SADRAZAM KAPTANI DERYA BASMACI ZADE İBRAHIM PASA CAMİİ

SADRAZAM KAPTANI DERYA BASMACI ZADE İBRAHIM PASA CAMİİ

SADRAZAM KAPTANI DERYA BASMACI ZADE İBRAHIM PASA CAMİİ, Cami, İbadethane olarak Süleymaniye, İstanbul Ünv. No:13, 34116 Fatih/İstanbul adresinde bulunmaktadır. SADRAZAM KAPTANI DERYA BASMACI ZADE İBRAHIM PASA CAMİİ 28 yorum ve 4.39 puanlamaya sahip.
Adres: Süleymaniye, İstanbul Ünv. No:13, 34116 Fatih/İstanbul
Kategoriler: Cami İbadethane
Google Haritalar'da Aç

SADRAZAM KAPTANI DERYA BASMACI ZADE İBRAHIM PASA CAMİİ Yorumları

F
3/5

İstanbul'un fatih ilçesi Beyazıt semtinde 18.yy başlarında Kaptan ı Derya Basmacızade İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış. İnşaat hicri 1119 (miladi 1708)senesi zilhicce ayında tamamlanmış. Cami kesme taş ve tuğla kullanılarak yapılmış. Bahçe duvarının köşesinde beş pencereli bir sebil bulunmaktadır. Sebil Osmanlı da , yoldan gelen geçene parasız içme suyu, bayram, kandil gibi özel günlerde ise şerbet dağıtılan küçük hayır kurumlardır.

G
5/5

Kaptanı Derya İbrahim Paşa Külliyesi'nin bir parçası olarak 1707 yılında yaptırılmış.

O
3/5

Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa tarafından 1725 yılında yaptırılan Camii.

İ
5/5

Halil Paşa’nın biri Üsküdar’da, diğeri Fatih’te iki hayratı olduğu bilinmektedir. Aziz Mahmud Hüdâyî Dergâhı yanında Aziz Mahmud Efendi sokağı ile Açık Türbe sokağının kesiştiği köşede bugün hâlâ mevcut türbe, sebil ve çeşmeden oluşan bir hayratı vardır. Ayrıca Kapıcı Tekkesi adıyla bilinen (Ayvansarâyî, II, 196) zâviyesi, türbesi ve sebili bulunmaktadır. Ayvansarâyî, Fatih’te Feyzullah Efendi Medresesi karşısında bir camisi olduğunu da belirtmektedir (a.g.e., I, 97). Halil Paşa, Eğriboz’a 25 km. uzaklıktan içme suyu getirtmiş olup inşa ettirdiği su kanallarının kalıntıları bugüne kadar ulaşmıştır. Bu arada onun hayatını ve gazâlarını konu edinen Gazânâme veya Gazavatnâme-i Halîl Paşa adlı bir eserin varlığı bilinmektedir

S
5/5

İstanbulun fatihe bağlı beyazıt ilcesinin Vezneciler mahallesi istanbul universitesi isletisim fakültesi bahcesiyle iç içedir 150 metre ilersinde muhteşem mimari eser olan olan sülemaniye camisi ve mimar sinan turbesinide ziyaret edebilirsiniz buraya gelmişken sulemaniye kuru fasülyecine ugrayıp harika lezzetin tadına bakmanızı tavsiye ederim. Resimler caminin için ve cevresinden çekilmistir.

B
1/5

Böyle tarihi bir eserin özellikle Allah'ın evi dediğimiz bir ibadethanenin daha temiz olması gerekir. İstanbul'un Fatih ilçesi Beyazıt semtinde 18. yüzyıl başlarında Kaptan-ı Derya Basmacızade İbrahim Paşa tarafından yaptırılan cami Basmacızade İbrahim Paşa çıktığı deniz seferinden başarıyla dönünce serveti arttı ve daha önce yaptırmayı düşündüğü sıbyan mektebini genişleterek bir külliyeye dönüştürmeye karar verdi. Caminin üç satırlık Arapça kitabesinde, Caminin Kaptan İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı ve inşaatın hicri 1119 (miladi 1708) senesi zilhicce ayında tamamlandığı belirtilmektedir.[1] Birçok hayır eseri yaptıran İbrahim Paşa son görev yeri olan Kandiye'de öldü ve cenazesi orada kendi yaptırdığı sıbyan mektebin yanına defnedildi.

O
5/5

Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa tarafından 1708 yılında yaptırılan eser İstanbul Üniversitesi'ne çok yakındır.Kendisinin türbesi Girit'te yer almaktadır.

A
5/5

Cami, içi temiz ve güzel, tamire ihtiyaç var. Dışında uyduruk bir iskele kurulmuş. Haziresindeki kabirler çok bakımsız.

S
5/5

Bu güzel camii Auzef sınavını bekleyenlere güneşin alnında çölde bir vaha gibi kucak açıyor.

G
5/5

harika bir tarihi eser böyle tarihi güzel yapıların korunarak günümüze kadar gelmiş olması çok sevindirici. biz de çocuklarımıza bu güzel yapıları layıkı ile koruyarak teslim edebilmeliyiz . gezilip görülmesi gereken bölgedeki güzel yapılardan birisi cami gerçekten muhteşem beşyıldız fazlasıyla hak ediyor

M
4/5

Tarihi , mütevazi camilerimizden biri

S
5/5

Basmacızade İbrahim Paşa çıktığı deniz seferinden başarıyla dönünce serveti arttı ve daha önce yaptırmayı düşündüğü sıbyan mektebini genişleterek bir külliyeye dönüştürmeye karar verdi. Caminin üç satırlık Arapça kitabesinde, Caminin Kaptan İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı ve inşaatın hicri 1119 (miladi 1708) senesi zilhicce ayında tamamlandığı belirtilmektedir.[1] Birçok hayır eseri yaptıran İbrahim Paşa son görev yeri olan Kandiye'de öldü ve cenazesi orada kendi yaptırdığı sıbyan mektebin yanına defnedildi.

H
4/5

Tevafuken bulduğum camii, 99 deprem inden sonra yıkılıp kapatılmış osmanlı torunlarından biri tekrar ibadethane yi açmış, dışarıdaki yazıda yazdığına göre böyle...

A
3/5

Hoş bir namazgah. Lakin pek bir şey beklemeyin. Mümkünse abdestli gelin, teknolojinin nimetlerini elinin tersiyle itmiş bir yerdir.

U
5/5

Buraya ibadete gelenler imamıyla tanışmalılar Rab dualarınızı kabul eder inşaallah

Ö
5/5

İbrahim Paşa Camii, Süleymaniye Mahallesindedir. Süleymaniye Camii ve Kalenderhane Camii'ne yakındır.

T
4/5

Küçük ve tarihi bir camii. İstanbul Üniversitesi'nin eğitim, iletişim ve iktisat fakültelerine çok yakın bir noktada. Çok sade ve gösterişsiz ama hoş bir atmosfere sahip. Özellikle kışın ısıtma yetersiz kalıyor.

E
4/5

Cami bakımsız su damlatıyor. Temizliği iyi değil. Arada saklı kalmış bir cami

3
5/5

Cami ile aynı sokakta, ileride Duvar Çeşmesi var. / Sebil detayları. / Arkada İletişim Fakültesi yanı eski yapı kalıntısı var.

I
4/5

istanbul üniversitesi'nin yanı başında, cami hocası reşadiye'li.

A
5/5

Çok sakin ve güzel bir cami.

ع
5/5

Bir süre bu caminin önündeydim ve oradan ayrıldım.

M
5/5

Güzel bir cami

B
5/5

Huzur veren 1 cami

G
4/5

Şahane.

A
5/5

Maşallah

G
4/5

Ne yazık ki bu cami 1909 yılındaki depremde yıkılıp yeniden inşa edilmiştir. Bölgedeyseniz ziyaret etmek için küçük, sakin bir yer.

B
5/5

Huzur dolu

Siz de beğenebilirsiniz

📍 Şehremini, Küçük Saray Meydanı Cd. No:21/A, 34104 Fatih/İstanbul

📍 Molla Gürani, Tamburi Cemil Bey sok, 34048 Fatih/İstanbul

💬 Has Murad Paşa tarafından 1465-1471 yılları arasında yaptırıldı. İki fonksiyonlu Bursa Okulu üslubundadır. Duvarlar kesme taş ve tuğladır. Aslında külliyedir. A...

📍 Şehremini, Kerpiçhane Sk. No:8, 34104 Fatih/İstanbul

💬 Güzel bir ibadethane

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur