Adres: | Eyüp Merkez, Karakol Arkası Sk. No:3, 34050 Eyüpsultan/İstanbul |
---|---|
Kategoriler: | Mezarlık Türbe |
Web sitesi: | https://www.eyupsultan.bel.tr/tr/main/pages/sultan-resad-turbesi/983 |
Google Haritalar'da Aç |
V. Mehmet Reşat döneminde Arnavutlukta isyan çıkmış ve bu İsyan bastırılmıştır. Avrupa'daki bu önemli Osmanlı toprağını bizzat ziyaret etmesi önemli bir gelişmedir. Ardından 1911 yılında İtalyanlar Trablusgarp'ı işgal etmiş, Osmanlı Kuvvetleri şehir savaşları ve İç bölgelerde muhalifleri örgütlenmesiyle 1918 Mondros Mütarekesine kadar burada direnişe devam etmiştir. Ancak o dönemde Balkan Savaşları patlak vermiş ve Uşi Anlaşması ile Libya İtalyanlarla terk edilmiştir. Osmanlı Devleti ve Müslüman halk için korkunç bir felaket olan Balkan yenilgisi sonunda Edirne'ye kadar ki topraklar Balkan devletleri ittifaklarına karşı kaybedilmiştir. Bulgarların Çatalca'ya kadar dayanmaları üzerine Ateşkes istenmiş, Bu arada İttifak Devletleri arasında çıkan anlaşmazlık üzerine İkinci Balkan Savaşı yapılmış ve Edirne geri alınmıştır. Böylelikle 500 yıldan fazla bir süre Osmanlı'nın elinde tuttuğu Balkanlar, Meriç Nehri'ne kadar kaydebilmiş oldu. Ardından bir yıl sonra dünya açısından bir felaket olan Birinci Dünya Savaşı başlamış, Osmanlı Almanya'nın yanında savaşa girmiştir. Tabii bu savaşa girme de İttihat ve Terakki'nin önde gelenlerinin Alman yanlısı olması etkili olmuştur. Kut'ül Amare, Çanakkale, Galiçya'da ve Kafkasyacephelerinde zaferler kazanılmasına rağmen Filistin cephesinde yenilgiler alınmış, Aralık 1917 de Kudüs kaybedilmiştir. Güney Cephesi'nde 1918 de yeni bir İngiliz saldırısı beklenirken 4 Temmuz 1918 de Padişah 5.Mehmet vefat etmiş ve Eyüp Sultan'da kendi yaptırdığı Türbesi defnedilmiştir. Padişah 5. Mehmet Reşat Derviş meşrepli ve merhametli Ayrıca iktisatlı bir insan olarak bilinir. Sultan Reşat, Mevlevi tarikatına mensup olup Çanakkale Zaferi üzerine Kaleme aldığı şiire zamanda çeşitli şairler tarafından nazireler yazılmıştır.
Tesadufen denk geldigim ve konum olarak cok guzel bir yere sahip Osmanli padisahi turbesi. Boyacı Sokağı ile Haliç arasında ve Sokağı üzerinde bulunan tek katlı Türbedar binasının arkasındaki bahçe içindedir. Ulusal mimari anlayışı yansıtan bu anıt türbe Mimar Kemaleddin Bey tarafından 1911-1912 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Türbe, sekiz yüzlüdür. Kesme taş ve mermerden yapılmıştır.
Osmanlının sondan ikinci padişahı olan Mehmed Reşad Sultanının ebedi istinatgâhı. Ziyarete kapalı, uzun zamandır kapalı olduğunu söylediler. Geçmişimizden bu kadar korkmasak ne güzel olacak.
Türbenin kapısı Haliç tarafına bakıyor ve zamanında Sahildeki granit taştan yapılmış rıhtımına yanaşan büyük sandallarla türbeye gelinirdi. Bu güzel rıhtım ve küçük demir iskele babaları 1986 tarihinde, önündeki kazıklı yol yapılırken toprak altında kalmıştır. Türbe bahçesi demir parmaklık ile çevrilmiştir.
En son osmanlı padişahı türbesi. İçeriye ve bahçesine giriş yok. Ziyaretçiler dışarıdan bakabiliyor sadece
Bahariye Caddesi'ne bakan bir bahçe ile çevrilidir. Her iki tarafta birer tane olmak üzere iki küçük yansıtma havuzunun bulunduğu, demir bir çitle sınırlandırılmış mozole bahçesi. Kurşunla kaplı kubbe sekizgen bir yapıya dayanmakta olup kesme taş ve mermerden yapılmıştır. Mehmed V Reşâd, 35. ve sondan bir önceki Osmanlı padişahı olarak hüküm sürdü. İmparatorluğun, İtalyan-Türk Savaşı sonucunda Kuzey Afrika'yı ve Oniki Adalar'ı kaybettiği ve Balkan Savaşı'nda İstanbul'un batısındaki neredeyse tüm Avrupa topraklarından vazgeçtiği dönemde yalnızca dokuz yıl hüküm sürdü; ve daha sonra Osmanlı'nın Birinci Dünya Savaşı'na (1914) katılımı, sonuçta Osmanlı İmparatorluğu'nun fiyaskosuna yol açtı. Eyüp çevresinde ziyaret edilebilecek ilginç bir anıt.
Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul daki Osmanlı padişahları türbeleri içersinde, sur dışındaki tek türbe. Diğerlerinin hepsi Suriçi de. Sultan Reşat çocukları çok sevdiği için, türbenin yanında bir okul da yaptırmış. İstanbul da yaşıyorsanız hepsini görme şansınız var. Bir gün içerisinde yürüyüş turu ile hepsini görebilirsiniz. Bursa ve Şam a gidebilirsiniz, hepsini tamamlarsınız.
Çok beğendim Sultanı. Kabahati nedir, benim bildiğim bişey değil. Fakat kilise olmadığı için restore edilememiş olabilir mi?🤔 Neyse ya, belki İslam halifesi falan diye önemsememişlerdir.💡 Zincirlemişler bahçe kapısını da. Haklılar. Geçmiş geçmiştir. Önemli olan bekâ...🕯😓😭
Sultan Reşat Türbesi, Bana göre İstanbul'daki en güzel türbelerin başında geliyor, Eyüp camii ne çok yakın bir yerde
Mimar Kemalettin tarafından yapılmış. İstanbul'da yapılan son padişah türbesi
Türk islam mimarisinin modern mimari ile birleşerek yapıldığı güzel bir mezar bahçesinden içeriye girilmiyor nedense bahçe kapısına kilit vurulmuş 🤔
Sultan V. Mehmed 3 Temmuz 1918 tarihinde vefat ettiğinde kendi isteği doğrultusunda Eyüp’te Haliç kıyısında Mimar Kemâleddin’e yaptırdığı türbesine defnedilmiştir. Bazı kaynaklarda türbenin 1912’de tamamlandığı belirtilmekte, içteki bir yazının altında ise 1332 (1914) tarihi yer almaktadır (Önkal, s. 284). İstanbul’da inşa edilmiş son hânedan türbesi olan yapı sur dışında yer alan tek sultan türbesi olmasıyla da içinde bulunduğu gruptan ayrılır. Hemen yanı başına yine sultanın isteğiyle yaptırılmış olan ilkokul, mezar yapıları ile bir arada düşünülen mektep, medrese gibi eğitim kurumlarının yerini almış gibi görünmektedir. Öte yandan türbenin bulunduğu yer ve yanındaki ilkokulun, sultanın ebedî uykusunu su ve çocuk sesleri arasında uyuma arzusunun bir sonucu olduğu rivayet edilmektedir. Batı eğitimi modellerine göre şekillenen, başarıyla çözümlenmiş bir plana sahip ilkokulun kuzeyine bitiştirilen mescid din eğitiminin ilk öğretimde hâlâ etkin rol oynadığına işaret etmektedir. Millî mimarlık üslûbunun özelliklerini yansıtan tasarımı ile yapı Eyüp’ün silüetine başarıyla uydurulmuştur. Türbenin Ömer Vasfi Efendi’nin elinden çıkan kitâbesi, Cumhuriyet’e intikal eden tesis ve yapıların üzerinde bulunan Osmanlı hânedanını temsil eden kitâbe, tuğra vb. unsurların kaldırılmasına yönelik kanun maddesi neticesinde kazınarak tahrip edilmiştir. Mehmed Reşad Türbesi, Osmanlı hânedanının himaye ettiği mimarinin son dönemine damgasını vuran Osmanlı neo-klasik üslûbunun mezar yapılarındaki en önemli temsilcisidir. Bu akımın önde gelen isimlerinden biri olan Mimar Kemâleddin’in bu yapısı esasen sekizgen planlı olmakla birlikte girişin iki yanına yerleştirilen, tromplarla örtülü üçgen planlı hücrelerle taban planında bozuk altıgene dönüşür. Üst katta görülen sekizgen plan kubbe ile örtülü ana mekânın kurgusunu yansıtır. Düzgün bir işçilik gösteren küfeki taşından inşa edilmiş yapı, ön cephesine yerleştirilen on basamaklı merdivenle ulaşılan bir kaide üzerinde yükselmektedir. Bu kaide, yapının çevresinde Kanûnî Sultan Süleyman Türbesi’nin çevresindeki revakın örtüsüz benzeri olan bir podyum oluşturmaktadır. Türbenin alt katı iri silmelerle çerçevelenmiş, birer atkı ile ikiye bölünmüş, ancak alınlıkları dolgusuz bırakılmış sivri kemerli büyük boyutlu pencereleriyle masif bir görüntü sergilerken köşeleri sütunçelerle yumuşatılan üst katta ikili pencere grupları ile daha hareketli bir tasarım göze çarpar. Rûmî istifleriyle bezeli pencere alınlıkları ve alemlerle taçlandırılan sütunların başlıklarını da oluşturan mukarnaslı saçak frizi ve taç oluşturan tepelikli kuşak dış yüzeyde taş işçiliğinden örnekler sergiler. Doğrudan duvarlara oturan hafifçe sivriltilmiş kubbe kurşun kaplı olup tepesinde bir alem bulunmaktadır.
Osmanlı İmparatorluğu'nun 35. padişahı ve 114. İslam halifesi Sultan Reşat
Sur dışında kalan tek Osmanlı hükümdar türbesi..Sultan REŞAD çocuk ve deniz sesini çok severmiş. Ölmeden önce Eyüp de kendine bir türbe yanında bir okul yaptırır. Vatan aşkı için atacak kalpler yetiştirilsin diye ilelebet. Ebediyete kadar bu sesleriduymak için. Türbeye geçen yıllar içinde SULTAN REŞAD a yakın kimselerin naaşlarıda nakledildi. Türbe EYÜP SULTAN iskelesinin hemen karşısında bulunur. Şu anda türbe kapalı vaziyette.
Eyüp te, İnsan ve araba trafiğinin yoğun olarak kullandığı bir yol uzerinde olupta bu kadar mahsun bırakılmış ,unutulmuş tarihi eserimiz ve ecdadımızdan birinin gömüldüğü olduğu bir yapı, şu sıralar turistlerin azami seviyede ilgisine mahzar olup biz Türklerin pek fazla alaka göstermediği önemli bir yerdir eyüpte ,Sizde bir fatiha okuyun ....
Sultan Reşad, 35.Osmanlı Padişahı'dır. 2-kasım-1844 tarihinde Çırağan Sarayı'nda dünyaya gelmiş ve 64 yaşında tahta çıkmıştır. Annesi Gülcemal Kadınefendi'dir. 7 yaşında annesini, 17 yaşında babası Abdülmecid'i kaybetmiştir. Kuvvetli bir şark ve İslam kültürüne sahip olup Mevlevidir. Sultan Reşad'ın yanındaki ikinci sanduka, eşi, Kâm-res Başkadınefendi'ye aittir. 65 yaşında Kuruçeşme'deki sahil sarayında vefat etti. Ziyâeddin ve Hilmi Efendiler'in annesidir. Ortaköy Sarayı'nda Sultan Reşad 3. veliahtken evlenmişlerdir. Sultan Reşad Tahta geçtiği günlerde Eyüpte kendisi için bir türbe, yanında da bir okul yaptırmayı kararlaştırmış, bu işle Kemaleddin Bey'i görevlendirmiştir. Sultan Reşad su ve çocuk sesini çok severdi. Eyüp'teki türbe ve okulunu yaptırmaya karar verdiği zaman "Ebedi uykumu su ve çocuk sesi duyarak uyumak isterim" dediği söylenir." Türbenin yanındaki okul bugün Eyüp Lisesi'dir. Türbenin haziresine şu kimseler gömülmüştür. Sultan Mehmed Reşad'ın torunu, Şehzade Mehmed Ziyaeddin Efendinin oğlu Şehzade Mehmed Nazım Efendi 1911-1984 Sultan Mehmed Reşad'ın torunu Şehzade Mehmed Ziyaeddin Efendinin oğlu Şehzade Ömer Fevzi Efendi 1914-1986. Şamdancıbaşısı Mustafa Bey Sultan Reşad'ın berberİ Mehmed Bey Sultan Mehmed Reşad'ın ser tabibi Sakızlı Rıfat Paşa-Zâde Mirliva Hayri Paşa. Hereke fabrikası Müdürü elhac Mehmed Akif Bey, Dar'üssa'âde Ağası Fahrüddin Ağa efendi. Hazine-i Hassa-i fiâhâhe mühendislerinden ve tarikat-i aliyye-i Mevleviye müntesibinden el-hac Tahir Efendi İbrahim Efendinin oğlu ve Hacı Tahir Efendinin torunu olup Manastır Askeri Idadisi'nde tahsildeyken Sırp katillerinin işgali üzerine 19 yaşında şehid olan Mucib Efendi. Sultan Reşad'ın oğlu, Şehzade Ömer Hilmi Efendi'nin kızı Emine Mukbile Osmanoğlu
Mehmed Reşad Han Türbesi Mezarlık Osmanlı Devleti padişahı Mehmed Reşad Han’ın ve padişahın aile yakınlarının kabirlerinin bulunduğu türbe ve hazire Eyüp’tedir. Mehmed Reşad Han sağlığında ismi Reşadiye Numune Mektebi olan okulu yaptırmış. Türbe yaptırdığı okulun yanındaki hazirede yer alıyor. Mehmed Reşad Han mütedeyyin, halim-selim ve merhametli idi. Kitap okurdu, şiir yazardı.
Sultan V.Mehmet Reşat Türbesi; İstanbul Surdışı Eyüp Boyacı Sokağı ile Haliç Sahil Yolu arasında bir bahçede 1914 yılında Mimar Kemalettin tarafından Neo klasik üslupla inşa edilmiştir. Sultan V. Mehmet Reşat (1909–1918) 35. Osmanlı padişahı olup Sultan Abdülmecit’in oğlu, Sultan II. Abdülhamit’in kardeşidir. Sultan V. Mehmet Reşat şehzadeliğinde iyi bir eğitim görmüş, Sultan II. Abdülhamit’in tahttan indirilmesi üzerine 1909 yılında padişah olmuştur. Döneminde II. Meşrutiyet ilan edilmiş ve 1912 yılında Balkan Savaşı, ardından da 1914 yılında I. Dünya Savaşı başlamıştır. Savaş sırasında 74 yaşında ölmüş ve Eyüp’teki türbesine gömülmüştür. Sultan V. Mehmet Reşat sağlığında türbesi Mimar Kemalettin’e yaptırmıştır. Bu türbe Neo-Klasik üslupta, İstanbul surları dışında yapılmış olan ve aynı zamanda da en son Osmanlı padişah türbesidir. Türbe, sekizgen planlı olup, kesme küfeki taşından ve mermerden yapılmış üzeri tek kubbe ile örtülmüştür. Zeminden oldukça yüksek bir kaide üzerindeki türbeye on basamaklı mermer bir merdivenle çıkılmaktadır. Türbenin giriş kapısı Haliç’e yöneliktir. Rıhtımda olmasından ötürü de büyük sandalların yanaşabilmesi için küçük demir iskele babaları ile rıhtım desteklenmiştir. Ancak 1986 yılında önünden kazıklı bir yol geçirilince türbenin bu bölümleri toprak altında kalmıştır. Günümüzde demir parmaklıklı, içerisinde iki küçük havuz bulunan bir bahçe içerisindedir. Türbenin her yüzünde üstte iki, altta da bir olmak üzere on dört penceresi vardır. Sivri kemerli alt sıra pencereler birer atkı ile ikiye bölünmüştür. Bu pencerelerin üzerine gösterişli birer başlıklar yerleştirilmiştir. Köşelerdeki yarım silindir duvar payeleri ile cepheler hareketlendirilmiştir. Ayrıca kubbe eteğinde mermer bir silme türbeyi çepeçevre dolaşmaktadır. Türbenin kuzeydoğu ve kuzeybatı köşelerine yarım kubbeli birer hücre eklenmiştir. Giriş kapısının bulunduğu nişin içerisine Sad suresinin 50. ayeti yazılmıştır. Bu nişin üzerine de Ömer Vasfi Efendi’nin yazmış olduğu Besmele’ye yer verilmiştir. Bunun altına da türbenin yapım tarihi olan 1913–1914 yazılıdır. Türbenin içerisi klasik Osmanlı mimarisi üslubunda bezenmiştir. Zeminden üst sıra pencerelerin altına kadar çinilerle kaplanmıştır. Bu çiniler XVI. yüzyıl çinilerinin kopyaları olup, XX. yüzyılın başlarında Kütahya’da Hafız Emin Efendi tarafından yapılmıştır. Çini panoların üzerine de Besmele ve Fecr suresini içeren lacivert zeminli, beyaz yazılı bir kuşak çepeçevre içerisini dolaşmaktadır. Ayrıca türbe içerisinde altın zeminli, kırmızı, mavi parlak renklerin çok zengin biçimde kullanıldığı kalem işleri bulunmaktadır. Pencereler de vazodan çıkan lalelere benzer vitraylarla süslenmiştir. Sultan Mehmet Reşat’ın sandukasının etrafı pirinç bir şebeke ile çevrilmiştir. Buraya pirinç üzerine Esma-ül Hüsna yazılıdır. Türbe içerisinde Sultan Mehmet Reşat’ın ahşap sandukasının yanı sıra baş kadını Kamres Kadın Sultan (1921) ile Sultan Mehmet Reşat’ın Dürriaden Kadın’dan doğan oğlu Necmettin Efendi (1913) gömülüdür. Türbenin haziresinde Sultan Mehmet Reşat’ın torunu, Şehzade Mehmet Ziyaettin’in oğlu Şehzade Mehmet, Nazım Efendi, Şehzade Mehmet Ziyaettin’in oğlu Şehzade Ömer Fevzi Efendi ve padişaha hizmet edenlerin mezarları bulunmaktadır. Kaynak: ww w.tas-istanbul.co m/portfolio-view/eyup-sultan-v-mehmet-resat-turbesi/
Sıbyan mektebi olarak mimar Kemalettin e yaptırdığı bugün Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu adıyla anılan okulun yanında minik hafız adayı kızların Kuran sesleriyle huzur içinde uyuyor sultan...
Sultan Reşad Türbesi İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan Sultan Reşad, ya da diğer adıyla 35. Osmanlı padişahı V. Mehmed'in mezarının bulunduğu türbedir. Ulusal mimari anlayışı yansıtan bu anıt türbe Mimar Kemalleddin Bey tarafından 1911-1912 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Türbe, sekiz yüzlüdür. Kesme taş ve mermerden yapılmıştır. Yüksek kubbesi kurşun kaplıdır. İnnehu min Süleymâne ve innehu Bismillâhirrahmânirrahîm. / Mektup Süleyman’dandır, rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla başlamaktadır.” Müsenna hat ve kapının üstündeki muhteşem besmele ayetinin hattatı, türbenin içindeki hatları da yazan Ömer Vasfi Efendi’dir. Besmele panosunun üstüne Rûmi motiflerin süslediği bir taç yerleştirilmiştir. Tacın içinde yer alan hilal motifi dikkat çekicidir.
İçeri girmek mümkün değil. Sebebini de açıklayan yok. Türbeler müdürlüğü ne iş yapar. Merak ettim doğrusu.
Güzel bir yer ama malesef ziyarete kapalı nedense
Bahçesi bakımsız ama mimarisi kusursuz
Eyüp camii ziyaret edildikten sonra buralara da bir uğranmalı, mimarisi göz dolduruyor
Muhteşem
Muhteşem bir mimari. Kemalettin Bey oldukça iyi iş çıkarmış. Ama ne hikmetse hiç açık yakalayamadım...
Mekânı konumu çok güzel estetik bir yapı. Malesef kapalı ziyarete açık değil.Bahçede otlar adeta her yeri istila etmiş terk edilmiş bir havası var.
Eyupte görülmesi gereken yerlerden... unutmayın....
Directly in front of Eyüp ferry station (the last station in Haliç hattı) you can take ( Haliç hattı) from Üsküdar, Karaköy, kasımpaşa, fener, balat, Hasköy, ayvansaray, sütlüce and ends up with eyüp),,, there's a 5 minutes walking between Sultan Reşat Türbesi and Eyüpsultan cami and center..
Şu an için kapalı. Sultan Reşat imam hatip lisesi yanında sahil kenarında
Sultan V. Muhammed Reşad'ın (Allah ona rahmet etsin) türbesinin muhteşem bir binası, büyük sahabe Ebu Eyyub el-Ensari'nin (Allah ondan razı olsun) türbesinin yanında.
Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.)'in büyüklüklerinden biri de, Arap Yarımadası'nda kendisiyle birlikte yaşamış olan ashabından birinin burada dinlenmesidir.
Ruhuna fatiha
Güzel
Mutlaka gidilmesi gereken bir yer
Osmanlı İmparatorluğu'nun 1909'dan 1918'e kadar sondan bir önceki padişahı olan ve 2 Kasım 1844'ten 3 Temmuz 1918'e kadar yaşayan Sultan V. Muhammed Reşad'ın mezarı burada bulunmaktadır. Burası bir arkeolojik sit alanıdır. V. Mehmed, anayasaya bakanlıkları tarafından çok az önem verilmesine rağmen, hükümet işlerine çok az müdahale eden bir anayasal hükümdar olarak hüküm sürdü. Saltanatının ilk yarısına Jön Türklerin hizipleri arasındaki sert siyaset damgasını vururken, çatışmanın ikinci yarısında İttihat ve Terakki ve Üç Paşalar hüküm sürdü.
Ziyaretçilere kapalı gibi görünüyor... Aşağıdaki bilgiler kamuya açık kaynaklardan alınmıştır. Sultan Mehmet Reşat, 35. Osmanlı Padişahı, Sultan Abdülmecit'in oğlu ve Sultan II. Abdülhamid'in kardeşidir. Sultan II.'den sonra iyi bir eğitim gördü. Abdülhamid'in tahttan çekilmesiyle 1909'da padişah oldu. Sultan V. Mehmed Reşat, türbesini hayattayken Mimar Kemalettin'e yaptırmıştır. Rumeli Hisarı'nın yakınında bir Kemaleddin camii vardır, incelemelerimde fotoğraflarını bulabilirsiniz ama aynı kişi mi bilmiyorum). Bu türbe, İstanbul surlarının dışında Neo-Klasik tarzda inşa edilmiş olup aynı zamanda son Osmanlı padişah türbesidir. Türbe sekizgen planlı, kesme kireçtaşı ve mermerden yapılmış, üzeri kubbeyle örtülmüştür. Alt sıradaki sivri kemerli pencereler atkı ile ikiye bölünmüş ve bu pencerelerin üzerine gösterişli başlıklar yerleştirilmiştir. Köşelerde yer alan yarım silindirli duvar direkleri ile cepheler hareketlendirilmiştir. Kubbeyi çevreleyen türbenin etrafını mermer silmeler dolaşır. Türbenin içi klasik Osmanlı mimarisi tarzında dekore edilmiş olup, zeminden üst pencerelerin altına kadar çinilerle kaplıdır. Bu çiniler 16. yüzyıl çinilerinin kopyaları olup, 20. yüzyılın başlarında Kütahya'da Hafız Emin Efendi tarafından yapılmıştır. Çini panellerde, iç mekanda Besmele ve Fecr Suresi gibi beyaz yazıların yer aldığı lacivert zeminli şeritler dolaşıyor. Ayrıca türbede altın, kırmızı, mavi parlak renklerin oldukça zengin bir biçimde kullanıldığı el yazıları bulunmaktadır. Vazodan çıkan lalelere benzer şekilde pencereler vitraylarla süslenmiştir. Türbenin içerisinde Sultan Mehmed Reşad, ilk eşi Kamres Kadın ve oğlu Necmeddin Efendi'ye ait toplam 3 sarnıç bulunmaktadır.
Sekiz yüzü olan çitlerle çevrili bir mezar Sultan I. Abdülmecid'in otuz beşinci Osmanlı padişahı olan Mehmed V, üvey kardeşi II. Abdülhamid'in yerini aldı. Çitlerle çevrili mezar Mehmed V, 35. Osmanlı Padişahı, Sultan I. Abdülmecid'in oğlu, üvey kardeşi II. Abdülhamid'in halefi
❤
🥵
Harika bir yerden daha fazlası
Çok güzel bir türbe gibi
📍 Ayvansaray, Eğrikapı Cd. No:1, 34087 Fatih/Eyüpsultan/İstanbul
💬 Hz. Abdussadık Amr Bin Same Sahabelerden olduğu rivayet edilenlerden biri de buzattır. Künyesi Abdüssadık bin same’dir. İstanbul’ a ne vakit ne zaman geldiği bi...