Nûreddîn-i Cerrâhî Hazretleri Türbesi

Nûreddîn-i Cerrâhî Hazretleri Türbesi

Nûreddîn-i Cerrâhî Hazretleri Türbesi, Okul merkezi olarak Derviş Ali, Nurettin Tekke Sk. No:13, 34087, 34087 Fatih/İstanbul adresinde bulunmaktadır. Nûreddîn-i Cerrâhî Hazretleri Türbesi 99 yorum ve 4.83 puanlamaya sahip.
Adres: Derviş Ali, Nurettin Tekke Sk. No:13, 34087, 34087 Fatih/İstanbul
Kategoriler: Okul merkezi
Google Haritalar'da Aç

Nûreddîn-i Cerrâhî Hazretleri Türbesi Yorumları

O
5/5

Pazartesi perşembe günleri akşam namazı müteakip tesbihat yapılıyor. Yemek ikram ediliyor. Akabinde Şeyh Efendi sohbet veriyor.

H
5/5

Canfeda hatun cami ile bitişik bulunan tekke çeşitli dönemlerde tadilattan geçerek günümüze gelmiş fatih dervişlik mah de bulunur

S
4/5

Çok güzel maneviyatlı bir yer fakat içeriye ziyaret neden kapalı çok üzücü

Ç
5/5

20 Haziran 2024 Perşembe günü meşk var mı?

M
5/5

Bu akşam yaşamış olduğum harikulade manevi ortamı ve hazzı hiç unutmayacağım sanırım. Ahmet Özhan,Sami Savni Özer başta olmak üzere bu tekkeye hizmet verenlerden Allah razı olsun. Bu manevi şarjlara çokça ihtiyacımız var. Daimi olsun... Pazartesi-Perşembe ve cumartesi günleri sema ve zikir halkaları mevcut. Bence ömrümüzde bir defa dahi olsun gitmeli bu atmosferi solumalısınız.

H
5/5

Şirin küçük bir avlusu var, türbenin maneviyatı çok yüksek. Fakat tadilat nedeni ile mi pandemi sebepli mi bilemiyorum içeriye giriş yapılmıyor

R
5/5

Pazartesi perşembe akşamları ibadete katılabilirsiniz. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Manevi değeri çok yüksek bir yer.

S
3/5

Yanlızca avlusuna girebildiğiniz ( Pazartesi ve Perşembe akşamları zikrül devran hariç ) her tarihi, her maneviyatı, tüm kültürü gözüme şansınızın olmadığı dar bir alan. Güvenliği var, keşke ziyarete açılabilse.

D
5/5

Muzaffer Ozak ve Ömer Tuğrul İnançer'in kapısı... Bahçesinde bir gül var buranın... Tutma; kanarsın!

Ö
5/5

Çok güzel mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim… İçeride Allahın 3 haremeyni olan kabe,mescidi aksa ve mescidi nebevi tablosu var hayran kaldım.

Ş
5/5

Avlusundan ziyaret edebildiğim huzur veren mekan.Türbe,tevhidhane ziyarete açılır mı bilmem ama internette restorasyon ile ilgili bilgide bulamadım İnşallah açılır.

I
5/5

Gül kokanlar gül oldular!

İ
5/5

İstanbul'da özellikle tarihî yarımada ve çevresinde nereye dönseniz böyle mütevazı huzur ve muhabbet dolu yerlerle başbaşa kalıyorsunuz. Türk Tasavvuf Mûsıkîsinin günümüze intikâlinde bir okul mesabesinde hizmet etmiş ve hâlâ da hizmet etmek de olan İstanbul tarihi ve kültürel değerlerini yaşatan kıymetli bir Kurum.

Z
5/5

Türbe ve merhum Ömer Tuğrul İnançer in kabrini ziyaret için gittik. Her ne kadar türbenin iç kısmına giremesek de manevi atmosferini hissetmek huzur vericiydi.

Ö
4/5

Nurettin Cerrahi Tekkesi; İstanbul Suriçi Edirnekapı Karagümrük Fevzipaşa Caddesi Nurettin Cerrahi Sokakta 1710-1720 tarihlerinde inşa edilmiştir. Asıl adı Nurettin Muhammet ibni Abdullah er-Rumi el İstanbuli el Cerrahi olan Türk mutasavvıfıdır. Cerrahilik Tarikatı'nın kurucusu tarafından yaptırılan Türbe ve Tekke Canfeda Hatun Camisine bitişiktir. Nurettin Cerrahi'nin hem anne hem baba tarafından İslam peygamberi Muhammed'in soyundan geldiği söylenir. 1689'da ilmiye mesleğine girerek mevleviyyet payesiyle Mısır'a gitti. Ailesini ziyaret etmeye İstanbul'a geri döndüğünde, Üsküdar'da Şeyh Ali Alaaettin Efendi ile görüşürken onun etkisi altında kaldı ve mevleviyyet payesini terk ederek tasavvufa yöneldi. Ali Efendi'nin tarikatina katıldı. Sülukunu tamamladıktan sonra şeyhinin emriyle Karagümrük'te Kethüda Canfeda Hatun Camii'nde vaaz vermeye ve tarikatını yaymaya başladı. Sultan III. Ahmet, gördüğü bir rüya üzerine Karagümrük'teki Cerrahi tekkesini yaptırdı. Nurettin Cerrahi, bu tekkede postnişin oldu. 1720 yılında vefat ettikten sonra bu tekkede gömüldü. Nurettin Cerrahi'nin günümüze ulaşmış tek eseri Mürşid-i Dervişhan adlı küçük risalesidir. Bunun haricinde küçük bir divançesinin olduğu söylense de bu eser hakkında başka bir bilgi yoktur. Türbe ile tevhithane aynı çatı altında bulunur. Yapı topluluğu iç avlusunda bir kuyu bulunur. Türbenin içinde bulunduğu tekke zaman süreci içinde dört defa yenilenmiştir. Daha sonra küçük türbe ile cennet oda denilen kısımlar sonradan eklenmiştir. Türbeyi dergahın on sekizinci postnişini Şeyh İbrahim Fahrettin Efendi 1921 yılında restore ettirmiştir. Önceleri ahşap olan duvarlar, 1945 yılındaki restorasyonda betonarmeye çevrilmiştir. Tevhithane doğuda, türbe batıda yer almaktadır. İkisi arasında kare şeklinde altı dikme bulunmaktadır. Dikmelerin araları demir parmaklıklarla kaplıdır. Günümüzde türbe ve tevhithane bölümü özel dekorasyonu ve düzeniyle muhafaza edilmektedir. Türbenin çatısı ahşaptır. Yapının doğu kesimi tevhithaneye batı kesimi ise türbeye ayrılmıştır. Bu yapı içinde altı ahşap dikme bulunur. Yapının çatısı ahşaptır. Batı cephesine dört sivri kemerli çatı penceresi görülür. Bir de türbenin görülebilmesi için bir niyaz penceresi açılmıştır. 1721 yılında Hz. Pir irtihal ettiğinde ‘’ Cennet anaların ayaklarının altındadır.’’ Hadisi şerifinden kaynaklanan vasiyetine uygun olarak tekkesinde annesinin ayakucuna gömülmüştür. 44 kişinin yattığı türbede Şeyh Nurettin Cerrahi’nin sandukası yüksek tutulmuştur. Sanduka yaldızlı demir parmaklıklarla çevrilmiştir. Kaynak: ww w.tas-istanbul.co m/portfolio-view/fatih-karagumruk-nurettin-cerrahi-turbesi/

D
1/5

5 senedir aralıklı olarak gidiyorum. Türbe ici devamli kapalı. Tadilat var bahanesi ile insanları içeri almıyorlar. İlginç olan burasi devlete bağlı fakat devletin kontrolü dışında giriş ve çıkışlar kontrol ediliyor. Cimere defalarca şikayet ettim. Bu yerler hepimize ait. Hiçbir düşüncenin malı değildir. Bu yerlerde varlık ispatında bulunup adeta bir mal gibi sahiplenmeye çalışanlar ileriki dönemlerde yok olacaklardır. Şikayetimizi pire yaptik. Bakalim ona nasıl bir cevap verecek. ..

A
5/5

Nureddin Cerrahi Tekkesi 1703 yılında açılmış ve o günden bugüne hiç kapanmamış ender tekkeler arasında gösterilir. Haftada iki gün dua, zikir, meşk ve ayinler yapılmaktadır. İstanbul’un tasavvuf kültürü ve mûsikisi açısından en önemli merkezlerdendir. Haftanın her gün ve saatinde türbeyi ziyaret etmek mümkündür. Karagümrük'te kime sorulursa tarif edilecek, kolay bir yerdedir.

A
4/5

Maneviyatı çok farklı bir yer. Perşembe ve pazartesi akşam namazından sonra zikirler oluyor. 1 kez de olsa katılmanızı tavsiye ederim.

N
5/5

Tekkenin girişindeki tekke büyüklerinin türbesi ve türbe tezyinatı, dergâhın içerisindeki hat sanatının birbirinden güzel eserlerinin duvarlarda güzel bir dizin ile sergilenişindeki ahenk ve güler yüzlü insanların varlığı ile oluşan ortamın insanın cezbeden yapısı manevi duyguları tetikleyen bir etkiye sahiptir. Her şey nasip iledir!.. 1978-1980 arası 3 yıl Edirnekapıda pastane çalıştırdım. Bölgeyi adım adım gezdim diyecek kadar dolaştım. Atikali, acıceşme, Karagümrük, Draman, hırka-i Şerif, Yavuz Selim, Kariye gibi her tarafları dolaşmama rağmen Fevzi Paşa caddesine çok yakın konumdaki bu sokak tarafına geçmek ve bu dergahı görmek nasip olmamış. Beyazıt Camii eski müezzini bir Hocamın Perşembe günü burada olacağını dergah erkanından bir arkadaşımdan duyunca uzun yıllar yurdışı ayrılığından sonra onu görebilmek maksadıyla gelince 44 yıl sonra tanımış oldum. İyi ki gittim, gidilmesini de özellikle tavsiye ederim.

N
5/5

Meşayıhı kiramdan Halvetiyye-Ramazaniyye tarikatının Cerrahiye kolunun kurucusu.Tekke 3.Ahmet tarafından Cerrahiliğin piri "Şeyh Nureddin Cerrahi " KS"adına yaptırılmıştır.ziyarete şayan değerli mekanlardandir...

F
5/5

Çok güzel mekan

K
5/5

Tekke hala faaliyet göstermektedir. İçeriye girdiğinizde sol tarafınızda Hazreti Pir ve Efendilerin mübarek kabirleri bulunur. İleriye devam ettiğiniz de ise ibadet ve zikir meclislerinin yapıldığı bir tekke bulunur. Buranın kapısında her ne kadar üye olmayan giremez yazsada nasip buyrulmuş herkes içeriye alınır.

I
5/5

Gül kokusu müthiş...

A
5/5

Pandemi nedeni ile faaliyet yoktu ama orada görevli dostlar çok ilgilendiler, çok nazik insanlar hepsinden Allah razı olsun.

M
5/5

Huzur dolu mübarek bir yer herkese tavsiye ederim

S
5/5

Allah birlikte haşreylesin 08.08.2019

Y
5/5

Cerrahi şeyhlerinin olduğu türbe kısmı sadece Kurban Bayramı arefesinde açılıyor. Bu Cerrahi Tekkes geleneğiymiş, yani yılda bir gün açık.

H
5/5

Ziyareti nasip olanlar .Mevla kabul makbul eylesin. Çocuklarim muhammed ve ebubekir için de dua eder misiniz.Mevla yolunda riziklar istikballer nasib etsin.

M
5/5

Nureddini cerrahi hazretleri Halvetiyye tarikatı şubelerinden Ramazaniyye koluna mensup olup, daha sonra kolunun piri olarak kendi adına Cerrahiyye kolu meydana gelmiştir. İs­tanbullu olup yüksek seviyeli bir zattır. Cerrahî denilmesine Cerrahpaşa sem­tinde doğmuş olması neden olmuştur. "Geçti tevhid ile Nureddin kutb-u vâsılin" mısrasının delaleti olan 1133 (m.1720) yılında vefat etmiştir. Kendi adına halen açık olan dergâhta medfundur. Feyzini ve sülukünu Ali Alâeddin Köstendili Hazretleri'nden tamamlamıştır. "Mürşid-i Dervîşân" adında basılmamış nesir eseri ile dergâhında okunan "Vird-i Kebîr" ve "Vird-i Sağir'leri vardır.

E
5/5

Dünya denen gezegende Türkiye denen memlekette İslamın başkenti İstanbul'da muhabbetin kalp denen organda gönüllerin aşka geldiği yerdir elhamdülillah.

M
5/5

Mükemmel bir ortam. Maneviyatın zirve yaptığı nadir yerlerden biri.

H
5/5

Türk Tasavvuf ve Folkloruna büyük katkılar yapan yer

C
5/5

RABBIM ŞEFAATLARINA NAIL EYLESIN GIZEM DOLU ALLAH RAZI OLSUN MUBAREK LERDEN

D
5/5

Taşra çık derviş ki imdi başlıyor dervişliğin cerrahin piri münirdir derdin emmaren senin

F
5/5

Bir olarak karşılandığımız, onların sofrasını, dualarını ve danslarını paylaştığımız büyülü yer.

A
5/5

Mutlaka gidilmeli. Rabbim tekrar tekrar gitmeyi nasip eylesin

S
5/5

Sultanlar sultani cerrahi tekkesi aşk ve meşk güzel di huu..🌹⚘🌹⚘🌹⚘

N
5/5

Dergahın postunda şu an Ahmet Özhan hocamız oturmaktadır. Rabbim kolaylık versin

Â
5/5

Fahr-i Cihân o serverin Vârisi oldu Hayder'in Bendesidir peygamberin Hazret-i Pîr Efendimiz

G
5/5

Gayet guzel. Bir ortam.. Temiz nezih insanların Allahı ve rasulunu andığı zikrettigi hoş bir yer..

M
5/5

Eskiden her Perşembe gider feyiz alırdık şimdi ne olduysa gitmez olduk.

M
5/5

Feyizli ve manavi atmosferi yüksek olan bir ziyaretgah.

D
5/5

Himmetleri üzerimize daim ola

R
4/5

Cerrahi Tarikatının lideri olan Zatın meftun bulunduğu ve Dergahının olduğu yer

Y
5/5

Meğer neler kaçırmışım...Gelmeniz,görmeniz,bulunmanız lazım.Anlatılacak gibi değil.

V
5/5

Allah Rahmet Eylesin Ömer Tuğrul İnancer Hocaya

G
5/5

o atmosferi solumak, yaşamak gerek

A
5/5

Maneviyat merkezi... Mutlaka ziyaret etmek lazım...

E
5/5

Harikulade bir yer gayet güzel feyiz alacağınız yer.

İ
5/5

Tertemiz pırıl pırıl bir ibadathane

A
5/5

Görenedir görene , köre nedir köre ne

Z
3/5

Ne zaman açılacak cevap verirseniz sevinirim

A
5/5

Fevkâlâdenin fevkinde müthiş huzurlu.

D
5/5

Muzaffer ozak.k.s.el hac hu Sultan'ım.

I
1/5

maalesef kabirlerin bulunduğu kapı kapalı.

A
5/5

Manevi âleme açılan kapılardan biri

M
5/5

Akli selim kalbi selim pir i fanilerle bir vaha.

Y
5/5

Feyzi İlahiye mazhar olmak isteyenlerin adresi...

F
5/5

İstanbul'u değerli kılan mekanlardan biri.

İ
5/5

Hazreti Pir Sultan Nureddin-i Cerrahî Tekkesi

O
5/5

Hayatımda gördüğüm en huzurlu yer

M
5/5

Her Daim huzurlu...

E
5/5

Ziyarete gideceğim için çok heyecanlıyım

R
5/5

görmeniz gerek

A
5/5

Zikir, kalbe şifâdır.

Y
5/5

Yolunu düşürene, aşk olsun. hûû

H
5/5

Çok huzur veren bir mekan

4
5/5

Dil beytini pak eyler..

H
5/5

Her nasip vaktine esirdir.

C
5/5

Haddimiz değil

R
5/5

Çok mübarek bir yerdir

S
5/5

Maneviyatı büyük

D
5/5

İlim ve irfan yuvası.

T
5/5

🌹

M
5/5

ELHAMDÜLİLAH

M
5/5

💚💛 dertler dermani

5/5

Huzurzikirask.

I
5/5

NÜREDDİN-İ CERRAHİ DERVİŞ ZECESİ Tekke, asitane Halveti-Cerrahi Derviş Tarikatı'nın (Farsça'dan "Kapı Eşiği") ve Pir mevkii, Halveti'nin kurucu piri Şeyh Seyyid Muhammed Nureddin Cerrahi (ö. 1721) adına 1703 yılında III. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. -Jerrahi Düzeni. İstanbul'un önde gelen tarikat merkezlerinden biri olan Nureddin Cerrahi Tekke, yüzyıllar boyunca dört kez yeniden inşa edilmiş ve 19. yüzyılda yapılan restorasyon faaliyetleri sonucunda bugünkü haline ulaşmıştır. Tekkenin sarayı, bugünkü haliyle II. Abdülhamid tarafından iki katlı ahşap bir yapı olarak yaptırılmıştır. Tekkenin cephelerinde seccade penceresini çevreleyen küçük sütunlar dışında herhangi bir süsleme bulunmamaktadır. Tekkenin en dikkat çekici dekoratif figürü, mescidin (tevhidhane) tavanında görülen ve muhtemelen II. Mahmud'un 1835-1936 yıllarında yaptığı restorasyon çalışmalarından günümüze ulaşan, Sultan Mahmud'un parmaklıklı ve güneşlikli süsüdür. Nureddin Cerrahi Tekke, hem tasavvuf kültürü hem de tarikat müziği açısından İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olmuş, kendi zamanlarının önde gelen rehberleri olan her kesimden şeyh dahil çok sayıda insanı kendine çekmişti.

S
5/5

Türbe

I
5/5

Hz Pir Muhammed Nurettin el Cerrahi'nin her hafta Cerrahilerin buluştuğu türbesi ve dergahı Cerrahi Tarikatı uluslararası ve büyük bir insani topluluk olan Müslüman tarihinin önde gelen azizlerinden biri

M
5/5

Burada gerçek semazenlerin arasında olabilir, onlarla zikir yaparak tasavvuf tasavvufunu hissedebilirsiniz ❤❤❤ ....haftada en az bir gün

S
4/5

Hz. Nureddin Cerrahi r.a.'nın Türbesi'nde harika ve manevi bir deneyim. Ancak bulmak kolay değil ve Türkçe bilmeyen ziyaretçiler için bazı dil sorunları yaşanıyor. Ama sakin bir yan konumda çok huzurlu ve güzel bir yer.

V
5/5

Semazenlerle hakiki sufi tarikatı.. Ücret yok, turist yok. Hayatta bir kez görülmesi gereken bir yer.

J
5/5

Dervişleri sadece turistik performans için değil, otantik bir ortamda görebileceğiniz muhteşem güzel Sufi türbesi. Ancak pazartesi ve sanırım perşembe günleri ziyaretçiler kabul ediliyor. Yaz aylarında saat 22:00'den sonra başlar. Çok özel bir deneyim!

S
5/5

İnşaAllah bir gün Kutub-ül Arifin'in (ra) mübarek dinlenme yerini ziyaret edeceğim.

R
5/5

Allah'ın izniyle... kutsal ve harika bir yer Holly'nin bir yeri

M
5/5

Sayın Şeyh Muhammed Nureddin el-Hüseyni el-Cerrahi, Allah ondan razı olsun. İmam Hüseyin aleyhisselam'la akraba olduğu için Peygamber soyundandır, annesi ise vaat edilen on cennetten biri olan büyük sahabe Ebu Ubeyde Amer bin Cerrah'ın soyundandır. Allah onlardan razı olsun ve razı olsun. On yedinci yüzyılın sonlarında İstanbul'da doğmuş, eğitimini burada almış, mezun olduktan sonra kadılık yapmak üzere Mısır'a gitmiştir. Ancak gemisinde esen rüzgâr onları karaya çıkardı. Hakikat sahibi bazı sâdık sufilerle tanıştı ve onlar aracılığıyla tasavvuf usulünü öğrendi. Onlara katılarak zikir ve ibadetleri paylaştı. Bu onun hayatında bir dönüm noktası oldu. Osmanlı padişahından kadılık görevinden dolayı özür dileyen bir mektup yazdı, ardından yüksek mistik makamlara ulaşana kadar zikir ve manevi çalışmalarla uğraştı ve daha sonra cerrahi yöntem olarak anılacak olan bir tasavvuf yöntemini kurdu. Bu tarikat, Türkiye'de oldukça yaygın olan Halveti tarikatının bir koludur, yani Halveti tarikatı, Sühreverdî tarikatının ve onun şeyhi İmam Ebu el-Necib el-Sühreverdi'nin (Allah'ın izniyle) bir koludur. Hicri altıncı yüzyılda Bağdat'ta yaşayıp vefat eden ve oraya defnedilen Allah'tan razı olsun. Cerrahi tecrit yöntemi özellikle Türkiye'de Müslümanlar arasında halen popüler olup, yöntemin Avrupa ve Amerika'da şubeleri, camileri ve köşeleri kurulmuştur. Şeyh Muhammed Nureddin el-Cerrahi (Allah ondan razı olsun) İstanbul'da defnedildi. Ölümünden dört yıl önce kendi mezarını kazdığı ve oraya inip Kur'an-ı Kerim okuduğu söyleniyor. Bazıları ona "Bundan korkmuyor musun?" diye sorduklarında o da şöyle cevap verdi: "Burası benim evim, insan evinden korkar mı?" Allah Şeyh Seyyid Muhammed Nureddin el-Cerrahi'ye rahmet eylesin ve onu güzel mükâfatlandırsın.

R
5/5

Her zaman onların müziğini duyuyorum

Ö
5/5

Huuuuu

S
5/5

Manevi mutluluk

O
5/5

Sufi evi

A
5/5

Allah ona rahmet etsin ve kendisinden razı olsun

C
5/5

Muhteşem mekan.

O
5/5

HUZURRR

S
5/5

Huuuuu

J
5/5

İstanbul'un en güzel ve zarif köşesi

S
5/5

Bu 🌷

H
5/5

Hu

B
5/5

Muhteşem

Yorumunuzu yazın


Hata
Hata Alınıyor: Mesajınız gönderilemedi. Lütfen daha sonra deneyin.
Sistem bilgisi
Lütfen adınızı girin.
Lütfen yorumunuzu girin.


Bu alan zorunludur