahıplerı güler yüzlü çay yıyecek vs bulunut.
Memurlar asker öğrenci gibi gruplar indirimli diye geçiyor. İndirimli bilet 25 TL. İndirimsiz 60 TL. Müze kart geçmiyor. Ödediğiniz paraya değer. İçerisi serin. Sıcaklık 18 dereceye kadar düşüyor. İçine girdiğinizde mağaranın sağlı sollu iki bölümü var. Sağ taraf 50 metre sol taraf 350 metre uzunluğunda. Icerisi fotoğraf çekmeye çekinmeye uygun. İçerisi kalabalık olmuyor. Mağaraya giden yolda safari arabaları giremez diye bir tabela var. O yoldan giderseniz yol çok dik. Acemilere ve aracında problem olanlara önermem. Biraz daha uzun olan yoldan gitsinler. Mağaraya giden yolda dim çayından gelen bir akinti var. Yol kenarı boyunca su akıyor. Ayaklarinizi sokmanızi tavsiye ederim. Herkese iyi seyahatler dilerim.
Görülmesi gereken muhteşem bir yer.
Belediyenin bir yönlendirme tabelası bile yok . Pazarlama işini gerçekten millet olarak bilmiyoruz net . Mağara küçük 5 dk lık bir ziyaret yeterli oluyor . İçerisi güzel astım hastaları için farklı bir hava sunuyor. Sarkıtların görüntüsü gayet hoş. Öğrenci 15 tam 30 lira.
giriş 200₺ fakat içerideki ışıklandırma çok yetersiz ve çoğu sönmüş etraf ve yürünen yol gözükmüyor
50 metre girişte sağ taraf 350 metre sol taraf olmak üzere 400 metrelik gezilebilir alana sahip dim mağarası faal olarak damlataş oluşturmaya devam ediyor. Hatta yürüme yolunda oluşan bir damla taş dikkatimizi de çekti. İçeride aşırı bir nem var. Tam bir doğa harikası. Ama ışıklandırma yetersiz. Yetersiz ışıklandırma ambiyansi biraz bozuyor. Bunun için bir yıldız kırdım ama mutlaka görün derim. 350 , metrelik yolun sonunda bir de göl oluşumu mağaraya ayrı bir hava katmakta.
Dim Mağarası biri 350m, diğeri 50m uzunluğunda inişli çıkışlı iki bölümden oluşmakta olup, mağara içinde sarkıt, dikit ve travertenler ve en sonda ufak bir göl vardır. Otopark ücreti 5tl. Müze girişi 60tl olup, müze kart geçerli değildir. Fakat bağkur, emekli sandığı, ssk, emniyet, tsk, öğrenci indirimlidir. (30tl) çocuklardan ise ücret alınmamaktadır. Tuvalet ve restoran alanları bulunmaktadır.
Gördüğüm mağaralar arasında en uzun olanı. Yaşlılar ve tekerlekli sandalye kullananlar için malesef uygun değil, çünkü mağaranın içinde yapısı gereği sürekli merdiven inip çıkıyorsunuz. Bir çok sarkıt var ve dikkatli bakarsanız karşılığına gelen dikitleri anlayabilirsiniz. Ücretli girişte öğrenci ve emekli indirimi var. Özel işletme olduğu için müze kart geçerli değil. Konumu yüksekte olduğu için dim çayı ve deniz manzarası ile karşılıyor sizi. Ayrıca mağaranın sonunda ufak bir gölet var. Görmeye değer, yakınlardaysanız uğramanızı tavsiye ederim.
Dar yollardan tepeye çıktık, fiyat ederi fazla 200₺/250₺ idi. Mantıksız geldi. Otopark ücreti ödeyip döndük, tavsiye etmem
Çok büyük bir mağara. Klostrofobisi olanlar için tehlikeli olabilir. Mağara oldukça nemli olduğu için zemin ıslak. mağara zeminin üzerine demir yürüme yolları yapılmış bence demir olması ıslaklık beraber kaymaya neden oluyor. Rahat kıyafet ve ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Mağara ışıklandırması ortamla birleşince çok hoş bir ambiyans olmuş. Mağara da doğal yapılar var. Kireç taşları zamanla sarkıt, dikit ve sutunları oluşturmuş. Mağaranın güzergahı biraz karışık. Navigasyon bizi yanlış yere götürdü. Yöre halkına sorarak ilerledik. Giriş ücreti mevcut. 10 tl idi. Yaz sezonuydu kalabalık vardı ama çok beklemedik. Mağaranın olduğu yeri tesis haline getirmişler. Mükemmel yeşile karşı oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Fakat fiyatlar bence uçuk.
Otopark 15 lira, mağaraya ulaşmak istiyorsanız uzun ve dik bir merdiveni aşmalısınız. Otoparkta mağaranın giriş ücretleri yazmıyor. Ancak bir kişi 200 lira. Ve bunu tepeye tirmandiktan sonra ogreniyorsunuz. Nasıl olsa geldiler buraya kadar girecekler mantığıyla yapılmış bir iş guzarlik. Engelliler , hamileler ve rahatsızlığı olanlar için uygun bir ziyaret rotası değil. İçerdeki fiyatlar da normalin 4-5 katı
Dim Mağarası - Antalya Alanya’nın 12 kilometre doğusunda bulunan Cebel-i Reis Dağı'nın yamacındadır. Mağaranın denizden yüksekliği 232 metredir. 1998 yılında açılan mağara, Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır. Bir milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir. İki ayrı koldan dağın içinde ilerleyen mağaranın kollarından biri 50, diğeri 360 metredir. Sarkıt ve dikitlerden oluşan mağaranın dip kısmında küçük bir göl vardır. Merdivenlerle inilip çıkılan mağaranın içindeki ortam, fantastik film dekorlarını andırmaktadır. Mağara gezisinden sonra, yamaçtan yürüyerek aşağıdaki Dim Çayı vadisine gidilebilir. Aynı şekilde Dim Çayı kenarındaki piknik yerlerinden de mağaraya tırmanma yürüyüşü yapılabilir. Mağaranın bulunduğu yamaçtan Alanya Kalesi’nin panoramik görüntüsü izlenmektedir. Kaynak:"Dim Mağarası", Antalya Mağaraları, T.C. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya (2015)
burası gerçekten görülmesi gereken muhteşem bir doğa harikası mağara. navigasyonla giderseniz mağaraya yaklaşınca bir köyde adını bilmiyorum mezarlığın solundan yönlendiriyor sizi. ama siz mezarlığın sağından gidin. soldaki yol çok dik saçma sapan bir yol ve safari ekibi gelecek diye kapatılmış o dik yokuştan geri dönmek zorunda kaldık.
Normal mağara içerisi nemli giferken ona göre ayakkabı tercih edin çocukla merdiven inip çıkmak zor oluyor dağın üstünde harika bi manzara var öğrenci 75 tl sigortalı kişiler ise 100 tl fiyatı uygun
350 m ve 50 m mağara var merdivenler biraz dik rahat ayakkabı giymenizi tavsiye ederim. Gidiş yolu da biraz zor yol çok yeni bir şoför kullanmasa iyi olur. Tabi beceriyle alakalı ama dar yol ve yolun aşağısı sarp olunca hatırlatmak istedim. Biraz aşağısında da Dim çayı gelmişken gitmek isterseniz gidebilirsiniz(mutlaka görülmeli diyemem tabi).
Personeller çok cana yakın etraf tertemiz mağaranın girişinde dikkatli olun aşağıda doğru eğimli bayanlar için topuklu ayakkabı ile zor oluyor mağara içi nemli tabbi doğal yapı itibariyle giriş ücreti 100 TL kişi başi gayet makul yemekleri ve içeceklerinin fiyatida öyle otopark ücreti 10 TL araç için
Giriş ücreti oldukça yüksek. Normal giriş 100 TL ancak SSK, BAĞKUR'lu olanlardan 50 TL ücret alınıyor. Öğrenci iseniz 40 TL. Mağara içindeki parkur oldukça uzun. Işıklandırma birçok yerde yetersiz. Motosikletle girerseniz otopark ücreti yok. Parkurda iniş çıkış fazla. Baykuşa benzeyen ve anne çocuğa benzeyen sarkıtlar var.
Çok büyük bir mağara değil. İçerisi kaygan dikkatli olmak gerekir. Mağara girişinin olduğu tepedeki manzara da oldukça güzel.
Alanyadan yukarıda dağın yamacında gezip görülecek güzel bir mağara. İçerisinde epey yürümek gerekiyor ancak buna değer
Giriş 200tl öğrenci 75 çok güzel biryer görmeye değer kesinlikle mağaraya grince soltaraf 310m sonun su birikintisi ve sarkıt dikit ve sütunlar var sağ bölümü 50m içeri giriliyor yorucu içerisi serin
Dim mağarası mükemmel idi bu gün itibarıyla 5 tl otopark parası ödedim girişe de 60 tl dedi SSK yada bağkurlu iseniz 30 tl iniyor dedi 9 yaşına kadar olan çocuklara ücretsiz dedi girdim gezdim videosunu da çektim kanalıma yükledim kanalımız adı youtubeustam ismi ile youtubeye girerek izleyebiliriz
Güzel bir oluşum, ışıklandırma az, mağara içinde yürürken,yola bakmaktan manzaraya odaklanamiyoruz. İçeride ney çalan bir amca var ama melodisi yok, iceride gezerken gerilim müziği gibi geliyor ve küçük çocuklarım korktu. Geliş yolu güzel. Ama cok taninmayan Side Belkıs ta zeytintaşı mağarası var. İcinde mini dim mağarası oluşmuş,hatta daha da güzel. Orayi gördükten sonra dim magarasi sarmadı
Temiz bakımlı bir yer, ayak altı olmadığı için pislik yok. Merdivenleri biraz dar ama olsun görülmeye değer ücretler biraz pahalı ama değer
Mağaraya girişler 200lira ve size mağara girişine kadar ücret ile ilgili hiçbir bilgi yok.Erkek arkadaşım 90 kiloydu adamla bir mağaraya çıktık 74.6 kilo oldu.Bana bu kumpası kuranları kınıyorum
Doğal oluşumları görmek ilgi çekici.. içerisi nemli ve kaygan, iniş ve çıkış zorlayıcı..
Mağara muhteşem. , Ancak otopark parası adı altında Allahın dağına koyduğunuz arabanız için haraç isteniyor . Vermek istemezseniz "Arabaya bir şey olabilir biz karışmayız " diye tehdit ediliyorsunuz..
Mecburi otopark ücreti var maalesef onun dışında mağara güzel uzunlamasına gidiyor. Sıradan Karstik mağara benzerine gittiyseniz eğer gitmeye çok da gerek yok.
Bir kere görülmeye değer, yüzyıllar içinde oluşmuş sarkıt ve dikitler var.Aydınlatma biraz daha kaliteli olabilir.Rengarenk göze hitap edecek şekilde yapılırsa daha iyi olur kanaatindeyim.
Çok güzel bir yer görülmesi gereken yerler arasında
Sıcak Alanya günlerinde serinlemek için muhteşem bir yer yol o kadar kötü değil. Kesinlikle gelin görün. Hem serinler hemde çok farklı bir yer görmüş olursunuz. Damlataşı gördük burada onun gibi demeyin. Gerçekten çok daha farklı çok daha güzel bir yer. Otopark ücretli 10 TL. Mağara giriş 100 TL. Kurum indirimleri var TSK için 50 lira idi.
Dim çayını üstten gören bir konumda. On tarafında otoparkı var. Bugün itibari ile 3 TL. Mağaraya girince sola veya saga gidip geri dönerek gezebilirsiniz. Sol taraf 300 metre sağ taraf 50 metre civarında birbirinden bağımsız iki kol. Ziyaret edenler mağara içindeki taşların aldığı şekilleri hayretle inceliyor. Sol tarafa giden yolun sonunda bir su birikintisi var. Su birikintisinde kucağında kız çocuğu olan bir anne suretinde kaya var. Görmenizi tavsiye ederim. Ayrıca otoparkın olduğu yerin manzarası da harika. Deniz görülüyor. Hatıra fotoğrafı alabilirsiniz.
Çok güzel bir mağara ana yoldan 7 km civarında ağaçlık yoldan gidiliyor yol güzel müze kart geçmiyor giriş ücreti 18 tl emekli memur ssk indirim var 12.5 tl öğrenci 7.5 tl Gerçekten gitmeye deger
💬 Taş köprü Alanya merkeze 30km civarında. İlkönce dağları aşmak lazım. Çok çıkış ve iniş mevcut. Bazı yollar iki arabanın geçemeyeceği kadar dar. Issızlık yok. H...