Edirnekapı Surları

Edirnekapı Surları

Edirnekapı Surları, Turistik yer, Tarihi yer, Görülecek yer olarak Topçular, Edirnekapı Kavşağı, 34055 Eyüpsultan/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Edirnekapı Surları 92 yorum ve 4.55 puanlamaya sahip.
Adres: Topçular, Edirnekapı Kavşağı, 34055 Eyüpsultan/İstanbul
Kategoriler: Turistik yer Tarihi yer Görülecek yer
Çalışma saatleri: Perşembe 24 saat açık,
Cuma 24 saat açık,
Cumartesi 24 saat açık,
Pazar 24 saat açık,
Pazartesi 24 saat açık,
Salı 24 saat açık,
Çarşamba 24 saat açık
Google Haritalar'da Aç

Edirnekapı Surları Yorumları

A
5/5

Dünya ‘nın en güzel, savunma, şehir inşaa etme vd. yapıları ❤️ İkincisi Çin Seddi olabilir.

S
5/5

Bu surlarla ilgili bir fotoğraf paylaşayım ki önemini daha iyi anlayabiliriz. Harika...

E
4/5

Hâlâ daha alkolik yuvası olmaya devam ediyor. Fatih'in İstanbul'a girdiği Edirnekapı yıkılmak üzere olsada belediye tarafından demir payanda ile güçlendirme yapılmış. Dikkatli bakılırsa kapı duvarlarında ki işaretlemeleri görebilirsiniz . Karşısında Mihrimah Sultan camii bulunmaktadır. Dibindende dolmuşlar kalkmaktadır.

F
3/5

İstanbul un en tanınmış semtlerinden biridir. Eyüpsultan ve fatih ilçeleri sınırları içindedir. İstanbul un sur kapılarından birini oluşturur. Kanuni sultan süleyman ın kızı mihrimah sultan ın isteğiyle mimar Sinan tarafından yapılan mihrimah sultan camii burada yer alır. Bizans döneminde imparatorların sefere çıkarken ya da dönerken kullandıkları tören kapısıymış. Şimdiki adını osmanlı zamanında Edirneden gelenlerin istanbul a girdiği kapı olduğu için almış.

H
5/5

Tarihi sur çoğu yeri yıkık dökük de olsa geçerken ugranip bakilabilecek bir yer

E
5/5

Edirnekapı'da yer alan yaklaşık 40 metre yükseklikte yer alan bayraklı kule zirve noktasıdır. Alibeyköy e kadar uzanan tüm sahil şeridini o noktadan görebilirsiniz. Ve evet yapılan pek çok yorumla ortak noktamız yapılan restorasyon aşırı derecede düşündürücü. Şöyle ki 99 depreminde de, sonrasında yaşanan yerel çökmelerin ve yıkılmaların ortak noktası hep aynıdır. 3000 yıl önce yapılan surlar zarar görmez, yalnızca restorasyon gören yerler çökmektedir.

R
5/5

Büyük bir kısmı günümüze ulaşan Bizans surları, 408-413 yılları arasında İmparator II. Theodosius tarafından yaptırılmıştır. Ana savunma hattı, taş rampalarla erişilen mazgallı korkuluklu iç duvardı. Rotası boyunca aralıklarla 96 kule yükseliyor. Dış duvar adı verilen ikinci bir duvar, bu ana duvara yükseltilmiş bir terasla bağlanmaktadır. Dış Duvar ayrıca, yangınlarını maskelememek için her biri İç Duvar'ın kulelerinden uzakta olan 96 burçla donatılmıştı. Bir su kemeri sistemiyle beslenen, büyük bir hendekle sınırlanan, dış duvardan uzanan başka bir teras.

G
4/5

Surlar harika bir şekilde ama tek kötü tarafı surlara çıkış yasak gençler demirleri atlayıp geçebilirler ama etik değil ve çok uzunlar

T
2/5

Bu fiyatlara sur alırsınız. Menüler 30 dan başlıyor!!! İyi hoş güzel ama fiyatlar uçuk. Park diye ortada Ufak bişey var. Piknikçilerin yeri olabilir bence 🤨 mekân ortası boş kenarları Ufak ağaçlar güneş varken ortada kalıyorsunuz ya kenarlara yada cafeye 😉 seçenek olursa son seçenek olur soyliim kendi adıma...

#
5/5

Konstantiniyye'nin fethinin sıfır noktası işte burası. 570 sene evvel tam da bu noktada tarih çizgisi büyük bir değişime uğradı. Konstantiniyye rivayet edildiği üzere bir gün Türk medeniyeti tarafından bi daha bırakılmamak üzere fetholundu.

O
3/5

Surların bir kısmı restore edilmiş. Fatih'in şehre girdiği kapı burada. Daha ilgi çekici yer yapılabilir. Çok bakir bir yer. Surların tepesinde birilerini gördüm. İstenirse çıkılabiliyormuş.

M
5/5

Tarihi yaşayacağınız ve aziz İstanbula bir tepeden bakabileceğiniz ve Galata kulesiyle süleymaniyesiyle mihrimah sultan camisiyle yavuz sultan selim camisiyle fatih camisiyle ve nice guzellikleriyle İstanbulu seyredebileceğiniz bir yer ayrıca Fatihin ordusunun şehre ilk girdiği yer...Lakin bu tarihi mirası bilmeyen bazı şahısların saldırısına uğrayan bir yer ( surlara yazılar yazilmis ve sur diplerine tuvaletlerini yapanlar var)

A
2/5

Ehliyetsiz ellere teslim edilen tarihi surlar, maalesef acınacak halde. Güya restore ediyorlar, tamamen kişiliksiz bir hâle getirip bırakıyorlar çok yazık.

Ö
5/5

Harika bi yer surlara çıkmanızı bayrağımızın altında fotoğraf çekmenizi isterim. Sütlüce manzarası eyüp manzarası harikadır. Küçük küçük merdivenler tehlikeli olmasına rağmen en tepe sur noktasının yuvarlak delikli kısmı harikadır sanki tekrardan fethetmiş gibi gönülleri....

C
5/5

Günümüze 60 kapıdan 12 kapı kalmis

Z
4/5

Surlar çok güzel restore edilmiş. Surlar içinde eğer su içmek isterseniz kafede 3 tl istiyorlar. Bilginize

D
5/5

NASİL DİYE BİR SORU OLAMAZ....EFSANE...MEMLEKETİM..

Ö
5/5

Edirnekapı surları. Edirnekapı sur kapısına yakındır. Çevreyi de düşünürsek, araç trafiği açısından hareketli, insan hareketliliği bakımından daha sakin bir yerdir.

B
5/5

Seyri , Manzarası ve Tarih Kokan O Burçlarıyla Bizans Surları... Bizlere Konstantinden Istanbula Yolculugun Hikayesini Anlatan, Kimi Yikilmis Kimi Zamanin Zulmune ve Gaddarligina Ugramis Surlariyla Adeta Tarihinin Tozlu Raflarindan Kopupda Gelmis Olan Bizans Tarihi ile Başbaşa Birakiyor.

A
5/5

Serin serin esen rüzgar ile Edirne kapıda güzel bir akşam.

Ü
5/5

İstanbul'da geçmişten günümüze kalan ve hala daha geçmişin parçalarını az çok yansıtan sur duvarları

Ç
3/5

Tarih

S
5/5

Güzel ve temiz mekan kavaltısı muhteşem oto parkı çocuk parkı yeşillik alanlarıyla 4 dörtlük surların içinde mekan

3
5/5

Edirnekapı Sur Kapısı iç tarafı. / Edirnekapı - Tekfur Sarayı arasındaki surlar onarım nedeniyle orjinal dokusunu kaybetmiş.

R
5/5

çok gezen biri olarak sunumu gayet güzel sıcak ve kafa dinlenecek bir yer çayı efsane güzel

F
5/5

Ebu Ubeyde ile bir başka

T
3/5

😛

C
5/5

5 yıldızı tarihi için verdim şu sıralarda tadilat var gözüküyor ama keşke tamamen tadilata girse ve ziyarete açılsa

F
5/5

Çok nezih bir ortam. Çocuk çoluk rahat gidilecek bir yer. Tasfiye ediyorum

A
4/5

Güzeldi

A
5/5

Doğup büyüdüğüm yerler zaman burayı dolaşmak keyif veriyor.

S
5/5

Cok guzel

K
5/5

Şahane bir mekan huzur kokan bir yer

F
5/5

Tarihtir vazgeçilmez fethedilir...

S
5/5

Yıkık dökük,lakin onarılan yerleride var.

Y
4/5

Kale restoran da bir çay içiniz

E
5/5

Güzel

A
5/5

Mutlaka görülmesi gereken yerlerden

M
5/5

Bana göre park yapılan yer

A
4/5

Ücretsiz ve rahat araç park yeri mevcut.

M
5/5

Sur olarak başarılı.

A
4/5

Tarihi kalıntılar, tarih kokuyor...

O
5/5

Güzel mekan ilgi alaka da güzel

K
5/5

Sakin bi yer. Sevdik burayı

E
5/5

Tarihi güzel yerler

Ö
5/5

Tarih ve fethin ruhu ❤️🇹🇷

M
5/5

Çok güzel kahvaltı harika

E
5/5

🙏🌹👍

W
5/5

Hoş bir atmosfer

B
5/5

Çok güzeldi kesinlikle tavsiye ediyorum

O
5/5

Edirnekapı surları

M
5/5

Harika

B
5/5

Tarih olması

J
4/5

Edirne Kapısı ve yanındaki surlar orijinal kara surlarıydı ve Konstantinopolis'in en güzel kapısıydı. Ayrıca Osmanlıların 1453 yılında Haliç'ten yaptıkları sürpriz saldırı sonrasında yardıkları ilk şehir savunması olduğu da söylenmektedir. Ayrıca bu zaferin anısına şehir kapısının yanında bir plaket asılıdır. Bakımın az olması üzücü ve yabani duman ve asmalarda bakır deve ve diken hissi var.

G
5/5

Bunlar kara surlarının bir kısmı ve buradaki kapı (Edirnekapı - aynı isimle yaptığım incelemede bununla ilgili detayları bulabilirsiniz) Osmanlı İmparatorluğu döneminde muzaffer imparator veya padişahındı. Bazı kısımlar restorasyon aşamasındadır. Gündüz ziyareti şiddetle tavsiye edilir.

Д
5/5

Turistlerin yoğun olduğu yerlerden çok sıkıldık ve bu ören yerlerine bakmaya gittik. Keşke bunun ne kadar iyi bir fikir olduğunu biliyorsanız. Hemen uyarıyorum, bu duvara ulaşmak için küçük çalıların arasından biraz yürümeniz ve yaklaşık bir metre yüksekliğindeki kamiye tırmanmanız gerekiyor. Bu duvarın en büyük avantajı orada hissettiğiniz huzur ve uyumdur. Bir tarafta şehrin, diğer tarafta caminin mükemmel manzarası. Alışılmadık fotoğraflar çekebilir, koşuşturmacaya bir mola verebilirsiniz. Bunu öneririm. Mükemmel bir yer.

P
5/5

Süper bir mekan

S
5/5

KARAGÜMRÜK GECILMEZ

T
5/5

Tarih

A
5/5

Tarih kokuyor.

K
5/5

İstanbul'un tarihi yarımadasının güzel ve ikonik Bizans surları.

N
4/5

duvarın başka bir kısmı açık havada güzel bir caminin yanında

A
5/5

Konstantinopolis'in tarihi surları, Muhammed'in fethi sırasında Fatih Muhammed'in elinde, o dönemde yeni icat edilen ateşli taş mermilerle bombalandığı için yıkıldı. Peygamber, Allah onu kutsasın ve ona huzur versin, orduyu anlattı. Daha önce Konstantinopolis'i ve İslambul'u (İslam şehri) fetheden, daha sonra en iyi ordu, en iyi ordu ise şehzadedir ve dolayısıyla bu ordu ve bu padişah, Müslümanların gönlünde özel bir yere sahiptir. Fetih kehanet müjdesi Fetih savaşlarını anlatan modern bir müze olan Panorama Fetih Müzesi 1453'ü ziyaret etmeniz önerilir.

J
5/5

Güzel Bizans duvarı, artık üzerinde yürüyemeseniz bile etrafta dolaşmaya değer, çünkü artık en azından ben ziyaret ettiğimde zirveye erişim yasak.

5/5

Türkiye'ye gitmeden hemen önce Nanao Shiono'nun “Konstantinopolis'in Düşüşü” adlı kitabını okudum. Burayı ziyaret ederken çok bilgilendiriciydi ve hayal gücümü canlandırdı. İstanbul'u uzun zaman önce Mart ayının ortasında ziyaret etmiştim ve İstanbul'a geldiğimde hava soğuktu ve bulutlu gökyüzü ile hafif yağmur birbirine karışmıştı, ancak kalışımın beşinci gününde hava güzeldi ve Altın Göl'ün manzarası vardı. Surun tepesinden çıkan boynuz muhteşemdi. 500 yıl önce yapılan savaşları düşündüm ve büyük bir ordunun çevrelediği askerler için ne kadar korkunç bir manzara olabileceğini hayal ettim.

A
5/5

Görünüşe göre Konstantinopolis'in Çin Seddi, şehri çevreleyen veya muhtemelen İstanbul'daki en uzun duvardır 🤔

I
4/5

Bu yer müze olarak işaretlenmiştir, ancak burada müze yoktur, ancak antik Feodosius surlarında bir kapı vardır. Birkaç isimleri var. En eskileri Karizyen olanlardır ve daha sonra Edirne olanlardır, çünkü antik Edirne'ye giden eski yol bunların içinden geçmiştir. Türkler döneminde Edirne'nin adı Edirne olarak değiştirildi, dolayısıyla kapıya Edirnekapı ("Edirne Kapısı") adı verildi. Bunlar, Mesa'nın ana caddesinin Ayasofya'ya kadar uzandığı Bizans metropolünün ana sivil kapılarıydı. Daha sonra Osmanlı döneminde tahta çıkan padişahlar bu kapılardan içeri girerlerdi. Bir çeşit törensel giriş grubuydu. Artık kapıya içeriden yaklaşamazsınız - mavi bir bezle çitle çevrilmiştir. Yakınlarda dolmuşlar var. Yakınlarda aydınlık ve neşeli Mihrimah Camii'nin ana girişi bulunmaktadır. Ancak dışarıdan kapıya erişim açıktır. Doğru, evsizler orada yaşıyor ama karantina sırasında gerektiği gibi yüzlerine maske takıyorlar. Duvardaki anıt plaket, II. Mehmed'in 29 Mayıs 1453'te bu kapıdan mağlup Konstantinopolis'e girdiğini bildiriyor. Yolun iki yanında sıralanan Yeniçeriler, onu yüksek sesle, “Kazanan!” anlamına gelen “Fatih!” çığlıklarıyla karşıladılar. Kapı, UNESCO bağışlarıyla kısmen restore edilmiş olsa da hala kötü görünüyor. Yakınlarda İstanbul'un tarihi kesimindeki en önemli yollardan biri olan Fevzi Paşa Caddesi geçmektedir. Ziyaret zamanı - Nisan 2021

R
5/5

"Kalelerin Kraliçesi" olarak da adlandırılan antik kentin (Konstantinopolis) surları 5 yıldıza ve aralarında bir yürüyüşe değer. Kentin düşüşü dünyada pek çok şeyi değiştirdi. Askeri mimari açısından, müstahkem kaleler, Louis XIV'in emrinde çalışan Vauban'a (ve hatta ondan sonra) kadar inşa edilmeye devam etti, ancak tasarımları ve konumları kökten değişti.

S
4/5

Polyandros Kapısı veya Myriandros Kapısı veya Haris Kapısı - Edirne Kapı Skarlato Byzantio'ya göre "Körfez altında Propontis'e doğru ikinci numara" olan kapıya Bizans İmparatorluğu döneminde Polyander Kapısı veya Myriander Kapısı ve Charis Kapısı deniyordu. İlk iki isim, şehir merkezine giden yolun ortasında bulunan ve dolayısıyla her gün "onlarca" insanın geçtiği bir noktada bulunan kapının yoğun konumundan kaynaklanıyor. Byzantios, Kodinos'un, Theodosius tarafından surların yenilenmesi sırasında kapının bu adı aldığı yönündeki benzer açıklamasını, orada toplanmış çok sayıda Venedikli ve Yeşil muhaliften aldığı ve her birinin kapıyı kendi koruması altına almaya çalıştığı yönündeki benzer açıklamasını geçerli görmüyor.

4/5

İstanbul'un batı yakasını korumak için onlarca kilometre uzunluğunda duvar örüldü. Duvarın kuzey tarafı boyunca yürürseniz görülecek pek çok yer var. Saray hem manzarası hem de tarihi açısından özellikle tavsiye edilir!

4/5

Tarihi hissedin. Ancak henüz turistik bir destinasyon olarak gelişmemiştir. Geleceği sabırsızlıkla bekliyorum.

E
4/5

Konstantinopolis'in surları!! Yedi kilometrelik sanat ve doğa rotası!

S
5/5

Bizans İmparatorluğu günlerinden kalma, muhteşem mühendisliğe sahip antik bir duvar

H
4/5

Çok iyi bir tarihi alan ama nispeten küçük

B
5/5

İstanbul'un güzelliğinin ve tarihinin sürekli hatırlatılması.

J
4/5

Doğu Roma İmparatorluğu'nun eski, güçlü duvarları. Ne yazık ki kapalı ve tırmanılamıyor.

W
4/5

Gate'in bir geçmişi var.

M
5/5

Kariye Camii

M
5/5

Üst pelerin muhteşem ve güzel

S
4/5

Güzel tarihi yer

N
5/5

Tepeye çıktığınızda, İstanbul'un siluetinin altınızda yayıldığını görebilirsiniz.

A
3/5

Güzel görünüm

C
5/5

Konstantinopolis duvarının güzel kalıntıları

A
3/5

Daha fazlası yok

A
3/5

Harika

H
5/5

Çok güzel Çok güzel

3/5

Ziyaret etmenizi tavsiye ederim

M
5/5

onu sevdim

O
5/5

Şahane

S
5/5

vesaire

إ
4/5

Göze çarpan bir şey

M
5/5

Çok güzel

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Mimar Sinan, 34075 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Çok huzurlu düzenli bir mezarlık cıvıl cıvıl kuş sesleri insanın ölesi geliyor annem orada yatıyor diyemi toprağı bu kadar güzel kokuyor

📍 Yeşilpınar, Ortanca Sk. 8 B, 34065 Eyüpsultan/İstanbul

💬 HARİTALARLA HENÜZ BİR MÜNASEBETİM OLMADI AMA ELDE BULUNMASI AÇISINDAN İNSANA GÜVEN VERDİĞİ BİR GERÇEK. Teşekkürler Google.

📍 Defterdar, 34050 Eyüp/Eyüpsultan/İstanbul

💬 Hatice Sultan Sebili Çeşmesi (Ayvansaray Mektebi Çeşmesi). Çeşmenin hemen sol tarafındaki sebil pencereleri artık yerinde değildir. İbrahim Hilmi TANIŞIK’ın “İs...

Eyüp En İyi Tarihi yer Listesi

📍 Topçular, 34055 Eyüpsultan/İstanbul

💬 Mihrimah Sultan camisinin hemen yakınında Edirnekapı surlarının dışında bulunan çeşme, Kasapbaşı Hasan Efendi tarafından 1815 yılında yaptırılmış.

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur